|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
dziewczyny powiedzcie mi moze sie orientujecie, a wiem ze sa tu jakies księgowe
![]() wynagrodzenie za chorobowe w ciązy jest płacone 100% podstawy wynagrodzenia czy jest obliczana srednia z ostatnich miesiecy czy jak>? ja mam podstawe i do tego prowizje, zastanawiam sie czy z tej prowizji beda mi obliczac srednia? fajnie by było ![]()
#1592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Moria to się nastrachałaś kochana,dobrze że wszystko jest super w porządku.
Cieszę się ,dorodna ta twoja córa ![]() lece nadrabiać dalej ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
Grazin, chyba średnia, ale głowy nie dam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALE przeczytaalm cos takiego Wynagrodzenie 100 % Pełne wynagrodzenie otrzymasz, jeśli przyczyną niezdolności do pracy jest choroba zawodowa, wypadek przy pracy, w drodze do pracy, z pracy do domu lub gdy chorujesz w czasie ciąży. 100% wynagrodzenia przysługuje ci także, jeśli twoja nieobecność w pracy jest usprawiedliwiona badaniami na kandydata na dawcę: komórek, tkanek, narządów. Zwolnienie lekarskie a wynagrodzenie w ciąży Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży mają prawo do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. Zasiłek chorobowy przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru. i juz nic nie wiem ![]()
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Dobra, poczytam co w K naskrobane i lecę ograniać kuwetę oraz pichcić, szkoda czasu na net
![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
To jeśli masz doliczaną prowizję to czym się przejmujesz
![]() ![]()
#1598 |
Rozeznanie
|
Cześć,
moria super, że wszystko zakończyło się dobrze, ja na pewno też wpadłabym w panikę. Iga super dziewczyna i nieźle "wysportowana", patrząc na pozycję, którą przybrała. anula imię Ignaś jest bardzo ładne, ale TŻ kręci nosem. Zresztą nie możemy się zdecydować na żadne imię z listy, bo z każdym coś nie tak, albo z nami ![]() Dziewczyny mogłybyście przypomnieć tytuły książek, poradników odnośnie ciąży, wychowania, które polecałyście. Niestety nie skopiowałam, a teraz nie pamiętam. Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
Na temat wynagrodzenia w czasie ciąży Anulinka dawała już obszerne wykłady. Jeśli są jeszcze jakieś wątpliwości, to wystarczy przeszukać poprzednie nasze wątki
![]() Do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Cytat:
![]() A mnie czeka następny pogrzeb, wczoraj zmarł brat mojego taty. Byłam tam z rodzicami, nawet nieświadomie weszłam do pokoju, w którym leżał. Ale założyłam, że się wyłączę z tego wszystkiego, aby Piotruś jak najmniej ucierpiał na tych moich emocjach i chyba się udało. Ostatnio mimo wszystko dużo emocji nam towarzyszy. Ale synuś nam to wynagradza: wczoraj pierwszy zaraz udało się nam zobaczyć, jak mój brzuszek się rusza i faluje ![]() Niesamowity widok. W środę idę do gina, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Miłej niedzieli dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() i dziękuję z arozwianie moich wątpliwości ![]() ide zrobic pedicure ![]() postanowiłam zrobić dzisiAJ DZIEŃ DLA SIEBIE ![]() pedicure menicure maska na włosy depilacja brwi i maska na ryjek ![]() ![]() ![]() ![]() no to miłej niedzieli dziewczynki ![]() młłłłłłłłłłłłła ![]()
![]() |
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. http://www.dobreksiazki.pl/b3489-pie...ia-dziecka.htm 2. http://www.dobreksiazki.pl/b10511-na...wychowanie.htm ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Anulinko bardzo mi przykro z powodu Wujka ![]() Grazin ojej... ja tez by chciala taki dzien dla siebie, ale najlepiej jakby to wszytsko za mnie by ktos zrobil ![]() ![]()
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
to cieszę się
![]() Dobrze że starałaś się nie denerwować na pogrzebie, choć pewnie było trudno ![]() Grazin, chorobowe z zus należy się jak psu kiełbasa więc nie ma mowy abyś nie dostała. Możesz tylko czekać dłużej na pierwszy przelew, bo zus ma 30 dni na wypłatę. Ja dopiero kilka dni temu dostałam za grudzień, więc prawie dwa miesiące byłam bez swojej wypłaty ![]() Paulizia, a Ty kiedy lecisz do Polski?
#1604 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK 16 lutego
![]() ![]() Moria sliczne te fotki Twojej corci. Naprawde super wyraznie widac buzke. Jesli sliczna! ![]() Ja nie wybieram ani chusty ani nosidelka. Mysle, ze obejde sie bez tego. Mary, a ta Twoja chusta do karmienia jest? Mozna ja jakos inaczej zwiazac niz na zdjeciu, bo wydaje mi sie ze Malenstwo ma maly dostep do powietrza w takiej chuscie. Ja sie kompletnie na tym nie znam ![]()
#1605 |
Wtajemniczenie
|
ja bym się bała w takiej chuście nosić dziecko bałabym się że wypadnie albo nie będzie miało wystarczającego dostępu powietrza... no i jeszcze dziecko cały czas w pionie hmmm nie wiem...
ja już po śniadanku i może też dziś zrobimy sobie babski dzień z mamą i siostrą
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pracodawca płaci za pierwsze 33 dni L4, potem ZUS. Jeśli pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników płaci również zasiłek chorobowy w imieniu zusu ( i pomniejsza należne składki o wypłacone kwoty ), jeśli mniej niż 20 osób wysyła L4 do zusu, a ten ma 30 dni na wypłatę świadczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam was z rana
![]() ja juz po szybkim pierwszym sniadanku, pospalam dzisiaj, ale ja tak zazwyczaj do 6 rano non stop kursuje do lazienki a potem nagle do 9 tej 3 godziny nieprzerwanego snu ![]() zebym tak mogla co dzien,....ale nie...do pracy trzeba ehh: Cytat:
![]() Cytat:
ja zladlam platki z mlekiem..czekoladowe i biszkopciku kawalek, ![]() ![]() Cytat:
![]() co do falowania, to ja z Tztem tez uwielbiam obserwowac, tak mnie to smieszy, ale nie moge sie wtedy smiac bo Tz na mnie krzyczy ze jak sie smieje to mu przeszkadzam obserwowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze mnie nie wyklniecie za to nosidelko, bo widze ze same zwolenniczki chust ![]() ja jeszcze poleze w lozku troche a co ![]() ![]() milej niedzieli! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Moria buziaczek wspaniały aż by się chciało dać całuska. Anulinka przykro z powodu wujka, u nas też chyba będzie Piotruś chociaż mąż zastanawi się jeszcze nad Frankiem ale ja jestem całym sercem za Piotrusiem. Chusta czy nosidełko ja wybieram wózek ... ha ha wolę wozić niż nosić a tak na poważnie nie miałam i chyba nie będę kupować ani chusty ani nosidełka
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-30 o 09:33 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
Hej mamusie i brzuszki
![]() ![]() Ja wczoraj już uciekłam, a tu jeszcze wiele informacji o chustach doszło ![]() ![]() Bardzo dziękuję za wszystkie opinie ![]() ![]() ![]() Anulinka przykro mi z powodu wujka.. Trzymaj się dzielnie i nadal nie dawaj się emocjom! Cytat:
http://allegro.pl/dzieciozmagania-ka...436613369.html Mam też, dawno już przeczytaną, "Ciążę dla bystrzaków", też polecam, ale to bardziej na temat ciąży, niż wychowania http://allegro.pl/ciaza-dla-bystrzak...395603453.html Na pewno kupuję też "Język niemowląt i dwulatka" http://allegro.pl/jezyk-niemowlat-dw...428934645.html Dużo książek na temat macierzyństwa dostałam pod choinkę, ale nie podaję tytułów, bo jeszcze nie czytałam, więc nie wiem czy warto polecać.. Póki co jestem w trakcie przeglądania sterty prasy o dzieciach, które dostałam od przyjaciółki ![]() Aaa i jeszcze wiem, że w "Świecie książki" są promocje na książki dla mam.. ale też nie orientuję się, co to za tytuły. http://zapiszsie.ksk.pl/new/new_oferta.php Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-30 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobienie dziewczynki wcale nie jest takie trudne ![]() wręcz proste bym powiedziała ![]() Cytat:
![]() rzeczywiście sporo macie przeżyć ostatnio... a powiedz mi jak się twój TŻ trzyma po tych zabiegach jego, wszystko dobrze ??? my dzień od sprzątania zaczeliśmy, za oknem piękne słońce ... rozmowa mojego mężula z Zosia (ja byłam w drugim pokoju) Zosia : (pokazując na stojącą deskę do prasowania) mamy ??? mężul : tak mamy, hmmm, w sumie to wspólne, bo nie można mamy utożsamiać z deską do prasowania ![]() ![]() poważne rozmowy już ze sobą prowadzą te moje skarby jedyne ![]() idę poszukać jakiś piosenek dla Zosi muszę włosy pofarbować,bo mam siwe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
ja mam z tej serii "w oczekiwaniu na dziecko" i też fajna
![]()
#1613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeden pogrzeb już przeżyłam, przeżyję i drugi. Dzięki za troskę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
andziot
![]() no tak mamy nie mozna utożsamiać z deską do prasowania, jest przecież jeszcze zlew pełen naczyń pralka i kuchenka;D hihi ps. nieziemsko trudno zrobic sobie pedicure z takim brzuchem.... 3 razy prawie zwymiotowałam od gniecenia brzucha. ale juz prawi ekoncze;p ![]()
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-30 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Anulinko, przykro z powodu wujka. Chorował, czy to taka niespodziewana śmierć?
![]() Pauliziu, jak bilet zabukowany, to już nie ma przebacz! ![]() ![]() tu sposoby noszenia ![]() Cytat:
![]() Anula, no coś Ty! Każdy kupuje, co dla niego najwygodniejsze. Poza tym masz rację, gdyby coś szkodziło, to zostałoby wycofane ![]() ![]() Ja po prysznicu i jest mi cudownie. Oczywiście przy kawie [druga dziś:P] musiałam tu wpaść, ale widzę, że większość naszych mamusiek śpi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
No właśnie tą też mam i na razie pobieżnie ja przejrzałam a autorka ta sama co Ciężarówką przez 9 m-cy" Kaz Cooke.
#1617 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
WItam z rana
![]() Co do książek to ja mam wspominaną już tutaj Kaz Cook "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Dostałam od przyjaciółki jak się dowiedziała że się maleństwa spodziewamy to nam kupiła i wysłała pocztą szalona ![]()
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
W oczekiwaniu na dziecko przeglądałam na początku ciąży, ale za każdym razem ryczałam ze strachu, albo obrzydzenia i odłożyłam
![]() Przejrzałam też Język niemowląt i coś czuję, że to będzie moja biblia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |||||||
Zadomowienie
|
dzien dobry
Cytat:
jak się stresuję od 2 dni, że małego czuję zdecydownaie mniej, to o mało palcem się wczoło nie puka, a jak mu powiedziałam, że po 28tc liczy się ruchy, że ma być niemniej niż 20 dziennie i przerwy w ruchcach nie może być więcej niż ileś tam .... aaaaa... i że odpukać, czasem dzieci rodzą się martwe lub dusza się pępowiną to był w wielkim szoku. też nic nie czyta, nie miał nawet zdjęcia usg w paortfelu - dopiero jak na uczelni się pytali czy ma - to mu dzisiaj szukałam. bardzo ładny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
troszkę się uspokoiłam sama jak napisałaś o swoich przeżyciach - bo Szymuś tez przestał mi fikac tak od 2 dni. własnie siedze i pije kakao żeby go pobudzić, ale nic z tego. boje sie jak cholera, poczuje pojedyncze sporadyczne stuki, ale nie wiem czy już jechać do kliniki czy nie. swoją drogą dziwię się że nie mogłaś po prostu pojechac do szpitala czy na ostry dyżur żeby Cie sprawdzili - ja dlatego wybrałam prywatną klinikę - nawet jak cos mnie niepokoiło byłam tam w drugi dzien świat. ale dobrze że się sprawdziałś i wszystko ok i masz te przepiękne fotki! nosek przesłodki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny - mam stresa od wczoraj z tymi ruchami ![]() wieczorem wcale się nie poruszył. popołudniu jak zjadłam pączka to się poruszał ale w pewnym momencie zerwałam się z łóżka bo zadzwonił telefon i cos mnie tam mocno zabolałao - wbilam soebie do głowy że mu cos (odpukać) zrobiłam. maskarycznie sie boje, bo wieczorem jak się położyłam to go wcale (!!!) nie czułam i dzisiaj rano - może kilka razy puknął, może bo tez nie jestem pewna czy przypadkiem nie nadinterpretuje tego co się dzieje w moim brzuchu. nawet teraz wypiłam kakao i nic ![]() ale jak do wieczora nie poczuje go konkretnie to pojade. modle się żeby się poruszył. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.