|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
podróbki Clinique?
Cześć, Kochane!
![]() Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z podróbkami tej firmy? Na Allegro są kosmetyki z linii Repairwear i mówiąc szczerze bardzo mnie kuszą, bo ostatnio nie mogę na siebie patrzeć w lustrze, ale mam obawy, czy to nie podróbki... Komentarze sprzedających niby OK, ale czy kosmetyki również? Czy to możliwe, by taki np. kremik na noc 50ml kosztował 60zł i tyle samo pod oczka 20ml? Macie jakieś rozeznanie, ile kosztują za granicą? Na ogół nie ufam kosmetykom za taką cenę (tzn. z daleka śmierdzi mi kosmetyk, który w perfumerii kosztuje 200-300zł a na Allegro np. 50zł), ale zastanowiło mnie właśnie to, że jakoś nigdy nie spotkałam się z podróbką CLinique. Z drugiej strony na zadnej z tych aukcji nie jest wyraźnie napisane, że to oryginały... Powysyłam do sprzedających maile z pytaniem. To może podam parę Allegrowiczów, którzy mają takie ceny. Z góry dziękuję za pomoc! ![]() http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=2971119 http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=1778278 http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=2982141 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: podróbki Clinique?
Ekhem... Tak mnie teraz tknęło - podróbki kremików pod oczka Lancome też były 20ml a ten Repairwear w oryginale jest 15ml...
Czyli chyba wszystko jasne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wszystkie Repairwear oscylujące w okolicach 80 zł to niestety podróbki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A i są jeszcze emulsje w cenie 155 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jejku, dzięki piękne, chyba by mnie szlag trafił, gdybym kupiła.
![]() Pewnie chodzi Ci o magdaderk (tylko ona ma te kosmetyki i tylko ona we w miarę rozsądnych cenach, zresztą już u niej kupowałam Diora dla mamy i było wszystko OK)? To nie reklama, tylko wymiana doświadczeń. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, chodziło mi o magdar3.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, właśnie o nią mi chodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
W takim razie bardzo Ci dziękuję.
![]() Na szczęście niedługo mam urodzinki to naciągnę ślubnego. ![]() A kupowałaś może u którejś z tych osób, które podałam? Skąd masz pewność, że to podróbki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim podróbki mają inne opakowania od oryginalnych produktów Clinique - inaczej wyglądają nie tylko słoiki, ale również kartoniki - na oryginalnych widnieją jaśniejsze, drukowane napisy (można sprawdzić w drogerii lub na stronie Clinique). Poza tym cena podróbek jest naprawdę za niska. Nie warto ryzykować, bo to już połowa kwoty (te +/- 80 zł), jaką trzeba wydać na oryginalny krem na Allegro
![]() P.S. Życzę skutecznego "naciągania" ukochanego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak w Polsce ale w stanach ten Repairwear night cream kosztuje $45 za 50 ml $60 za 75 ml a ten pod oczy $30 za 15ml,jezeli o te Ci chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Oj raczej na pewno podroby... nawet w niemieckiej strefie bezclowej Repairwear kosztuje 60 Euro... Na ebayu najtaniej 40 Euro, glownie sloiczki z giftow. Takze nie ma cudow
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
O właśnie, Mała-czarna, zerknij na Strawberrynet, tam ceny kremów pod oczy Clinique nie przekraczają 100zł (choć "Repairwear" jeszcze nie mają, to fakt).
Wszystkie amerykańskie kosmetyki tak korzystnie wychodzą, ze względu na niski kurs dolara, ale np. francuskie to już tak sobie (choć ciągle taniej), chyba że akurat są w "ofercie specjalnej". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.