|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Darianna butki kupiłam w rossmannie jeszczeprzed świetami , ale widziałam takie ostatnio w HM tylko z Hello Kitty
![]() Curly młoda fajniutka ![]() Margo Tobie juz nawet nie gratuluje tych zebów bo to sie staje nudne ![]() ![]() Moje dziecie nie budzi sie w nocy z rykiem , ale zdarza sie jej jakąś godzine po uśnieciu -czasami.. cieżko ją wtedy uspokoic tak sie potrafi rozżalic. My też mamy taką jedną bluzke która ma na sobie wszyskie jedzonka ![]() ![]() A odplamiaczy od lat używam - Dr Beckmann ![]() ![]() U nas nocka też nijaka - młoda usneła przed 20stą i co godzine podawałam smoka bo był mały płacz - coś jej dokuczało i ja wiem co ![]() ![]() ![]()
#482 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() kropka jeszcze mam pytanko a w jakim proszku pierzesz i w jakiej temp? moze ja coś źle robię? ![]() ![]() 5 min temu uśpiłam dziecko a on już gada .... ![]()
![]() |
#483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Luizka boi się odkurzacza. Ale jak jest u kogoś z nas na rękach, to już nie ![]() Nocka fajna była, pobudki nawet co 3 godziny ![]() Mąż zalicza spacer z małą ( stęskniony za córeczką ), ja chatę ogarnęłam bo teściowie na bigosik wpadają ![]()
![]() |
#484 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24692740]justin, zapomniałam spytać: kto miał więcej uciechy z tego rajdu po mieszkaniu? TŻ czy mały?
![]() ja mam i to i to. ![]() ![]() A pchacz ma fisher price, i gdyby tylko te kółeczka dało się jakoś dotrzeć na łożyskach ,żeby wolniej się kręciły, ![]() ![]() ![]() a jaka wystrojona! szkoda, że nie są rozpinane w kroku... ![]() ![]() Ja mam BabyDesing Sprint. ![]() ![]() ![]() Prowadzi się dobrze, jest zwrotny, lekki, oparcie fajnie się rozkłada... dobrze i łatwo się go składa... generalnie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Minusy? - kosz pod wózkiem duży, ale trudno do niego coś większego włożyć (jest jak bagażnik w sedanie- pojemny, ale z małym wlotem ![]() kochana, rusza się, więc jest ok. ![]() ![]() ![]() o wlasnieten wozek wyglad w miare konkretnie,tez bde probowala znaleźć uzywke jesli nie zdecyduje sie na nic innego...waga jest chyba 8kg?w sumie lekki bo to przeciez nie jest parasolka...w sklepie pan ładnie mi zaprezentowal,jak 3 kolowce sie wywracaja...i juz sobie odpuscilam i zapomnialam o tym mc larenie 3 kollowym... Cytat:
![]() ale ja raczej nie zastosuje,chociaz nie wiadomo,moze później... u nas nocka ok moj chlopak od 2 dni robi cos dziwnego budzi sie o 9i do 11;30 szaleje i pierwsza drzemke robi wiec wczoraj zabralam na zakupy i zasnoł na druga dopiero ok 16 ...czyzby probowal przestawic sie juz tylko na 2 drzemki? po 30 min ![]() a i adrianek bardzo lubi bajki,troche mnie to zdziwilo...raczej nie chce by gapil sie ciagle w tv wiec wylaczam.. ![]()
![]() |
#485 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj u nas -8 na termometrze.Miałam iść na spacer ale spojrzałam na termomentr i sie wróciłam.Słyszałam,że do -5 można wychodzić z dziećmi.A Wy do jakiej temp.wychodzicie..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() młoda mi usneła i dosypia w garażu ![]() wychodziliśmy do - 7 najwiecej pod warunkiem że bezwietrznie . przy wiekszych temperaturach mi sie nie chciało doopy wietrzyc ![]() Można i do - 10 , pod warunkiem że nie wieje .
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś słyszałam, że plamy po marchewce ładnie się wybielają na słoneczku, ale nie testowałam, więc nie powiem czy się sprawdza. Zresztą teraz słońca jak na lekarstwo.
Najlepiej od razu plamy moczyć, potem ciężko nawet odplamiaczem sprać. Ja mam kilka bluzek od jabłuszka zniszczonych. Co do przesyłek na allegro to właśnie powystawiałam po Szymonie kilka ciuszków, też mam w przesyłce 7 zł priorytet, ale jak ktoś kupi kilka sztuk to przesyłka do daogadania, wcale nie mam zamiaru zarabiać na przesyłce. Zresztą sama często zamawiam od jednego sprzedawcy kilka rzeczy i zawsze taniej wychodzi, wcale nie sumuje każdej rzeczy z osobna. No ale zawsze się znajdzie taki co będzie jeszcze na znaczku chcia zarobić:/ U nas znowu nieciekawie. Mały wstał jęczący, caly czas płacze, marudzi, cały czas go noszę bo inaczej ryk. Nic nie je, właściwie tylko mleko pije i to też mało. Jeszcze ma rozwolnienie, dupka cała czerwona, mam już tego dość, nie wiem czy wytrwam do poniedziałku. W nocy o dziwo ładnie śpi(po nurofenie), ale w dzień jest masakra. Dziwne troche bo od środy na antybiotyku jedziemy i powinna być już poprawa. Jescze nie można go inhalować bo płacze, szarpie, wygina się... ![]() Idę na kawę bo pewnie niedługo się obudzi... A wózek mam po Michale taki: http://allegro.pl/chicco-multiway-co...417361888.html w kolorze turkusowym. Tyle, że nie jest to typowa parasolka.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-29 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
czy wszystkie na lato kupujecie spacerówki
![]() ![]() bo ja kupowałam 2w 1 i myśle że ta spacerówka którą teraz mamy starczy nam na długo. młoda mi marudzi - nie dospała bo ją wybudziłam ![]() ![]() coś za dużo drzemek sobie chce robic ostatnio..
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silpe dla Michała kupiłam, ale i tak jezdziliśmy zazwyczaj x landerem bo dużo wygodniejszy. Dopiero jak dowiedziałam się, że w ciąży jestem to częściej wyciągalam to chicco by Michał się przyzwyczajał, że to będzie teraz jego wózek. X lander przerobiliśmy na gondole a Michał w chicco. Niestety on nadal na dluższych trasach w wózku.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-29 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odp.Wyjdę z nią jak wstanie chociaż na pół godz.
Alusia ponad godzinę skakała w skoczku,zjadła obiadek i poszła pać ![]() W moim przypadku zabawka trafiona bo min.godzinę dziennie w tym się bawi a nie każde dziecko podobno chce.Wydaje przy tym takie ryki i dzwięki,że szok.Dziki instynkt się w niej budzi ![]() ![]() a tu filmiki jak Ala szaleje w skoczku: http://www.youtube.com/watch?v=xzBAP22CNnE http://www.youtube.com/watch?v=MMfdUojaCWc Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-29 o 13:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24679227]
![]() Byłam z Tymkiem u lekarza, w sumie o wygląda już na zdrowego, katar tyle o ile, nie kaszle w ogóle, tylko mu tak w klatce rzęzi... lekarz stwierdził oskrzela w małym stopniu zajęte, ale że w listopadzie tak mocno mu te oskrzela dokuczały, że skończyło sie na zastrzykach, to teraz już augmentin zapisał... a ja mam wątpliwości... czy nie za wcześnie na antybiotyk... ![]() Z jednej strony nie bo on ma juz te oskrzela jakby slabsze wiec lekarz sie boi co by znów sie na zastrzykach moze skonczyc z drugiej strony mozna było by innym sposobem widzisz u nas był tylko katar wszystko czyste a wepchali nam antybiotyk ![]() ja nie wiem co oni w tym widza chyba do swietego spokoku je zapisuja
#493 |
Rozeznanie
|
hej...
U nas dziś jęczenie...ale w ramach nagrody za przetrwanie dla Adama i dla nas rodziców za STALOWE nerwy ![]() ![]() ![]() A ja w ramach choróbska gardła straciłam głos..ale za to gorączka poszła precz.
![]() |
#494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do spania dzieciaczki sa bardzo wrazliwe na pogode,cisnienie i nawet mi pielegniarka powiedziala ze na wiatry...sklonna jestem w to wierzyc,gdyz niektore konie rowniez zle reaguja na zmiany cisnienia,bron boze nie porownuje dziei do koni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tak sie zastanawiam,teraz jak znosze wozek na dol to adus w lozeczku czeka,no ale jak bedzie juz dreptal itd to gdzie go wsadze zeby tą minute poczekal jak zniose i wejde spowrotem ![]() my bylismy na 30 min na spacerku,zmarzłam.....brr rrrr wszystkim stawiam ![]() ![]() ![]() 8 miesięcy kończymy dzisiaj ![]()
![]() |
#495 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A na wiosnę wskoczymy w lżejszy wózek, bo: -z większym dzieckiem częściej będę gdzies autem jeździć, więc łatwiej mi będzie ten wózek do bagażnika wrzucić, ![]() ![]() ![]() Wczoraj już sprzedałam na Allegro leżaczek-bujaczek fp, poszedł za 137,50zl. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kuruj się... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm... też w łóżeczku? ja np. nie wyjmowałam w łóżeczku szczebelków, i dopóki Maksiu nie nauczył się górą wyłazić, ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ano mam drewniany kojec.Podłogę ma twardą i może sobie w nim chodzić,w łóżeczku materac jest b.miękki...jest w miarę duży bo przekątną ma 130cm.Wolałam taki drewniany bo siatkowe nie mają szczebelek i trudniej jest dziecku wstawać.W siatkowym jest też mniejsza widoczność.Generalnie jestem z niego zadowolona.Długo w nim nie posiedzi ale przydał mi się.Mam go od 3ch mcy.Wstawiłam jej do niego chodzik pchacz smiki i bawi się nim jak muszę coś zrobić...ale długo tam nie posiedzi,15min. i buczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratki ![]() ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
lea jak Szymon się urodził to Michał miał dwa latka i jeszcze na wózku. Jezdziliśmy często tego lata na działkę (około 3 km) i choć on bardzo ruchliwy to na nogach nie bardzo. On siłe ma, ale nie na to co trzeba
![]() Dilaya gratki za 8 miesięcy ![]() kumkura gratki za ząbki ![]()
#499 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulujemy ![]() Noooo to wreszcie po cholernie długim czasie się zakupami dla Agatki pochwalę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ten biegowy chcecie kupic, tak? Maksiu na zwykłym pomyka z bocznymi kółkami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Konto usunięte
|
I jeszcze - sukieneczka wczorajsza, ciuchlandowa, a sweterek robiony. Taki szerszy półgolfik, wygodnie założyć, nie wieje w szyję, nie uciska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Dzis przyszła paczka z pl a w niej szczeniaczek uczniaczek i ksiazeczka rymowanka.Olcia z pieskiem gada a ksiązeczka jeszcze poczeka bo za duże gabaryty ma. Mój maz ma dziś urodziny i mu torta wyszykowałam.Potem wkleje zdjęcie. Cytat:
Cytat:
Szaja fajne zakupki.Po ten dresik to wysle mame chyba. Moja w ogrodniczkach nie moze chodzić bo szelki non stop memla. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-01-29 o 18:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709069] Noooo to wreszcie po cholernie długim czasie się zakupami dla Agatki pochwalę ![]() bardzo ładne zakupy ![]() ![]() Wiktor już śpi ale biedak już się obudził z płaczem, dokuczają mu te dziąsełka bo cały dzień był taki niewyraźny i strasznie się ślinił, czemu to tyle trwa? ![]()
![]() |
#504 |
Konto usunięte
|
A nie, tescowe to te 2 pary różowych spodni, a to to auchan
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Dziewczyny w ogóle to mam pytanie - moja przyjaciółka jest w ciąży, czy któraś nie chce odsprzedać jakiś ubranek? unisex, bo płeć nie poznana na razie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To juz ostatni filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=UdTEhei9tJQ nagrała go moja bratowa jak była u nas kilka dni temu...następmy dodam dopiero za tydzień.Ciekawe czy wytrzymam... ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-29 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przynajmniej ja tak zamierzam. ![]() Brawo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||||
Zadomowienie
|
Witam!
Z tego co pamiętam a nie zacytowałam to Margo dla Ewci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709069]A ja w sumie nie patrzę na termometr, tylko na ogólną aurę. Noooo to wreszcie po cholernie długim czasie się zakupami dla Agatki pochwalę ![]() Ja też tak właśnie ![]() Zakupy super. ![]() A sobie kupiłam dwie pary sztruksów w Tatuum za całe 20zeta para. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709093]I jeszcze - sukieneczka wczorajsza, ciuchlandowa, a sweterek robiony. Taki szerszy półgolfik, wygodnie założyć, nie wieje w szyję, nie uciska.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24709983]Dziewczyny w ogóle to mam pytanie - moja przyjaciółka jest w ciąży, czy któraś nie chce odsprzedać jakiś ubranek? unisex, bo płeć nie poznana na razie ![]() ![]() Ja mogę oddać typowo chłopięce od rozmiaru 68, bo mam kumpelę z dziewczynką. Więc jak będzie pewny chłopak to daj znać. ![]() - - - - - Dziś byliśmy na Nikiszu w odwiedzinach u Emilki, młodszej od Bogusia o całe 2 dni. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
the simpliest complicated girl in the world ![]() Edytowane przez panna migotka Czas edycji: 2011-01-29 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
Bratko, jaki świetny dresior! ile??? A co do płci, będę informowała
![]() ![]() A co do jedzenia - no właśnie, młoda ręce w paszczę pcha, i choćbym nie wiem co na nią wsadziła - jest uwalona ![]() Agatka niby zasnęła po 18, ale się wybudza co chwilę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak bym nie musiała to bym wogóle zimą nie wychodziła z domu. Jak jest mi za zimno, a wcale nie musi być zimniej niż -10 daje na spacer bratu albo Tżowi jak jest ![]() Cytat:
![]() Kupię dopiero na następne jakąś tanią parasolkę aby była na jakieś dłuższe wyprawy. W te lato będzie xlander, bardzo go lubię i zostaje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.