Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 18:37   #1531
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

musze uciekac milego wieczorku
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:42   #1532
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

trochę was spapugowałam i założyłam sobie galerię brzuszkową w moim albumie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:48   #1533
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot kienka jest piekna

SilLee brzunio rosnie. Sliczniutki jest

Vanes no to mnie tez zaskoczylas. W zyciu bym sie nie spodziewala takiego przedzialu w naszym PKP a jak wychodek?

Kasiu do jutra

Dziewczonka ja dzisaj tez fryteczki, ale z Maca i czeka na mnie McFlurry Lion w zamrazarce i czekam na miejsce w brzuszku by spalaszowac

Dzisiaj KSW na polsacie wiec szkielko zajete przez meza, a ja mam wieczor z wizazem

A i tez kupilam dwa paczki... zbudyniowane

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Vanes wysylam zaproszonko
Stary 2011-01-29, 18:56   #1534
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja to jednak jestem zakręcona...
pisałam wczoraj o tym ochraniaczu że z misiem, patrzę dzisiaj co to za firma że może na all sprzedają sama pościel, a am żyrafy
tak samo było ze śpiworkiem że on z myszką, a tam królik

O taki ten ochraniacz mamy w kolorze golden india
http://allegro.pl/amy-exclusive-gira...423536463.html
fajna posciel i nie wydaje mi sie droga
ja choruje na feretti
i kupie feretti z ochraniaczem to ok 190 zl
do tego druga na zmiane ok 80 zl

Pościel też mają, z małą żyrafą tylko ale mogłaby być gdyby nie jej cena
http://allegro.pl/amy-plus-giraffe-p...420494547.html tyle kasy za same poszewki
fajna posciel i nie wydaje mi sie droga
ja choruje na feretti
i kupie feretti z ochraniaczem to ok 190 zl
do tego druga na zmiane ok 80 zl

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
moria44 Dzięki Bogu, że wszytsko ok. ale stresa musiałaś mnie nie złego. OBy nigdy więcej takich akcji

andziot jejku piękne te koszule. Szkoda, że u mnie nigdzie w poblizu nie ma mothercare. Najblizej to 200km ;/ a juz bym pobiegła sobie takie kupic.

a mnie cos przeźiębienie chyba łapie. Drapie w gardle osłabiona jestem ;/ i jak mierzyłam temp. miałam 37. Pije herbatki z cytryna, miodem. na gardło wziełam tantum verde i biore rutinoscorbin. Nie wiem co jeszcze i boję się ze znowu bede miała wysoka goraczke jak przy ostatniej grypie ;// a jutro jeszcze czeka mnie egz. na uczelni w dodtaku z taka wredna babą i chyba obleje bo nie byłam w stanie się uczyć. Poczytam sobie dzisiaj wszytsko z 2 razy może mi się uda. Trzymajcie kciuki

Wklejam moj brzuchol 21t.3d.
sliczniusi

wrocilam z makro
kupilam kocyk rozowy z piszczalka z barankiem za 19 zl
do tego wanienke taka jasniutka zielen disneya z termometrem i odplywem
proszek do prania lovela 5 kg za 39 zl
melona i SWIEŻE TRUSKAWKIIIII

i inne pierdy

i wlasnie skonczylam palaszowac salatke z mc donalda z grilowanym kurczakiem

ale bym mc flury zjadla
tz chcial mi juz zamawiac, ale zmusilam go, ze nie
Stary 2011-01-29, 18:57   #1535
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

oczywiście przyjmuję zaproszenie
a jeśli chodzi o wychodek to korzystałam 2 razy w ciągu całej podróży i o dziwo był osobny właśnie w tym przedziale dla kobiet w ciąży może nie było rewelacji ale autentycznie nie śmierdziało jak zawsze. także jestem mile zaskoczona

Stary 2011-01-29, 19:00   #1536
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
wiecie co byłam mile zaskoczona jadąc pociągiem.
szukałam w miarę wolnego przedziału ale nie umiałam nic znaleźć w końcu rozpiełam płaszcz i pewien pan powiedział mi że miejsca dla kobiet w ciąży są na końcu poszłam tam i zobaczyłam świetnie rozsuwane fotele radyjko lampki no i pomieszczenie wyciszone. szczerze mówiąc pierwszy raz widziałam coś takiego w polsce i jestemm mile zaskoczona
a jechałaś pośpiechem zwykłym , czy jakimś intercity ???
też jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jeszcze do nosidełka wrócę.. Anulka zdecydowała się na nosidełko.. w większości waszych wyprawek widziałam jednak chustę.

Co według was lepsze - chusta czy nosidełko? Na co się zdecydować? Was co kierowało przy wyborze??

Podpowiedzcie prossseee
według mnie chusta lepsza o wiele, bardziej anatomiczna,
ale trudniejsza w obsłudze,
dla mnie jednak zdrowie dziecka jest najważniejsze !!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:00   #1537
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a właśnie chyba nie napisałam że w realu była dzisiaj mega wyprzedaż i była pościel 100bawełna z kubusiem puchatkiem i tygryskiem jakaś dziewczyna z tąd miała na tym punkcie bzika także mówię no i nie droga bo 35zł

jechałam intercity

Stary 2011-01-29, 19:06   #1538
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Anula gratuluję zakupu! Misiek w nosidełku fajnie się prezentuje, a co dopiero jak dzidzia tam wskoczy

Dziewczynki jeszcze do nosidełka wrócę.. Anulka zdecydowała się na nosidełko.. w większości waszych wyprawek widziałam jednak chustę.

Co według was lepsze - chusta czy nosidełko? Na co się zdecydować? Was co kierowało przy wyborze??

Podpowiedzcie prossseee
Ja zdecydowalam sie na nosidelko, bo ma dokladnie taka sama funkcje jak chusta, ale mozna uzywac dlugo bo jak dziecko jest bardzo male to przodem do ciala i ma usztywniane plecki, powniewaz maluszek nie umie sam trzymac glowki jeszcze a jak jest wieksze to obraca sie go w druga strone i zgina tak fajnie, ze maluszek widzi swiat, poza tym ja jestem sierocka dosc i balabym sie ze zle chuste zawine cz co, sama nie wiem to nosidelko mnie przekonalo bo jest mega bezpieczne
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
24kasia86 , violisia,siLLe piękne te wasze brzuszki

wiecie co byłam mile zaskoczona jadąc pociągiem.
szukałam w miarę wolnego przedziału ale nie umiałam nic znaleźć w końcu rozpiełam płaszcz i pewien pan powiedział mi że miejsca dla kobiet w ciąży są na końcu poszłam tam i zobaczyłam świetnie rozsuwane fotele radyjko lampki no i pomieszczenie wyciszone. szczerze mówiąc pierwszy raz widziałam coś takiego w polsce i jestemm mile zaskoczona
u nas w PKP???!!?!?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

aha i zapytam raz jeszcze...
macie jakis sprawdzony sklep internetowy dla dzieci*? gdzie moge zamowic jakies drobiazgi i zaplacic karta??

bo nie chce z tego tututu.pl w ciemno kupowac....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:14   #1539
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny wrzuciłąm do albumu zdjęcia mojego brzuszka dla tych zainteresowanych
i chyba za bardzo nie urósł

idę się wykompać i odstępuję bratu komputer
miłego wieczorku i spokojnej nocki życzę

Stary 2011-01-29, 19:17   #1540
SiLLee
Raczkowanie

Dziękuje Dziewczyny

vanes ale mnie zaskoczyłas z tym miejscem. Maskara i to w polskim PKP ale fajnie To ciekawe jak pkp wyglada za granica
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:31   #1541
andziot
Zakorzenienie

podoba mi się ten zestawik
http://allegro.pl/7-pack-body-anglia...417997093.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 19:35   #1542
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

sliczne!!

naprawde nie znacie zadnego internetowego sklepu dziewczyny? na allegro nie mam jak bo chcialabym kupic duzo rzeczy na raz i zaplacic karta nie przelewem, nie mam polskiego konta plus zeby wszystko bylo dostarczone do tesciow na raz, zeby nie mieli ciaglych dostaw przez nas

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-29, 19:35   #1543
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez
Stary 2011-01-29, 19:38   #1544
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, dziękuję za wszystkie miłe słowa
Naprawdę miałam dziś dzień pełen wrażeń

Wiecie, ja już tak trzeci dzień słabiej czułam małą i nie chciałam panikować bo tak jak piszecie raz dzidzia mniej, raz bardziej aktywna ale teraz do za długo trwało no i wyczuwałam ogromną różnicę między jej szaleństwami jeszcze na początku tygodnia gdy z TŻ się śmialiśmy ze skaczącego brzucha a tym co się działo teraz, że nawet to co ją zawsze pobudzało nie działało... ja nawet jak teraz sobie przypominam dzisiejszy poranek to ryczę, bo to było okropne a jeszcze jak widziałam TŻ'ta który nerwowo dotykał mi brzuch z każdej strony i mówił do brzucha a później to już krzyczał i te żelki mi wpychał na siłę... no okropieństwo.
Do ginka weszłam sama na usg a jak wyszłam to TŻ cały blady siedział i mówił, że już miał pędzić do wc wymiotować bo tak się stresował...

No a jak już wiedzieliśmy, że jest wszystko dobrze, to po prostu jakby mi stukilogramowy kamień spadł z serca, pojechaliśmy na zakupy, zrobiliśmy sobie w domu pyszne kanapki ze świeżego chleba, sera żółtego i kiełków i obejrzeliśmy dwa filmy leżąc pod kocem
Weszłam do Was tylko na chwilę, napisać że jest ok a później się relaksowaliśmy po takich porannych przeżyciach.

Właśnie próbuję zmienić format filmiku aby wrzucić gdzieś do sieci ale muszę pokombinować bo to DVD jest i muszę jakoś podzielić pliki i przerobić, może się uda to Wam wstawię moją małą baletnicę

Lolka
ja wolę chustę bo można ją tak zamotać, że mniej obciąża kręgosłup.

Acha i piękne brzuszki wstawiłyście anula Ty z miśkiem w nosidełku też ślicznie wyglądasz

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:44   #1545
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Lolka ja wolę chustę bo można ją tak zamotać, że mniej obciąża kręgosłup.

Acha i piękne brzuszki wstawiłyście anula Ty z miśkiem w nosidełku też ślicznie wyglądasz
no jestes kochana
dobrze, ze juz wszystko dobrze i ze odpoczeliscie sobie troche, my zaraz tez sie z TZtem wpakowujemy pod kocyk i bedziemy ogladac moj ukochany film Pursuit to Happiness Droga do szczescia wPL sie nazywal chyba, z Willem Smithem, zawsze na nim rycze totalnie-

Dziekuje za komplement, to nosidelko ma specjalne usztywnienie na plecach plus pasy na biodra(dla ludzi z problemami z kregoslupem) zeby odciazyc kregoslup. Kurcze tu lekarze polecaja nosidelka, co drugi rodzic uzywa tu tego nosidelka BabyBjorn, no nic kupione

kurcze chcialam juz pozamawiac te wszystkie bzdurki, ale dalej nie moge znalezc takiego sklepu gdzie byloby prawie wszystko

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-29, 19:53   #1546
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ale takie do smazenia?

podziekowac

tez bym sie niespodziewala
nie, takie normalne paluszki jak lajkonik tylko w srodku maja nadzienie takie pikantne
Cytat:
śliczne kolorki ale takie maciupeńkie to

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
sliczne!!

naprawde nie znacie zadnego internetowego sklepu dziewczyny? na allegro nie mam jak bo chcialabym kupic duzo rzeczy na raz i zaplacic karta nie przelewem, nie mam polskiego konta plus zeby wszystko bylo dostarczone do tesciow na raz, zeby nie mieli ciaglych dostaw przez nas
ja nie znam niestety
Cytat:

Wiecie, ja już tak trzeci dzień słabiej czułam małą i nie chciałam panikować bo tak jak piszecie raz dzidzia mniej, raz bardziej aktywna ale teraz do za długo trwało no i wyczuwałam ogromną różnicę między jej szaleństwami jeszcze na początku tygodnia gdy z TŻ się śmialiśmy ze skaczącego brzucha a tym co się działo teraz, że nawet to co ją zawsze pobudzało nie działało... ja nawet jak teraz sobie przypominam dzisiejszy poranek to ryczę, bo to było okropne a jeszcze jak widziałam TŻ'ta który nerwowo dotykał mi brzuch z każdej strony i mówił do brzucha a później to już krzyczał i te żelki mi wpychał na siłę... no okropieństwo.
Do ginka weszłam sama na usg a jak wyszłam to TŻ cały blady siedział i mówił, że już miał pędzić do wc wymiotować bo tak się stresował...

No a jak już wiedzieliśmy, że jest wszystko dobrze, to po prostu jakby mi stukilogramowy kamień spadł z serca, pojechaliśmy na zakupy, zrobiliśmy sobie w domu pyszne kanapki ze świeżego chleba, sera żółtego i kiełków i obejrzeliśmy dwa filmy leżąc pod kocem
Weszłam do Was tylko na chwilę, napisać że jest ok a później się relaksowaliśmy po takich porannych przeżyciach.

Właśnie próbuję zmienić format filmiku aby wrzucić gdzieś do sieci ale muszę pokombinować bo to DVD jest i muszę jakoś podzielić pliki i przerobić, może się uda to Wam wstawię moją małą baletnicę

Lolka
ja wolę chustę bo można ją tak zamotać, że mniej obciąża kręgosłup.

Moria a lekjarz mówił czemu sie mała nie ruszła tudzież czemu tego nie czułaś? obruciła sie pleckami jakos do ściany brzucha? ja tez tak czasmi mam ze sie nie rusza dziecko jakis czas i oczywiscie w panike zaczynam wpadac. ale zazwyczaj tak mam jak sie stresuje to jakby spinam miesnie i dziecko jakos nieruchomieje

ja wyprawiłam mego ukochanego do pracy i siedze
tv nam sie zepsuł, tzn cyfra nie chce sygnału złapac;/ i pozostał mi tylko niecik i Wy
ale pewnie za chwile pouciekacie sie prazytulac pod kocyki:P
Stary 2011-01-29, 19:58   #1547
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)my zaraz tez sie z TZtem wpakowujemy pod kocyk i bedziemy ogladac moj ukochany film Pursuit to Happiness Droga do szczescia wPL sie nazywal chyba, z Willem Smithem, zawsze na nim rycze totalnie-

(...)Kurcze tu lekarze polecaja nosidelka, co drugi rodzic uzywa tu tego nosidelka BabyBjorn, no nic kupione
anula też bardzo lubię ten film A wiesz, że Will gra tam właśnie ze swoim synem Jadenem?
Uwielbiam wywiad z jego synkiem dot. tego filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=P8JBQrmmDic

Ja w ogóle jestem fanka całej rodziny Smithów

A co do nosidełka, to widzisz nawet nie wiedziałam, że są takie które chronią kręgosłup

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Moria a lekjarz mówił czemu sie mała nie ruszła tudzież czemu tego nie czułaś?
Tak, mówił że przy takim ułożeniu mogę ją b. słabo czuć, bo nie ma ugiętych nóżek tylko rozprostowane a takimi kuloskami to ona za bardzo nie ma jak wymachiwać no i jest tak obrócona, że wszelkie bodźce idą jakby w stronę kręgosłupa a nie na mój brzuch.
Wcześniej leżała główką do dołu i wyraźnie czułam ruchy a ostatnio musiała się obkręcić

Stary 2011-01-29, 20:05   #1548
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a własnie ja jestem kompletnym laikiem co do chust i nosidełek. ale jakos chusta na pierwszy rzut wyglada mało bezpiecznie... nie wiem dlaczego takie obawy we mnie budzi.
a była kiedys taka afera ze kilkanascie dzieci zmarło przez chusty. ale nie pamietam. chyba to na pudelku czytałam, wiec średnio wiarygodne źródło:P
czyli chusta zdrowsza niz nosidło?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:

Tak, mówił że przy takim ułożeniu mogę ją b. słabo czuć, bo nie ma ugiętych nóżek tylko rozprostowane a takimi kuloskami to ona za bardzo nie ma jak wymachiwać no i jest tak obrócona, że wszelkie bodźce idą jakby w stronę kręgosłupa a nie na mój brzuch.
Wcześniej leżała główką do dołu i wyraźnie czułam ruchy a ostatnio musiała się obkręcić
no tak myślałam, że jak sie pleckami do brzucha odwróci to nie czuc. ale nam te dzieciaczki potrafią stracha napędzić.

a wiecie ze cała rodzina wila smitha to scjentolodzy? oni maja taką śrubę, że w czasie porodu nikt nie moze sie odzywać, a matce nie wolno krzyknąć! nawet z bólu. i potem chyba 7 dni nie widzi swojego dziecka bo oni wierza w reiunkarnację i ze dusza wchodzi do ciała w czasie porodu...
john trawolta tez do tego nalezy, i tez na pudelku (wiecie nudy w pracy:P) czytałam artykuł o tych 'CICHYCH PORODACH' i powiem szczerze zbulwersowana jestem.
http://www.pudelek.pl/artykul/28529/...cichy_porod/6/

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-01-29 o 20:10
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:11   #1549
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no jestes kochana
dobrze, ze juz wszystko dobrze i ze odpoczeliscie sobie troche, my zaraz tez sie z TZtem wpakowujemy pod kocyk i bedziemy ogladac moj ukochany film Pursuit to Happiness Droga do szczescia wPL sie nazywal chyba, z Willem Smithem, zawsze na nim rycze totalnie-

Dziekuje za komplement, to nosidelko ma specjalne usztywnienie na plecach plus pasy na biodra(dla ludzi z problemami z kregoslupem) zeby odciazyc kregoslup. Kurcze tu lekarze polecaja nosidelka, co drugi rodzic uzywa tu tego nosidelka BabyBjorn, no nic kupione

kurcze chcialam juz pozamawiac te wszystkie bzdurki, ale dalej nie moge znalezc takiego sklepu gdzie byloby prawie wszystko
anula ale mowilas ze ten sklep ma dobre opinie, tak? fajne rzeczy maja, zobacze ile mnie wyjdzie wszystko to co potrzebuje i chyba u nich zamowie, bo raz ze mi sie podoba, a dwa to ceny nie az tak wygorowane.

moria dobrze ze wszystko ok, bo tu wszystkie drzaly.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 20:12   #1550
Lolka1212
Zadomowienie

Anula, Andziot i Moria dziękuję za podpowiedzi co co chust/nosidełek

Czytając na ten temat najczęściej spotykałam się z opinią, że chusta najlepsza dla noworodka, małego dzidziolka, ale przy większym, takim które bez problemu trzyma sobie główkę i samo sobie siedzi, lepsze nosidełko.. Co o tym myślicie? Powiedzcie prosee

Anullka, a właśnie jeśli chodzi o babybjorn naczytałam się o nim super opinii.. jesli chodzi o nosidełka, nie spotkałam się, żeby pisało inaczej niż w samych supertatywach
Stary 2011-01-29, 20:15   #1551
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula też bardzo lubię ten film A wiesz, że Will gra tam właśnie ze swoim synem Jadenem?
Uwielbiam wywiad z jego synkiem dot. tego filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=P8JBQrmmDic

Ja w ogóle jestem fanka całej rodziny Smithów

A co do nosidełka, to widzisz nawet nie wiedziałam, że są takie które chronią kręgosłup

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------
ja tez uwielbiam Smithow! Wiedzialam, ze to jego synek ale nie widzialam tego wywiadu wlasnie sie zasmiewalismy z niego z TZtem, genialny)
wroce pewnie do was po filmie, zaczyna sie za 15 minut konczy przed polnoca, wiec pewnie wroce cala splakana, o ile nie zasne bo zasypiam ostatnio notorycznie na filmach
tych nosidelek jest mnostwo a BabyBjorn ma cal serie dostosowana do roznych potrzeb.
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a własnie ja jestem kompletnym laikiem co do chust i nosidełek. ale jakos chusta na pierwszy rzut wyglada mało bezpiecznie... nie wiem dlaczego takie obawy we mnie budzi.
a była kiedys taka afera ze kilkanascie dzieci zmarło przez chusty. ale nie pamietam. chyba to na pudelku czytałam, wiec średnio wiarygodne źródło:P
czyli chusta zdrowsza niz nosidło?
wiesz co ja w roznych zrodlach rozne rzeczy czytalam i co lekarz tak naprawde do opinia, wiem ze tu w Norwegii sa bardzo restrykcyjni co do rzeczy dla dzieciakow i gdyby te nosidelka byly bardzo niezdrowe to pewnie nie byloby ich w sprzedazy, nie wiem

dobra uciekam zaraz bo 21:30 sie zaczyna a TZ juz przekaski nam przygotowuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-01-29 o 20:21
Stary 2011-01-29, 20:22   #1552
andziot
Zakorzenienie

ja uważam, że dziecko w tym wieku nie powinno być noszone W OGÓLE w pionie, bo nie ma siły utrzymać kręgosłupa, ledwo głowę trzyma a co dopiero cały tułów !

ooo, tyle powiem

Stary 2011-01-29, 20:22   #1553
anula_81
Zakorzenienie

ja juz jutro te rzeczy pozamawiam chyba na spokojnie, bo normalnie juz zwariowalam i sama nie wiem co mi potrzebne a co nie

dzidzia kopie w zeberka az milo
ide ogladac juz naprawde teraz bo zaraz przegapie poczatek
milego wieczorku

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-29, 20:22   #1554
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny na Piekielnych klientach przeczytałam taką historyjkę

[J]a w zaawansowanej ciąży stoję przy kasie pierwszeństwa. Przede mną człowiek płaci za zakupy. Nagle czuję uderzenie z koszyka i jakaś [K]obieta również w ciąży przepycha się przede mnie.
[J]z oburzeniem: Przepraszam, ja też jestem w ciąży!
[K]: Ale ja mam większy brzuch i większe prawa i pani musi mnie przepuścić!

Już wiemy, jak się zachować - Ja mam większy brzuch i koniec

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:26   #1555
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny na Piekielnych klientach przeczytałam taką historyjkę

[J]a w zaawansowanej ciąży stoję przy kasie pierwszeństwa. Przede mną człowiek płaci za zakupy. Nagle czuję uderzenie z koszyka i jakaś [K]obieta również w ciąży przepycha się przede mnie.
[J]z oburzeniem: Przepraszam, ja też jestem w ciąży!
[K]: Ale ja mam większy brzuch i większe prawa i pani musi mnie przepuścić!

Już wiemy, jak się zachować - Ja mam większy brzuch i koniec

masakra;p
no tak to wypadało by dokonać pomiaru ktora ma wiekszy i ktora powinna byc pierwsza;p
Stary 2011-01-29, 20:27   #1556
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Czytając na ten temat najczęściej spotykałam się z opinią, że chusta najlepsza dla noworodka, małego dzidziolka, ale przy większym, takim które bez problemu trzyma sobie główkę i samo sobie siedzi, lepsze nosidełko.. Co o tym myślicie? Powiedzcie prosee
jak dziecko jest większe to i cięższe i prawdę mówiąc rzadko się widzi większe dzieci w nosidłach ...

Stary 2011-01-29, 20:28   #1557
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, może mi się uda ten filmik wrzucić ale jeśli nie to wrzucam Wam printscreen z filmu gdzie widać, że mała ma stópkę ma czole
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nóżki na głowie.jpg (59,6 KB, 59 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 20:32   #1558
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

kilka razy widziałam na prawde maleńkie dzieci włozone do nosideł i było mi ich szczerze zal, bo takie jakies umeczone były bidulki, pewnie trzymaniem postawy pionowej. zgłupiałam troche juz;/

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Dziewczynki, może mi się uda ten filmik wrzucić ale jeśli nie to wrzucam Wam printscreen z filmu gdzie widać, że mała ma stópkę ma czole
ale akrobatka super widac
tez bym juz chciala isc na usg i zobaczyc malucha
Stary 2011-01-29, 20:35   #1559
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna
i faktycznie tak ułożona, że nóżki ma przy główce

Weredka Jakaś masakryczna ta druga kobieta... :|
Może i miała większy brzuch, ale przecież to wcale nie oznacza, że była w bardziej zaawansowanej ciąży ani że jej było ciężej, czy coś

Ostatnio jak byłam w sklepie, to jak próbowałam podejść do kas, to chyba do trzech z rzędu jak szłam, to ktoś na mnie patrzył i przyspieszał, żeby zdążyć przede mną
Więc szłam do kolejnej, żeby tyle nie czekać, bo sama byłam i już zmęczona, a tu znów... I znów
Dopiero do czwartej chyba nikt się nie wcisnął
Porażka normalnie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 20:40   #1560
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
ja uważam, że dziecko w tym wieku nie powinno być noszone W OGÓLE w pionie, bo nie ma siły utrzymać kręgosłupa, ledwo głowę trzyma a co dopiero cały tułów !

ooo, tyle powiem
Ooo i to jest wyraźna opinia A jaka cenna, bo od Andziotka

Cytat:
jak dziecko jest większe to i cięższe i prawdę mówiąc rzadko się widzi większe dzieci w nosidłach ...
Eee.. w sumie, to nie wiem co miałam na myśli.. naczytałam się tyle, że już swój rozsądek straciłam

A firma chusty ma znaczenie?

Cytat:
Buźka super wyraźna.. piękna Igunia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości