Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 08:35   #841
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj po 8 wstałam,
bo tż o tej godzinie wstawał

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
iweczko powiem Ci ,że za bardzo nie skupiałam się na cenach bo wiem,że to samo podczas lipcowej wyprzedaży kupię za grosze ZARA ma fajne przeceny więc ja poczekam ( chociaż z bólem serca, ale rozsądek mi tak podpowiada )
w Zara podoba mi się dużo ciuszków,
zresztą lubię tam dla siebie kupować

ale ostatnio stwierdziłam, ze tam raczej będę kupować dla małej ciuchy jak będzie trochę większa, bo dla noworodków nie mają raczej

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
U nas na SR strasznie sie zachwycali kosmetykami HIPPa. Ja jeszcze przed tym kupilam żel do kąpieli i mycia włosków, ma cudowny zapach. Ciekawe czy nie uczuli mojej Malutkiej.
oo ciekawe, jak kiedyś wklepałam w google info o tych kosmetykach i jakos akurat mi forum wyskoczyło na którym żadnej mamie nie pasowały, bo wysuszały,

ale to jest tak indywidualna sprawa

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

co do kosmetyków Nivea, one sa od 1 dnia czy od 1 m-ca ??
ostatnio w sklepie próbowałam znależć info na hipoalergicznym plynie do kąpieli i nie znalazłam, nie wiem może slepa już naprawdę się robie :/
na stronie www Nivea pisze, że kosmetyki są po 1 miesiącu życia,

ale moja siostra przy córce używała i wszystko było ok
za to druga używała przy synku i musiała odstawić,
ale mały ma AZS więc to całkiem inna bajka

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
pokoje są 2 osobowe - kolorowe. każdy w innym kolorze. na ścianach aplikacje. każda mama ma przy swoim łóżku łóżeczko z maluchem. pościel jest kolorowa, rolety kolorowe, na ścianach płaski telewizor. powiem wam że ja sobie wyobrażałam to jak za czasów komuny chyba a tu takie zmiany na dobre oczywiście
poza tym wchodząc do każdego pokoju jest taki przedsionek gdzie jest umywalka, przewijak kolorowy, waga dla maleństwa. tu można przewijać dzieciaczka i ważyć. tu też sa te obchody gdzie badają dzidziusia. nie trzeba wychodzić na korytarz.

co do znieczulenia - to u nas jest tak. ogólnie tego znieczulenia od pasa w dół nie dają bo podobno one jest bardzo silne i kobieta nawet nie wie kiedy przeć. widać to tylko z zapisów ktg. ale za to dają mocne środki przeciwbólowe jak kobieta się już męczy, dają kroplówki jak widzą że akcja coś mało się rozkreca - na szybsze rozwarcie. wszystko przez kroplówkę.

ogolnie dobre wrażenie dziś na mnie zrobiła ta porodówka. jestem zdziwiona haha
no to super, ze tak cię pozytywnie zaskoczyła
zawsze to człowieka lepiej nastawia

natomiast jeśli chodzi o to znieczulanie,
to u nas jest taka sama gadka
dziewczyna na SR zapytała o znieczulenie,
i usłyszała to co ty, że zzo ani podpajęczynówkowego nie ma (co prawda przyznali się, że to przez brak anestezjologów)
ale że jak się kobieta męczy to dają te domięśniowe i kroplówki na rozwarcie
a to znieczulenie to od wszystkich lasek słyszałam nie jest żadne znieczulenie tylko śmiech na sali

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-29 o 08:37
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:40   #842
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
chyba spróbuję bo inaczej wywinę w nich orła
Montii, Ty kobieto uważaj, bo jak sie wywalisz to będzie nieciekawie.....

aja, brzuszek na zdjęciu z prawej strony wydaję mi się ciut większy
a Twoja Kasia to ma siłę, żeby do tak późna siedzieć i się bawić tymi pet shopami (czy jak to tam się fachowo zwie )

idę się ogarniać, bo jadę po komodę dla maultkiej, bo dzwonili że już czeka
kupię też koszyczki na kosmetyki i będe mogła zacząć prasowanie 1 części i układanie, a potem kolejne prania.....
muszę chyba znaleźć jakiegoś pomocnika
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:48   #843
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
kupię też koszyczki na kosmetyki i będe mogła zacząć prasowanie 1 części i układanie, a potem kolejne prania.....

laski, nakręcacie mnie z tym praniem i prasowaniem
Stary 2011-01-29, 08:50   #844
trzyrazyi
Zadomowienie

MONTI snilas mi sie dzisiaj a wlasciwie snilo mi sie,ze wyslalas zmi czopek ten co odchodzi przed porodem zeby mi pokazac jak wyglada i zaczelas dokladnie tlumaczyc co i jak :PP
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:59   #845
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
MONTI snilas mi sie dzisiaj a wlasciwie snilo mi sie,ze wyslalas zmi czopek ten co odchodzi przed porodem zeby mi pokazac jak wyglada i zaczelas dokladnie tlumaczyc co i jak :PP
ahahahhahahaaa:co jest:

Jezu zasnęłam o 7 rano i spałam do 9.30 armagedon.... co tu w nocy robić, o pokoiku rozmyślałam, co gdzie ustawić

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:10   #846
iizabelaa
Zakorzenienie

właśnie wygrałam aukcję o której zapomniałam, że wogóle tam licytuję

sukienka Next 4,99zł

http://allegro.pl/show_item.php?item=1420096846
Stary 2011-01-29, 09:14   #847
Jok3r
Zadomowienie

Nie wiarygodne, ale w koncu udalo mi sie napisac cos o ludzkiej porze Niestety w ciagu dnia znowu nie posiedze przy kompie, bo dzis idziemy kupic mezowi pare ciuchow i CHYBA zrobie kolejne przemeblowanie Wczoraj dostalam nowe firanki tz kupilam sobie, bo co fajniejsze kpl po tesciowej dostaje jedynie szwagierka, ale olac i od razu zawiesilam. Super wygladaja, jestem bardzo zadowolona. Od wczoraj nie moge sie tez nacieszyc karuzela hehe co chwile sobie puszczam melodyjki i gapie sie jak sroka w gnat Kurcze pomyslec, ze za gora 2 tyg juz to wszystko bedzie uzywane, ale jaja

Aja brzuchy w sumie identyczne chociaz ten po prawej jakis taki bardziej do przodu jest.

Sory, ale nie pamietam ktora to pytala o napianie sie brzucha. Ja mam tak, ze czesciej mi sie napina niz nie hehe. W zasadzie non stop chodze z twarda kulka, ale juz sie przyzwyczailam. Nie robie z tego tragedii, bo bylam i na usg i gine mnie macal i jest ok, pozamykana jestem szyjka na 4cm, a rodzic i tak za chwile bede, wiec na co mi dodatkowe latanie po lekarzach i nakrecanie sie No, ale to w moim przypadku u kogosos innego to moze byc cos innego.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 09:18   #848
Montii
Zakorzenienie

a mój brzuch ciągle miękki, młody nigdy z niego nie wyjdzie

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 09:21   #849
trzyrazyi
Zadomowienie

montiii na jaki kolorek pokoj malujesz????????
Stary 2011-01-29, 09:24   #850
Montii
Zakorzenienie

trzyrazyi pokoik juz jest pomalowany, na zółto.. chcialam zolto zielony,potem zachcialo mi sie niebieskiego.. pozniej dokupilam jakies pierdoły kolorowe.... bedzie smiesznie;-P no ale zobaczymy ;-P

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 09:30   #851
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
ahahahhahahaaa:co jest:

Jezu zasnęłam o 7 rano i spałam do 9.30 armagedon.... co tu w nocy robić, o pokoiku rozmyślałam, co gdzie ustawić
To widzę, że miałyśmy podobny rytm snu
Ja za to rozmyślałam jak zniosę leżenie w szpitalnej pościeli. Wiem, że to głupie, ale ma fobię spania pod "obcymi" poduszkami i kołdrami. Nawet do hoteli na wyjazdach brałam swój jasiek i kocyk.
Przecież nie wparaduję na porodówkę z kompletem własnej pościeli. Co za durna istota ze mnie.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 09:31   #852
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
To widzę, że miałyśmy podobny rytm snu
Ja za to rozmyślałam jak zniosę leżenie w szpitalnej pościeli. Wiem, że to głupie, ale ma fobię spania pod "obcymi" poduszkami i kołdrami. Nawet do hoteli na wyjazdach brałam swój jasiek i kocyk.
Przecież nie wparaduję na porodówkę z kompletem własnej pościeli. Co za durna istota ze mnie.
miałam podobne myśli
wiesz co ja poduchę biorę swoją mam taką termoplastyczną bez niej nie zasne, ale tż mi dowiezie ją, jak sie zacznie akcja to ja jej brać nie będę

i myślałam o wc szpitalnym, ja nie umiem zrobić siku ani nic większego w nie swoim domu.... wczasy, hotele .. po prostu nie. siku przemęcze ale...

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 09:36   #853
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
laseczka my w aptece sprzedajemy tantum rosa na saszetki bo calosc dosc droga ok. 18 zl chyba z teg co pamietam
całość 18 zł ? a ile tam jest saszetek ?

Cytat:
ja tez mam 2 :P
A wlasnie siedze sobie i wcinam swierze truskaweczki
Ale nie o tym....rozmawiam dzisiaj z kolezanka z ktora nie widzialm sie raptem tydzien...a ona do mnie z tekstem ze brzuch mi opadl....potem rozmawiam z mama na skeypie i ona to samo......kurde ja tego nie widze...ale masakra jakas chyba musze zaczac cos szykowac zabrac sie za pranie jakies czy cos bo moze faktycznie,tylko ja mam porod na 20 marca takze troche za wczesnie na to......ach juz sama nie wiem,przeprowadzamy sie w przyszlym tyg. HURRA ...jak myslicie jak popiore ciuszki i poprasuje i wrzuce do kartonu na pare dni to przesmierdna tym zapachem?????Czy lepiej poczekac jakies 2tyg.i juz na nowym zaczac pranie i porzadkowanie?????Poradzc ie cos bo juz zglupialam
ja chyba bym prała już po przeprowadzce , bo tak to by mogły się jeszcze zakurzyć/ubrudzić i co wtedy 2 raz prać ?

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Tantum to chyba z 5 - 6 zł jedna saszetka kosztuje... (?)
dzięki

Cytat:
Ja lubie tez ciuszki z mother care...ale ceny tez drogie chociaz teraz po swietach bylo troche promocji sie obkupilo hihih
ja też lubię ciuszki i rzeczy tej firmy . dużo ich mam oczywiście używanych , mam też z tej firmy ochraniacz na łóżeczko pokrowiec na krzesełko, ręczniki -mają kolekcje kubusia i kojec też ich mam z kubusiem oczywiscie

Cytat:
A to moj bebol w 31tc<teraz jestem w 33>a jutro 34zaczynam
śliczny

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
a mnie si,e cos dzis od16 brzuch ciagle stawia. juz leze i leze i do tego dzidzi bardzo sie wierci i rozciaga i chwilami nie wiem kiedy to wina macicy a kiedy małego; ale chyba sie przekrecil bo zawsze czkawke mialam z prawej strony a dzis na dole z lewej. w ogole bardzo nisko czuje niektore ruchy, np na wyskosci wlosow łonowych, macie też tak?
u mnie dziecko położone jest główkowo . i ja też czuję ruchy i wysoko i nisko

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny czy te brzuchy są jednakowe?? znaczy wielkościowo??
Bo zastanawia mnie cały czas czy przy Kaśce nie miałam większego brzucha, a są to zdjęcia akurat robione w tym samym okresie ciąży.
dla mnie prawie jednakowe

Cytat:
no właśnie a co do koszyczków na kosmetyki jakie kupujecie i gdzie ? ja sie zastanawiam bo sobie wymarzyłam koszyczki ale nie wiem gdzie najlepiej- najtaniej kupić jakieś fajne

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
boska

ja dziś jakaś nieprzytomna jestem, cieżko mi było wstać - ogólnie noc ok męczyłam sie ze zgagą zasnęłam nawet dość szybko bo po ok 1 h i spałam ładnie jedynie budziłam się na przekręcanie z boku na bok , ale mimo wszystko czułam sie rano i czuje jak by po mnie tramwaj przejechał
tż pojechał do rodziców i będzie w domku po południu - wybieramy sie po jakieś kosmetyki dla dziecka .
i teraz pytanie wy kupujecie kosmetyki na all czy w sklepie ? np rossmanie ?

a wczoraj znalazłam w gazecie Mamo to ja pytanie i odpowiedź -zacytuję wam :

JAK LICZYĆ PIERWSZY MIESIĄC?
producenci piszą na opakowaniach, że coś jest od 1 miesiąca życia.Czy to znaczy że od pierwszego dnia życia, czy po skończeniu miesiąca?

Jeżeli producent napisał,że dany produkt jest od pierwszego miesiąca życia, to oznacza, że można go stosować już u noworodka. Po miesiącu życia dla malucha przeznaczone są produkty od drugiego miesiąca. Niekiedy jednak można się spotkać z informacją, że produkt przeznaczony jest np. po 4 miesiącu życia (wtedy taka informacja nie budzi wątpliwości) i tych wskazówek powinno się przestrzegać .

i teraz sądząc z odpowiedzi to produkty nivea można już stosować od początku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:41   #854
wanilia83
Zadomowienie

dzień doberek

co do szpitali i intymności to u nas jak leżałam na patologi to wizyty były od 11 i akurat mi się fajnie trafiło bo każdy kumał że obok leży inna laska i w salach rozmawiali szeptem a na korytarzu też starali się jakoś nie hałasować i nie przeszkadzać. Kible były tylko dwa i prysznice też dwa ale dziewczyny z podłączonymi kroplówkami do kibla nie miały problemu iść bo całe to żelastwo jakoś się mieściło a jak szły pod prysznic to pielęgniarki im to ściągały i tylko wołały żeby szybko im zeszło

ponoć na poporodowym oddziale też tylko dwa kible i dwa prysznice czego sobie już nie wyobrażam bo pewnie kolejki jak cholera, do tego sale nawet 6 osobowe na których brakuje wózeczków dla niemowlaków do odwiedzin ( a odwiedziny tylko na korytarzu, zakaz wstępu do pokoi )

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak kładziecie materacyk gryką czy kokosem do góry? Gdzieś czytałam, że na początku dziecko powinno leżeć na kokosie bo jest twardszy.

ja też słyszałam że kokosem do góry , ale jeszcze wcześniej poczytam o tym na necie i zapytam się w sklepie jak będę odbierała materacyk

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jak to jest z wystającymi pępkami? Od czego to zależy? Mój szybko wystawał,ale teraz to już przesada

ja na całe szczęście mam jeszcze troszkę wklęsły

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
czarna ja mam wciaż wklęsły, ale już tylko troszkę, lada moment będzie wystawał. wydaje mi się, że to zależy od tego, ile ktoś miał tkanki tłuszczowej na brzuchu - im więcej, tym dłużej wklęsły pępek. tak to zaobserwowałam u koleżanek

ja obalam twoją teorię albo jestem tzw wyjątek bo u mnie nie było za dużo tkanki tłuszczowej na brzuchu, śmiem twierdzić że śladowe jej ilości znajdowały się na brzuchu ale za to miałam strasznie głęboki pępek

Cytat:
Ja właśnie poluję na coś używanego z Allegro ale nic ciekawego nie widzę.
Byłam w Zarze i nowa kolekcja jest boska a dla dziewczynek to już w ogóle cudeńka mają

http://www.next.co.uk/shopping/boys/newbornboys/17/2 a takie coś dorawałam w lumpie brązowe

cudo

Cytat:
laseczka my w aptece sprzedajemy tantum rosa na saszetki bo calosc dosc droga ok. 18 zl chyba z teg co pamietam

łoj to tanio macie u nas 30 parę złoty za 10 saszetek, jedna saszetka coś koło 4 kosztuje

Cytat:
ja mam termin na 7 marca... ale czekam spokojnie na koniec remontu i dopiero będę wszystko prać, prasować, porządkować dla maleństwa

u mnie już koniec remontu tylko mebli kuchennych brak, będą uwaga ... za miesiąc

Cytat:

A to moj bebol w 31tc<teraz jestem w 33>a jutro 34zaczynam

trzyrazyi
malutki

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie Już nie pamiętam, które z Was zakupiły te wózki

ja mam ale do odbioru dopiero w połowie lutego :P powiem ci że jak ostatnio oglądałam wózki w sklepie to wiszący materiał z tyłu był odpinany gdzieś tak w połowie

Cytat:
Kobiety byłyście na tej stronie??
http://www.obronemeryture.pl/

tak

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

a mnie si,e cos dzis od16 brzuch ciagle stawia. juz leze i leze i do tego dzidzi bardzo sie wierci i rozciaga i chwilami nie wiem kiedy to wina macicy a kiedy małego; ale chyba sie przekrecil bo zawsze czkawke mialam z prawej strony a dzis na dole z lewej. w ogole bardzo nisko czuje niektore ruchy, np na wyskosci wlosow łonowych, macie też tak?

mi już od paru tygodni gmera właśnie na linii włosów, śmiejemy się że zostanie ginekologiem

Cytat:
pa

Kurczę dziewczyny czy te brzuchy są jednakowe?? znaczy wielkościowo??
Bo zastanawia mnie cały czas czy przy Kaśce nie miałam większego brzucha, a są to zdjęcia akurat robione w tym samym okresie ciąży.

aja wydaje mi się że ten po lewej jest troszkę niżej i dlatego ten po prawej wydaje się ciut większy, o której kaska wczoraj zasnęła ??

trzyrazyi mi brzuch napina się do parunastu razy dziennie, chociaż też są dni że tylko na noc ze dwa razy i tyle

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Nie wiarygodne, ale w koncu udalo mi sie napisac cos o ludzkiej porze Niestety w ciagu dnia znowu nie posiedze przy kompie, bo dzis idziemy kupic mezowi pare ciuchow i CHYBA zrobie kolejne przemeblowanie Wczoraj dostalam nowe firanki tz kupilam sobie, bo co fajniejsze kpl po tesciowej dostaje jedynie szwagierka, ale olac i od razu zawiesilam. Super wygladaja, jestem bardzo zadowolona. Od wczoraj nie moge sie tez nacieszyc karuzela hehe co chwile sobie puszczam melodyjki i gapie sie jak sroka w gnat Kurcze pomyslec, ze za gora 2 tyg juz to wszystko bedzie uzywane, ale jaja

Aja brzuchy w sumie identyczne chociaz ten po prawej jakis taki bardziej do przodu jest.

Sory, ale nie pamietam ktora to pytala o napianie sie brzucha. Ja mam tak, ze czesciej mi sie napina niz nie hehe. W zasadzie non stop chodze z twarda kulka, ale juz sie przyzwyczailam. Nie robie z tego tragedii, bo bylam i na usg i gine mnie macal i jest ok, pozamykana jestem szyjka na 4cm, a rodzic i tak za chwile bede, wiec na co mi dodatkowe latanie po lekarzach i nakrecanie sie No, ale to w moim przypadku u kogosos innego to moze byc cos innego.

ty to lepiej poleż troszkę a nie ganiaj po zakupach
u mnie szyjka 2,43 ciekawe czy się coś poprawi na kolejnej wizycie

Szara myszka
ja poduszkę zawsze biorę swoją nawet jak jadę do rodziców po prostu na innej nie umiem usnąć

montii
ja mam to samo większej sprawy nie załatwię nigdzie indziej tylko u siebie no i może u rodziców, kupiłam sobie takie nakładki na kibel żeby móc normalnie usiąść bo po porodzie to siku na małysza odpada

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:45   #855
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

ja od rana znowu borykam sie z bolem rwy kulszowej

co do znieczulenia podczas porodu, nie zawsze jet konieczne
jednak moja kuzynka dostala TENS
to jest takie urzadzonko, ktore podpina sie pod miejsca, gdzie boli, gdzie sa skurcze,
podlaczaja je w okolicach ledzwi
a wy naciskacie na guziczek wtedy, kiedy macie skurcze
ponoc duzo pomaga
kobiet yto sobie kupuja na wlasna reke
ponoc drogie

tez bym musiala pomyslec o koszyczkach na kosmetyki
ale narazie remont musimy zrobic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 09:46   #856
Mirabilka
Zakorzenienie

qrcze ale sie wkurzyłam - zna się ktoś na płatnościach allegro -ale opcja płacę z allegro???

Kupiłam na all - przelałam kasę i odrazu po paru godz dostalam potwierdzenie, że sprzedający otrzymał wpłatę a mi babka pisze od tygodnia, że na koncie kasy nie ma. A ja mam potwierdzenie.
Jak to jest jak się ktoś zna - ona miałam w opcjach, zaznaczone że jest możliwość zapłaty przez allegro a co kasy na koncie nie widzi? może to na swoim profilu widzi wpłatę i dopiero przekazuje na swój rachunek?
miał ktoś styczność z all z tej strony? jako sprzedający?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:49   #857
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
z materacami kokosowo-gryczanymi jest tak, że zawierają tylko łuskę gryki, nie całe ziarna, więc niźle ktoś wymyślił z tym kiełkowaniem
a ze względu na zdrowotne właściwości gryki, to chyba dziecko ma spać na stronie gryczanej. kokos jest dla lepszej wentylacji materacyka
ja czytałam, że najpierw kokos bo jest twardszy a dopiero jak dziecko zaczyna wstawac, tak od 8mc, roku przewraca się na grykę - zwłaszcza na lato bo to przeciwpotna strona też

Cytat:
moj pepek tez poki co nie wyszedl na wierzch

mam pytanie kiedy chcecie chrzcic wasze malenstwa ??
mój pępek jest płaski
a o chrzinach konkretnie to nie myślałam jeszcze ale poczekamy na lato jakoś, może 3-5 miesięcy jak mały bedzie miał, dokładnie nie wiemy

Cytat:
znacie jakiś sposób żeby podeszwa butów nie była taka śliska?
Kupiłam sobie muszkieterki, ale ledwo co doszłam do auta dzisiaj .. normalnie You Can Dance...
ja znam dwa sposoby:
1. papier ścierny - to wtedy nie traci się gwarancji bo wygląda jakbys normalnie po chodniku chodziła
nie nacinaj bo Ci dalej popęka i wtedy będzie i po gwarancji i po butach
2. wersja hardcore - nalepienie plastra takiego bez opatrunku

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
qrcze ale sie wkurzyłam - zna się ktoś na płatnościach allegro -ale opcja płacę z allegro???

Kupiłam na all - przelałam kasę i odrazu po paru godz dostalam potwierdzenie, że sprzedający otrzymał wpłatę a mi babka pisze od tygodnia, że na koncie kasy nie ma. A ja mam potwierdzenie.
Jak to jest jak się ktoś zna - ona miałam w opcjach, zaznaczone że jest możliwość zapłaty przez allegro a co kasy na koncie nie widzi? może to na swoim profilu widzi wpłatę i dopiero przekazuje na swój rachunek?
napisz jej, niech sprawdzi na koncie ALLEGRO a nie na swoim bankowym
bo być może nie ma ustawionej opcji automatycznego przelewu z konta allegro na swoje
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:50   #858
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

ja miałam . i ja zawsze jak kupujący wpłaci to dostaję informację na @ że kupujący wybrał sposób dostawy i że przelał kasę . i wtedy jest ta kasa na allegro ale możesz ją w każdej chwili wyplacić na konto

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:51   #859
Montii
Zakorzenienie

wanilia to mamy to samo :/ normalnie mam opory i nie zrobię, większej potrzeby nie zrobiłam nigdy np na uczelni nie ma mowy..a siku, trzymam ile się da..ale teraz jak ciąża i plan nie raz 8-18 to się nie dało, więc też na małysza bo nakładek musiałabym mieć ze 100 ale do szpitala wezmę..

deneb to ja zrobię to z papierem ściernym

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 10:02   #860
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
jak szpital wybralaas???

na początku chciałam Inflancką, ale potem się naczytałam o noworodkowym i w końcu stawiam na Madalińskiego, okaże się, czy mnie odeślą, postaram się nie przyjeżdżać za wcześnie niby o żadnym szpitalu nie ma wyłącznie pozytywnych opinii, więc wybieram "mniejsze zło"

Cytat:

niech sprawdzi na koncie allegro czy ma te pieniądze

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:08   #861
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej
no właśnie a co do koszyczków na kosmetyki jakie kupujecie i gdzie ? ja sie zastanawiam bo sobie wymarzyłam koszyczki ale nie wiem gdzie najlepiej- najtaniej kupić jakieś fajne

producenci piszą na opakowaniach, że coś jest od 1 miesiąca życia.Czy to znaczy że od pierwszego dnia życia, czy po skończeniu miesiąca?

Jeżeli producent napisał,że dany produkt jest od pierwszego miesiąca życia, to oznacza, że można go stosować już u noworodka. Po miesiącu życia dla malucha przeznaczone są produkty od drugiego miesiąca. Niekiedy jednak można się spotkać z informacją, że produkt przeznaczony jest np. po 4 miesiącu życia (wtedy taka informacja nie budzi wątpliwości) i tych wskazówek powinno się przestrzegać .

ja kupiłam w Ikei
dokładnie takie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30173693
tanie koszyczki jeszcze widziałam w Jysk

ja kupie w Rossmanie (ewentualnie w aptece), chyba Nivea, ale jeszcze się zastanawiam

no jeżeli by pisało od pierwszego miesiąca życia to wg mnie oznaczało by, że od samego początku,

ale na Nivea pisze powyżej pierwszego miesiąca życia
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...UTRI-SENSITIVE
Stary 2011-01-29, 10:09   #862
Montii
Zakorzenienie

No właśnie u mnie było to samo, zapłaciłam kase i czekam a gościu zapomniał ,że ma opcję płacę z Allegro ( hm ) i sprawdzał gdzie indziej czy coś takiego, a nie na Allegro, zadzwoniłam i wyjaśniłam

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 10:09   #863
iizabelaa
Zakorzenienie

ahhhh dziewczyny
dowiedziałam się, że moja siostra postanowiła się starać o dzidziusia

ale nikomu nie mówcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 10:10   #864
Montii
Zakorzenienie

Ja wlaśnie rozglądam się za koszyczkami

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 10:18   #865
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

całość 18 zł ? a ile tam jest saszetek ?

ja chyba bym prała już po przeprowadzce , bo tak to by mogły się jeszcze zakurzyć/ubrudzić i co wtedy 2 raz prać ?

dzięki

ja też lubię ciuszki i rzeczy tej firmy . dużo ich mam oczywiście używanych , mam też z tej firmy ochraniacz na łóżeczko pokrowiec na krzesełko, ręczniki -mają kolekcje kubusia i kojec też ich mam z kubusiem oczywiscie

śliczny

u mnie dziecko położone jest główkowo . i ja też czuję ruchy i wysoko i nisko

dla mnie prawie jednakowe

boska

ja dziś jakaś nieprzytomna jestem, cieżko mi było wstać - ogólnie noc ok męczyłam sie ze zgagą zasnęłam nawet dość szybko bo po ok 1 h i spałam ładnie jedynie budziłam się na przekręcanie z boku na bok , ale mimo wszystko czułam sie rano i czuje jak by po mnie tramwaj przejechał
tż pojechał do rodziców i będzie w domku po południu - wybieramy sie po jakieś kosmetyki dla dziecka .

W Jysku sa mega promocje i koszyki o 50% przecienione, jest spory wybor. Dzis wlasnie ide, bo sobie wymyslilam, ze kupie takie wieksze i porobie w szafce z nich szuflady

Cytat:

Jak masz dowod wplaty to wyslij sprzedawcy i niech szuka po allegro. Ja mialam ostatanio laske, ktora przez 3 dni nie mogla kasy znalezc i w koncu gdzies tam sie dokopala. Ty ze swojej strony sie wywiazalas, a ze sprzedawca to dupa to juz nie Twpja wina. W razie czego niech pisze do allegro tempak
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:21   #866
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ahhhh dziewczyny
dowiedziałam się, że moja siostra postanowiła się starać o dzidziusia

ale nikomu nie mówcie
Stary 2011-01-29, 10:40   #867
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazyi pokoik juz jest pomalowany, na zółto.. chcialam zolto zielony,potem zachcialo mi sie niebieskiego.. pozniej dokupilam jakies pierdoły kolorowe.... bedzie smiesznie;-P no ale zobaczymy ;-P

Jak skonczysz remoncik wrzuc fotke z pokooiku malego
Stary 2011-01-29, 10:41   #868
Montii
Zakorzenienie

trzyrazyi , wrzucę z perspektywy czasu urządziłabym go trochę inaczej ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

[LEFT]
Stary 2011-01-29, 10:42   #869
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlaśnie rozglądam się za koszyczkami
A o jakich koszyczkach mowa???/Niech doda ktoras linka
Stary 2011-01-29, 10:43   #870
aja1
Zakorzenienie

Wstałam o 11 , ale poszłam spać o 2.

Kaśka poszła spać o 24.00

Co do brzuchów, czyli mam sklerozę i dlatego wydaje mi się, ze jest mniejszy

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości