|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Ale zasuwacie....jeszcze mam 2 strony,zaraz tż wraca a ja w polu ze wszystkim Daniel 1 raz od rana poszedł spać o 14.3
![]() świetnie ujęte,chyba sobie zapożyczę ![]() Młoda super wyglądacie,Dawidkowi troszkę włosy tylko zjaśniały i ja tez nie widzę różnicy wieku u Was. |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Anakazar - a ja nie wiem czy podobnych bluzeczek kiedyś nie widziałam w ESPRIT-cie. Ale dawno już tam nie byłam
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż wróci to pojadę do Szczecina i może coś takiego znajdę.Powinny być takie w reserved,h&m,trollu,zarze ...teraz sezon wiosenny się zaczął,więc może gdzieś upoluje. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Ale moja mała zaczęła jeść kaszki.Wczęśniej tknąć nie chciała, a teraz je codziennie-fajnie.
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Co wy z tymi kwiatami??? jaka to okazja ja nei dostaje kwiatów i wcale się ich nie domagam , też uważam że szkoda pieniędzy już wolę coś w doniczce do ogrodu albo skrzynkę z flancą kapusty ![]() Ale jak ktoś lubi. Machaj powiem Ci że pieczenie dwóch blach na raz to porażka , lepiej rozdzielić na pół i piec dwa razy,Tak o proszek do pieczenia mi chodzi do biszkoptów. Wypoczynek ja mam ze skóry ekologicznej i powiem wam że nie wyobrażam sobie jakby on był z materiału , jest jasny kremowy i co rusz go trzeba myć bo ciągle jest opaćkany małymi łapkami więc kupujcie ze skóry lepiej utrzymać w czystości i wygląda elegancko, i wcale nie jest zimny. Cynamonkowa od zębów to kupka może być co najwyżej luźniejsza ale że zmiana koloru pierwsze słyszę i to na zielono , tak by wypadało na żelazo ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Megi Igor jest mega przystojny |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie Libra,że jak brać to ze skóry,ale nie wszyscy mogą(ja).Ja mam swój żółty-sama nie czyszczę,bo by mnie szlag trafił.Zamawiamy Panią ze sprzętem do czyszczenia takich rzeczy.
Teraz to rączki malutkiej,no i kot lata brudzi,uwielbia na nich spać.Babka czyści tak,że mam jak nowe. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dziewczyny a z tymi łóżkami to jaka długość?90 na 200 brać czy takie długie nie potrzebne?
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
A no u nas też jest taki gościu , koleżanka zamawia bo też ma dziecko małe i psa i jasny wypoczynek z materiału .
Ana jak chcesz wymienić to kup krótsze , a tu któraś dawała linka do łóżka które rośnie z dzieckiem. Mój starszy syn jak zaczął spac sam to od razu na takim 190cm i do teraz śpi , ale rośnie jak na drożdżach i niedługo będzie trzeba kupić inne tylko czy są dłuższe? ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- noga mnie tak napieprza że zaraz się przekręce jak mi do poniedziałku nie przejdzie to trzeba się będzie do jakiegoś znachora pofatygować |
|
|
|
#2407 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
Mam do was pytanie, jak to jest ze szczepionkami; Chodzi mi o ta 6 w 1 i o pneumokoki. Basia ma miec trzecia dawke jak skonczy roczek. jak to wyglada, one sa platne??? Bo chetnie bym byla w Polsce na jej roczek mniej wiecej... U nas sa bezplatne, ale przewozic je trzeba w lodowce, wiec odpada. cynamonkowa; moja Basia miala praktycznie caly czas poki jadla tylko cyca luzna, i zielona kupke; taki jej urok byl chyba (kupki); My mamy lozeczko dla basi takie wieksze, nie pamietam wymiarow; 70 na 140 chyba; potem zdejmuje sie z niego barierki, wstawia boki i ma sluzyc dziecku do mniej wiecej 7 lat. Drewniane jest, z takiego surowego drewna tylko zaimpegnowanego i zabezpieczonego zywicami. jeszcze jedno pytanie istotne mialam, ale chwilowo zapomnialam... libra przepis fajny sie byc wydaje, dzieki, ale ostatnio to mnie sie w ogole nie chce tworzyc i nie mam jakos kiedy... ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
nie ma chyba dluzszych, nawet "dorosle" lozka sa na 190, nogi wystaja i tyle; tylko wtedy lepiej lozko bez krancow, zeby mialy gdzie wystawc; |
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jej kupię to największe,może też będzie w nim długo spała-zobaczę ile będzie chciała.
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba że takie łóżko bez poręczy na końcu
Cigi nie forsuję się ze schodów spadłam z dzieckiem na jednym ręku i laptopem w drugim ich uratowałam a sama się potłukłam |
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra może się przetrenowałaś kobieto
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi - pneumo jest u nas w Polsce płatne. Jedna szczepionka coś około 300 PLN i 6w1 też jest płatne.
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde ale Wy zasuwacie z tym pisaniem ...
Ja dzisiaj 4h byłam na balu karnawałowym u Hani w szkole - toż to masakra jakaś Szkoda że nie dłużej ice trzymam mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!! I czekamy na wieści!! A co na to Twój tż?? Może jeszcze wszystko uda się naprawić ... ?
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-29 o 17:01 |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - znalazłam Cię u AniP więc Ci wysłałam zaproszenie na nk.
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- chociaz w E to na to samo wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- teraz wszystkie w klubie siedza ; zrobily sie 2 watki;
|
|
|
|
|
#2415 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana, może masz i rację z tym snem, dzisiaj obie spałyśmy półtorej godziny od 13.20, a potem po godzinnym spacerze jak ja idę do domu to jej się oczy kleją, a nosy już nam trochę odpadały, poszłam z nią do domu i co.... i nie śpi do teraz-padnie wieczorem Cytat:
Megi, zupełnie nie ten sam chłopak, którego poznałam-zmienił się baaaardzo Cytat:
Cytat:
i PoP kolejna.... ja chyba sobie sama będę kupować! Cytat:
a co do łóżek dla dorosłych to kiedyś już pytałam, ale może ktoś coś jeszcze widział od tamtej pory-poradźcie jakieś SKŁADANE i WYGODNE coś do spania o jak największej powierzchni spania właśnie- coś, na czym po rozłożeniu nie śpi się na poupychanych poduchach tylko w miarę jednolitych, głdakich powierzchniach-wiecie o co mi biega? Nie cierpię jak mi się w nocy gdzieś kończy jedna poducha pod łopatką, a druga koło uda, trzecia przy kostkach-brrr!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-29 o 18:24 |
|||||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak znudzi się na bank i na bank wymienię-ja już bym zrobiła generalny remont całego swojego domu-zmieniłabym radykalnie wystrój ścian,łazienka też była by już inna,meble również...podoba mi się to co mamy bardzo,ale trochę już nudzi-jest tyle tego wszystkiego,możliwośći.Ko lory piękne,meble co rusz nowe...że no cholerka powinno się co roku wszystko wymieniać no
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
P0P przyjęłam
Czemu Ty na mamusiach rozpakowanych figurujesz jako Ela ??Wiecie co... a ja zaczynam się podłamywać tym bujaniem mojego syna. Kiedyś robił to przed zaśnięciem - teraz niemal cały czas Potrafi 2h w nocy się bujać i jeśli się Go NON STOP nie zagaduje i nie zabawia to stoi na czworaka i się buja Chyba czeka mnie wizyta u neurologa ... Mam cichą nadzieję że po prostu Mu się spodobało i nie ma to związku z niedorozwojem układu nerwowego ...Darusia weź zrób testa bo umieram z ciekawości
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
o mrowak wlasnie mialam napisac, ze dzis sprobowalam uspic Basie, NIE NA REKACH; ziewala, tarla ucho, wiec wzielam tak jak dziewczyny pisaly, do pokoju na lozko, polozylam sie z nia; spiewalam jej kolysanki; ona wariowala, bo jak na lozko to wyglupy z mama, a potem wtulila sie we mnie i usnela
u nas to sie zowie clic- clac taka wersaleczka skladana, jest waska, bo jak ja rozkladasz to wzdluz sie rozklada, a nie w poprzek jak wersalka, nie wiem czy jasno tlumacze ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- gmyrelka: Iactitio capitis nocturna, czyli nocne uderzanie głową, jest niewyjaśnionym zaburzeniem występującym u niemowląt i małych dzieci. Objawy pojawiają się po zaśnięciu i utrzymują się przez wiele godzin. Czasem dziecko tylko obraca głowę z boku na bok, ale może także, opierając się na rękach i ugiętych nogach, kołysać się w przód i w tył, uderzając głową o oparcie łóżka. Zaburzenia te są łagodne i ustępują samoistnie do 4. rż. Z reguły nie wymagają leczenia, chociaż w celu zmniejszenia nasilenia objawów można dziecku podawać przed zaśnięciem benzodiazepiny. http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...EC49EE0955601C napadowe zaburzenia ruchowe w czasie snu |
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za ululanie Basiolki nie na rękach!!! a wersalka, no właśnie szukam i szukam.... anakazar, to może dlatego lepiej kupić mniejsze na razie skoro i tak wymienisz
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak w sumie masz racje
Gmyrelka któś tu pisał już albo ja to wyczytałam w książce zawadzkiej,że bujaniem mamy się nie przejmować do ukończenia przez dziecko roku lub 2 lat. Teraz to zupełnie normalne. Chyba w książce jednak to wyczytałam.
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
mrowak, takie cos:
http://www.laredoute.fr/vente-matela...e=1&pos=29_n_n |
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
cigi dzięki
![]() ana tylko to coraz dłużej trwa ... zamiast się bawić - On się buja Teraz Mu ząbki idą bo marudzi a po bobodencie jest lepiej i czytałam że bujanie i takie uderzanie o oparcie plecami i głową łagodzi ząbkowanie ... może to dlatego ale niepokoi mnie to
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
werasalka chyba wygodniejsza, choc nie wiem, ale to zajmuje mniej miejsca, jak sie nie ma duzych powierzchni, zlozone oczywiscie
|
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
gmyrelka, tam masz napisane, ze do 4 latek moze byc; nie martw sie, choc tez bym chyba nie mogla patrzec; u mnie w rodzinie byl maluch co w sciane glowka walil
;A ja bylam u pediatry z Basiulka i ; wnerwiaja mnie, oczywiscie wszystko ok, a ja ewidentnie widze, ze NIE JEST OK! Ale Asiulka mi tu podpowiedziala troche, wiec martwie sie troche mniej, choc i tak...
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooo Michalina tez po zaśnięciu kleczy na kolankach i czasami sie buja i głowka uderza o łożeczko w przód i tył
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu moja mała rozsypała całą paczkę kukurydzianych chrupoli;/
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Jeżeli już to NIEDOJRZAŁOŚĆ układu nerwowego. I wg mnie to jest normalne takie zachowanie ale zawsze możesz porozmawiać na ten temat z lekarzem. Mrowak - a coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29874379 BArdzo wygodne i nie ma żadnych poduch i załamań. Duża przestrzeń sypialna.
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cigi, a te z Twojego linka to mają te "guzioły" powpinane w materac-nie wiem jak się to nazywa, ale powierzchnia nie jest całkiem płaska
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-29 o 19:29 |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki
ZROBIŁAM DZIS TEST!!! 2 KRESKI, JEDNA MALO WIDOCZNA POD SWIATLO, ALE JEST!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

; zrobily sie 2 watki;
i jedno niewyraźne jak leci do komputera... niewyraźne, bo biegł do niego - generalnie cieszy się najbardziej jak wrócę z pracy i jak odpalam mój komputer (tż'eta jakoś mniej mu się podoba)
Potrafi 2h w nocy się bujać i jeśli się Go NON STOP nie zagaduje i nie zabawia to stoi na czworaka i się buja