Rozstanie :( - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 22:05   #121
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie :(

Powiedz lepiej co u Ciebie.
Stary 2011-01-15, 00:04   #122
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Powiedz lepiej co u Ciebie.
Właśnie, właśnie
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 10:30   #123
Gojakk
Raczkowanie

U mnie ok Aż się sama dziwie,że tak dobrze się czuję. Nie mam już głupich myśli tzn tych lęków odnośnie samotności itp. Nie płacze, nie użalam się nad sobą,chociaż wiadomo czasami jest ciężko .Mam teraz dużo nauki więc mam zajęcie. Wczoraj wykasowałam nasze zdjęcia z aparatu,z wakacji itp. O dziwo bez żadnych emocji Może jestem jakaś nienormalna, nie wiem. Wybieram się do tego psychologa, ale teraz sesja więc ciężko się zmobilizować. Dziwne jest to,że kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez niego a teraz? Nawet nie tęsknie, nie czuję jakiś większych emocji myśląc o nim. A on pewnie myśli,że ja wrócę , bo zawsze tak było po jakiejś kłótni,ale nie tym razem. Od czasu do czasu pisze coś,oczywiście próbując zwalić winę na mnie,że jak go mogłam zostawić jak on mnie potrzebuje,że jest w potrzebie i nie życzy mi tego żeby ktoś kiedyś mnie tak zostawi jak będę go potrzebowała
I stek innych bzdur
Gojakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 10:39   #124
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gojakk Pokaż wiadomość
U mnie ok Aż się sama dziwie,że tak dobrze się czuję. Nie mam już głupich myśli tzn tych lęków odnośnie samotności itp. Nie płacze, nie użalam się nad sobą,chociaż wiadomo czasami jest ciężko .Mam teraz dużo nauki więc mam zajęcie. Wczoraj wykasowałam nasze zdjęcia z aparatu,z wakacji itp. O dziwo bez żadnych emocji Może jestem jakaś nienormalna, nie wiem. Wybieram się do tego psychologa, ale teraz sesja więc ciężko się zmobilizować. Dziwne jest to,że kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez niego a teraz? Nawet nie tęsknie, nie czuję jakiś większych emocji myśląc o nim. A on pewnie myśli,że ja wrócę , bo zawsze tak było po jakiejś kłótni,ale nie tym razem. Od czasu do czasu pisze coś,oczywiście próbując zwalić winę na mnie,że jak go mogłam zostawić jak on mnie potrzebuje,że jest w potrzebie i nie życzy mi tego żeby ktoś kiedyś mnie tak zostawi jak będę go potrzebowała
I stek innych bzdur
Noo to kamień z serca Nie jesteś nienormalna, tylko ta część Ciebie, która była od niego uzależniona ustąpiła miejsca tej, która chce żyć normalnie i szczęśliwie A nim się nie przejmuj, bo to już chyba ostatnie desperackie podrygi, jak go zignorujesz, to da sobie spokój
Stary 2011-01-15, 13:52   #125
karolynka90
Zakorzenienie

Brawo Gojakk
Stary 2011-01-16, 06:19   #126
wampir
Zakorzenienie

Wczoraj "rozstałam" się ze swoim Tż. Od początku października jesteśmy w ZNO i bardzo ta odległość zaczęła wyniszczać nasze uczucie do siebie. Zaczęliśmy mieć do siebie o wszystko pretensje, skakać do gardeł. Przestaliśmy się dogadywać. Nasze spotkania były do tej pory zawsze świetne, czuliśmy bliskość. Jednak od miesiąca, nawet podczas nich zaczęło wyczuwać się napięcie.

Przed wczoraj były moje urodziny. Zrobił mi niespodziankę, przyjeżdżając bez słowa z Warszawy, podczas gdy wcześniej uprzedził mnie, że tego nie zrobi. To było niesamowite, udowodnił jak bardzo mu na mnie zależy. Jednak rozmowa była nieunikniona, bo oboje wiedzieliśmy, że coś jest nie tak. W trakcie (może to zabrzmi romantycznie) odkryliśmy ponownie jak bardzo się kochamy i idealnie do siebie pasujemy. Doszliśmy do wniosku, że między nami jest coś co trzeba ratować, jeśli dłużej będziemy tkwić w tej próżni zniszczy nasz mały świat.

Miał przeszklone oczy, kiedy o tym rozmawialiśmy. Mówił mi, że mnie kocha, zawsze będzie tylko mój, że nie znajdzie już takiej fascynującej dziewczyny jak ja i będzie zazdrosny. On chce utrzymywać kontakt, spotykać się. Ja również Oraz, że jego serce liczy na to, że nasze drogi ponownie się skrzyżują. I na to właśnie czekamy, aż los ponownie da nam szansę bycia ze sobą tak na prawdę, a nie "formalnego" związkowania w naszych świadomościach.

Wiem, że pewnie brzmi to baaardzo romantycznie, ale tak właśnie było

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 17:17   #127
Gojakk
Raczkowanie

Hej dziewczyny Widzę,że temat trochę przycichł,więc chciałam go odświeżyć .U mnie raz lepiej raz gorzej ,ale raczej to pierwsze Były już się nie odzywa, nie wiem czy to dobrze,czy nie szykuje przypadkiem jakiegoś ciosu w plecy;/ Dzisiaj mam mega dobry humor, bo okazało się,że po wielu tygodniach starań udało mi się zrzucić kilka kg i wcisnąć w ulubione spodnie hehe Może to głupio brzmi ale cieszy mnie to i nie martwcie się to nie przez niego schudłam, zaczęłam działać przed rozstaniem a teraz widać efekty Czasami nachodzą mnie głupie myśli odnośnie przyszłości,że nikogo sobie nie znajdę lub,że wszyscy fajni faceci są już zajęci, ale na razie staram się o tym nie myśleć Teraz jeszcze sesja i trochę mam poprawek, więc jest ciężko ale muszę dać jakoś radę Dzięki serdeczne za wszystkie ciepłe słowa od was naprawdę dużo mi to pomogło. To nie pożegnanie będę się odzywać co jakiś czas oczywiście A teraz idę na miasto ze znajomymi, do usłyszenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 17:28   #128
malamenda2009
Zakorzenienie

Dobrej zabawy!! Miło słyszeć, że tak sobie pięknie radzisz A jak sprawy z tym psychologiem? Poprawki to nie tragedia, zresztą pewnie trudniej było Ci się skupić, ale za drugim razem na pewno będzie dobrze.
I gratuluję nowej figury Jeszcze uśmiech na twarzy i pewnie będziesz gwiazdą wieczoru
malamenda2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 17:34   #129
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
Dobrej zabawy!! Miło słyszeć, że tak sobie pięknie radzisz A jak sprawy z tym psychologiem? Poprawki to nie tragedia, zresztą pewnie trudniej było Ci się skupić, ale za drugim razem na pewno będzie dobrze.
I gratuluję nowej figury Jeszcze uśmiech na twarzy i pewnie będziesz gwiazdą wieczoru
Dzięki A do psychologa chce się wybrać ale może po sesji, bo teraz to ciężko będzie wygospodarować trochę czasu. Gwiazdą wieczoru może za dużo powiedziane, ale na pewno będę się dobrze bawić
Stary 2011-01-23, 18:41   #130
kalincia
BAN stały

Uff, człowiek nabiera wiary w człowieka czytając takie rzeczy. Więc można odejść od patologicznego typa, nie skamleć "tak, macie rację, ale ja go tak kocham, że nie wyobrażam sobie życia bez niego, on w gruncie rzeczy jest dobry i na pewno się poprawi..."
Bądź silna, dziewczyno, dobrze zrobiłaś w każdym calu. I nie daj się wmanewrować w żadne poczucie winy przez tego manipulanta.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 22:37   #131
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki A do psychologa chce się wybrać ale może po sesji, bo teraz to ciężko będzie wygospodarować trochę czasu. Gwiazdą wieczoru może za dużo powiedziane, ale na pewno będę się dobrze bawić
Tego życzę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 02:14   #132
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Widzę,że temat trochę przycichł,więc chciałam go odświeżyć .U mnie raz lepiej raz gorzej ,ale raczej to pierwsze Były już się nie odzywa, nie wiem czy to dobrze,czy nie szykuje przypadkiem jakiegoś ciosu w plecy;/ Dzisiaj mam mega dobry humor, bo okazało się,że po wielu tygodniach starań udało mi się zrzucić kilka kg i wcisnąć w ulubione spodnie hehe Może to głupio brzmi ale cieszy mnie to i nie martwcie się to nie przez niego schudłam, zaczęłam działać przed rozstaniem a teraz widać efekty Czasami nachodzą mnie głupie myśli odnośnie przyszłości,że nikogo sobie nie znajdę lub,że wszyscy fajni faceci są już zajęci, ale na razie staram się o tym nie myśleć Teraz jeszcze sesja i trochę mam poprawek, więc jest ciężko ale muszę dać jakoś radę Dzięki serdeczne za wszystkie ciepłe słowa od was naprawdę dużo mi to pomogło. To nie pożegnanie będę się odzywać co jakiś czas oczywiście A teraz idę na miasto ze znajomymi, do usłyszenia
Cieszę się Będzie już tylko lepiej i lepiej, zobaczysz Nie wszyscy fajni faceci są zajęci, nie przejmuj się, nie w Twoim wieku

Wcale nie głupio, gratuluję! Tylko nie przesadź z tym odchudzaniem

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Uff, człowiek nabiera wiary w człowieka czytając takie rzeczy. Więc można odejść od patologicznego typa, nie skamleć "tak, macie rację, ale ja go tak kocham, że nie wyobrażam sobie życia bez niego, on w gruncie rzeczy jest dobry i na pewno się poprawi..."
Bądź silna, dziewczyno, dobrze zrobiłaś w każdym calu. I nie daj się wmanewrować w żadne poczucie winy przez tego manipulanta.
Dokładnie
Stary 2011-01-24, 06:02   #133
wampir
Zakorzenienie

Hej.
Pisałam tu już wcześniej, ale nie wiem czy moja opowieść została przeczytana.
Chyba potrzebuję wsparcia.
Wczoraj odkryłam, że źle się czuję, kiedy długo nie mam z Nim kontaktu. Np ma wyłączony tel albo nie odpisuje na smsy. Powiem szczerze, że niekiedy bardzo przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu. Zawsze tak było.
Piszę tutaj, ponieważ nie mam nikogo zaufanego komu mogłabym to powiedzieć.
Ciężko mi z tym wszystkim trochę.

-J.C

31
/365
Stary 2011-01-24, 08:57   #134
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Hej.
Pisałam tu już wcześniej, ale nie wiem czy moja opowieść została przeczytana.
Chyba potrzebuję wsparcia.
Wczoraj odkryłam, że źle się czuję, kiedy długo nie mam z Nim kontaktu. Np ma wyłączony tel albo nie odpisuje na smsy. Powiem szczerze, że niekiedy bardzo przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu. Zawsze tak było.
Piszę tutaj, ponieważ nie mam nikogo zaufanego komu mogłabym to powiedzieć.
Ciężko mi z tym wszystkim trochę.
A właściwie to się rozstaliście i zostaliście przyjaciółmi? Czy nadal jesteście razem ?
Stary 2011-01-24, 15:21   #135
Fubizka
Zakorzenienie

No właśnie wampir, bo trochę nie rozumiem o co chodzi Jesteście razem? Rozstaliście się czasowo, czy definitywnie, czy w ogóle się nie rozstaliście? No i rozstaliście się a Ty chcesz wrócić, czy nie chcesz bo ja już nic nie rozumiem
Stary 2011-01-25, 08:40   #136
wampir
Zakorzenienie

Haha, no wydaje mi się ... że nie wiem. Mentalnie nie rozstaliśmy się. Jeśli już mówić oględnie to bardziej rozstanie na jakiś czas...
Wiem, że to dziwne, ale oboje tego nie chcieliśmy. Musieliśmy to zrobić, żeby się nie pozabijać i teraz jest w końcu normalnie.

-J.C

31
/365
Stary 2011-01-25, 09:10   #137
senseia
Przyczajenie

Nie ma czegos takiego jak 'przepraszam i zaluje' po takich chorych akcjach :| Dusił? Agresywny? Może chce cie zatrzymac bo bez Ciebie juz w ogóle się zatraci ale ile ty na tym stracisz? Pewnego razu może się nie opamietac i zrobic ci naprawdę dużą krzywdę. Nie ma co tracic czasu na takiego agresora. Zadna kobieta na to nie zasluguje.
Stary 2011-01-25, 09:59   #138
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senseia Pokaż wiadomość
Nie ma czegos takiego jak 'przepraszam i zaluje' po takich chorych akcjach :| Dusił? Agresywny? Może chce cie zatrzymac bo bez Ciebie juz w ogóle się zatraci ale ile ty na tym stracisz? Pewnego razu może się nie opamietac i zrobic ci naprawdę dużą krzywdę. Nie ma co tracic czasu na takiego agresora. Zadna kobieta na to nie zasluguje.
Pisząc "pozabijać" miałam na myśli przenośnię - mieliśmy do siebie o wszystko pretensje, kłóciliśmy się. Nikt nikogo nie bił

-J.C

31
/365
Stary 2011-01-25, 10:08   #139
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Pisząc "pozabijać" miałam na myśli przenośnię - mieliśmy do siebie o wszystko pretensje, kłóciliśmy się. Nikt nikogo nie bił
Po co się męczyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 10:58   #140
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Po co się męczyć?
Już się nie męczymy.

-J.C

31
/365
Stary 2011-01-25, 13:14   #141
Fubizka
Zakorzenienie

To na czym teraz polega problem? Bo nie wiem w jakiej kwestii rady oczekujesz
Stary 2011-01-25, 13:24   #142
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
To na czym teraz polega problem? Bo nie wiem w jakiej kwestii rady oczekujesz
No właśnie ja też już nic nie rozumiem.
Stary 2011-01-25, 17:13   #143
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senseia Pokaż wiadomość
Senseia - miała chyba mnie na myśli pisząc tego posta . Jeśli byś śledziła cały wątek wiedziałabyś,że nie tracę na niego już czasu

Wampir - Według mnie takie rozstawanie się na jakiś czas nie ma sensu, co to zmieni? Za jakiś czasu znowu będzie to samo,szkoda tylko się łudzić na poprawę sytuacji i marnować czas na myślenie,że będziecie jeszcze razem szczęśliwi. Przed błędami nie uciekniesz, wcześniej czy później do ciebie wrócą Dlatego myślę,że warto żebyście się określili co i jak. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 18:34   #144
Gojakk
Raczkowanie

Ehh i jeden z tych gorszych dni mnie dopadł Ryczeć mi się chce i w ogóle doła załapałam, tym bardziej że jutro przyjeżdża mój brat.Ostatnio widzieliśmy się na tym felernym sylwestrze, tylko że on pojechał ,,przed całą akcją" i obawiam się że nie do końca wie o tym,że się rozstaliśmy bo niby skąd a mi nie chce się znowu o tym gadać. On go bardzo lubił, często do siebie dzwonili itp a teraz co mam powiedzieć rozstaliśmy się bo co? Jak się zapyta dlaczego,nie chce mi się opowiadać o tym wszystkim. Tym bardziej,że cała prawdę zna tylko moja siostra i przyjaciółka i nikt poza tym. Nawet mamie nie chciałam mówić o co dokładnie poszło, bo nie chce opowiadać o tym w nieskończoność Najlepiej jak zamknę się w pokoju i powiem,że muszę się uczyć do sesji;/ Może chociaż wtedy uniknę zbędnych pytań.
Stary 2011-01-29, 18:50   #145
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh i jeden z tych gorszych dni mnie dopadł Ryczeć mi się chce i w ogóle doła załapałam, tym bardziej że jutro przyjeżdża mój brat.Ostatnio widzieliśmy się na tym felernym sylwestrze, tylko że on pojechał ,,przed całą akcją" i obawiam się że nie do końca wie o tym,że się rozstaliśmy bo niby skąd a mi nie chce się znowu o tym gadać. On go bardzo lubił, często do siebie dzwonili itp a teraz co mam powiedzieć rozstaliśmy się bo co? Jak się zapyta dlaczego,nie chce mi się opowiadać o tym wszystkim. Tym bardziej,że cała prawdę zna tylko moja siostra i przyjaciółka i nikt poza tym. Nawet mamie nie chciałam mówić o co dokładnie poszło, bo nie chce opowiadać o tym w nieskończoność Najlepiej jak zamknę się w pokoju i powiem,że muszę się uczyć do sesji;/ Może chociaż wtedy uniknę zbędnych pytań.
Jak to bo co?
Bo okazał się bydlakiem, który dusił Cię w łazience.
Myślę, że Twojemu bratu to wystarczy.

Nie łam się kochana.
Stary 2011-01-29, 20:29   #146
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Jak to bo co?
Bo okazał się bydlakiem, który dusił Cię w łazience.
Myślę, że Twojemu bratu to wystarczy.

Nie łam się kochana.
Nie chce do tego wracać Jak tak powiem to zacznie się jeszcze 100 innych pytań, nie dość że od brata to jeszcze od mamy;/ A nie chce tego. Mam jedynie nadzieję,że brat wie, w końcu pewnie utrzymuje kontakt z moim byłym więc może on go oświecił, chociaż całej prawdy na pewno nie powiedział.
Stary 2011-01-29, 23:02   #147
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce do tego wracać Jak tak powiem to zacznie się jeszcze 100 innych pytań, nie dość że od brata to jeszcze od mamy;/ A nie chce tego. Mam jedynie nadzieję,że brat wie, w końcu pewnie utrzymuje kontakt z moim byłym więc może on go oświecił, chociaż całej prawdy na pewno nie powiedział.
Powiedz, że facet okazał się damskim bokserem, ale sprawa jest już zamknięta, nie chcesz go nigdy więcej widzieć i na razie nie chcesz o tym rozmawiać i prosisz, żeby to uszanowano, natomiast jak będziesz czuła potrzebę o tym pogadać, to na pewno się do brata odezwiesz w tej sprawie. Nie ma sensu o tym opowiadać w nieskończoność, skoro chcesz już zamknąć ten rozdział, ale najbliższe Ci osoby powinny wiedzieć. Będą Cię wtedy rozumiały i unikniesz tekstów w stylu "szkoda, że się rozstaliście, fajny był". Twój brat na pewno w jednej chwili przestanie go lubić lub/i ewentualnie mówić rzeczy na kształt "wina jest zawsze po środku" itd. Po prostu to nie było zwykłe rozstanie, jak w wielu przypadkach, tylko rozstanie na skutek przestępstwa. Taka jest prawda. A Ty nie masz się czego wstydzić, w przeciwieństwie do Twojego eksa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 15:03   #148
Gojakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Powiedz, że facet okazał się damskim bokserem, ale sprawa jest już zamknięta, nie chcesz go nigdy więcej widzieć i na razie nie chcesz o tym rozmawiać i prosisz, żeby to uszanowano, natomiast jak będziesz czuła potrzebę o tym pogadać, to na pewno się do brata odezwiesz w tej sprawie. Nie ma sensu o tym opowiadać w nieskończoność, skoro chcesz już zamknąć ten rozdział, ale najbliższe Ci osoby powinny wiedzieć. Będą Cię wtedy rozumiały i unikniesz tekstów w stylu "szkoda, że się rozstaliście, fajny był". Twój brat na pewno w jednej chwili przestanie go lubić lub/i ewentualnie mówić rzeczy na kształt "wina jest zawsze po środku" itd. Po prostu to nie było zwykłe rozstanie, jak w wielu przypadkach, tylko rozstanie na skutek przestępstwa. Taka jest prawda. A Ty nie masz się czego wstydzić, w przeciwieństwie do Twojego eksa.

Brat o nic nie pytał więc pewnie wie o co come on Najgorsze jest to,że wszystko się wali na raz.Ta cała akcja teraz sesja,ciągłe poprawki, nie wiem czasem czy nie powtórzę semestruNic mi się ostatnio nie układa...
Stary 2011-01-30, 15:11   #149
Fubizka
Zakorzenienie

W sesji mało komu się układa, nie przejmuj się Przemęcz się ten tydzień czy dwa - nie wiem ile jeszcze Ci zostało, potem sobie odbijesz. Bez przesady, nie musisz poprawiać semestru, jak czegoś Ci się nie uda zaliczysz, to wezmiesz warunek i trudno. Ale jeszcze poprawki przed Tobą, równie dobrze można je wszystkie zaliczyć
Stary 2011-01-30, 15:12   #150
malamenda2009
Zakorzenienie

Czasem jest taka zła passa, ale to minie... Musisz dać sobie trochę czasu na ułożenie tego wszytkiego, w końcu to bylo niezłe zawirowanie. Skup się na sobie i na swoich sprawach, ale też troche odpoczywaj i powoli nadrabiaj zaległości. Nie wymagaj od siebie, że musisz byc teraz bezbłędna - w końcu to kosztowało Cię dużo nerwów i emocji. Powodzenia
malamenda2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości