|
|
#1801 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Macie rację. Jeśli ma poglądy niezgodne z moimi to albo powinien mnie przekazać komuś innemu albo działać tak, żeby nie rzutowały na terapię. Jeśli zrobi inaczej to po prostu jest złym terapeutą i tyle
Ok, zrobiłam się odważniejsza, jutro dzwonię Dzięki dziewczyny!
|
|
|
|
#1802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ty się źle czujesz i on ma to wyleczyć. masz prawo wpaść w depresje nawet jak ci się lodówka zepsuje żadna racjonalność tego nie ma znaczenia. chodzi o to, że zareagowałaś na coś zbyt emocjonalnie i tak naprawdę wszystko jedno na co. własciwie można powiedzieć, że jeśli twoja żałoba po psie jest tak silna, to tym bardziej wymagasz leczenia, bo nie poradziłabyś sobie z żałobą po człowieku. nie sądzę, żeby psychiatra miał to wyśmiać, bo uwierz mi, że gorsze rzeczy słyszał ![]() niepotrzebnie się stresujesz, naprawdę wiadomo, że możesz trafić na konowała, który cię źle potraktuje, ale tak może się stać tylko z racji jego bycia konowałem, a nie z powodu błahości twojego problemu
Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-01-31 o 07:41 |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem. Mnie też to strasznie dołuje a diety, zmiany leków, ćwiczenia mi akurat nic nie dają i tak tyję. A leki muszę brać.
|
|
#1804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rzecz jest w tym, ze nie ma znaczenia, że idziesz do psychologa z żałobą po psie! Gig dobrze mówi, nawet jeśli wpadłabys w depresję, bo Ci się lodówka zepsuła, to psycholog i psychiatra mają Cię leczyc, niezależnie od tego, czy wydaje im się to głupie czy nie...
|
|
#1806 |
|
Konto usunięte
|
No tak, tylko, że z lodówką miałam trochę inne kontakty... Widzicie, tu jednak jest istota problemu- zrozumienie bądź nie. Bo naturalnym wydaje mi się być w żałobie po jednej z najbliższych osób a co innego gdybym była w żałobie po lodówce. Żałoba po babci- całkowicie normalne. Żałoba po lodówce- całkowicie nienormalne.
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Konto usunięte
|
Tak ale nie ma czegoś takiego jak zbyt długa i silna żałoba po lodówce. Nie ma "zbyt" bo już samo zaistnienie żałoby po lodówce jest nienormalne.
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchaj, każda z nas, która w tym wątku się udziela ma za sobą jakieś "nienormalne epizody". I psychiatra i psycholog własnie od tego są- lecza te nasze mniejsze i wieksze wariactwa...
|
|
#1810 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem. Tylko jak mówię, niesamowicie ważne dla mnie jest to, żeby potraktować psa jak babcię a nie jak lodówkę. Czyli- żałoba po psie jest normalna a dopiero zbyt długa i silna żałoba po psie jest nienormalna.
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-01-31 o 12:10 |
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1812 |
|
Konto usunięte
|
A czy ja tak powiedziałam? Uważam, że żałoba po psie nie jest problemem. Uważam, że żałoba po lodówce jest problemem. Uważam, że za długa żałoba po psie jest problemem.
I chodzi mi o to, żeby nie spotkać się z innym podejściem. |
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak w moim [beznadziejnym] przypadku, sprawy sa tak osobiste, ze az wstydze sie i boje sie o nich mowic ? I prawdopodobnie nie wydlukalabym slowa o tym co mnie najbardziej boli Nie boje sie ze ktos sobie pomysle ze to glupie co mowie, bo to raczej jest przerazajace niz glupie ... To skomplikowane. Juz samo mowienie o tym sprawia mi bol a co dopiero obcemu - niewazne ze lekarzowi eh niepotrzebnie pytam, nigdy sie nie przelamie zeby isc do lekarza i prosic o pomoc
Edytowane przez fossa Czas edycji: 2011-01-31 o 17:10 |
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
DONICZKO ja miałam takie szczęście, że moja pani psychiatra od razu spytała czy możemy sobie pozwolić na parę kilo więcej. Oczywiście nie mogłyśmy sobie pozwolić
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dostałam I przytyłam ok. 10 kg I wreszcie wyglądam jak człowiek
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 1,5 tygodnia mam straszne koszmary, budzę się po prostu wyczerpana. Nie wiem co się dzieje.
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
bylam u innego psychiatry i co? te same leki mam brac ew. zwiekszyc dawke
a jak nie pomoze wrocic do Citabax i zwiekszyc dawke jego 70 zl wizyta... za nic nowego |
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie tyle 'sekrety' ile sprawy moje wewnterzne ... |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy wolą się męczyć niż zacząć się leczyć
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zabulo, moze umów siostrę do specjalisty, postaw ją przed faktem dokonanym. pojdz z nią... może się przełamie
|
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest straszne. Czasami aż jestem na siebie zła, bo nie umiem jej pomóc.
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
musicie być silni, to już stosunkowo niedługo. idź z nią! Tobie też bym polecała wizytę... psycholog może Ci pomóc zrozumieć taką osobę i przekazać kilka wskazówek dotyczących życia z nią
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak można? Znaczy nie rozumiem Twojej siostry.. Ja po 3 miesiącach od pierwszych objawów że coś jednak nie halo wylądowałam u psychiatry i zaczęłam leczenie farma + terapia. Im szybciej tym lepiej, im później tym trudniej! Ja schudłam 7 kilo (60kg przy 180 wzrostu) w tym moim najczarniejszym okresie.. drugi miesiąc biorę Asertin i przytyłam 1,5 kilo Cieszę się ! A co do mówienia o swoich problemach psychologowi.. myślę że na początku nie trzeba mówić wszystkiego, a im częściej się z nim widzimy tym trudniej jest "nie mówić".. Ja jestem dopiero po pierwszej wizycie, ale nie miałam żadnych problemów żeby mówić co mnie boli. Po co przeciągać? Przecież psycholog nie będzie potem nas za to karcił, wypominał, obmawiał.. to jest lekarz. A chodzi o to żeby sobie pomóc i być zdrowym.
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Ty poszlas po 3 miesiacach, a ja po kilkunastu latach. i co, mam sie obwiniac z tego powodu? ja tam jestem dumna z tego, ze w koncu zmusilam sie do pojscia do lekarza i ze zaczelam walczyc o siebie.
fakt, moja depresja nie nalezy do tych "silnych", jest raczej "srednia" - tak zostala zdiagnozowana. no ale ja wieksza czesc zycia przezylam z depresja i nie wyobrazalam juz sobie, ze mozna zyc inaczej. pamietam tylko, ze po kilku miesiacach niepokojacych objawow, bedac nastolatka, poprosilam matke, by mnie wziela do psychologa, bo nie daje rady. matka stwierdzila, ze dojrzewam i to normalne i pewnie mam nerwice, jak 90% spoleczenstwa, ktore sobie jakos radzi bez udziwnien w stylu psycholog. no i tym sposobem zostalam przekonana, ze to normalne i ze tak ma wygladac moje zycie, a jak sobie nie radze, to jestem do niczego - jeszcze nizsza samoocena i wiecej "wody na mlyn" dla depresji. zeby isc na terapie trzeba do tego... tak jakby dojrzec. bo jesli sie nie bedzie chcialo pomoc samemu sobie, to zadna terapia nie zadziala. a w depresji ma sie przekonanie, ze nic nam nie pomoze, ze nie warto, ze po co, ze wszystkoi tak skonczy sie fiaskiem. ja nie widze nic dziwnego w takim podejsciu.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam w silnej depresji- leżałam w łózku i "gniłam". Gdyby nie przyjaciel, który wsadził mnie do samochodu (dosłownie), zawiózł do lekarza i zaprowadził do gabinetu nie zaczęłabym się leczyć. Nie ze złej woli. Tylko dlatego, że ta choroba może tam wyglądać. A to to juz zależy od charakteru i wielu rzeczy, które mamy w sobie gdzieś głęboko zakorzenione.
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Staramy się i mamy nadzieje, że będzie lepiej. Ja już byłam raz u psychologa. Troche mi to pomogło. Bałam się troche iść, że nie będę umiała powiedzieć o co chodzi. Jednak jak już usiadłam to same słowa płynęły i łzy też... Ulżyło troche takie wyrzucenie tych emocji i problemów. Nie zapomnę słów pani psycholog: "nie można się obwiniać. To jej życie." To jest trudne, bo zawsze na słowa o jej chęci śmierci zaczynają się w głowie kłębić różne myśli, w tym obwiniania się. Czasami jak już nie wytrzymuje to bardzo chciałabym, żeby jej nie było. Wstydzę się tego!
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

ty się źle czujesz i on ma to wyleczyć. masz prawo wpaść w depresje nawet jak ci się lodówka zepsuje 

Znaczy nie rozumiem Twojej siostry.. Ja po 3 miesiącach od pierwszych objawów że coś jednak nie halo wylądowałam u psychiatry i zaczęłam leczenie farma + terapia. Im szybciej tym lepiej, im później tym trudniej!