|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
lullaby, to superancko
ciesze się bardzo ze wszystko jest ok mój gin ma usg oczywiście, bo chodze prywatnie, ale podobno nie ma drukarki przynajmniej kiedyś nie miał, a teraz nie wiem. A ja chciałabym jakieś foto maleństwa babciom się pochwalić albo tż'towi jeśli nie będzie mógł ze mną iść na wizyte, w ogóle fajna pamiątka takie zdjątko USG.
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chodze prywatnie
ale to pewnie taki wyjatek bez usg. Musze na szybko kogos poszukac a zdjatka tez juz sie nie moge doczekac tak samo jak Ty
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu prywatnie chodzicie? Myślicie ze lepiej? Ja byłam na jednej wizycie prywatnie i na jednej na nfz i sumie nie wiem co lepiej. A u mnie to ok 150zł za wizytę
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- jezzuu przeziębiłam się |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej chodziłam do różnych lekarzy, nie prywatnie, czekałam po kilka dni, ale nie byłam z nich zadowolona. U mnie koszt wizyty z usg to 80-100 zł. Wczoraj akurat miałam bezpłatnie, bo byłam w szpitalu na dyżurze mojego lekarza (tak w ogóle to go musiałam z bloku porodowego ściągać ).
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj gin razem z cytologia bierze 100 zl, ale ma laboratorium z ktorym chyba ma podpisana umowe bo tam kieruje na wszystkie badania itd.
|
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
za pierwsza wizytę płaciłam 100, bo miałam robiony wymaz na cytologię.
ale kolejne są za 80
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam przyszłe mamy
![]() Ja mam termin jakoś wrzesień/październik, do lekarza spróbuję dostać się we wtorek (bo to w ramach nfz stąd "spróbuję") to może poznam więcej szczegółow
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka ja też chcę poniedziałek
![]() Witam nowe mamuśki A tak poza tym to kupiłam dzisiaj wieelki biustonosz z zapasem na jakiś czas , był w promocji z 75 na 22 W gacie się mieszczę ale wieczorem mnie tak wypycha, że tylko w dres wchodzę. Do lekarza chodzę prywatnie, na szczęście ma USG i wizyta z USG kosztuje 80 zł czyli z tego co widzę to całkiem tanio No i jeszcze jakby było mało atrakcji dzisiaj ukruszył mi się ten ząb, który mam w leczeniu aktualnie
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Ukruszony ząb brrr.
Ja siedzę pod kołdrą i przeszedł mi katar na szczęśćie bo już panikowałam ![]() W ogóle ciągle nie rozumiem tych obliczeń odnośnie wieku dzidzi. U mnie wychodzi z tego co usg pokazało, że w ciązy jestem od 2 dnia okresu grudniowego |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni to liczą od okresu bo tak najłatwiej - bo nigdy nie wiadomo tak na 100% kiedy była owulacja No ale USG skąd to ma wiedzieć?? Bo ja sobie nie przypominam żeby lekarz tam coś wprowadzał
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie wprowadzala (raczej) ale to może po wielkości pęcherzyków, płodzika... sama nie wiem. Mi wiele osób mówiło, ze ten wiek z usg jest najbardziej prawdopodobny i żeby zostawić zdjęcie bo będzie potrzebne pod koniec drogi
|
|
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poczytać ulotkę cholinexa czy można go ssać w ciązy.
|
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, chyba sie do was podłączę dziś zobaczyłam 2 kreski, druga słaba co prawda, ale widoczna
![]() termin wg @ 7 październik
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
No usg to chyba "wie" z wymiaru zarodka.
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wit.C, tran, miód i syrop prawoślazowy- moje metody, na ile skuteczne się dopiero okaże, bo jeszcze walczę... |
|
|
|
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez mialam ostatnia@ 23.12 i tp wychodzi na koniec wrzesnia poczatek pazdziernika Bylam juz u gin i potwierdzil ciaze bylo widac pecherzyk i za tydzien moge przyjsc to juz bedzie widac serduszko czyli u ciebie powinno byc podobnie Ale dziewczyny maja racje mozeswz isc gdzies za dwa tyg pod warunkiem ze tyle wytrzymasz bo ja nie dalam rady musialam sprawdzic czy wszystko ok
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!! czy ja moge dolaczyc???
ZROBILAM TEST, SA 2 krechy, test robilam wieczorem rano jutro zrobie drugi, jedna krecha malo widoczna ale jest. Znow udalo sie za 1 razem!!! ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Widzę temat lekarzy, ja ide w poniedzialek do swojej stalej gin ktora prowadzila mi ciaze z Oliwią, za wizyte z badaniem i usg place 50 zl.
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
tak usg "wie " z zarodka ![]() ta sa obliczenia wg wielkości . Pani Moja gin zaznaczala w jednym miejscu i w drugin i na podstawie 2 punktow komputer oblicza wielkosc np pecherzyka i dlatego sa roznice miedzy naszymi obliczeniami a tym co podaje lekarz poniewaz kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. Ot takie madrosci uslyszlam od mojej pani gin. I powiedziala tez ze jak jest 5tydzien i 1 dzien tzn ze jestesmy na poczatku 6 tygodnia boszeee jakie to wszystko skomplikowane az mozg mi paruje ![]() ![]()
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
no blyskawicznie!
Napisze wam cos wiecej o sobie , pisalam juz ze mam 24 lata i 5 lutego moja córunia skonczy 10 miesiecy. Z tz jestesmy razem ponad 5 lat, 17 pazdziernika mielismy 1 rocznice slubu cywilnego, a w czerwcu 2010 bralismy koscielny razem z chrzcinami Oliwki na jednej mszy. Chcialabym juz jutro, zrobie jeszcze jeden test i zobaczymy co wyjdzie, ale skoro wieczorem na kreska malo widoczna ale byla i @ nadal brak chyba moge sie powoli cieszyc ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- ostatnia miesiaczke mialam 29 grudnia.
|
|
#595 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluje Daaarusia
i nie martw sie napewno bedziesz po raz drugi mamusia skoro wychodzi juz slaba kreseczka powtorz rano tescik i bedzie wszystko jasne.Gratuluje tymbardziej,ze szybko zdecydowalas sie na drugie malenstwo a im mniejsza roznica wieku tym lepiej przynajmniej nie wyszlas jeszcze z wprawy a im starszy maluszek tym gorzej sie zabrac za rodzenstwo.Ja sama mam synka 5 letniego i ciezko mi bylo zdecydowac sie na drugie-a zauwazylam ze z wiekiem coraz gorzej-wiec brawo dla was![]() POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE.ANIA
Edytowane przez aniula29 Czas edycji: 2011-01-29 o 21:29 |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
nojak patrzylam na test tak normalnie to nie bylo jej widac ale pod katem jest widoczna.
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#598 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale przeżyłam chwilę grozy. Przytuałam się z tż i pod koniec patrzę a tu krew. Normalnie zaryczałam się cała, ale wszyscy mówią że to tylko jakieś podrażnienie. Miałyście tak? Tak się przestraszyłam
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
lullaby mialas taka kreske przezroczysta? prawie nie widoczna?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

ciesze się bardzo ze wszystko jest ok
przynajmniej kiedyś nie miał, a teraz nie wiem. A ja chciałabym jakieś foto maleństwa babciom się pochwalić albo tż'towi jeśli nie będzie mógł ze mną iść na wizyte, w ogóle fajna pamiątka takie zdjątko USG.

).

z zapasem na jakiś czas , był w promocji z 75 na 22

i nie martw sie napewno bedziesz po raz drugi mamusia skoro wychodzi juz slaba kreseczka