Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 19:12   #1651
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Dziewczyny, a myślałyście już nad urządzeniem pokoju dla maleństwa?
Nad kolorem ścian itp. ?
Mnie dzisiaj coś naszło... Ok. 20 tygodnia chciałabym już zacząć urządzać

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:17   #1652
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Hemoglobina mi niska wyszła :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:20   #1653
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nad kolorem ścian itp. ?
Mnie dzisiaj coś naszło... Ok. 20 tygodnia chciałabym już zacząć urządzać
moze nad kolorem i samymi meblami nie, ale bardziej gdzie tym razem polozyc lozeczko... bo pokoje bardziej zawalone sprzetami niz w poprzedniej ciazy, a i stół lepiej nad twardym podłozem niz dywanem mieć obecnie, jak Artur sie jeśc porządnie uczy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-31 o 20:26
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:29   #1654
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No i właśnie z kaszlem mój problem związany... Doradźcie mi proszę, czy mogę pić wywar z majeranku i czy to nie zaszkodzi maleństwu?
sygine - majeranek na pewno nie jest zabroniony, wywar z niego wiec raczej tez nie. W ciazy mix (w skali 1:1) majeranku i kminku pomaga na zgage - dziala od razu, tylko kto umie to zjesc - mi sie udalo dwa razy, a potem to juz nie wchodzilo i zaliczalam
brumek a jakie masz wskazanie do usg genetycznego na NFZ? bo jest 5 mozliwosci m.in. wiek powyzej 35lat, wczesniejsze poronienia, choroby genetyczne w rodzinie, zle wyniki na USG itp
Ale wiem, ze sa fajni lekarze, ktorzy jakos te przyczyny potrafia ominac i wystawiaja skierowania nawet przy ciazach bez ryzyka (osobiscie takich nie znam, ale widze na forach, ze istnieja,)
A mnie wkurza to z tym wiekiem, bo nie zalapuje sie .. o miesiac! musze wiec wybulic 220pln, a miesiac pozniej mialabym za darmo...
na cale szczescie polowkowe juz bedzie na Fundusz.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:32   #1655
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Nad kolorem ścian itp. ?

Ja juz rozmyslalam, bo mamy nowe mieszkanie i jeden pokoj extra, wcale nie umeblowany, mial byc biurowo-komputerowy a bedzie bejbika

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:33   #1656
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja bym bardzo chciała pokoik dla dziecka, ale nie mam gdzie Mieszkamy kątem u rodziców i miejsca mało. Moim jedynym przemeblowaniem będzie łóżeczko w sypialni i aż się boję gdzie pomieszczę później te wszystkie sprzęty jak krzesełko do karmienia, huśtawka, mata edukacyjna ech... Niech mnie ktoś przytuli

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:34   #1657
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dido79 Pokaż wiadomość
kobietki to i ja pokażę swój brzuszek tzn brzuchol...13t3d
nie wierzę, że to 13 tydzień.
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
umieram ze szczęścia
póki co nie ma cukrzycy
na czczo 61 mg/dl (norma do 110)
po 2 h (75 g) 79 mg/dl (norma do 140)

badanko będę powtarzała pewnie ok. 24.t.c.
ale teraz jestem szczęśliwa
Super wyniki, oby tak dalej.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O tak!!! Dla dr Hausa to i ja bym była gotowa trochę pochorować Uwielbiam na niego patrzeć. Kręcą mnie tacy opryskliwi mózgowce
opryskliwy mózgowiec, dobre.

Widzę, że na wątku możemy otworzyć klub grzybiar. Mój tata uwielbia chodzić na grzyby i zawsze mnie ze sobą zabierał. Ale teraz przyznam, już ze 3 lata w lesie nie byłam, a pospacerowałabym, uwielbiam las jesienią.
Nerola ile tych grzybów uzbieałaś. Szok.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:43   #1658
BABONIK
Zadomowienie

Brumek- ;> a chlamydia,cytomegalia-nie zafundowali Ci?? tak serio,niestety nie wszystko refunduje NFZ a i tak spora częsc lekarzy nie zleca nawet tych refundowanych badań...oni też są ze wszystkiego rozliczani w poradniach...

Zanka- no to super,to już myśle,ze cukrzyca się nie pojawi

Brunetka-witaj- leżałam w szpitalu na podtrzymaniu z dziewczyną ,która całę 2 m-ce wymiotowała,nie wiadomo dlaczeg... czasem obawiam się,że to taka poprostu uroda Twojej ciąży...

Monia-no ja też do gina,ale mój zawsze daje zdjęcia,
ja nie myśle o niczym innym,tylko o tym,żeby moje perypetie z NT z pprzedniej ciąży się nie powtórzyły.

Blondynka-no ciągnie się sprawa już prawie miesiąc rwę włosy z głowy i Ci ludzie,którzy mi to załatwiają chyba też...jeden koleś który prowadził moją sprawę wszystko spiepszył!!! w środę jestem umówiona na odbiór fiacianki

oby tylko jutro było dobrze...po tym przeziębieniu to dopiero się boję...

miłego wieczoru

p.s. ja też bym się pochorwała dla House'a-ale tylko tak troszeczkę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:48   #1659
zapałeczka
Zadomowienie

Ja właśnie niedawno wróciłąm od lekarza, bo ostatnio miałam jakąś paranoje i musiałam iść sprawdzić czy wszystko w porządku...
Przez ostatnie dni miałam bóle brzucha + zanikają mi objawy z początku ciąży - i o - paranoja gotowa
Na szczęście wszystko jest okk, wyszedł mi 12t i 2d W środę idę odebrać wyniki z badania krwi...
Stary 2011-01-31, 19:49   #1660
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
brumek a jakie masz wskazanie do usg genetycznego na NFZ? bo jest 5 mozliwosci m.in. wiek powyzej 35lat, wczesniejsze poronienia, choroby genetyczne w rodzinie, zle wyniki na USG itp
nie mam żadnych wskazań. nie chodzi o test papp-a, ale o takie "rutynowe" USG genetyczne w 12-14 tygodniu, pod kątem zespołu downa itp.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumek- ;> a chlamydia,cytomegalia-nie zafundowali Ci?? tak serio,niestety nie wszystko refunduje NFZ a i tak spora częsc lekarzy nie zleca nawet tych refundowanych badań...oni też są ze wszystkiego rozliczani w poradniach...
a owszem, cytomegalię mi zafundowali I słowo honoru, że to wszystko na NFZ (i to bez proszenia, z własnej woli), więc musi być refundowane, bo przecież lekarz nie jest taki dobry, że mi to z własnej kieszeni pokrywa
Stary 2011-01-31, 20:03   #1661
zanka205
Zakorzenienie

BABONIK ja myślę, że cukrzyca pojawi się wcześniej czy później, ale na pewno
są nikłe szanse, że teraz jej nie będzie
ale póki co jest ok i mam zamiar się cieszyć

mąż usypia Filipa, a ja czekam
może obejrzymy jakiś film
TŻ i tak po 23.00 wychodzi do pracy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:11   #1662
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja właśnie niedawno wróciłąm od lekarza, bo ostatnio miałam jakąś paranoje i musiałam iść sprawdzić czy wszystko w porządku...
Przez ostatnie dni miałam bóle brzucha + zanikają mi objawy z początku ciąży - i o - paranoja gotowa
Na szczęście wszystko jest okk, wyszedł mi 12t i 2d W środę idę odebrać wyniki z badania krwi...
No to super, że wszystko dobrze.
Mnie także dziś dopadł atak paniki, źle się czułam i poszłam na nieplanowaną wizytę. Wszystko OK, a przy okazji pierwszy raz zaglądnęłyśmy maluchowi między nogi i........ It's a girl!! No, ale pani doktor radziła nie wpadać jeszcze w różowo sukienkowy szał i poczekać do połówkowego. Przy okazji poprosiłam ją, żeby mi pokazała kręgosłup małej, chciałam porównać jak to będzie widać w kontekście tego foto co tu Justa wrzucała i muszę powiedzieć, że moja gin ma gorszy sprzęt, bo nie było tak ładnie kręgów widać. Zamiast tego taka linia.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:17   #1663
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mnie także dziś dopadł atak paniki, źle się czułam i poszłam na nieplanowaną wizytę. Wszystko OK, a przy okazji pierwszy raz zaglądnęłyśmy maluchowi między nogi i........ It's a girl!! No, ale pani doktor radziła nie wpadać jeszcze w różowo sukienkowy szał i poczekać do połówkowego. Przy okazji poprosiłam ją, żeby mi pokazała kręgosłup małej, chciałam porównać jak to będzie widać w kontekście tego foto co tu Justa wrzucała i muszę powiedzieć, że moja gin ma gorszy sprzęt, bo nie było tak ładnie kręgów widać. Zamiast tego taka linia.
gratuluję!!!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:18   #1664
Vaniliova11
Zadomowienie

A ja za badanie na różyczke cytomegalie i toxoplazmoze musiałam płacić Brumek chyba pójde do Twojego lekarza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:27   #1665
CrazyMachine
Zadomowienie

Aaaa zapomniałam się zapytać, pytanie do doświadczonych mam, od dziś w lidlu jest do kupienia torba do przewijania z matą, za 50 zeta. Warto coś takiego kupować?? Z tego co tak przerzucałam w necie, to większość wózków typu 3 w 1 ma na wyposażeniu jakąś torbę, więc się zastanawiam, czy jest sens kupować coś takiego osobno nabywać ?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:29   #1666
nerola
BAN stały

Zanka jak się cieszę
Dziewczyny jak miło,ze po wizytach tak dobrze

My właśnie dziś rozmawialiśmy,ze w lutym malujemy sypialnię.
No właśnie tylko na jaki kolor tym razem?
Dziś przyszła niania z kamerą i inne be(j)biloty
Chłopaki mają już to swoje wyro piętrowe,więc poprzekładałam ubranka i mamy miejsce dla Izy.

Zmalowana-pij soki warzywne na razie jak nie chcesz brać żelaza.

Crazy-wstrzymaj sie na razie.
Ja nie miałam torby do wózka bo miałam stary z komisu.
Ale dokupiłam torbę za grosze na allegro.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-01-31 o 20:30
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:36   #1667
83monia
Zakorzenienie

torbe za tyle i tak kupisz. dla mnie ona byla za wielka, miescilam tam ciuchy na caly wypad weekendowy a nie jeden spacer...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:54   #1668
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
WOW! Jak fantastycznie. Gratuluję i troszkę zazdroszczę że już wiesz Wyobrażam sobie jak to radość

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ja za badanie na różyczke cytomegalie i toxoplazmoze musiałam płacić Brumek chyba pójde do Twojego lekarza
Zapraszam Też jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Aaaa zapomniałam się zapytać, pytanie do doświadczonych mam, od dziś w lidlu jest do kupienia torba do przewijania z matą, za 50 zeta. Warto coś takiego kupować?? Z tego co tak przerzucałam w necie, to większość wózków typu 3 w 1 ma na wyposażeniu jakąś torbę, więc się zastanawiam, czy jest sens kupować coś takiego osobno nabywać ?
Ja dziś tę torbę kupiłam Najpierw widziałam ją na ich stronie i bardzo mi się spodobała. Natomiast jak ją zobczyłam na żywo, to już trochę mniej. Bo jest dużo mniejsza niż na to wygląda - właśnie tak w sam raz na spacer, a nie na dwudniowy wypad. Za to jest chyba porządnie wykonana. No i cena super, bo jak patrzyłam w necie to tego typu torby kosztują w sklepach 150-250 zł!!!
No więc kupiła ją, z myślą że jakby co to zwrócę. Ale mąż powiedział, żeby zostawić. Że właśnie taka mała bardziej się przyda niż jakaś wielka. No a nawet jak nie będziemy korzystać, to akurat 50 zł nie szkoda...
Stary 2011-01-31, 21:00   #1669
Vaniliova11
Zadomowienie

Brumek napewno jestes z drugiego końca Polski miała bym daleko
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:14   #1670
justa878
Zadomowienie

Dziewczyny ja już przemeblowanie pokoju na kartce zrobiłam, żeby weszło łóżeczko ale ja na l4 siedzę i się nudzę

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:45   #1671
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Nad kolorem ścian itp. ?
Już myślę od jakiegoś czasu No i pracuję nad mężem żeby się za to zabrał
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hemoglobina mi niska wyszła :/
nie martw się, sama hg to nic jeszcze złego. Coś z żelazem bierzesz?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
a owszem, cytomegalię mi zafundowali I słowo honoru, że to wszystko na NFZ (i to bez proszenia, z własnej woli), więc musi być refundowane, bo przecież lekarz nie jest taki dobry, że mi to z własnej kieszeni pokrywa
ale masz dobrze a to nie jest może tak że np przychodnie mogą mieć różnie kontrakty podpisane? Tak jest np u stomatologa - u jednej za kanałowe płaciłam i to sporo, a u tej do której teraz chodzę- też na nfz, jeszcze nie zapłaciłam ani raz...

Cytat:
Mnie także dziś dopadł atak paniki, źle się czułam i poszłam na nieplanowaną wizytę. Wszystko OK, a przy okazji pierwszy raz zaglądnęłyśmy maluchowi między nogi i........ It's a girl!! No, ale pani doktor radziła nie wpadać jeszcze w różowo sukienkowy szał i poczekać do połówkowego.
No to super, gratulacje!!!

Wróciłam przed chwilą z basenu, padam z nóg ale siedzę już w łóżku, a mąż mnie karmi

Nerola, normalnie w szoku jestem ile grzybów! Ja uwielbiam chodzić i zbierać - ostatni wyjazd w jesieni to był na rydze, w godzinę chyba 3 wiaderka zebraliśmy ale do takich osiągnięć to daleeeeeko chyba w niezłych rejonach mieszkasz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:56   #1672
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
My właśnie dziś rozmawialiśmy,ze w lutym malujemy sypialnię.
No właśnie tylko na jaki kolor tym razem?
My mamy delikatnie zielonkawy pokoik nowo pomalowany - w listopadzie (jak o ciazy sami nie wiedzielismy), a jak juz poznamy płeć to przemaluje dla kontrastu jedna ściane. Chłopiec-ciemno szara, dziewczynka- fioletowa/jagodowa taka moja wizja

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:05   #1673
agulaaabar
Zakorzenienie

Heejj...

Dzisiejsza wizyta była koszmarem!!!

Wyniki mi wyszly wszystkie ok z tych, które robilam.... kazała mi sie rozebrać, usg dowcipne jeszcze (prawie 14 t.c.) patrzymy na ekran, mala, dziwnie zwinięta kulka, nie rusza się, serducha nie widać.... zaczęła mi naciskac brzuch, wiercić tym od usg - nic, nic się nie rusza!

mi łzy jak grochy, tż też patrzył w monitor ze łzami w oczach.... gin mi naciska brzuch, co chwile mi pozycje zmienia, to tak to inaczej... NIC!! po 10 minutach dziecko się nie rusza.... popłakałam się strasznie na tym fotelu... gin mi nacisnęła jeszcze raz brzuch, poruszyło się!! zaczęlo się pzeciągać!!! za chwile ułozyło się tak, ze zobaczylismy to walące serducho, zaczęło kopać nóżkami..... myslalam, że zwariuje na tym fotelu...........

W rezultacie z dzieckiem wszystko ok, przezierność? (czy jak to sie nazywa) karkowa coś o 2, dziecko ma 9 cm i póki co wszystko jest w porządku..... ale nie mogłam się wogóle uspokoić w tym gabinecie..........

Wczoraj znowu dostałam tego swędzenia skóry - nogi i plecy, mam zrobić na cito próby wątrobowe i jakies jeszcze badania na wątrobe bo stwierdziła, że ani jedzenie, ani kosmetyki nie mogą mnie w ten sposób uczulać i jak najszybciej sie do niej zgłosić...

Ponadto w przyszlym tyg mam wyjazd do wiednia na slub siostry.... owszem mogę jechać, ale osobówką, max co godzine przerwa i co troche regulacja fotela - na siedząco, na płasko i tak na zmiane....

Kurcze tyle nerwów się najadłam, ze nie potrafie sie cieszyć ta wizytą.... to było chyba najgorsze 10 min mojego zycia

I jeszcze nei wiadomo co będzie z porodem..... musze odgrzebać zdjęcia rtg miednicy, spojenia łonowego i bioder - bo mialam uszkodzone po wypadku...........

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! strasznie sie czuje po tej wizycie.....

Co do wagi to przez miesiąc przytyłam 20dag..........Jutro wstawie zdjęcia brzucha i maluszka...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:11   #1674
jacieeeee
Wtajemniczenie

Agulaaabar wstęp Twojego posta mnie zamroził, ale na szczęście wszytko jest ok Wiem, że przeżyłaś ciężkie chwile, ale teraz już uśmiech na twarzy i trzeba się cieszyć, że z dzidzią jest dobrze.
Wiesz, zawsze to pocieszenie - skoro już w brzuszku dzieciak to taki leniuch, to pewnie będzie Ci dobrze sypiał

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:17   #1675
nerola
BAN stały

Agula aż nie mogłam się doczekać jak skończę czytać.
To się dziecko wyspało.Ile4 Ty sie bidulo nerwów najadłaś
Biedactwo!
Ale ważne,ze wszystko ok

Tak kochane mieszkam w takich rejonach(do lasu ok, 2 km) i mamy tu masę podgrzybków i trochę prawdziwków.
Wyniki spore a pod koniec sezonu sami byliśmy w szoku jak znajoma nam podliczyła to,co zostawialiśmy w skupie.
Nie liczę tego co poszło do ludzi ot tak.Bo albo ważyłam albo i nie.
Za to kurek w naszym lesie nie ma.

Mam pieczarki w stodole jeszcze po naszym koniu
A na podwórku sowy.
Fajnie tak wyjść i mieć kolację pod nogami
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:19   #1676
agulaaabar
Zakorzenienie

Aha no i jeszcze z powrotem mam luteine i magnez z b6 3 x 2tabletki codziennie....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:26   #1677
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Heejj...

Dzisiejsza wizyta była koszmarem!!!

Wyniki mi wyszly wszystkie ok z tych, które robilam.... kazała mi sie rozebrać, usg dowcipne jeszcze (prawie 14 t.c.) patrzymy na ekran, mala, dziwnie zwinięta kulka, nie rusza się, serducha nie widać.... zaczęła mi naciskac brzuch, wiercić tym od usg - nic, nic się nie rusza!

mi łzy jak grochy, tż też patrzył w monitor ze łzami w oczach.... gin mi naciska brzuch, co chwile mi pozycje zmienia, to tak to inaczej... NIC!! po 10 minutach dziecko się nie rusza.... popłakałam się strasznie na tym fotelu... gin mi nacisnęła jeszcze raz brzuch, poruszyło się!! zaczęlo się pzeciągać!!! za chwile ułozyło się tak, ze zobaczylismy to walące serducho, zaczęło kopać nóżkami..... myslalam, że zwariuje na tym fotelu...........

W rezultacie z dzieckiem wszystko ok, przezierność? (czy jak to sie nazywa) karkowa coś o 2, dziecko ma 9 cm i póki co wszystko jest w porządku..... ale nie mogłam się wogóle uspokoić w tym gabinecie..........

Wczoraj znowu dostałam tego swędzenia skóry - nogi i plecy, mam zrobić na cito próby wątrobowe i jakies jeszcze badania na wątrobe bo stwierdziła, że ani jedzenie, ani kosmetyki nie mogą mnie w ten sposób uczulać i jak najszybciej sie do niej zgłosić...

Ponadto w przyszlym tyg mam wyjazd do wiednia na slub siostry.... owszem mogę jechać, ale osobówką, max co godzine przerwa i co troche regulacja fotela - na siedząco, na płasko i tak na zmiane....

Kurcze tyle nerwów się najadłam, ze nie potrafie sie cieszyć ta wizytą.... to było chyba najgorsze 10 min mojego zycia

I jeszcze nei wiadomo co będzie z porodem..... musze odgrzebać zdjęcia rtg miednicy, spojenia łonowego i bioder - bo mialam uszkodzone po wypadku...........

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! strasznie sie czuje po tej wizycie.....

Co do wagi to przez miesiąc przytyłam 20dag..........Jutro wstawie zdjęcia brzucha i maluszka...
... kobietko przeżyłaś koszmar matko miałam aż ciary ze strachu dobrze że się wszystko dobrze skończyło!!!! wiem że ciężko teraz wrócić do "normalnego" funkcjonowania ale trzeba , jest wszystko ok i tylko o tym teraz powinnaś myśleć trzymaj się kochana !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:35   #1678
DaKaro
Zadomowienie

agulaaabar bosze, na szczęście wszystko w porządku! Ale mnie przeraziłaś! Tak jak pisała któraś kobitka, masz malucha leniucha.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:35   #1679
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Dziecko żyje, płeć potwierdzona. Nie ciesze się ani trochę.
Ciśnienie złe, hemoglobina zła ( dostałam tardyferon), następna wizyta 23.II
Cytologia pobrana.
Spokojnej nocy

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:51   #1680
Natka_
Zakorzenienie

Kurcze dwie zadowolone i dwie niezadowolone... Ajajjj
Gratuluje tych udanych wizyt no i tych "nieudanych" także

Agulaaabar czytajac poczatek byłam przerażona! Jak dobrze, że wszystko sie dobrze skończyło Twój Maluszek sobie wypoczywał poprostu, taki leniuszek będzie

Zmalowana Główka do góry

Ja też będę przemalowywać sypialnie bo mamy różowo-beżową, ale jak będzie chłopczyk faktycznie to przemalujemy, ja chciałam zieleń z beżem, ale zobaczymy jeszcze czy się płeć potwierdzi. Malować i tak zaczniemy dopiero w maju

Ja dopiero wizytę mam w poniedziałek, już się nie mogę doczekać, chcę już zobaczyć, bo sie stęskniłam i chcę zobaczyc czy wszystko wporządku z Dzidzią
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości