|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Wróciłam, mam zwolnienie do końca tygodnia, więc trochę się poobijam w domu i wkońcu doleczę te moje choróbsko
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Hej SPD
![]() w sobotę wróciłam do domku, żeby mieć choć kilka dni ferii bo od środy rozpoczynamy nawy projekt w pracy i będzie sporo zamieszania swoją drogą to super nie mieć nic na głowie choć przez chwilę; nie musieć się martwic o kasę i zawartość lodówki rano siadłam na chwilę żeby popracować, a potem brałam ciepłą kąpiel [nie gorącą bo w związku małą ilością słońca kolektory nie grzeją zbyt dobrze] piękniłam się, trochę sprzątałam, robiłam hamburgery i czytałam Was. aaaaa... i wstawiłam pranie i słucham właśnie cudownych dźwięków jakie ona wydaje! i powiem Wam że gdybym miała pralkę w mieszkaniu to mogłaby nawet osiągać poziom hałasu 1000 dB a i tak by mi nie przeszkadzało Dostałam też wstępne wyniki piątkowego egzaminu i już wiem, że zaliczony Oceną pochwalę się dopiero w środę, bo wtedy mam wpis![]() Mam pytanko do dziewczyn, które są zarejestrowane w urzędzie pracy ale nie są z miasta w którym są zarejestrowane [chyba trochę zakręciłam, ale mam nadzieję że rozumiecie ]: jakich dokumentów potrzebowałyście żeby się zarejestrować? i jak w ogóle wygląda cała procedura?co do kwestii przyjaciół i znajomych to zanim S. wyjechał to mieliśmy ich całe mnóstwo, ale wiadomo km robią swoje, ludzie prowadzą swoje życia i nie ma czasu ani okazji żeby się widywać regularnie. mieliśmy też parę przyjaciół z którymi spędzaliśmy praktycznie 80% czasu, ale nasze przyjaciółka zmarła, a jej mąż wyjechał z dzieckiem za granicę i z powodu problemów rodzinnych nie możemy utrzymywać dłuzej kontaktu. tym sposobem cała nasza paczka się rozleciała i wieczory i weekendy spędzamy razem narzekając że nie ma do kogo ani z kim wyjśc;/ ja mam 4 przyjaciółki na które wiem że mogę liczyć i choć "na co dzień" nie mamy kontaktu to wiem że gdyby coś się stało to "choćby się waliło i paliło" będą przy mnie. walentynki też pewnie spędzimy sami, nie specjalnego nie planujemy na tą chwilę może tylko jakieś winko wieczorem wyjątkowe będzie to że to będą pierwsze od 2 lat walentynki kiedy będziemy blisko siebie![]() Marcia- gratulacje zdolniacho ![]() kash- superowa łazienka, a w porównaniu z wcześniejszym "wystrojem" to już w ogóle Paulunia wszystkiego co najpiękniejsze dla Twojej małej królewny żeby zawsze była szczęśliwa i uśmiechnięta!Cytat:
usiądź, pomyśl, ochłoń... mam nadzieję że już Ci wyszedł ten pomysł z głowy
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2011-01-31 o 16:00 |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Oj a ja jeszcze troche czasu w pracy spędzę
![]() Nie mam już siły Dziś zamierzamy uderzyć do lidla po termometr o taki KLIK A dla tych, co nie maja pomysłu na walę tynki ( ) to polecam formy silikonowe o takie KLIK na pewno Tż ze słodyczy się ucieszą
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś zrobiłam żurek śląski, bo w piątek jednak nie robiłam. Tż z ojcem zjedli schaba, a ja nie jadłam, bo cierpiałam z bólu brzucha. Szaro i ponuro jest. Zero energii do działania. W środe po egzaminie już mam cały dzień zaplanowany-sprzątanie gruntowne A w czwartek od rana wybywamy z Tż połazikować
|
||
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie
|
|
#486 |
|
kobieta za ladą
|
ssnow-- dowód osobisty,świadectwa ukończonych szkół-liceum studia/zaświadczenia o odbytych kursach,świadectwa pracy i jeśli jesteś spoza okręgu UP zaświadczenie o pobycie czasowym z adresem
i to tyle ![]() ala dzięki już poprawiłam ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2011-01-31 o 16:22 |
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam czasu się uczyć ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niestety nie bedzie można skorzystac z pomocy naukowych bo facet ponoć istna zyleta na egzaminach
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdasz i będzie niebo Ja to kiepska ze ściągania jestem. Ściągam tylko i wyłącznie wtedy jak prowadzący siedzi przy biurku i za bardzo nas nie lustruje Cykor ze mnie Dziewczyny jak spędzacie czas ze swoimi tż, nie wydając przy tym fortuny ? |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() do usług Cytat:
W łózku ![]() A tak naprawdę to najbardziej lubie jak jest lato bo wtedy praktycznie co dzień na rowerach smigamy zimą to z reguły przed Tv. teraz jak mamy to ps3 to gramy sobie Ale tak teraz to jakoś bardzo rzadko mamy wolny wspólny weekend, bo je z reguły w szkole. A jak nie w szkole to odwiedzamy, babcie, rodziców i przybywamy do domu na noc. Także czekam tylko na koniec studiów i na pierwszy wolny weekend we dwoje, gdzie będzie można spac do 12.00 i cały dzien przebimbać.
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za gratulacje, ale z innymi chyba tak dobrze nie pójdzie
Wszystim chorującym SPD jak najszybszego powrotu do zdrowia życzę, coś te choroby po kablach idą, dobrze ja internet bezprzewodowy mam ![]() NibyNic a co byś chciała postudiować ciekawa jestem Ja na chwile obecna mam dosc i chciałabym isc pracowac zamiast sie uczyc, choc pewnie mi sie odmieni Raczej jak zaczne prace to postudiuje cos jeszcze zaocznie, bo lubie sie rozwijac. Tylko gdzie na dziecko czas?Cytat:
Ala bardzo fajne te formy i nawet niedrogie. Moze kupie do muffinek, bo w silikonowych sie piecze chyba bez papierków, a te papierki moim zdaniem są za drogie. Nigdzie tanich nie moge znalezc juz. Właśnie się uczę na kolejny egzam z systemów mechatronicznych. Straszne bo te wykłady były w zasadzie o wszystkim i o niczym A wczoraj TZ przysniósł mi jajko niespodziankę jak poszedł po chleb. Żeby poprawić mi humor w sesyjnym stresie. I mam amulet - czerwonego stwora. Sikoreczka ile planujecie przeznaczyć na wesele? Bo mamy podobna liczbe gosci i rok, więc tak szacuje sobie trochę. Ja wyliczałam najpierw na 20 tys, póżniej na 30, a teraz to nie wiem czy w tej sumie sie wyrobimy
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcemy żeby tż się zarejestrował, bo może nawet jeśli nie dostanie pracy z up to bedzie mógł uczestniczyć w kursach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio nawet chcieliśmy poukładac puzzle ale żadnych pod ręką nie byłopoza tym czasem razem gotujemy, sprzątamy... nie mam oryginalnych pomysłów, ale bardzo chętnie poczytam o waszych pomysłach więc przychylam się do pytania dodai
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do tego spędzania czasu razem z Tż, to już kiedyś rozmawialiśmy, że tak trochę zdziadzieliśmy, bo nic nam się nie chce. Po pracy jesteśmy zmęczeni szczególnie teraz zimą jakieś chandry nas łapią.
Latem jest troszkę inaczej bo dzień dłuższy i inaczej człowiek zachowuje się jak jest słońce i ciepło. Więcej czasu wtedy spędzamy aktywnie, na dworze, na spacerach czy właśnie na tych rowerach. Do kina nie chodzimy bo szkoda nam kasy, tym bardziej że Tż czasem ściąga filmy. A do tego jest jeszcze kwestia taka, że w domu zawsze jest coś do zrobienia i najpierw trzeba sie tym zajac, a potem myśleć o przyjemnościach. Czasem za to zdarzy sie nam wyjść na piwo i to z reguły spontanicznie, bez zbędnego zastanawiania sie nad tym, a potem z lekka brakuje kasy do końca miesiąca mimo, że nie wydajemy dużo. aaa sprzątamy zawsze razem bo szybciej obiady gotujemy osobno, bo aj za duzo się wtrącam i wkurzam Tż a on czasem lubi po swojemu ugotować
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2011-01-31 o 16:43 |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam coś jeszcze poczytać
A potem biore się za jakieś ćwiczenia, bo forma spada
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
ssnowdrop dziękuje w imieniu swoim i Julci
Mała już wstała, zjadłyśmy obiadzik i z chęcią bym ją komuś na dzisiaj podrzuciła bo jest nie do wytrzymania. Wiem, że jest rozpieszczona i wszystko chce osiągnąc krzykiem ale ja mam już dosyć a nie umiem patrzeć jak ona płacze i wszystko co chce jej daje. Potem mam tego skutki Oby to wszystko z czasem przeszłoCo do spędzania czasu z TŻ to my teraz w zimę siedzimy głównie w domu z Julią. Dopóki mała nie zaśnie razem się bawimy. Jak TŻ chce pograć czy sprawdzic coś w necie to ja zajmuje się małą i na odwrót. Gdy mała zaśnie to oglądamy tv lub gramy sobie, rozwiązujemy krzyżówki. Ostatnio TŻ jest tak zmęczony, że razem z małą zasypia ![]() W niedziele chodzimy razem z małą na spacery w tygodniu musimy same Razem gotujemy![]() W lato więcej czasu spędzamy poza domem. Chodzimy na plac zabaw, na plaże. Kiedyś było inaczej. Teraz jest nasz aniołek i czas wolny spędzamy z nią
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy mało czasu wolnego żeby go razem spędzić a jak już się trafi to przeważnie kucharzymy razem,oglądamy filmy,gramy,spędzamy czas w sypialni
,czasem wyskoczymy na miasto,jak jest ciepło jedziemy nad wodę,na ryby aktywnie staramy sie spędzać czas.
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
TUTAJ link do oferty pracy dla dziewczyn z zacięciem artystycznym
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jedziemy do rodziców i tam chodzimy do znajomych, rodziny. Ostatnio też kupujemy kupony na gruponie, lub wyorzystujemy inne zniżki i staramy się wychodzić gdzieś np. na łyżwy. Ogólnie bardziej aktywni jesteśmy latem.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#502 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym zakupoholizmem to nie jest u mnie tak źle, jak wiem , że nie mogę wydać pieniędzy to nie wydaje , to co kupiłam było za pieniążki z urodzin (tylko, że wcześniej się zarzekałam, że ich nie wydam tak prędkoa co do przyjaciół to wole się w tej kwestii nie wypowiadać bo u mnie to aktualnie bardzo drażliwy temat ![]() Cytat:
właśnie ze względu na fundusze no i czas, bo nie dałąbym rady codziennie robić dwóch obiadów dla siebie i Tż, a on dietetycznym jedzeniem nie byłby zachwycony (zresztą teraz jest chory i schudł w niecały tydzień już 4 kg, muszę go trochę podtuczyć jak dojdzie do siebie bo garniak będzie na niego za duży )Cytat:
my będziemy mieli na ok 70 osób a jak zmieścimy się w 25 tys to będzie naprawdę dobrze - przy czym nie płacimy nic za fotografa, bo mamy znajomą która zrobi nam zdjęcia w kościele, na weselu i w plenerze w ramach prezentu ślubnego, no i zrezygnowaliśmy z kamerzysty, a jedyna dodatkowa 'rozrywka' na którą się zdecydowaliśmy to jest zespół do kościoła ( na weselu będzie dj)- za który płacimy 800 zł, wszystko inne to podstawy z których nie da się zrezygnować i raczej nie da się obciąć kosztów Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-01-31 o 17:41 |
||||
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakiś fajny pomysł na obiad? Mój TŻ oczywiście coś mięsnego by chciał
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TU konkurs dla mamusiek
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wyrku.u babci była spokojna miała duży obszar do raczkowania ![]() sprzątałam dziś i wyłączyłam kompa, żeby w spokoju posprzątać, a później zakupy byłam zrobić, bo mi trochę rzeczy typu kawa, ser, ketchup brakowało
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wyszło tak że urodziłam w czasie studiów, akurat poszczęściło mi się z terminem porodu - wakacje, więc całą ciążę przechodziłam studiując, później 5 rok się zaczął to Hubert miał dwa miesiące, więc chodziłam z nim na zajęcia. Na obronie mały też ze mną był Czas spędzany z TŻ - no cóż u mnie podobnie jak u Pauliny - no bo jest dziecko, życie wygląda wtedy inaczej A na obiad proponuję skrzydełka na ryżu
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?to tak można ?ja nawet nie wiedziałam
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli weźniemy salę z kucharą, to w 40 tys zmieścimy się ze wszystkim...
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Lili, ja też nie wiedziałam, ale okazało się że przy odrobinie dobrej woli wszystko można, trochę się nasłuchałam od różnych mam, że to niezdrowo dla dziecka, że dużo zarazków, bakterii, no ale niestety - siła wyższa, do tego doszło to że nie mogłam brać dziekanki (rok po mnie nie było naboru).
Na uczelni nigdy nikt nie miał nic do obecności malca, wręcz przeciwnie, wszyscy chętnie mi pomagali - wykładowcy na zajęciach pytali czy np nie będzie dziecku przeszkadzac prezentacja, bo chwilami są głośne dźwięki. Dziecko mi nie chorowało, teraz też (tfu, tfu) rzadko więc chyba mu to przebywanie wśród zarazków nie zaszkodziło.
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

rano siadłam na chwilę żeby popracować, a potem brałam ciepłą kąpiel [nie gorącą bo w związku małą ilością słońca kolektory nie grzeją zbyt dobrze] piękniłam się, trochę sprzątałam, robiłam hamburgery i czytałam Was. aaaaa... i wstawiłam pranie
i słucham właśnie cudownych dźwięków jakie ona wydaje! i powiem Wam że gdybym miała pralkę w mieszkaniu to mogłaby nawet osiągać poziom hałasu 1000 dB a i tak by mi nie przeszkadzało 

Oby to wszystko z czasem przeszło
)
w wyrku.