Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 19:59   #811
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No ale dziecka to na pewno pragnie, chyba niezły będzie z Niego tatusiek o ile dziecko nie ostudzi zapału, a raczej wstawanie do Niego
zobaczymy, zobaczymy teraz to jest w stanie wszystko za dziecko oddać już nawet wiem gdzie będzie stało łóżeczko, że półki swoje mu odda, bo przecież trzeba mieć miejsce na ubranka, pieluszki i inne rzeczy, że będzie wstawał w nocy, że jak będzie chore to on z nim zostanie jak ja będę pracowała, że będzie z nim chodził na spacerki. Dla mnie to na razie jakis kosmos. Ale czasami lubię tak słuchać jak mój mąż mówi.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:01   #812
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dzwoniła koleżanka, ona też ma kasę na koncie 1/3 wypłaty (bo pracuje tyle co ja) czyli to była 13-stka czad Szczególnie, ze się nie spodziewałam tego. Myślałam, ze to po roku pracy A mąż w ogóle jest w szoku i myślał że to tak jednorazowo tylko

Był kolega męża z pracy u nas wpadł na chwilę pożyczyć nawigację i od razu zobaczyć nasze mieszkanie. Wchodzi i mówi ooo ile miejsca a mąż "może niedługo się przyda" ja teki oczy na niego i mówię "jakie niedługo" na co kolega, że nie ma na co czekać, ona ma 31 lat i 2 letnie dziecko i żałuje, że tak późno . I wiecie... siedział u nas ponad godzinę i... mąż z nim tylko o dziecku gadał myślałam, ze padnę.
a ja sie dzisiaj mega zdziwilam bo dostalam na konto kase z tego drugiego hotelu w ktorym pracowalam (tego w ktorym wytrzymalam 1,5 miecha ) i w temacie pisalo "wynagrodzenie za okres od 1.1.2011 - 31.01.2011" i pytam sie meza czy ja tam w tym miesiacu jeszcze pracowalam bo cos mi sie nie przypomina nie wiem czy to jakies wyrownanie czy co? cale 56 zl dostalam ale premii czy 13 tam nie bylo wiec nie wiem o co biega...

Za to w tym pierwszym hotelu co pracowalam byly 13-stki... ale mi nic nie dali za te pol roku co tam pracowalam... a ludzilam sie ze moze cos dostane, w koncu pol roku tam przerobilam... no ale dyrektorka jest straszna zyla i nawet dziewczynom ktore tam jeszcze robia poobcinala 13 bo byly chore np 10 dni w skali roku... a babkom z housekeepingu w ogole nie dala bo stwierdzila ze sie opierdzielaja... ciesze sie ze juz tam nie pracuje

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Madzia ale Twój Tż naprawdę się wkręcił w dzidziusia widzę ,że coraz gorzej z nim

A nie pisałam Wam w zeszłym tygodniu ? kurcze już się gubie co gdzie piszę Tak więc w zeszłym tygodniu przypadkiem wpadłam na moją menagerkę,takie z niej wredne babsko ,że zawsze ją omijam szerokim łukiem...bo ona jest mega wścibska i zawsze mi się o wszystko wypytuje.No i tym razem było tak samo ,zaczęła się pytać o święta ,gdzie spędzałam itp. I od razu sobie pomyślałam,że jak zaraz wejdzie na temat Polski to jestem ugotowana i będę jej musiała powiedzieć ,że odchodzę.No i tak się oczywiście stało...Weszła na ten temat i spytała czy długo chcemy jeszcze tu zostać...więc jej powiedziałam ,że w ciągu 5 tygodni wyjeżdżamy,dodam ,że okres wypowiedzenia to 2 tygodnie i tak zamierzałam im wypowiedzieć umowę ,no ale po rozmowie z nią nie miałam wyjścia...A ta bicza nawet nie powiedziała powodzenia! W sumie mnie to nie zdziwiło...tylko powiedziała ,proszę ,żebyś nam dała okres wypowiedzenia najdłuższy jak się da I spytała się czy mamy dom w Polsce i czy rynek pracy w Polsce się ruszył ,na co jej odpowiedziałam ,że nie i że pewnie nigdy się nie ruszy a ona na mnie spojrzała jak na kompletną idiotkę ....ale po chwili dodałam,że dostałam pracę w zawodzie (kłamswto oczywiście) dlatego wracamy...Tym sposobem ucięłam ta bezsensowną rozmowę ...a mój Tż mówi ,że od tego czasu ona go unika i nawet mu nie mówi dzień dobry...
W piątek za to powiedziałam mojej kierowniczce ,że odchodzę i ta mimo iż wredotą dorównuje menagerce to się przynajmniej zachowała i powiedziała ,że życzy mi jak najlepiej i szkoda ,że odchodzę ,bo dobrze jej się ze mną pracowało.

[

hehe ale mnie to rozbawiło

żabcia taki tv to musi robić wrażenie

ana 4 marca wracamy 2 dni przed moimi urodzinami
Atomufka a gdzie idziesz do pracy? Swoj biznes zakladasz tak jak w planach mialas czy juz cos udalo Ci sie znalezc? Mnie sie wydaje ze rynek pracy troche sie ruszyl ostatnio...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:19   #813
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Mamuski - w lidlu jest promocja na pampersy! 39,90 rozmiary 3,4,5!
Mysmy dzis kupili trzy ostatnie paczki jakie bylu u nas w lidlu o malo byla mala bitwa o pampersy ale maz wygral
W ogole bylismy dzis w lidlu i tesco i 350zl poszlo z czego 120 pampersy gryyy

Mam maly problem z zebem znow gryyyy
Jakis czas temu bylam plombowac i wszystko OK. plomba sie trzyma, nie boli ale bardzomi reaguje ten zab na cieplo - zimno! takie nieprzyjemne uczucie. Nawet przy wdychaniu zimnego powietrza bardzo czuje tego zeba nie wiem co to, a juz mnie ciary przechodza jesli znow mialabym isc do dentysty gryyy
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:23   #814
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a ja sie dzisiaj mega zdziwilam bo dostalam na konto kase z tego drugiego hotelu w ktorym pracowalam (tego w ktorym wytrzymalam 1,5 miecha ) i w temacie pisalo "wynagrodzenie za okres od 1.1.2011 - 31.01.2011" i pytam sie meza czy ja tam w tym miesiacu jeszcze pracowalam bo cos mi sie nie przypomina nie wiem czy to jakies wyrownanie czy co? cale 56 zl dostalam ale premii czy 13 tam nie bylo wiec nie wiem o co biega...

Za to w tym pierwszym hotelu co pracowalam byly 13-stki... ale mi nic nie dali za te pol roku co tam pracowalam... a ludzilam sie ze moze cos dostane, w koncu pol roku tam przerobilam... no ale dyrektorka jest straszna zyla i nawet dziewczynom ktore tam jeszcze robia poobcinala 13 bo byly chore np 10 dni w skali roku... a babkom z housekeepingu w ogole nie dala bo stwierdzila ze sie opierdzielaja... ciesze sie ze juz tam nie pracuje

Atomufka a gdzie idziesz do pracy? Swoj biznes zakladasz tak jak w planach mialas czy juz cos udalo Ci sie znalezc? Mnie sie wydaje ze rynek pracy troche sie ruszyl ostatnio...
Zaczynam nową pracę prawdopodbnie w kwietniu,szczegóły napiszę w k. jak już będę wiedzieć wiecej.Firmę chcę rozkręcić,ale to w następnym roku ,bo teraz już za późno,bo sezon się niedługo zacznie...
Obyś miała rację Tż musi coś znaleźć ... pocieszam się ,bo z naszych obserwacji wynika ,że facetom łatwiej coś znaleźć...oby...Na początek powinnam nas utrzymać z jednej wypłaty,ale wiadomo,że nie będzie mi mąż w domu gnił

katunia brawo kurcze tyle kasy na same pieluszki ....a gdzie reszta.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:23   #815
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Mysmy dzis kupili trzy ostatnie paczki jakie bylu u nas w lidlu o malo byla mala bitwa o pampersy ale maz wygral

Jakis czas temu bylam plombowac i wszystko OK. plomba sie trzyma, nie boli ale bardzomi reaguje ten zab na cieplo - zimno! takie nieprzyjemne uczucie. Nawet przy wdychaniu zimnego powietrza bardzo czuje tego zeba nie wiem co to, a juz mnie ciary przechodza jesli znow mialabym isc do dentysty gryyy
Zakupy niezłe!

A może masz nadwrażliwe zęby, może zgrzytasz? spróbuj myc, płukać zielonym elmexem
Co do denstyski, to nie chcę Cię straszyć, ale ja jak kiedyś do takiej jednej chodziłam, to dobrze niewyczyszczone (tym wiertłem) zęby mi zaplompowała i psuły się od środka! wtedy to wydałam majątek... bo wszystkie plomby przez nią zrobione miałam do wymiany, dobrze że zorientowałam się w czasie, bo inaczej byłoby po zębach...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:29   #816
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Katunia właśnie miałam to samo co Ana napisać o nadwrażliwości szkliwa??

Atomufka uu fajnie, czekam z ciekawością co to jest

buuu mam stresika przed jutrzejszym posiedzeniem rady ped. i jeszcze nie wiem w co się ubrać.

Stary 2011-01-31, 20:37   #817
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

uwielbiam kolory mam cały pojemnik mazaków, flamastrów fluorescencyjnych iiii cienkopisów jak się uczę to wszystko kolorowe na maxa no i cały stół zajęty, bo wszystko rozłożone

(...)
Cieszę się, ze z moją miłością do kolorowych długopisów nie jestem sama

Cytat:
Zabcia no właśnie z tego wszystkiego zapomniałam napisać. wow jaki TV, nie dziwię się , że mąż szaleje faceci to gadżeciarze przecież

Atomufka mąż najchętniej już dziś by robił dziecko. Ale nie gdera mi nie truje, sam też praktycznie tematu nie zaczyna bo wie, że ja na razie nie chcę. Dobrze, że masz juz tę rozmowę za sobą.

Dziewczyny macie może kiełkownicę?? coś w tym stylu??http://kielki.sklep.pl/index.php?pag...mart&Itemid=53 mi mąż ma jutro taką przywieźć bo podobno te kiełki to super zdrowa rzecz a ja lubie wcinac takie rzeczy
Cytat:
Atomufka ale korzystaliście z tego?? Ja jutro będę miała i mam sobie wybrac 3 rodzaje kiełków bo ma 3 poziomy. Na bank wezmę brokuł (bo ma 200 razy więcej substancji antyrakowych niż normalne brokuły) , fasolę mung i.... coś jeszcze mąż ma troszkę tego w pracy co jeszcze polecasz??
Madzia my mamy kiełkownik, super sprawa. A jeśli chodzi o kiełki to polecam rzodkiewkę - u nas tego idzie najwięcej, bo jest fajna pikantna w smaku. Aha i na początek proponuję nie wysiewać wszystkich trzech poziomów, bo tego wychodzi bardzo dużo i możecie nie dać rady tego przejeść. Albo tak dobierzcie kiełki, żeby dojrzewały stopniowo a nie wszystkie od razu.

Cytat:

Współczuję problemów z zębem. Nieraz tak się podobno może zdarzać, że ząb po plombowaniu jeszcze przez jakiś czas będzie taki nadwrażliwy, ale powinno to wrócić do normy po jakimś czasie.
Stary 2011-01-31, 20:40   #818
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu dziękuję za rady ja się czaję na brokuła, mung, lucernę, soję ale jak polecasz rzodkiewkę to może i to wezmę hehe

Stary 2011-01-31, 20:48   #819
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu dziękuję za rady ja się czaję na brokuła, mung, lucernę, soję ale jak polecasz rzodkiewkę to może i to wezmę hehe
Fasoli mung i soi nigdy nie jadłam, ale brokuł i lucerna są ok. Chociaż lucerna raczej jest taka neutralna w smaku. My jeszcze rzeżuchę wysiewaliśmy.
Stary 2011-01-31, 20:58   #820
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Fasoli mung i soi nigdy nie jadłam, ale brokuł i lucerna są ok. Chociaż lucerna raczej jest taka neutralna w smaku. My jeszcze rzeżuchę wysiewaliśmy.
Teraz wyczytałam, że rzodkiewka chroni przed pleśnią inne nasiona więc pewnie na poczatek ją weźmiemy. Na bank do tego brokuł i teraz coś jeszcze lucernę, fasolę mung??

Stary 2011-01-31, 21:04   #821
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Zakupy niezłe!

A może masz nadwrażliwe zęby, może zgrzytasz? spróbuj myc, płukać zielonym elmexem
Co do denstyski, to nie chcę Cię straszyć, ale ja jak kiedyś do takiej jednej chodziłam, to dobrze niewyczyszczone (tym wiertłem) zęby mi zaplompowała i psuły się od środka! wtedy to wydałam majątek... bo wszystkie plomby przez nią zrobione miałam do wymiany, dobrze że zorientowałam się w czasie, bo inaczej byłoby po zębach...
nie zgrzytam
z tyn elmexem chyba sprobuje bo to dobra pasta, moj maz jej uzywa
To nie mialas za ciekawie z ta dentystka gryy

Cytat:
Katunia właśnie miałam to samo co Ana napisać o nadwrażliwości szkliwa??
a na nadwrazliwosc szkliwa cos jeszcze pomaga ?

Cytat:

Współczuję problemów z zębem. Nieraz tak się podobno może zdarzać, że ząb po plombowaniu jeszcze przez jakiś czas będzie taki nadwrażliwy, ale powinno to wrócić do normy po jakimś czasie.
zaraz po plombowaniu bylo wszystko OK, teraz mi sie to porobilo, od plombowania minal jakis miesiac
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:10   #822
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, ze z moją miłością do kolorowych długopisów nie jestem sama
wzajemnie jak do szkoły niosę takie notatki to patrzą jak na wariatkę ale kiedyś jeden wykładowca mnie za to pochwalił

Cytat:
nie zgrzytam
z tyn elmexem chyba sprobuje bo to dobra pasta, moj maz jej uzywa
To nie mialas za ciekawie z ta dentystka gryy

a na nadwrazliwosc szkliwa cos jeszcze pomaga ?
Tylko pamiętaj, że elmex zielony a jeszcze bardziej polecam płyn elmex zielony mi pomaga

Jest jeszcze pasta sensodyne, ale u mnie się niezbyt sprawdziła.
Stary 2011-01-31, 21:12   #823
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a to nie idziesz w tej sukience co kupilas na sylwka?

U nas postepy
Wczoraj kupilismy telewizor
taki jak chcial Mezul 55 LCD Samsung jutro albo w piatek do odebrania

a wlasnie wiedzie moze gdzie moge ogladnac odcinki "Niepokonani" ?
ale mnie rozbawiłaś Przecież Ania nie przytyła aż tak bardzo, jak ma jeden rozmiar do przodu to wszystko

Gratuluję zakupienia telewizora! wow! ale wielki! jakoś nawet nie mogę go sobie wyobrazić. czekam na fotkę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ciekawe czy w ogóle przyjdą.. bo już kilka razy tak było - zaprosiliśmy ich na nasz ślub - zadzwoniła że ich nie będzie i się więcej nie odezwali, po urodzeniu pata 2 razy dzwonili że przyjdą w tygodniu i nie przychodzili, dziś się zapowiedzieli konkretnie a co będzie to nie wiem...
oj też tego nie lubię, ale tak samo szybko wybaczam spóźnienie. Szczególnie jednej koleżance, która była z tej samej wioski co ja z nią jak się umawiał na 19, to wiedziałam, że wcześniej niż 19:30-19:40 nie będzie. kwestia przyzwyczajenia. Ale nasze spotkania wynagradzają wszystko

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
brokatowa ktosia hihihih

tatus ma Zu 20 minut i juz ma jej dosc haha a ja z nia caly dzien spedzilam maaarud jeden i jak tu nie rwac wlosow z glowy przy takiej niespiacej krolewnie.
haha, to szybko wymiękł... mam nadzieje, że jak Zuzka będzie coraz większa to i coraz bardziej spokojniejsza. Póki co życzę dużo siły!

Cytat:

może lepiej nie zwlekaj z tym zębem. Lepiej pójść wcześniej niż później.
I gratuluję wygranej bitwy o pampersy!

Madzia, gratuluje dodatkowych pieniędzy. lubię takie niespodzianki!

Atmufka, najważniejsze, że masz to już za sobą. A do marca szybko czas zleci

Martucha, faktycznie Patryk wierzgał w wodzie! Super!

Mąż poszedł na kosza. dzisiaj wyjątkowo musiałam zostać dłużej w firmie, oczywiście jak mam słabszy dzień i jestem nie przytomna to pracy mam strasznie dużo i do tego rzeczy, które wymagały skupienia.

Ale jutro już będzie lepiej. Tylko muszę się dzisiaj położyć wcześniej spać

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:20   #824
Ana***
Zakorzenienie

O właśnie Marta widziałam filmik Patryczek super macha tymi nózkami śmiga jak motorówka
Stary 2011-01-31, 21:51   #825
india83
Zakorzenienie

Cytat:
czesc na wieczor

Ja caly dzien spedzilam dzis milo u rodzicow z malym, maz byl w pracy.

India - mebelki i kolorki w domku fajne!! deszczownia to moje marzenie widze ze masz takie samo polaczenie kolorkow w sypualni jak ja a powiedz jakiego kolorku mebelki planuesz ? Ja zawsze chcialam ciemna sypialnie, ale jakos facet od mebli przekonal mnie do jasnej i sie bardzo z tego powodu ciesze-bardzo mi sie podoba i pasuje fajnie do fioletu na scianach!

Marta - widze ze cotygidniowe wypady na basen coraz fajniejsze-super!
Mecze meza tym wyjazdem do katowic, jutro musimy powaznie pogadac czy to sie uda. Ja autkiem mam jakies 45mijn jazdy ehh

Madzia - a mowilas o planie sciecia wloskow na takieho a'la boba ? I co zetniesz tak ?? Ja tez dlugo mialam dlugie i wlasnie nudzilo mnie wieczne ich spinanie tylko w kucyk i scielam i nie zaluje!

anika - slyszalam o tym karmi-ze wzmaga laktacje-cos w tym musi byc. Ja akurat nie mialam zadnego problemu z laktacja wiec nie probowalam takich sposobow.

Tak piszecie o farbowaniu wloskow, ze az mi sie zachcialo ahhh
Mialabym ochote na czekoladowy braz... mialam kiedys taki kolorek, ale robilam wtedy jeszcze szamponami koloryzujacymi bo nie chcialam farby. Bardzo mi sie podobal ten kolor a dzis wlasnie ogladalam swoje fotki w tych wlosach i mi sie zachcialo... tylko hmmm mam watrpliwosci czy mi tak do konca pasuje...
dopiero niedawno wrocilismy

ale mielis y dzis szwedacza
z
dziekuje za miłe komentare do domku
my chcemy sypialnie jasną, mebleki tez- jutro wrzuce jakies foto
jutro nadrobie, dzis ide juz spac
dobranoc
Stary 2011-01-31, 23:38   #826
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ale mnie rozbawiłaś Przecież Ania nie przytyła aż tak bardzo, jak ma jeden rozmiar do przodu to wszystko

Gratuluję zakupienia telewizora! wow! ale wielki! jakoś nawet nie mogę go sobie wyobrazić. czekam na fotkę
hmm ale z czym cie rozbawilam bo nie bardzo rozumiem?

wrzuce fotke jak juz tv bedzie stalo na swoim miejscu

kupilam dzisiaj sukienke na ta zabawe i buty

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 06:23   #827
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Ja dziś już na 8.45 mam do pracy bo teatrzyk mamy . Dzięki temu niby kończę 2 godziny wcześniej (o 14.00) ale na 14.40 mam radę ped więc i tak nie wracam do domu. Od 15 zaczyna ksiądz chodzić.... ale mąż go przyjmie. A ja dostałam @ i paskudnie się czuję.

Gucia dziękuję

Stary 2011-02-01, 06:30   #828
martucha84
Zakorzenienie

Gucia no ja też wybaczam.. choć czasem myślę że za szybko.. a Pat wierzgał wierzgał ale to co nakręciłam to i tak nic bo jak tylko wszedłdo wody i zaczął machać to wszyscy pokładali się ze śmiechu i nie wpałdam na to żeby nakręcić i tu już są takie "niedobitki" z końca zajęć gdzie już trochę był zmęczony

Ana hahaha no bo to taki pływak jest

Katuniu wiem że jest promocja, wysłałam mamę zaraz na otwarcie sklepu rano po 2 paki a ona mi przywiozła 5! dla bo chciałam jedną od babci jedną od dziadka i jedną od prababci hahahahah teraz mam zapas na długiiii czas
ale walka też była najwięcej schodziło 4 i 1 no jakby to nie było to 10 zł taniej!
a u nas ząbki przygoda rozpoczęta.. kolejna... ciekawe jak długo....

india83
czekam z niecierpliwością na foto
Stary 2011-02-01, 06:38   #829
stokrotka24
Zakorzenienie

hej
Cytat:
ciekawe czy w ogóle przyjdą.. bo już kilka razy tak było - zaprosiliśmy ich na nasz ślub - zadzwoniła że ich nie będzie i się więcej nie odezwali, po urodzeniu pata 2 razy dzwonili że przyjdą w tygodniu i nie przychodzili, dziś się zapowiedzieli konkretnie a co będzie to nie wiem...
ja już bym chyba darowała sobie takich znajomych, nienawidzę jak ktoś się spuźnia a jak wogule nie przychodzi to zabiła bym

Cytat:
dzwoniła koleżanka, ona też ma kasę na koncie 1/3 wypłaty (bo pracuje tyle co ja) czyli to była 13-stka czad Szczególnie, ze się nie spodziewałam tego. Myślałam, ze to po roku pracy A mąż w ogóle jest w szoku i myślał że to tak jednorazowo tylko

Był kolega męża z pracy u nas wpadł na chwilę pożyczyć nawigację i od razu zobaczyć nasze mieszkanie. Wchodzi i mówi ooo ile miejsca a mąż "może niedługo się przyda" ja teki oczy na niego i mówię "jakie niedługo" na co kolega, że nie ma na co czekać, ona ma 31 lat i 2 letnie dziecko i żałuje, że tak późno . I wiecie... siedział u nas ponad godzinę i... mąż z nim tylko o dziecku gadał myślałam, ze padnę.
gratuluję 13, u nas niestety nie dają fajnie poczytać jak twój mąż napala się na dzidzię

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

A nie pisałam Wam w zeszłym tygodniu ? kurcze już się gubie co gdzie piszę Tak więc w zeszłym tygodniu przypadkiem wpadłam na moją menagerkę,takie z niej wredne babsko ,że zawsze ją omijam szerokim łukiem...bo ona jest mega wścibska i zawsze mi się o wszystko wypytuje.No i tym razem było tak samo ,zaczęła się pytać o święta ,gdzie spędzałam itp. I od razu sobie pomyślałam,że jak zaraz wejdzie na temat Polski to jestem ugotowana i będę jej musiała powiedzieć ,że odchodzę.No i tak się oczywiście stało...Weszła na ten temat i spytała czy długo chcemy jeszcze tu zostać...więc jej powiedziałam ,że w ciągu 5 tygodni wyjeżdżamy,dodam ,że okres wypowiedzenia to 2 tygodnie i tak zamierzałam im wypowiedzieć umowę ,no ale po rozmowie z nią nie miałam wyjścia...A ta bicza nawet nie powiedziała powodzenia! W sumie mnie to nie zdziwiło...tylko powiedziała ,proszę ,żebyś nam dała okres wypowiedzenia najdłuższy jak się da I spytała się czy mamy dom w Polsce i czy rynek pracy w Polsce się ruszył ,na co jej odpowiedziałam ,że nie i że pewnie nigdy się nie ruszy a ona na mnie spojrzała jak na kompletną idiotkę ....ale po chwili dodałam,że dostałam pracę w zawodzie (kłamswto oczywiście) dlatego wracamy...Tym sposobem ucięłam ta bezsensowną rozmowę ...a mój Tż mówi ,że od tego czasu ona go unika i nawet mu nie mówi dzień dobry...
W piątek za to powiedziałam mojej kierowniczce ,że odchodzę i ta mimo iż wredotą dorównuje menagerce to się przynajmniej zachowała i powiedziała ,że życzy mi jak najlepiej i szkoda ,że odchodzę ,bo dobrze jej się ze mną pracowało.
menadżerka to faktycznie niezłe wredne babsko, dobrze, z ekierowniczka okazała sie na koniec ludzka. Juz niedługo będziecie w domu

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Znowu brakuje mi czasu, żeby sobie z Wami pogadać...

Martuś, nie wiem, czy to zmęczenie po 8 h przed kompem ale widzę że Patryk ma Twoje spojrzenie jest śliczny
i jeszcze jedno, mozesz mi przesłać link do tego kalendarza w którym jesteś

kafelkarz o dziwo przybył w sobotę i niedziele do naszego mieszkania. Troche burczał, ale poprawił dzisiaj będzie kończył przedpokój
to super, że w końcu dokończył robić kafelki, to co jeszcze zostało wam do zrobienia?

Cytat:
a to nie idziesz w tej sukience co kupilas na sylwka?

U nas postepy
Wczoraj kupilismy telewizor
taki jak chcial Mezul 55 LCD Samsung jutro albo w piatek do odebrania

a wlasnie wiedzie moze gdzie moge ogladnac odcinki "Niepokonani" ?
łał 55 cali super telewizorek, gratulacje

Cytat:

pokaż sukienkę

a ja jestem dzisiaj nieprzytomna. Zasypiam na siedząco, stojąco i w ogóle mam coś z oczami dzisiaj- nie widzę się w pracy rano kręciło mi się w głowie cały czas teraz już trochę mi przeszło ale dalej jestem skołowana

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 06:40   #830
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko może to brak słonka?? Ja tez tak miałam jakiś czas temu, że mi się w głowie kręciło.

Stary 2011-02-01, 07:00   #831
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotko może to brak słonka?? Ja tez tak miałam jakiś czas temu, że mi się w głowie kręciło.
może i tak, bo ta zima jest już przygnębiająca. Do tego na pewno dochodzi niewyspanie chociaz o 23 poszliśmy spać. Ale rano to z łóżka nie mogłam wyjść musiałam sie ścian podpierać, tak mi wirowało

Łukaszek
Stary 2011-02-01, 07:15   #832
martucha84
Zakorzenienie

ja tam w takie dni ratuję się vitaminą D ginkofarem i do tego magnezem dawka witamin nie jest zła
aaaa i dużooo owoców
Stary 2011-02-01, 07:21   #833
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cześć
A ja znów niewyspana mimo, że od 20 już padłam na sofie, jak R wrócił po 22, to tylko przemieściłam się do łóżka i nawet wczoraj nie pogadaliśmy, bo byłam nieprzytomna.
Dzisiaj po pracy jadę do koleżanki na ploteczki i R mnie odbierze jak będzie wracał z pracy.

Rozmawiałyście ostatnio o włosach. Ja mam zniszczone włosy od rozjaśniania, dlatego ciągle poszukuję szamponu i odżywki, które coś na to poradzą. Ostatnio zakupiłam sobie szampon Joanny z Apteczki Babuni nawilżająco - regenerujący + do tego balsam bez spłukiwania z tej samej serii. I póki co jestem mile zaskoczona. Koszt zestawu, to 10 zł, więc za takie pieniądze polecam wypróbować.
Szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
Balsam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:32   #834
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliweńko dlaczego płakać?? chodzi o kasę?? że nie stać was na dziecko??
przykro mi jest że nie mam takiego małego człowieczka w domu a już się złapałam na tym że chciałabym mieć

na dziecko by nas było stać ale ja mam umowę do końca lipca więc nawet nie miałabym do czego wracać :/

więc trzeba nowej pracy szukać

od wczoraj jak przyszłam z pracy szumi mi w uchu denerwuje mnie już to do tego całe zatoki zapchane nie mam jak oddychać przez nos

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć
A ja znów niewyspana mimo, że od 20 już padłam na sofie, jak R wrócił po 22, to tylko przemieściłam się do łóżka i nawet wczoraj nie pogadaliśmy, bo byłam nieprzytomna.
Dzisiaj po pracy jadę do koleżanki na ploteczki i R mnie odbierze jak będzie wracał z pracy.

Rozmawiałyście ostatnio o włosach. Ja mam zniszczone włosy od rozjaśniania, dlatego ciągle poszukuję szamponu i odżywki, które coś na to poradzą. Ostatnio zakupiłam sobie szampon Joanny z Apteczki Babuni nawilżająco - regenerujący + do tego balsam bez spłukiwania z tej samej serii. I póki co jestem mile zaskoczona. Koszt zestawu, to 10 zł, więc za takie pieniądze polecam wypróbować.
Szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
Balsam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1
tak z Joanny są super miałam już wszystkie i ciągle do nich wracam i ta cena

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 07:52   #835
martucha84
Zakorzenienie

Agatka używam Joanny z apteczki babuni i tez byłam/jestem zaskoczona.. bo cena niska a efekty zadowalający a nawet przy tej cenie muszę powiedzieć że super.....

zapomniałam wam napisać.. oglądałam wczoraj Dom Zły.. woww byłam w szoku...

no i skończyłam książkę Białe zęby i hahaha nie wiem czy mi się podobała, przerysowane trochę zakończenie ale myślę że to tak specjalnie.. ale pierwszy raz czytałam książkę o takim poszukiwaniu hm inaczej odnajdywaniu tożsamości swojej,i narodościowej religijnej, nie zatracaniu jej w nowym srodowisku
ksiązka tak przewrotnie pisana - język taki trochę z mistrza i małgorzaty gdzie narrator ujawiania się czasem wrzucając od siebie trochę i wracając do danej sytuacji ale ciągłe przenosiny w przeszłośc w terażniejszość..
no i taka trochę symboliczna..
hmm jeszcze się po niej nie pozbierałam
Stary 2011-02-01, 08:00   #836
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia a uwielbiam kiełki słonecznika smakują podobnie do ziaren ale nie trzeba łupać

Stokrotko no ale u nas mężowie dostaną "13" bo to nie jest 13 tylko premia roczna czy jakoś tak tylko co z tego, jak rozmawiałam z mężem i mówi że dopiero na kwiecień zapowiedzieli a dodatkowo wkurzają nas, bo należy się mojemu tż kasa za dojazdy i pozałatwialiśmy wszystkie papiery a oni wstrzymali do odwołania wypłaty i w ogóle załatwianie, a jak już będą załatwiać to się okaże że już za późno a to spora kasa nam by wpadła.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:03   #837
kasiaher
Wtajemniczenie

hej wpadłam tylko na chwilkę zaraz znowu biore się za pisanie

ana no szybko, szybko , nie jest to jakoś bardzo ciężkiem tym bardziej że wiem co powinno w miarę być zawarte w tej pracy, tematy powtarzaja sie u mnie w grupie tylko każdy pisze na innym przykładzie, standardowa teoria plus badawcza tylko chcę to pisac z klkunastu ksiażęk więc jest troszkę czytania przy tym , ale że ja mam zdolność w miarę szybkiego czytania i przyswajania tekstu więć nawet sprawnie mi to idzie , a i przydaje się też umiejętność szybkiego pisania na klawiaturze, jeszcze szybciej szło by mi to pisanie gdyby mi ktoś to dyktowała a tak musze się skupiac na tekscie , pisaniu i latającym Dominiku któtry wszędzie zagląda

madzia super z tą 13 ja tez dostawałam ale zawsze w grudniu i miałam kasę na święta plus normalna wypłata plus trzynstaka super
sprawa

nie nadrabiam bo nie mam czasu
pozdrawiam
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:11   #838
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

tym rozmiarem, o który podejrzewałaś Anie.

A pokażesz fotki? I kiedy Wy macie tą zabawę? Początkiem marca, czy teraz jakoś?

Cytat:
ja tam w takie dni ratuję się vitaminą D ginkofarem i do tego magnezem dawka witamin nie jest zła
aaaa i dużooo owoców
ja coca-colą, red bulem, albo tigerem Magnezu nie mogę łykać - jakieś dziwne rzeczy mi się dzieją

Madzia, powodzenia dzisiaj! I bez nerwów!

Martucha, Dom Zły na mnie zrobił piorunujące wrażenie. Ja teraz czytam "Dom Duchów" I. Allende, ale dopiero zaczynam, więc nie wiem co to

No dzisiaj już żyję. Właśnie wypiłam Kubusia i zaczynam zwariowany dzień w pracy. Mąż dzisiaj pracuje do 21:00 więc ja idę się spotkać z przyjaciółmi. Ale najpierw muszę ogarnąć pracę.

Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj mam jedną bardzo ważną rzecz do załatwienia z serii - spraw niemożliwych do załatwienia w jeden dzień.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 08:15   #839
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia a uwielbiam kiełki słonecznika smakują podobnie do ziaren ale nie trzeba łupać

Stokrotko no ale u nas mężowie dostaną "13" bo to nie jest 13 tylko premia roczna czy jakoś tak tylko co z tego, jak rozmawiałam z mężem i mówi że dopiero na kwiecień zapowiedzieli a dodatkowo wkurzają nas, bo należy się mojemu tż kasa za dojazdy i pozałatwialiśmy wszystkie papiery a oni wstrzymali do odwołania wypłaty i w ogóle załatwianie, a jak już będą załatwiać to się okaże że już za późno a to spora kasa nam by wpadła.
no i jeszcze mundurówka powinna być u nich, czyli trochę kasy by wpadło. A o kasie na dojazdy nic mój tz nie mówił, trzeba było jakieś specjalne warunki spełniać, tz liczyła sie np liczba kilometrów zamieszknaia od miejsca pracy?

Gucia trzymam kciuki

Łukaszek
Stary 2011-02-01, 08:24   #840
martucha84
Zakorzenienie

Gucia ale ale, ty sprawy niemożliwe załatwiasz od ręki na cuda potrzebujesz jednego dnia więc jestem o ciebie spokojna ale kciuki trzymam
no dom zły dla mnie jest mega.. ehsss...
daj znać co to za książka jak coś to dopiszę do listy

mój syn odsypia noc, a ja zamiast spać z nim to idę upiec sernik

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości