![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Kochane
![]() Podpalam sobie dalej. W piatek wieczorem przseprowadzamy sie z TZ do naszego nowego mieszkanka i postanowilismy rzucic palenie(znowu ![]() Jestem naprawde bardzo zmotywowana,jak pomysle sobie o nowym wyremontowanym mieszkanku,w ktorym moze pachniec pieczonym ciastem i perfumami odrazu odechcialo mi sie palic ![]() Mimo tego nadal podpalam,poniewaz trzyma sie mnie nerwowoka przed wyprowadzka... Przez pierwszy tydzien nie bede miala internetu,ale pozniej napewno zdam Wam relacje jak sie trzymam ![]() Wierze w to,ze jestem w stanie podolac...
![]() |
#1202 |
Przyczajenie
|
No kochane...czas płynie naprawdę szybko nie pale już 2 MIESIĄCE,czuje że już nie mam się czym szczycic bo poprostu mi się nie chce i już nie mam z czym się zmagac, więc moim kolejnym celem będzie uprawiac jakis sport 3 razy w tyg(bo teraz wogóle się nie ruszam, niedługo będę miała odleżyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Dwa miesiace to z jednej strony dużo, ale jeszcze nie sukces
![]() Pamiętaj, że jeszcze jesteś na etapie rzucania, a nie rzuciłaś.
![]() |
#1204 |
Przyczajenie
|
uważam, że rzuciłam.Co innego jakbym o tym myslała, albo jakby mi się wogóle choc przez sekundę chciało, a tak nie jest. Nadal pozostaję przy zdaniu, że rzuciłam. Natomiast moja kumpela rzuca od miesiąca tzn. nie pali juz miesiąc ale strasznie się męczy jak się zestresuje to o tym myśli, jest nerwowa.Uważam też, że jest to sukces, który już osiągnęłam.Można nie palic rok i nadal miec na to ochote i walczyc z tym problemem. Ja go nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja rzuciłam nie dawno palenie. Paliłam około 6 lat, paczkę dziennie. Gdybym wtedy wiedziała że rzucenie palenia jest takie łatwe z chęcią bym dawno rzuciła. Nie ciągło mnie do papierosa aż tak mocno, byłam zdzwiona. Trzeba się dobrze nastawic psychicznie dlatego polecam książkę Allen Carr pt. " Jak skutecznie rzucic palenie". Nie jest długa i można ją sciągnąc z internetu w formie pdf. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Można, owszem, ale nie po miesiącu, gdzie jeszcze Twój organizm się odtruwa. Jak jesteś na etapie rzucania, nie rzucenia, to mniejsza gorycz, kiedy się nie uda.
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie, ja ponad 5 miesięcy nie palę, a mimo wszystko boję się powiedzieć, że już koniec na zawsze, mimo że mnie nie ciągnie. Ale gdzieś tam zawsze pojawia się jakaś myśl...
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
a ja 4 miesiace i 10 dni... i nie mysle o petach...
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Przyczajenie
|
Witam.Od trzech dni nie pale.Pierwszy raz rzucam ,moj organizm szaleje,a moj mozg mysli tylko o jednym....nie poddam sie!Najgorsze,ze mam sesje,a na niczym nie moge sie skoncetrowac!Bralyscie cos na koncentracje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Wam? Jak się czujecie? Dajecie radę?
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
Juz czwarty dzien,jestem z siebie dumna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Przyczajenie
|
cóż debaty pozostawiam Wam i wasze zdanie pozostawiam w spokoju
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Przyczajenie
|
Ja nie palę od 5dni. Tzn w sobotę zostałam poczęstowana papierosem, wzięłam na ukojenie nerwów i co? Wypaliłam 1/3 i oddałam koledze. Nie smakował mi! Byłam w szoku bo swego czasu mogłam palić nawet najgorsze g**no. Nie czuję potrzeby by sięgnać po papierosa. Prawie wszyscy moi znajomi palą, a ja..a ja patrzę. Wcześniej wmawiałam sobie, ze potrzebuję jakiejś motywacji by przestać palić, a tu z dnia na dzień po prostu mi przeszło. Może miała na to wpływ historia mojej znajomej, która w wieku 22lat ma raka płuc, a paliła od 4lat
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1216 |
Przyczajenie
|
moj drugi dzien bez papierosa ....co chwile mysle o tym aby zapalic. lapie kilka glebszych oddechow , tak jakbym zaciagala sie powietrzem i przechodzi.
wierze w siebie. kiedys probowalam rzucic przy pomocy plastrow, nie udalo mi sie nawet 1 dnia wytrzymac. teraz 2 dzien, jestem z siebie dumna. Edytowane przez arabella13 Czas edycji: 2011-01-28 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Przyczajenie
|
witajcie !!!!!
dzisiaj jest moj trzeci dzien bez papierosa!!! a musze wam powiedziec szczerze ze palilam papierosy przez 32 lata bez jednego dnia przerwy , zdarzalo sie ze kupowalam papierosy za ostatnie pieniadze , palilam ponad paczke dziennie... wlasciwie prawie dwie, przyznaje ze gdy tylko pomyslalam o rzuceniu palenia to palilam jeszcze wiecej , zadne gumy ani plastry mi nie pomagaly, robilo mi sie po nich jedynie niedobrze, mdlilo mnie ale to nie przeszkadzalo mi palic dalej. rano gdy wstawalam to po papierosa siegalam nie otwierajac wcale oczu, papieros towarzyszyl mi zawsze i wszedzie : do kawki, do drinka, przed jedzeniem ,po jedzeniu, przed wyjsciem z domu i gdy wracalam, ....bezsensowne jest to wymienianie skoro wypalalam 2 paczki dziennie. ja 2 i moj maz 2. powiem tak : rzucilam bo nie moge przezyc tego ze tyle kasy puszczam z dymem. to jest moj glowny powod. az mi wstyd ze glownym motywem nie jest moje wlasne zdrowie choc powinno ale coz, wazne ze nie pale juz trzeci dzien. bez zadnych wspomagaczy [ uwierzcie mi ze szkoda na nie pieniedzy ]. dzis jestem pewna ze ta decyzja musi sie zadziac w nas samych, w naszych glowach, w naszej psychice. ja po prostu musialam do tego dojrzec. szkoda ze tak dlugo bo juz skonczylam 50, we wrzesniu. jesli wy palicie krocej niz 32 lata to na pewno wam sie uda i wierzcie mi ze to nie boli wrecz odwrotnie : mam wielka radosc w sobie i satysfakcje. myslalam ze gorzej bede znosic odstawienie papierosow ale nie jest tak zle...troche mnie tylko sciska w gardle ale po 10 minutach mija i staram sie zajac czyms, szczegolnie rece i mysli. dzisiaj od rana scieralam kurze. tak dokladnie i z taka starannoscia ze az mi sie smiac chcialo ...hehe . nie pozwolilam tez mezowi umyc naczyn po obiedzie , sama to zrobilam i to z jaka przyjemnoscia. trzymam za was wszystkie i wszystkich kciuki aby trwaly w swoim postanowieniu. wspieram szczegolnie te dziewczyny ktore tak jak ja sa na poczatku zrywania z tym paskudztwem. mnie osobiscie pomaga to gdy czytam te dziewczyny ktorym sie juz udalo. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,muszę się pochwalić,choć nie udzielałam się w tym wątku.
Nie palę od 5 października 2010 r. i już nie zamierzam więcej. ![]() Po prostu odechciało mi się pewnego dnia,po tygodniu stwierdziłam,że nie lubię tego zapachu. Spróbowałam raz na Sylwestra i wiedziałam,że nie będę palić (jeszcze potem mnie głowa rozbolała od tego papierosa-czułam ,że to po nim i całkiem mi sie odechciało). Trzymam za Was kciuki!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
To super! Gratuluję Ci
![]()
![]() |
#1220 |
Przyczajenie
|
witam sobotnio!
dzisiaj moj czwarty dzien bez papierosa. jakos tak co godzinke odczuwam glodek na fajke ale sie nie poddaje. czytam wasze posty od poczatku, jak sobie radzilyscie w tych pierwszych dniach. nie jest lekko , o nie. moze wiecie kiedy przestanie mnie ciagnac????? caly czas mam scisniete gardlo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Zależy. Jak się wkurzę., to do tej pory mam myśl, same myśli
![]() Ale dzisiaj siedziałam w towarzystwie osób palących i bez problemu. Tylko tak mi śmierdzą ciuchy... ![]()
![]() |
#1222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uda Ci się, mój dziadek palił ponad 50 lat i rzucił, bez wspomagaczy skubaniec ![]() ![]() U mnie dzień 1 ![]() Znowu, wiem ![]() ![]() Mam suszone śliwki, wczoraj już zaczęłam-zalewam zimną wodą na noc, rano je jem i wypijam wodę z nich , mam w domu otręby, płatki owsiane. Jak to nie da rady to co robić?Ja MUSZĘ raz dziennie być w kibelku, inaczej źle się czuję po prostu. Wczoraj tak siedziałam w domu i paliłam,poczułam, że mam już dość tego smrodu DOŚĆ! Mimo tego, że się rozwodzę, na razie mieszkamy jeszcze razem ,a mąż pali (teraz na dworze), że muszę szukać nowej pracy, że się po prostu boję, rzuciłam. Okaże się, czy mam charakter czy dupa ze mnie. Walczę o siebie i trzymam za nas wszystkie kciuki ![]() Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2011-01-29 o 22:55 Powód: lirerówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Kwestia psychiki i "dostrojenia" organizmu. Ja niby też byłam dzień w dzień, po rzucaniu nie, ale znowu wrócił rytm, że jestem dzień w dzień i to bez kawy. To się musi uregulować, to naprawdę nie jest tak hop siup dzień po dniu!
Ale ja Ci gratuluję kochana ![]()
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
to juz moj piaty dzien bez papierosa.
nie jest latwo ale daje rade. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kawę też rzuciłam, jak jej nie piję jestem duuużo spokojniejsza, już kiedyś sprawdziłam ![]() Myślę, że to, że zawsze szłam do kibelka po kawie i fajce na czczo oczywiscie ![]() ![]() Wiem, że się musi wszystko uregulować, oby w miarę szybko. Po paru dniach bez kibelka brzuch mam twardy i mnie boli, wydęty jakbym w ciaży była ![]() ![]() Nie poddaję się , walczę o siebie ![]() Dziękuję Kaarooo ![]() U mnie dzień 2 zaliczony ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze, że walczysz
![]()
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() dzień 3 zaliczony, palić mi się chce średnio tak naprawdę, kawy też nie piję 3 dzień. Nie mogę spać od dwóch dni, zasypiam rano o 4,dzisiaj o 6. Mam nadzieję, że to chwilowe, wolałabym nie brac prochów na spanie. W sprawie kibelka ![]() ![]() Jak to mawiała moja Babcia sr***e ważniejsze niż kochanie ![]() ![]() Pozdrowienia ![]() Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2011-01-31 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam prawie miesiąc kłopotów ze spaniem. Najpierw nie mogłam, a póxniej szłam spać nie raz o 20!
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki na tym wątku. Postanowiłam rzucic palenie po22 latach ciągłego palenia (paczka na dzień) zmotywaowała mnie niestety coraz to bardziej rosnąca cena - jak koleżanka wyżej napisała ..też mi przykro że nie zdrowie na pierwszym miejscu.. zdrowie na drugim (biore tabletki antykoncepcyjne i juz w moim wieku wystepuje ryzyko zakrzepicy a trzeci powód to nasza ustawa antynikotynowa która spowodowała że człowiek normalnie wstydzi się zapalić i tak naprawde niewie gdzie można a gdzie nie. Niestety muszę siebie wspomóc jako nałogowa palaczka niewiem czy poradze sobie bez wspomagacza. Kupiłam tabex (mam przepisane 2 opakowania-na zapas) jestem po pierwszej tabletce i póki co narazie nie czuje żadnej rewelacji do nie palenia..ale podobno to przyjdzie z czasem - mam nadzieje i trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
BAN stały
|
Ostatnio udałam się do apteki w celu zobaczenia reklamowanych ostatnio inhalatorów. Myślałam, że będzie to dobry pomysł bo często wydaje mi się, że palę tylko po to aby zabić czas lub żeby sobie coś potrzymać w buzi (bez skojarzeń proszę). Dopiero w trzeciej aptece były dostępne wkłady do tego produktu. Spytałam się orientacyjnie o cenę. 140 zł (bodajże) za ok 40 wkładów.
Normalnie jak piorun. Nie wiem czy w ogóle będzie to skuteczne i ciężko na dzień dobry wydać tyle pieniędzy. Próbowaliście czegoś takiego by rzucić palenie? PS. Ja rzucam palenie średnio raz na dwie godziny...rzucam papierosa i go przydeptuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.