Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 15:21   #1351
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Mieliśmy jechać oglądać wózki,
a tż nadal nie ma,

i już się strasznie wkurzyłam
i popłakałam oczywiście

przecież nie bębe wózka w pośpiechu wybierać
Stary 2011-01-31, 15:23   #1352
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

a ja mam dziś księdza.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:24   #1353
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
laseczka
wanilia
coralady

śliczne brzuszki

fajna kicia coralady, też mam trójkolorową, takie są najładniejsze

Przyszło mi dziś chorobowe z ZUSu, także jutro po wizycie u gina planuję zapuścić się na jakieś zakupy- tym razem dla siebie

dla małej na razie nic nie kupuję, bo czekam na kolejną paczkę od teścia z USA, zobaczymy co nakupił, żebyśmy nie mieli czegoś za dużo.

Łóżeczko i wózek nadal nie wybrany, ale ja ma termin na 20.04, więc jeszcze czas....
a ja nadal czekam, już cały styczeń bez kasy, dobrze, że teżet zarabia też bo tak to nie wiem jakby to było
Stary 2011-01-31, 15:25   #1354
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

hej dziewczyny nie odzywałam się kilka dni bo dopadłą mnie depresja, córka mi się rozchorowała cały weekend miała gorączkę, mąż tez coś podłapał a ja nic niemego robić ale jak tu leżeć spokojnie jak wszyscy chorzy jedyne co robiłam to lezałam jak oczywiście lekarz kazał i co pewien czas beczałam jak małe dziecko. dzisiaj jakoś się ogarnęłam i postaram się nadrobić to o czym pisałyście.
licytuje łóżeczko i mam nadzieję że mi się uda , jakies przeczucie mam że jeszcze dwa tygodnie i się posypie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1435873369.jpg (47,6 KB, 36 załadowań)
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:29   #1355
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
hey laski
ja specjalnie rano już po 8 pojechałam do lidla bo w promocji były takie worki do prania. i wiecie co kupiłam rajstopki dziecięce, paczkę papmersów, śpiworek dla małego z welurku i kilka innych rzeczy i w domu się połapałam że czegoś nie mam ------worków do prania
gorzej już ze mną być nie może. nie chciało mi się już wracać - masakra jakaś.
a teraz własnie piorę ubranka dziecięce białe pieluchy już się suszą.

hihi ja jutro idę po worki do prania i mam nadzieję że nie zapomnę
były może pampersy 1 czy w lidlu od 2 się zaczynają ?

mora, czarna, eirene, laseczka, olusia, nika (mam nadzieję że żadnej nie pominęłam ) dziękuje

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

A jak się chwalicie brzuszkami to mój aktualnyAha i kota się wryła w kadr jak zwykle

śliczny i też malusi

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dokladnie... i tak wyjda dzieci kiedy beda chcialy..byle nie za wczesnie..bo zamiast grzechotek Fabianek bedzie sie bawil wiertarką
a fugą będę mu tyłeczek smarować:rolley es:

montii chcesz mnie zabić

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza a zdecydowałaś się już na jakiś konkretny wózek?? ja też właśnie jestem na etapie zakupu, całą ciążę byłam zdecydowana na tako warriora, ale ostatnio odmieniło mi się i wynalazłam najlżejszy wózek na rynku - tutek grander alu. zdecydowałam się na zakup, a tu muszę czekać jakieś dwa tyg. na wybraną wersję kolorystyczną. mam nadzieję, że nie przedłuży się i że zdążę go kupić przed porodem. też moi rodzice będą fundatorami, tak jak u Ciebie
nie da się skopiować foty, więc wklejam linka, jakby ktoś chciał zobaczyć http://www.tutek.pl/menu,48,Grander
kolor morski+róż

super ile daliście za to cudeńko ?? wiesz może ile cm ma gondloka ?? hmm chyba zacznę niedługo żałować swojego wyboru

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
pomóżcie,
co myślicie o wózku w kolorze żółtym?

http://www.coneco.pl/index.php?go=mustang

hmmm ja jestem jednak za tym jagodowym, o ile lubię połączenie żółtego z czarnym to tutaj to zestawienie jakoś mi nie podchodzi

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

tak wklejacie swoje brzuszki że ja również postanowiłam wkleić zdjęcie swojego :
30 tc 1dz.

super wygląda jakbyś połknęła piłkę do kosza, taki okrąglutki

patrycja wracaj szybko do zdrowia

ewelqa trzymamy kciuki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:43   #1356
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
boli coś takiego?? bo jak czytałam, to mnie dreszcze przeszły

dziewczyny, co już rodził - jak się bada rozwarcie szyjki?? jakoś trochę mnie to przeraża, pewnie nieprzyjemne
wydawało mi się że to chyba nie boli bardzo boli ponoć masaż szyjki żeby się rozwierała szybciej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:48   #1357
Lustereczko
Rozeznanie

iizabelaa fajny ten żółty, ale jagodowy zdecydowanie ładniejszy i jakoś bardziej pasuje do dziewczynki

izunia mnie na szczęście w tym roku ominął ksiądz bo u nas co 2 lata chodzi.

A ja się chwile zdrzemnęłam i śniła mi się Eirene, że bolał ją ząb i napisała, że zjadła ibuprom i wszystkie na nią naskoczyłyśmy, że jak mogła to zrobić jak to zabronionenie wiem skąd mi się takie sny biorą

Muszę iść do banku wpłacić ratę kredytu, a tak mi się nie chce. Ale po drodze podejdę sobie do Biedronki i kupię jakieś pyszności
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:50   #1358
bosti
Zadomowienie

wanilko kosztuje 1500, jeszcze niestety czekamy, bo na razie nie ma kolorków, jakie chciałam. tam na tej stronce co podałam w linku są chyba wymiary
edit: jednak nie ma, ale gdzieś na pewno widziałam, allegro?? zaraz zerknę
edit2: tu są wszystkie wymiary http://allegro.pl/tutek-wozek-grande...426704804.html

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-01-31 o 15:56
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:51   #1359
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej My nadal chorzy, w sobotę skończyłam antybiotyk a od wczoraj mam katar i ból gardła. Załamka...A synek od piątku coraz bardziej kaszle i w dodatku ma okropny katar Jutro idziemy do pediatry, malutki strasznie się męczy i my razem z nim

Megi, cieszę się ze malutki ma się dobrze. A Ty pij dużo, rany, to ma aż taki wpływ na ilość wód Nie miałam pojęcia nawet, ja piję w sumie różnie...

Kasiapruszkow,

Izabela, łał, z malutkiej kawał kobitki Fajnie że siostra chce się starać o maluszka

Aja, ładny brzusio

Anika, współczuję tych bóli Jeśli puchniesz to waga faktycznie mogła tak skoczyć, ale dobrze że masz skierowanie na badania.

Trzyrazyi, też ładny brzusio

Czarna, super kolorek wózka

Agaaga, duży brzuszek

Prunelle, okrąglutki brzusio

Ada, fajniutki brzusio

Marsylia, mnie się bardziej podoba x-lander.

Bosti, łał, jaki wielki brzuszek

Kasia, Twój brzuszek też ładnie wystaje

Avikusia, o kurcze, nie chciałabym na tym etapie zmieniać płci...U mnie córcię potwierdziło dwóch lekarzy, w tym genetyk któremu wierzę w 100% W pierwszej ciąży synka potwierdziło mi trzech ginów i też się nie mylili. Dla mnie to jest z deka dziwne bo obaj lekarze mówili mi teraz że budowa narządów dla każdej płci jest specyficzna i nie chodzi tylko o to czy coś majta czy nie. Więc myślę że dobry gin nie ma wątpliwości, chyba żeby dziecko faktycznie zupełnie się zastawiało na każdej wizycie...

Wanilia, mały masz brzuszek

Coralady, ładny brzuszek

Izunia, super oby TŻ zmienił się już na stałe

Laseczka, duży brzuszek

Patrycja, zdrówka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 15:58   #1360
bosti
Zadomowienie

gosikk bidulko, ale paskudne choróbsko!! trzymaj się kochana i wracaj szybko do zdrówka, Twój mały oczywiście też

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:28   #1361
iizabelaa
Zakorzenienie

No i nie pojechałam po wózek
i mam przez to fatalny humor

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Avikusia, o kurcze, nie chciałabym na tym etapie zmieniać płci...U mnie córcię potwierdziło dwóch lekarzy, w tym genetyk któremu wierzę w 100% W pierwszej ciąży synka potwierdziło mi trzech ginów i też się nie mylili. Dla mnie to jest z deka dziwne bo obaj lekarze mówili mi teraz że budowa narządów dla każdej płci jest specyficzna i nie chodzi tylko o to czy coś majta czy nie. Więc myślę że dobry gin nie ma wątpliwości, chyba żeby dziecko faktycznie zupełnie się zastawiało na każdej wizycie...
dokładnie,
jak byłam na usg to gin powiedział, że widzi wargi sromowe

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-31 o 16:30
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:31   #1362
diatoma
Zadomowienie

nie wytrzymałam i poszłam do piekarni, jest za moim blokiem, także 200m i jestem u celu, a tam był pączek osatatni, i baba przede mna miala juz placic za chleb i w ostatniej chwili powiedziała : i jeszccze tego pączka
aż miałąm łzy w oczach, i po jaką cholerę ją w drzwiach przepuscilam
w zamian wzielam byłkę z budyniem-tez ostatnia, nawet niezła, zrobiłam do tego kawe zbożową, a teraz dzidzi ma czkawkę.
jak mi minie to zniechęcenie które mnie ogarnęło to zrobię zdjęcia pokoiku z mebelkami.
Izabella głowa do góry, ale też bym miała nerwa na to!!!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-31 o 16:32
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:35   #1363
wikakika
Rozeznanie

Dziewczyny, teraz doczytalam, ze byla mowa o kosmetykach na rozstepy. Ja na samym poczatku uzywalam oliwki, a od dwoch miesiecy uzywam na zmiane Daxa z tej serii dla ciezarnych i Fissana, ktos, nie pamietam nicku wklejal juz zdjecie tego preparatu. Wydaje mi sie, ze ten Fissan dziala superowo. Jak narazie odpukac w niemalowane ani jednego rozstepu
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:52   #1364
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Trzyrazyi co do nudnosci Ja mam tak co rano po sniadaniu zawsze mnie mdli musze wtedy sie polozyc bo inaczej puscilabym pawia

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A dzis tez bylismy w lidlu kupilismy pampki 2 co do 1 ja w ogole nie kupuje bo i po co ?????Dwojki sa praktycznejsze a jak ktorejs z Was urodzi sie dzidzius ponad 4kilo to co wtedy ????Wtedy te 1 to beda na brzuszku zapinac sie na styku i po tyg trzeba bedzie i tak 2 kupic wiec nie ma sensu ja w I c kupowalam 2 od poczatku i dzieka Bogu bo maly ponad 4 kilo mial i 2 mu starczyla do 1,5 m-ca a paczke 2 musialam sprzedac bo byly za ciasne i od 1,5 m-ca juz 3 uzywal maly wiec z tymi 1 radze uwazacjak kupic to paczke a z reszta poczekac albo 2 kupowac

Jeszcze w lumpku bylam kupilam rajstopki od 0do 6m-cy superowe skarpeteczki jak nowki i bezrekawnik od 3-6m-cy a to sukienka kupiona z mysla o swietach Bozego Narodzenia od 6-9m-cy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie254.jpg (71,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie255.jpg (81,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie256.jpg (107,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:10
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:54   #1365
aja1
Zakorzenienie

Gosikk_s ale wy się macie z tym choróbskiem

Bosti rozwarcie badają tak samo jak lekarz ręką gdy wchodzisz na fotel, to wszystko.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:54   #1366
Mirabilka
Zakorzenienie

Hej właśnie moja mama wróciła z Lidla z zakupami bo się oprzeć nie mogła: rajstopki kremowe i niebieskie i skarpeteczki ( jakoś taka sama jak skarpetek frotte w h&m jak nie lepsza), a do tego okrycie kąpielowe niebieskie ( w środku jest myjka) jakościowo lepsze niż te z babyono. Pampersy najmniejsze u nas były tylko 2 ( 3-6kg). Ale jestem zszokowana, że w lidlu takie super ciuchy

co do wózka tego CONECO tego żółtego mi się żółto czarny podoba taki inny jest - chociaż kolor jagodowy dla dziewczynki piękny. Chociaż mi się podobają wózki mniej pstrokate - najlepiej jednokolorowe.... Np. brevi ovo ten granacik też by mi się podobał.

A ja dziś znów byłam oglądać to co mi się podoba... (oglądać )

wkleję foty - może jeszcze ktoś oszaleje - i się zarazi. ( ta wersja zimowa winter kitt jest za....bista.. )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s1.jpg (29,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s2.jpg (27,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s3.jpg (27,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s4.jpg (26,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s5.jpg (54,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s6.jpg (41,7 KB, 16 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:56   #1367
Ewelqa1985
Zadomowienie

bosti nie bolalo ale srednio przyjemne bylo

a ja leze i kroplowka sie saczy powolutku troche przysypiam
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:56   #1368
Tity
Zakorzenienie

No to ja już po wizycie. Mały nam ziewał słodko Nawet na początku ładnie było twarzyczkę widać. Wygląda jak mały pucułek z kartoflanym noskiem (pewnie po mnie )Lekarz powiedział, że jest o tydzień młodszy, ale ma się świetnie no i waży już ok.2500. Także przy porodzie ze 3 kg będą. Łożysko mam nadal w II stopniu, więc jeszcze mogę pochodzić trochę. Ale okazuje się, że nie będą czekali, aż się samo zacznie, po prostu najważniejsze, żeby mały był donoszony i będziemy się umawiać za ok.2 tygodnie, no chyba, że coś by się wcześniej działo. Następna wizyta 17 lutego.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:01   #1369
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to ja już po wizycie. Mały nam ziewał słodko Nawet na początku ładnie było twarzyczkę widać. Wygląda jak mały pucułek z kartoflanym noskiem (pewnie po mnie )Lekarz powiedział, że jest o tydzień młodszy, ale ma się świetnie no i waży już ok.2500. Także przy porodzie ze 3 kg będą. Łożysko mam nadal w II stopniu, więc jeszcze mogę pochodzić trochę. Ale okazuje się, że nie będą czekali, aż się samo zacznie, po prostu najważniejsze, żeby mały był donoszony i będziemy się umawiać za ok.2 tygodnie, no chyba, że coś by się wcześniej działo. Następna wizyta 17 lutego.

to Ty też się na cesarkę umawiasz? kurczę, przegapiłam jakoś jej, już niedługo i posypią nam się dzieci i super, że dzidzia rośnie, a jak Ci poszły egzaminy, bo chyba w ten weekend miałaś?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:03   #1370
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechać oglądać wózki,
a tż nadal nie ma,

i już się strasznie wkurzyłam
i popłakałam oczywiście

przecież nie bębe wózka w pośpiechu wybierać
dobrze, że Twój TŻ chociaż ma chęci oglądać - bo mój mówi, że najgorsze słowa "obojętnie jaki i tak się nie znam" a poznać się nie ma zamiaru - byle mi się podobał... i weź tu dobij człowieka i przymuś do czegoś. Był ze mną w sklepie raz w listopadzie i jaki mu pokazywałam, taki mu się podobał... obojętnie jaki... wrrrrrrrrrrrr faceci.

o właśnie ja też nie zauważyłam, że Tity na cesarkę się szykuje - jakie macie dziewczyny "powody" do cesarek jak można z czystej ciekawości ??

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:04
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:08   #1371
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Tu w uk.moja szwagierka ostatnie usg miala w 20 tyg.i powiedzieli ze dziewczynka..pobrali rozowe ubranka do szpitala <dobrze ze to 2 dziecko i juz mieli jedna dziewczynka>pojechali do porodu a tu CHLOPAK
cieszyli sie strasznie bo maja parke teraz ale jaki szok no i maluch wyszedl w rozowych ciuszkach hahhahah
hehe, dobre
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
moj tez mi wczoraj powiedział ze sie boi mnie zeby czegos nie narobic zeby problemu nie było niepotrzebnego

bo jakos tak od 1,5 miesiąca ni huhu az sie wczoraj poryczałam ze jestem gruba brzydka i nieatrakcyjna i wcale sie nei dziwie ze nie chce ze mną być (w sensie łóżkowym)
wiec sie zaczął tłumaczyc ze to nie tak ze on sie boi i juz
wiec mu wtłukłam do głowy ze niekoniecznie musimy sie sexić zeby było miło

no i było miło

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
tylko potwierdziła teorię o karmi
tez ogladalam
nie lubie karmi
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

A jak się chwalicie brzuszkami to mój aktualnyAha i kota się wryła w kadr jak zwykle
swietny
a najlepszy jest kot z tylu

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

tak wklejacie swoje brzuszki że ja również postanowiłam wkleić zdjęcie swojego :
30 tc 1dz.
superowy okragluszek

u nas wozek wybrany
z lozkiem wahamy sie pomiedzy 2
czy dokladac czy nie dokladac
tapeta teoretycznie wybrana

jest macie tup tup'a u siebie chodzi mi o sklep dla dzieci
to sprawdzcie czy u was sa wyprzedaze
bo ja mam takie bodziaki spiochy i kaftaniki po 9 zl, ze szok
Stary 2011-01-31, 17:08   #1372
avikusia
Zadomowienie

a ja od jakichś 3 godz. mam zaświadczenie potrzebne do cesarki w swoich rękach
jeszcze spotkałam się z tym drugim ginem (od cesarki) i kazał mi przyjechać w czw. rano do szpitala.. ciekawe po co tak konkretnie? wizyte i usg miałam dziś więc chyba nie na badania, no ale przecież dziś już gadałam z nim o cesarce.. hmm.. no nic, zobaczymy

no i proszę Cie Boże, aby Amelka została Amelką... BŁAGAM dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, materacyk, wanienke, leżaczek do wanienki i 2 prześcieradełka... NIC RÓŻOWEGO, bo tak mi się rzuciło na mózg eh... a tak się cieszyłam że prawdopodobnie dziewczynka

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:13   #1373
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
a ja nadal czekam, już cały styczeń bez kasy, dobrze, że teżet zarabia też bo tak to nie wiem jakby to było
no mnie dziś, czyli 31.01 przelali...
a wcześniej dostałam 24.12, więc wiadomo- już na 0 byłam.
dobrze, że TŻci pracują, z jednej pensji to byśmy musiały na wózek od września odkładać

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Był ze mną w sklepie raz w listopadzie i jaki mu pokazywałam, taki mu się podobał... obojętnie jaki... wrrrrrrrrrrrr faceci.
mój był ze mną może 3 razy i za każdym razem wszystko mu się podobało- żeby tylko szybciej wyjść. Na allegro jak kupowałam łaskawie zerknął okiem niby wyraził opinię, co do koloru- ale jak tu zieloną pościel kupić skoro ściany mamy żółto-pomarańczowe, dywan i narzutę w tygrysa? więc stanęło i tak na moim.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:20   #1374
Castia
Wtajemniczenie

ojjj Gosiaku biedactwo cos za bardzo was tw wirusy polubiły
trzymajcie sie, przeganiam je wirtualnie

avikusia no to fajnie, papier w rączce i spokojna głowa
a jeśli chodzi o płeć to myślę że bedzie dziewczynka, skoro do tej pory była dziewczynką.
a tej lekarce moze pepowina sie pomyliła z siusiakiem np

dla mnie najważniejsze jest zdrówko i naprawdę mimo ze też mam pełno sukienek, dziewczecych ubranek jakby sie urodził zdrowy chłopczyk, to też byłabym wniebowzięta - za duzo jest nieszczęśc i chorób na swiecie żeby przejmowac sie tym ze nie bede miala co z sukienkami zrobic.
no ale to moje zdanie.
pewnie na poczatku byłabym w lekkim szoku ale w koncu to moje dzieciątko, wyczekiwane i ukochane a czy bedzie dziewczynka czy chlopczykiem dla mnie najmniej istotne

no u nas jest jedna pensja i wlasnie wozka nie ma, nikt nie zaproponowal ze pomoże, dolozy kupi czy cos w tym stylu wiec narazie nie bedzie nasza pociecha miała pojazdu
kupimy dopiero w marcu, bo na koncie krucho a za cos musimy zyc i pare innych rzeczy kupic a to dla dziecka albo do domku
w ogóle nam nikt nic do tej pory nie kupił, i jak czytam was ze mama kupiła to czy tamto, czy tesciowa troche mi przykro ze u nas nikt nawet nie zapyta czy mamy na to czy tamto.
moja mama to jest przesądna przed urodzeniem nie kupi nic - to wiem. no ale ja nie bede czekac do narodzin ze wszystkim. wiec jakoś ciułamy z tej lichej pensji TZ, a jeszcze dom na wykonczeniu, mielismy sie wprowadzic przed porodem i tez juz kasy zabrakło
kredyt juz mamy, kolejnego nam nikt nie da.
echh no ale jakos sobie poradzimy sami!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:27
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:22   #1375
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do plci to ja caly czas modle sie zeby Olenka pozostala Olenka bo ciuszkow mam og groma dla dziewczynek i wiekszosc w kolorystyce dziewczecej wiec 10.02 mam zamiar uslyszec to samo co w 22 tyg bo normalnie sie zalamie oczywiscie wiadomo ze najwazniejsze zeby dzidzia zdrowa byla ale jak ktos sie juz nastawi na dziewczynke to bedzie w szoku jak o chlopcu uslyszy
Stary 2011-01-31, 17:27   #1376
izunia233
Zadomowienie

Z tego co widziałam to w Lidlu pampki zaczynają się od 2.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:31   #1377
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do wozka nam tez nikt nie doklada do niczego bo jedna i druga strona twierdzi ze jak chce sie dziecko to trzeba sobie radzic i nici z pomocy my kupilismy wozek na allegro uzywany za 500zl z fotelikiem Kadex Elipse jest super zadbany bo poprzednia dzidzia 3m-ce w gondoli jezdzila a 5 tylko spacerowke wiec jest w ogole nie zniszczony udalo nam sie trafic naprawde super okazje bo takie wozki sa po 750 a nawet i 850 uzywane nowy kosztuje ok 1200-1300 w zaleznosci od sklepu wiec cieszymy sie ogromnie z tego zakupu a na nowy moze i kasa by byla ale nie jestem zwolenniczka wydawania kasy bezsensu ani kupowania czegos dla dziecka na pokaz... dziecku i mnie ma byc wygodnie a nie mam paradowac z wozkiem jakby to byla rewia mody .....zreszta kazdy robi tak jak zechce sa ludzie i ludziska

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Nie raz to zazdroszcze dziewczynom ktore moga liczyc na pomoc rodzicow czy to w zakupie wozka czy czegokolwiek dla dziecka bo wiadomo wszystko jest drogie i czlowiek liczy sie z kazdym groszem a wiadomo jakby nie musial nie ktorych rzeczy kupowac z wlasnej kieszeni to odlozylby czy zainwestowal w cos innego np mebelki a tak lipa
Stary 2011-01-31, 17:32   #1378
Castia
Wtajemniczenie

a te pampki z Lidla naprawdę się opłaca kupic? ile tak bez promocji kosztują?

no dokładnie monika, my tez na pewno nie kupimy zadnego X -landera czy cos w tym stylu, bo musielibysmy wydac prawie całą pensje TZ na niego. ogladam na allegro jakieś polskie wózki w granicach 500-800 zł i pewnie taki kupimy. chyba ze własnie znajde cos fajnego uzywanego

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:35
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:32   #1379
kasienkakg
Zadomowienie

Widze, że dzisiaj sporo z nas zaatakowalo Lidla. Ja tez.
Dodam tylko od siebie ceny dla zainteresowanych, a jeszcze one tu nie padly
Wiec:
- pampki rozm2 , 92 szt - 39,99
- recznik z kapturkiem + myjka - 29,99

Dziekuje za odpowiedz odnosnie lozeczka turyst. Wlasnie tez zastanawiam sie nad graco, jednak wszystkie ktore widzialam maja ok 80-90cm dłg i wydaje mi sie,ze bedzie za krotkie. Ech nie wiem co wybrac...
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:37   #1380
Ewelqa1985
Zadomowienie

my mozemy liczyc tylko na moich dziadkow od strony mamy bo moi rodzice ani tesciowa nigdy niczego nam nie zaproponowali zadnego wsparcia itd. gdyby nie moi dziadkowie to tez wozek kupilibysmy pewnie sami i pewnie bylby tanszy albo z czegos innego trzeba by bylo zrezygnowac
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości