|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
cześć mamusie
Cytat:
A wogóle to co to ta nadrzerka może wiecie??? ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- okakola gratuluje i sto lat dla Kubusia i dziwię się że już stoi, super moja kasia dopiero siada ale jeszcze niestabilnie chwieje się na boki i bach, ale nauczyła się przekręcać na brzuszek z plecków tylko rączka jej czasem zostaje z tyłu i niemoże jej przełożyć. ostatnio z poduszki przekreciła się na łokieć i z łokcia na brzuszek i cap za obrusik na stoliku i mamy telefon oczywiście wylądował na podłodze bo niezdążyłam bo złapać, moja zdolna szkudnica ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- zapomniałam dopisać że my JUTRO kończymy 5 miesięcy ale czas leci!!!---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- udę lulu do mojej księżniczki trzymajcie się pa
|
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
U Lazurki ok wszystko, czasem pisze ![]() no to pizama przeciez Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ranka tam Ola, Wikimi sto lat!!!! Ola, ale fajnie juz Kubie zeby widac
|
|||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 1 fotce taki biedny zamkniety ale super juz stoi wspolczuje wam tych problemow przy zabkach. nam misiek marudzi od dluzszego czasu a zebow nie ma ![]() dzien dobry nocka jak zwykle bez rewelacji a na dodatek misio mleka nie chce. wogole na noc kaszki tez za wiele nie zjadl potem po polnocy 30 ml mleka (szalenstwo) o 5 - 80 ml kolo 8 marudzil wiec dalam mleko a zjadl 40 ml zaraz mu zrobie kaszke moze lyzeczka zje
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla naszego przystojniaka kurcze ale masz pieknisia w domu
co do zebow to kupy moga byc zadkie i niektore dzieci wymiotuja jeszcze slicznie Kubus juz stoi a co do tego ze boi sie robota to moj mlody po szpitalu bal sie odkurzacza teraz go uwielbia jak odkurzam to ten gania mnie w chodziku ![]() Cytat:
u nas nocki byly lepsze za to dzisiaj sie mlody rzucal co chwile ale psy na dworze strasznie ujadaly sama sie budzilam i w koncu o 1.00 wzielam mlodego do nas tez co jakis czas sie budzil jak sie zamknely to dopiero ladnie spal i na sile go budzilam o 4.30 na mleczko tzn przez sen wypil bo o 19.00 zjadl tylko polowe kaszki na gesto o 22.00 dalam mu butle wypil tylko 40ml wiec balam sie ze glodny jest i dostal butle a poza tym to tez srednio z jedzeniem zjada polowe swoich porcji---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- ale wczoraj mialam ubaw dwa razy posadzilam mlodego na nocnik i dwa razy siusiu bylo
|
|
#2405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
olakola super zebole! zdrowka dla maluszka
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
frania wyglada to tak ze gdy siedzi spokojnie a rzadko sie zdarza to sie nie giba ale czesto interesuje go wszystko w kolo i wtedy ma zachwiania zwlaszcza ze jego interesuje wszystko
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia. Chodziło chyba o to, że powietrze nie dociera do całego proszku podczas użytku ???
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koleżanka mi mówiła, że czytała książkę "jak szybko pozbyć się pieluch" (albo jakoś tak brzmiał tytuł) i tam pisali, że dziecko do około 6-7 miesiąca łatwo jest nauczyć sikać, że ono samo "umie", natomiast po 7 miesiącu następuje jakaś blokada i bardzo ciężko nauczyć. Ta koleżanka sadza swoją małą (5miesięcy) i mała ładnie się załatwia. Natomiast gadałam z inną koleżanką, która 8miesięczniaka chciała nocnikować i mówi, że tragedia, że może siedzieć 30min i nic nie zrobi. Kubuśka staramy się sadzać po każdym spanku, po jedzonku i przed kąpielą, prawie zawsze coś robi ![]() a no i dzidziak nie musi wcale dobrze siedzieć, bo można go podtrzymywać pod paszkami; nie wiem jak inne, ale Kubul się napina zaraz jak ma nocnik pod pupcią i po minucie "robota" skończona Kubuś dziękuje za życzonka
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2011-01-29 o 20:28 |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa to super
tez musze zaczacsadzac Maje w koncuCytat:
ja zwiazku zadnego nie widze hehe ciekawe skad wzieli te specjalistki od mineralow ![]() musze wam cos pokazac, zakochalam sie... http://allegro.pl/khaki-czolenka-but...421507348.html |
|
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze super tylko straaaaaasznie wysokie
wiosna idzie |
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich maluszków Nie pisałam wczoraj bo trochę zalatana byłam, rano fryzjer głównie dla niuni byłam w 5-10-15 (była wyprzedaż) kupiłam niuni komplet czape z szalikiem polarowe a potem szaleństwo w rossmanie![]() aaaa muszę się pochwalić 2 nocka z rzędu przespana do 6:00 ale ... zjadła i spiochała dalej wczoraj do 8:45 a dziś do 7:35(ale tylko dlatego że kupa poszła )miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
Tak czytam i czyta o tych ząbkach, coraz ich więcej na naszym wątku a u nas cisza. Ale w sumie ma jeszcze czas. Ale muszę sie za nocnikiem rozejrzę. Nie zaszkodzi mieć. olakola jaki on śliczny i jak cudnie stoi! Bardzo szybko Ci sie rozwija, załoe sie, że zaraz będzie biegał. Może naśladuje starszego brata? agamarcio koniecznie pochwal sie fryzurką. Ja też byłam w piatek w rossmanie i akurat trafiłam na super promocje nan2. Kosztuje 12.49 a np w carrfurze 17 ![]() niezawsze boskie buty! |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa kupilam je
Vette niska jestes jak ja, wiec nie sa za wysokie MArta no mam nadzieje, ze beda wygodne wlasnie przez ta koturne, nigdy nie kupowalam butow przez neta, ale te musze miec!
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butki ładne, choć nie w moim stylu. Ja to ogólnie dziwna jestem jeśli chodzi o buty...
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze swietne butki i widze ze inne tez fajne maja daj koniecznie znac jak dojda czy wygodne
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Byłyście łaskawe w pisaniu ![]() Wczoraj wieczorem miałam wolne, Marek był z Igą a ja winkowałam z koleżanką Takie babskie wieczory są bardzo przydatne ![]() niezawsze świetne te buty i ta cena . Potrzebuję podobne na slub koleżanki, ale chciałabym nieco niższe olakola sto lat dla Kubusia |
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia od cioci Siali dla wszystkich dzieciaczków
Zdrówka i dużo radości!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siala |
|
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Niezawsze, jakby to powiedział mój kolega z pracy "sucze buty"
Dzidzia, też jestem wybredna, jeśli chodzi o buty. Kocham szpilki, ale niestety przez moje skrzywienie kręgosłupa, strasznie n przez to cierpi Na dodatek od tego, że latałam jako małolata na bardzo wysokich obcasach, mam płaskostopie poprzeczne i zaczynają mi się robić halluksy...
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I tak się boję, że jak Aliska zacznie chodzić, to nie będę mogła jej pomagać. A o kolejnych ciążach to już wolę nie myśleć. Co dzień budzę się z potwornym bólem w plecach .
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz jakie sa w Twoim stylu ![]() Cytat:
hehe, ale do rurek i sweterka, przeciez nie do miniowy Dam znac jak dojda |
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie, raz ubralam na moj panienski ale teraz musze sobie sprawic jakies nowe bo mam same czolenka z odkrytym palcem. a te sliczne, szkoda ze rozmiar juz wykupiony ehh tylko ze moj tz ma 180cm ja 170 i jak ubiore takie 12 cm to bede wyzsza od niego juz taka akcje mialam na pierwszej randce z nim... ja sie odwalilam w 12 cm obcas i czulam sie jak jego starsza siostra
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!my od piatku jestesmy u rodzicow i zostajemy jeszcze ten tydzien, dlatego moge byc tutaj rzadziej.
A teraz sie chwale:Ada dzis zrobila 2razy siku do nocnika i 2 razy kupke na kibelku ze mna no i strasznie czesto sie budzi w nocy i chce ssac, ale nie smoczka...chyba lada dzien jej zeby wyjda, bo juz ma takie wypkukle dziasla i biale widac
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, wiem, jak to jest, bo mam tak krzywy kręgosłup, że sama się dziwię, że w ciąży mnie nic a nic nie bolał. Teraz dokucza, jak krzywo śpię, dużo sprzątam, dużo chodzę i noszę wysokie obcasy
Jak jeszcze studiowałam, chodziłam na rehabilitacje do super faceta i masaże do absolwenta mojej mamy. Cudownie było czuć, jakby się nie miało kręgosłupa Niezawsze, domyślam się, że raczej nie ubrałabyś do tego lateksowej mini i bluzki z dekoltem
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Bajka oj tam oj tam to 11,5 a nie 12cm, zreszta sa jeszcze inne kolory i mysle, ze w tym kolorze moga byc jeszcze
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze buty super! bardzo mi sie podobają, tyle że ja wysoka jestem i w takich szpilach źle się cuzję jak jakaś wieża... aczkolwiem mój tż lubi i mówi, że przy nim mogę nosić bo i tak wyższa od niego nei będę
hehetrochę Was poczytałam (jakieś 10 str. wstecz ...a do nadrobienia mialabym jakieś 30) ale więcej już nie dam rady... zmykam spać bo rano wstać trzeba hehe |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
mam mega zaleglosci
nadrabiania na caly dzien chyba ale nadrobie Wlasnie ogladam tvn i byl reportaz o dziewczynie ktora urodzila martwe dziecko Mowia na temat przyjecia rodzacej kobiety do szpitala. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-31 o 08:37 |
|
|
|
#2428 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mam nadzieję, że miło spędziłyście weekend ![]() Anoxa - mocz ogólne badania, osad moczu, badania biochemiczne (wapń,fosfor,białko, kreatynina), i ogólne z krwi (leukocyty, neutrofile, limfocyty, monocyty, hemoglobina, płytki, hematokryt, bazocyty, średnia objętość krwinki, zawartość Hb) Wszystkie badania wyszły w normie Musze w tym tygodniu iść do pediatry z tymi wynikami. Powie mi jak mamy żywić małego uwzględniając wyniki i jego alergię.---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Do tego jak za długo siedzę to czuję takie "ciągnięcie". Zakładam, że to zrosty ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- wow! jak pięknie stoi ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy za sobą pierwsze kroki z BLW
![]() P1040997 - Kopia.jpg Przygotowałam gotowaną marchewkę, ziemniaki i jabłko. Wszystko na parze i z ekologicznych upraw. Miało to niewiele wspólnego z jedzeniem ale mały dobrze się bawił. Dobór warzyw nie miał większego znaczenia bo Szymka interesowało głównie to czy marchewka rozgniecie się szybciej niż ziemniak. |
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a sprobowal chociaz?dajesz mu tez papki czy od razu w kwalkach?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Kurcze musze sie wybrac do lekarza, ale jakos mi nie podrodze :/

nie dziala...
U Lazurki ok wszystko, czasem pisze 

ale super juz stoi
co do zebow to kupy moga byc zadkie i niektore dzieci wymiotuja jeszcze slicznie Kubus juz stoi a co do tego ze boi sie robota to moj mlody po szpitalu bal sie odkurzacza teraz go uwielbia jak odkurzam to ten gania mnie w chodziku
super zebole! zdrowka dla maluszka

no i strasznie czesto sie budzi w nocy i chce ssac, ale nie smoczka...chyba lada dzien jej zeby wyjda, bo juz ma takie wypkukle dziasla i biale widac