|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Cytat:
1,5 miesiąca go mam...w sumie na początku trochę stał, dopiero tak z 3 tygodnie regularnie jest używany w środku też tapicerka w niektórych miejscach wymaga czyszczenia, kupiłam już specjany preparat do tego ale czekam aż się trochę ociepli Cytat:
w sumie jak bym musiała to jakoś chyba bym sobie poradziła ale narazie tego unikam i staram się parkować gdzie jest w miarę dużo miejsca ![]() Blondi ciekawy sposób na odpalenie mam nadzieję, że nie będziesz musiała wyskakiwać z młotkiem i autko będzie posłuszne
|
||
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Później do domku (a muszę fatalną drogą jeździć, gdzie są bardzo ostre zakręty, bo obwodnicę robią ) , wzięłam brata i pojechałam pod Biedronkę Ahh jestem z siebie dumna Później może do TŻ-ta pojadę
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo! pierwsze koty za płoty ![]() ale radocha co |
|
|
|
|
|
#2524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby było się czym chwalić, nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
haha, wy się tu chwalicie czystością autek...
mój lanek jest ze mną... rok i trzy miesiące. W tym czasie byłam na myjni dwa razy (w dodatku raz wiosną i później latem). Odkurzany w środku też był dwa razy, może trzy - a woziłam mamie sporo krzewów i innych roślin gubiących liście, gałęzie i robale. Ale kurz w środku ścieram na bieżącą, kupuję chusteczki do czyszczenia kokpitu. Są praktyczne, ładnie "myją" i odświeżają
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
haha... na szczeście lanek ma taki kolor, że nie widać za bardzo brudu
![]() jakaś ciemna zieleń, ale taka grafitowa... jak jest pięknie umyty, nawoskowany i pochmurny dzień, to nawet mogłabym powiedzieć, że jest czarny ![]() fajny, praktyczny kolor, ale brudny jest bez połysku a wykąpany... można się zakochać
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam biały lakier niestety
a chusteczki też mam ale jakoś ich nie używam ze często, bo ręce trzeba po nich umyć, są nasączone takim nabłyszczaczem... tak wiem, straszny powód |
|
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Mi też przydało by się wysprzątać toykę w środku. Szczególnie, że wcześniej jak było sucho to woziłam torebkę na dywaniku pasażera z przodu, a teraz leży sobie na siedzeniu, drzwi otwarte a ja mam głowę w chmurach. Trochę to niebezpieczne... a Wy dziewczyny gdzie trzymacie swoje torebki?
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
ja swoja trzymam na tylnym siedzeniu
moja fiesta jest 3 drzwiowa wiec nikt mi nie ukradnie ani torebki ani dziecka z tylu mam swoja wlasna osobista płytke nagrana do fiesty ulubionymi kawalkami i jak tz ja bierze to musi tego sluchac , albo radia a szczerze mowiac to radio jest wiecej warte od auta, ale i tak ja kocham
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam na siedzeniu pasażera, ale nigdy mi nie przyszło do głowy że ktoś mógłby mi ją ukraść
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też torebkę trzymam na siedzeniu pasażera. Zdarzało mi się ją wrzucać na tylne siedzenie, ale jednak jakoś z przodu mi ją łatwiej zabrać jak wysiadam
![]() A panel od radia zawsze ze sobą zabieram jak wysiadam
|
|
#2533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie, moj tata i tz zabieraja z auta panel, tylko ja taka ufna moze i auto stare ala na radio ktos moglby sie rzucic i wtedy dopiero bym sie zdziwila
Edytowane przez blondi1041 Czas edycji: 2011-01-29 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
ja też torebkę trzymam na miejscu pasażera a jak jadę z kims, to z tyłu. Jeśli wiem, że będę jechała do centrum, będą korki, to zamykam wszystkie drzwi na zamek poza moimi
![]() Mam koleżankę, która torebkę trzyma w bagażniku i stwierdziłam, że mi by się nie chciało ![]() A po tych moich chusteczkach nie muszę być rąk, nie śmierdzą, nie kleją się, nie są brudne... Są niemal takie jak te dla niemowląt
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam radio wbudowane
|
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny noo frajda jak nie wiem bardzo lubię jeźdźić![]() Cytat:
![]() Wczoraj pojechałam (jeszcze z bratem) po TŻ i po 22 go odwiozłam zrobiłam w jeden dzień prawie 50km. Musiałam uważać na dziury, bo mam sztywne zawieszenie Super się jechało ahh Dwa razy natknęłam się na policję, trochę się bałam, że mnie zatrzymają, bo mam autko jeszcze na austriackich tablicach, ale luzik, tylko patrzyli Później rundka po mieście - po 22 światła już nie działają jak zwykle i do domku Dzisiaj niestety nie mam gdzie się wybrać.
|
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
co do torebki to też trzymam albo na siedzeniu pasażera jak nikt ze mną nie jedzie albo z tyłu
w bagażniku nie chciało by mi się wczoraj zamontowali mi nowy akumulator - dzisiaj trzeba wsiąść i pojechać do rodzinki.. No i szczerze mówiąc, to trochę się boje - takie zastane auto, nie wiem ile nie jeździłam, może z 3-4 miesiące.. Mam nadzieję, że z autem pomimo tego wszystko w porządku. Jeden znajomy mi powiedział, że koło urwał po tym jak gdzieś pojechał a wcześniej auto stało z 5-6 miesięcy :P nie wiem jakim cudem no ale.. trochę mnie nastraszył :P 3majcie kciuki ![]() a co do sprzątania to hmm.. chyba po tych kilku miesiącach też by wypadało... dwudziestolatka no i super ![]() ja nie lubię tych świateł żółtych, nigdy nie wiadomo czy się nie trafi na jakiegoś wariata co i tak nie patrzy na znaki drogowe tylko jedzie jak mu się podoba..
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś jadę na małe zakupki a pod wieczór do koleżanki za miasto
|
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Podsłuchalam na watku o porządkach. I wysprzatalam "pezika" w srodku. Hmmm rozsypany zwirek (jeszcze po wypadku) nie jest tak latwo wymiesc, zwlaszcza jesli nie ma się odkurzacza samochodwego
. Szkoda, tylko ze z zewnatrz taki brudasek. ale wewnątrz juz swiezutki.
|
|
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam normalnego odkurzacza
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
wyszłam dzisiaj do samochodu...
i masakra.. nie dość, że musiałam odmrażać zewnątrz to jeszcze wewnątrz! włożyłam żwirek ale nie żelowy i nie piaskowy, taki zwykły :P bo coś tu o żwirku mówiłyście, co do zaparowanych szyb w aucie.. więc pomyślałam, że może i ja spróbuje.. ciekawe czy to pomoże i czy jutro już nie będę musiała wewnątrz odmrażać..
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
sauer, z tym żwirkiem najlepiej bawić się, jak robi się temperatura na plusie, wtedy najlepiej będzie pochłaniał wilgoć. Nawet jeśli jutro będziesz miała parujące szyby, nagrzej auto, niech w środku zrobi się ciepło i niech koci żwirek robi swoje. Ja też miałam najzwyklejszy i najtańszy. Wyrzuciłam dywaniki, wytrzepałam. Żwirek wysypałam równomiernie na podłodze, z tyłu, z przodu...
Póki co, szyby nie parują
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ja z tego właśnie powodu też nie lubię![]() Cytat:
ja wczoraj wieczorem też musiałam omiatać szyby i jeszcze wewnątrz odmrażać Już zaczyna mi się rezerwa świecić ale czego oczekiwać, jak w 2 dni przejechałam 100km Najpierw jak zjeżdżałam na plac kościelny, to kilku idiotów zostawiło auta na zakręcie z górki i od dołu wyjeżdżał jakiś facet a ja trochę nie miałam gdzie uciekać, ale ok dałam radę i się zmieściliśmy. Na samym placu - masakra Ani jednego miejsca do zaparkowania Wjechałam sobie na taki parking mały, bo myślałam, że na końcu będzie jedno wolne miejsce, ale się pomyliłam...I zostałam w potrzasku, bo do przodu nie było już gdzie jechać a po bokach auta pozastawiane jak śledzie w słoiku. Cofałam do tyłu i przez 5 minut kombinowałam - kilka centymetrów do przodu i kilka do tyłu. I to bardzo ostrożnie, żeby nie zahaczyć żadnego auta To była moja najgorsza sytuacja parkingowa jaką kiedykolwiek miałam....Nie wiem jak dałam radę, ale jakoś z tego wybrnęłam
|
||
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja już się tu mogę w pełni dołączyć - autko kupione, zarestrowane i już śmigamy
![]() Finalnie kupiliśmy Renaulta Lagunę kombi z 1997 r., 1,8+sekwencja, 90KM (o ile pamięć mnie nie myli) - dość fajna wersja, bo ma wspomaganie, klimę, el. lusterka i szyby, 2xświatła przeciwmgielne, poduszki dla kierowcy i pasażera, alarm. Jak to przy tak wiekowym aucie - coś tam trzeba będzie dołożyć: trzeba zrobić rozrząd, pogmerać przy centralnym (bagażnik się nie zawsze zamyka, jedne drzwi nie zawsze się otwierają), kupić letnie opony... Mam nadzieję, że sprawować się będzie dobrze ![]() Dziś już wyruszyłam na trasę (prawie) sama, bo niestety mam pasażera, który w gratisie daje 100% stresu więcej, czyli mojego dwulatka. Ale są i plusy - przez to, że nie jestem sama staram się podwójnie uważać |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szerokości i bezawaryjności. A jak kupuje się używane auto, to zawsze jest coś do zrobienia
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- a jeszcze tak tylko nadmienię, że deko przeraża mnie póki co parkowanie i inne manewry do tyłu tą 4,5 metrową machiną - widoczność jest marna, mimo, że ja wysoka jestem, trzeba się posiłkować MOCNO lusterkami i "czujem". Mam nadzieję, że wprawa pomoże. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

w środku go muszę chociaż wysprzątać, ale ciągle czasu brak, może w weekend się zmobilizuję. Niech już będzie wiosna 
bez żadnych problemów wjechałam (a kąt nachylenia jest naparwdę tragiczny). Tak więc kolejny mały sukces

) , wzięłam brata i pojechałam pod Biedronkę
brawo! pierwsze koty za płoty
Jedynie co, to codziennie przecieram mu rano i po powrocie z pracy wszystkie światła i lusterka. Nie opłaca się myć całego samochodu, bo chlapa i błoto straszne.

noo frajda jak nie wiem
. Szkoda, tylko ze z zewnatrz taki brudasek.