|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Co do ran na pupce tu linomag nie pomoże. Pewnie jak by rozwolnienie minęło to samo wietrzenie by pomogło, ale rozwolnienie nadal jest. Pediatra nam przepisała pewną maść (niestety niewielką ilość sterydu zawiera), ale trzeba działać bo w takich rankach bardzo szybko gromadzą się zarazki. Jeszcze on teraz takie bezzapachowe kupki robi, ciężko od razu wyczuć, że w pieluszce cokolwiek jest. Mam posmarować tą mascią tylko ze dwa razy, cieniutka warstwa. Dodatkowo mam antygrzybiczna vitelle...
Justin dziękuję, że o mnie pomyślałaś, kochana jesteś ![]() A co do raczkowania, pełzania to mój pyzuś też jeszcze tego nie robi i nie siedzi nawet. Michał w jego wieku już stał i raczkował a Szymon dopiero dupkę podnosi i sprężynuje, troche pełza ale tyłem. Mojej znajomej syn w ogóle nawet się nie turlał, nie obracał z brzuszka na plecy i odwrotnie i ona się tym w ogóle nie przejmowała. Jak go nauczyła siedzieć (sam nie usiadł) tak siedział i nic innego mu się nie chciało robić. No ale bardzo szybko nadrobił, przed rokiem poszedł.
Curly tamten pierwszy antybiotyk nie przepisała nasza pediatra, niestety nie udało się wtedy dostać do naszej ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-31 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coooo??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spacer zaliczony, obiad sie robi.
![]() |
#574 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam, U nas poprawa i zdrowia i nastroju. Teściowa przyjechała wczoraj wieczorem z pomocą...i dobrze, bo wysiadaliśmy...ja ledwo żywa, mały to już w ogóle..ehh. Ale już po tej nocy jest o niebo lepiej(tfu, tfu). Mały się czasem uśmiecha, trochę się pobawi. Największym problemem jest oczywiście wyciaganie glutków..Ad nienawidzi aspiratora i wody morskiej i jak tylko widzi, że nadchodzę z przyrzadami tortur, jest ryk na całego. Poza tym czekam aż minie ten tydzień...i choróbska pójdą precz ![]() Buziaki, miłego dnia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś w nocy okradli nam garaż ![]() ![]() dobrze, że chociaż wózek zostawili ![]()
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
Bygdoś dobrze że mała już normalnie łapie się cyca- moja malusia czasem tak wieczór ma że nagle jakby jej nie smakował i nim pluje a potem już jest ok.
Edzia biedne maleństwo i jego mamusia ![]() Widzę że myślicie już o wakacjach- ja w maju wracam do pracy- pewnie w lipcu lub sierpniu wezmę urlop ale wczasy odpadają z powodu budowy,2 wesel w najbliższej rodzinie, komuni u chrześnicy męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
kumkura zdrówka dla synka
panna migotka współczuje. Nienawidzę złodziejstwa. Sami w wózkoni trzymamy dwa wózki, w piwnicy sporo wartościowych zabawek, rowery, złodziejaszki pewnie też by się obłowili. A w te wakacje Michał od dziadków dostał nowiutką trampolinę i miał ją może z tydzien bo wynieśli z altany na działce ![]() Na wakacje nigdzie się nie wybieramy, całe szczęscie morze mamy niedaleko i pewnie czesto będziemy bywać...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-31 o 14:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
Raczkowanie
|
Bydgoszczanka, no moja młoda tak śpi od urodzenia... 12 godzin w nocy to norma... z tym że ona idzie spać późno, 24- 1 czasem 2... nie można tego zmienić za nic, jak ją kładę około 23 to i tak traktuje to jako drzemkę... A na siłę budzić rano o 8 to jest ryk, tarcie oczu i ogólne niezadowolenie...
Ale ja tam się cieszę ![]() Panna migotka, nam 2 tyg temu ukradli samochód z garażu podziemnego na os. strzeżonym...miał przebiegu 3 tys... z isofixem ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2011-01-31 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
Wy tu o planach na wakacje a ja chce wiosneeeeeee
![]() ![]() Co do wakacji plany mam , ale co z tego bedzie to nie wiem ... wszystko zależy od funduszy , jak sie z kasą wyrobimy bo mamy kilka wiekszych inwestycji zaplanowanych na ten rok. Wiec stwierdziliśmy z małżem że zobaczymy jak sie wyrobimy i jesli juz to bedzie to spontaniczny wyjazd. Spontaniczny i bez młodej ![]() Choc z małą może też sie gdzies wybierzemy ale to juz na krótki wypad raczej. A wcześniej chcemy z Gabrysią pojechac na troche do Monachium do taty ale jak na razie nie wyobrażam sobie tak długiej jazdy samochodem z małą.. No i psa chce sobie kupic na wiosne - małego goldena ![]() ![]() Brakuje mi dawnych spontanicznych wypadów .... ![]()
#580 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mała własnie ucina sobie drzemkę w małżem. Przy mnie nie chciała spać, wariowała na łóżku, a wystarczyło, ze tz połozył sie koło niej już spi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My jedziemy samochodem 1600km w kwietniu, rozkładam to na 2 dni, nocleg w Niemczech.Ola bedzie miala 10mcy i też nie wiem co mnie czeka.Pewnie jakieś zabawy bedzie trzeba wymyślać,śpiewać i wariować coby małej się nie nudziło. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24747783] planuję na przełomie lipca/sierpnia dwa-trzy tygodnie u siostry w Londynie. ![]() ![]() ![]() Poza tym może jeszcze w czerwcu dwa tygodnie u przyjaciółki w Hiszpanii, ale też póki co ceny biletów biorę pod lupę. ![]() ![]() Mogę cie pocieszyć.Ceny biletow nie ztanieją. Ja zawsze kupowałam bilety do pl z poł rocznym wyprzedzeniem i za 3 os/w dwie strony max płaciłam 150funi tak teraz za 2os+Ola w 2 strony płace 200funtów,przy czym Ola ma niby za darmo ale płace opłaty lotniskowe. A bilety w 2 strony ale do uk są tansze od biletów na tej samej trasie od biletów do pl. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My wakacje spędzimy pewnie w pl.Strasza córka zawsze jeździ na kolonie z pl i trzeba ją tam zawieź. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, fotek nie pokażę, bo nie mam
![]() ![]() ![]() Słuchajcie, czy słyszałyście kiedyś o alergii na fasolkę zieloną????? Wczoraj mała zjadła jako dodatek do zupki, ale nie było tego za dużo i straaaasznie ma dzisiaj czerwone poliki.. Myślałam o tym, że może poprzez wprowadzenie mleka Bebiko, no ale to 8my dzień podawania i dawki są minimalne.. Hm.. Odnośnie wakacji...sama je spędzam, bo mąż akurat w rejsie... a jak wróci to znów będzie jesień, zima...ale wtedy będziemy planować wylot do Nigerii...a tam w Zarii ciągle temp powyżej 30 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
djerba na wszystko może być alergia, nawet na fasolkę. Mój Szymon uczulony na Sinlac dla alergików, to znaczy pewnie na któryś jego składnik...
Od minimalnych dawek też może być reakcja alergiczna.
#584 |
Zakorzenienie
|
dubelek
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-01-31 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ot to miała poprostu zły dzien jak to u kobiet bywa :P
![]() |
#586 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy dzień po feriach w pracy, mam doła, nadgodzin mi nie wypłacili przez pomyłkę, młoda marudziła, jeść nie chciała, była konferencja, szaro, ponuro i w ogóle dzień kupy. A buuuuu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostałam 2 chyba gerber i bobovita a i z nestle tez bo był sliniak ale one wszystkie to te 1 poczatkowe teraz niedawno dostałam próbke mleka gerber 2 a tak to ni dychu ni słychu jedynie mi pampers przysyła pieluchy jak złapie okazje ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie spokojna trzymam kciuki ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() gdzie te moje kupony sie pytam ktos je podpindzielił czy cós
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Edzia przepisała Klacid...
Szaja właśnie się obawiam, że to waśnie jest ryż niestety. Znowu będzie problem, wiekszość obiadków ma ryż w składzie, zwłaszcza te po 8 miesiącu ![]()
#589 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24758307]
Pierwszy dzień po feriach w pracy, mam doła, nadgodzin mi nie wypłacili przez pomyłkę, młoda marudziła, jeść nie chciała, była konferencja, szaro, ponuro i w ogóle dzień kupy. A buuuuu ![]() a myslałam o tobie jak tam w pracy po odpoczynku i widze juz jak ! mloda u mnie tez marudna ja sie pokłociłam z tz gdzies zapodziałam masc Amelki na zabki wogóle jakos tak du...pi...ato.... w domu mnie wsio wkurza bo chodze i sprzatam a ci kurna jakby w pałacu mieszkali nic za soba nie sprzatna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szaja nie łam sie jutro bedzie lepiej zawsze tak jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
Edzia wiem, że niedobry
![]()
#591 | |||
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulację z okazji pierwszego ząbka
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24758307] Pierwszy dzień po feriach w pracy, mam doła, nadgodzin mi nie wypłacili przez pomyłkę, młoda marudziła, jeść nie chciała, była konferencja, szaro, ponuro i w ogóle dzień kupy. A buuuuu ![]() .... dobrze, że ten paskudy dla Ciebie dzień już dobiega końca ![]() ![]() Co do paczek to u nas też już kilka było ( z 5 chyba, z czego jedną sama w Rossmannie odebrałam), no i do tego gazetka (już też kilka razy) plus wydanie elektroniczne ![]() ![]() Co do planów wakacyjnych to na razie nie mamy jeszcze, ale przypuszczam, że jeśli w ogóle gdzieś pojedziemy to po Polsce ![]() ![]() ![]() Jutro mąż wybywa na szkolenie dwudniowe i będę musiała z synkiem nocować u mamy... Mama zajmuje się małym jak mąż ma na rano (bo ja to codziennie na rano mam) i wtedy zawozi go do mamy, no ale teraz zabiera samochód, a autobusem o 6 rano to mi się nie chce tarabanić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosz k$#@^&&%^&& oby ich pogięło ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24758307] Pierwszy dzień po feriach w pracy, mam doła, nadgodzin mi nie wypłacili przez pomyłkę, młoda marudziła, jeść nie chciała, była konferencja, szaro, ponuro i w ogóle dzień kupy. A buuuuu ![]() Poniedziałki po takim wolnym zawsze sa okropne, jutro będzie lepiej ![]() Wiecie co, u nas chyba jest jakiś skok rozwojowy. Wczoraj Lusia nie mogła na mnie patrzeć, a dzisiaj nie mogłam jej od siebie oderwać. Obiadu nie mogłam dokończyć. Musiałam ja trzymać na rękach i tak mi się w bluzkę wczepiła, że szok. Jak mały kociak. I do tego się przytulała. Podałam jej dzisiaj na deser Danio z biszkoptem. Połowę zjadła ![]()
![]() |
#593 |
Raczkowanie
|
szaja, no ja jestem na dziekance (do 14 lutego) a i tak pozniej studia wieczorowe
![]() Bydgoszczanka, moja nie lubi przytulasów ani buziaków, krzywi się jakby cytrynę jadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za nami fajny dzionek. Tymek dziś miał motorek w pupci, ![]() ![]() A ulubiona zabawa to "mama goni', czyli mama też na czworakach i zapitala za dzieckiem... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Darianna, można trafić tańsze bilety ![]() Jak bylismy dwa lata temu w maju na Komunii siostrzenic, to udało mi się zarezerwować bilety dla 7 dorosłych i Maksia , tam i z powrotem, (bagaż miały 3 osoby, 4 mialy tylko podręczny), za 898zł, wyszło po 112zl od osoby- i to była cena ostateczna, w tym były ceny biletów, bagażu, opłat lotniskowych, opłaty transakcyjnej, itp. itd. ![]() I jak wtedy biletów szukałam, to byłam załamana, bo do 3 tysięcy dochodziły za taki 'zestaw" ludzi, ... ale ceny zmieniały się co chwilę,... któregoś wieczoru wyszło 1200zł... i wtedy dupa, okazało się , że coś z karta nie tak i nie umiałam kupić od razu... ![]() ![]() ![]() A jakimi liniami latasz, że Ola ma za free? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#595 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wakacje na pewno bede ![]() ![]() Edytowane przez ałła Czas edycji: 2011-01-31 o 20:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24761697]
Darianna, można trafić tańsze bilety ![]() Jak bylismy dwa lata temu w maju na Komunii siostrzenic, to udało mi się zarezerwować bilety dla 7 dorosłych i Maksia , tam i z powrotem, (bagaż miały 3 osoby, 4 mialy tylko podręczny), za 898zł, wyszło po 112zl od osoby- i to była cena ostateczna, w tym były ceny biletów, bagażu, opłat lotniskowych, opłaty transakcyjnej, itp. itd. ![]() I jak wtedy biletów szukałam, to byłam załamana, bo do 3 tysięcy dochodziły za taki 'zestaw" ludzi, ... ale ceny zmieniały się co chwilę,... któregoś wieczoru wyszło 1200zł... i wtedy dupa, okazało się , że coś z karta nie tak i nie umiałam kupić od razu... ![]() ![]() ![]() A jakimi liniami latasz, że Ola ma za free? ![]() ![]() No ale to bylo 2 lata temu. Ja latam tylko wizzairem na trasie Luton-Katowice i np.sa promocje ale do Poznania, to 5h pociągiem do Katowic. Tak jest opłata stała 21funi za maluszka ale to bardziej opłaty lotniskowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
siedzimy ale jeszcze sie kiwamy ![]() u nas rehabilitacja grupowa - płacę 16 zł za godz. indywidualna 25zł ale to troche starsze dzieci u nas w lidlu pieluch nietu ![]() ![]() Cytat:
witam u nas dzionek fajny Olo dużo sie uśmiecha i gaworzy ale mama jeszcze nie mówi -są wszelakie kombinacje sylab oprócz mamamam ![]() moja kluseczka posiada coraz więcej fałdek , a winię o to kaszkę którą je 1 raz dziennie na moim mleku 120 ml, ale wieczorem sinlac 130 ml,w południe 190ml obiadku i owoce 120 i cyc 2 razy ale krótko i dwa karmienia w nocy ![]() ![]() w końcu zaplanowaliśmy chrzciny na koniec lutego- w końcu bo juz sie bałam że mi dzieć z garnituru wyrośnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
u nas dziś był marud zębowy. dolne trójki dają czadu. na szczęście wieczorkiem ciut lepiej się zrobiło.
Yolanda - gratuluję zębolka ![]() Panna Migotka, Niunia - przykro mi z powodu kradzieży ![]() Niunia - tak z ciekawości - jak Ty sobie wyobrażasz poranne wstawanie do przedszkola czy szkoły za lat kilka?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.