|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Mieliśmy jechać oglądać wózki,
a tż nadal nie ma, i już się strasznie wkurzyłam ![]() i popłakałam oczywiście przecież nie bębe wózka w pośpiechu wybierać
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
a ja mam dziś księdza.....
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
nie odzywałam się kilka dni bo dopadłą mnie depresja, córka mi się rozchorowała cały weekend miała gorączkę, mąż tez coś podłapał a ja nic niemego robić ale jak tu leżeć spokojnie jak wszyscy chorzy jedyne co robiłam to lezałam jak oczywiście lekarz kazał i co pewien czas beczałam jak małe dziecko. dzisiaj jakoś się ogarnęłam i postaram się nadrobić to o czym pisałyście. licytuje łóżeczko i mam nadzieję że mi się uda , jakies przeczucie mam że jeszcze dwa tygodnie i się posypie |
|
|
|
#1355 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi ja jutro idę po worki do prania i mam nadzieję że nie zapomnę były może pampersy 1 czy w lidlu od 2 się zaczynają ? mora, czarna, eirene, laseczka, olusia, nika (mam nadzieję że żadnej nie pominęłam ) dziękuje Cytat:
śliczny i też malusi ![]() Cytat:
montii chcesz mnie zabić Cytat:
super ile daliście za to cudeńko ?? wiesz może ile cm ma gondloka ?? hmm chyba zacznę niedługo żałować swojego wyboru Cytat:
hmmm ja jestem jednak za tym jagodowym, o ile lubię połączenie żółtego z czarnym to tutaj to zestawienie jakoś mi nie podchodzi Cytat:
super wygląda jakbyś połknęła piłkę do kosza, taki okrąglutki patrycja wracaj szybko do zdrowia ewelqa trzymamy kciuki
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo boli ponoć masaż szyjki żeby się rozwierała szybciej
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
iizabelaa fajny ten żółty, ale jagodowy zdecydowanie ładniejszy i jakoś bardziej pasuje do dziewczynki
![]() izunia mnie na szczęście w tym roku ominął ksiądz bo u nas co 2 lata chodzi.A ja się chwile zdrzemnęłam i śniła mi się Eirene, że bolał ją ząb i napisała, że zjadła ibuprom i wszystkie na nią naskoczyłyśmy, że jak mogła to zrobić jak to zabronione ![]() Muszę iść do banku wpłacić ratę kredytu, a tak mi się nie chce. Ale po drodze podejdę sobie do Biedronki i kupię jakieś pyszności
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
wanilko kosztuje 1500, jeszcze niestety czekamy, bo na razie nie ma kolorków, jakie chciałam. tam na tej stronce co podałam w linku są chyba wymiary
edit: jednak nie ma, ale gdzieś na pewno widziałam, allegro?? zaraz zerknę edit2: tu są wszystkie wymiary http://allegro.pl/tutek-wozek-grande...426704804.html
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-01-31 o 15:56 |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My nadal chorzy, w sobotę skończyłam antybiotyk a od wczoraj mam katar i ból gardła. Załamka...A synek od piątku coraz bardziej kaszle i w dodatku ma okropny katar Jutro idziemy do pediatry, malutki strasznie się męczy i my razem z nim ![]() Megi, cieszę się ze malutki ma się dobrze. A Ty pij dużo, rany, to ma aż taki wpływ na ilość wód Nie miałam pojęcia nawet, ja piję w sumie różnie...Kasiapruszkow, Izabela, łał, z malutkiej kawał kobitki Aja, ładny brzusio Anika, współczuję tych bóli Jeśli puchniesz to waga faktycznie mogła tak skoczyć, ale dobrze że masz skierowanie na badania. Trzyrazyi, też ładny brzusio Czarna, super kolorek wózka Agaaga, duży brzuszek Prunelle, okrąglutki brzusio Ada, fajniutki brzusio Marsylia, mnie się bardziej podoba x-lander. Bosti, łał, jaki wielki brzuszek Kasia, Twój brzuszek też ładnie wystaje Avikusia, o kurcze, nie chciałabym na tym etapie zmieniać płci...U mnie córcię potwierdziło dwóch lekarzy, w tym genetyk któremu wierzę w 100% W pierwszej ciąży synka potwierdziło mi trzech ginów i też się nie mylili. Dla mnie to jest z deka dziwne bo obaj lekarze mówili mi teraz że budowa narządów dla każdej płci jest specyficzna i nie chodzi tylko o to czy coś majta czy nie. Więc myślę że dobry gin nie ma wątpliwości, chyba żeby dziecko faktycznie zupełnie się zastawiało na każdej wizycie...Wanilia, mały masz brzuszek Coralady, ładny brzuszek Izunia, super Laseczka, duży brzuszek Patrycja, zdrówka |
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
gosikk bidulko, ale paskudne choróbsko!! trzymaj się kochana i wracaj szybko do zdrówka, Twój mały oczywiście też
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
No i nie pojechałam po wózek
![]() i mam przez to fatalny humor Cytat:
jak byłam na usg to gin powiedział, że widzi wargi sromowe
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-31 o 16:30 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam i poszłam do piekarni, jest za moim blokiem, także 200m i jestem u celu, a tam był pączek osatatni, i baba przede mna miala juz placic za chleb i w ostatniej chwili powiedziała : i jeszccze tego pączka
aż miałąm łzy w oczach, i po jaką cholerę ją w drzwiach przepuscilam w zamian wzielam byłkę z budyniem-tez ostatnia, nawet niezła, zrobiłam do tego kawe zbożową, a teraz dzidzi ma czkawkę. jak mi minie to zniechęcenie które mnie ogarnęło to zrobię zdjęcia pokoiku z mebelkami. Izabella głowa do góry, ale też bym miała nerwa na to!!!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-31 o 16:32 |
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, teraz doczytalam, ze byla mowa o kosmetykach na rozstepy. Ja na samym poczatku uzywalam oliwki, a od dwoch miesiecy uzywam na zmiane Daxa z tej serii dla ciezarnych i Fissana, ktos, nie pamietam nicku wklejal juz zdjecie tego preparatu. Wydaje mi sie, ze ten Fissan dziala superowo. Jak narazie odpukac w niemalowane ani jednego rozstepu
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Trzyrazyi co do nudnosci Ja mam tak co rano po sniadaniu zawsze mnie mdli musze wtedy sie polozyc bo inaczej puscilabym pawia
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- A dzis tez bylismy w lidlu kupilismy pampki 2 co do 1 ja w ogole nie kupuje bo i po co ?????Dwojki sa praktycznejsze a jak ktorejs z Was urodzi sie dzidzius ponad 4kilo to co wtedy ????Wtedy te 1 to beda na brzuszku zapinac sie na styku i po tyg trzeba bedzie i tak 2 kupic wiec nie ma sensu ja w I c kupowalam 2 od poczatku i dzieka Bogu bo maly ponad 4 kilo mial i 2 mu starczyla do 1,5 m-ca a paczke 2 musialam sprzedac bo byly za ciasne i od 1,5 m-ca juz 3 uzywal maly wiec z tymi 1 radze uwazac jak kupic to paczke a z reszta poczekac albo 2 kupowac![]() Jeszcze w lumpku bylam kupilam rajstopki od 0do 6m-cy superowe skarpeteczki jak nowki i bezrekawnik od 3-6m-cy a to sukienka kupiona z mysla o swietach Bozego Narodzenia od 6-9m-cy
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2011-01-31 o 17:10 |
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Gosikk_s ale wy się macie z tym choróbskiem
![]() Bosti rozwarcie badają tak samo jak lekarz ręką gdy wchodzisz na fotel, to wszystko. |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej właśnie moja mama wróciła z Lidla z zakupami bo się oprzeć nie mogła: rajstopki kremowe i niebieskie i skarpeteczki ( jakoś taka sama jak skarpetek frotte w h&m jak nie lepsza), a do tego okrycie kąpielowe niebieskie ( w środku jest myjka) jakościowo lepsze niż te z babyono. Pampersy najmniejsze u nas były tylko 2 ( 3-6kg). Ale jestem zszokowana, że w lidlu takie super ciuchy
![]() ![]() ![]() co do wózka tego CONECO tego żółtego mi się żółto czarny podoba taki inny jest - chociaż kolor jagodowy dla dziewczynki piękny. Chociaż mi się podobają wózki mniej pstrokate - najlepiej jednokolorowe.... Np. brevi ovo ten granacik też by mi się podobał. A ja dziś znów byłam oglądać to co mi się podoba... (oglądać wkleję foty - może jeszcze ktoś oszaleje - i się zarazi. ( ta wersja zimowa winter kitt jest za....bista.. )
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
bosti nie bolalo ale srednio przyjemne bylo
![]() a ja leze i kroplowka sie saczy powolutku troche przysypiam
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja już po wizycie. Mały nam ziewał słodko
Nawet na początku ładnie było twarzyczkę widać. Wygląda jak mały pucułek z kartoflanym noskiem (pewnie po mnie )Lekarz powiedział, że jest o tydzień młodszy, ale ma się świetnie no i waży już ok.2500. Także przy porodzie ze 3 kg będą. Łożysko mam nadal w II stopniu, więc jeszcze mogę pochodzić trochę. Ale okazuje się, że nie będą czekali, aż się samo zacznie, po prostu najważniejsze, żeby mały był donoszony i będziemy się umawiać za ok.2 tygodnie, no chyba, że coś by się wcześniej działo. Następna wizyta 17 lutego.
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to Ty też się na cesarkę umawiasz? kurczę, przegapiłam jakoś jej, już niedługo i posypią nam się dzieci i super, że dzidzia rośnie, a jak Ci poszły egzaminy, bo chyba w ten weekend miałaś?
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie ja też nie zauważyłam, że Tity na cesarkę się szykuje - jakie macie dziewczyny "powody" do cesarek jak można z czystej ciekawości ??
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-01-31 o 17:04 |
|
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez ogladalam nie lubie karmi ![]() Cytat:
a najlepszy jest kot z tylu ![]() Cytat:
![]() u nas wozek wybrany z lozkiem wahamy sie pomiedzy 2 czy dokladac czy nie dokladac tapeta teoretycznie wybrana jest macie tup tup'a u siebie chodzi mi o sklep dla dzieci to sprawdzcie czy u was sa wyprzedaze bo ja mam takie bodziaki spiochy i kaftaniki po 9 zl, ze szok
|
||||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
a ja od jakichś 3 godz. mam zaświadczenie potrzebne do cesarki w swoich rękach
jeszcze spotkałam się z tym drugim ginem (od cesarki) i kazał mi przyjechać w czw. rano do szpitala.. ciekawe po co tak konkretnie? wizyte i usg miałam dziś więc chyba nie na badania, no ale przecież dziś już gadałam z nim o cesarce.. hmm.. no nic, zobaczymy ![]() no i proszę Cie Boże, aby Amelka została Amelką... BŁAGAM dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, materacyk, wanienke, leżaczek do wanienki i 2 prześcieradełka... NIC RÓŻOWEGO, bo tak mi się rzuciło na mózg eh... a tak się cieszyłam że prawdopodobnie dziewczynka
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wcześniej dostałam 24.12, więc wiadomo- już na 0 byłam. dobrze, że TŻci pracują, z jednej pensji to byśmy musiały na wózek od września odkładać ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
niby wyraził opinię, co do koloru- ale jak tu zieloną pościel kupić skoro ściany mamy żółto-pomarańczowe, dywan i narzutę w tygrysa? więc stanęło i tak na moim.
|
||
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj Gosiaku biedactwo
![]() trzymajcie sie, przeganiam je wirtualnie ![]() avikusia no to fajnie, papier w rączce i spokojna głowa a jeśli chodzi o płeć to myślę że bedzie dziewczynka, skoro do tej pory była dziewczynką. a tej lekarce moze pepowina sie pomyliła z siusiakiem np ![]() dla mnie najważniejsze jest zdrówko i naprawdę mimo ze też mam pełno sukienek, dziewczecych ubranek jakby sie urodził zdrowy chłopczyk, to też byłabym wniebowzięta - za duzo jest nieszczęśc i chorób na swiecie żeby przejmowac sie tym ze nie bede miala co z sukienkami zrobic. no ale to moje zdanie. pewnie na poczatku byłabym w lekkim szoku ale w koncu to moje dzieciątko, wyczekiwane i ukochane a czy bedzie dziewczynka czy chlopczykiem dla mnie najmniej istotne ![]() no u nas jest jedna pensja i wlasnie wozka nie ma, nikt nie zaproponowal ze pomoże, dolozy kupi czy cos w tym stylu wiec narazie nie bedzie nasza pociecha miała pojazdu ![]() kupimy dopiero w marcu, bo na koncie krucho a za cos musimy zyc i pare innych rzeczy kupic a to dla dziecka albo do domku ![]() w ogóle nam nikt nic do tej pory nie kupił, i jak czytam was ze mama kupiła to czy tamto, czy tesciowa troche mi przykro ze u nas nikt nawet nie zapyta czy mamy na to czy tamto. moja mama to jest przesądna przed urodzeniem nie kupi nic - to wiem. no ale ja nie bede czekac do narodzin ze wszystkim. wiec jakoś ciułamy z tej lichej pensji TZ, a jeszcze dom na wykonczeniu, mielismy sie wprowadzic przed porodem i tez juz kasy zabrakło ![]() kredyt juz mamy, kolejnego nam nikt nie da. echh no ale jakos sobie poradzimy sami!!!! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-31 o 17:27 |
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Co do plci to ja caly czas modle sie zeby Olenka pozostala Olenka bo ciuszkow mam og groma dla dziewczynek i wiekszosc w kolorystyce dziewczecej wiec 10.02 mam zamiar uslyszec to samo co w 22 tyg bo normalnie sie zalamie
oczywiscie wiadomo ze najwazniejsze zeby dzidzia zdrowa byla ale jak ktos sie juz nastawi na dziewczynke to bedzie w szoku jak o chlopcu uslyszy
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co widziałam to w Lidlu pampki zaczynają się od 2.
|
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Co do wozka nam tez nikt nie doklada do niczego bo jedna i druga strona twierdzi ze jak chce sie dziecko to trzeba sobie radzic i nici z pomocy my kupilismy wozek na allegro uzywany za 500zl z fotelikiem Kadex Elipse jest super zadbany bo poprzednia dzidzia 3m-ce w gondoli jezdzila a 5 tylko spacerowke wiec jest w ogole nie zniszczony
udalo nam sie trafic naprawde super okazje bo takie wozki sa po 750 a nawet i 850 uzywane nowy kosztuje ok 1200-1300 w zaleznosci od sklepu wiec cieszymy sie ogromnie z tego zakupu a na nowy moze i kasa by byla ale nie jestem zwolenniczka wydawania kasy bezsensu ani kupowania czegos dla dziecka na pokaz... dziecku i mnie ma byc wygodnie a nie mam paradowac z wozkiem jakby to byla rewia mody .....zreszta kazdy robi tak jak zechce sa ludzie i ludziska ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Nie raz to zazdroszcze dziewczynom ktore moga liczyc na pomoc rodzicow czy to w zakupie wozka czy czegokolwiek dla dziecka bo wiadomo wszystko jest drogie i czlowiek liczy sie z kazdym groszem a wiadomo jakby nie musial nie ktorych rzeczy kupowac z wlasnej kieszeni to odlozylby czy zainwestowal w cos innego np mebelki a tak lipa
|
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
a te pampki z Lidla naprawdę się opłaca kupic? ile tak bez promocji kosztują?
![]() no dokładnie monika, my tez na pewno nie kupimy zadnego X -landera czy cos w tym stylu, bo musielibysmy wydac prawie całą pensje TZ na niego. ogladam na allegro jakieś polskie wózki w granicach 500-800 zł i pewnie taki kupimy. chyba ze własnie znajde cos fajnego uzywanego
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-31 o 17:35 |
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Widze, że dzisiaj sporo z nas zaatakowalo Lidla. Ja tez.
Dodam tylko od siebie ceny dla zainteresowanych, a jeszcze one tu nie padly Wiec: - pampki rozm2 , 92 szt - 39,99 - recznik z kapturkiem + myjka - 29,99 Dziekuje za odpowiedz odnosnie lozeczka turyst. Wlasnie tez zastanawiam sie nad graco, jednak wszystkie ktore widzialam maja ok 80-90cm dłg i wydaje mi sie,ze bedzie za krotkie. Ech nie wiem co wybrac... |
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
my mozemy liczyc tylko na moich dziadkow od strony mamy bo moi rodzice ani tesciowa nigdy niczego nam nie zaproponowali zadnego wsparcia itd. gdyby nie moi dziadkowie to tez wozek kupilibysmy pewnie sami i pewnie bylby tanszy albo z czegos innego trzeba by bylo zrezygnowac
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

..bo zamiast grzechotek Fabianek bedzie sie bawil wiertarką
:rolley es:
wygląda jakbyś połknęła piłkę do kosza, taki okrąglutki 

bo u nas co 2 lata chodzi.

Jutro idziemy do pediatry, malutki strasznie się męczy i my razem z nim 

troche przysypiam
dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, materacyk, wanienke, leżaczek do wanienki i 2 prześcieradełka... NIC RÓŻOWEGO, bo tak mi się rzuciło na mózg eh... a tak się cieszyłam że prawdopodobnie dziewczynka