Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 07:30   #1831
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Hej hej
matallwar jeszcze raz powodzenia
My już po śniadanko i ruszam w wir spraw.
Miłego uśmiechniętego dnia życzę Wszystkim
Stary 2011-01-31, 07:37   #1832
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kochana witaj w klubie!!! Mnie tez sie nie chce najchetniej bym zadwonila, ze sie zle czuje, no ale niestety mnie za nieobecnosc nie placa takze musze sie zmobilizowac

Vanes nie mam pojecia jak moglabys go przekonac. Morze podrzuc mu jakies artykuly o smierci lozeczkowej. Jesli macie mieszkanie to polecam kupic tylko monitor oddechu bez niani. Mozesz mu wytlumaczyc, ze bedziesz czula sie bezpieczniej....

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

a ze spaceru nici... samej mi sie nie chce
czyli za zwolnienie lekarskie nie masz tam płacone> dostaniesz macierzyński czy cos takiego??
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
najbardziej denerwuje mnie to że on uważa że wszystkie akcesoria nie są potrzebne nawet wanienka bo stwierdził że w misce też można umyć dziecko, jednorazowe pieluszki też odpadają bo mogę prać tak jak kiedyś się prało śpiworki po co jeden kocyk wystarczy a jak usłyszał o tym że moja siostra kupi nam pościel razem z baldachimem itd to stwierdził ze to wyrzucanie kasy w błoto...
zresztą do tej pory jakoś go nie kręcą ani zakupy ani oglądanie takich rzeczy może dlatego że jest facetem... nie wymagam od niego żeby się zachwycał nad każdą rzeczą ale on wszystko chciałby zastępować np nakładki laktacyjne papierem toaletowym
i wciąż uważa że takie rzeczy nie są potrzebne
ale ciężki przypadek, ale i takie sie zdazaja. moim zdaniem powinnas byc twarda i upierac sie przy swoim, to co potrzeba to potrzeba. i nie na wszystkim mozna zaoszczedzic.
ale pieluchy tetrowe??? niech sam je pierze przez chocby dwa dni to szybko poleci do sklepu po papersy

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Aliczka a Twój dzidzius oglad atam bajki??? hihi to ładny wypas tam ma;P

ja jeszcze zalegam w łóżku i pije poranna kawke bez ktorej chyba bym sie nie ruszyła
u was tez tak zimno??? wczoraj taka piekna pogoda była;/
czekam na pana ktory przywiezie nam węgiel i ma byc miedzy 7 a 12;/ wprost uwielbiam taki umawianie sie, człowiek siedzi i wyjsc po bułki nie moze
mi sie dobrze spało, tylko tż mnie oibudził jak do pracy o 4 wstawał... ja nie wiem skad ten człowiek tyle energii beirze w środku nocy! w ogole sie obudził o 3 30 i juz nie mogl spac wiec go wzieło na rozmowy ze mna i cos tam sobie jadł potem mu powiedizałam ze chce spac do cholery;p bo zaczal mi tak brzuchem rzucac i głosno do niego mowic i mowie mu ze chce spac a za chwile sie dzidzia obudzi i bede miala juz po spaniu.
jak go wygoniłam to poszedł do kuchni i rozmawiał, z naszym królikiem.... haha ale nie wiem o czym wiem ze prowadził jakis monolog;p
co za oszołom. mam nadzieje ze jak sie dziecko pojawi tez bedzie mial tyle energii w nocy bo zazwyczaj jeszcze jak sie budzi o 4 to tańczy i śpiewa....
Stary 2011-01-31, 07:41   #1833
Mango08
Rozeznanie

Cześć
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Paulizia malpeczko pozazdroscilam Ci tego Next'a i poszlam wczoraj po zakupy do Benetton baby, pochwale sie kocykiem, reczniczkami i innymi Flawciowymi rzeczami, a Antos niech sobie cierpie
Sluchaj a widze, ze ta stronka Next'a jest tez po wlosku, to oni do Wloch wysylaja, bo nie moge info nigdzie znalezc
Świetne bodziaki.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
My też planujemy kupić monitor oddechu.
Kolegi z pracy syn przestał oddychać, kolega musiał go reanimować. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, przyczyny nie znaleziono, mały rozwija się dobrze ale ta historia mnie przeraziła.
Poza tym mój TŻ pracuje w pogotowiu i niestety kilka razy był wzywany do noworodka/niemowlaka, który przestał oddychać/zsiniał czy nie reagował. Na szczęście zawsze jak przyjeżdżali na miejsce to sytuacja była już opanowana przez rodziców i dziecku nic się nigdy nie stało, bo rodzice zauważyli na czas. Ja już odkąd tylko w ciążę zaszłam powtarzam TŻtowi, że pierwsze co musi zrobić jak Julek będzie już na świecie i wrócimy do domu to przeszkolić mnie z pierwszej pomocy. Ja jestem mega panikarą, w przeciwieństwie do TŻta i jak czasem czytam różne historie to podziwiam rodziców za zimną krew, opanowanie. Mam nadzieję, że to samo przychodzi
Straszne historie, ja również jestem ogromną panikarą i wiem, że na pewno kupię monitor oddechu, wolę nie ryzykować. Teraz żałuję, że nie mam kursu pierwszej pomocy. Pewnie w tkim wypadku wpadłabym w histerię...

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
caffelate05 samo przychodzi dla swojego dziecka matka jest w stanie zrobić wszystko !!! i wszystko przetrwać ..
a pierwsza pomoc zawsze się przyda
andziot mam nadzieję, że masz rację, że w sytuacjach kryzysowych człowiek działa instynktownie, a zarazem racjonalnie.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAA ROWNE 3 MIESIĄCE DO PIERWSZE TERMINU OCZYWISCIE TEORETYCZNIE :EEK:
ale fajnie ale fajnie
Super, ja również już nie mogę się doczekać przywitania mojego małego mężczyzny, jednak u mnie prawie 4,5 m-ca. Zdecydowanie dłuuuuużej.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a trzeba podawac nr swojego konta tak? a jak juz cos ci sie spodoba to jak wyglada ta platnosc?
kasiu koleżanka rejestrowała się ostatnio i mówiła, że nie musiała płacić i że normalnie przesłali jej list weryfikacyjny/aktywacyjny. Jednak może są różne sposoby rejestracji, albo ona o tym zapomniała, nie mam pojęcia. Zresztą 1zł, to nie majątek a allegro, naprawdę się przydaje.

anula komoda z przewijakiem i wanienką bardzo fajna. Zastanawiam się tylko czy ten przewijak demontuje się całkowicie do kąpieli? Bo jeśli tak, to będzie małe zamieszanie, aby można Malutką położyć na nim po kąpieli. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam..
Co do włosów, byłam przewrażliwiona i pierwszy raz ufarbowałam się po I trymestrze farbą bez amoniaku, jednak z tego co się dowiedziałam spokojnie można farbować się zwykłą farbą z amoniakiem.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czesc Mamusie ale mam zaaaaleglosci. Nie dam rady wszystkiego chyba skonczyc. Rano na chwilke wpadlam ale tak co nie co tylko przeczytałam bo spieszylismy sie. Musielismy wreszcie okap do kuchni kupic a potem z uwagi na fakt, ze nie chcialo mi sie gotowac, to skoczylismy do Zakopanego na moja ukochana kwasnice a mąż na golonke. Do tego wciagnełam pysznego placka ziemniaczanego po zbójnicku i jeszcze lody na deser i teraz leze i zdycham z przejedzenia. Maz 4 kubek (400ml) mi herbatki wlasnie doniosl... To grzech sie tak obzerac..
Daisy fajną niedzielę miałaś. Bardzo lubię Zakopane, do tego kwaśnica i deser Normalnie zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
matallewar na pewno stres, za długo w jednej pozycji. Też tak mam i wtedy idę się na chwilkę położyć i jest lepiej. Powodzenia na egzaminie, kurcze niech już wszystko będzie do przodu z tą nauką, bo to strasznie uciążliwe w ciąży studiować. Też to przerabiałam i na 80 km jazdy kilka razy po drodze musiałam się zatrzymywać, koleżanka się śmiała że muszę obrzygać każdy las.
Ciekawe jak tam moniaq czy mniej się denerwuje , swoją drogą to chyba czasem lepiej być przewrażliwioną i na czas zareagować niż przegapić coś, chyba warto jak się jest niespokojnym mocno mimo wszystko zgłosić się do lekarza. Lepiej żeby nas znali z częstych wizyt niż z jednej źle zakończonej historii.
mamaoptymistka masz rację, że jedna pozycja może spowodować takie twardnięcie brzucha. Ja 2 dni spędziłam praktycznie non stop przy pracy biurkowej i wczoraj, aż się przestraszyłam, bo wieczorem miałam strasznie twardy brzuch. Poszłam się położyć i przeszło.

Cytat:
no powiedzmy ja sie tu staram wszystkie rzeczy z moich pieniedzy kupuję dla dziecka a on mi powiedział że jak trzeba to kupimy z pieniędzy ze ślubu
które miały być na założenie firmy a jak tak będziemy robić to nici
vanes może powinnaś z nim na spokojnie pogadać i wytłumaczyć, tak jak nam, że tamte pieniądze są na inny cel, że jeśli będziecie tak "podbierać" to się szybko skończą, a wtedy nici z Waszych planów.
Poza tym skoro on spoko zarabia to można z jego pensji wziąć.

matall powodzenia na egzaminie! We Dwójkę na pewno dacie radę! Trzymamy kciuki!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-01-31 o 07:43
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:49   #1834
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po śniadanku (owsianka z bananem mniam) i dopijam kawę

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Pisałyscie o ksiazce Język niemowląt, jak ktos chce to mam wersje pdf na kompie Tylko na PW mi maila napiszcie, gdybyscie chcialy.
to ja poproszę piszę pw.

Cytat:
mam pytanie orientujecie się może czy osoba która jest w ciąży i kończy jej się staż z PUP dostanie jakiś macierzyński albo zapomogę???
raczej nie bo staż nie jest typową umową o pracę. Jednak najlepiej zadzwoń do urzędu pracy, bo może coś się pozmieniało.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Przedszkolak: "A aa aaa Proszem Pani czemu ma Pani tak wieeelki brzuch (śmiech pod nosem)"
Ja:"Bo tam dzidziuś mieszka "
Przedszkolak: "Jaki śmieszny, ciekawe jak On tam wszedł.... (Po chwili ciszy) A bajki On tam ogląda????"
Ja:""
hahaha dobre
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 07:51   #1835
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

znalazłam taką listę

kurde moja Zuzia jest na 4 miesjcu;/ nie wiedziałam ze to tak popularne imię.

TOP 20: Imiona żeńskie w 2010 roku
1. Julia
2. Aleksandra
3. Maja
4. Zuzanna
5. Lena
6. Wiktoria
7. Amelia
8. Oliwia
9. Natalia
10. Zofia
11. Nikola
12. Martyna
13. Emilia
14. Hanna
15. Alicja
16. Anna
17. Gabriela
18. Weronika
19. Maria
20. Magdalena

TOP 20: Imiona męskie w 2010 roku:
1. Jakub
2. Szymon
3. Kacper
4. Filip
5. Michał
6. Mateusz
7. Bartosz
8. Wojciech
9. Adam
10. Wiktor
11. Piotr
12. Jan
13. Dawid
14. Mikołaj
15. Igor
16. Maciej
17. Aleksander
18. Antoni
19. Patryk
20. Dominik
Stary 2011-01-31, 08:15   #1836
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

Aliczka a Twój dzidzius oglad atam bajki??? hihi to ładny wypas tam ma;P
Pewnie, kablówka, bilard, mini barek i te sprawy...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:19   #1837
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
znalazłam taką listę

[B]kurde moja Zuzia jest na 4 miesjcu;/ nie wiedziałam ze to tak popularne
popularne bo ładne

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

ja zastanawiam się nad Wojtusiemwięc też jest w pierwszej dziesiątce
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 08:30   #1838
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ja jeszcze nie wiem czy bedzie dziewczynka ewentualnie bedzie Sebastianek

a dzisiaj mialam taki oto sen.

że byłam w biedroince na zakupach i na kasie stał mój ginekolog i mi mowi ze mnie od razu przebada (a wizyte mam 4 luty) i wstrzyknął mi coś po czym bylam niewidzilna na kamewrach monitoringu ale on cos tam widział i po badaniu sie go pytam czy było widac płeć. a on na to ze w sumie to nawet na to nie popatrzył i ze na nastepnej wizycie mi moze powie i ja mowie "to 4 lutego przyjde" a on ":nie nie, musi pani przyjsc 2 " ja mowie, że chciałam przyjsc po wypłacie;P

jestem PORYTA
Stary 2011-01-31, 08:36   #1839
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
ja jeszcze nie wiem czy bedzie dziewczynka ewentualnie bedzie Sebastianek

a dzisiaj mialam taki oto sen.

że byłam w biedroince na zakupach i na kasie stał mój ginekolog i mi mowi ze mnie od razu przebada (a wizyte mam 4 luty) i wstrzyknął mi coś po czym bylam niewidzilna na kamewrach monitoringu ale on cos tam widział i po badaniu sie go pytam czy było widac płeć. a on na to ze w sumie to nawet na to nie popatrzył i ze na nastepnej wizycie mi moze powie i ja mowie "to 4 lutego przyjde" a on ":nie nie, musi pani przyjsc 2 " ja mowie, że chciałam przyjsc po wypłacie;P

jestem PORYTA
haha podświadomość działa 24 h/dobę widać jak bardzo chcesz znać płeć dzidzi
Stary 2011-01-31, 08:39   #1840
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
haha podświadomość działa 24 h/dobę widać jak bardzo chcesz znać płeć dzidzi
no dokładnie tym bardziej ze moj ginekolog nie jest skory by mi ją ujawnić;/ale może w piątek??

choc i tak wydaje mi sie ze bede miala duza niespodziankę po porodzie dopeiro
Stary 2011-01-31, 08:40   #1841
Weredka
Zadomowienie

A ja się już nie umiem doczekać jutra! Jadę na USG i może się dowiem, czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
Jeśli dziewczynka to będzie wielkie kombinowanie nad imieniem...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 08:42   #1842
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
no dokładnie tym bardziej ze moj ginekolog nie jest skory by mi ją ujawnić;/ale może w piątek??

choc i tak wydaje mi sie ze bede miala duza niespodziankę po porodzie dopeiro
a co czujesz że będziesz miała?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
A ja się już nie umiem doczekać jutra! Jadę na USG i może się dowiem, czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
Jeśli dziewczynka to będzie wielkie kombinowanie nad imieniem...
ja od początku czułam że będzie chłopiec ale imię miałam wybrane dla dziewczynki , a teraz kiedy potwierdzony jest boy tez kombinuje
Stary 2011-01-31, 08:43   #1843
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny

No w weekend produkcja dobrze Wam poszła

Moria zdjęcia śliczne

Andziot podziwiam Cie, że potrafisz tak wcześnie wstawać, ja bym nawet rady nie dała jakby mnie z łóżka zrzucili.

Grazin nie masz kodu kreskowego gdzieś na brzuchu?
Zrobiłam Twoje ciasto w sobotę. Matko, jakie słodkie i nie dawałam już cukru do jabłek.

Co do imion to moich chłopaków nie ma na liście

Ja właśnie piję kawę, Tż jeszcze leży, odpoczywa bo zrobił mi śniadanie. A za chwilkę muszę na zakupy a tam tak zimno.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:46   #1844
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

A dziś wstałam wcześniej bo w przedszkolu jest bal przebierańców i musiałam namalować pare kotów i tygrysów
Przedszkolak: "A aa aaa Proszem Pani czemu ma Pani tak wieeelki brzuch (śmiech pod nosem)"
Ja:"Bo tam dzidziuś mieszka "
Przedszkolak: "Jaki śmieszny, ciekawe jak On tam wszedł.... (Po chwili ciszy) A bajki On tam ogląda????"
Ja:""

Haha, co za dzieci
hehehe dobre

Cytat:
znalazłam taką listę

kurde moja Zuzia jest na 4 miesjcu;/ nie wiedziałam ze to tak popularne imię.

TOP 20: Imiona żeńskie w 2010 roku
1. Julia
2. Aleksandra
3. Maja
4. Zuzanna
5. Lena
6. Wiktoria
7. Amelia
8. Oliwia
9. Natalia
10. Zofia
11. Nikola
12. Martyna
13. Emilia
14. Hanna
15. Alicja
16. Anna
17. Gabriela
18. Weronika
19. Maria
20. Magdalena

TOP 20: Imiona męskie w 2010 roku:
1. Jakub
2. Szymon
3. Kacper
4. Filip
5. Michał
6. Mateusz
7. Bartosz
8. Wojciech
9. Adam
10. Wiktor
11. Piotr
12. Jan
13. Dawid
14. Mikołaj
15. Igor
16. Maciej
17. Aleksander
18. Antoni
19. Patryk
20. Dominik
jakze moglas tego nie wiedziec

co otworze gazete regionalna, to top jeden to zosia zuzia i maja

a ja sie narazie lenie
pozarlam miche musli
i teraz ogladam dd tvn
beda mowic zaraz o pokarmie

dzisiaj mamy strasznie duzo do zalatwienia w miescie
mniej pracy to trzeba wykorzystac

zastanawiam sie, kiedy isc do gina
chodze prywtnie
no i ostatnio bylam 10 stycznia
kazal przyjsc za miesiac, ja zawsze chodze tak co4 tygodnie
poprostu wizyta wypada raz w miesiacu

no i mysle, czy isc w piatek czy w poniedzialek

mam straszne bole tej rwy
do tego caly weekend bardzo twadnial mi brzuch
no i mam skurcze
z bolami na @
Stary 2011-01-31, 08:51   #1845
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
a jakie maja??

moj srodkowy jest na 15 miejscu
a reszty tez nie ma
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 08:51   #1846
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie, kiedy isc do gina
chodze prywtnie
no i ostatnio bylam 10 stycznia
kazal przyjsc za miesiac, ja zawsze chodze tak co4 tygodnie
poprostu wizyta wypada raz w miesiacu

no i mysle, czy isc w piatek czy w poniedzialek

mam straszne bole tej rwy
do tego caly weekend bardzo twadnial mi brzuch
no i mam skurcze
z bolami na @

myślę że jeśli niepokoi Cię to twardnienie brzucha to idź wcześniej na wizytę
Stary 2011-01-31, 08:57   #1847
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a co czujesz że będziesz miała?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

ja od początku czułam że będzie chłopiec ale imię miałam wybrane dla dziewczynki , a teraz kiedy potwierdzony jest boy tez kombinuje
ja czuje ze dziewczynka od poczatku. ale na ostatnim usg mi powiedział ze nie ejst pewny ale chyba siurka widzi. ale moze to pępowina... jegoi słowa on ma takie podejscie zeby kobieta miala niespodzianke przy porodzie ale jak mi na nasteponej wizyucie nie powie to mu strzele
a wszystcy mowia ze bede mniala chłopca bo rozkwitam w ciazy nawet klienci mi w pracy mowili jak jeszcze brzucha nie widzieli "zrobiła pani cos z włosami? jakos inaczej pani wygląda":P i kolezanki w szkole mowia ze pewni chłopiec bo slicznie wyglądam. na co moj TŻ, z wrodzonym taktem odpowiada "to niech cie bez makijażu zobaczą to od razu powiedzą ze dziewczynka" on pragnie córeczki wiec mu to wybaczam;p
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

No w weekend produkcja dobrze Wam poszła

Moria zdjęcia śliczne

Andziot podziwiam Cie, że potrafisz tak wcześnie wstawać, ja bym nawet rady nie dała jakby mnie z łóżka zrzucili.

Grazin nie masz kodu kreskowego gdzieś na brzuchu?
Zrobiłam Twoje ciasto w sobotę. Matko, jakie słodkie i nie dawałam już cukru do jabłek.

Ja właśnie piję kawę, Tż jeszcze leży, odpoczywa bo zrobił mi śniadanie. A za chwilkę muszę na zakupy a tam tak zimno.
siasiek no własnie nie wiem moze mam ten kod gdzies swoją droga fajne by to było hihi no szarlotka faktycznie słodka ale ja taką lubię:P cos mi sie wydaje ze jak pójde na glukozę to wypiję ze smakiem;p hihi
Stary 2011-01-31, 09:01   #1848
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Arrow Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Witam mamuśki

Odebrałam piątkowe wyniki: TSH - 0,97 czyli bardzo dobre,
hematokryt poniżej normy, podobnie, jak czerwone krwiniki - pewnie będzie żelazo, glukoza na czczo 62, po godzinie ( 50g ) 100. Mam pytanie, do dziewczyn, które robiły, czy to jest w normie, bo nie mam na swojej kartce norm??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:03   #1849
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

glukoze masz w normie
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 09:04   #1850
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

hematokryt poniżej normy, podobnie, jak czerwone krwiniki - pewnie będzie żelazo, glukoza na czczo 62, po godzinie ( 50g ) 100. Mam pytanie, do dziewczyn, które robiły, czy to jest w normie, bo nie mam na swojej kartce norm??
anulinka2009 moim zdaniem glukoza ok
a jak hemoglobina?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:05   #1851
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
ja czuje ze dziewczynka od poczatku. ale na ostatnim usg mi powiedział ze nie ejst pewny ale chyba siurka widzi. ale moze to pępowina... jegoi słowa on ma takie podejscie zeby kobieta miala niespodzianke przy porodzie ale jak mi na nasteponej wizyucie nie powie to mu strzele
a wszystcy mowia ze bede mniala chłopca bo rozkwitam w ciazy nawet klienci mi w pracy mowili jak jeszcze brzucha nie widzieli "zrobiła pani cos z włosami? jakos inaczej pani wygląda":P i kolezanki w szkole mowia ze pewni chłopiec bo slicznie wyglądam. na co moj TŻ, z wrodzonym taktem odpowiada "to niech cie bez makijażu zobaczą to od razu powiedzą ze dziewczynka" on pragnie córeczki wiec mu to wybaczam;p
jakby co powiedz że nie wyjdziesz z gabinetu dopóki Ci ni powie co będziesz miała bo po nocach juz Ci się to śni
Stary 2011-01-31, 09:05   #1852
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że jeśli niepokoi Cię to twardnienie brzucha to idź wcześniej na wizytę
Cytat:
Witam mamuśki

dobre wyniki kochana
glukoza ma norme do 140
ja mialam 130
Stary 2011-01-31, 09:07   #1853
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

anulinka, glukoza w normie, mozesz byc spokojna

mi ostatnio dokuczaja mdlosci... ble,
jeszcze taki paskudny skurcz mialam w nocy, od brzucha, czulam, przez krzyz mednice i do samego dolu, na szczescie rodzic nie zaczelam, ale to bylo bolesne i nie pokojace..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 09:07   #1854
dorkabl
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Mam troche do nadrobienia. Czasem mnie wkurza siedzenie w weekend przed kompem :/
Wogule to mam zryty chumor. Nie potrafie pojąć jak kobiety moga siedziec całe zecie w domu...do pracy nie chodzic tylko dom...depresji juz dostaje. Jestem przez to czasem tak rozdrażniona ze trudno ze mna wytrzymać :/
Dochodzi juz do tego ze najprostszych czynnosci mi sie nie chce wykonac. W szlafroku siedze do 11-tej, bo po co sie mam ubierac...
Mam jakas załamke...kazdy ma jakies swoje sprawy a ja siedze w domu...jak w wiezieniu

Z pozytywnych rzeczy to taka ze bylismy w sob na połówkowym i wszystko jest ok Ksiazkowe wymiary dziecka mimo że przytyłam tylko 3,5 kg

Ide was nadrabiać, o czym tam plotkowałyście
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:08   #1855
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lawendax Pokaż wiadomość
a jakie maja??

moj srodkowy jest na 15 miejscu
a reszty tez nie ma
Starszy Cezary, młodszy będzie Nikodem
Cytat:

siasiek no własnie nie wiem moze mam ten kod gdzies swoją droga fajne by to było hihi no szarlotka faktycznie słodka ale ja taką lubię:P cos mi sie wydaje ze jak pójde na glukozę to wypiję ze smakiem;p hihi
Ja wyglądam gorzej i będzie chłopak czyli to bez znaczenia.
A jak czujesz, że dziewczyna to może jednak się myli
Cytat:
Witam mamuśki

Wyniki dobre chyba Mi lekarz napisał, że do 140 jest norma.
Ja miałam 64 przed, po 81 z tego co pamiętam.
A co do spotkania w Kato to jeśli dostaniemy zaproszenia bardzo chętnie z Tobą się zabiorę bo ja za kierownicą w ciąży siedziałam raz (tak się boję) a przed ciążą normalnie szatan ze mnie był, na co dzień do pracy jeździłam.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:10   #1856
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
anulinka, glukoza w normie, mozesz byc spokojna

mi ostatnio dokuczaja mdlosci... ble,
jeszcze taki paskudny skurcz mialam w nocy, od brzucha, czulam, przez krzyz mednice i do samego dolu, na szczescie rodzic nie zaczelam, ale to bylo bolesne i nie pokojace..
kochana ja tez mialam niezbyt przyjemna niedziele ze wzgledu na samopoczucie wlasnie
nie dosc, ze ta rwa
to do tego clay wieczor twardnial mi brzuch, doslownie co 15 minut, twardy jak skala
az tz sie niepokoil
chyba pojde na wizyte w piatek a nie w poniedzialek
Stary 2011-01-31, 09:14   #1857
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
mi ostatnio dokuczaja mdlosci...
Kwiatecek mnie też od kilku dni męczą mdłości. A dziś jeszcze w brzuchu mi glupocze i nie jest to Julek
Zrobiłam sobie dzień diety lekko strawnej, bo wczoraj mnie jeszcze przeczyściło i nie wiem czy czymś się strułam czy to jakiś wirus

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:24   #1858
agus87
Zakorzenienie

mialam wam mowic
snilo mi sie, ze wygralam 1000 000 zlotych
aaaaaaaaaaaaaa mialam6 w totka
to bylo takie realneeee

na lakcjacje pomaga przede wszystkim przystawianie malucha do cyca
no i piwo karmi
oraz inne ziola laktacyjne

bawarka to mit!!
tak mowila polozna w DDTVN
Stary 2011-01-31, 09:27   #1859
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry! W końcu Was gagatki nadrobiłam

monia - jak tam dzidziek, uaktywnił się? Moja Igosława wczoraj się pięknie kręciła aż mi brzuch wirował i od razu miałam cudowny humor Mam nadzieję, że Szymonek też skopał i uspokoił mamusię

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki brzuszka : 19 tydzień 1 dzień
Pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...)
normalnie moria jak ty mnie czesto rozczulasz tym co piszesz....
ale na punkcie monitora mam tak samo, moge sobie odmowic tysiaca rzeczy ale monitor dla wlasnego spokojnego sumienia musi byc(...)
No ja bym już kupiła ten monitor ale tak czekam, bo może ktoś będzie chciał nam sprezentować coś konkretnego Znowu TŻ mówi, że nikt nam takiego drogiego prezentu nie kupi więc pewnie zamówię sama na allegro
aga – u mnie te same dylematy co u Ciebie, mały prysznic, mała łazienka no i dźwiganie wanienki z wodą utwierdziły mnie w przekonaniu, że wiaderko to najlepszy pomysł. Może się przekonasz

vanes – ja bym Twojemu TŻ’towi zaproponowała, żeby to on prał pieluchy, w końcu podział obowiązków musi być. Ciekawe czy wtedy pogardzi pampersami. No i gdy się kupka wyleje z takiej pieluchy to też pranie wszystkiego będzie jego obowiązkiem

princi – prześliczne zakupy

kasia – żelaza jeszcze nie biorę bo wizytkę mam dopiero 15 lutego

agus – mnie też co jakiś czas rwa łapie więc jednoczę się z Tobą w bólu. Niestety złotego lekarstwa na nią nie ma, trzeba swoje wyleżeć i już
A co do wizyty u ginka, to może idź wcześniej tym bardziej, że te skurcze Ciebie martwią. Magnez bierzesz? Albo nospę?

Aliczka – ubóstwiam takie rozmowy z przedszkolakami Sama też uczyłam dzieci w przedszkolu i mam ogromny sentyment do tego okresu, uwielbiałam tą pracą

Grazin – u mnie to samo było, też mi wszyscy naokoło mówili jak to pięknie w ciąży wyglądam no i że to na chłopaka wygląda ale mi się wydaje, no że zawsze się tak mówi ciężarówie, że ładnie wygląda, no nie? No i z TŻ’tem to samo – niby płeć była mu całkiem obojętna ale kupił mi przewieszkę charms – różowe dziecięce buciki – z życzeniem aby miał córkę no i będzie miał. Po usg siedział na kanapie, oglądał TV i gadał do siebie „Będę miał córkę, cóóóóórkę”

anulinka – glukoza super a jaką masz hemaoglobinę, poniżej 11?

dorkabl –gratuluję udanej wizytki Masz jakieś fotki z usg? Znasz wagę dzidzi?

anula - też się zastanawiałam nad takim składanym przewijakiem, bo jest podobny w Ikeii - oczywiście nie taki śliczny jak ten Twój ale zdecydowałam się jednak na komodę z przewijakiem, no bo ciuszki będę pod ręką i miseczkę z wodą do mycia pupy będę mogła postawić na komodzie no i dziury w ścianie nie będzie a wiadomo, że taki przewijak później się już nie przyda więc trzeba będzie zdjąć ze ściany.
No ale samo rozwiązanie super, bo oszczędza się rzeczywiście dużo miejsca

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 09:31   #1860
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki

W pośpiechu doczytywałam co wczoraj pisałyście i muszę złożyć laury na ręcę mamusi, która ten oto link z biustonoszem podesłała:
http://www.triumph.com/pl/pl/2408.html

Ja dzisiaj happy, bo mam wizytkę u gina

Moria uwielbiam twoje pomysły - Igosława

I jeszcze w sprawie imienia, ostatnio pisałam, że Grazin mimo, że Gosia, dla mnie będzie Grażynka, tak samo Moria zostanie już dla mnie Marią chociaż nie mam pojęcia czy trafiłam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości