|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rain już z mężem w lutym gania, my nie mamy dość gadania-PM 2011,cz.30
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- i wracasz do nas
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do teściowej w liczbie mnogiej mówię... wiecie, macie, byliście? ![]() wczoraj bratowa wyskoczyła z jakimś tekstem do mnie że u twojej mamy w domu to... i kimie kimie o co cho... a potem się poprawiła że u mojego tż
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moja mama mnie wychowała, zna mój charakter i wie jak mi doradzić ![]() minusem mojej teściowej jest to że jak ma inne zdanie to próbuje je narzucać mówiąc "bo tak jest" "bo takie jest życie" "bo zobaczysz sama" tylko zawsze jej mówię że mam inne wzorce ze swojego domu i wcale nie musi być tak jak gada ![]() nasza rozmowa często wygląda ja: ale mi się to nie podoba ona: ale jak to? przecież to fajne ja: dla mnie nie ona: a mi się podoba i tak inni zrobili ja: a ja nie zrobię
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Kurcze ledwo skończyłam sesje... a tu mam do nadrobienia chyba z 70 stron he he heWidzę, że już poważne plany snujecie Jesli mogę się wtrącić, to ja z moimi teściami mieszkam od ponad roku (bo od 2 lat jesteśmy po cywilnym) i nadal nie mogę się przyzwyczaić do nich mówienia: mamo, tato. Hmm ale jak rozmawiam z teściową to np powiem: "a tato w pracy?" czy cos w tym stylu... ale osobiście prosto w oczy nie powiedziałam jeszcze do żadnego z nich w ten sposób... Ale z drugiej strony mówienie na Pan i Pani po ślubie już chyba nie wypada... Przecież już jesteście rodziną... A pochwalcie się Kobitki co planujecie na walentynki??? Widziałam te spinki do koszuli... ŚWIETNE!!! Tylko mój nie ma żadnej koszuli na spinki ;/ |
|
|
|
#2136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wymyśoiłam w sypialni dwie ściany turkusowe i 2 ściany wytapetowane w brązowo waniliowe pasy Ojej dlaczego jesli mozna spytac ? jakieś złe kontakty ? Cytat:
wczoraj oglądałam efekty obniżania sufitów w przedpokoju kuchni i łazience i kibelku ![]() gratuluje 2000 postu :P:P ![]() Cytat:
![]() wow - gratuluję ! ja tez ja tez chcę nad morze! prooooooooooooooooooooosz ę ! moge so Ciebie przyjechac na wakacje :P? ja mam do morza 600 km a uwielbiam spacery nad morze...oj ja dłużej :/ |
|||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się trochę wyżalić... Od razu mówię, jak komuś się nie chce niech nie czyta... Po prostu musiałam to wywalić na "światło dzienne"
![]() Już kiedyś pisałam, że mamy z D. problem jeśli chodzi o wspólne mieszkanie. Na razie mieszkamy osobno, tylko czasami u siebie nocujemy. No ale po ślubie wypadałoby już mieszkać razem bo obecnie mieszkamy w bliźniaku z ciocią, z tym że nie ma równego podziału i w związku z tym są same problemy, bo ciocia chce swoją część sprzedać itd. Mamie nie da się wytłumaczyć, że wszystko będzie osobno... Od razu zaczęła gadać, czemu nie chcemy się budować na tej działce niedaleko mojego domu (należy do rodziców), nic by nie było w tym dziwnego, gdyby nie to, że ja już wcześniej pytałam o tą działkę, i mama powiedziała, że to jest dla mnie i dla siostry ale działka jest na tyle mała, że nie da się jej na pół podzielić... więc myślałam, że po prostu jeśli będziemy chcieli się budować, to będę musiała siostrze ją spłacić... a to wiąże się z dodatkowymi kosztami. A ona ostatnio mówi że Aneta na pewno nie będzie się tam chciała budować itd. Kompletnie jej nie rozumiem. Z mojej strony wygląda to tak, że ona chce mnie zatrzymać jak najbliżej domu. A ja nie do końca tego chcę, bo wiem, że gdybyśmy widywały się mniej nasze stosunki byłyby dużo lepsze (bo co za dużo to niezdrowo)... Już sama nie wiem co robić...W dodatku, budowa domu trochę trwa, więc u którychś rodziców będziemy musieli jakiś czas mieszkać i tu jest problem bo ja nie chcę u D. bo jego rodzice palą papierosy (i to wszędzie) i to dużą ilość, nawet wyprane rzeczy walą fajkami, bo suszą sie na korytarzu, poza tym jest mało miejsca:/ a D. nie chce u mnie (w sumie mu się nie dziwię) bo mieszkamy w 2 piętrowym domu, z dziadkami, którzy lubią wszystko wiedzieć w dodatku babcia gotuje obiady (bo tak już zostało od czasów jak z siostrą do szkoły chodziłyśmy, a mama pracowała), w ogóle jest u nas dość dziwnie z podziałem pracy, bo dziadek lubi wszystko robić (np. przywozić drzewo do piwnicy na palenie w piecu) a potem narzeka że mój tata nic nie robi itd. Dziadka nie da się już zmienić, a ja nie chcę, żebyśmy się kłócili... Dużym plusem natomiast jest to że mam duży pokój i jeszcze jeden do dyspozycji który jest na razie niedokończony...Dzisiaj tak zaczęłam myśleć, że lepiej będzie chyba jak ja ustąpię... i zamieszkamy u D., ale wiem, że to się mojej mamie nie spodoba... Bo wtedy u nas zrobi się pusto strasznie ach... mam taki mętlik w głowie
|
|
|
|
#2138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież masz tytuł Cytat:
![]() Cytat:
i za remont Nie Faktycznie Cytat:
Zaraz zapiszę ![]() Dzień dobry Mieliśmy jechać po obrączki i pooglądać garniaki ale nie wiem czy nam wyjdzie Oboje się kiepsko czujemy
|
|||||
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo będziemy mieli rocznicę i w ogóle należy się nam
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
te spinki do koszuli pokazane przez Jenny są fajowe
![]() eh z tym mówieniem Mamo Tato to naprawde będą problemy.. Moj Ukochany sobie wcale tego nie wyobraza ja tez sie tego obawiam ale widze ze nie jestem z tym sama... Cobra qrcze trudno coś doradzić... a jak rozmawialiscie przed podjęciem decyzji o slubie miedzy soba o wspólnym mieszkaniu potem to co najbardzidj wchodziło w grę ? |
|
|
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak mi się coś nie podoba/mam inne zdanie na dany temat to naprawdę muszę się zastanowić czy to powiedzieć... bo później jest obraza majestatu
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cobra ciężko doradzić, ale mogę powiedzieć jaką ja mam sytuację na tą chwilę nie mamy możliwości wziąć kredytu z mamą P jest możliwość mieszkać już od dawna, z moimi rodzicami nie mam możliwości i ja osobiście wolę wynająć niż mieszkać z nią ![]() zresztą z moimi rodzicami też bym nie chciała, dlatego że muszę sama nauczyć się żyć z P i dotrzeć ![]() i nawet bym powiedziała "dla zasady" musimy sami mieszkać pogadaj z mamą niech powie wprost co z tymi działkami a na czas budowy możecie też wynająć |
|
|
|
|
#2143 |
|
Konto usunięte
|
Jestem,nie nadrabiam,bo mi się nie chce
![]() Kto mi streści co się dzialo ?
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo bezosobowoCytat:
![]() może dlatego mi jest łatwiej bo mam z nimi na prawde świetny kontakt i dużo gadamy, a teściu to nawet mówi mi córeczko Cytat:
|
|||
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o fajki to doskonale Cie rozumiem. niestety moi rodzice palą w mieszkaniu i jak z nimi mieszkałam to tez niestety smierdziały mi ciuchy fajkami wiec wiem o co Ci chodzi z tymi papierosami.ile czasu bedziecie budować dom?? moze wybudujecie sie szybko i nie bedziecie musieli mieszkac z tesciami trzymam kciuki zeby sie udalo
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomyśli że ja mam inne wzorce z domu i inne zwyczaje (np moja mama jest nadal szczupła )i ja np się nie hamuję tylko walę jej wprost ![]() potem zdziwiona jest i pyta P czemu tak rzadko z nią siedzimy
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Cobra nie wiem co doradzić
![]() Jeszcze co do mówienia mamo, tato po ślubie do teściów, M. mówi do moich po imieniu Tak moja mama mu kazała Ja do mojej teściowej NIGDY nie powiem mamo Moi rodzice do swoich mówią mamo ale w stuly "podać mamie" "chce mama"
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2011-01-31 o 13:09 |
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z nią wyjątkowo w wielu sprawach się nie zgadzam ![]() i nie umiem tak wiesz herbatka i ploteczki jak z koleżanką
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
może nawet kawałek chleba
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rowniez sie nie zgadzam z nia w wielu sprawach ale przemilczam je, no chyba, ze jest u nas wtedy juz sie nie hamuje ale juz sie nauczyla i nie porusza wielu tematów
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
bo wizaz miał awarię i poznikało sporo rzeczy...moj av tez gdzies sie posiał i musiałam nowy zainstalować.
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z siorą P to nawet lubię się posprzeczać i fajny mamy kontakt ale teściowa
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
sprawdzam tylko czy mam avka
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
♥ Edytowane przez Bounty_ Czas edycji: 2011-02-07 o 22:09 |
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

2 lata 

i

ale działka jest na tyle mała, że nie da się jej na pół podzielić... więc myślałam, że po prostu jeśli będziemy chcieli się budować, to będę musiała siostrze ją spłacić... a to wiąże się z dodatkowymi kosztami. A ona ostatnio mówi że Aneta na pewno nie będzie się tam chciała budować itd.
w dodatku babcia gotuje obiady (bo tak już zostało od czasów jak z siostrą do szkoły chodziłyśmy, a mama pracowała), w ogóle jest u nas dość dziwnie z podziałem pracy, bo dziadek lubi wszystko robić (np. przywozić drzewo do piwnicy na palenie w piecu) a potem narzeka że mój tata nic nie robi itd. Dziadka nie da się już zmienić, a ja nie chcę, żebyśmy się kłócili... Dużym plusem natomiast jest to że mam duży pokój i jeszcze jeden do dyspozycji który jest na razie niedokończony...
Perfect Housewife 

ale TŻ szedł do pracy, to jako przykładna naznaczona robiłam kanapeczki
brzydal: 
a tak swoja droga to milo, ze ktos pamieta moja krowke...zaraz jej poszukam i przyponme sobie jak sie ustawia te avki :P