Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 17:52   #2041
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Princi Ja nie przeoczylam Twojego posta kochana!!! Po pierwsze chcialam powiedziec, ze....... ZEMSZCZE SIEEEEEEEEEEEEEEE :brzyda l: Niech tylko do Gapa pojde

Na temat Nexta kochana Ci odpisze pozniej ok? Nie mialam jeszcze czasu sprawdzic, ale dzisaj napewno Ci dam znac co i jak. Teraz mam obiad na gazie

Kroliczek jest
Stary 2011-01-31, 17:53   #2042
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

No ja tez jestem na etapie przemeldowania sie i ja musialam jechac do siebie (miasto to samo tylko dzilenica inna) wymeldowac sie i dopiero wniosek o zameldowanie sie zlozyc . Moj tz nie musial sie wymeldowywac,bo dzielnica mu sie nie zmienila tylko adres.
A w ogole to nie tylko mi mozg zbudynial ale i mojemu tż tez, bo myslelismy ze samo przemeldowanie wystarczy i ze automatycznie nam dowod wymienia.Troche sie dziwilismy ze zdjec do nowego dowodu nie chca, no ale sobie pomyslalam ze gdzies tam w bazie maja( ale ja glupia!). A to sie okazalo ze po zlozeniu wniosku o zameldowaniu sie mamy 14 dni na zlozenie wniosku o nowy dowodzik,a jak otrzymamy dowody to wtedy do urzedu skarbowego musze to zglosic.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:56   #2043
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Listopadowa ale wydaje mi sie, ze w ogole jakos nieznacznie wyzsza ta glukoza, bez przesady, nic nie masz
To prawda, nie jest mocno podwyższona, więc pewnie teraz będę musiała się troszkę pokłuć i wtedy zobaczymy. U gina będę w środę.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:58   #2044
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moj tez duzo pali fajek, do tego nie dba w ogole o zeby, i ciagle narzeka ze go bola gorzej niz z babami
Nic, tylko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:59   #2045
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A ja po wizytce u gina.. Synuś ma się dobrze i jak to lekarz określił - wszystko jest tak jak być powinno
Nawet u mnie ciśnienie lepsze niż zazwyczaj tylko waga jak zwykle mnie dobiła, trzy kilo w ciągu ostatnich trzech tygodni ale co tam! Przecież nic, a nic się nie oszczędzam, więc nic dziwnego
super wiesci a waga no coz, ciekawe jak u mnie bedzie, ostatnio tez mialam 4kg na plus w ciagu miecha

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) godzina pobrania : 08:20 A PB 04-16 wyd.4/2009
KOLOR śÓŁTY
PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
GLUKOZA UJEMNY ujemny
BILIRUBINA UJEMNY ujemny
CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.005-1.030
ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
PH 6 5.0-8.0
BIAŁKO UJEMNY ujemny
UROBILINOGEN W NORMIE w normie
AZOTYNY UJEMNY ujemny
LEUKOCYTY UJEMNY ujemny
Pracownia : CHEMIA KLINICZNA - technik analityki med. Zakrzewska Małgorzata

GLUKOZA 75G 0-120 (O) A PB 06-30 wyd.4/2009
NA CZCZO 86 mg/dl 74 - 106
prawidłowa glikemia na czczo (FPG)
< 100 wg. PTD
< 110 wg. WHO
PO 2 GODZINACH 146 mg/dl poniŜej 140
Data/godzina : 31-01-2011/13:10

Mocz ok, ale glukoza za wysoka
oj to wiem co przezywasz- ja mialam za pierwszym razem tez powyzej normy 149 bo wredne baby mi sciagnely krew z palca, dopiero jak ponownie pilam glukoze i pobierali mi z zyly wyszlo po obciazeniu 99. A ty jak mialas pobrane??
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:59   #2046
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co do egzaminu - jest na 4, czyli... OSTATNI EGZAMIN NA STUDIACH ZA MNĄ

I chyba nie jadę do lidla... skoro pewnie i tak nic już tam nie będzie?

Ale za to kupiłam 10 par skarpetek i dwie koszule do karmienia w Motherhood. Wklejam zdjęcia
gratulacje egzaminu
te koszule też widziałam, ale były za duże rozmiary

co do choroby,
to jest to poważne rozpoznanie, ale nie każdy przechodzi ją tak samo, są ludzie którzy mają wiele powikłań i często leżą w szpitalu, ale są też tacy którzy żyją wiele lat i dobrze się mają, nie ma reguły,
chorobę można leczyć operacyjnie, jak trzeba oczywiście ...
jelito jest pozwężane a nie zarośnięte bo inaczej miałby niedrożność a z niedroznością żyć nie mozna ...
dieta jest bardzo ważna !!!
może za dobrze się czuje zeby zdać sobie sprawę z powagi sytuacji

Cytat:

BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) godzina pobrania : 08:20 A PB 04-16 wyd.4/2009
KOLOR śÓŁTY
PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
GLUKOZA UJEMNY ujemny
BILIRUBINA UJEMNY ujemny
CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.005-1.030
ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
PH 6 5.0-8.0
BIAŁKO UJEMNY ujemny
UROBILINOGEN W NORMIE w normie
AZOTYNY UJEMNY ujemny
LEUKOCYTY UJEMNY ujemny
Pracownia : CHEMIA KLINICZNA - technik analityki med. Zakrzewska Małgorzata

GLUKOZA 75G 0-120 (O) A PB 06-30 wyd.4/2009
NA CZCZO 86 mg/dl 74 - 106
prawidłowa glikemia na czczo (FPG)
< 100 wg. PTD
< 110 wg. WHO
PO 2 GODZINACH 146 mg/dl poniŜej 140
Data/godzina : 31-01-2011/13:10

Mocz ok, ale glukoza za wysoka
no glukoza ciut za wysoka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:01   #2047
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

.....................
No i z serii glupich pytan: Jak opiszecie zgage? Bo nie wiem czy wlasnie mam
Mam dziwne uczucie w przelyku. Nie podoba mi sie wcale, o nie
ja chyba mam dzis to samo co Ty... hmmm u mnie zgaga (chyba to zgaga) wyglada tak, ze bardzo mnie coś w przełyku piecze i w gardle
Do tego odbija mi się i jakby mi się cofało coś do gardła i wtedy jeszcze bardziej piecze... odczucie jakbym hmmm litr octu wypiła.
Jadłam w pracy sałatke z ziemniaka, tunczyka i zółtego sera i juz sam skład mi nie podchodził gdy kupowałam, nie byłam takze w stanie do końca jej zjeśc (a ostatnio mało co zostawiam :P ) i nie wiem czy to nie od tego. Az najchetniej poszłabym oddac wszystko kibelkowi

Co Kochane pomaga na ta zgage??

matallewar, gratuluje egzaminu !! Zdolna dziewczynka ! Co do meza.. bardzo mi przykro.. ale jak sam nie zrozumie to Ty tez nic nie wskórasz... ja tez z moim mezem walcze bo pali ok 1-1,5 paczki dziennie!!!!! przeciez to moze tylko jedynm sie skonczyc... ja w zyciu nawet paczki fajek sobie nie kupiłam, a on nadrabia.

Lolka, super ze z dizdzia wszystko ok !
Listopadowa -dzielna byłas !!!!!!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:01   #2048
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam panie
Aguś super wózeczek a cena jaka fajnaJaki kolor chcesz?
Matallewar wiem że się martwisz o męża ale jeśli on nie zrozumie pewnych argumentów,to twój stres nic tu nie pomoże
Skarpetusie słodziutkie a koszule fajowe.

Odnośnie karmienia,to ja napewno bede karmić piersią i to co najmniej do roku
Ze 2 butelki kupię,ponieważ jak bede chciała wyjść to odciągnę pokarm a tż nakarmi małą.Wybrałam butelki tommee tippee wydają mi się najabrdziej przypominające pierś matki.

U mnie w lidlu jest to samo kolejka ustawia sie długo przed otwarciem ,a za godzinę to zapomnij ,że kupisz coś extra w promocji.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:01   #2049
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi nie bede Cie trzymac w niepewnosci i sie wyzywac
Chcociaz nie powinnam z powodu czapusi i bucikowych skarpeteczek z kroliczkiem i bodow ... ale chcialabym zebys wiedziala, ze nie chowam urazy Na dowod mojej wspanialomyslnosci prosze.... http://www.nextdirect.com/it/en

Stary 2011-01-31, 18:03   #2050
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mimbi to Ty drobniusia jestes Bo ja od dawan awansowałam z r. 34 na 42 (to chyba odpowiednik XL) jedyne usprawiedliwienie, ze to damske XL
Meza t-shirty własnie XL w domu sprawdzają sie idealnie
No ja nosze ciazowa 10 (38), a wczesniej nosilam normalne 36. Mieszcze sie zaledwie w kilka ubran sprzed ciazy, musialam zmienic cala szafe. Wlasciwie zostaly mi tylko skarpetki (poki co - na razie mi nie puchna nogi).
Cytat:
mimbi
ale ci sie trafilo w tej biedronce jak 100% bawelna to chyba beda dobre
mowisz ze w lidlu beda promocje? dobrze wiedziec-musze sie wybrac.
hehe kup sobie tusz ktory wydluza zycze ci zebys sie nie umazala
Wiec tak - bardzo rzadko chodze do Lidla, wlasciwie tylko raz na pol roku po niemieckie murzynki. I jak sie dzisiaj przejechalam to stwierdzilam, ze pewnie znowu mnie nie bedzie tam przez pol roku. Kupilam dwie pary tych rajtuzek, bo nigdy nie wiadomo, jaka bedzie pogoda w naszym kraju, ale uciekalam stamtad gdzie pieprz rosnie - ludzie jak w jakims amoku, jakby nie wiadomo co tam dawali. Jakis facet stal przy pieluchach i opieprzal swoja zone ze "Nie ma, no mowie ze nie ma i ja przez cale miasto jechalem, a teraz nie ma?! Wariata ze mnie robisz, ze ja tu chodze jak glupek jakis, a tu nie ma zadnych pieluch w takiej cenie!!!". Smiac mi sie chcialo, biedny facet.
Cytat:
Mimbi ... ŁYSY KRET !!!!!!!!!!!!!! Tekst roku !!
Cytat:
Napisane przez lawendax Pokaż wiadomość
to co sie stalo z twoimi naturalnymi rzesami?
odpadly razem ze sztucznymi?
Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
No i łysy kret doszedł do kolekcji świetnych słówek przez Was stworzonych- co ja się tu uśmieję- od razu się humor polepsza!!!
Dziewczyny- jesteście nie do podrobienia.
Tu sie nie ma z czego smiac Rzesy moje odpadly razem ze sztucznymi, a te co nie odpadly to zostaly w polowie. A ze ja zawsze mialam krotkie rzesy, to teraz zostala mi polowa polowy. Jak dodamy do tego, ze mam mega jasne rzesy, a kosmetyczka ma urlop do srody i nie zrobi mi henny, to mniej wiecej mozecie sobie wyobrazic co ja mam na tych oczach. Poszlam do Sephory po Hypnose, ale jakies takie mi sie niedokrecone wydaly,a poza tym uznalam, ze lepiej kupic cos dla dziecka, wiec kupilam Max Factora z takim zielonym X i jeszcze w Smyku na przecenie kaftanik i majciochy-Obeliksy. Wklejam Wam fotki - bluzka przeceniona z 24,99-> 15zl. , a spodenki 19,99->12zl.

Cytat:

Mimbi jak bylo na wsi? Mam nadzieje, ze utrzymalas tradycje i ani razu sie nie umylas
I tez mnie ciekawi stan rzesek, po przedluzaniu. Myslalam kiedys o tym, ale balam sie, ze swoje strace...
Otoz umylam sie i to nawet 2 razy! Fatalnie zawyzylam srednia, ale niestety przyzwyczajenie to druga natura czlowieka...
A zgaga - ja czuje jakby mi tak bylo kwasno w przelyku. Kiedys to mialam po jablku, to myslalam, ze to po prostu smak po jablkach, a teraz mam po wszystkim wlasciwie, wiec juz wiem, ze nie po jablkach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00022.jpg (57,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00023.jpg (38,9 KB, 23 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:03   #2051
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy... jejku ja tego mojego czegos w ogole opisac nie umiem pieczenie to to nie jest. Takie dziwne uczucie w gardle tylko. BLEHHHHH
Stary 2011-01-31, 18:04   #2052
principessina
Zakorzenienie

ooo dziekuje a stronke Gap'a tez masz, ale chyba tam nie takie ladne jak w next?
Stary 2011-01-31, 18:04   #2053
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
No ja tez jestem na etapie przemeldowania sie i ja musialam jechac do siebie (miasto to samo tylko dzilenica inna) wymeldowac sie i dopiero wniosek o zameldowanie sie zlozyc . Moj tz nie musial sie wymeldowywac,bo dzielnica mu sie nie zmienila tylko adres.
A w ogole to nie tylko mi mozg zbudynial ale i mojemu tż tez, bo myslelismy ze samo przemeldowanie wystarczy i ze automatycznie nam dowod wymienia.Troche sie dziwilismy ze zdjec do nowego dowodu nie chca, no ale sobie pomyslalam ze gdzies tam w bazie maja( ale ja glupia!). A to sie okazalo ze po zlozeniu wniosku o zameldowaniu sie mamy 14 dni na zlozenie wniosku o nowy dowodzik,a jak otrzymamy dowody to wtedy do urzedu skarbowego musze to zglosic.
za pomyslowosc! kurde ciekawe czy ja bede mogla tego samego dnia sie zameldowac i zaraz zlozyc wniosek o dowod

Cytat:
To prawda, nie jest mocno podwyższona, więc pewnie teraz będę musiała się troszkę pokłuć i wtedy zobaczymy. U gina będę w środę.
nom ja wlasnie jak mi wyszlo 149 dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej.

Cytat:
Nic, tylko
no dokladnie
Nikosia

Stary 2011-01-31, 18:06   #2054
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Co Kochane pomaga na ta zgage??
Tylko Rennie

listopadowa, a to Twoje pierwsze badanie?? ( robiłaś glukozę 50 ) - przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam wszystkich wyników - bo nas tu dużo
Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:10   #2055
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

oj to wiem co przezywasz- ja mialam za pierwszym razem tez powyzej normy 149 bo wredne baby mi sciagnely krew z palca, dopiero jak ponownie pilam glukoze i pobierali mi z zyly wyszlo po obciazeniu 99. A ty jak mialas pobrane??
Na czczo pani pobrała mi krew z palca i zmierzyła glukometrem - było 85 mg/dl - pomiar po to, żeby było wiadomo czy mogę pić glukozę. Następnie pobrała krew do próbówki na czczo i następnie 2 godz. po wypiciu glukozy (nie miałam pobieranej krwi godzinę po wypiciu). Krew miałam pobieraną ze zgięcia łokciowego, bo z palca to tylko do pomiaru glukometrem.
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

No właśnie
Ale grunt nie panikować.
Tylko trochę mi się humor zepsuł

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

listopadowa, a to Twoje pierwsze badanie?? ( robiłaś glukozę 50 ) - przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam wszystkich wyników - bo nas tu dużo
Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam
Dziękuję za kciuki

Tak, to moje pierwsze badanie. Miałam od razu zrobić 75 g.
Stary 2011-01-31, 18:11   #2056
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
).
Wiec tak - bardzo rzadko chodze do Lidla, wlasciwie tylko raz na pol roku po niemieckie murzynki. I jak sie dzisiaj przejechalam to stwierdzilam, ze pewnie znowu mnie nie bedzie tam przez pol roku. Kupilam dwie pary tych rajtuzek, bo nigdy nie wiadomo, jaka bedzie pogoda w naszym kraju, ale uciekalam stamtad gdzie pieprz rosnie - ludzie jak w jakims amoku, jakby nie wiadomo co tam dawali. Jakis facet stal przy pieluchach i opieprzal swoja zone ze "Nie ma, no mowie ze nie ma i ja przez cale miasto jechalem, a teraz nie ma?! Wariata ze mnie robisz, ze ja tu chodze jak glupek jakis, a tu nie ma zadnych pieluch w takiej cenie!!!". Smiac mi sie chcialo, biedny facet.
Smyku na przecenie kaftanik i majciochy-Obeliksy. Wklejam Wam fotki - bluzka przeceniona z 24,99-> 15zl. , a spodenki 19,99->12zl.
ja wspolczuje tej zonie, bo sie napalila niepotrzebnie sliczne ciuszki slonce

dobra ja lece na moj film
Nikosia

Stary 2011-01-31, 18:16   #2057
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje egzaminu
te koszule też widziałam, ale były za duże rozmiary
co do choroby,
to jest to poważne rozpoznanie, ale nie każdy przechodzi ją tak samo, są ludzie którzy mają wiele powikłań i często leżą w szpitalu, ale są też tacy którzy żyją wiele lat i dobrze się mają, nie ma reguły,
chorobę można leczyć operacyjnie, jak trzeba oczywiście ...
jelito jest pozwężane a nie zarośnięte bo inaczej miałby niedrożność a z niedroznością żyć nie mozna ...
dieta jest bardzo ważna !!!
może za dobrze się czuje zeby zdać sobie sprawę z powagi sytuacji
Dzięki, andziotku, dobrze mieć lekarza w swoim otoczeniu...
Lekarz mu na kolonoskopii coś tam rozcinał, bo mówił, że są już prawie niedrożne i skierowali go na leczenie biologiczne. Właśnie na lipiec, więc nie wiem, jak ja sobie poradzę sama z maluszkiem... Trzeba się będzie jakoś zorganizować...

A właśnie, doświadczone mamusie, myślę nad zakupem jakiegoś ładnego ubranka na ślub znajomych w sierpniu, ale wydaje mi się, że mała wersja garnituru to przegięcie i Edzikowi nie będzie w tym za wygodnie...
Macie jakieś pomysły w co ubrać, żeby było ładnie i odświętnie, ale jednocześnie wygodnie dla dzidzi?

ddaaiissyy Na zgagę, to jeszcze Len w tabletkach i migdały.
Dziewczyny pisały też o mleku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-31 o 18:19
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:16   #2058
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
za pomyslowosc! kurde ciekawe czy ja bede mogla tego samego dnia sie zameldowac i zaraz zlozyc wniosek o dowod
No pewnie bedziesz mogla,tylko wez zdjecia ze sobą
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:22   #2059
andziot
Zakorzenienie

listopadowa skoro po 2h miałas poziomwięc robiłaś 75g
tam są sztywne normy, nie ma ze TROCHĘ podwyższona,
jak jest powyżej 140 to jest zły wynik i koniec !

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

A właśnie, doświadczone mamusie, myślę nad zakupem jakiegoś ładnego ubranka na ślub znajomych w sierpniu, ale wydaje mi się, że mała wersja garnituru to przegięcie i Edzikowi nie będzie w tym za wygodnie...
Macie jakieś pomysły w co ubrać, żeby było ładnie i odświętnie, ale jednocześnie wygodnie dla dzidzi?
mi się te garniturki nie podobają, ale każdy ubiera w co lubi,
ja bym kupiła jakąś koszule na krótki rękaw (bo raczej będzie gorąco) i jeśli będzie trzeb to jakąś kamizelkę dzianinową, no i jakieś dżinsowe spodenki, lub jakieś takie bardziej eleganckie

Stary 2011-01-31, 18:22   #2060
caffelate05
Rozeznanie

Widzę, że dziś promocje w Lidlu są na topie
Mój TŻ dziś ma dyżur, więc mogłam zapomnieć, że będzie mógł skoczyć do Lidla a wieczorem po pracy to stwierdziłam, że już nie miałby po co iść. Napisałam więc rano smka do Mamy, mieszka w innym mieście, ale Lidla ma blisko i często tam kupuje. I dziś też się wybierała, bo sama stwierdziła, że miała Julkowi skarpetki kupić
A więc jest tak jak piszecie. Kolejki przed otwarciem kilkadziesiąt osób Mama mówiła, że jak rzucili się na pieluchy to zdążyła ledwo jedną paczkę chwycić dla córci mojej siostry. No i dla Julka wzięła jedne Pampersy 2 - tak jak pisałyście i ja jestem zdania, że nie ma co robić zapasów, bo nie wiadomo jak dziecku podejdą pieluszki i no jak z rozmiarem będzie.
Rajstopki dla chłopca były te błękitne i Mama uznała, że mało męskie ale za to Julek ma komplet błękitnych skarpetek na wiosnę i granatowych na jesień/zimę.
Zadowolona jestem

I myślę, że ludzie nie na handel jednak kupują, to znaczy na pewno nie wszyscy. Po prostu pieluchy to spory wydatek, jak jest jakaś promocja to na wszystkich dzieciowych forach jest głośno, a dzieci dużo to i bum na sklepy ogromny.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:31   #2061
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Moria - śliczna ta fotka z profilu twojej Igusi. Cieszę się, że u Ciebie tylko na strachu się skończyło.

Matallewar - gratuluję zdanego egzaminu

Kasia - nie trzeba się wymeldowywać. Składasz wniosek o zameldowanie na pobyt stały i oni automatycznie wymeldują Ciebie ze starego miejsca

Ja dzisiaj byłam zrobić test obciąż. glukozą 75g (w końcu). Powiem Wam, że cytryna działa cuda - napój smakował jak mocno słodka lemoniada, ale bez żadnego problemu wypiłam i spokojnie mogłabym jeszcze jeden kubeczek w siebie wlać. Poprosiłam, żeby wyniki przesłali mi na maila - miały być o 16, ale jeszcze nie ma - mam nadzieję, że nie zapomną.
W laboratorium czas minął mi szybciutko - bezpośrednio po mnie była dziewczyna też na obciąż. glukozą, w 28 t.c. ( i z tym samym terminem porodu co ja) i w ciąży z bliźniakami (2 chłopcy)- a brzuszek miała taki malutki, że myślałam, że to gdzieś 4 miesiąc. Więc 2 godzinki minęły szybciutko i w miłym towarzystwie

aaaa listopadowa, a wiesz czym moga sie roznic nasze przypadki? ja sie przenosilam do innego miasta, i poszlam do nowego urzedu i sie pytalam czy moge sobie zmienic czy musze wymeldowac sie najpierw i podkreslila ze mussze, (tydzien temu bylam to zalatwiac
)
Cytat:
Jak do tej pory nie zrobi sobie za dużej krzywdy
Jak na razie wiemy, że w lipcu ma iść do szpitala na przynajmniej dwa tygodnie. To chyba też nie dociera

A masz jakąś złotą radę, jak się nim nie przejmować?
Może samego tż powinnam spytać... On się za bardzo nie przejmuje swoim zdrowiem...
Czasem sobie myślę, że bez facetów byłoby na świecie o wiele prościej.

hmm, nie mam zlotej rady. tez bym sie wkurzyla pewnie tak bardzo ze bym sie zagotowala, zrobilabym mu wyrzuty sumienia, przytaczajac wlasnie czy ma zamiar zostawic mnie wdowa a dziecko sierota, ptoem bym mu nagadala jak to niezdrowe jest samo smierdzenie fajkami jak sie ma malenkie dziecko(takich argumentow uzylam na poczatku ciazy i podzialalo) no i ze jest to bardzo egoistyczne , a potem bym pewnie strzelila focha i sie nie odzywala poki nie zaczal mi gadac z sensem....

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aha
a czemu nie chcesz karmic ??

Cytat:
Napisane przez lawendax Pokaż wiadomość
no właśnie, dlaczego???
boisz sie czegoś? nie czytalas o mleku mamy i jego wlasciwosciach?

nigdy w swoich wypowiedziach nie krylam tego ze mleko matki zdrowsze niz sztuczne...

tak jak pisalam juz nie raz, za pierwszym razem bylam matka-polka-bohaterka, krwawilam, wylam z bolu ale uparlam sie ze bede karmic! nawet polozne sugerowaly ze w moim przypadku moze lepiej odpuscic, potem jak juz poszlo po tych 3 dniach meki z elektrycznym laktatorem, to i tak mlody nie mogl pic , tylko dostawal moje sciagane mleko sodna, potem jak juz byl na tyle duzy zeby mogl sam ssac to sie okazalo ze dla neigo to taki wysilek ze wiecej tracil na wadze niz przybieral, wiec znowu ja odsysalam pokarm a tz go karmil butelka wczesniej sciagnietym mlekiem i tak dzien i noc..... no i mialam podobnie jak eve, ze ani grama nie schudlam "karmiac" a raczej odsysajac, a jak zaczelam ograniczac zarcie to pokarm tez zaczal zanikac, a jak juz dostawialam do cyca to mnie osobiscie rzadnej frajdy ani stanu euforycznego nie sprawialo, raczej meczylam sie i ja i dziecko. no i 2 miesiace prob i ok 4 zapalen piersi, i ladowanie z dzeickiem, ze mna i goraczka powyzej 40 stopni na pogotowiu-nie dzieki, wiecej niechce.

kolejna rzecz to jak karmi sie cycem to to zajecie tylko mamy, a ja tez sie chcialam wysypiac przynajmniej co ktoras noc , wiec tz mogl sobie dawac rade jak ja mialam "wolne " od wstawania.

no i to na tyle. mam taki uraz ze za rzadne skarby swiata

Cytat:
Nadrobilam Was i ide sie kapac!!!!!

Matall nie wie co Ci napisac... jezeli Twoje prosby i grozby nie dzialaja no to nie wiem... facet sam musi to zrozumiec. Nie wiem na co choruje, ale moze jeden hot dog na jakis czas mu nie zaszkodzi? Jesli nie pali i zazwyczaj je to cu mu ugotujesz.... Nie wie kochana Ty sie tylko tak nie zaartwiaj, bo dzieciatko masz w brzuchu!!! A poza tym to ja dzieki Tobie nauczylam sie panowac nad soba w klotniach. Kiedys pisalas, ze Twoj sie darl, a Ty uspokojona... i ja tez tak zaczelam robic. Dziecko jest N A J W A Z N I E J S Z E!!!!!!

Mimbi jak bylo na wsi? Mam nadzieje, ze utrzymalas tradycje i ani razu sie nie umylas
I tez mnie ciekawi stan rzesek, po przedluzaniu. Myslalam kiedys o tym, ale balam sie, ze swoje strace...

Agniesia_pe no to zes zakupow narobila!!! Chwal sie tu zaraz

Amarcia sie odnalazla

kochana , juz wszystko wywiozlam do rodzicow, tam mam "skladowisko" a potem bedzei przewozenie i meblowanie pokoiku

Cytat:
Agnieszka, ja nie wiem, czy między miastami może się różnić, ale ja zmieniałam miejsce zameldowania na pobyt stały 1,5 roku temu i nie musiałam się wymeldowywać. Albo może coś się od tamtej pory zmieniło

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

No właśnie najlepiej zadzwonić, co byś na darmo nie musiała jechać. Na nowy dowód czekałam miesiąc, za jego wymianę nie płaciłam

no tak jak wyzej napisalam, moze cala roznica polega na tym ze ja z miasta do miasta, a ty w tym samym? sama nie wiem, a byc moze np w twoim maja jakis lepszy system? i nie potrzeba tak biegac?

Cytat:
Dziewczynki ale mnie zemdlilo, pol dnia mi podchodzila ta glukoza i mialam rewolucje zoladkowe, az w koncu poszlam sie zdrzemnac...

agnieszka_pe25 chwalimy sie tu prosze chwalimy

hej princi,
kurcze ja w przyszlym tygodniu ide na glukoze......

wszystko jest juz u rodzicow, powrzucam jak sie bedzeimy urzadzac na nowym. teraz bylam zamowic meble do kuchni.... ale jestem zmeczona.... caly dzein cos latam zalatwiam, musze wystopowac.

tz nalega zebysmy przyjechali w nastepny pt do niego i wracali razem w niedziele, nie wiem czy mam sile, chociaz ochote strrrrrrrrraszna.,tak dawno nigdzie nie bylam.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Dzięki, andziotku, dobrze mieć lekarza w swoim otoczeniu...
Lekarz mu na kolonoskopii coś tam rozcinał, bo mówił, że są już prawie niedrożne i skierowali go na leczenie biologiczne. Właśnie na lipiec, więc nie wiem, jak ja sobie poradzę sama z maluszkiem... Trzeba się będzie jakoś zorganizować...

ddaaiissyy Na zgagę, to jeszcze Len w tabletkach i migdały.
Dziewczyny pisały też o mleku

jak my szlismy z maluchem na jakies uroczystosci to ubieralam go w koszulki i spodenki lniane o elegackim kroju, len miekki, wygodny i nie pocil sie w nim
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:32   #2062
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Tylko Rennie
dzieki Anulinko! zadzwonilam do meza, on juz wyhodzi z pracy i mi kupi. Mam nadzieje, ze to pomaga? Okropne to uczucie... Dziekuje Ci raz jeszce

Mimbi, nie wiedzialam co Ci sie stało.. nie gniewaj sie, urazić Cię nie chciałam. To o czym piszesz, zmienia postać rzeczy. A Hypnose jeszcze produkują? Myślałam, ze wycofali go... albo fatale wycofali ?

Paulizia
to nie wiem co Ci ja jeszcze mam taki dziwny niesmak w ustach i to na pewno nie jest pieczenie... ale tez nie umime opisac. Nawet jak cos zjem to on nie mija.. nie mam na niego sposobu.

racja !! Matallewar... migdały... walkowany byl ten temat ! Zapomnialam ! Dziieeeeeekiiii !!!!!!!!!!!!! wypilam kefir ale nie pomogl.. moze to nei to samo co mleko tzn wlasciwosci nie te same. To ide gulnac łaciatego mniam !!

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-31 o 18:37
Stary 2011-01-31, 18:37   #2063
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi... faktycznie w Gapie malo ciekawych rzeczy. Musze jeszcze jakies onne sklepy 'przeszperac' a Ty chyba zagubiona w Nexcie :P

Bialy spioch, Zolty sweterek z niby jeansikami, kouszlowe body i dwie pary spodenek dresowych sa MOJE!!!!!!!!!!
Stary 2011-01-31, 18:39   #2064
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
A ile synuś będzie wtedy miał?
Stary 2011-01-31, 18:39   #2065
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy to aj nie wiem co nam jest. Mnie zaczyna to wkurzac. Nie podoba mi sie to wcale, a wcale Pokaz zdjecia z Tajlandii co?
Stary 2011-01-31, 18:39   #2066
anula_81
Zakorzenienie

jestem...jeju lecicie ostro, dobrze ze was choc odrobinke podczytywalam w pracy. u nas mega kiepskie cisnienei jakos ledwie zyje, leb mi peka i musze sie zdrzemnac bo zwariuje, mala dzisiaj tez raczej cicha, chyba czuje, ze mamusia nie jest w formie.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A ja po wizytce u gina.. Synuś ma się dobrze i jak to lekarz określił - wszystko jest tak jak być powinno
Nawet u mnie ciśnienie lepsze niż zazwyczaj tylko waga jak zwykle mnie dobiła, trzy kilo w ciągu ostatnich trzech tygodni ale co tam! Przecież nic, a nic się nie oszczędzam, więc nic dziwnego
kochana nic sie nie martw waga, najwazniejsze, ze z synusiem wszytsko w porzadku, gratuluje!!
Cytat:
Dziewczynki ale mnie zemdlilo, pol dnia mi podchodzila ta glukoza i mialam rewolucje zoladkowe, az w koncu poszlam sie zdrzemnac...
kochana najwazniejsze ze juz jestes po, u nas niestety nie ma tego badania
Cytat:
On ma zrośnięte jelita w wielu miejscach i tego się nie leczy operacyjnie. Jeśli dalej będzie palił i nie będzie stosował diety, to w końcu przestanie mieć drożne jelita.
Bez leczenia lekarze określili to na kilka miesięcy.
A on już tak schudł, że był w granicach "wychudzenia" już i naprawdę wyglądał jak cień człowieka. Nie miał siły wstać z łóżka...
A teraz bierze leki i odzyskał trochę masy i mu się wydaje, że to się nie powtórzy.
kochana wspolczuje, ze TZ nie rozumie w jak powaznej sytuacji sie znalazl, mam nadzieje, ze uda mu sie przemowic do rozumu
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to sa skurcze braxtona hicksa czy jakos tak
one nie powinny bolec
a mnie bola

magnez nie powoduje skurczow macicy

wybralismy wózek
jestesmy zdecydowani na 100%
http://allegro.pl/treeco-emjot-4-fun...428977022.html
tylko na bialej ramie z bialymi felgami
nie moge go nigdzie znalesc
alke wyglada oszalamiajaco
aha i brat bedzie mial syna
wiec bedzie NATANIEL
moja lekarka powiedziala, ze jak takie tylko delikatne bole sa takie bardziej spinanie sie, raczej neiprzyjemne niz bolesne to ok, bo rozne kobiety roznie odczuwaja, ale nie zgodza sie z Toba, magnez jest rozkurczowy i mnie Lekarz w PL wlasnie w razie skurczy kazal magnez zazywac i nie tylko tych w lydkach, ale rowniez tych w macicy
a wozek bardzo, baaardzo ladny!
Cytat:
ja mam zapchany nos skrzepami krwi ale rano... chociaz wczesniej zdazalo mi sie czesciej... a tobie tak ciurkiem leci???
Kasiu ja mam straszne skrzepy krwi codziennie rano jak je probuje wysmarkac to leci krew, ale wszedzie pisza, z eto nromalne, wiec sie nie przejmuje,wyniki krwi dobre wiec nie przywiazuje do tego wagi
Cytat:
Buzi Anula
buzi
Cytat:
Nie przejmuj się... Ja mam podobnie. Niby bym posiedziała w domu i odpoczęła, ale to tak jeden dzień, bo 2-3 już mam deprechę, nic mi się nie chce i jestem rozdrażniona...

Ja też biorę Femibion Natal 2, a tu link do opisu:
http://www.*******/apteka/p52466-Fem...apsulki_30_szt

Czyli to dawny Feminatal

Co do egzaminu - jest na 4, czyli... OSTATNI EGZAMIN NA STUDIACH ZA MNĄ
ale ladne rzeczyyyy!!
ja tez biore te same witaminki, koncza mi sie jednak i bede musiala jakis odpowiednik znalezc tutejsyz, bedzie trudno
iii GRATULUJE EGZAMINUUUU
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A magnez w ciąży jest baaardzo ważny i możliwe, że te częste skurcze masz przez jego niedobór.

dokladnie to samo moj lekarz w PL mowil
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć
anula komoda z przewijakiem i wanienką bardzo fajna. Zastanawiam się tylko czy ten przewijak demontuje się całkowicie do kąpieli? Bo jeśli tak, to będzie małe zamieszanie, aby można Malutką położyć na nim po kąpieli. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam..
Co do włosów, byłam przewrażliwiona i pierwszy raz ufarbowałam się po I trymestrze farbą bez amoniaku, jednak z tego co się dowiedziałam spokojnie można farbować się zwykłą farbą z amoniakiem.
!
co do przewijaka, zdejmuje sie ten materacyk a rezte otwiera do pozycji pionowej, wiec chyba ok, zobaczymy, widze o co ci chodzi i masz zupelna racje, musze sie tam jeszcze raz przejsc i zobaczyc czy to zdaje egzamin, mam nadzieje, ze tak bo w sumie jestem zdecydowana
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

anula - też się zastanawiałam nad takim składanym przewijakiem, bo jest podobny w Ikeii - oczywiście nie taki śliczny jak ten Twój ale zdecydowałam się jednak na komodę z przewijakiem, no bo ciuszki będę pod ręką i miseczkę z wodą do mycia pupy będę mogła postawić na komodzie no i dziury w ścianie nie będzie a wiadomo, że taki przewijak później się już nie przyda więc trzeba będzie zdjąć ze ściany.
No ale samo rozwiązanie super, bo oszczędza się rzeczywiście dużo miejsca
ja tez jednak na ta komode z przewijakiem, szczegolnie ze mamy duza lazienke, a maly pokoik, zatem chyba zdecydowanie bardziej ergonomicznie bedzie jak zagracimy troche lazienke
a jak Iga? kopie dzisiaj bardziej, zeby mamusia byla spokojniejsza?

jeju jak mnie glowa boli sluchajcie, chyba zwariuje!
policzylam, ze do macierzynskiego zostalo mi dokladnie 2,5 miesiaca!! bo u nas sie idzie 3 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu yeaaahhhh juz tak niedlugoo!! nie moge sie doczekaclaaaaa
dzisiaj neistety nie dostalam fajnego projektu do rysowania bo przeciez ZARAZ IDE NA MACERZYNSKI! normalnie bym sie wkurzyla bo jestem z tych nadambitnych, ale stwoerdzilam, z eto nawet lepiej, mniej stresow, teraz prowadze male projekty, wiec idealnie, mysl o dzidzi wazniejsza niz praca mozecie byc ze mnie dumne!

milego wieczorku, ja musze uderzyc w drzemke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:42   #2067
andziot
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 a nie sądzisz że jeśli teraz pięknie donosisz ciąże i dzidzia będzie mieć pięny odruch ssania to tych kłopotów po prostu nie będzie, skoro miałaś zapalenia piersi to razej miałaś dużo pokarmu, tylko było zbyt dużo przeciwności żeby wtedy Wam się udało

tak tylko się zastanawiam, bo jak czytam teraz to co napisałaś to przyczyną głównie był przedwczesny poród ... a wtedy ciężko jest rzeczywiście karmić piersią

Stary 2011-01-31, 18:44   #2068
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
listopadowa skoro po 2h miałas poziomwięc robiłaś 75g
tam są sztywne normy, nie ma ze TROCHĘ podwyższona,
jak jest powyżej 140 to jest zły wynik i koniec !

No to teraz zaczynam mieć stresa. Tak jak pierwszą ciążę przeszłam zupełnie bezproblemowo, tak teraz jak nie urok to przemarsz wojsk
Bo jeszcze w środę czeka mnie ponowny pomiar przepływów - w 20 t.c. były nieprawidłowe.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
aaaa listopadowa, a wiesz czym moga sie roznic nasze przypadki? ja sie przenosilam do innego miasta, i poszlam do nowego urzedu i sie pytalam czy moge sobie zmienic czy musze wymeldowac sie najpierw i podkreslila ze mussze, (tydzien temu bylam to zalatwiac
)
A no to pewnie dlatego
Stary 2011-01-31, 18:52   #2069
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
agnieszka_pe25 a nie sądzisz że jeśli teraz pięknie donosisz ciąże i dzidzia będzie mieć pięny odruch ssania to tych kłopotów po prostu nie będzie, skoro miałaś zapalenia piersi to razej miałaś dużo pokarmu, tylko było zbyt dużo przeciwności żeby wtedy Wam się udało

tak tylko się zastanawiam, bo jak czytam teraz to co napisałaś to przyczyną głównie był przedwczesny poród ... a wtedy ciężko jest rzeczywiście karmić piersią

to co przeszlas to napewno jakos podwojnie wplynelo na produkcje mleka i twoje samopoczucie a to tym samym odbijalo sie na dziecku i tak kolo sie zamykalo...

tak jak kolezanka mowi, pierwsze zle doswiadczenie wcale nie musza sie powtorzyc, daj sobie po prostu szanse, jesli sie nie uda, trudno...
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:53   #2070
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Daisy to aj nie wiem co nam jest. Mnie zaczyna to wkurzac. Nie podoba mi sie to wcale, a wcale Pokaz zdjecia z Tajlandii co?
a Ty z Meksyk u pokaz co

Własnie wczoraj z małżem gadalismy, że tak za rok o tej porze, jak mała bedzie miała ok 6msc trza by na wakacje skoczyc i zastanawiamy sie nad Meksykiem wlasniw albo Dominikaną. W samolocie do Tajlandii leciało z nami wiele maleństw takich nawet i 2-3 msc. Na Teneryfie też bylo multum w naszym hotelu dzieciątek.

Nie przerzuciłam Paulizia Tajlandii jeszcze na picasse Jak mam Ci wiec pokazac? na NK mam z 5, moge Ci na PW napisac namiary moje jesli masz tam konto, bo od ręki teraz nie mam mozliwosci pokazac.
Kanary z ubiegłego roku mam na picasie tylko.

wiesz, z racji ze cały czas mnie tam mdliło, to rzadko do nich w ogole do tych zdjęc zaglądam

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości