Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 20:15   #1201
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie z tymi upławami, pokazują się dopiero jak dłużej chodzę i się wysilam, tak to mam spokój
dobrze że też tak macie bo już się niepokoiłam że coś nie tak .

Cytat:
Ja też żałuję, bo naprawdę masę zakupów robiłam na allegro a tyle razy Tż mi zwracał uwagę, że tu punkty można zbierać nie miałam pojęcia, że mogę wpisać tą payback z bp
ja też masę zakupów na allegro ... no ale co zrobić... teraz zarejestruję tą kartę

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziś jest mój 29 tydzień i 3 dni dokładnie i z tej okazji wkleję zdjęcia mojego brzusia zrobiłam je dziś...
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
widzę, że dziś dzień wrzucania fotek brzuszków dziewczyny śliczne macie, takie malutkie, nie to co moje ogromniaste brzuszysko (dowód poniżej zrobiona fotka dziś rano). mam 12 kg na plusie, ale wg gina Anika jest duża - na ostatnim usg w 30 tyg. miała ponad 2 kg, więc po urodzeniu będzie miała ok.4 kg
śliczne macie te brzuszki
aż jutro sama muszę zrobić zdjęcie swojego

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:16   #1202
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Fajowy brzuchol bosti

a jak tam u Was, z seksem ciężarówki??
sexu brak
ale dziś połozna powiedziala, że mąż ma mnie atakować w 38-39 tygodniu, i to nie dla przyjemności tylko dla zdrowotności.
no ubaw mielismy po pachy.

marsylia, to chyba te same stojaki oglądalismy, bo tez widziałam za 199 zł.

wracając do zgagi, od wczoraj mam ją 24 h na dobę....no kur.... dostanę, nawet jak nic nie zjem też mam. dziś przez to mało jadlam, bo aż sie boję. tż brzęczy żebym coś zjadła, ale ja nie mogę :/
piję colę, może mi cos to da.......

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-30 o 20:29
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:59   #1203
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
marsylia podoba mi się jeszcze laura mocca ale niestety nie będzie nam pasować
a ta maja to jak wygląda

ja też choruję na x-landera albo na brevo ovo a ten x-lander ma składany stelaż
laura jest cale sosnowe w 3 odcieniach sosny, ale ja patrze na lozeczko pod kontem szafy - bo np. kaczka z drewexu jest bardzo ladna, ale juz szafa nie.

brevi ovo ale ktory kolorek?

bosti sliczny brzuś duzy dzidzius to i dom wiekszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maja.jpg (19,9 KB, 8 załadowań)

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:02   #1204
marsylia
Wtajemniczenie

A co do seksu, to u nas po owocnych miesiacach od początku ciązy - nagle wypalił mi się zapał... ciekawe czy wróci do porodu

WYMIANKA
Stary 2011-01-30, 21:05   #1205
n.ik.a
Zadomowienie

marsylia ten komplet laura ma ogólnie fajne rzeczy, bo i szafa i komoda z przewijakiem

ten różowo-szary ale nie wiem czy pasować będzie do niego fotelik maxi cosi a do x-landera pasuje

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:08   #1206
kasia2629
Raczkowanie

to i ja się pochwalę swoim brzusiem

co do sexu to mój tż się boi... no i na razie jestem na etapie przekonywania, że nic się nie stanie

dziewczyny czy wasz kręgosłup boli w części piersiowej czy lędźwiowej?? bo mnie kłuje w jednym miejscu w odcinka piersiowego i nie potrafię sobie z tym poradzić... ani siedzieć ani leżeć... wrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.01.2011 a.jpg (105,1 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-01-30, 21:16   #1207
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
mi to lekarz polecił.
Jak zaczyna palić piję dużego łyka

ja mam nawet na czczo zgagę
a największą mam po sokach przecierowych typu Kubuś
paranoja, człowiek chce się zdrowo odżywiać, a tu przełyk pali.
odkad odlozylam slodycze i owoce, oraz kolorowe soki napoje i jogurty
to nie wiem, co to zgaga....

a tak w ogole to kubus od kiedy jest zdrowy? sama chemia

jak powiedzialam gin, ze jem duzo jogurtow i jakich typu 7 zboz, jogobela musli itp
to mnie wysmial, powiedzial, ze najlepiej jest czyste naturalne
no i mam taka swietna diete, ze szok

zreszta ja tez sie cieszylam, ze sie zdrowo odzywiam
jadlam bardzo udzo owocow, jablek, kiwi, pomaranczy mandarynek ananasow sliwek bananow itp
a tu zakaz owocow, bo moj organizm przyjmuje najpierw cukier, ktory magazynuje

wiec baj baj owoce

jem jednegro grejfruta dziennie
bo ma najmniej cukru ze wszystkich
oraz ze wzgledu na wiaminy

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-30 o 21:18
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:24   #1208
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Śliczne brzuszki dziewczyny

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:32   #1209
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam sie wieczorem

jednak komfort lezenia samej w sali jest super jok3r pisala ze po porodzie bedzie lezec sama i juz ci zazdroszcze bo ja widze po 4 lozka w sali i kotłujących sie gosci nad lozkami mam dosc na sam widok

iza ja mam taka posciel z drewexu 100x135 http://allegro.pl/drewex-posciel-3-e...418547962.html poszperaj na allegro moze beda z innym wzorem

aaaa dzis w nocy juz nie bede miec kroplowki i zobaczymy co powiedza rano lekarze na obchodzie i po badaniu tryzmajcie kciuki za moje wyjscie we wt
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:48   #1210
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witam sie wieczorem

jednak komfort lezenia samej w sali jest super jok3r pisala ze po porodzie bedzie lezec sama i juz ci zazdroszcze bo ja widze po 4 lozka w sali i kotłujących sie gosci nad lozkami mam dosc na sam widok

iza ja mam taka posciel z drewexu 100x135 http://allegro.pl/drewex-posciel-3-e...418547962.html poszperaj na allegro moze beda z innym wzorem

aaaa dzis w nocy juz nie bede miec kroplowki i zobaczymy co powiedza rano lekarze na obchodzie i po badaniu tryzmajcie kciuki za moje wyjscie we wt
My mamy taką z kaczką i lwem - są bardzo fajne - szczególnie dla chłopca kolorystycznie jest co wybierać
Ewelqa własnie się zastanawiam czy u mnie w szpitalu mozna wykupic taka opcje.
Kolorowych Snów

WYMIANKA
Stary 2011-01-30, 22:14   #1211
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
witam sie wieczorem

Tz wiesz ja w sumie nie wiem czy bede sama na sali, bo w tym szpitalu nie ma opcji wykupienia,wiec moge jedynie liczyc na szczescie i miec nadzieje, ze akurat trafie na wolna sale. Tragedii ofc by nie bylo gdybym miala z kims dzielic sale, bo tam sa 1 i 2 os, ale ja tam typ samotnika troche jestem i wolalabym jednak sama byc. Tv bedzie, kibelek w pokoju, lapciak pod reka i maz, ktorego obecnosc nie bedzie nikogo wkurzala czy krepowala i czego mi wiecej tzreba

Kurcze przegladam te wszystkie kosmetyki na rozstepy, wyszczuplajace itp i zglupialam. Nie wiem juz czy lepsza Mustella, czy Eveline, czy Palmer czy moze Perfekta Slim. Pomozcie wyborze, bo teraz zaczynam puchnac i tylko patzrec jak mi sie zacznie skora "psuc"

Co to tam ktoras uzywa na opuchniete nogi?, bo cos szukam i nie moge znalezc tego posta, bo nawet nie zauwazylam kiedy mi kostki zniknely i mam straszne balony.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 22:22   #1212
aja1
Zakorzenienie

Ja właśnie siedzę z nogami w misce z chłodną wodą + sól, bo kostek nie widziałam :/

Wiesz ja z tych kosmetyków to będę używać Eveline, ale to po porodzie. Miałam serum+balsam i wiem, że na mnie działa.

Uciekam spać. pa

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-30 o 22:27
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:35   #1213
Jok3r
Zadomowienie

Czyli ten Slim Extreme rozumiem. No skoro mowisz, ze taki hardcorowy i skuteczny to moze faktycznie sie skusze tym bardziej, ze drogi nie jest.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 06:39   #1214
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
aa i trzymajcie kciuki jutro rano, bo ide na usg. Widziałam że jeszcze pare dziewuszek jutro się wybiera, także będzie o czym pisać na forum
Cytat:

Ja też dzisiaj mam usg. Ciekawe czy mały już ma odpowiednią wagę do wychodzenia I chyba umówię się z moim lekarzem prywatnie na poród, żeby się nie stresować, że trafię na oddziale na ślepego dziadka co jeszcze mnie odbierał jak się rodziłam
Dzisiaj pierwszy dzień bez nospy...
Zaraz po zakupy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:38   #1215
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
My mamy taką z kaczką i lwem - są bardzo fajne - szczególnie dla chłopca kolorystycznie jest co wybierać
Ewelqa własnie się zastanawiam czy u mnie w szpitalu mozna wykupic taka opcje.
Kolorowych Snów
piękne są te pościele z Drewex-u
Hippo mi się najbardziej spodobał,
tylko, ze siostra ma kołderkę w rozmiarze 120/90

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurcze przegladam te wszystkie kosmetyki na rozstepy, wyszczuplajace itp i zglupialam. Nie wiem juz czy lepsza Mustella, czy Eveline, czy Palmer czy moze Perfekta Slim. Pomozcie wyborze, bo teraz zaczynam puchnac i tylko patzrec jak mi sie zacznie skora "psuc"

Co to tam ktoras uzywa na opuchniete nogi?, bo cos szukam i nie moge znalezc tego posta, bo nawet nie zauwazylam kiedy mi kostki zniknely i mam straszne balony.

ja to przynajmniej mam pewność, że nie będę sama
bo u mnie nie ma jedynek, tylko olbrzymiaste sale

Jok3r jeżeli ty w 36tc nie masz jeszcze nic to zazdroszczę ci strasznie

z tych co wypisałaś ja bym teraz brała Eveline Extreme, ja mam Aktywne Serum przeciw rozstępom z tej serii,
jak się człowiek posmaruję to tak przyjemnie piecze i wtedy ma się wrażenie, że działa
będę używać po ciąży
i ewentualnie jakaś oliwka przeciw rozstępom na noc, pierwsza lepsza
Stary 2011-01-31, 08:29   #1216
n.ik.a
Zadomowienie

Jok3r na opuchnięte i zmęczone nogi ja używam kremu Perfecta Mama - taki specjalny dla kobiet w ciąży...fajny nie powiem- smaruję nim nogi na noc bo zawsze mnie rwią ale ostatnio zauważyłam, że łydki mi spuchły albo się upasłykurcze kozaków nie mogę dopiąć chyba muszę dziś rozejrzeć się za nowymi butami...ach ta zima...tak to bym chodziła w półbutach

a zaraz zbieram się na zakupy i do dentysty- troszkę dziś fatalnie się czuje i jeszcze brzusio mi się stawia a miałam już spokój

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:29   #1217
agaaga89
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj mam wizytę kontrolną, obyśmy wszystkie wróciły z samymi dobrymi wiadomościami trochę się stresuję, niby w środę powiedział już wszystko, ale .... Brrr

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:43   #1218
Lustereczko
Rozeznanie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty mam nadzieję, że będą same dobre wieści

Wszystkie brzuszki są śliczne i takie piłeczki kształtne ja może wieczorkiem wkleje swój brzuszek.

Niestety wczoraj odkryłam, że zrobiły mi się rozstępy i to w miejscu gdzie bym się nie spodziewała, cały brzuch smarowałam a rozstępy zrobiły mi się na samych boczkach z jednej i drugiej strony, ciekawe czy mi przejdą na brzuch. Ale brzydko to wygląda..

Odnośnie sexu to u nas kiepsko, ja w ogóle nie mam ochoty, po za tym czuję się jak wieloryb. Ale TŻ na szczęście jest wyrozumiały i jakoś daje radę.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:45   #1219
avikusia
Zadomowienie

dziewuszki, ja już PO.

Z dzieckiem wszystko ok, tp. wg usg przesunął mi się na 18.04, no ale jako że cesarka zaplanowana to planowo idę w 39tc, czyli gdzieś 2-3 kwiecień.

Z tym że... coś gince migneło między nogami i teraz naprawde Amelia może okazać się chłopcem zawiedziona jestem totalnie, bo wszystko różówe, sukienki, spódniczki itp... nosz kutwa no ale obiecała mi, że za 3 tyg. to jeszcze sprawdzi. Miała może któraś z Was tak, że były jakieś podejrzenia, że to inna płeć, ale się nie sprawdziło? to oczywiście do mam, które już mają jakieś dzieciątka...

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 08:46   #1220
wanilia83
Zadomowienie

witajcie kochane

trzymam kciukasy za wszystkie które mają wizyty

kurcze tak mnie wczoraj mała wierciła że myślałam że zaraz zacznę rodzić przy każdym jej ruchu ból w szyjce okropny mam nadzieję że dziś to się nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

dziś jest mój 29 tydzień i 3 dni dokładnie i z tej okazji wkleję zdjęcia mojego brzusia zrobiłam je dziś...

śliczny zgrabniutki Aleksander bardzo ładne imię sama tak chciałam synkowi dać na imię

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dzisiaj kiepski dzień
jestem poddenerwowana od samego rana,

do tego zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 140/70 a gin mi powiedział, że jak będę miała powyżej 145 to ma dzwonić do niego

martwię się tym wszystkim,
podbrzusze mnie pobolewa

no to pomarudziłam

kochana jak się czujesz po nocy, mam nadzieję że lepiej

a co do pościeli to z rybkami

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też jest ciągle gorąco? Dzisiaj na egzaminie musiałam ręką twarz wycierać.... W domu też się piekę ciągle. A zawsze mi było zimno

tak wytrzymać nie mogę bo wszędzie gdzie jestem chodzę i zakręcam kaloryfery i otwieram okna a wszyscy się zmówili i mi te okna zamykają i odkręcają kaloryfery

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

Wczoraj przeszlam zalamanie wozkowe i nagle zaczal mi sie podobac x lander w kolorze rocky.. a mial byc jedo przeciez
A co wy myslicie?
Fotki w zalaczniku.

ja jestem za jedo

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
widzę, że dziś dzień wrzucania fotek brzuszków dziewczyny śliczne macie, takie malutkie, nie to co moje ogromniaste brzuszysko (dowód poniżej zrobiona fotka dziś rano). mam 12 kg na plusie, ale wg gina Anika jest duża - na ostatnim usg w 30 tyg. miała ponad 2 kg, więc po urodzeniu będzie miała ok.4 kg

bosti super brzuchol przynajmniej córa ma gdzie szaleć

Cytat:

a jak tam u Was, z seksem ciężarówki??

hmmm a co to takiego

nika brevi ovo śliczny ale cenowo

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę swoim brzusiem

co do sexu to mój tż się boi... no i na razie jestem na etapie przekonywania, że nic się nie stanie

dziewczyny czy wasz kręgosłup boli w części piersiowej czy lędźwiowej?? bo mnie kłuje w jednym miejscu w odcinka piersiowego i nie potrafię sobie z tym poradzić... ani siedzieć ani leżeć... wrrr

bardzo ładny brzuszek

mnie napierdziela i to co noc w okolicy lędźwiowej

Cytat:

trzymamy

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:46   #1221
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dzień dobry dziewczynki ide nadrabiac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:48   #1222
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też dzisiaj mam usg. Ciekawe czy mały już ma odpowiednią wagę do wychodzenia I chyba umówię się z moim lekarzem prywatnie na poród, żeby się nie stresować, że trafię na oddziale na ślepego dziadka co jeszcze mnie odbierał jak się rodziłam
Dzisiaj pierwszy dzień bez nospy...
Zaraz po zakupy
Cytat:
Ja też dzisiaj mam wizytę kontrolną, obyśmy wszystkie wróciły z samymi dobrymi wiadomościami trochę się stresuję, niby w środę powiedział już wszystko, ale .... Brrr
kochane 3mam kciuki za wizytyyy
oraz wszystkim innym przyszlym mamom zycze powodzenia dzis
bedzie dobrze

ja dzisiaj jezdze z tz za wozkiem, lozkiem sypialnianym, moja torebka itp itd
Stary 2011-01-31, 08:51   #1223
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzień dobry
mnie dzisiaj czeka sterta prasowania. W nocy jakoś co się obudziłam na siku to nie umiałam zasnąć potem Mam wreszcie zdjęcia swojego brzuszka, ale nie mogę go zgrać bo laptop został u rodziców i nie mam jak się połączyć z kompem, więc dopiero jutro się pochwalę.

Ach z tym sexem to wkurzające jest, bo jak człowiek mógł to nie miał ochoty a teraz jak mi przyszła i pokorzystaliśmy może 3tyg to już nie możemy a na ostatniej wizycie chciałam się spytać lekarza czy może coś się nie zmienilo w tej kwestii ale zapomniałam a tak w ogóle uświadomiłam sobie że jeszcze czekają mnie z 3 wizyty u gina aż i tylko

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:53   #1224
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
dziewuszki, ja już PO.

Z dzieckiem wszystko ok, tp. wg usg przesunął mi się na 18.04, no ale jako że cesarka zaplanowana to planowo idę w 39tc, czyli gdzieś 2-3 kwiecień.

Z tym że... coś gince migneło między nogami i teraz naprawde Amelia może okazać się chłopcem zawiedziona jestem totalnie, bo wszystko różówe, sukienki, spódniczki itp... nosz kutwa no ale obiecała mi, że za 3 tyg. to jeszcze sprawdzi. Miała może któraś z Was tak, że były jakieś podejrzenia, że to inna płeć, ale się nie sprawdziło? to oczywiście do mam, które już mają jakieś dzieciątka...

no niestety... to sie zdarza maż co chwile przychodzi do domu i mowi a wiesz co mi dzis klientka mowiła??
że jej tez lekarze mowili zema urodzic córke a urodził sie syn

tez jestem załamaną tym bo u mnie pół szafy fioletowo rózowe okaże sie 8 lutego czy sie potwierdzi płeć

a najlepsza była moja koleżanka która mi odkłada ubranka po swojej Natalii
jak sie okazało ze będę mieć córkę i powiedziała ze to super bo ona mi da ubranka ale połowę bo pół obiecała innej swojej koleżance która tez ma mieć córkę
potem był telefon ze jednak ta koleżanka będzie mieć jednak syna

i co usłyszałam w zeszłym tygodniu jak sie umawiałyśmy na kawę??

ze owszem tak koleżanka urodziła, ale córkę!!

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:56   #1225
agaaga89
Zakorzenienie

Nie dziękuję za wszystkie kciuki, już chciałabym być po

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

Niestety wczoraj odkryłam, że zrobiły mi się rozstępy i to w miejscu gdzie bym się nie spodziewała, cały brzuch smarowałam a rozstępy zrobiły mi się na samych boczkach z jednej i drugiej strony, ciekawe czy mi przejdą na brzuch. Ale brzydko to wygląda..
Ja właśnie na początku ciąży oglądałam jakiś program i tam była młoda babka co nabawiła się rozstępów na boczkach zero na brzuchu, zero na piersiach a te boczki miała pasiaste, od tamtej pory tak się wystraszyłam, że smaruję się aż dokąd sięgam ręką wręcz na plecach

Stary 2011-01-31, 08:58   #1226
avikusia
Zadomowienie

anika222 Jezu to jest nadzieja!!! No bo bez jaj normalnie... my się już nastawiliśmy na córkę i wszystko DLA NIEJ, a tu nagle chłopak? nie.. nie może być.
Pewnie, że zdrowie najważniejsze, ale też chodzi o inne praktyczne sprawy, jak np. to, że właśnie już dużo rzeczy mamy dla CÓRKI, no i ubranka by były też na bierząco po chrześnicy mojego Tżta. Teraz bd miała 3 tyg. myślenia

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:00   #1227
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a najlepsza była moja koleżanka która mi odkłada ubranka po swojej Natalii
jak sie okazało ze będę mieć córkę i powiedziała ze to super bo ona mi da ubranka ale połowę bo pół obiecała innej swojej koleżance która tez ma mieć córkę
potem był telefon ze jednak ta koleżanka będzie mieć jednak syna

i co usłyszałam w zeszłym tygodniu jak sie umawiałyśmy na kawę??

ze owszem tak koleżanka urodziła, ale córkę!!
Masakra chyba mniej zamieszania było kiedyś jak kobieta nie poznawała płci w ogóle

Nie przejmuj się Avikusia, my czekamy na synka, a dwie wizyty temu gin do nas z pytaniem "tu będzie dziewczynka, tak?" na szczęście za moment się poprawił, bo mały poświecił sprzętem... Myślałam, że tylko z dziewczynki może wyjść chłopiec, a okazuje się, że przeróżnie to bywa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 09:06   #1228
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
A mi został już tylko jeden egzamin za 2 tygodnie, ale w zasadzie to już się nim nie stresuję Dzisiaj raczej wszystko nieźle poszło.
Zgagowcom współczuję i łączę się w bólu, ale chyba już wolę zgagę niż te hemoroidy. Tak mnie piecze czasami, że w nocy spać nie mogę i nic nie pomaga. Piecze nawet po umyciu się, po lekach po wszystkim....Jutro idę do gina, może coś mi poradzi jeszcze, bo po ostatniej maści którą mi przepisał mam uczulenie... Załamka, normalnie. Najgorsze jest poczucie, że jak zaczyna piec, to nic nie można zrobić bo nic nie pomaga... A próbowałam już niemal wszystkiego... Eh, też sobie ponarzekałam. Mam nadzieję, że to tylko hormony tak działają i przejdzie jak urodzę. Byle szybko bo tak długo nie pociągnę...

Ja tez mam problemy ze zgaga...ale mnie pomaga gaviscon..lekarz mi przepisal okropne w smaku ale pomaga...nie wiem moze jest cos takiego w pl....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:07   #1229
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
tak wytrzymać nie mogę bo wszędzie gdzie jestem chodzę i zakręcam kaloryfery i otwieram okna a wszyscy się zmówili i mi te okna zamykają i odkręcają kaloryfery
U mnie to samo. Bez przerwy jest mi gorącą. Mąż już nie może ze mną wytrzymać. Ja też chodzę i zakręcam kaloryfery i otwieram okna, a mąż odkręca kaloryfery i zamyka okna. Cały czas marudzi, że zamarznie we własnym domu . On nie lubi zimna.

A pamiętam, jak byłam na początku ciąży, a moja przyjaciółka na tym etapie co ja teraz. Jak do niej przychodziłam, to zamarzałam. Siedziałam w swetrze i szaliku i zastanawiałam się, czy ona dzidziusia nie zamrozi .

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-01-31 o 09:11
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:07   #1230
Castia
Wtajemniczenie

cześć królewny

ale naskrobalyscie przez weekend

u nas z seksem tez lipa od dłuższego czasu, bo TZ sie boi
no to coz ja go zmuszać nie bede

miałam spakować torbę w weekend ale jakoś nie miałam czasu, może dzisiaj w końcu ją spakuje
przywiezlismy wczoraj lozeczko od siostry bo nie kupowalismy nowego, tylko TZ chyba je przeleci lakierem, nie wiem czy nie za pozno juz na to, boje sie ze bedzie smierdziec i sie waham troche czy w ogole cos z nim robic. nie jest zniszczone ani nic no i ja bym wolała z nim nic nie robic tylko przeczyscis sciereczka bo zostalo tylko 4 tyg

macie wszystkie sliczne brzuszki:love : już takie duże , okrąglutkie, piękne

ja też się cały czas zastanawiam czy naprawdę noszę córcię w sobie, ale jak będzie synuś to też będę szczęśliwa to fakt mam pełno sukienek, ciuszków w dziewczęcych kolorach aleee co tam dla mnie zdrówko najwazniejsze
dopiero by wszyscy byli w szoku hehe

iweczka łącze się z tobą w cierpieniu, u mnie zgaga to już rutyna, nie ma dnia bez zgagi, okropieństwo - odstawiłam soczki, owoce, słodycze a i tak małpa jest codziennie
fujjjjj

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-31 o 09:10
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości