|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Hej hej
matallwar jeszcze raz powodzenia My już po śniadanko i ruszam w wir spraw. Miłego uśmiechniętego dnia życzę Wszystkim
#1832 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
ale pieluchy tetrowe??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Aliczka a Twój dzidzius oglad atam bajki??? ![]() ja jeszcze zalegam w łóżku i pije poranna kawke bez ktorej chyba bym sie nie ruszyła ![]() u was tez tak zimno??? wczoraj taka piekna pogoda była;/ czekam na pana ktory przywiezie nam węgiel i ma byc miedzy 7 a 12;/ wprost uwielbiam taki umawianie sie, człowiek siedzi i wyjsc po bułki nie moze ![]() mi sie dobrze spało, tylko tż mnie oibudził jak do pracy o 4 wstawał... ja nie wiem skad ten człowiek tyle energii beirze w środku nocy! w ogole sie obudził o 3 30 i juz nie mogl spac wiec go wzieło na rozmowy ze mna i cos tam sobie jadł ![]() ![]() ![]() jak go wygoniłam to poszedł do kuchni i rozmawiał, z naszym królikiem.... haha ![]() co za oszołom. mam nadzieje ze jak sie dziecko pojawi tez bedzie mial tyle energii w nocy ![]() ![]()
![]() |
#1833 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() anula komoda z przewijakiem i wanienką bardzo fajna. Zastanawiam się tylko czy ten przewijak demontuje się całkowicie do kąpieli? Bo jeśli tak, to będzie małe zamieszanie, aby można Malutką położyć na nim po kąpieli. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam.. ![]() Co do włosów, byłam przewrażliwiona i pierwszy raz ufarbowałam się po I trymestrze farbą bez amoniaku, jednak z tego co się dowiedziałam spokojnie można farbować się zwykłą farbą z amoniakiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym skoro on spoko zarabia to można z jego pensji wziąć. matall powodzenia na egzaminie! We Dwójkę na pewno dacie radę! Trzymamy kciuki! Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-01-31 o 07:43 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadanku (owsianka z bananem mniam) i dopijam kawę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
znalazłam taką listę
![]() kurde moja Zuzia jest na 4 miesjcu;/ nie wiedziałam ze to tak popularne imię. TOP 20: Imiona żeńskie w 2010 roku 1. Julia 2. Aleksandra 3. Maja 4. Zuzanna 5. Lena 6. Wiktoria 7. Amelia 8. Oliwia 9. Natalia 10. Zofia 11. Nikola 12. Martyna 13. Emilia 14. Hanna 15. Alicja 16. Anna 17. Gabriela 18. Weronika 19. Maria 20. Magdalena TOP 20: Imiona męskie w 2010 roku: 1. Jakub 2. Szymon 3. Kacper 4. Filip 5. Michał 6. Mateusz 7. Bartosz 8. Wojciech 9. Adam 10. Wiktor 11. Piotr 12. Jan 13. Dawid 14. Mikołaj 15. Igor 16. Maciej 17. Aleksander 18. Antoni 19. Patryk 20. Dominik
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie wiem czy bedzie dziewczynka
![]() ![]() a dzisiaj mialam taki oto sen. że byłam w biedroince na zakupach i na kasie stał mój ginekolog ![]() ![]() ![]() ![]() jestem PORYTA ![]()
#1839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc i tak wydaje mi sie ze bede miala duza niespodziankę po porodzie dopeiro ![]()
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
A ja się już nie umiem doczekać jutra! Jadę na USG i może się dowiem, czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
![]() Jeśli dziewczynka to będzie wielkie kombinowanie nad imieniem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
No w weekend produkcja dobrze Wam poszła ![]() Moria zdjęcia śliczne ![]() Andziot podziwiam Cie, że potrafisz tak wcześnie wstawać, ja bym nawet rady nie dała jakby mnie z łóżka zrzucili. Grazin nie masz kodu kreskowego gdzieś na brzuchu? Zrobiłam Twoje ciasto w sobotę. Matko, jakie słodkie ![]() Co do imion to moich chłopaków nie ma na liście ![]() Ja właśnie piję kawę, Tż jeszcze leży, odpoczywa bo zrobił mi śniadanie. A za chwilkę muszę na zakupy ![]()
#1844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co otworze gazete regionalna, to top jeden to zosia zuzia i maja ![]() a ja sie narazie lenie pozarlam miche musli i teraz ogladam dd tvn beda mowic zaraz o pokarmie ![]() dzisiaj mamy strasznie duzo do zalatwienia w miescie mniej pracy to trzeba wykorzystac zastanawiam sie, kiedy isc do gina chodze prywtnie no i ostatnio bylam 10 stycznia kazal przyjsc za miesiac, ja zawsze chodze tak co4 tygodnie poprostu wizyta wypada raz w miesiacu no i mysle, czy isc w piatek czy w poniedzialek mam straszne bole tej rwy do tego caly weekend bardzo twadnial mi brzuch ![]() no i mam skurcze z bolami na @ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moj srodkowy jest na 15 miejscu a reszty tez nie ma ![]()
![]() |
#1846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że jeśli niepokoi Cię to twardnienie brzucha to idź wcześniej na wizytę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wszystcy mowia ze bede mniala chłopca bo rozkwitam w ciazy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1848 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witam mamuśki
![]() Odebrałam piątkowe wyniki: TSH - 0,97 czyli bardzo dobre, hematokryt poniżej normy, podobnie, jak czerwone krwiniki - pewnie będzie żelazo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
glukoze masz w normie
#1850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak hemoglobina?
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
glukoza ma norme do 140 ja mialam 130 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
anulinka, glukoza w normie, mozesz byc spokojna
![]() mi ostatnio dokuczaja mdlosci... ble, jeszcze taki paskudny skurcz mialam w nocy, od brzucha, czulam, przez krzyz mednice i do samego dolu, na szczescie rodzic nie zaczelam, ale to bylo bolesne i nie pokojace..
![]() |
#1854 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Mam troche do nadrobienia. Czasem mnie wkurza siedzenie w weekend przed kompem :/ Wogule to mam zryty chumor. Nie potrafie pojąć jak kobiety moga siedziec całe zecie w domu...do pracy nie chodzic tylko dom...depresji juz dostaje. Jestem przez to czasem tak rozdrażniona ze trudno ze mna wytrzymać :/ Dochodzi juz do tego ze najprostszych czynnosci mi sie nie chce wykonac. W szlafroku siedze do 11-tej, bo po co sie mam ubierac... Mam jakas załamke...kazdy ma jakies swoje sprawy a ja siedze w domu...jak w wiezieniu ![]() Z pozytywnych rzeczy to taka ze bylismy w sob na połówkowym i wszystko jest ok ![]() ![]() Ide was nadrabiać, o czym tam plotkowałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||
Zadomowienie
|
Starszy Cezary, młodszy będzie Nikodem
![]() Cytat:
A jak czujesz, że dziewczyna to może jednak się myli ![]() Cytat:
![]() Ja miałam 64 przed, po 81 z tego co pamiętam. A co do spotkania w Kato to jeśli dostaniemy zaproszenia bardzo chętnie z Tobą się zabiorę bo ja za kierownicą w ciąży siedziałam raz (tak się boję) a przed ciążą normalnie szatan ze mnie był, na co dzień do pracy jeździłam.
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dosc, ze ta rwa to do tego clay wieczor twardnial mi brzuch, doslownie co 15 minut, twardy jak skala az tz sie niepokoil chyba pojde na wizyte w piatek a nie w poniedzialek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
Kwiatecek mnie też od kilku dni męczą mdłości. A dziś jeszcze w brzuchu mi glupocze i nie jest to Julek
![]() Zrobiłam sobie dzień diety lekko strawnej, bo wczoraj mnie jeszcze przeczyściło i nie wiem czy czymś się strułam czy to jakiś wirus ![]()
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
mialam wam mowic
snilo mi sie, ze wygralam 1000 000 zlotych aaaaaaaaaaaaaa mialam6 w totka to bylo takie realneeee na lakcjacje pomaga przede wszystkim przystawianie malucha do cyca no i piwo karmi oraz inne ziola laktacyjne bawarka to mit!! tak mowila polozna w DDTVN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry! W końcu Was gagatki nadrobiłam
![]() monia - jak tam dzidziek, uaktywnił się? Moja Igosława wczoraj się pięknie kręciła aż mi brzuch wirował i od razu miałam cudowny humor ![]() ![]() Pięknie rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aga – u mnie te same dylematy co u Ciebie, mały prysznic, mała łazienka no i dźwiganie wanienki z wodą utwierdziły mnie w przekonaniu, że wiaderko to najlepszy pomysł. Może się przekonasz ![]() vanes – ja bym Twojemu TŻ’towi zaproponowała, żeby to on prał pieluchy, w końcu podział obowiązków musi być. Ciekawe czy wtedy pogardzi pampersami. No i gdy się kupka wyleje z takiej pieluchy to też pranie wszystkiego będzie jego obowiązkiem ![]() princi – prześliczne zakupy ![]() kasia – żelaza jeszcze nie biorę bo wizytkę mam dopiero 15 lutego ![]() agus – mnie też co jakiś czas rwa łapie więc jednoczę się z Tobą w bólu. Niestety złotego lekarstwa na nią nie ma, trzeba swoje wyleżeć i już ![]() A co do wizyty u ginka, to może idź wcześniej tym bardziej, że te skurcze Ciebie martwią. Magnez bierzesz? Albo nospę? Aliczka – ubóstwiam takie rozmowy z przedszkolakami ![]() ![]() Grazin – u mnie to samo było, też mi wszyscy naokoło mówili jak to pięknie w ciąży wyglądam no i że to na chłopaka wygląda ale mi się wydaje, no że zawsze się tak mówi ciężarówie, że ładnie wygląda, no nie? ![]() anulinka – glukoza super a jaką masz hemaoglobinę, poniżej 11? dorkabl –gratuluję udanej wizytki ![]() anula - też się zastanawiałam nad takim składanym przewijakiem, bo jest podobny w Ikeii - oczywiście nie taki śliczny jak ten Twój ale zdecydowałam się jednak na komodę z przewijakiem, no bo ciuszki będę pod ręką i miseczkę z wodą do mycia pupy będę mogła postawić na komodzie no i dziury w ścianie nie będzie a wiadomo, że taki przewijak później się już nie przyda więc trzeba będzie zdjąć ze ściany. No ale samo rozwiązanie super, bo oszczędza się rzeczywiście dużo miejsca ![]()
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() W pośpiechu doczytywałam co wczoraj pisałyście i muszę złożyć laury na ręcę mamusi, która ten oto link z biustonoszem podesłała: http://www.triumph.com/pl/pl/2408.html ![]() ![]() Ja dzisiaj happy, bo mam wizytkę u gina ![]() ![]() Moria uwielbiam twoje pomysły - Igosława ![]() ![]() I jeszcze w sprawie imienia, ostatnio pisałam, że Grazin mimo, że Gosia, dla mnie będzie Grażynka, tak samo Moria zostanie już dla mnie Marią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.