Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 11:18   #601
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
o komu dobrze, jeszcze w wyrku
choc ja dziś nie mogę narzekać, spałyśmy z Julką do 9.30
no to też Panie pięknie pospały.

Dobrze, zbieram się - sprzątam i skoczę na jakiś spacer z moim przyjacielem bo słońce pięknie świeci

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to czekam na fotki i jak znajdziesz chwilę to wrzuć coś na wisieńkowy.. to mąż na legalu podglądnie i poczyta o postępach bo tu mu nie wolno

ja płacę koło 120-150 zależy od długości włosów i co robimy jeszcze i chodzę raz na 2 mce - i muszę ci powiedzieć że to najlepszy sposób na poprawę nastroju.. a jak jeszcze masz masaż głowy.. jak mój fryzjer mi robi to dostaje ciarrr

zgadzam się z zaznaczonym w stuuu procentach..
ojj guciu guciu nie ściemniaj jaki brak pewności siebie...
nie widać

ja też od 4 lat farbuję lorealem nie wiem czym bo sam miesza kolor i nigdy nie pytałam ale zapytam i jestem bardzoooooo zadowolona ojj bardzo

to jedziemy na basen
o tak, masaż głowy u fryzjera mrrr! uwielbiam!

kochana, nie znałaś mnie 4 lata temu... był koszmar. do dzisiaj jeszcze nie jest idealnie, ale jak to mój mąż mówi pracujemy nad tym

Dobrej zabawy na basenie! może dzisiaj to Wu będzie robił zdjęcia co?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:23   #602
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja płacę koło 120-150 zależy od długości włosów i co robimy jeszcze i chodzę raz na 2 mce - i muszę ci powiedzieć że to najlepszy sposób na poprawę nastroju..
ja wolę nowe perfumy
co kto lubi
Stary 2011-01-30, 11:29   #603
kasiaher
Wtajemniczenie

hej wam
a jednak się da i napisałam pierwszy rozdział w półtorej dnia , muszę go jeszcze poprawić ale jest ok musze wszystko w miarę mieć gotowe na 19 luty , dam radę kto jak kto ale ja napewno

ana piszę od początku bo chyba pytałaś
madzia dzięki za kciuki , trzymaj dalej

ja będę robić włoski teraz jakoś w marcu bo no ba na obronę zresztą chcę szybko wrócić do tamtego kolorku , ten mi się zmywa dobrze już coraz jaśniejsze ale nadal źle się w nich czuje chociaz bardzo dużo osób mówi że jest ok , no ale to moja głowa i moje samopoczucie a żeby sobie poprawić to musze mieć tamten kolorek

coś miałam jeszcze napisac ale wiecie jestem dzisiaj skołowana bo musiałam wstać o 6 rano pojechać na uczelnie na egzamin zrobić wpis wziąć obiegówke dopytać wiele spraw wypożyczyć książki już troszkę dzisiaj siedziała, i aktualnie robię rosół i drugie danie , sprawnie mi poszło bo Dominik śpi a tż pojechał sobie na giełdę samochodową, i teraz wpadłam do was na chwilkę , dzisiaj przejrze jeszcze książki pozaznaczam co mi będzie potzrebnę a od jutra nie ma mnie na forum chyba że z doskoku i tyle także napewno będę miała duże zaległości u was ale musicie wybaczyć bo mam za dużo na głowie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:32   #604
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć
Agatko mam takie pytanie skąd pochodzi Twój R.?? Bo w zakładkach nk jest osoba z mojego miasta o tym samym imieniu i nazwisku i jestem ciekawa czy to Twój R.
R pochodzi z Piaseczna pod Warszawą tak jak i ja.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:34   #605
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
O jak ja lubię blade czarnulki

Czekoladowe brązy wychodzą brązowe

mi się casting dobrze sprawował
Palette mi za to niszczyło włosy, niby łagodny szampon, ale wysuszał
A teraz nie farbuję w ogóle, pierniczę to, wolę mieć zdrowe włosy
Tylko czekolada pod światło ma rudą poświatę czego nie nawidzę Ja naturalny mam taki szary brąz,który w zasadzie można uzyskać tylko w salonie fryzjerskim...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
to ja nie wiem skąd mi się wziął blond.... ale na ślubie byłaś blondynką prawda?

to ja od samego początku trafiłam na taki ciemny brąz, że od razu wyszedł czarny. Ale dobrze wiedzieć, że nie zawsze tak musi być

oj, kochane, zdziwiłybyście się a to z za małego biustu, a a to z kości ogonowej, a to z braku pewności siebie.... oj było tego, było. Do dzisiaj walczę z niektórymi rzeczami

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

ja też używam castingu i jestem zachwycona tą farbą
Ja też byłam przekonana ,że Madzialenka była naturalną blondynką,tak to do niej pasowało
Zauważyłam ,że opinie o castingu są skrajne,albo komuś służy albo pali włosy jak mnie
A propos kompleksów,to kiedyś usłyszałam, że tak mniej więcej koło 30stki każda kobieta zaczyna się w pełni akceptować i muszę stwierdzić ,że coś w tym jest Ja też kiedyś byłam pełna kompleksów ,choć w sumie jak patrzę na fotki z dawnych czasów to nie miałam ku temu podstaw, a jednak

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dziekuje
oczywiscie, ze nie zapomne, bede się chwalic hihi
kurcze, ale to najwczesniej za tyudzien- oczywiscie jak wszystko dobrze pójdzie

ale masz kochana rodzinke, acy pomocni amy z TZem musimy cały czas radzić sobie sami
Już za tydzieńale super! A kiedy przeprowadzka??
Rodzinkę mam kochaną to fakt,wiesz my jak wrócimy to nie mamy się gdzie podziać ,od razu chcemy jechać i się urządzać więc super ,że będzie już w miarę czysto bo słyszałam ,że ten pył poremontowy to potrafi wyłazić z kątów dobrych kilka tygodni.....

Dziewczyny a ja mam taki dylemat,chcę ,żeby mi ktoś to wybił z głowy Zastanawiam się nad białą sofą do salonu,choć wiem ,że to nie jest najlepszy pomysł,ale zakochałam się w bialych wnętrzach Tż mówi spoko może być biała,ale coś mi się wydaje ,że będę to przeklinać...więc może jednak szara...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 11:43   #606
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

atomufka - hmm...biała sofa... na pewno jest piękna, ale chyba jesteś świadoma jak często będziesz musiała ją czyścić... niech Ci przyjdzie ktoś np w nowych dżinsach... od razu do prania...
ja mam szarą, ale na co dzień zakładam na nią narzutę, bo mam kocura, a jak ktoś przychodzi to wtedy ściągam żeby na włosach kocich nie musieli siedzieć i powiem Ci, że jest nieźle, ale też wymaga dość częstego czyszczenia.... jak wszystko zresztą co jasne :/

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 12:00   #607
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Atomufka ja mam białą skórzaną i kupiłam na nią taki mięciutki koc (ale w sumie planuję coś innego tylko kaski na razie nie mam )na samo siedzisko zeby połozyc. Słora ma to do siebie ze mozna ją łatwo wyczyścic. Najpierw zanim kupiłam to zasięgnłęłam języka u mojej kolezanki któa ma podobną juz wiele lat i ona polecała. mowi, że nawet jak jej dziecko cos rozleje to mozna wyczyscic bez problemu. dostałam w sklepie specjalny impregnat wiec mysle ze bedzie ok bo zawsze z TZ marzylismy o takiej no i mamy

w ogole to dzien dobry

przechodzimy z TZtem na diete i w zwiazku z tym dzisiaj na obiadek zrobilam kurczaczka na parze i sałatę tz zadowolony bo cos go ostatnio wątroba/trzustka pobolewa bo on uwielbia śmieciowe jedzenie. i tak odkąd u mnie mieszka je mniej różnych fast foodów (tylko jak ja nie widze )) no ale powiedziałam teraz koniec. bo jest za młody na takie dolegliwosci. no i bedziemy sie zdrowo odzywiac...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 12:15   #608
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
atomufka - hmm...biała sofa... na pewno jest piękna, ale chyba jesteś świadoma jak często będziesz musiała ją czyścić... niech Ci przyjdzie ktoś np w nowych dżinsach... od razu do prania...
ja mam szarą, ale na co dzień zakładam na nią narzutę, bo mam kocura, a jak ktoś przychodzi to wtedy ściągam żeby na włosach kocich nie musieli siedzieć i powiem Ci, że jest nieźle, ale też wymaga dość częstego czyszczenia.... jak wszystko zresztą co jasne :/
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Atomufka ja mam białą skórzaną i kupiłam na nią taki mięciutki koc (ale w sumie planuję coś innego tylko kaski na razie nie mam )na samo siedzisko zeby połozyc. Słora ma to do siebie ze mozna ją łatwo wyczyścic. Najpierw zanim kupiłam to zasięgnłęłam języka u mojej kolezanki któa ma podobną juz wiele lat i ona polecała. mowi, że nawet jak jej dziecko cos rozleje to mozna wyczyscic bez problemu. dostałam w sklepie specjalny impregnat wiec mysle ze bedzie ok bo zawsze z TZ marzylismy o takiej no i mamy

w ogole to dzien dobry

przechodzimy z TZtem na diete i w zwiazku z tym dzisiaj na obiadek zrobilam kurczaczka na parze i sałatę tz zadowolony bo cos go ostatnio wątroba/trzustka pobolewa bo on uwielbia śmieciowe jedzenie. i tak odkąd u mnie mieszka je mniej różnych fast foodów (tylko jak ja nie widze )) no ale powiedziałam teraz koniec. bo jest za młody na takie dolegliwosci. no i bedziemy sie zdrowo odzywiac...
Dzięki dziewczynki. Skórzaną białą,to bym chętnie kupiła ale kaski nie ma ,a z tkaniny to faktycznie tak jak misqa pisała,usiądzie ktoś w czymś farbującym i masakra.. Więc podaruję sobie ,sofa będzie szara.
Oj trzustka w tak młodym wieku to niedobrze! Grunt to zdrowe odżywianie! Popieram choć też bez przesady od czasu do czasu można zjeść coś niezdrowego,gorzej jak to się staje codziennością...

szafa

Stary 2011-01-30, 12:17   #609
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki. Skórzaną białą,to bym chętnie kupiła ale kaski nie ma ,a z tkaniny to faktycznie tak jak misqa pisała,usiądzie ktoś w czymś farbującym i masakra.. Więc podaruję sobie ,sofa będzie szara.
Oj trzustka w tak młodym wieku to niedobrze! Grunt to zdrowe odżywianie! Popieram choć też bez przesady od czasu do czasu można zjeść coś niezdrowego,gorzej jak to się staje codziennością...
no od czasu do czasu to ja też lubię ALe teraz koniec z fryteczkami na kolację, smażoną kiełbaską z cebulką itd chociaż na jakiś czas trzeba dać odpocząć wątrobie

szukam teraz w necie jakiegoś dodatkowego zajęcia zarobkowego
Stary 2011-01-30, 12:37   #610
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mieszkanko wysprzątane, włosy ufarbowane

Atomufka a tej z garniera bez amoniaku próbowałaś?? Na białą sofę z materiału bym się nie zdecydowała szybko będzie brudna.

Gucia ale w salonie farbują farbą normalną a ja chcę to robić delikatną bez amoniaku już mam dość takiego nieszczanie włosów jak kiedyś Poza tym ja już bym wolała iść na jakieś zabiegi na ciało niż siedzieć u fryzjera ileś tam godzin z farbą na głowie nigdy tego nie lubiłam

Marta mi mąż robi masaż głowy jak mi ją farbuje... tu dopiero są ciary Ja muszę farbować co miesiąc bo mi w szalonym tempie rosną.

Agatka ooo to w takim razie jest jeszcze jedna osoba, która nazywa się tak samo jak Twój R.

Neska trzymam kciuki za dietkę

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-01-30 o 12:39
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 12:41   #611
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
no od czasu do czasu to ja też lubię ALe teraz koniec z fryteczkami na kolację, smażoną kiełbaską z cebulką itd chociaż na jakiś czas trzeba dać odpocząć wątrobie

szukam teraz w necie jakiegoś dodatkowego zajęcia zarobkowego
Oj frytek na kolację to bym nie zjadła

Cytat:
Mieszkanko wysprzątane, włosy ufarbowane

Atomufka a tej z garniera bez amoniaku próbowałaś?? Na białą sofę z materiału bym się nie zdecydowała szybko będzie brudna.

Gucia ale w salonie farbują farbą normalną a ja chcę to robić delikatną bez amoniaku już mam dość takiego nieszczanie włosów jak kiedyś Poza tym ja już bym wolała iść na jakieś zabiegi na ciało niż siedzieć u fryzjera ileś tam godzin z farbą na głowie nigdy tego nie lubiłam

Marta mi mąż robi masaż głowy jak mi ją farbuje... tu dopiero są ciary Ja muszę farbować co miesiąc bo mi w szalonym tempie rosną.

Agatka ooo to w takim razie jest jeszcze jedna osoba, która nazywa się tak samo jak Twój R.

Neska trzymam kciuki za dietkę
Nie próbowałam,bo nawet nie wiem czy tutaj taka jest,mały wybór wszystkiego w sklepach zresztą miałam cały czas tego clairola i był ok,a do garniera jakoś nie mam ochoty wracać.

szafa

Stary 2011-01-30, 12:51   #612
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Madzia-dzieki za kciuki Pokaż nowy kolorek

Atomufka ja tez nie ale moj męzulo owszem lubi fryteczki na kolacje i zawsze wojna bo ja mu nie chce ich robic
Stary 2011-01-30, 12:55   #613
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neska nie ma co pokazywać taki jak zwykle. Co prawda o ton jaśniejsze ale że miałam odrosty małe to tak bardzo tego nie widać. Na FB mam włosy z tym kolorem

oo ja , aż mi się frytek z sosem czosnkowym zachciało

Dzwoniła opiekunka raport napisałam bardzo dobrze baaaaardzo się cieszą

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-01-30 o 13:15
Stary 2011-01-30, 15:11   #614
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć

Byliśmy wczoraj z TŻ na kręglach - było bardzo fajnie, nawet nie zajęłam ostatniego miejsca, nikogo nie uszkodziłam także super. Potem poszliśmy do pubu, gdzie był koncert na żywo, grali co prawda covery, ale nieźle im szło. Niestety pub był mały i w nim palili mimo zakazu więc dzisiaj wszystkie ciuchy nam śmierdzą, a ja się czuję lekko przytruta. Ale i tak się odstresowałam. Od poniedziałku mój szef jest na tygodniowym urlopie wiec ....

Za to na kręglach bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam kobietę z maleńkim dzieckiem, może miał 1-1,5 miesiąca max . Prawdę mówiąc tu się zabiera dzieci praktycznie wszędzie, ale bez przesady zabierać takie malenstwo do miejsca gdzie jest taki huk (bardzo głośnia muzyka, do tego odgłosy grania, uderzeń, światła dyskotekowe) - ta kobieta miała chyba nie po kolei w głowie Potem już przy wyjściu ten mały tak płakał, aż był siny, zostawiła go w wózku i poszła oddać buty.

Atomufka - bardzo podobają mi się Twoje schody - zwłaszcza kolor. Ogródek ... masz spore miejsce do popisu

Anika - ja bardzo lubię Kabaret Moralnego Niepokoju. Ostatnio oglądałam skecz "Drzwi" i się tak uśmiałam że szok:

http://www.youtube.com/watch?v=HKiIqp74ZhU

Cytat:
Cześć

Mąż dziś nie poszedł do pracy. ja za to mam pracowity weekend - papierologia do pracy Na 14 jedziemy na obiad do teściowej a jutro na obiad do moich rodziców i znowu nie trzeba nic gotować

India współczuję bardzo

Atomufka tak, tak jestem leniuszkiem

Śliweńko to rozumiem, że polecasz ten sklep?? Płacimy oczywiście gotówką. Akurat zapłacimy bonami wszystkimi (370zł) + reszta kasą, to się bonów pozbędziemy

Samba nasza zmywarka ma funkcję że podobno te multi tabsy rozpuszcza. Na fajną promocję trafiłaś
Madzia - każda zmywarka rozpuszcza multitabsy - musi bo inaczej by nie zmywała.

Cytat:
Dziewczyny wczoraj przyjechała taka parka oglądać nasze mieszkanie(to wynajmowane) i ta laska tak chodzi rozgląda się ,w rozmowie jej napomknęłam ,że ci właściele mają jeszcze kilka mieszkań ona na to a mają większe? Ja myślałam ,że padnę.To mieszkanie ma metraż ok 65m2 ,dwie duże sypialnie,ogromny salon,dwie łazienki -nie jakieś klitki ,a jej mało Dodam ,że oni są sami bez dzieci ,a teraz mieszkają mniej więcej w podobnym mieszkaniu w 6 osób ludziom to się w główkach przewraca
Może tutaj też chcą mieszkać w 6 osób, wtedy te 2 sypialnie to rzeczywiście mało.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kurcze, ja nie lubię gotować z książek - mam wrażenie że tych przepisów nikt nie próbuje wcześniej, a zdjęcia są przekolorowane - zdarza się, że do zrobienia zdjęcia używają pianki do golenia do dekoracji wypieku zamiast bitej śmietany plus programy do obróbki graficznej.
Koleżanka miała w książce przepis na tartę z porami - i podali ilość soli jako 5 łyżek zamiast szczypty Albo są jakieś nieziemskie składniki.

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam
a jednak się da i napisałam pierwszy rozdział w półtorej dnia , muszę go jeszcze poprawić ale jest ok musze wszystko w miarę mieć gotowe na 19 luty , dam radę kto jak kto ale ja napewno

ana piszę od początku bo chyba pytałaś
madzia dzięki za kciuki , trzymaj dalej

ja będę robić włoski teraz jakoś w marcu bo no ba na obronę zresztą chcę szybko wrócić do tamtego kolorku , ten mi się zmywa dobrze już coraz jaśniejsze ale nadal źle się w nich czuje chociaz bardzo dużo osób mówi że jest ok , no ale to moja głowa i moje samopoczucie a żeby sobie poprawić to musze mieć tamten kolorek

coś miałam jeszcze napisac ale wiecie jestem dzisiaj skołowana bo musiałam wstać o 6 rano pojechać na uczelnie na egzamin zrobić wpis wziąć obiegówke dopytać wiele spraw wypożyczyć książki już troszkę dzisiaj siedziała, i aktualnie robię rosół i drugie danie , sprawnie mi poszło bo Dominik śpi a tż pojechał sobie na giełdę samochodową, i teraz wpadłam do was na chwilkę , dzisiaj przejrze jeszcze książki pozaznaczam co mi będzie potzrebnę a od jutra nie ma mnie na forum chyba że z doskoku i tyle także napewno będę miała duże zaległości u was ale musicie wybaczyć bo mam za dużo na głowie
Kasia - trzymam kciuki za pisanie.

Przeczytałam dyskusję nt. kolorów ubranek i prawdę mówiąc jak kupowałam ubranka dla dziewczynki w kraju to rzeczywiście miałam problem ze znalezieniem czegoś nie różowego. Za to teraz nie mam problemu - tu się nie ubiera dzieci za bardzo po dziecięcemu - ubranka to raczej kopie ubrań dla dorosłych, czasami z bajkowymi aplikacjami, ale nie ma problemu z kupnem ubranek w kolorze żółtym, czerwony, niebieskim, żeby nie było różowy też jest.

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-01-30 o 15:17
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 15:46   #615
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia-dzieki za kciuki Pokaż nowy kolorek

Atomufka ja tez nie ale moj męzulo owszem lubi fryteczki na kolacje i zawsze wojna bo ja mu nie chce ich robic
No to teraz musi być nieszczęśliwy bez tych swoich frytek
Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Cześć

Byliśmy wczoraj z TŻ na kręglach - było bardzo fajnie, nawet nie zajęłam ostatniego miejsca, nikogo nie uszkodziłam także super. Potem poszliśmy do pubu, gdzie był koncert na żywo, grali co prawda covery, ale nieźle im szło. Niestety pub był mały i w nim palili mimo zakazu więc dzisiaj wszystkie ciuchy nam śmierdzą, a ja się czuję lekko przytruta. Ale i tak się odstresowałam. Od poniedziałku mój szef jest na tygodniowym urlopie wiec ....

Za to na kręglach bardzo się zdziwiłam jak zobaczyłam kobietę z maleńkim dzieckiem, może miał 1-1,5 miesiąca max . Prawdę mówiąc tu się zabiera dzieci praktycznie wszędzie, ale bez przesady zabierać takie malenstwo do miejsca gdzie jest taki huk (bardzo głośnia muzyka, do tego odgłosy grania, uderzeń, światła dyskotekowe) - ta kobieta miała chyba nie po kolei w głowie Potem już przy wyjściu ten mały tak płakał, aż był siny, zostawiła go w wózku i poszła oddać buty.

Atomufka - bardzo podobają mi się Twoje schody - zwłaszcza kolor. Ogródek ... masz spore miejsce do popisu

Anika - ja bardzo lubię Kabaret Moralnego Niepokoju. Ostatnio oglądałam skecz "Drzwi" i się tak uśmiałam że szok:

http://www.youtube.com/watch?v=HKiIqp74ZhU

Madzia - każda zmywarka rozpuszcza multitabsy - musi bo inaczej by nie zmywała.

Może tutaj też chcą mieszkać w 6 osób, wtedy te 2 sypialnie to rzeczywiście mało.

Kurcze, ja nie lubię gotować z książek - mam wrażenie że tych przepisów nikt nie próbuje wcześniej, a zdjęcia są przekolorowane - zdarza się, że do zrobienia zdjęcia używają pianki do golenia do dekoracji wypieku zamiast bitej śmietany plus programy do obróbki graficznej.
Koleżanka miała w książce przepis na tartę z porami - i podali ilość soli jako 5 łyżek zamiast szczypty Albo są jakieś nieziemskie składniki.

Kasia - trzymam kciuki za pisanie.

Przeczytałam dyskusję nt. kolorów ubranek i prawdę mówiąc jak kupowałam ubranka dla dziewczynki w kraju to rzeczywiście miałam problem ze znalezieniem czegoś nie różowego. Za to teraz nie mam problemu - tu się nie ubiera dzieci za bardzo po dziecięcemu - ubranka to raczej kopie ubrań dla dorosłych, czasami z bajkowymi aplikacjami, ale nie ma problemu z kupnem ubranek w kolorze żółtym, czerwony, niebieskim, żeby nie było różowy też jest.
Dzięki iwka na dole wklejam zdjęcie po zamontowaniu światełek
A ogródek na wiosnę developer ma wyrównać

Uwielbiam kręgle dawnooo nie byliśmy....Widzę,że nie tylko tutaj kobiety są tak lekkomyślne....Szczytem była kobieta w supermarkecie ,zostawiła swoje kilkutygodniowe dziecko ,ubrane jedynie w pieluszkę! w dziale z lodówkami...i poszła czegoś szukać w lodówkach....widziałam to na własne oczy ...no comment

Napisałam dziś wypowiedznie,jutro zanoszę

edit: zdjęcie trochę niewyraźne ,bo z komórki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_0.jpg (27,1 KB, 28 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-30 o 15:48
Stary 2011-01-30, 15:54   #616
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:

Uwielbiam kręgle dawnooo nie byliśmy....Widzę,że nie tylko tutaj kobiety są tak lekkomyślne....Szczytem była kobieta w supermarkecie ,zostawiła swoje kilkutygodniowe dziecko ,ubrane jedynie w pieluszkę! w dziale z lodówkami...i poszła czegoś szukać w lodówkach....widziałam to na własne oczy ...no comment

Nie widzę zdjęcia ze światełkami... Masz jakiś plan na ten ogródek? Trawa, krzewy, altanka, miejsce pod grill? Jakieś owocowe drzewka? Zrobią Wam jakieś ogrodzenie?

Ja też lubię kręgle, a ostatnio grałam w Polsce, myślę że częściej będziemy chodzili. Następnym razem wypad na bilard, który też lubię ale o dziwo lepiej mi się gra z procentami we krwi Moja celność się poprawia.

Tylko pieluszka? Boże widzisz a nie grzmisz.

Kurcze pamiętam jak pisałam swoje wypowiedzenie, straszne to było dla mnie uczucie po 5 latach tak rezygnować z pracy. Ale nie żałuję. Nawet napisałam w wypowiedzeniu że dziękuję za możliwość pracy u nich i za to czego się dzięki temu nauczyłam.

Rany jak mi się nic nie chce!

dziewczyny wiecie może gdzie mogę poszukać inspiracji na ubrania do pracy (jakieś zestawy itp) patrzyłam na Modzie wizażowej, ale jakieś dziwne te wątki albo ja nie umiem szukać. Chcę odświeżyć szafę, bo zauważyłam że ciągle chodzę w tym samym.

Już widzę - fajne

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-01-30 o 16:21
Stary 2011-01-30, 16:24   #617
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę zdjęcia ze światełkami... Masz jakiś plan na ten ogródek? Trawa, krzewy, altanka, miejsce pod grill? Jakieś owocowe drzewka? Zrobią Wam jakieś ogrodzenie?

Ja też lubię kręgle, a ostatnio grałam w Polsce, myślę że częściej będziemy chodzili. Następnym razem wypad na bilard, który też lubię ale o dziwo lepiej mi się gra z procentami we krwi Moja celność się poprawia.

Tylko pieluszka? Boże widzisz a nie grzmisz.

Kurcze pamiętam jak pisałam swoje wypowiedzenie, straszne to było dla mnie uczucie po 5 latach tak rezygnować z pracy. Ale nie żałuję. Nawet napisałam w wypowiedzeniu że dziękuję za możliwość pracy u nich i za to czego się dzięki temu nauczyłam.

Rany jak mi się nic nie chce!

dziewczyny wiecie może gdzie mogę poszukać inspiracji na ubrania do pracy (jakieś zestawy itp) patrzyłam na Modzie wizażowej, ale jakieś dziwne te wątki albo ja nie umiem szukać. Chcę odświeżyć szafę, bo zauważyłam że ciągle chodzę w tym samym.
Nadal nie widać zdjęcia?
Ogródek mają ogrodzić,leży tam nawet siatka,ale jej nie zdążyli zrobić ,bo spadł śnieg...Mają też wyrównać podłoże.Na razie nie myśleliśmy o tym ogródku,ja nigdy nie miałam ogródka ,więc dla mnie to abstrakcja Wiem,że chcemy mieć z nim jak najmniej robotyNasz znajomy dorabia w firmie projektującej ogródki więc liczymy na jego pomoc
A ja nie lubię bilarda ,jakoś mnie to nudzi...
Wiesz ,że ja to samo napisałam w tym wypowiedzeniubo w sumie czegoś tam się jednak nauczyłam

szafa

Stary 2011-01-30, 17:10   #618
iwka28
Wtajemniczenie

Już widzę - myślę że będą ładną ozdobą mieszkania przy wygaszonych światłach. Tą naklejkę z balonami będziecie mieć na ścianie przy schodach?

Ja pierwszy raz w życiu pisałam wypowiedzenie i poszukałam inspiracji po necie, a tam było że pasuje podziękować

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-01-30 o 17:12
Stary 2011-01-30, 17:16   #619
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
uuu dietka! To życzę powodzenia w wytrwałości

My też zaczynamy coraz zdrowiej jeść i też mi to pasuje. Dzisiaj tylko pozwoliłam sobie na chińczyka, bo już bardzo dawno nie jadłam, a makaron sojowy z kurczakiem chodził za mną już tydzień. Teraz znowu przerwa

Cytat:
wiesz co, zależy jaki fryzjer. moja farbuje i farbami i farbami bez amoniaku. ja u niej rzadko się farbuje, bo też kupuję casting i ciocia mi nakłada ale moja przyjaciółka jest bardzo zadowolona.

A co do chwili luksusu, to każdy robi jak lubi, jednemu fryzjer sprawia przyjemność, innym kosmetyczka, innym zrobienie pazurków itp. Jak kto lubi

Cytat:
Dzwoniła opiekunka raport napisałam bardzo dobrze baaaaardzo się cieszą
no i super!

Cytat:
Cześć

Kręgle tez bardzo lubię! Nie najlepiej mi to wychodzi, ale sprawia mi to niesamowitą frajdę
Bilard też lubię i mam podobnie, procenty sprawiają, że mam lepszą celność

Cytat:
efekt jeszcze lepszy

Kasia, powodzenia w pisaniu pracy! mam nadzieje, że reszta rozdziałów pójdzie Ci tak samo szybko jak ten pierwszy!

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-01-30 o 17:18
Stary 2011-01-30, 17:25   #620
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja w chodzeniu do fryzjera najbardziej lubie mycie włosów. Mega mnie to odpręża. Bo ścinania juz nie lubie A farbować nie farbuje

Ja nie wiem co się z moim mężem dzieje, wstałam dziś do pracy, a tu śniadanko dla mnie Jajeczka na miękko, bułeczka, herbatka

No i właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam 5 miesiąc

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 17:27   #621
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Już widzę - myślę że będą ładną ozdobą mieszkania przy wygaszonych światłach. Tą naklejkę z balonami będziecie mieć na ścianie przy schodach?

Ja pierwszy raz w życiu pisałam wypowiedzenie i poszukałam inspiracji po necie, a tam było że pasuje podziękować
Chcieliśmy te światełka ,bo po pierwsze ładnie wyglądają ,a po drugie w celu zapalanie ich nocą

To jest moje hmm chyba z 4 wypowiedzenie ale 2 w języku ang

Cytat:
uuu dietka! To życzę powodzenia w wytrwałości

My też zaczynamy coraz zdrowiej jeść i też mi to pasuje. Dzisiaj tylko pozwoliłam sobie na chińczyka, bo już bardzo dawno nie jadłam, a makaron sojowy z kurczakiem chodził za mną już tydzień. Teraz znowu przerwa

wiesz co, zależy jaki fryzjer. moja farbuje i farbami i farbami bez amoniaku. ja u niej rzadko się farbuje, bo też kupuję casting i ciocia mi nakłada ale moja przyjaciółka jest bardzo zadowolona.

A co do chwili luksusu, to każdy robi jak lubi, jednemu fryzjer sprawia przyjemność, innym kosmetyczka, innym zrobienie pazurków itp. Jak kto lubi

no i super!

Kręgle tez bardzo lubię! Nie najlepiej mi to wychodzi, ale sprawia mi to niesamowitą frajdę
Bilard też lubię i mam podobnie, procenty sprawiają, że mam lepszą celność

efekt jeszcze lepszy

Kasia, powodzenia w pisaniu pracy! mam nadzieje, że reszta rozdziałów pójdzie Ci tak samo szybko jak ten pierwszy!
dzięki
a co do chwili luksusu : dokładnie

scio ale ten czas leci...ani się obejrzysz a będzie już po
Ja najmniej lubię mycie włosów u fryzjera,przez to ,że jestem niska zawsze mi się wbija ta "myjka" w kark i potem mam siniaka...mało przyjemne...

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-30 o 17:29
Stary 2011-01-30, 17:34   #622
kliwia
Zakorzenienie

ja lubie jak fryzjerka masaz glowy mi zrobi
atomufka to na kiepskich fryzjerow trafiasz, bo ta 'wanienka' do mycia jest regulowana pzreciez
a swiatelka fajne.

scianani tez nie lubie, patrzec na siebie taka wymemlana w tym smiesznym lustrze i patrzec na rece fryzjerki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 17:37   #623
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iwka podobno niektóre tabletki mają problemy z twardymi tabletkami. Poza tym jak wciśniesz opcję multitabs, to pstryka Ci non stop, że brakuje np. soli ale wiesz... ja wiem tylko tyle co przeczytałam w necie w opiniach o zmywarkach

Atomufka super schody

Gucia dokładnie, każdego co innego relaksuje. Ja np. u fryzjera się zawsze wynudziłam, a u kosmetyczki czerpałam całą przyjemność z każdego jej dotyku

Scio kolejne brawa dla męża

Dziś pierwszy raz od ponad roku wyszłam z rozpuszczonymi włosami i... mój mąż jest bardzo uradowany, nie pozwolił mi związywać, rodzice na mój widok powiedzili wow hehe mała zmiana a jaka rekacja Może się odważe i jutro tak pójdę do pracy

Stary 2011-01-30, 17:47   #624
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja w chodzeniu do fryzjera najbardziej lubie mycie włosów. Mega mnie to odpręża. Bo ścinania juz nie lubie A farbować nie farbuje

Ja nie wiem co się z moim mężem dzieje, wstałam dziś do pracy, a tu śniadanko dla mnie Jajeczka na miękko, bułeczka, herbatka

no brawa dla męża! proszę jak dba o swoją żonę! Super!

Ale ten czas leci! 5 m-c! szok!!!!!!

Madzia, mała rzecz a cieszy!

ja uwielbiam masaż i mycie głowy u fryzjera, ale mam taki problem, że ja nie potrafię głowy ułożyć na tej "wanience" i zawsze kark mnie boli, szyja od napięcia mięśni - koszmar!

Stary 2011-01-30, 17:51   #625
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia ja mam tak samo nie wygodna jest ta wanienka

Chciałam Wam zrobić zdjęcie jak wyglądam w tej pralince (kolorze) i w rozpuszczonych włosach a tu zonk.... 2 tyg temu pożyczyłam aparat bratu, właśnie mąż mnie uświadomił

Stary 2011-01-30, 18:03   #626
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko czekolada pod światło ma rudą poświatę czego nie nawidzę Ja naturalny mam taki szary brąz,który w zasadzie można uzyskać tylko w salonie fryzjerskim...

Ja też byłam przekonana ,że Madzialenka była naturalną blondynką,tak to do niej pasowało
Zauważyłam ,że opinie o castingu są skrajne,albo komuś służy albo pali włosy jak mnie
A propos kompleksów,to kiedyś usłyszałam, że tak mniej więcej koło 30stki każda kobieta zaczyna się w pełni akceptować i muszę stwierdzić ,że coś w tym jest Ja też kiedyś byłam pełna kompleksów ,choć w sumie jak patrzę na fotki z dawnych czasów to nie miałam ku temu podstaw, a jednak

Już za tydzieńale super! A kiedy przeprowadzka??
Rodzinkę mam kochaną to fakt,wiesz my jak wrócimy to nie mamy się gdzie podziać ,od razu chcemy jechać i się urządzać więc super ,że będzie już w miarę czysto bo słyszałam ,że ten pył poremontowy to potrafi wyłazić z kątów dobrych kilka tygodni.....

Dziewczyny a ja mam taki dylemat,chcę ,żeby mi ktoś to wybił z głowy Zastanawiam się nad białą sofą do salonu,choć wiem ,że to nie jest najlepszy pomysł,ale zakochałam się w bialych wnętrzach Tż mówi spoko może być biała,ale coś mi się wydaje ,że będę to przeklinać...więc może jednak szara...

oj ten pył jest straszny my przeprowadzka w lutym, ale ktorego dokładnie jeszcze nie wiem. pewnie po egzaminie na studiach bo wczesniej nie bede miała do tego głowy

biała sofa wygląda cudnie, ale na pewno nie jest praktyczna i szybko sie brudzi

Cytat:

ja tez lubie kregle, kiedys trzeba ise wybrac
schody pieknie sie prezentują, u nas tez beda światełka, ale beda podswietlały na razuie beton hihi

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

5 miesiac? kiedy to zleciało ?

Cytat:
Iwka podobno niektóre tabletki mają problemy z twardymi tabletkami. Poza tym jak wciśniesz opcję multitabs, to pstryka Ci non stop, że brakuje np. soli ale wiesz... ja wiem tylko tyle co przeczytałam w necie w opiniach o zmywarkach

Dziś pierwszy raz od ponad roku wyszłam z rozpuszczonymi włosami i... mój mąż jest bardzo uradowany, nie pozwolił mi związywać, rodzice na mój widok powiedzili wow hehe mała zmiana a jaka rekacja Może się odważe i jutro tak pójdę do pracy
u mnie odwrotnie, rzadkościa jest gdy mam spiete

wrzucam pare fotek z domku

nowy nabytek krzesła, stół strasznie świeciło słońce wiec trudno mi było uchwycic kolor - dab czekoladowy na zdjeciach wpada w mahon

przy okazji wrzucam nieskonczona sypilanie

aa i jeszcze deszczownia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0176.jpg (57,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0180.jpg (35,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0190.jpg (20,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0189.jpg (17,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0185.jpg (29,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-01-30, 18:03   #627
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia ja mam tak samo nie wygodna jest ta wanienka

Chciałam Wam zrobić zdjęcie jak wyglądam w tej pralince (kolorze) i w rozpuszczonych włosach a tu zonk.... 2 tyg temu pożyczyłam aparat bratu, właśnie mąż mnie uświadomił
ooo szkoda, jestem ciekawa jak Ci jest w rozpuszczonych włosach

Stary 2011-01-30, 18:07   #628
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
wrzucam pare fotek z domku

nowy nabytek krzesła, stół strasznie świeciło słońce wiec trudno mi było uchwycic kolor - dab czekoladowy na zdjeciach wpada w mahon

przy okazji wrzucam nieskonczona sypilanie

aa i jeszcze deszczownia
jaki prysznic

krzesła i stół super! I ładny kolor wybraliście do sypialni

India, już się nie mogę doczekać zdjęć jak się wprowadzicie, na razie wszystko mi się podoba i jestem bardzo ciekawa efektu końcowego!

Stary 2011-01-30, 18:08   #629
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India super się to wszystko prezentuje. A stół bardzo podobny do mojego, też ma te wstawki srebrne

Gucia.... jak odzyskam aparat to wkleję

Stary 2011-01-30, 18:14   #630
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja lubie jak fryzjerka masaz glowy mi zrobi
atomufka to na kiepskich fryzjerow trafiasz, bo ta 'wanienka' do mycia jest regulowana pzreciez
a swiatelka fajne.

scianani tez nie lubie, patrzec na siebie taka wymemlana w tym smiesznym lustrze i patrzec na rece fryzjerki
Nie wiem czy na kiepskich ja już u tylu fryzjerów byłam w życiu ,że nie potrafię wymienić i praktycznie za każdym razem to samo a ostatnio fryzjer tak mi skutecznie umył włosy ,że miałam całe plecy zlane

Cytat:

Atomufka super schody

Gucia dokładnie, każdego co innego relaksuje. Ja np. u fryzjera się zawsze wynudziłam, a u kosmetyczki czerpałam całą przyjemność z każdego jej dotyku

Scio kolejne brawa dla męża

wow ciekawe jak wyglądasz naprawdę przez rok czasu ani razu nie rozpuściłas?
Cytat:
no brawa dla męża! proszę jak dba o swoją żonę! Super!

Ale ten czas leci! 5 m-c! szok!!!!!!

Madzia, mała rzecz a cieszy!

ja uwielbiam masaż i mycie głowy u fryzjera, ale mam taki problem, że ja nie potrafię głowy ułożyć na tej "wanience" i zawsze kark mnie boli, szyja od napięcia mięśni - koszmar!
no właśnie ja mam to samo,kark i głowa potem boli buuu
Cytat:
ooo szkoda, jestem ciekawa jak Ci jest w rozpuszczonych włosach
ja też jestem ciekawa

Dziękuję za miłe słowa o schodach

india pięknie bardzo mi się podobają panele w salonie no i cała reszta też super!

Wybrałam łóżko do sypialni i parę innych rzeczy do mieszkania.Ciekawa jestem ile kosztuje transport z ikei..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżko aspelund ikea.jpg (28,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0095347_PE233911_S4.jpg (13,3 KB, 12 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-30 o 18:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości