2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 20:15   #3841
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Martucha-ja na Twojego Patryka napatrzeć sie nie mogę -w koncu jest tu najstarszy i zawsze taki mega męski mi się wydaje
dziękuję bardzo w imieniu mojego męskiego hahahha syna
no i ty serio sklep z butelkami możesz otworzyć

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że nie odniosę sie dziś do potów ale nie mam siły

Mianowicie moje dziecko do 8 rano z małymi przerwami się drze Dopiero usnęło pierwszy raz Nic nie pomaga czopki, noszenia, okłady na nogę po szczepionce, żel na dziąsło nic ..ale zajrzałam mu do tej buzi i wiecie co w lewej okolicy 4 ma takie jakby lekko rozwalone dziąsło Jezu jak mu 4 najpierw wychodzi to j dziękuje Jest tak spuchnięte że aż taką jakby dziurkę widać Ja dziś wypłakałam oczy razem z nim On ma taką chrypę że już nie wiem co robić..Poległam jako MATKA
współczuję ale wiem że dasz radę! trzymam kciuki!!!!! doczytałam że wymacałaś zęba... gratuluje..

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

martucha84
to mnie z tymi ząbkami nie pocieszyłaś... a bodziaki śmieszne, ale ceny zabójcze. No i powiem, że mimo iż my z mężem jesteśmy można powiedzieć metalami (czy raczej byliśmy w młodości ) to jednak nie przeszkadzają mi zupełnie różowe "słitaśne" bodziaki Natalki

Śliczny jest ten twój maluch, a ja nie błysnę spostrzegawczością bo dopiero teraz zauważyłam, że obcięłaś włosy... .
hahaha no tak to z zębami wygląda a powiem ci że koleżanka się męczyła od 4 mce i dalami dziecko ryczy kilka dni pociera płącze a potem kilka przerwy.. ma 9 miesięcy a zęba nie ma.. ale coś tam już się podobno przebija...
mnie to rozwala jak każde dziecko potrafi się inaczej rozwijać
no bodziaki super ale ceny..
no i dziękuję za ciepłe słowa, a włosy obcięłam.... we wrześniu hahahahaha

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
cuuuuuuuuuudaśny
dziękuję bardzo mi miło

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Marucha Pat słitaśny I taki dorosły już
dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

martucha..Pat jest the best jak wszystkie patryczki
haha no ba Patryki są super
a tż niech może idzie do innego lekarza bo jak to coś poważnego..
Stary 2011-01-28, 20:28   #3842
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Nie odzywalam sie przez 3 dni bo byla u nas moja mama i plus jeden wielki bo nauczyla Dawidka jesc sloiczki Je teraz codziennie caly obiadek i pol sloiczka owocu- chcoc pewnie by zjadl caly. Wogole fajnie nauczyl sie jesc i je ze smakiem (a nie marudzi jak wczesniej).
Bal sie tez takiej laleczki co buzia sie jej swieci i spiewa kolysanki (dostalam od cioci ze Stanow, mysle ze to cos w stylu tego waszego konika) a teraz lubi ja
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:00   #3843
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

ja na chwilkę tylko bo padam. dziś u nas dzień gości. tak się złożyło że od rano ktoś. najpierw 2 koleżanki, jedna w 8 miesiącu ciąży a druga z półtoraroczną córeczką - co to a dynamit, ledwo za nią człowiek nadąża, istne dziecko demolka . potem pojechaliśmy na wizytę do teściowej a po powrocie wpadła do mnie przyjaciółka, a wieczorem koleżanki z roboty. tak więc miło było, troszkę mogłam się posocjalizować

jutro jedziemy z mężem na weekend nad może, nie będę tam miała netu więc zajrzę do was dopiero w niedzielę wieczorem.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Hagar, przeczytałam,że Twoja córka tez ma 30-min drzemki Moj tak samo co 1,5-2h musi sobie kimnąć i to rowno na 30 min!Ja nie wiem,on ma jakiś zegarek w dupce czy co bo mija 30 minuta i się budzi a około 12 ma dłuższe spanie:2,5-3h. Dziś śpi od 12.10.
moja mała czasem 40 minut pośpi ale nigdy dłużej. tylko na spacerze zdarza jej się dłuższy sen ale zazwyczaj też co 30-40 min się przebudza ale jak się jedzie wózkiem to zasypia dalej. ona w dzień, oprócz spaceru, ma 2-3 drzemki, więc nie za dużo

Cytat:
Mianowicie moje dziecko do 8 rano z małymi przerwami się drze Dopiero usnęło pierwszy raz Nic nie pomaga czopki, noszenia, okłady na nogę po szczepionce, żel na dziąsło nic ..ale zajrzałam mu do tej buzi i wiecie co w lewej okolicy 4 ma takie jakby lekko rozwalone dziąsło Jezu jak mu 4 najpierw wychodzi to j dziękuje Jest tak spuchnięte że aż taką jakby dziurkę widać Ja dziś wypłakałam oczy razem z nim On ma taką chrypę że już nie wiem co robić..Poległam jako MATKA
bardzo ci współczuję wiem jaka to masakra jak dziecko tak ciągle ryczy. nie pisz jednak że poległaś jako matka, przecież to nie twoja wina że dziecko płacze, jesteś z nim, starasz się pomóc to jest najważniejsze, niestety nie mamy możliwości zabrania dziecku bólu. trzymaj się mocno, jutro będzie lepiej

martucha słodkie fotki, piękny maluch

dziewczyny które karmią cyckiem i mm - ma pytanko, po kąpieli dajecie samą butle czy najpierw cycka a potem mm???

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-28 o 21:05
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 21:30   #3844
dra
Zakorzenienie

hej
wszystkie dzieciaczki cudne

A ja w końcu wybrałam się do dentysty,no i o kolejnego zęba mniej,ale już nie boli.Od listopada z bólem się męczę,dentysta mówi zdrowy,ale teraz nie wyszłam dopóki mi nie usunie i co się okazało,że w korzeniach torbiel była i ząb do wyrzucenia i żałuje,że go wcześniej nie wyrwał,ja to wiem kiedy zęba się pozbyć,a kiedy leczyć.

Kalex ty zacznij sypiać z nim,bo się wykończysz.Ja też chodziłam nie do życia,ale postanowiłam sypiać z nim i teraz mogę funcjonować-tak to by było ciężko.

Czy wszystkie już dostały paczki
Ja wypełniałam i wysłałam,ale ani widu,ani słychu a mamy już 4miesiące i 2tygodnie-i zarejestrowałam się na stronie hippa może teraz dojdzie,bo co widze to mniejsze dzieci dostają,a my nadal nic dziwne

Klarissa to fajnie,że mała lepiej śpi i smakujecie jabłuszko tak ja my a w poniedziałek marcheweczka w ruch ciekawe czy zasmakuje.

hagar to córeczka spokojniejsza super
martucha gratki przespanej nocki całej
Ilona o to ząbek musicie wytrwać-ano zęby wychodza kiedy chca
Stary 2011-01-28, 21:43   #3845
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dra ja tez zadnej paczki nie dostalam jeszcze.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:14   #3846
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny ktore wprowadzily juz gluten- jak go podawac i w jakiej ilosci? czy to jest jakas kaszka czy cos innego (sloiczki sa z glutenem, czy to jest jakis proszek)? bo zupelnie sie nie znam ;( czy to mieszac z obiadkiem czy deserkiem?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:54
Stary 2011-01-28, 22:18   #3847
maya 24
Przyczajenie

Czesc dziewczyny,od dluzszego czasu was podczytuje ale jakos nie mialam odwagi ani za bardzo czasu zeby cos napisac,az w koncu zebralam sie w sobieJestem mama malego Kuby,ktory urodzil sie 12.wrzesnia 2010.Nieublagalnie czekalam na magiczne 3 miesiace w nadzieji ze kolka minie a tu maly ma 4 i pol miesiaca i nadal sie meczymy.W prawdzie jest juz o wiele lepiej niz na poczatku,ale czasami juz nie daje rady.Jestem tu chyba jedyna ktorej malemu wyszly juz 2 zeby na raz a jeszcze w zupelnosci kolki sie nie skonczyly.moje dziecko to chyba ewenement.Karmie caly czas piersia,jeszcze nie wprowadzalam nic nowego(niby mowia ze na samej piersi do 6 miesiaca)i caly czas sie waham czy juz czy jeszcze poczekac.Co myslicie?
maya 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 22:25   #3848
waniliaania2009
Wtajemniczenie

maya 24 witaj a czy to napewno kolki? bo jak piszesz ze zabki wyszly to moze to juz wlasnie objawy zabkowania a nie kolek? Bo kurcze powinny juz kolki minac... Moze powinnas podpytac pediatre..
U nas na forum duzo dziewczyn wprowadza jedzonka juz wczesniej (nawet na samej piersi po 4 miesiacu). No ale decyzja nalezy do ciebie

Dra ja tez paczki nie dostalam

hagar1 po kapieli daje jedno i drugie

Czas edycji: 2011-01-28 o 22:27
Stary 2011-01-28, 22:34   #3849
maya 24
Przyczajenie

No wlasnie tez mnie to dziwi ze tak dlugo go to meczy ale to raczej kolki -zaczyna sie prezyc,steka,potem placze a na samym koncu po kilku min jest w koncu bakCo do pediatry to mieszkamy w uk i tu niestety takiego mozna spotkac tylko w szpitalu,co najwyzej z jakims problemem moge sie udac do lek ogolnego(co tez zrobilam-jego odp to ze to normalne i ze trzeba dziecko odbijac po kazdym jedzeniu a oni nie daja zadnych specyfikow takiemu malenstwu).Jak myslicie co mozna pierwsze wprowadzic?Kleik czy cos innego?
maya 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 23:25   #3850
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
dziewczyny które karmią cyckiem i mm - ma pytanko, po kąpieli dajecie samą butle czy najpierw cycka a potem mm???
Ja zwykle przed kąpaniem daję pierś, żeby ją podkarmić, żeby z głodu nie płakała podczas kąpieli. Ale ja w piersiach to raczej niedużo mam więc się nie boję, że uleje czy coś.

Miłego wypadu nam morze.
Zazdraszczam

maya 24 witamy u nas
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:50   #3851
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maya 24 Pokaż wiadomość
Jak myslicie co mozna pierwsze wprowadzic?Kleik czy cos innego?
hm... ja po 4 miesiacu dalam owoce i warzywka. Zaczelam od marchwi i jablka, teraz juz daje ziemniaczka, dynie, zupe jarzynowa, brzoskwinie itp.
Kleiku ani kaszki jeszcze wogole nie dawalam bo nie chce malego zapychac, ale chyba zaczne, bo niedlugo konczymy 5 miesiac i bede musiala wprowadzac gluten My za tydzien i kilka dni bedziemy juz miesko jedli

A ty dajesz dziecku jakies leki np espunisan, sab simplex itp na wzdecia? bo to pomaga przy kolkach.
Mozesz tez dawac herbatke z kopru wloskiego (lub sama ja pic jak karmisz piersia)

Czas edycji: 2011-01-29 o 10:52
Stary 2011-01-29, 11:50   #3852
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dziękuje Wam
U nas jest chyba ząb Pod palcem twardy i ostra białą plamka Franek sie od rana drze no masakra A najlepsze jest to że to lewa 4 a jedynki sine jak cholera Ona ma dopiero 3 miesiące i 5 dni
To faktycznie bardzo szybko.

------------------------------------
A u nas lipa, młoda nie chce ani jeść ani pić od wczoraj
Ja nie wiem co mam zrobić...
Stary 2011-01-29, 12:21   #3853
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Nie odzywalam sie przez 3 dni bo byla u nas moja mama i plus jeden wielki bo nauczyla Dawidka jesc sloiczki Je teraz codziennie caly obiadek i pol sloiczka owocu- chcoc pewnie by zjadl caly. Wogole fajnie nauczyl sie jesc i je ze smakiem (a nie marudzi jak wczesniej).
Bal sie tez takiej laleczki co buzia sie jej swieci i spiewa kolysanki (dostalam od cioci ze Stanow, mysle ze to cos w stylu tego waszego konika) a teraz lubi ja
super same dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
martucha słodkie fotki, piękny maluch
dziękuję! ale miałaś fajny dzień, życzę udanego weekendu

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
martucha gratki przespanej nocki całej
dziękuję

Cytat:
Dziewczyny ktore wprowadzily juz gluten- jak go podawac i w jakiej ilosci? czy to jest jakas kaszka czy cos innego (sloiczki sa z glutenem, czy to jest jakis proszek)? bo zupelnie sie nie znam ;( czy to mieszac z obiadkiem czy deserkiem?
gluten znajduję się w kaszy mannej - podaje się go odpowiednio- łyżeczka kaszy na 100g posiłku
możesz kupić słoiczek z kaszą manną - są z warzywami ale też i w owocowych słoiczkach, ale ja przeważnie kupuję zwykły słoiczek i sama dodaję kaszy i wolę to dać do obiadku bo jest bardziej treściwy i na więcej go zapycha a deserek to tylko taka przekąska
robię to tak ze gotuję ok 50 ml wody jak woda wrze to dodaję kaszę manną i ciągle mieszam gotując aż zgęstnieje- niecałą minutę to trwa potem wyłączam i dodaje słoiczek jedzenia mieszam i tyle aaa słoiczek plus ta woda to wychodzi razem max 170 obiadku więc koszy mannej daje łyżeczkę ale taką solidną bo na 200 dałabym dwie..
jeśli ktoś sam gotuje to do gotujących się warzyw dodaje tyle kaszy mannej ile tam potrzeba (adekwatnie do ilości jedzonka) no i po zagotowaniu zblenderuje i tyle
gluten możesz kupić też w kaszkach owocowych dla dzieci itd ale to chce dawać dopiero jak już będę po tej całej ekspozycji
póki co łyżeczka
Stary 2011-01-29, 13:33   #3854
Pomidora
Zakorzenienie

Heloł, pamięta mnie tu ktoś jeszcze czy zostanę zlinczowana? Przyznaję się bez bicia - na wizaż nie zaglądam, chociaż tak się zarzekałam. Tęskno mi za wami, ale nie mam czasu na nadrabianie, a na FB rzeczywiście o dziwo to szybciej jakoś idzie i czyta się tylko konkretne tematy. Przykro mi, że niektórych z was tam nie ma, ale nikogo na siłę się nie zaciągnie

Dziś na pewno nie poczytam, bo lece na urodziny do mamy. Tylko doczytałam, że Patryk przespał całą noc - GRATULACJE!!!!

U nas ząkowanie, ale jakoś ostatnio złagodniało, a zębów ciagle nie widać (chociaż nawet lekarka sie dziwiła, że jeszcze nie wyszły). Ponadto mały przewrócił się z plecków na brzuszek (kilka dni temu i tylko kilka razy, teraz znowu się leni) ale kamień spadł mi z serca. Za tydzień zaczynamy dorosłe żarcie

Dokładniej poczytam co tam u was po weekendzie, bo mamy cały weekend gości. No stęskniłam się, no...

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 13:54   #3855
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maya 24 Pokaż wiadomość
Karmie caly czas piersia,jeszcze nie wprowadzalam nic nowego(niby mowia ze na samej piersi do 6 miesiaca)i caly czas sie waham czy juz czy jeszcze poczekac.Co myslicie?
Witaj
Musisz sama zadecydować, czy chcesz wprowadzać już nowe pokarmy. Przeciwwskazań żadnych nie ma, o ile dziecko nie jest alergikiem.
A zaczyna się zazwyczaj od marchewki lub jabłuszka, później ziemniak itd.
wg mojej pediatry- co 7 dni nowy produkt.

Cytat:
A u nas lipa, młoda nie chce ani jeść ani pić od wczoraj
Ja nie wiem co mam zrobić...
hhhmmm niefajnie. Może to jednak zęby? Albo jakaś pleśniawka? Ale płacze czy tylko wypluwa?

Martucha- zapomniałam wczoraj napisać, że Pat świetny jest

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2011-01-29 o 14:05
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 14:32   #3856
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
hhhmmm niefajnie. Może to jednak zęby? Albo jakaś pleśniawka? Ale płacze czy tylko wypluwa?

Wczoraj wam pisałam że Patrol chyba ząbkuje to tez wypluwał butle..ale okazało sie że to nie ząbki...a własnie pleśniawki..na tyle małe ze ich nie mogłąm dostrzec, a dziś jak przeszukiwałam mordkę mojego smyka to je dojżałam...już sie leczymy i mam nadzieje że butla wróci do łąska bo strasznie duzo czasu zamuje karmienie łyżeczką

Wieczorem mam gości ..mamuśka juz wkórzonas chodzi bo nie lubi moich znajomych...poza tym ona jest zdania, ze jak juz sie ożeni człowiek i ma dzieci to cza tylko dla rodziny życ i z rodziną sie spotykać a znajomi już są niepotrzebni
jutro Domik ma urodziny ale gości nie bedzie..chyba za jacys nieproszeni, bo mama powiedziała ze "zadnego wesela nie bedzie w domu sprawiać", bo musiałabym zaprosić z 25 osób ..to najblizsza rodzina, dziadkowie , ciocie i wójkowie..
no nic..zyje w domu rodziców na ICH zasadach..tzn zasadach mojej mamy
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:58   #3857
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Martucha- a ta kasza manna to jakas specjalna dla dzieci, czy taka jak np dla nas??

A mnie martwi bo Dawidek od wczoraj jakos pociera stopka o stopke tak jaklby chcial zdjac skarpetki ;( Nozek nie krzyzuje ale boje sie ze moze to jest to napiecie..... Co myslicie?
Stary 2011-01-29, 18:01   #3858
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ryczy już na sam widok butelki, nawet jeszcze zanim jej podam, generalnie je 2x dziennie po ok. 100ml, plus do tego w nocy (ale na śpiocha)... masakra jakaś... nie wiem co to, nie widzę żeby to pleśniawki były... poza tym pije i je jabłko łyżeczką jak szalona...
Stary 2011-01-29, 18:13   #3859
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Nie pisze bo nie jest u mnie za dobrze Sama nie wiem czy to ząb czy nie ząb ale już nie to nie interesuje Chce tylko żeby mały przestał płakać Butli znowu nie tyka ani z moim mlekiem ani z bebilone Poza tym jak uśnie to budzi się z wielkim krzykiem trzeba go uspokajać i nie wiem czy to zęby (ale raczej tak bo ma mpopuchnięte Gryzie wszytko i wszytkich ślini się jak cholera i nie chce nic miec w buzi) czy może zaszkdziłąm mu bebilonem i go brzuch boli???? Od wtorku kupy brak (ale zawsze była co 5-6dni wiec czekam) brzuch ma miękki ale sama nie wiem ..Poza tym z TZ nie jest najlepiej Dałam sobie tydzięń a potem już sama nie wiem I wiem że to moja wina Ja się zastanawiam czy ja w jakąś depresje nie popadam Nic nie potrafię ogarnąć ..a najbardziej nie leży mi ten doktorat

Anneczka
ja Ci współczuje takiej sytuacji z mama ...

Klarissa ja wiem co czujesz Wprawdzie ja karmię piersią ale chce go trochę przestawić a z butlą jest dwa dni dobrze tydzień masakry No ale to pogadamy jak się spotkamy za kilka dni
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 18:40   #3860
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora dziękuję

Szczęśliwa a dziękuję

aaneczka ale to tylko krzywda dla dziecka przecież to jego urodziny ehsss ja bym tak czy inaczej zrobiła, co jej dziecie zawiniło.. ale bym jej nawrzucała, wiem to twoja mama ale strasznie mnie irytuje.. a nie możesz zrobić urodzin u siebie?

waniliaania ja daje zwykłą kasze mannę, a pocieranie to nie powiem może niech się gabisun wypowie bo to jej dziedzina... mój pociera ale on do tego wykrzywia stopy do wewnątrz, krzyżuje nogi i ma ściśnięte mocno obciągnięte palce, ale widzisz więcej rzeczy ma nie tak, a samo pocieranie to nie mam pojęcia

Klarissa myślę że jak je coś innego to to nie jest pleśniawka bo przy nich cokolwiek dzieci nie je to go boli.. myślę że to albo ząbki albo zupełnie coś innego.. przytulam mocno

IlonaN przytulam mocno.. ehss umęczysz się.. ehsss a u lekarza ostatnio byłaś no nie? więc bez sensu iść jeszcze raz.. ehsss

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-30 o 08:20
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:09   #3861
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Pomi-jasne,że pamiętamy.Zbiorowego linczu nie będzie

Z matim od dwóch dni spokój-budzi się normalnie,czyli 2 razy
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 19:16   #3862
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaneczka ale to tylko krzywda dla dziecka przecież to jego urodziny ehsss ja bym tak czy inaczej zrobiła, co jej dziecie zawiniło.. ale bym jej nawrzucała, wiem to twoja mama ale strasznie mnie irytuje.. a nie możesz zrobić urodzin u siebie?

no nie ma takiej możliwości..my zamieszkujemy poddasze, ale kuchnia jest na dole..no i salona na dole....a po drogie to jakby to wyglądało jakbym babcie i ciocie i wójków (ze strony tza bo o nich chodzi) gościła w malutkim pokoiku na poddaszu gdzie mamy kanape i gdzie dziś znajomych przyjmniemy? mamusia moich braci i siostre by ugościła jak najbardziej, ale rodziny tża nie za specjalnie lubi
a jak dziś bede miałą gości to w nocy mam poumywać naczynia albo z samego raza zanim ona wstanie zeby tego syfu nie widziała....

jestem zła za to ...tz tez ale narazie nie mamy zadnej mozliwości przeprowadzki ..
poza tym to faktycznie mnustwo gości by było..6 osób ze strony tza i 10 z mojej strony plus nasza 6-teczka z domu..to sporo...

mam ciężko z mama , codziennie wysłuchuje jej nazekań ze sie tak strasznie w domu orobi i wogóle ze musi słuchac wrzasków moich dzieci a ona taka stara chce odpocząć od tego...
trudna sytuacja...bez wyjścia jak narazie ..

a co do pleśniawek..to Patryczek butki nie ruszy a łyżeczkom wszama wszystko!!!
tmoze u Klarissy ma poprostu głęboko i ich nie zauważa?? Patryk kiedys miał niby juz wyleczone a tak głęboko przy gardelku były 2 duże i to go drażniło..

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:19
Stary 2011-01-29, 19:54   #3863
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisze bo nie jest u mnie za dobrze Sama nie wiem czy to ząb czy nie ząb ale już nie to nie interesuje Chce tylko żeby mały przestał płakać Butli znowu nie tyka ani z moim mlekiem ani z bebilone Poza tym jak uśnie to budzi się z wielkim krzykiem trzeba go uspokajać i nie wiem czy to zęby (ale raczej tak bo ma mpopuchnięte Gryzie wszytko i wszytkich ślini się jak cholera i nie chce nic miec w buzi) czy może zaszkdziłąm mu bebilonem i go brzuch boli???? Od wtorku kupy brak (ale zawsze była co 5-6dni wiec czekam) brzuch ma miękki ale sama nie wiem ..Poza tym z TZ nie jest najlepiej Dałam sobie tydzięń a potem już sama nie wiem I wiem że to moja wina Ja się zastanawiam czy ja w jakąś depresje nie popadam Nic nie potrafię ogarnąć ..a najbardziej nie leży mi ten doktorat
Rozumiem cie, że masz dość, bo ja dzisiaj też już na nic nie mam ochoty, jestem tak padnięta, że ledwo się ruszam. Przytulam, pocieszam ...
Cytat:
Klarissa ja wiem co czujesz Wprawdzie ja karmię piersią ale chce go trochę przestawić a z butlą jest dwa dni dobrze tydzień masakry No ale to pogadamy jak się spotkamy za kilka dni
Najgorsze, że Natalka była już nauczona z butli normalnie jadła 3 razy dziennie. A teraz nagle nie chce... drze się jakbym jej krzywdę robiła, potrafi ryczeć z głodu i nie jeść . Już nie mam chwilami siły

Cytat:
Klarissa myślę że jak je coś innego to to nie jest pleśniawka bo przy nich cokolwiek dzieci nie je to go boli.. myślę że to albo ząbki albo zupełnie coś innego.. przytulam mocno
No cały czas się zastanawiam nad tymi ząbkami, ale nie widzę tam niczego na dziąsełkach...

Cytat:
co do pleśniawek..to Patryczek butki nie ruszy a łyżeczkom wszama wszystko!!!
tmoze u Klarissy ma poprostu głęboko i ich nie zauważa?? Patryk kiedys miał niby juz wyleczone a tak głęboko przy gardelku były 2 duże i to go drażniło..
Szkoda, że nie masz możliwości się wyprowadzić, na prawdę twoja mama musi być wyjątkowo niemiłą osobą... zaś co do pleśniawek to niczego tam w jej dziobku nie widzę a uważnie przyglądałam się, poza tym teraz jak ją kładłam spać to zjadła butlę... ona się tak zachowuje, że mnie się wydaje, że ona po prostu nie chce butli bo chce z piersi, ale ja już z tydzień nie karmiłam i ja już nie chce karmić piersią.
Stary 2011-01-29, 20:49   #3864
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Heloł, pamięta mnie tu ktoś jeszcze czy zostanę zlinczowana? Przyznaję się bez bicia - na wizaż nie zaglądam, chociaż tak się zarzekałam. Tęskno mi za wami, ale nie mam czasu na nadrabianie, a na FB rzeczywiście o dziwo to szybciej jakoś idzie i czyta się tylko konkretne tematy. Przykro mi, że niektórych z was tam nie ma, ale nikogo na siłę się nie zaciągnie
Pomidorka, pewnie, że pamiętamy. Myślałam ostatnio o tobie. Bo teraz ja tu częściej zagladam a widzę, ze ciebie nie ma.
A na FB to macie jakąś społeczność czy inną grupę założoną??

Cytat:
A mnie martwi bo Dawidek od wczoraj jakos pociera stopka o stopke tak jaklby chcial zdjac skarpetki ;( Nozek nie krzyzuje ale boje sie ze moze to jest to napiecie..... Co myslicie?
Dla mnie to jest normalny odruch. I rzeczywiście Krzysiu czasem ściągnie tak skarpetki Dlatego chodzimy w rajstopkach Mojej koleżanki synek i synek mojej siostry też tak robią nóżkami więc ja sie nie martwię. Poza tym chodzimy do rehabilitantki wiec myśle, ze jakby coś było nie tak to by zwróciła uwagę.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 21:32   #3865
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
jutro Domik ma urodziny ale gości nie bedzie..chyba za jacys nieproszeni, bo mama powiedziała ze "zadnego wesela nie bedzie w domu sprawiać",
No ale dziecku urodziny się należą co za tupet ma ta mama. Ciekawe czy jak po ślubie zamieszkiwaliście u nich to ona myślała, że Wy dzieci mieć nie będziecie?
A nie możesz na urodziny zaprosić tylko dziadków i chrzestnych?
Na kawkę i tort, bez hucznej imprezy?

Cytat:
Ryczy już na sam widok butelki, nawet jeszcze zanim jej podam,
U nas też tak jest przy prawie każdym posiłku dziennym, bo w nocy ok. Sprawdza się podawanie butli z ukrycia- mała ma smoczek, mąż przykuwa jej uwagę grzechotką a ja z boczku tak żeby nie widziała wsuwam powoli butlę po uprzedenim wyjęciu smoka wogóle u nas problemy z karmieniem są od urodzenia i mamy już 100 patentów jak ją nakarmić. zawsze wygrywamy wojnę
Udaje się np. początek karmienia na stojąco pod żyrandolem, zagaduje i lekko bujam i bach butlę znienacka. o 2 minutach można usiąść
Lub karmienie przy suszarce na mp3 na ful lub na ful ten link co kiedyś podała Paula http://www.youtube.com/watch?v=uNkaeUr3-HU

Cytat:
Nie pisze bo nie jest u mnie za dobrze
Ja Ci napisałam na FB.

Cytat:
a pocieranie to nie powiem może niech się gabisun wypowie bo to jej dziedzina... mój pociera ale on do tego wykrzywia stopy do zewnątrz krzyżuje nogi i ma ściśnięte mocno obciągnięte palce, ale widzisz więcej rzeczy ma nie tak, a samo pocieranie to nie mam pojęcia
A złe jest to krzyżowanie jak trzymasz w pionie czy jak leży i się bawi i krzyżuje to też źle?

Cytat:

No cały czas się zastanawiam nad tymi ząbkami, ale nie widzę tam niczego na dziąsełkach...
Ja to nawet nie wiem jak wyglądają te pleśniawki?
A pokarm masz nadal?

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A na FB to macie jakąś społeczność czy inną grupę założoną??
Tak mamy tam założoną grupę zamkniętą, wiec jest fajnie bo nikt oprócz nas tego nie czyta.
O zapisanie się możesz poprosić PAULĘ SHIN.
Duża część z nas głównie tam przesiaduje, na wizażu już rzadziej.
Jest fajnie i naprawdę dużooo się dzieje
To jest czat więc wszystko idzie sprawnie i szybko.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 22:05   #3866
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laski a ja mam taki problem... po ciązy ciągle jeden sutek mi się chowa do środka... ktoś może ma podobnie ??

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 08:26   #3867
martucha84
Zakorzenienie

aaneczka szkoda gadać... mam nadzieję że się wyprowadzicie.. a twój tata też taki "toporny"?

Klarissa ale nie musisz na razie nic widzieć... u nas przygoda zaczęła się zanim zauważyliśmy ząbki blisko najpierw muszą podejść pod dziąsła u innych jest to niezauważalny proces a u innych. ..

Szczęśliwa teraz nie wiem bo nie trzymaliśmy w pionie od poniedziałku to nie powiem, ale wcześniej było krzyżowanie w pionie, bo wydaje mi się że jak normalnie leży to spoko no ale u nas to nie tylko w pionie krzyżowanie ale i te inne śmieszne rzeczy
Stary 2011-01-30, 11:11   #3868
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewuszki,

wpadłam tylko powiedzieć, że u mnie SESJA pełną parą i nie mam czasu na wizażowanie... A Fb mnie nie kręci

U nas po 3 tygodniach niejedzenia Mała znowu polubiła pierś i mm poszło na razie w odstawkę. Z nowości to próbowaliśmy brokuła i smakuje jej jak wszystkie inne warzywka... za to owoce... zje tylko surowe tarte jabłko, ze słoiczka nie tknie żadnego owocu

Poprawiło się też lekko ze spaniem, śpimy od 8 do 8, z jedną albo dwoma pobudkami Z tym że Martynka co jakiś czas popłakuje przez sen... A w dzień jej się włącza jakaś taka dziwna maruda, zawodzi tym swoim piskliwym głosikiem, aż głowa pęka...

Wrzucam foty z ostatniej sesji

Buziaki

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2011-02-03 o 09:49
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:48   #3869
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
aaneczka szkoda gadać... mam nadzieję że się wyprowadzicie.. a twój tata też taki "toporny"?
hehe nie ..nie jest toporny..poprostu chce miec świety spkoj z mama i woli sie nie odzywać..
mamuska potrafi na neigo morde drzec oj potrafi

Cytat:
No ale dziecku urodziny się należą co za tupet ma ta mama. Ciekawe czy jak po ślubie zamieszkiwaliście u nich to ona myślała, że Wy dzieci mieć nie będziecie?
A nie możesz na urodziny zaprosić tylko dziadków i chrzestnych?
Na kawkę i tort, bez hucznej imprezy?

.
wiesz..reszta by sie obraziła gdybyśmy ich nie zaprosili..wiec lepiej nikogo nie wołać...jak wpadną dzś to posiedza przy kawce i roladzie truskawkoweej i to wsio

Patryczek spał dzis ok 21 do 5 póxniej mleczko i spał do 7,30
Za do Domik dał czadu w nocy, kaszel go dusił i go wybudzał...tak ż echoć jedno dzieko pieknie spało to drugie mamie spać nie dało

lenko..śliczna Ta Twoja Martynka i ciesze ssie że znow polubiła cycusia
Stary 2011-01-30, 11:56   #3870
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Lenka-śliczna córeczka!

U mnie z butla nadal nici został nam do wypróbowania jeszcze smoczek lateksowy z NUKA (silikonowego też nie zassał). Jak ktoś chce to mogę wypozyczyć butle rożnych firm Jak się otowrzy szufladę u nas w komodzie to dwie są zajęte samymi butelkami i rożnego rodzaju smoczkami do nich
Chyba pozostaje mi poczekać miesiąc i po prostu zacząć Matiemu podawać butelką z łyżeczką kaszki

Ilona-jak ząbki u Was?Noc minęła spokojnie czy średnio?
U nas były tylko dwie pobudki,ale mały spał z nami bo pierdział i go to wybudzało Raz żeby zasnąć to musiałam mu nóżki poddkurczone trzymać i pomogło.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości