|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
ja tez tak mialam ze na pierwszym tescie to tylko ja widzialam ta kreske i jak zrobilam na 3 dzien to juz troszeczke mocniejsza i jak obudzilam mojego tz zeby zobaczyk ile widzi kresek to tez widzila jedna i naprawde trzeba sie bylo dobrze przygladac pod swiatlo
wiec kochana nie wazne jak mocna najwazniejsze ze jest
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny jestem załamana. Pisałam wam wczoraj o tym małym krawieniu? Dzisiaj pojawiają się brązowe niespodzianki tzn nie wiem czy to upławy ale jestem załamana. Tyle czytałam o tych upławach, że chyba zaraz zejdę ze strachu
|
|
|
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Od 10 dni nie mam okresu, 2 testy wyszły pozytywne a ja nadal nie moge w to uwierzyc, ze bede mama. Zaraz poleciałam do lekarza, ale bylo za wczesnie zeby mogl stwierdzic ciaze na 100%. Dał mi jednak juz skierowanie na wszystkie niezbedne badania. Jutro ide je zrobic, bhcg również wiec przekonam się i moze wtedy uwierze i to do mnie dotrze . Według kalkulatorow internetowych- porod na 28 wrzesnia. Pozdrawiam
Edytowane przez OrangeJuice Czas edycji: 2011-01-30 o 11:02 |
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prosze uspokojcie mnie, bo chyba niepotrzebnie sie naczytalam o poronieniach..
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny a myslalyscie juz nad imionami? moze to wczesnie ale ja mam juz imiona i dla chlopczyka i dla dziewczynki
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-01-30 o 13:24 |
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dołączam jako nowa przyszła mama
![]() dokładnie dziewczyny nie ignorujcie plamień... Ja ciągle słyszałam, że krwawienie na początku jest normalne itp nie chciałam panikować. Jak trafiłam do szpitala to było już za późno. Lekarz mnie strasznie zrypał i powiedział że nawet jak jest kropka krwi to należy to sprawdzić. Na szczęście teraz udało nam się po pierwszej próbie i jutro umawiam się na pierwszą wizytę. |
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
witam , ja po szkole uffff
jutro 1 wizyta!
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Przyczajenie
|
Moj pierwszy test wyszedl negatywnie drugi bardzo blada druga kreska trzeci juz wyrazniejsza, wczoraj bylam na pierwszej wizycie to powiedzal ze te testy na 97 % sie sprawdzaja, Jest trzy procent szans ze mose nic z tego nie wyniknac bo moze byc puste jajo lub ciaza zakotwiczona w niewlasciwym miejscu - czego sie bardzo obawiam wiec kazal mi zrobic badanie krwi i po siodmym tygodniu usg i powiedzial ze jak bedzie widoczne jajo z czyms w srodku i z bijacym serduszkiem to wtedy bedzie juz pewny ze wszystko jest ok, a narazie trzeba miec nadzieje i stosowac wszystkie zalecenia dla kobiet ciezarnych (nie pic alkoholu , nie palic itp) i zrobilam test krwi i wyszlo ze jestem (20246.99 mUI/ml)
czyli miescze sie w piatym tygodniu, ale wedlug moich obliczeni konczy sie szosty tydzien, Mieszkam za granica nie wiem czy w polsce sa te same miary, jestem pelna nadziei - MOJA PIERWSZA CIAZA, trzymam za was wszystkie kciuki pozdrawiam Anna ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Mi lekarz dal swoj numer telefonu i powieddzial ze jak bym maila jakiekolwiek krwawienie plamienie to mam do niego dzwonic, nie wiem czy w polsce tez sa takie zwyczaje, |
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
mój lekarz do którego chodzę prywatnie też daje swój numer a na kasę chorych nie mam pojęcia...
|
|
|
|
#618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak czy inaczej, gratulacje |
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wybrałam jeszcze ginekologa. A ta do której chodze aktualnie na pewno by mi nie dała telefonu bo to taka starsza kompetentna ale nieszczególnie otwarta Pani. Chciałabym poszukać innych, ale w sumie nikt nie jest w stanie polecić ginekologa dobrego i tańszego niż 150 zł a ja teraz mam masę innych wydatków więc taka cena wizyty- biorąc pod uwagę że panikuję i jestem u gina często odpada. I nie wiem co robić bo w sumie ciąża ważna, liczy się dobry ginekolog, ale zanim takiego znajdę to urodzę
Zazdroszczę, że wasi ginkowie dali wam telefony i możecie się kontaktować. Bo ja dzisiaj rano to w ciemnej dupie byłam.
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny!!!
Po pierwsze gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych!! Po drugie, widzę, że temat wrze o plamieniach. Nie bagatelizujcie ich, chodź większość, może być niegroźnych to nigdy nie wiadomo dlaczego są. Sama przez to przechodziłam w 1 ciąży. I dwa razy wylądowałam w szpitalu... Na szczęście córcia urodziła się zdrowiutka pod koniec 38 tc. Teraz chodź niespecjalnie zmontowaliśmy z TŻ kolejną fasoleczkę ![]() ![]() Oczywiście bardzo się cieszymy, że córcia będzie miała rodzeństwo. Z kalkulatorów internetowych wychodzi jakiś 30 września, ale jak to zwykle bywa, może będzie zupełnie inny termin. Pierwszą wizytę u gin mam już za sobą w poprzedni poniedziałek. W środę robię pierwsze badania krwi, moczu, a w piątek 1 USG! którego nie mogę się doczekać. Co do testów, po porodzie jakoś bardzo unormowały mi się okresy i miałam 27 dniowe cykle i pierwszy zrobiłam 28 dnia, odrazu wyszła blada II kreska. A za 3 dni już dwie grube krechy. Wczoraj zaczęłam 6 tydzień Moje objawy?? - najpierw brak apetytu, teraz wręcz odwrotnie - brak @ oczywiście - powiększone piersi, ostatnio tak pełne, że zaczynają trochę boleć - lekki ból podbrzusza jak na @ - drażliwość na zapachy, szczególnie takie smażone - bóle głowy - zawroty głowy - pogorszenie się cery, na szczęście, powoli powoli wraca do normy ![]() no i to chyba wsio ![]() ![]() Przyjmujecie mnie do waszego grona??
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście! Serdecznie witamy kolejną Mamusię!
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2011-01-30 o 21:24 |
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Cotynato, aż mnie zmroziło, jak teraz przeczytałam o Twojej "przygodzie" . Bardzo dobrze, że pojechałaś na pogotowie, a nawet dwa razy zyskałaś, bo upewniłaś się, że jest ok i widziałaś upragnione serce
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do swojej gin mam skaypa, numery tel do domu i na obie komorki plus maila.
Nigdy mnie nie zawiodla. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dodam ze jest talk ciepla, tak sympatyczna osoba, otwarta dla ludzi, jest po prostu...nie wiem jak to napisac. Opinie na jej temat sa rozne, ja nie moge zlego slowa powiedziec dlatego jutro juz ide do niej i odkad zaszlam w 1 ciaze do niej chodzilam. Dla mnie to aniol nie czlowiek. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- chodzac prywatnie wizyta w badaniem i usg 50 zl , a za badania nie placilam, brala moja ksiazeczke i podbijala u lekarza w szpitalu zeby m nie musiala placic.
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn z Warszawy - do jakiego lekarza chodzicie? może jakiegoś polecacie lub odradzacie?
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nauczylam jednej rzeczy.
NIE MA LEKARZY IDEALNYCH, NIE MA DOBRYCH, ZA TO JEST MASA ZŁYCH! Nie da sie jednoznacznie powiedziec czegos o lekarzu tak na prawdę. Jednemu pomoże będzie najlepszy, drugiemy nie pomoże lub coś przeoczy bedzie najgorszy. Najlepiej chyba zdac sie na siebie i zobaczyc czy dany lekarz będzie nam odpowiadał. Nie wszystko takie proste jest... dobrze jest się zainteresowac od razu, wiedzieć jakie badanie robi się kiedy i tak dalej, ważne żeby nie podważać referencji lekarza, ale kiedy np wiemy ze w danym miesiacu powinnysmy miec jakies badanie a nie bylo skierowania na nie, to zapytac o to wprost. Wiem ze powinnam miec zrobione takie badanie, ono przeciez sluzy zeby sprawdzic czy.... dostane na nie skierowanie? Trzeba miec glowe na karku , niestety.
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałaś, że Tobie zdarzył się wypadek po stosunku, to bardzo prawdopodobne, że doszło po prostu do uszkodzenia nabłonka pochwy czy szyjki, czyli coś zupełnie niegroźnego (w ciąży się to zdarza dość często nawet, bo wszystko jest wtedy bardziej rozpulchnione i ukrwione). A ta ciemniejsza wydzielina następnego dnia to pewnie po prostu jeszcze pozostałości po wczorajszej krwi. Mam nadzieję, że to było jednorazowe i jutro już będziesz spokojna
|
|
#629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciążą chodziłam na NFZ do bardzo fajnego lekarza i czekałam na wizyte 1 dzień maksymalnie 3, ale naczytałam się w necie że ciąże nie fajnie prowadzi, do tego nie pracuje w moim szpitalu, a wiadomo ze dobrze mieć kogoś znajomego ![]() 150 zł to bardzo dużo, to może lepiej chodź na NFZ skoro Ci lekarz odpowiada dla mnie 100 zł które płace jest na prawde największa stawką jaką moge dać lekarzowi a i tak uważam ze to mega stawka za max 10 min pracy , chcociaż tż pewnie to i dałby 200 bo "jak dla fasolka to nie można żałować" Kochana to pod kołderke i prosze się grzać ![]() Dobrze, ż epojechałas z tymi krwawieniami, teraz będziesz spokojniejsza ![]() natka, a do jakiego lekarza chodzisz? Cytat:
![]() Darusiaaa, widzicie Wy to macie szczęście gratulacje ![]() OrangeJuice, andruszki, katevalley - gratulacje no i witamy ![]() Cytat:
ale bardziej o dziewczęcych dla chłopca to nie wiem jeszcze, kiedyś tż mówił że chce nazwać synka Szczepan ale teraz zmienił zdanie, ale żadnej innej propozycji nie rzucił ![]() a pochwalisz się co wybraliście? ![]() Ja mam dzisiaj w końcu wizytę, ale jakoś wstałam lewą nogą i nawet tym się nie cieszę jakoś niewyraźnie się czuje, zastanawiam się czy jechać do pracy dziś
|
|||
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz tez wczesniej pisalam ze musze zmienic gin bo moj nie mial usg u siebie, i moj kochany TŻ zapisal mnie do swojego lux medu jako dodatek(tylko on ma firmowy lux med i moze cos takiego zrobic), bedziemy placic za mnie 75 zl mies i nieograniczony dostep do lekarzy gin i wizyt i badan i nie bede musiala placic za wszystko, ulzylo mi na maksa, kiedys mialam okazje korzystac z lux medu tez z pracy i bylam bardzo zadowolona, moze sprobuj sobie wyrobic tam karte?? jest mnostwo specjalistow, opinie mozna sobie znalezc na znanylekarz.pl i bedziesz wiedziala gdzie ewentualnie pojsc![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

i możecie się kontaktować. Bo ja dzisiaj rano to w ciemnej dupie byłam.

55kg