|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?
a ja mam 170 cm i uwielbiam szpilki, ostatnio kupiłam sobie mega boskie w Deichmannie, że jestem tak samo wysoka jak mój TŻ
ale praktycznie wszystkie buty mam na obcasie i dobrze się z tym czuje mimo, że jestem wyższa niż inne moje znajome ;]
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Długa przerwa między 2009 a 2011r .. ale teraz to mnie dopadło
![]() Fajnie, że macie swoje zdanie, nie przejmujecie się docinkami ze strony innych, niższych osób... ale - prawie wszystkie piszecie ze macie ok 170-175cm wzrostu, a wtedy można ubrać obcasik 7-10 cm. Tylko że ja bez żadnych "podwyższeń' mam 181, albo nawet 182 cm wzrostu!! i co ja mam zrobić? najłatwiejsza odpowiedź - chodź na płaskich, ale ja nie mogę !! kocham obcasy i uwielbiam podziwiać je na nogach koleżanek czy w witrynach sklepowych. no i jeszcze jedno - nie mam kogoś takiego (faceta), z kim mogłabym pokazać się w ukochanych bucikach... ;( chyba jednak muszę się pogodzić i po prostu czekać na jakiegoś wieeelkigo pana ;p pozdrawiam wszystkie wysokie wizazanki ;* ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- fajnie, że nie widziałam kilku stron tegoż forum, i dlatego w mojej powyzszej wypowiedzi wspomialam o roku 2009 ![]() no ale - problem aktualny cały czas .. niestety. |
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiniusiek mam nadzieję, że się przełamiesz i będziesz jednak chodzić w ukochanych obcasach. Taka miłość zasługuje na pielęgnowanie.
Ja w swoich najwyższych butach mam ok. 190cm, a ubieram je rzadko tylko dlatego, że 14cm obcasa to dla mnie lekki "hardkor".
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
kocham obcasy i uwielbiam wysokie dziewczyny w obcasach <3 sama mam ok 170 - 172 cm [chciałabym jeszcze trochę podrosnąc, ale to chyba mało realne
], na codzień obcasy ok 7 cm, na jakieś imprezy czy inne okazje zdarzają się nawet 14 cm, aczkolwiek nie ma ładniejszego widoku niż bardzo wysoka dziewczyna z długimi nogami w wysokich butkach, wyglądają jak modelki ![]() także z zazdrością spoglądam na koleżanki mające te 178 - 180 cm... |
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Ja również należę do grona wyyyysokich. Mam 177 cm. Przyzwyczaiłam się i mój wzrost nie przeszkadza mi. Lubię buty na obcasie. Aczkolwiek nie przesadzam ze słupkiem. Mój TŻ jest mojego wzrostu,a ost kupiłam buty na 10 cm szpilce, na 100dniówkę. Koleżanki w kl. mowia ze mam wziasc jeszcze jakies nizsze: Bo jak my bedziemy wygladac? Staram sie olewac to, ale przyznaje ze tego typu opinie do milych nie naleza.
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja mam 163 i tak Wam zazdroszczę, że szok
zawsze podziwiam wysokie dziewczyny na obcasach, wzroku nie można oderwać moim zdaniem. Wysoka dziewczyna na obcasach przykuwa uwagę, niska nawet jak je założy to i tak jej "nie widać". Także noście te obcasy. Myślę, że większość (jeśli nie wszystkie) złośliwe komentarze wynikają z zakompleksienia i zazdrości osób je wygłaszających.
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niemiłe komentarze, które mają sprawiać przykrość są poniżej akceptowalnego poziomu. Choć sama się nie raz przekonałam, że mogą zaboleć. |
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że może się to nie podobać, ale nie rozumiem dlaczego ktoś miałby zwracać komuś uwagę na jego wzrost/obuwie, myślę, że to bardzo nie na miejscu.
|
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli kochasz obcasy nie podziwiaj ich na nogach koleżanek, tylko idź kup je i zacznij siebie w nich podziwiać i może wysoki Pan wtedy też się znajdzie ![]() Ja mam 184cm wzrostu i zaczęłam nosić buty na 8cm podwyższeniu na wiosnę poluje na 10cm. Też kocham obcasy więc je nosze i podziwiam na swoich nogach a nie koleżanek.
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
mam 180cm. Kiedyś nosiłam szpilki. Ale dziwnie się z tym czułam. W szpilkach miałam jakieś 185 cm. Średnio faceci mają ok 180cm. Chyba odstraszałam
Teraz ubieram się raczej na sportowo. |
|
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze jestes wysoka nic czego juz nie wiesz ![]() Troche wiary w siebie, zakladaj obcas i smigaj
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam 175cm i UWIELBIAM obcasy
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji
BLESS! |
||
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dumna z moich 173 cm i do tego 8cm szpileczek. Wysokiego mężczyznę mam, mogę sobie na to pozwolić, a i nie mam zamiaru odmawiać sobie noszenia czegoś, co lubię.
Śmieszne niegdyś były te moje kompleksy na temat "zbyt wysokiego wzrostu"
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poki co zakladam je okazjonalnie, albo jak jade polazic po centrum, gdzie jest duzo (wysokich) ludzi Tak naprawde to od nas zalezy, jak nas ludzie postrzegaja. Jesli ktos widzi, ze idac w wysokich butach czujemy sie skrepowane i probujemy sie 'wtopic w tlum' to nic dziwnego, ze ludzie beda sie dziwnie patrzec![]() Dlatego trzeba odrobiny pewnosci siebie i juz
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję Wam Fluoxetine i Koala21
mam nadzieje że to, że jestem wysoka nie będzie już nigdy stanowiło dla mnie problemu. W kazdym bądź razie - już postanowione, moje lato nalezy do wyyyyysssooookich obcasów |
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
179 się zgłasza
ja na wiosnę upoluję kopytka 7cmetrowe. więcej nie, bo dyszka to już dla mnie za dużo i boję się, że się mi nogi poplączą
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam kompleksy na punkcie "wysokiego wzrostu", ponieważ ogólnie moi eks byli niskimi mężczyznami. No i jeszcze fakt, że kobiety z mojego otoczenia również są niższe ode mnie ![]() Masz rację z tym, że wszystko zależy od postrzegania samego siebie. Gdy idzie się pewną siebie, dumnym krokiem z uniesioną głową, każdy postrzega Cię jako atrakcyjną kobietę, a przynajmniej większość. Cóż z tego, że zakupi się ładne buty, jak idzie się w nich "poskurczanym" ![]() Kobietki, pierś do przodu, szpileczka na nóżkę i wio, przed siebie!
|
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej też :P a tymczasem ma 182cm i rzadko nosze wyższe buty. ale to raczej nie z powodu wzrostu a rozmiaru buta, mam 42/43 ( oczwysicie moglabym zamówic np. z New Look`a czy skądś, ale wole jednak przymierzyć buty.. ale poluje własnie na jakieś wiosenne butki na koturnie i musze jakieś znaleźc, nie ma bata :P---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
to razem i tak 1cm mniej ode mnie na boso :P |
||
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie 173 to nieduzo, ja mam tyle i chetnie bym z 5 cm jeszcze przyjela :P
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
i tak trzymaj
pewność siebie to podstawa!---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- To miało być do "Kiniusiek" cytat nie wszedł, może źle nacisnęłam :P |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
moja przygoda z szpilkami dopiero się rozpoczyna, ponieważ przekonałam się do nich przez ten wątek
ja mam 172 i dalej rosnę - nie przeszkadza mi to zawsze myślę o modelkach co mają po 180 i zawsze są w szpilach nawet prywatnie (: każda z nas jest przecież swego rodzaju modelką wiara w siebie ponad wszystko!
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Ja to mam "orgazm"
a to chyba była by już przesada mając 184wzrostu |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 181cm
![]() najwyższe szpilki jakie w życiu miałam sprawiłam sobie na ostatniego sylwestra, miały 10cm, czułam się w nich dobrze jako butach, ale też źle bo ludzie na imprezie byli nizsi i czułam się jak wystająca z nizin wieża.Nie będe już raczej chodzić w obcasach, bo jak pomyslę,że mi 10 cm ledwo brakowało do 2m... |
|
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha z tym, że ja na szpilach mam sporo ponad 180 nie mam problemu, ja się dziwnie czuję, gdy w momencie, gdy jestem w szpilkach ludzie są ode mnie wyżsi i to mnie wprawia w kompleksy
Lubię patrzeć na tłum z góry.Szpilki + wysoki wzrost
|
|
|
#297 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
właśnie tak sobie myślałam..
niektóre z was piszą ze jakby miały te 172 cm to by nosiły spokojnie szpilki. Ale same mają 180 więc nie noszą. Z drugiej strony te co mają 186 chciałyby mieć 180cm zeby nosić szpilki. I tak kazda sytuacja bedzie zła. ja zakładam tylko na ważne okazje, tj. bardzo rzadko ; p |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko się zdarza spotkac osobę zadowoloną z obecnego stanu rzeczy... ale taka już chyba nasza kobieca [albo i ogólnie ludzka] natura szczerze zachęcam do obcasów, szczególnie przy tych 180 cm, których zazdroszczę |
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

ale praktycznie wszystkie buty mam na obcasie i dobrze się z tym czuje mimo, że jestem wyższa niż inne moje znajome ;]

Ja w swoich najwyższych butach mam ok. 190cm, a ubieram je rzadko tylko dlatego, że 14cm obcasa to dla mnie lekki "hardkor".
], na codzień obcasy ok 7 cm, na jakieś imprezy czy inne okazje zdarzają się nawet 14 cm, aczkolwiek nie ma ładniejszego widoku niż bardzo wysoka dziewczyna z długimi nogami w wysokich butkach, wyglądają jak modelki 

Zapraszam
a to chyba była by już przesada mając 184wzrostu