Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 15:03   #2401
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Ale zasuwacie....jeszcze mam 2 strony,zaraz tż wraca a ja w polu ze wszystkim Daniel 1 raz od rana poszedł spać o 14.3

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

PS. Złośliwość jest oznaką inteligencji
świetnie ujęte,chyba sobie zapożyczę

Młoda super wyglądacie,Dawidkowi troszkę włosy tylko zjaśniały i ja tez nie widzę różnicy wieku u Was.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:08   #2402
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Anakazar - a ja nie wiem czy podobnych bluzeczek kiedyś nie widziałam w ESPRIT-cie. Ale dawno już tam nie byłam

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:39   #2403
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar - a ja nie wiem czy podobnych bluzeczek kiedyś nie widziałam w ESPRIT-cie. Ale dawno już tam nie byłam
Kurcze tego sklepu też nigdzie nie mam
Tż wróci to pojadę do Szczecina i może coś takiego znajdę.Powinny być takie w reserved,h&m,trollu,zarze ...teraz sezon wiosenny się zaczął,więc może gdzieś upoluje.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ale moja mała zaczęła jeść kaszki.Wczęśniej tknąć nie chciała, a teraz je codziennie-fajnie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:50   #2404
libra777
Zakorzenienie

Witam
Co wy z tymi kwiatami??? jaka to okazja ja nei dostaje kwiatów i wcale się ich nie domagam , też uważam że szkoda pieniędzy już wolę coś w doniczce do ogrodu albo skrzynkę z flancą kapusty
Ale jak ktoś lubi.

Machaj powiem Ci że pieczenie dwóch blach na raz to porażka , lepiej rozdzielić na pół i piec dwa razy,Tak o proszek do pieczenia mi chodzi do biszkoptów.

Wypoczynek ja mam ze skóry ekologicznej i powiem wam że nie wyobrażam sobie jakby on był z materiału , jest jasny kremowy i co rusz go trzeba myć bo ciągle jest opaćkany małymi łapkami więc kupujcie ze skóry lepiej utrzymać w czystości i wygląda elegancko, i wcale nie jest zimny.

Cynamonkowa od zębów to kupka może być co najwyżej luźniejsza ale że zmiana koloru pierwsze słyszę i to na zielono , tak by wypadało na żelazo

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Megi Igor jest mega przystojny
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:03   #2405
anakazar
Zakorzenienie

Pewnie Libra,że jak brać to ze skóry,ale nie wszyscy mogą(ja).Ja mam swój żółty-sama nie czyszczę,bo by mnie szlag trafił.Zamawiamy Panią ze sprzętem do czyszczenia takich rzeczy.
Teraz to rączki malutkiej,no i kot lata brudzi,uwielbia na nich spać.Babka czyści tak,że mam jak nowe.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Dziewczyny a z tymi łóżkami to jaka długość?90 na 200 brać czy takie długie nie potrzebne?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-29, 16:14   #2406
libra777
Zakorzenienie

A no u nas też jest taki gościu , koleżanka zamawia bo też ma dziecko małe i psa i jasny wypoczynek z materiału .
Ana jak chcesz wymienić to kup krótsze , a tu któraś dawała linka do łóżka które rośnie z dzieckiem.
Mój starszy syn jak zaczął spac sam to od razu na takim 190cm i do teraz śpi , ale rośnie jak na drożdżach i niedługo będzie trzeba kupić inne tylko czy są dłuższe?

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

noga mnie tak napieprza że zaraz się przekręce jak mi do poniedziałku nie przejdzie to trzeba się będzie do jakiegoś znachora pofatygować
Stary 2011-01-29, 16:22   #2407
cigi
Rozeznanie

Czesc,
Mam do was pytanie, jak to jest ze szczepionkami; Chodzi mi o ta 6 w 1 i o pneumokoki. Basia ma miec trzecia dawke jak skonczy roczek. jak to wyglada, one sa platne??? Bo chetnie bym byla w Polsce na jej roczek mniej wiecej... U nas sa bezplatne, ale przewozic je trzeba w lodowce, wiec odpada.

cynamonkowa; moja Basia miala praktycznie caly czas poki jadla tylko cyca luzna, i zielona kupke; taki jej urok byl chyba (kupki);

My mamy lozeczko dla basi takie wieksze, nie pamietam wymiarow; 70 na 140 chyba; potem zdejmuje sie z niego barierki, wstawia boki i ma sluzyc dziecku do mniej wiecej 7 lat. Drewniane jest, z takiego surowego drewna tylko zaimpegnowanego i zabezpieczonego zywicami.

jeszcze jedno pytanie istotne mialam, ale chwilowo zapomnialam...

libra przepis fajny sie byc wydaje, dzieki, ale ostatnio to mnie sie w ogole nie chce tworzyc i nie mam jakos kiedy...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A no u nas też jest taki gościu , koleżanka zamawia bo też ma dziecko małe i psa i jasny wypoczynek z materiału .
Ana jak chcesz wymienić to kup krótsze , a tu któraś dawała linka do łóżka które rośnie z dzieckiem.
Mój starszy syn jak zaczął spac sam to od razu na takim 190cm i do teraz śpi , ale rośnie jak na drożdżach i niedługo będzie trzeba kupić inne tylko czy są dłuższe?

-
forsujesz sie moze;
nie ma chyba dluzszych, nawet "dorosle" lozka sa na 190, nogi wystaja i tyle; tylko wtedy lepiej lozko bez krancow, zeby mialy gdzie wystawc;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:25   #2408
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

noga mnie tak napieprza że zaraz się przekręce jak mi do poniedziałku nie przejdzie to trzeba się będzie do jakiegoś znachora pofatygować
Libra to już chyba trzeba będzie łóżko na zamówienie kupić.My jak chcieliśmy 2oo na 230 to na zamówienie musieliśmy.

Chyba jej kupię to największe,może też będzie w nim długo spała-zobaczę ile będzie chciała.

Stary 2011-01-29, 16:28   #2409
libra777
Zakorzenienie

No chyba że takie łóżko bez poręczy na końcu
Cigi nie forsuję się ze schodów spadłam z dzieckiem na jednym ręku i laptopem w drugim ich uratowałam a sama się potłukłam
Stary 2011-01-29, 16:30   #2410
anakazar
Zakorzenienie

Libra może się przetrenowałaś kobieto

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
No chyba że takie łóżko bez poręczy na końcu
Cigi nie forsuję się ze schodów spadłam z dzieckiem na jednym ręku i laptopem w drugim ich uratowałam a sama się potłukłam
Ło matko,ciekawe czy nic więcej nie zrobiłaś z tą nogą?oby tylko stłuczona była

Stary 2011-01-29, 16:48   #2411
P0P70
Zakorzenienie

Cigi - pneumo jest u nas w Polsce płatne. Jedna szczepionka coś około 300 PLN i 6w1 też jest płatne.

Stary 2011-01-29, 16:57   #2412
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurde ale Wy zasuwacie z tym pisaniem ...

Ja dzisiaj 4h byłam na balu karnawałowym u Hani w szkole - toż to masakra jakaś Szkoda że nie dłużej

ice trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!! I czekamy na wieści!! A co na to Twój tż?? Może jeszcze wszystko uda się naprawić ... ?

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-29 o 17:01
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 17:52   #2413
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - znalazłam Cię u AniP więc Ci wysłałam zaproszenie na nk.

Stary 2011-01-29, 18:19   #2414
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Cigi - pneumo jest u nas w Polsce płatne. Jedna szczepionka coś około 300 PLN i 6w1 też jest płatne.
Ale to sie placi tyle za jedna dawke? Bo ja tutaj wybieram w aptece po jednej dawce; dwie juz Basia miala, pozostaje 3; Wiec tyle kosztuje ta jedna dawka??? lo matko; chyba kupie porzadna lodowke;

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

chociaz w E to na to samo wyjdzie

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

teraz wszystkie w klubie siedza ; zrobily sie 2 watki;
Stary 2011-01-29, 18:20   #2415
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Zerknij na to http://allegro.pl/lozko-dla-dziecka-...386408035.html bo na razie z tego co tam znalazłam to mój jedyny typ,ale będę jeszcze szukała

Mrowak ja też tak robię-teraz od tych 2 tygodni mała mogłaby nie spać w ogóle w dzień chyba.Widzę,że już zmęczona,ale nie chcę paść to biorę ją na górę,kładziemy się we dwie.Nie odzywam się.Mała lata po łóżku,próbuje się bawić uciekac to ja ją tylko bez slowa biorę na miejsce i tak nawet z 20 razy-jeśli trzeba.Czasami pada moment,a bywa,że i pół godziny musimy się męczyć.Ale zaśnie zawsze.
Staraj się robić tak jak ja-jak najpózniej położyć spać o 16 i w razie czego delikatnie,miło wybudzić najpózniej o 17-o swojej porze wieczornego snu zaśnie,bo już będzie zmęczona.
a mnie się właśnie to miękkie bardzo podoba i te druciaki też

Ana, może masz i rację z tym snem, dzisiaj obie spałyśmy półtorej godziny od 13.20, a potem po godzinnym spacerze jak ja idę do domu to jej się oczy kleją, a nosy już nam trochę odpadały, poszłam z nią do domu i co.... i nie śpi do teraz-padnie wieczorem

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam fotki mojego łobuza. Miał sesję łóżkową i jedno niewyraźne jak leci do komputera... niewyraźne, bo biegł do niego - generalnie cieszy się najbardziej jak wrócę z pracy i jak odpalam mój komputer (tż'eta jakoś mniej mu się podoba)

Megi, zupełnie nie ten sam chłopak, którego poznałam-zmienił się baaaardzo

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Pop ale ty masz dobrze, ja nie pamietam kiedy ostatnio dostałam kwiaty, ostatnio chyba za urodzenie Zosi
musze tż przypomnieć i strzelić focha
to i tak miałaś sporo szczęścia...

Cytat:
Strzel focha strzel-ja kwiaty dostaje regularnie-tż wraca to dostaje kwiaty,bieliznę,alkohol,p otem w trakcie też dostaje kwiaty i jak wyjeżdza to kwiaty i alkohol

A jak nie jezdzi to też pamięta o kwiatach dla mnie
następna...
i PoP kolejna....
ja chyba sobie sama będę kupować!

Cytat:
Dziewczyny a z tymi łóżkami to jaka długość?90 na 200 brać czy takie długie nie potrzebne?
ana, a nie znudzi Ci się i nie będziesz chciała po jakiś 3-4 latach wymienić jeszcze raz? Może wtedy dopiero takie wielkie, co? Ja tak planuję zrobić.

a co do łóżek dla dorosłych to kiedyś już pytałam, ale może ktoś coś jeszcze widział od tamtej pory-poradźcie jakieś SKŁADANE i WYGODNE coś do spania o jak największej powierzchni spania właśnie- coś, na czym po rozłożeniu nie śpi się na poupychanych poduchach tylko w miarę jednolitych, głdakich powierzchniach-wiecie o co mi biega? Nie cierpię jak mi się w nocy gdzieś kończy jedna poducha pod łopatką, a druga koło uda, trzecia przy kostkach-brrr!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-01-29 o 18:24
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:37   #2416
anakazar
Zakorzenienie

Mrowak znudzi się na bank i na bank wymienię-ja już bym zrobiła generalny remont całego swojego domu-zmieniłabym radykalnie wystrój ścian,łazienka też była by już inna,meble również...podoba mi się to co mamy bardzo,ale trochę już nudzi-jest tyle tego wszystkiego,możliwośći.Ko lory piękne,meble co rusz nowe...że no cholerka powinno się co roku wszystko wymieniać no

Stary 2011-01-29, 18:39   #2417
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P przyjęłam Czemu Ty na mamusiach rozpakowanych figurujesz jako Ela??

Wiecie co... a ja zaczynam się podłamywać tym bujaniem mojego syna. Kiedyś robił to przed zaśnięciem - teraz niemal cały czas Potrafi 2h w nocy się bujać i jeśli się Go NON STOP nie zagaduje i nie zabawia to stoi na czworaka i się buja Chyba czeka mnie wizyta u neurologa ... Mam cichą nadzieję że po prostu Mu się spodobało i nie ma to związku z niedorozwojem układu nerwowego ...

Darusia weź zrób testa bo umieram z ciekawości

Stary 2011-01-29, 18:46   #2418
cigi
Rozeznanie

o mrowak wlasnie mialam napisac, ze dzis sprobowalam uspic Basie, NIE NA REKACH; ziewala, tarla ucho, wiec wzielam tak jak dziewczyny pisaly, do pokoju na lozko, polozylam sie z nia; spiewalam jej kolysanki; ona wariowala, bo jak na lozko to wyglupy z mama, a potem wtulila sie we mnie i usnela ; trwalo to ze 20 min; drugi raz po poludniu nie udalo mi sie, tz na spacer ja wzial, bo nie szlo ja nijak uspic, a skonana byla;

u nas to sie zowie clic- clac taka wersaleczka skladana, jest waska, bo jak ja rozkladasz to wzdluz sie rozklada, a nie w poprzek jak wersalka, nie wiem czy jasno tlumacze

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

gmyrelka:
Iactitio capitis nocturna, czyli nocne uderzanie głową, jest niewyjaśnionym zaburzeniem występującym u niemowląt i małych dzieci. Objawy pojawiają się po zaśnięciu i utrzymują się przez wiele godzin. Czasem dziecko tylko obraca głowę z boku na bok, ale może także, opierając się na rękach i ugiętych nogach, kołysać się w przód i w tył, uderzając głową o oparcie łóżka. Zaburzenia te są łagodne i ustępują samoistnie do 4. rż. Z reguły nie wymagają leczenia, chociaż w celu zmniejszenia nasilenia objawów można dziecku podawać przed zaśnięciem benzodiazepiny.
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...EC49EE0955601C
napadowe zaburzenia ruchowe w czasie snu
Stary 2011-01-29, 18:49   #2419
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
o mrowak wlasnie mialam napisac, ze dzis sprobowalam uspic Basie, NIE NA REKACH; ziewala, tarla ucho, wiec wzielam tak jak dziewczyny pisaly, do pokoju na lozko, polozylam sie z nia; spiewalam jej kolysanki; ona wariowala, bo jak na lozko to wyglupy z mama, a potem wtulila sie we mnie i usnela ; trwalo to ze 20 min; drugi raz po poludniu nie udalo mi sie, tz na spacer ja wzial, bo nie szlo ja nijak uspic, a skonana byla;

u nas to sie zowie clic- clac taka wersaleczka skladana, jest waska, bo jak ja rozkladasz to wzdluz sie rozklada, a nie w poprzek jak wersalka, nie wiem czy jasno tlumacze

brawo za ululanie Basiolki nie na rękach!!!
a wersalka, no właśnie szukam i szukam....

anakazar, to może dlatego lepiej kupić mniejsze na razie skoro i tak wymienisz
Stary 2011-01-29, 18:53   #2420
anakazar
Zakorzenienie

mrowak w sumie masz racje
Gmyrelka któś tu pisał już albo ja to wyczytałam w książce zawadzkiej,że bujaniem mamy się nie przejmować do ukończenia przez dziecko roku lub 2 lat.
Teraz to zupełnie normalne.
Chyba w książce jednak to wyczytałam.

Stary 2011-01-29, 18:55   #2421
cigi
Rozeznanie

mrowak, takie cos:
http://www.laredoute.fr/vente-matela...e=1&pos=29_n_n
Stary 2011-01-29, 18:57   #2422
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

cigi dzięki

ana tylko to coraz dłużej trwa ... zamiast się bawić - On się buja Teraz Mu ząbki idą bo marudzi a po bobodencie jest lepiej i czytałam że bujanie i takie uderzanie o oparcie plecami i głową łagodzi ząbkowanie ... może to dlatego ale niepokoi mnie to

Stary 2011-01-29, 18:57   #2423
cigi
Rozeznanie

werasalka chyba wygodniejsza, choc nie wiem, ale to zajmuje mniej miejsca, jak sie nie ma duzych powierzchni, zlozone oczywiscie
Stary 2011-01-29, 19:00   #2424
cigi
Rozeznanie

gmyrelka, tam masz napisane, ze do 4 latek moze byc; nie martw sie, choc tez bym chyba nie mogla patrzec; u mnie w rodzinie byl maluch co w sciane glowka walil ;
A ja bylam u pediatry z Basiulka i ; wnerwiaja mnie, oczywiscie wszystko ok, a ja ewidentnie widze, ze NIE JEST OK! Ale Asiulka mi tu podpowiedziala troche, wiec martwie sie troche mniej, choc i tak...
Stary 2011-01-29, 19:10   #2425
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
cigi dzięki

ana tylko to coraz dłużej trwa ... zamiast się bawić - On się buja Teraz Mu ząbki idą bo marudzi a po bobodencie jest lepiej i czytałam że bujanie i takie uderzanie o oparcie plecami i głową łagodzi ząbkowanie ... może to dlatego ale niepokoi mnie to
Nie bój sięWez poczytaj pierwszą część książki tam to jest napisane.Myślę,że bujanie jest niepokojące,ale u dużo straszych dziecki.

Stary 2011-01-29, 19:12   #2426
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ooooooo Michalina tez po zaśnięciu kleczy na kolankach i czasami sie buja i głowka uderza o łożeczko w przód i tył

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:13   #2427
anakazar
Zakorzenienie

Jezu moja mała rozsypała całą paczkę kukurydzianych chrupoli;/

Stary 2011-01-29, 19:14   #2428
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P przyjęłam Czemu Ty na mamusiach rozpakowanych figurujesz jako Ela??

Wiecie co... a ja zaczynam się podłamywać tym bujaniem mojego syna. Kiedyś robił to przed zaśnięciem - teraz niemal cały czas Potrafi 2h w nocy się bujać i jeśli się Go NON STOP nie zagaduje i nie zabawia to stoi na czworaka i się buja Chyba czeka mnie wizyta u neurologa ... Mam cichą nadzieję że po prostu Mu się spodobało i nie ma to związku z niedorozwojem układu nerwowego ...
1. Dla niepoznaki

2. Jeżeli już to NIEDOJRZAŁOŚĆ układu nerwowego. I wg mnie to jest normalne takie zachowanie ale zawsze możesz porozmawiać na ten temat z lekarzem.

Mrowak - a coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29874379
BArdzo wygodne i nie ma żadnych poduch i załamań. Duża przestrzeń sypialna.

Stary 2011-01-29, 19:26   #2429
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak - a coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29874379
BArdzo wygodne i nie ma żadnych poduch i załamań. Duża przestrzeń sypialna.
no ciepło ciepło- tak właśnie ma się rozkładać i mieliśmy to właśnie na oku też, a powiedz Ty mi-spałaś na tym czymśiś czy teoretycznie wiesz, że wygodne??

cigi, a te z Twojego linka to mają te "guzioły" powpinane w materac-nie wiem jak się to nazywa, ale powierzchnia nie jest całkiem płaska

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29
Stary 2011-01-29, 19:51   #2430
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc kobietki

ZROBIŁAM DZIS TEST!!!
2 KRESKI, JEDNA MALO WIDOCZNA POD SWIATLO, ALE JEST!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości