Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 22:11   #2401
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

cześć mamusie
Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie

Aha. mam pytanie do dziewczyn po cesarce - czy was boli brzuch ? kurcze mnie tak pobolewa brzuch na dole (jak by na poczatku ciazy, jak by na okres) ale to mnie boli co dziennie Kurcze musze sie wybrac do lekarza, ale jakos mi nie podrodze :/

I jeszcze jedno pytanko - co sie dzieje z Lazurowa ? ;/ moze cos przegapilam ...
mnie też coś tam w środku pobolewało ale teraz już przestało, ale ja mam nadżerkę ponoć i umówiłam się do gina na 2.02, troche zaniedbałam bo powinnam już dawno się wybrać tak jak mi kazał ale jakoś tak wyszło.
A wogóle to co to ta nadrzerka może wiecie???

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

okakola gratuluje i sto lat dla Kubusia i dziwię się że już stoi, super
moja kasia dopiero siada ale jeszcze niestabilnie chwieje się na boki i bach, ale nauczyła się przekręcać na brzuszek z plecków tylko rączka jej czasem zostaje z tyłu i niemoże jej przełożyć. ostatnio z poduszki przekreciła się na łokieć i z łokcia na brzuszek i cap za obrusik na stoliku i mamy telefon oczywiście wylądował na podłodze bo niezdążyłam bo złapać, moja zdolna szkudnica

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

zapomniałam dopisać że my JUTRO kończymy 5 miesięcy ale czas leci!!!

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

udę lulu do mojej księżniczki trzymajcie się pa

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 00:00   #2402
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Wojtus zarazil mame I mamy w domu maly szpital.
Dzisiaj jak mu mierzylam temperatukre, to nasikal na termometr - i co... termometr szlag trafil nie dziala...

I jeszcze jedno pytanko - co sie dzieje z Lazurowa ? ;/ moze cos przegapilam ...
hehe no to ladnie z tym termometrem U Lazurki ok wszystko, czasem pisze

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A śpiochy i pajace to nie ubranka?
no to pizama przeciez
Cytat:
Że nie są do cery suchej, że absolutnie nie nanosić na mokro, że potrzeba porządnych pędzli i że mają fajne opakowanie z sitkiem dzięki czemu się nie utleniają.tyla.
a co ma sitko do utleniania sie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jak zaszłam w ciążę, to mała babcia wymyśliła, że weźmiemy szybko ślub, ubiorę sukienkę, którą parę lat temu kupiłam w lumpiku (!), a wesele zrobimy w kebabie TŻta. Jak to usłyszałam, to omal się nie posikałam
babcia jest bardzo ekonomiczna

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
A wogóle to co to ta nadrzerka może wiecie???
to ranka tam

Ola, Wikimi sto lat!!!!
Ola, ale fajnie juz Kubie zeby widac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 08:23   #2403
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
t

kupiliśmy kojec na allegro, wiec mogę spokojnie iśc sama do wc, nie martwiac się gdzie mi Kubul ucieknie; nie potrafi w nim wstac, bo nie ma się jak złapac, ale myślę, że kilka dni i obczai

no i dziwna rzecz - zaczął się bac robota kuchennego, jak włączam, to ryczy, a zawsze go uspokajał

Kubuś dzisiaj skończył 7 miesięcy
wszystkiego najlepszego
na 1 fotce taki biedny zamkniety ale super juz stoi przystojniaczek maly
wspolczuje wam tych problemow przy zabkach.
nam misiek marudzi od dluzszego czasu a zebow nie ma

dzien dobry
nocka jak zwykle bez rewelacji a na dodatek misio mleka nie chce. wogole na noc kaszki tez za wiele nie zjadl potem po polnocy 30 ml mleka (szalenstwo) o 5 - 80 ml kolo 8 marudzil wiec dalam mleko a zjadl 40 ml zaraz mu zrobie kaszke moze lyzeczka zje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:12   #2404
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

100 lat dla naszego przystojniaka kurcze ale masz pieknisia w domu co do zebow to kupy moga byc zadkie i niektore dzieci wymiotuja jeszcze slicznie Kubus juz stoi a co do tego ze boi sie robota to moj mlody po szpitalu bal sie odkurzacza teraz go uwielbia jak odkurzam to ten gania mnie w chodziku

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

dzien dobry
nocka jak zwykle bez rewelacji a na dodatek misio mleka nie chce. wogole na noc kaszki tez za wiele nie zjadl potem po polnocy 30 ml mleka (szalenstwo) o 5 - 80 ml kolo 8 marudzil wiec dalam mleko a zjadl 40 ml zaraz mu zrobie kaszke moze lyzeczka zje
biedny Michcio u nas nocki byly lepsze za to dzisiaj sie mlody rzucal co chwile ale psy na dworze strasznie ujadaly sama sie budzilam i w koncu o 1.00 wzielam mlodego do nas tez co jakis czas sie budzil jak sie zamknely to dopiero ladnie spal i na sile go budzilam o 4.30 na mleczko tzn przez sen wypil bo o 19.00 zjadl tylko polowe kaszki na gesto o 22.00 dalam mu butle wypil tylko 40ml wiec balam sie ze glodny jest i dostal butle a poza tym to tez srednio z jedzeniem zjada polowe swoich porcji

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

ale wczoraj mialam ubaw dwa razy posadzilam mlodego na nocnik i dwa razy siusiu bylo
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:52   #2405
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ale wczoraj mialam ubaw dwa razy posadzilam mlodego na nocnik i dwa razy siusiu bylo
ale czad! rozumiem ze on juz siedzi bez gibania sie?

olakola super zebole! zdrowka dla maluszka
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:49   #2406
anoxa
Zakorzenienie

frania wyglada to tak ze gdy siedzi spokojnie a rzadko sie zdarza to sie nie giba ale czesto interesuje go wszystko w kolo i wtedy ma zachwiania zwlaszcza ze jego interesuje wszystko
Stary 2011-01-29, 15:02   #2407
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Olakola, sto lat dla Kubusia!

Dzidzia, gdzie dokładnie, jak się nazywała?
Anita, zakład jest w bloku, przy tej ulicy co ALDI, bohaterów kragujewca (?), jak będziesz chciała, to Ci podeślę telefon do niej.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no to pizama przeciez
a co ma sitko do utleniania sie
Nie mam pojęcia. Chodziło chyba o to, że powietrze nie dociera do całego proszku podczas użytku ???

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 19:25   #2408
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Anoxa - super, że sika no to teraz musisz go sadzać

koleżanka mi mówiła, że czytała książkę "jak szybko pozbyć się pieluch" (albo jakoś tak brzmiał tytuł) i tam pisali, że dziecko do około 6-7 miesiąca łatwo jest nauczyć sikać, że ono samo "umie", natomiast po 7 miesiącu następuje jakaś blokada i bardzo ciężko nauczyć.
Ta koleżanka sadza swoją małą (5miesięcy) i mała ładnie się załatwia. Natomiast gadałam z inną koleżanką, która 8miesięczniaka chciała nocnikować i mówi, że tragedia, że może siedzieć 30min i nic nie zrobi.
Kubuśka staramy się sadzać po każdym spanku, po jedzonku i przed kąpielą, prawie zawsze coś robi
a no i dzidziak nie musi wcale dobrze siedzieć, bo można go podtrzymywać pod paszkami; nie wiem jak inne, ale Kubul się napina zaraz jak ma nocnik pod pupcią i po minucie "robota" skończona

Kubuś dziękuje za życzonka

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2011-01-29 o 19:28
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 01:32   #2409
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa to super tez musze zaczacsadzac Maje w koncu

Cytat:

Nie mam pojęcia. Chodziło chyba o to, że powietrze nie dociera do całego proszku podczas użytku ???
ale jak sie nie dostaje jak dostaje ja zwiazku zadnego nie widze hehe ciekawe skad wzieli te specjalistki od mineralow

musze wam cos pokazac, zakochalam sie... http://allegro.pl/khaki-czolenka-but...421507348.html

Maciuś
Stary 2011-01-30, 07:03   #2410
vette
Zadomowienie

niezawsze super tylko straaaaaasznie wysokie

wiosna idzie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 08:42   #2411
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cześć mamusie

Najlepsze życzenia dla wszystkich maluszków

Nie pisałam wczoraj bo trochę zalatana byłam, rano fryzjer potem zakupki udanegłównie dla niuni byłam w 5-10-15 (była wyprzedaż) kupiłam niuni komplet czape z szalikiem polarowe a potem szaleństwo w rossmanie potem spacer z malutką.W ogóle to mój dzieć obraził się wczoraj na spanie przez cały dzień spała niecałą godzinę(w tym pół godz. na dworze) więc nie bardzo miałam jak do Was zajrzeć

aaaa muszę się pochwalić 2 nocka z rzędu przespana do 6:00
ale ...
zjadła i spiochała dalej wczoraj do 8:45 a dziś do 7:35(ale tylko dlatego że kupa poszła)

miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 09:47   #2412
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć mamusie!

Tak czytam i czyta o tych ząbkach, coraz ich więcej na naszym wątku a u nas cisza. Ale w sumie ma jeszcze czas. Ale muszę sie za nocnikiem rozejrzę. Nie zaszkodzi mieć.

olakola jaki on śliczny i jak cudnie stoi! Bardzo szybko Ci sie rozwija, załoe sie, że zaraz będzie biegał. Może naśladuje starszego brata?

agamarcio koniecznie pochwal sie fryzurką. Ja też byłam w piatek w rossmanie i akurat trafiłam na super promocje nan2. Kosztuje 12.49 a np w carrfurze 17

niezawsze boskie buty! Marzą mi sie takie ale na mniejszym obcasie. Taką szpile kupiła sobie ostatnio moja mama i mówiła, że sa super wygodne przez tą platformię.
Stary 2011-01-30, 10:02   #2413
niezawsze
Zakorzenienie

aaaaaa kupilam je Vette niska jestes jak ja, wiec nie sa za wysokie MArta no mam nadzieje, ze beda wygodne wlasnie przez ta koturne, nigdy nie kupowalam butow przez neta, ale te musze miec!

Maciuś
Stary 2011-01-30, 11:24   #2414
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak sie nie dostaje jak dostaje ja zwiazku zadnego nie widze hehe ciekawe skad wzieli te specjalistki od mineralow
Ja tam nie wiem, cytowałam. Kobieta ogólnie wyglądała, jakby nie miała pojęcia o minerałach. Ja wiem, że moja wiedza i doświadczenie biedne, ale ona miała jeszcze mniej do powiedzenia i pokazania... :/

Butki ładne, choć nie w moim stylu. Ja to ogólnie dziwna jestem jeśli chodzi o buty...

. Witaj Kochanie

Stary 2011-01-30, 12:02   #2415
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze swietne butki i widze ze inne tez fajne maja daj koniecznie znac jak dojda czy wygodne
Stary 2011-01-30, 12:20   #2416
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny Byłyście łaskawe w pisaniu
Wczoraj wieczorem miałam wolne, Marek był z Igą a ja winkowałam z koleżanką Takie babskie wieczory są bardzo przydatne

niezawsze świetne te buty i ta cena . Potrzebuję podobne na slub koleżanki, ale chciałabym nieco niższe
olakola sto lat dla Kubusia
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 15:55   #2417
Siala_Bala
Zakorzenienie

Pozdrowienia od cioci Siali dla wszystkich dzieciaczków
Zdrówka i dużo radości!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 18:30   #2418
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
aaaaaa kupilam je Vette niska jestes jak ja, wiec nie sa za wysokie MArta no mam nadzieje, ze beda wygodne wlasnie przez ta koturne, nigdy nie kupowalam butow przez neta, ale te musze miec!
Koniecznie daj znać jak przyjdą. Tez nigdy nie kupowałam butów przez neta a mozna utrafić niezłe egzemplarze za fajną cenę. Strasznie chce mi sie butów na obcasie!

Siala Wracaj do nas!
Stary 2011-01-30, 19:01   #2419
martysek
Zadomowienie

Niezawsze, jakby to powiedział mój kolega z pracy "sucze buty"

Dzidzia, też jestem wybredna, jeśli chodzi o buty. Kocham szpilki, ale niestety przez moje skrzywienie kręgosłupa, strasznie n przez to cierpi Na dodatek od tego, że latałam jako małolata na bardzo wysokich obcasach, mam płaskostopie poprzeczne i zaczynają mi się robić halluksy...
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 19:32   #2420
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Dzidzia, też jestem wybredna, jeśli chodzi o buty. Kocham szpilki, ale niestety przez moje skrzywienie kręgosłupa, strasznie n przez to cierpi Na dodatek od tego, że latałam jako małolata na bardzo wysokich obcasach, mam płaskostopie poprzeczne i zaczynają mi się robić halluksy...
Mój Szanowny Ukochany uwielbia szpilki. Mi w sumie nie przeszkadzają, gdyby nie to, że też mam potworne kłopoty z kręgosłupem. Nie jestem pewna, czy nawet nie już reumatyzm . I tak się boję, że jak Aliska zacznie chodzić, to nie będę mogła jej pomagać. A o kolejnych ciążach to już wolę nie myśleć. Co dzień budzę się z potwornym bólem w plecach .

. Witaj Kochanie

Stary 2011-01-30, 20:14   #2421
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie wiem, cytowałam. Kobieta ogólnie wyglądała, jakby nie miała pojęcia o minerałach. Ja wiem, że moja wiedza i doświadczenie biedne, ale ona miała jeszcze mniej do powiedzenia i pokazania... :/

Butki ładne, choć nie w moim stylu. Ja to ogólnie dziwna jestem jeśli chodzi o buty...
no wlasnie o to mi chodzilo, ze nie dosc, ze laska ma male pojecie o mineralacvh to jeszcze brak utleniania przez sitko? przeciez to i tak tlen sie dostaje, ciekawe skad se wziela

pokaz jakie sa w Twoim stylu

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pozdrowienia od cioci Siali dla wszystkich dzieciaczków
Zdrówka i dużo radości!

Cytat:
hehe, ale do rurek i sweterka, przeciez nie do miniowy

Dam znac jak dojda

Maciuś
Stary 2011-01-30, 20:24   #2422
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

musze wam cos pokazac, zakochalam sie... http://allegro.pl/khaki-czolenka-but...421507348.html
boskie!!! uwielbiam szpile, tylko od zajscia w ciaze nie nosilam a nie, raz ubralam na moj panienski ale teraz musze sobie sprawic jakies nowe bo mam same czolenka z odkrytym palcem. a te sliczne, szkoda ze rozmiar juz wykupiony ehh tylko ze moj tz ma 180cm ja 170 i jak ubiore takie 12 cm to bede wyzsza od niego juz taka akcje mialam na pierwszej randce z nim... ja sie odwalilam w 12 cm obcas i czulam sie jak jego starsza siostra
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:50   #2423
agravka
Wtajemniczenie

witam!my od piatku jestesmy u rodzicow i zostajemy jeszcze ten tydzien, dlatego moge byc tutaj rzadziej.
A teraz sie chwale:Ada dzis zrobila 2razy siku do nocnika i 2 razy kupke na kibelku ze mnano i strasznie czesto sie budzi w nocy i chce ssac, ale nie smoczka...chyba lada dzien jej zeby wyjda, bo juz ma takie wypkukle dziasla i biale widac
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:17   #2424
martysek
Zadomowienie

Dzidzia, wiem, jak to jest, bo mam tak krzywy kręgosłup, że sama się dziwię, że w ciąży mnie nic a nic nie bolał. Teraz dokucza, jak krzywo śpię, dużo sprzątam, dużo chodzę i noszę wysokie obcasy
Jak jeszcze studiowałam, chodziłam na rehabilitacje do super faceta i masaże do absolwenta mojej mamy. Cudownie było czuć, jakby się nie miało kręgosłupa

Niezawsze, domyślam się, że raczej nie ubrałabyś do tego lateksowej mini i bluzki z dekoltem
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 21:43   #2425
niezawsze
Zakorzenienie

Bajka oj tam oj tam to 11,5 a nie 12cm, zreszta sa jeszcze inne kolory i mysle, ze w tym kolorze moga byc jeszcze
Cytat:
Niezawsze, domyślam się, że raczej nie ubrałabyś do tego lateksowej mini i bluzki z dekoltem
hehe oj nawet mimo swojej bujnej wyobrazni jakos sie w tym nie widze

Maciuś
Stary 2011-01-30, 22:05   #2426
ola_k11
Zadomowienie

niezawsze buty super! bardzo mi sie podobają, tyle że ja wysoka jestem i w takich szpilach źle się cuzję jak jakaś wieża... aczkolwiem mój tż lubi i mówi, że przy nim mogę nosić bo i tak wyższa od niego nei będę hehe

trochę Was poczytałam (jakieś 10 str. wstecz ...a do nadrobienia mialabym jakieś 30) ale więcej już nie dam rady... zmykam spać bo rano wstać trzeba hehe
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:34   #2427
papeteria
Zakorzenienie

mam mega zaleglosci nadrabiania na caly dzien chyba ale nadrobie
Wlasnie ogladam tvn i byl reportaz o dziewczynie ktora urodzila martwe dziecko
Mowia na temat przyjecia rodzacej kobiety do szpitala.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2011-01-31 o 07:37
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:51   #2428
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mam nadzieję, że miło spędziłyście weekend

Cytat:
hd pytalam na co te badania robiliscie?
Anoxa - mocz ogólne badania, osad moczu, badania biochemiczne (wapń,fosfor,białko, kreatynina), i ogólne z krwi (leukocyty, neutrofile, limfocyty, monocyty, hemoglobina, płytki, hematokryt, bazocyty, średnia objętość krwinki, zawartość Hb)
Wszystkie badania wyszły w normie jedynie wapń ma troszeczkę zawyżony ale minimalnie Musze w tym tygodniu iść do pediatry z tymi wynikami. Powie mi jak mamy żywić małego uwzględniając wyniki i jego alergię.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
wkleję zdjęcia tej wysypki, pomóżcie (bo do lekarza to i tak chyba za późno już iść...)
Biedactwo

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie co lekarz to inna opinia;/ pediatra i neurolog powiedzieli mi ze mam dawac co dwa dni bo ciemiaczko ma male i za szybko zarasta. teraz neonatolog powiedzial ze ma juz prawie zarosniete ale dawac codziennie bo to nie ma zadnego znaczenia... no i badz tu czlowieku madry ehh.
u nas też za szybko ciemię zarasta i między innymi dlatego zleciła badania.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ja walczę wraz z Wojtusiem z zapaleniem oskrzeli u niego :/ Kurcze, babci męża go zaraziła (sama teraz już leży w szpitalu).
We wtorek małemu nic nie było, a wczoraj rano okropny kaszel.
No i mamy antybiotyk
współczuję

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Kurczaki chyba dostanę drugi okres. Ale nie będzie już taki lightowy jak pierwszy, bo brzuch mnie aż po piersi boli :/
no właśnie, czy któraś z mam karmiących piersią nie ma jeszcze okresu? u mnie brak

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
FraniaPirania przystojniak Ci rośnie

Ostatni okres miałam 28 października 2009
no juz widzę, że nie jestem sama

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Vette, mój okres też przepadł, ale nie tęsknię. Biorę pigułki, więc to pewnie dlatego Ostatni miałam chyba w listopadzie 2009
martysek,vette - cofam pytanie o okres, bo widzę, że nie jestem sama

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

Aha. mam pytanie do dziewczyn po cesarce - czy was boli brzuch ? kurcze mnie tak pobolewa brzuch na dole (jak by na poczatku ciazy, jak by na okres) ale to mnie boli co dziennie Kurcze musze sie wybrac do lekarza, ale jakos mi nie podrodze :/

mne również boli, szczególnie gdy karmię. To takie uczucie jak przed okresem tylko lżejsze.
Do tego jak za długo siedzę to czuję takie "ciągnięcie". Zakładam, że to zrosty

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
wow! jak pięknie stoi

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

koleżanka mi mówiła, że czytała książkę "jak szybko pozbyć się pieluch" (albo jakoś tak brzmiał tytuł) i tam pisali, że dziecko do około 6-7 miesiąca łatwo jest nauczyć sikać, że ono samo "umie", natomiast po 7 miesiącu następuje jakaś blokada i bardzo ciężko nauczyć.
Ta koleżanka sadza swoją małą (5miesięcy) i mała ładnie się załatwia. Natomiast gadałam z inną koleżanką, która 8miesięczniaka chciała nocnikować i mówi, że tragedia, że może siedzieć 30min i nic nie zrobi.
Kubuśka staramy się sadzać po każdym spanku, po jedzonku i przed kąpielą, prawie zawsze coś robi
a no i dzidziak nie musi wcale dobrze siedzieć, bo można go podtrzymywać pod paszkami; nie wiem jak inne, ale Kubul się napina zaraz jak ma nocnik pod pupcią i po minucie "robota" skończona
Ola, cenne uwagi.Musimy się zaopatrzyć w nocnik i próbować

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

świetne buty

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
ja kupiłam kilka razy i tylko raz się zawiodłam

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:58   #2429
hd2005
Zakorzenienie

Mamy za sobą pierwsze kroki z BLW

P1040997 - Kopia.jpg
Przygotowałam gotowaną marchewkę, ziemniaki i jabłko. Wszystko na parze i z ekologicznych upraw.

Miało to niewiele wspólnego z jedzeniem ale mały dobrze się bawił. Dobór warzyw nie miał większego znaczenia bo Szymka interesowało głównie to czy marchewka rozgniecie się szybciej niż ziemniak.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:07   #2430
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Miało to niewiele wspólnego z jedzeniem ale mały dobrze się bawił. Dobór warzyw nie miał większego znaczenia bo Szymka interesowało głównie to czy marchewka rozgniecie się szybciej niż ziemniak.
hehe a sprobowal chociaz?dajesz mu tez papki czy od razu w kwalkach?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości