|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
princi zobacz co znalazłam http://www.triumph.com/pl/pl/2408.html ---> ten jest usztywniany, tyle ze od B sie rozmiarówka zaczyna
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
andziot no wlasnie mialam na mysli takie zwykle bawelniane staniki tylko z fiszbinami, nie wiem czy bede kaske wydawac na taki do karmienia. bo on z 40 euro kosztuje, moze wpierw zobacze czy bede miec mleko i czy dam rade karmic i jakby co to do sklepu skocze
a wczoraj takie bawelniane widzialam w benettonie po 10 euraczkow to ze dwa bym kupila, na lato w sam raz, bo czlowiek sie poci i jeszzce pewnie wyplywajace mleko tez ma swoj zapaszek w upale 24kasia86 a to przepraszam pewnie nie doczytalam, bo jestes pierwsza na liscie do porodu a plci ne znasz
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
idziemy spac ( ja i malenstwo )... Tż juz spi od godziny prawie
![]() dobranoc skarby ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
ale nieraz jest takie tepo ze inaczej sie nie da.no wiem ze jestem pierwsza na liscie bez wiedzy o plci i dlatego rzadko na nia spogladam bo az wstyd ![]() wiesz nie wiem... tesciowa mowi ze jej na chlopaka wygladam, babcia moja tez tak mowi bo mi pepek wyszedl ja i Tż mamy po trzy siostry wiec jak geny to moze corcia???naprawde nie mam pojecia co Bog da to bedzie do juterka
|
|
|
#1804 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na punkcie monitora mam tak samo, moge sobie odmowic tysiaca rzeczy ale monitor dla wlasnego spokojnego sumienia musi byc Cytat:
Cytat:
trzeba byc pozytywnie nastawionym!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje! 3 meichy! to bardzo niedlugo, ja tez odliczam. bardzo mi sie podoba to imie Cytat:
![]() ![]() a wiesz ze ja tez o tym nie pomyslalam i teraz zachodze w glowe co my zrobimy? bedziemy miec brodzik 80 na 120 ale drzwi pod prysznic sa dosc waskie i bedzie problem ze wstawieniem wanienki i myciem pod prysznicem, w lazience na podlodze chyba nie bedzei tyle miejsca zeby postawic..... |
|||||||||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie
ale mam zaaaaleglosci. Nie dam rady wszystkiego chyba skonczyc. Rano na chwilke wpadlam ale tak co nie co tylko przeczytałam bo spieszylismy sie. Musielismy wreszcie okap do kuchni kupic a potem z uwagi na fakt, ze nie chcialo mi sie gotowac, to skoczylismy do Zakopanego na moja ukochana kwasnice a mąż na golonke. Do tego wciagnełam pysznego placka ziemniaczanego po zbójnicku i jeszcze lody na deser i teraz leze i zdycham z przejedzenia. Maz 4 kubek (400ml) mi herbatki wlasnie doniosl... To grzech sie tak obzerac..Monia jak Twoj dzidziol? Ja podzielam zdanie dziewczyn - pewnie ułożył sie jak Igusia i stad ta mniejsza aktywność. Pisałyscie o ksiazce Język niemowląt, jak ktos chce to mam wersje pdf na kompie Tylko na PW mi maila napiszcie, gdybyscie chcialy.Widzialam, ze pisalyscie duzo o łózeczkach, a nie wiecie cy takie zwykle drewniane, ale z funkcja kołyski sie sprawdzaja ? Tesknilam za Wami
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
A czy kąpiel dziecka musi się odbywać w łazience, my kapaliśmy syna w pokoju stojak w to wanienka i do dzieła.
Nawet na stole wanienkę można położyć pod nią ręcznik aby nie zachlapać. Potem dziecko na kanapę i wycieranie i ubieranie lepiej pójdzie. Potem wanienkę myk do łazienki i luzik. Najważniejsza wygoda wolałabym w przestronnym pokoju na stole kąpać niż w łazience obijać się z wanienką schylona lub na klęczkach na płytkach.
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
A mam pytanie, bo od kilku dni mam tak, że jak mam pełny pęcherz, to mi strasznie brzuch twardnieje, a potem jak się już załatwię, to już zupełnie jak skała...
Wiecie o co może chodzić?Wzięłam znów no-spa, może trochę lepiej będzie...? A wizyta dopiero 18.02 i nie wiem, czy to bardzo źle, czy o co chodzi...
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
jak chol.era
alejak ja rozchodze, to wieczoreami minimalnie lepiej co z tego jak od rana to samo
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dla mnie osobiscie odpada, bo to niezly ciezar dzwigac taka wanienke z woda do wylania i bede miec problem z wlozeniem jej do brodzika, a co tu jeszcze mowic o jakis manewrach z takim ciezarem, ale masz racje, jak ktos ma pod reka tz, czy lepszy dostep do wanny czy prysznica, to wcale nie trzeba kapac w lazience, chociaz dla mnie od zawsze to bylo wygodniejsze |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, macie linka pod reka do tego fajnie ruszajcego sie brzuszka ??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRANOC !!!!
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jeszcze mi się brzuch napina i zaraz jest normalny, ale nic nie boli... I znów się nakręcam i stresuję, że coś jest nie tak... Spokój, wdech i wydech... Może to tylko stres, bo jutro ostatni egzamin na studiach?
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
matallewar na pewno stres, za długo w jednej pozycji. Też tak mam i wtedy idę się na chwilkę położyć i jest lepiej. Powodzenia na egzaminie, kurcze niech już wszystko będzie do przodu z tą nauką, bo to strasznie uciążliwe w ciąży studiować. Też to przerabiałam i na 80 km jazdy kilka razy po drodze musiałam się zatrzymywać, koleżanka się śmiała że muszę obrzygać każdy las.
agnieszka_pe25 dokładnie noszenie wanienki z wodą to nie jest fajne u mnie robił to mąż. Ciekawe jak tam moniaq czy mniej się denerwuje , swoją drogą to chyba czasem lepiej być przewrażliwioną i na czas zareagować niż przegapić coś, chyba warto jak się jest niespokojnym mocno mimo wszystko zgłosić się do lekarza. Lepiej żeby nas znali z częstych wizyt niż z jednej źle zakończonej historii.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-30 o 22:30 |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż robi mi melisę, koniec tej nauki na dziś, teraz się będę odstresowywać. Dobrze, że Was mam... Inaczej tż by mnie 5 razy w tygodniu wiózł do szpitala, bo bym mu panikowała Straszna panikara się zrobiłam w tej ciąży... Idę się porelaksować i spać, więc od razu mówię DOBRANOC ![]() Mam nadzieję, że jak jutro wrócę, to nie będę mieć 30 stron do nadrabiania
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-30 o 22:35 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Nie panikara tylko troskliwa mama.
Mi tam nie jest wstyd panikować, a zdarzyło mi się już nie raz. Co mi tam że lekarz skrytykuje. Powtórzę się lepiej żeby nas znali z częstych wizyt (panik) niż z jednej źle zakończonej historii.
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze ![]() a ja sobie kupilam wanienke z odplywem ![]() boze jak mi dzisiaj brzuch twardnieje
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
ale rusza sie ta dzidzia
![]() ![]() dziewczyny ile już jestescie na plusie jesli chodzi o wagę?? |
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja pachwina trochę odpuściła - ufff - mogę się w miarę normalnie poruszyc, oby jutro nie było "powtórki z rozrywki"
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc. Dziś był dzień gdzie byłam z wami pierwszy raz na bieżąco.
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z samego rańca
nocka udana ! bioderko nie bolało ... tylko jak poszłam o 2 na siku to mała stwierdziła że sobie potańczy ![]() mężul i Zosia jeszcze śpią ![]() zdążyłam umyć głowę i zrobić śniadanie i moja córa się nie obudziła więc chyba jeszcze nie dospała ![]() budzik wyłączałam 4 razy fartucha nie chciało mi się wczoraj wyprasować ![]() buty też niewypastowane ! leniuch ze mnie ![]() dziś niania zrobiła strajk i ma "ważną sprawę rodzinną" (w czw nie przyszła od rana bo była w pośredniaku, w pt ja miałam wolne więc ona też no i dziś znów ta "sprawa") ... ![]() dobra spadam się ubrać w strój dzienny ![]() ps. wczoraj zrobiłam listę rzeczy o kupienia i wyszło mi 9 pozycji ![]() (bez ciuszków, bo tych jeszcze nie przejrzałam) nie za dużo,, co nie ??? ![]() to miłego dnia całuski w brzuszki |
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
witam z rana
dobrze że o tej godzinie zajrzałam to moge spokojnie nadrobić weekendowe zaległości
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki te większe i te małe w brzuszkach no i facecików też
![]() Wpadłam sie przywitać i idę jeszcze troszkę poleżeć, zajrzę póżniej, myslę że dzisiaj będę bardziej na bieżąco andziot od której ty jesteś na nogach????
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka
![]() mój piękny się zgodził na kupienie tego angel care i nie było to takie trudne jak myślałam powiedział że jak trzeba to innego wyjścia nie ma ![]() idę się wykąpać bo dziś ostatni dzień kiedy mogę załatwić ważne sprawy mam pytanie orientujecie się może czy osoba która jest w ciąży i kończy jej się staż z PUP dostanie jakiś macierzyński albo zapomogę???
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzisz nie taki zły ten twój tżcik |
||
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
no powiedzmy ja sie tu staram wszystkie rzeczy z moich pieniedzy kupuję dla dziecka a on mi powiedział że jak trzeba to kupimy z pieniędzy ze ślubu
które miały być na założenie firmy a jak tak będziemy robić to nici
|
#1827 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 6.30 na nogacg, ferie się u nas skończyły, synal poszedł do szkoły, tż jak zwykle do pracki ![]() A ja jeszcze się położyłam na chwilkę i siedziałam i czytałam co wczoraj wieczorkiem naskrobałyście ![]() Dziś w sumie będe sie obijać, muszę tylko do apteki skoczyć po żelazo i witaminki bo się kończą. |
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od godzinki na nogach, ale najpierw śniadanie, posłanie łóżka i wyprawienie tż do pracy ![]() Zaraz uciekam się myć i powtórzyć materiał na egzamin, a potem fruuuuu na uczelnię ![]() Dziś jestem dobrej myśli, brzuch od rana mięciutki, tylko Eda się mało odzywa, nie obudził mnie o 6! Ale za to tańczył o 3:30 ![]() A teraz znów mnie po bronchildzie kopie chyba, bo mam takie głupie uczucie od środka
|
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Haha, moja kuzynka pracuje od lat w sklepie z bielizną i mówi, że na takie właśnie czubate piersi mówią "REKINY" haha. Bo przypominają im te nosy rekinów
![]() Cytat:
może coś wcześniej sie wykluje Dzień dobry Mamcie U nas leniwa niedziela, większość czasu w łóżku i w kuchni Jak zobaczyłam ile postów naprodukowałyście to Ja mało kiedy otwieram lapka na weekendzie.I chodze tylko szybciej spać, żeby juz była środa i wizyta ![]() A dziś wstałam wcześniej bo w przedszkolu jest bal przebierańców i musiałam namalować pare kotów i tygrysów ![]() Przedszkolak: "A aa aaa Proszem Pani czemu ma Pani tak wieeelki brzuch (śmiech pod nosem)" Ja:"Bo tam dzidziuś mieszka Przedszkolak: "Jaki śmieszny, ciekawe jak On tam wszedł.... (Po chwili ciszy) A bajki On tam ogląda????" ![]() Ja:" "Haha, co za dzieci
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i skąd wogóle biorą takie pomysły w tych swoich małych główkach ![]() wczoraj moja chrześnica przytuliła się do mojego brzuszka po czym pyta się chłopczyku a jak masz na imię? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

a wczoraj takie bawelniane widzialam w benettonie po 10 euraczkow to ze dwa bym kupila, na lato w sam raz, bo czlowiek sie poci i jeszzce pewnie wyplywajace mleko tez ma swoj zapaszek w upale

ja i Tż mamy po trzy siostry wiec jak geny to moze corcia???

trzeba byc pozytywnie nastawionym!

Wiecie o co może chodzić?

Czekamy na Ciebie fasolko