|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Bunny wyliczyła mi proporcję i tak do już nie pamiętam czy do 5% czy do 6,5% . W każdym razie wyszło ciemniej i chłodno ale szybciutko się wypłukało (poniżej zdj 1 zaraz po farbowaniu i 2 po wypłukaniu ) I tak sądzę, że jest tam spokojnie 9%Cytat:
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
snowhitee własnie ta Strawberry Milk jest sliczna również jak ta circe ![]() Moze sie skusze ![]() Ostatnio podobaja mi sie takie jasne szminki, lubie tez ciemne szczególnie róże, fuksje itd. ale może kupie tego Nyxa. |
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tą strawberry też niedługo sobie sprawię ![]()
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja tez sie boję tej londy
choć mam na nią ochotę![]() ![]() ![]() Nove love co do pisowni.. co za roznica? Najważniejsze to się dogadać.. żebyś Ty widziała jak inni nieanglojęzyczni obcokrajowcy mówia czasem po ang to aż ręce opadają
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę na angola napisać list formalny blabla ![]() Twój argument chyba nie przemówi do mojej nauczycielki
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
moje farbowanko małych odroscików londa 12/9
rozjasnia super ![]() dziewczyny zapuszczam włosy z boba na soche chce takie
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
yattamanka
dziękuję też tak myślę.
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak dla mnie średni, za bardzo się klei Cytat:
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee to na 1 plan leci kredka i 2 szminki, pewnie zamowie w tym tyg
![]() A ja juz pisałam że mi odrosty zżółkły, mam nadzieje ze to nie wina Excelki bo własnie tam mam zolte. Ale jak nie jej to czego? Masakra jakaś A w ogóle kupiłam sobie papiloty w Rossmanie kilka dni temu, jak uzyje pokaże efekty co nastąpi dopiero za kilka dni. Ale podejrzewam że będę wyglądała smiesznie bo włosy mi się podniosą o będą chyba do oczu mi sięgały, bo jak mam proste to i tak mam krótkie Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-01-30 o 17:01 |
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje włosy mają ok. 50 cm tylko, zapuszczam do 60 :P musiałam podciąć w grudniu dlatego takie krótkie |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie długie masz, takie calkiem długie włosy przytlaczaja. Ja mam 1,65 cm i nie wyobrazam sobie miec włosow do pasa, a cascada ma tyle samo cm co ja i włosy do pasa i Jej pasuje.także może zależy to od figury? Chociaz ja byłam kiedyś grubsza niż teraz i miałam dłuższe włosy i było ok, teraz ważę powiedzmy normalnie i dobrze się czuje w takich co mam ![]() Ja zapuszczam na razie oczywiście bo mam krótkie, ale jak mi urosną jeszcze 10 cm to bedzie super
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-01-30 o 17:25 |
|
|
|
|
#3348 |
|
Magda ;)
|
buahhot śliczne pomadki,chyba też zakupię
(zbankrutuję przez ten wątek ) ![]() Snow Twoje rowniez sliczne Ayune mi się nie podoba taki kolor Bunny odpowiedz mi jak będziesz Ja już za tydzien mam pracowanie.... Babka kazala nam kupić :![]() grzebień szpikulec 2 ręczniki fartuszek i chyba coś jeszcze,ale zapomnialam Wiec tak ten grzebien to moze byc taki najzwyklejszy z Rossmana czy musi byc profesjonalny?? Wy tez musialyscie kupować? Reczniki moge wziasc z domu czy musze kupic jakies specjalne?? i ten fartuszek to polecasz jakiś, bo patrzalam na all,ale nic ciekawego nie znalazlam ![]() No i ja mam te wloski przedluzane.... nie bedzie to przeszkadzac na pracowni??? Bo my wszystko bedziemy robic sobie nawzajem. I nie wiem czy musze sciagac. |
|
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję też z tym twoim, najwyżej oddam go tż ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Czy wiesz jaki macie egzamin w sensie co macie na sobie robić? Bo np. ja po pierwszym semestrze miałam nawinąć na głowke fryzjerska wałki daną metodą i tyle. Grzebień szpikulec ale metalowy czy plastikowy szpikulec bo jest taki i taki... Ręczniki ale frotte domowe czy fryzjerskie jednorazówki? Jak fryzjerskie to trzeba rolkę kupić albo pakiet i to koszta. Ale można zawsze użyc ręczników papierowych kuchennych ![]() Fartuszek mam z firmy catzy bo był najtańszy- dałam 60zl, a matrixa kosztował 150 ![]() Kupiłam w hurtowni fryzjerskiej. Ogólnie wszystko kupiłam w hurtowni fryz bo taniej ![]() Za grzebień 3 zl w rossmanie z 6... itp. A czy musisz ściagać włoski- ja bym sie nie zgodziła Powiedz że robiłaś w salonie i że dużo zapłaciłaś i koleżanka może ci na nich robić. To tak jakby mi kazali paznokcie zdjąć- ja bym się postawiła- nie ma takiego prawa.
|
|
#3350 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
co do reczników to chyba takie normalne frotte,bo mowila,zeby zabrac dwa teraz juz nie wiem,a grzebien chyba metalowy to przejde sie w tygodniu i kupie ![]() wloski mam zamiar ponosic tak chociaz 2 miesiace wiec jak cos to nie bede pozniej juz przedluzać ![]() dziękuję |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Z fartuszkiem to mówie wstrzymaj sie bo u nas kupione ma tylko z 4 osoby
![]() Na 2 semestrze u nas trzeba było wykonać dowolne strzyzenie lub koloryzację , a na 3 koloryzacje lub balejaż. Także wątpie żeby te włoski ci przeszkadzaly, a w razie co powiedz koleżance zeby uważała po prostu. Ja bym się nie dała zdominować instruktorce
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc bym chciała mieć kłaczki tak do połowy pleców przynajmniej do zapięcia od stanika taka w sumie klasyczna długość myślę, ale najbardziej mi chyba odpowiada |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
mysle,ze przynajmniej narazie nie beda przeszkadzac |
|
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem.. Farbowałam, rozjaśniałam. Fakt że schodziłam z czarnego koloru włosów, i połowa górna jest blond mój wymarzony a reszta? nawet farba nie chce chwycić taki pomarańcz co zrobić
? .
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mierzycie od czubka głowy? ![]() bo my mieliśmy trudność z konkretnym i dokładnym ustaleniem czubka mojej głowy w końcu działa ten mój album ze zdjęciami o jaka ja głuuuupia w ustawieniach miałam wszystko poblokowane, dlatego nikt nie mógł ich oglądać a no i zrobiłam zdjęcie pudełka prawie z każdej strony
|
|
|
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja pryz moich krótkich jak robiłam papiloty (pamiętasz? zaraz po farbowaniu kopenhagą wstawiałam) to miałam do oczu, a Ty przecież masz sporo dłuższe od moich Cytat:
![]() Też zawsze miałam włosy tak trochę za zapięcie stanika (zakładając, że zapięcie jest na poziomie biustu a nie podsuwa się gdzieś do góry )A do pasa włosy mi się nie podobają.. Szczególnie, że jak mi się zdarzy widzieć kobietę z włosami do pasa, to zazwyczaj ma ona cienkie włosy i rzadkie.. więc wygląda to co najmniej dziwnie.. by nie powiedzieć inaczej ![]() a Cascada ma do pasa ?? Chyba tak się skupiłam na colorze i lokach, że przegapiłam ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Tylko fryz trochę jak peruka ![]() Aha kitkulka jaką ona ma wodę ? 6czy 9%? Swoją drogą jak rozszyfrować ten numer ? 12/9 :/ Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2011-01-30 o 18:53 |
|||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oczy też mam takie niebieskie, nie raz usłyszałam, że jak psy Husky a o numery farb to mnie nie pytaj to dla mnie czarna magia gorsza i trudniejsza niż komputery, samochody i inne takie
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chociaż zerknij do pudełeczka i powiedz mi jaka tam jest woda utleniona - ile procent ? |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

jak ja bym doszła do tego,co Ty masz to bym już chyba do końca życia farby nie zmieniła;d

a Bunny wyliczyła mi proporcję i tak do już nie pamiętam czy do 5% czy do 6,5% . W każdym razie wyszło ciemniej i chłodno ale szybciutko się wypłukało (poniżej zdj 1 zaraz po farbowaniu i 2 po wypłukaniu
) I tak sądzę, że jest tam spokojnie 9%
)

w ustawieniach miałam wszystko poblokowane, dlatego nikt nie mógł ich oglądać