|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Karenina dzięki ten mają dziewczyny na styczniowym wątku i chwalą sobie.
Lucky byłam u lekarza pare dni temu |
|
|
|
#4052 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Lucky - dużo ale to dużo zdrówka dla malutkiej!!! Oby to nie było nic groźnego
![]() Zeberko - dla Piotrusia też dużo dużo zdrówka!!! suonko - miłego powrotu ![]() A u nas nic ciekawego. Mam dziś zamiar sprzedać w komisie kilka swoich ciuchów, leżą bezużytecznie leżą w szafie i miejsce zawalają... nawet i za 5 zł ;p jakoś chcę się tylko ich pozbyć nie wierze, że kiedyś nosiłam takie ubrania jak dla małej dziewczynki spodnie rozmiar 0 w numeracji ze stanów głupie, ale bardzo się z tego cieszę nawet jak tego brzucha trochę zostało, to jakoś nie jest dla mnie straszne ciekawe jak będzie teraz bo mogłoby mi trochę w biodra pójść... pewnie tak by było, gdybym rodziła normalnie to by się trochę rozeszły hehehe głupie ale po pierwszej ciąży mam biodra jak wcześniej!http://www.youtube.com/watch?v=UrYHXJlcSAo - tak pięknie przechodzi moja mała przez pufy na schody!
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-31 o 12:51 |
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
potrzebuję waszej pomocy mój tż ma kuzynkę,nie rozmawiamy już ze sobą 4 lata ,bo namawiała mnie zebym towarzyszyła jej przy zdradzaniu jej męża -to tak jakby namawiała mnie do tego samego.Teraz urodziło sie im 2 dziecko jest w szpitalu ma 2 tygodnie zapalenie płuc i lezy pod respiratorem.ja ciągle o niej myślę,była mi bardzo bliska do póki nie wyskoczyła z tą że się tak wyrażę propozycją.
Wiecie co cały czas o niej myślę sni mi się w nocy,może zadzwonić do niej zapytać co tam?napisać?wiem co i jak przez teściową bo to córka jej brata,ale moze tak od siebie?pomóżcie co robić?
|
#4055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Marta zadzwon, na pewno sie ucieszy! skoro sni Ci sie i w ogole, to mysle, ze juz czas zapomniec o tym co bylo i odnowic kontakt. moze obydwie tego potrzebujecie?
trzymam kciuki za choowitkow, u nas juz lepiej, ale jutro idziemy do kontroli. pediatra kazala przyjsc, to wole isc, mam nadzieje, ze stwierdzi poprawe. majunia w sobote i niedziele nie spala caly dzien! za to dzis w nocy przespala bite 12 godzin, nie wstawalam do niej ani razu, co do tej pory zdarzylo sie moze raz czy dwa;]. moze to wina smoka? bo jak wstawalam gdy sie krecila, to jej go dawalam i spala sobie spokojnie dalej. przewaznie szybko go wypluwala, wiec myslalam,ze on nie stanowi problemu. a od kilku dni nie dostaje wcale smoka (odrzucila go przez ten katar, tak jak pisalam). dzisiaj przed drzemka possała troche koncowke uchaa romka i szybciutko zasnela (nawet chyba szybciej niz ze smokiem). ![]() Lucky mam nadzieje, ze jednak sie nie potwierdzi!
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam czasu odnieść się do wszystkich z osobna. W każdym razie lucky - nie martw się na zapas - ostatnio też miałam podejrzenie okropnej choroby u synka, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. To znaczy jeszcze się nie skończyło, bo jesteśmy w trakcie stawiania diagnozy, ale ta wredna choroba się nie potwierdziła, więc u Ciebie też będzie dobrze
Co do diet, to ja właśnie się tak dietuję, że wcinam czekoladę z malinami... Ma ktoś na sprzedaż silną wolę??? ;> No i jeszcze coś na temat tego, co jest dla naszych dzieci właściwe, co nie. Wiadomo, że każda z nas się stara jak najlepiej, ale jesteśmy tylko ludźmi. Przeczytajcie ten artykuł - moim zdaniem świetny To tak nawiązując do tego, ze któraś mówi, że jest straszną matką, bo nie pozwala, a któraś bo pozwala itp... Wszystkie jesteśmy najlepszymi matkami dla naszych dzieci http://niegrzecznemamuski.blogspot.c...bossssska.html.
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky nie martw się na zapas, bo to najgorsze co może być
![]() Boli mnie szyja, kark... od spania z Piotrusiem na poduszce
|
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Suonko większość lekarzy chce ją tylko zaleczać "na bieżąco" tylko 1 patzry na sprawę całościowo i obstawia coś poważniejszego niż tylko kolejna infekcja/wirus/zapalenie.. za to ten jeden to jeden z najlepszych spec. jakich mamy w wa-wie...wszytkie jego diagnozy o których słyszałam do tej pory się potwierdziły u koleżanek i ich koleżanek.. więc modlę się aby tym razem się mylił..
|
|
|
|
#4060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś byliśmy na szczepieniu - jeszcze mamy jedno zaległe i wyjdziemy na prostą hehehe |
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moja dzisiaj też nawet ładnie spała ![]() jo@śka - artykuł super!!! I jak najbardziej prawdziwy! MY TO JESTEŚMY BOSKIE
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy za to kciuki
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:brzyda l: i jak śmiga.. prawie biega pewnie masz stracha jak na chwilę ją z oczu stracisz - nie?Olcia na razie pojedyńcze kroczki tylko sama stawia a tak to musi sie trzymać ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Marta może to jest teraz dobry moment, żeby zapomnieć o tym co było.. Ona na pewno bardzo się ucieszy, że się martwisz i odzywasz |
||
|
|
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy można naszym maluszkom podawać surowe jajko jeśli mam ze sprawdzonego źródła??? Na 100% jestem pewna tych jajek.
|
|
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Suonko a po co chcesz podawać surowe jajko?
ja nawet na miękko jeszcze nie dawałam...i raczej spotykałam się tylko z opiniami że surowego nie można.. Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-01-31 o 13:22 |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu dziękuje za odpowiedź
![]() Suonko pojecia nie mam ![]() Marta ja bym się odezwała w takiej sytuacji... |
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamila, gratuluje zabkow Suonko, ja jutro tez ide do (nowej) pracy tez po prawie 18 miesiacach przerwy ![]() Cytat:
![]() Sandra u nas tez ostatnio uwielbia wlazic na lozka i kanapy, na szczescie potrafi sama z nich schodzic ![]() Cytat:
Lucky, mam nadzieje, ze z Olenka sprawa sie wyjasni i szybciutko wroci do zdrowia. Zebra, Piotrusiowi tez zycze szybkiego powrotu do zdrowka Nic to, wracam do ostatnich porzadkow w ostatni wolny dzien, bo od jutra koniec laby i pewnie tez jak sie bede pojawiac, to bedzie swieto ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-01-31 o 13:26 |
|||
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
no u mnie Grzes miał byc Lenką - więc tez by było - Magdalena i Lena
Cytat:
będę razem z Tobą sie modlić aby się mylił |
|
|
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
w niedawnym temacie mleka, lekarz polecił mi lekturę tego:
http://www.faceci.com.pl/mleko.html zródło nienajwyższych lotów ale podobno w artykule sama prawda! ja mleka i jego pochodnych prawie nie używam ale niektórzy mogą być zmartwieni.. |
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Suonko i jak bylo na szczepieniu? ile Lenka wazy i mierzy?
a surowe jajko?? yy... chyba nie bardzo. a czemu? na 100% to moglabys byc pewna gdyby stado bylo szczepione na salmonelle, a zgode na takie szczepienie wydaje powiatowy lekarz weterynarii, wiec raczej sie tego nie robi...jo@ska artykul super! usmialam sie ![]() Karenina gratuluje zabkow. u nas 7, wiec szykuje sie na kolejna masakre
|
#4071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potwierdzi sie, zobaczysz... Cytat:
Bedzie dobrze, musi byc... ![]() Cytat:
Nie przejmuj sie - rozmiarowka amerykanska jest, delikatnie mowiac, troszke inna od naszej..... ![]() Cytat:
Ja bym zadzwonila, bo sa sytuacje w zyciu, kiedy rozne nieporozumienia powinny pojsc w niepamiec, wtedy licza sie wartosci nadrzedne... ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za was tez Cytat:
Ja bym ne dala. Po co? Cytat:
Nie badz taka noooo.... ![]() Cytat:
U nas wychodzi teraz srednio jeden zabek na tydzien.... ![]() Moje dziecie dostalo dzisiaj na obiadek pyyyszne pierozki i co? Wyjadl tylko sfarsz i zagryzl buraczkami.... ![]()
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. bakterie lubia bardziej srodowisko zasadowe, gdyby lubily kwasne, to nasza skora i zwlaszcza narzady rodne musialy by byc zawsze zainfekowane 2. wlasciwosci sluzotworcze sa bardzo wazne w funkcjonowaniu organizmu, bo sluzy to bariera ochronna jelit i zoladka, przy suchym kaszlu jest wrecz konieczne sporzywanie produktow/lekow sluzotworczych, zeby chronic tkanki gardla przed podraznieniem i bakteriami, ktore wlasnie na sluzie sie gromadza i sa potem "odkaszlane" co do reszty, to jest w tym pewnie wiele prawdy i jak ze wszystkim nalezy zachowac umiar ![]()
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() Olcia po 1,5 h bojów w końcu zasnęła. Była tak zmęczona, żewciąż się obijała, przewracała, płakała, ale spać nie chciała. Bylyśmy w lidlu i kupiłyśmy pampki i rajtki. Ale muszę wymienić na większe. Cytat:
i bądź tu mądryGucia i Suonko- bezbolesnego powrotu do pracy Marta- ja bym zadzwoniła. Może najwyższy czas zapomnieć o tym co było. Ludzie się zmieniają i też mądrzeją Lucky- trzymam kciuki, żeby ten lekarz w końcu się pomylił i żeby Olcia była zdrowa Kate- ja rodziłam naturalnie a biodra mam takie same. Po urodzeniu Olki nawet jestem mniejsza niż przed jeśli chodzi o kg, a wcale się nie odchudzałam jo@śka- artykuł bezbłędny ![]() a co do artykułu o mleku- to nie przeczytałam do końca, bo mnie denerwują takie informacje. Nic w tych czasach chyba zdrowe nie jest! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-01-31 o 14:11 |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sily woli... hehe... powiem szczerze, ze jakos po wakacjach w Chile mi sie odmienilo, i mimo iz chcialabym jakos dobic do tych 55 kg, to jednak jak wlazlam w to bikini nie przeszkadzalo mi, ze tu, czy tam jakies kraglosci sie pojawiaja, albo, ze piersi troche obwisle (bez stanika nikt mi nie bedzie kazal biegac). Najwazniejsze, ze ja sie czulam dobrze we wlasnej skorze, a i tz nie raz zahaczyl o mnie okiem ![]()
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
co do artykułu o mleku - to mnie zastanawia jedno - dlaczego starsze pokolenie pijąc zdecydowania wiele więcej mleka i jego przetworów tj. sera i masła zyło znacznie dłuzej i zdrowiej - generalnie umierali ze starości, a przecież jedli bardziej tłusto itd.
dokładnie jak napisała Gucia - umiar obecnie mamy tak nafaszerowane chemią pożywienie, ze można w sumie wiele odstawić bo niezdrowe wiem że mleko ludzkie jest najzdrowsze - ale gdzie go kupić dla mnie porównywanie mleka krowiego i ludzkiego jest bezcelowe - niech porównają mleko modyfikowane z krowima czy mleko w proszku za kilka lat nie doczeka się wywodów na temat jego szkodliwości |
|
|
|
#4076 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nasłuchuję gdzie poszła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aj jakbyśmy tak uważały na wszystko to trzeba by było mieć wielką własną plantację i młyn, i nic pryskane! I wciąż karmić piersią... no tak się nie da ![]() to niezdrowe, tamto nie, tego nie wolno, nie histeryzujmy ![]() ![]() konserwanty i sól jest nawet w słoiczkach dla niemowląt! bo musi być! nie ma innego wyjścia...
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Też czytam takie artykuły z przymróżeniem oka- w tych czasach nie ma rzeczy absolutnie zdrowych.
Joaśka padłam ale jakie to prawdziwe
|
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
ja na chwilke poki moje dziecie drzemie ![]() Zdrowka zycze naszym chorowitkom Piotrusiowi, Wikusiowi i calej reszcie Trzymam kciuki za Olenke, mam nadzieje ze wszystko sie skonczy pomyslnie Milej pracy mamusia wracajacym do pracy I pytanie mam do Guci, jak robisz owsianke dla Sandruni?Na wodzie gotujesz czy inaczej jakos? Dzis nie zdazylam z obiadem i moje dziecie zjadlo makaron razowy z wisniami mam nadzieje ze dzieciom mozna dawac razowy? nic innego nie mialam, a mala glodna byla i musialam cos jej dac
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
lucky - i dobrze, że patrzy całościowo, że bada i szuka co jest grane, ale to nie znaczy, że musi mieć rację. Może chce te najgorsze opcje wykluczyć po prostu.
katevalley - nooooo, boskie jesteśmy, a co! "Aj jakbyśmy tak uważały na wszystko to trzeba by było mieć wielką własną plantację i młyn, i nic pryskane! I wciąż karmić piersią... no tak się nie da "Wiesz co, myślę że i do własnej plantacji można się doczepić - od czego są kwaśne deszcze spływające po naszych domowo wyhodowanych roślinkach... To może szklarnia?![]() marta - dzwoń, bo inaczej będziesz się wciąż zastanawiać co by było gdyby... Zresztą mimo wszystko nie warto palić za sobą mostów. To, co się zdarzyło może nie było z premedytacją, może dziewczyna się pogubiła i tyle. suonko - pamiętam jak wcinałam jako dziecko kogel mogel - pycha. Teraz jednak nie zjadłabym, dziecku też bałabym się zaryzykować mimo, że mam jajka również ze sprawdzonego źródła. Jednak nie da się w każdym przypadku uniknąć salmonelli... gucia - życzę udanego pierwszego (i nie tylko) dnia w nowej pracy. Fajnie, że masz taką wiedzę - chodzi mi o mleczny artykuł. Jeśli chodzi o nasze ciało, to ja też je akceptuję (choć nie na tyle, żeby w bikini wyskoczyć), mój TŻ tym bardziej, ale kiedyś byłam bardzo aktywna fizycznie i miałam zawsze płaski brzuszek, choć nie byłam patykiem, bo zawsze miałam bardzo kobiecą figurę, ale jednak wtedy czułam się dużo lepiej. magdawikp - dokładnie umiar. Starajmy się żyć zdrowo, ale w każdej dziedzinie i tak do końca po prostu się nie da. Zwariowałybyśmy. Też wkurza mnie to, że słyszę, ze w żarciu chemia, w zabawkach chemia... To zapytam tak: to po cholerę są atesty??? Nie wiadomo. A jak nie wiadomo, to wiadomo, ze po to, by ktoś zarobił i tyle... Dlatego chciałam, żebyście przeczytały ten artykuł zalinkowany przeze mnie wcześniej, bo takie też są moje odczucia. Nie da się być idealnym we wszystkim, ale jestem pewna, ze w oczach naszych dzieci (przynajmniej póki co) jesteśmy idealne. |
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) krowim mleku, tznok pol szklanki mleka zagotowuje (moze udaje mi sie umartwic ten 1% pozostalych bajterii ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() A co do bycia idealnym... co to znaczy byc idealnym? Byc takim jak jakas wyglodzona modelka na plakacie? Czy jakas wymadzajaca sie w telewizji paniusia, ktorej placa za mielenie jezorem? Mnie sie wydaje, ze zamiast szukac idealow, powinnismy byc poprostu ludzmi, zyc wedlug zasad moralnych i szanowac sie nawzajem. Niestety poki co to tylko utopia...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

55kg 

"