Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 13:33   #2281
_Olka_
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

dziewczyny w kwietniu odwiedzam na tydzien Polandie,
mam malo czasu i duzo do zalatwienia dlatego prosze Was o pomoc.
Potrzebuje kupic suknienke na drugi dzien wesela,gdzie w ktorym salonie moge znalezc cos konkretnego?znacie moze taki salon,polecicie cos?oraz buty na pierwszy dzien oprocz,, Pantofelka,, ?? gdzie kupowalyscie?
dzieki
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:03   #2282
_agatka
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

dokładnie tak jak pisała Małgosia.... suknie w internecie są przecudnej urody, ale nie zawsze pasują naszej urodzie, figurze, okazują się ciężkie i tysiące innych spraw, dlatego warto przymierzać i przymierzać.... ja mam juz za soba jedną rundkę po sklepach/salonach i okazało się ze w rybkach to ja się średnio prezentuję, tzn. nie chodzi o to ze źle, ale jako drobinka wygladam jeszcze drobniej i pewnie zginęłabym w tłumie gości mimo 'białej sukni', a wbrew moim przeczuciom w 'księżniczce' jest rewelacyjnie!!! mam juz swój typ!!!! tzn. 2 typy - (Herms Ruth i taka podobna tylko z kwiatami na gorsecie, z tym ze te kwiaty mimo całego uroku to staja się bardziej widoczne niz ja, wiec raczej wybiorę pierwsza suknię. ale na wszelki wypadek jeszcze troche poszukam sukienek\. macie jakieś opinie o firmie herms? , suknia z firmy herms, moze jakies opinie o tej firmie?
moje wycieczki mogę podsumowac tak - bez nerwów dziewczyny,dla letnich ślubów czasu na suknię jeszcze sporo jest. no i koniecznie trzeba przymierzać. dopytywac co doradzą, co polecą, jaki fason, kolor - czy ecru czy biały, po paru przymiarkach juz bedziecie miały mniej wiecej zarys co jest ok, a co nie. bardzo miłe panie były w passion i estelle na narutowicza, na bernardyńskiej w yvette b. miła pani, mozna na maila przesłac zdjecie sukni do wyceny kosztu szycia. w regina diamante i mona lisa na głębokiej jakoś się nie odnalazłam.
krasnickie jeszcze przede mna
szukam adresów wypozyczalni
szukam tez namiarów na sklepy obuwnicze gdzie znajde dla siebie buty slubne, tyle ze nie interesuja mnie typowe buty slubne z noskiem w szpic, ale raczej jasne, sandałki lub na koturnie, z odkrytymi palcami.
a moze jakies stronki internetowe?

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2011-01-30 o 14:04
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:23   #2283
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
co do salony Lady in white to jak tam jest cenowo?
moja sukienka kosztuje mniej więcej troche mniej niż salonowe z nowych kolekcji, przynajmniej z tych co oglądałam jak coś to dokładnie mogę napisać na priv
Cytat:
Napisane przez anka24222 Pokaż wiadomość
Myslę ze nie powinno byc problemu z dopasowaniem czy tez zakryciem tego co chcemy zamaskowac Ja tez jestem dopiero przed szukaniem sukni Ostatnio mój mężczyzna podesłał mi link do pewnej strony z sukniami Musze powiedziec ze na tyle kiecek ktorych sie naoglądałam te podobają mi sie najbardziej Jednak w Lublinie tego salonu nie ma Ale po niedzieli będe prawdopodobnie w Poznaniu i napewno do tego sklepu pójdę
Zobaczcie same http://www.visualchris.pl/

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Dowiedziałam sie wlasnie ze 19-20 lutego w Warszawie są ogólnopolskie targi ślubne Na tych naszych lubelskich nie bylam dlatego kusi mnie zeby moze tam zajrzeć
Wybiera sie tam któraś z Was ??
ja na targi już sie nie wybieram, rozczarowałam sie tymi u nas no i jakos już nie widzę potrzeby

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
no chyba im się coś pomeliło ...:/ dajcie spokój....
Propo dziewczyn które biorą ślub w Katedrze .... przypadkowa Pani ze sklepu zaczęła mi opowiadać o ślubie swojej córki,która brala ślub również w Katedrze,że warto dać organiscie ok 100-150zl na lewo bo podobno wtedy od razu inaczej gra ... podobno mówi sie do niego Mistrzu ale czlowiek wykształcony .... pochodzi z Krakowa i byl akompaniamentem Ewy Dymarczyk także może warto?Podobno dech zapiera w piersiach

PS.Przeczytałam ten artykuł i brak słów... dziwić się że pary żyją bez ślubu ...myślę że nas to nie obejmietzn mam taka nadzieje
hmm ja biorę ślub w katedrze, ale nie słyszałam o takim czymś w każdym razie nie jestem pewna czy chciałabym jeszcze organiście dopłacać

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że dziś zamówiłam suknię!!! Rybka, koronkowa! Cudo!!!
Model Lia 471 Można zobaczyć ją tutaj: http://www.salon-estelle.pl/suknie.php
Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale ja jestem w niej zakochana Jedynie ten pasek, który na zdjęciu jest żółty będzie albo biały albo fioletowy. Myślicie że do fioletowo-wrzosowych dodatków będzie pasował?
Mam taką radę dla tych z Was, które jeszcze szukają lub dopiero zaczną szukać sukni - szukajcie, mierzcie do momentu, gdy stojąc przed lustrem powiecie - TO TA!!!
Czuje ogromną radość! Czy Wy też tak to przeżywacie?
śliczna Twoja sukienka ja bym wybrała fioletową szarfę, bo uwielbiam ten kolor
ja też jak tylko przymierzyłam moją i nawet jeszcze w lustrze się nie zobaczyłam to wiedziałam, że to TA codziennie teraz sobie patrzę na jej zdjęcie i nie mogę się doczekać jak ja założę

Cytat:
Napisane przez anka24222 Pokaż wiadomość
Tak edytko ta formacja ma swojego kapelana Ma rozmowe juz jest zapisany
Dzisiaj tak wygladam za okno i jest swietna pogoda by wyjsc gdzies na sklepy A wlasnie na ile wczesniej kupowaliście sobie obrączki ??
my na razie jeszcze sie ne rozglądamy za obrączkami może jakoś w kwietniu poszukamy

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z Teneryfy. Bylo bosko, pogoda fajna, nie za gorąco ale słoneczko cudowne. Jedyny problem był taki, że ja i TŻ chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej więc zwiedzaliśmy zamiast wylegiwać się na plaży! Następnym razem już sobie obiecaliśmy, że kolejność będzie odwrotna. W każdym razie polecam Teneryfę z całego serca na podróż poślubną!

Hehe, ja tez już chcę,żeby się zima skończyła! Ale już bliżej niż dalej. Co do kawy - wypróbowałam - rewelacja! Będę na pewno robić sobie taki peeling ok 2 razy w tygodniu.
super, że dobrze się bawiłaś moja mama włąśnie teraz w Egipcie jest, trochę się martwię, ale jak na razie wszystko jest ok...
my raczej na podróż poślubną się nie wybieramy, będziemy szukać pracy w Warszawie i jako, że jeszcze nie pracujemy na stałe to wolę przygotować się na pesymistyczny wariant, że może nam trochę zając to szukanie, ale mam nadzieję, że szybko coś znajdziemy i jak tak, to może w zimie gdzieś się wybierzemy

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Wiem o tych na staszica tylko, że one trwają dwa weekendy a my nie bardzo mamy mozliwość uczestnictwa w dwóch po kolei... (Kto wymyślił taką pracę...).
Ps. 6 jest the best

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
hmm, wydaje mi się, że ktoś pisał wcześniej, że te nauki nie są w 2 weekendy po kolei tylko jest weekend przerwy, ale nie jestem pewna ;D

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 16:49   #2284
madzia24300
Raczkowanie

Cześć dziewczyny dawno nie czytałam forum i mam sporo zaległości. Mam też do Was moje drogie dwie sprawy i mam nadzieję, że mi doradzicie
1. Podobają mi się suknie hiszpanki, mierzyłam kilka niestety ceny tych które widziałam trochę mnie przerastają... znacie jakąś dobrą krawcową i orientujecie się jakie ma ceny ?
2. Gdzie możemy kupić w Lublinie ładne i w miarę tanie obrączki? Podobają się nam w Aparcie za 1200zł ale może znajdziemy gdzieś podobne i taniej ;]

Mam nadzieję, że mi pomożecie. Wymarzyłam sobie suknię jednak jak już mówiłam nie bardzo mogę pozwolić sobie na znaną firmę, muszę poszukać krawcowej.

Koleżanka mówiła mi o małym saloniku na Lubartowskiej gdzieś po drugiej stronie Demi, że tam szyją i w miarę tanio, słyszałyście?

Każdego dnia kocham Cię bardziej, dziś jeszcze bardziej niż wczoraj, a i tak mniej niż jutro...
madzia24300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 17:16   #2285
kruczydło
Raczkowanie

Mam pilne pytanie!

Zastanawiamy się, czy jednak nie zmienić miejsca ślubu na Katedrę. Powiedzcie mi proszę, kiedy i w jakich godzinach ( i gdzie konkretnie) można tam o tym porozmawiać?

Byłabym tez bardzo wdzięczna za właściwy nr telefonu, bo czerwiec to bardzo "ślubny" miesiąc, i może już nie być wolnych godzin. Więc zanim tam pójdziemy, chciałabym wiedzieć, czy jest po co.

I czy ksiądz jest "w porządku"? (wiecie, o co chodzi... czy można wprowadzić zmiany np. swoich muzyków, i czy ma skłonności do pieniędzy - co jest niestety częste)

Bardzo proszę o pomoc!
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 17:36   #2286
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Olka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny w kwietniu odwiedzam na tydzien Polandie,
mam malo czasu i duzo do zalatwienia dlatego prosze Was o pomoc.
Potrzebuje kupic suknienke na drugi dzien wesela,gdzie w ktorym salonie moge znalezc cos konkretnego?znacie moze taki salon,polecicie cos?oraz buty na pierwszy dzien oprocz,, Pantofelka,, ?? gdzie kupowalyscie?
dzieki
Dziewczyny, ja podnosze pytanie Oli
i powiedzcie mi jeszcze gdzie jest PAntofelek?
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 18:58   #2287
(kicia)
Zakorzenienie

cindi poprosiła bym o info na priv
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 20:14   #2288
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
Gdzie możemy kupić w Lublinie ładne i w miarę tanie obrączki? Podobają się nam w Aparcie za 1200zł ale może znajdziemy gdzieś podobne i taniej ;]
Chyba najlepiej u jakichś niefirmowych jubilerów. Ktoś mi kiedyś polecał jubilera naprzeciwko bramy krakowskiej, taki malutki, przy deptaku, ale czy rzeczywiście tam jest taniej nie wiem, bo kupowaliśmy ostatecznie u Savickiego.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja podnosze pytanie Oli
i powiedzcie mi jeszcze gdzie jest PAntofelek?
Pantofelek jest na Narutowicza, w bramie, praktycznie na przeciwko salonu Orange. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę pantofelek Lublin, znajdziesz.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:42   #2289
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia24300 Pokaż wiadomość
2. Gdzie możemy kupić w Lublinie ładne i w miarę tanie obrączki? Podobają się nam w Aparcie za 1200zł ale może znajdziemy gdzieś podobne i taniej ;]

ja stronę czy dwie temu pisałam o jubilerze ( sprawdzonym przeze mnie)
Stary 2011-01-30, 22:16   #2290
mag89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
Mam pilne pytanie!

Zastanawiamy się, czy jednak nie zmienić miejsca ślubu na Katedrę. Powiedzcie mi proszę, kiedy i w jakich godzinach ( i gdzie konkretnie) można tam o tym porozmawiać?

Byłabym tez bardzo wdzięczna za właściwy nr telefonu, bo czerwiec to bardzo "ślubny" miesiąc, i może już nie być wolnych godzin. Więc zanim tam pójdziemy, chciałabym wiedzieć, czy jest po co.

I czy ksiądz jest "w porządku"? (wiecie, o co chodzi... czy można wprowadzić zmiany np. swoich muzyków, i czy ma skłonności do pieniędzy - co jest niestety częste)

Bardzo proszę o pomoc!
http://archikatedra.kuria.lublin.pl/...php?page_id=11 tutaj znajdziesz dane kontaktowe i godziny pracy kancelarii w ktorej jest siostra i proboszcz super miły i życiowy,który absolutnie nie jest "łasy "na pieniądze wszystko z nim można dogadać i sam proponuje wiele rozwiązań na które inni księża kręcą nosem np żeby tata prowadził do ołtarza albo dzieci podawały obrączki itpnie chcę cię martwić ale podejrzewam że zostały już pewnie godziny takie jak 12,13 bo to wysoki sezon ślubny..my na sierpień rok temu zaklepaliśmy termin i już nie było moich wymarzonych godzin;/
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 22:38   #2291
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
http://archikatedra.kuria.lublin.pl/...php?page_id=11 tutaj znajdziesz dane kontaktowe i godziny pracy kancelarii w ktorej jest siostra i proboszcz super miły i życiowy,który absolutnie nie jest "łasy "na pieniądze wszystko z nim można dogadać i sam proponuje wiele rozwiązań na które inni księża kręcą nosem np żeby tata prowadził do ołtarza albo dzieci podawały obrączki itpnie chcę cię martwić ale podejrzewam że zostały już pewnie godziny takie jak 12,13 bo to wysoki sezon ślubny..my na sierpień rok temu zaklepaliśmy termin i już nie było moich wymarzonych godzin;/
Dzięki!
Bardzo chciałabym, aby ziściły się Twoje obawy co do godziny, bo my właśnie chcemy ślubować ok 12-13 Byle tylko były jeszcze te godziny... jutro dzwonię (w godzinach urzędowania oczywiście )!
Dobrze wiedzieć, że ksiądz jest przyjazny

Edit: mam rozumieć, że rezerwowaliście termin na 1,5 roku wcześniej? I już nie było godzin? mam nadzieję, że po prostu źle zrozumiałam...

Edytowane przez kruczydło
Czas edycji: 2011-01-30 o 22:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 04:55   #2292
majka277
Raczkowanie

Dziewczyny ja dzięki Wam zdecydowałam się na wybór butów tanecznych byłam wczoraj w Orkana i oglądałam buciki Menbur - nic ciekawego nie wpadło mi w oczy a ceny oczywiście zabójcze
też mam mały dramacik bo godzinę ślubu mam o 13.30 - nie mam pojęcia jak ja się wyrobię tylko taka godzina została w mojej parafii ps. czy ktoś wybiera się na nauki weekendowe na Staszica w najbliższy weekend?suknię znalazłam w Giselle - dostałam mały rabat 400 zł i zdecydowałam się szycie zaczyna się w lipcu ślub mam 3.09.2011Po obrączki zapewne udam się do jubilera na narutowicza szukam dobrej i sprawdzonej makijażystki - jeśli ktoś zna proszę o info na pw. zastanawiam się nad Patrycją Sprawką z Metamorfoz - czy któraś z Was się u niej malowała?
majka277 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:05   #2293
margolka1986
Zakorzenienie

my rezerwowalismy termin w katedrze pod koniec kwietnia na sierpien tego roku i tez nie mamy juz wymarzonej godziny - aczkolwiek u nas zazwyczaj śluby są 15-17 wiec mysle ze jesli chcesz 12 to jest jeszcze szansa... ja np nigdy nie byłam na ślubie który zaczynał sie tak wcześnie- chyba ze macie obiad zamiast weseliska

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 14:05   #2294
mag89
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki!
Bardzo chciałabym, aby ziściły się Twoje obawy co do godziny, bo my właśnie chcemy ślubować ok 12-13 Byle tylko były jeszcze te godziny... jutro dzwonię (w godzinach urzędowania oczywiście )!
Dobrze wiedzieć, że ksiądz jest przyjazny

Edit: mam rozumieć, że rezerwowaliście termin na 1,5 roku wcześniej? I już nie było godzin? mam nadzieję, że po prostu źle zrozumiałam...
dobrze zrozumiałaś:P niestety jesli chodzi o katedrę tak to wyglada,że musieliśmy 1,5 roku wczesniej zaklepać godzinę..też byłam w szoku.Mogę zapytać dlaczego tak wcześnie chcecie ślub?ja byłam na ślubie o 12 i to była masakra..panna młoda u fryzjera była o 6 więc nici ze spania,odczepiny były ok.22 a wesele skończyło się między 1 a 2 i to już naprawdę resztkami sił dotrwaliśmy do końca choć pogoda była super bo to był koniec września było ciepło ale nie gorąco to naprawdę goście szybko się wykruszyli..
Stary 2011-01-31, 15:22   #2295
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
dobrze zrozumiałaś:P niestety jesli chodzi o katedrę tak to wyglada,że musieliśmy 1,5 roku wczesniej zaklepać godzinę..też byłam w szoku.Mogę zapytać dlaczego tak wcześnie chcecie ślub?ja byłam na ślubie o 12 i to była masakra..panna młoda u fryzjera była o 6 więc nici ze spania,odczepiny były ok.22 a wesele skończyło się między 1 a 2 i to już naprawdę resztkami sił dotrwaliśmy do końca choć pogoda była super bo to był koniec września było ciepło ale nie gorąco to naprawdę goście szybko się wykruszyli..
Mamy rezerwację na 13! Ale wszystko się okaże w przyszłym tygodniu, bo my nie jesteśmy z tej parafii i może się jednak nie udać... oby się udało

Chcemy mieć wcześnie ślub, bo jak słusznie napisała Margolka - zaplanowaliśmy tylko obiad weselny. Część z naszych gości jest z Podkarpacia i Mazowsza, więc chcieliśmy, aby mogli spokojnie wrócić ok. 22 do domów. Dla nas to też jest wygodniejsze, bo nie musimy szukać tylu noclegów (co byłoby też dużo droższe, a niestety musimy liczyć się z kosztami - rodzice niewiele mogą nam pomóc).

Dzięki za tę stronkę! Jakoś nie przyszło mi do głowy, że kościoły mają strony internetowe
Stary 2011-01-31, 16:56   #2296
Tenaya24
Rozeznanie

A ja miałam dziś koszmar przedślubny Śniło mi się, że jest dzień przed ślubem, a ja nie mam jeszcze sukienki Mało tego! Nie mamy też zaproszeń padł na mnie blady strach, bo skoro nikomu nie daliśmy zaproszeń, to nikt nie przyjdzie na nasz ślub i wesele... myślę sobie, że trzeba kupić i porozwozić te zaproszenia w końcu... tylko kiedy skoro ja jeszcze muszę kupić sukienkę?? pomyślałam sobie, że roześlę zaproszenia pocztą, ale przecież listy za długo będą szły i dotrą do gości już po wszystkim... po długich namysłach wpadłam na genialny pomysł, że podzwonię po gościach ale to później, bo najpierw muszę kupić sukienkę więc pojechałam na bazar i szukam tej jedynej, tylko że zamiast mierzyć suknie ślubne to ja mierzę jakieś letnie sukienki w kwiaty i na tym koniec bo budzik zadzwonił ciekawe co by było dalej?Was też już dręczą koszmary związane ze ślubem? Kurcze, takich snów to ja się spodziewałam jakiś miesiąc przed, ale nie osiem

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-01-31 o 16:57
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:05   #2297
kruczydło
Raczkowanie

Niezły sen Tenaya
Mnie dręczyły koszmary, gdy szukałam sukni - śniły mi się białe suknie, koronki, i wszytko było na mnie za wielkie... Ale sukienka w kwiaty to pierwszorzędny pomysł
Stary 2011-01-31, 17:07   #2298
mag89
Raczkowanie

Cytat:
Mamy rezerwację na 13! Ale wszystko się okaże w przyszłym tygodniu, bo my nie jesteśmy z tej parafii i może się jednak nie udać... oby się udało

Chcemy mieć wcześnie ślub, bo jak słusznie napisała Margolka - zaplanowaliśmy tylko obiad weselny. Część z naszych gości jest z Podkarpacia i Mazowsza, więc chcieliśmy, aby mogli spokojnie wrócić ok. 22 do domów. Dla nas to też jest wygodniejsze, bo nie musimy szukać tylu noclegów (co byłoby też dużo droższe, a niestety musimy liczyć się z kosztami - rodzice niewiele mogą nam pomóc).

Dzięki za tę stronkę! Jakoś nie przyszło mi do głowy, że kościoły mają strony internetowe
To faktycznie to jest najlepsza pora a nawet im wcześniej tym lepiej a tym,że nie jesteście z tej parafii to nie stanowi problemu musicie mieć tylko licencję od swojego proboszcza my też nie należymy do parafii katedralnej ale mam do niej sentyment ponieważ była to moja parafia przez wiele lat i przyjmowałam tam wszystkie sakramentyod dziecka wiedziałam że musze tam brać ślub i na szczęście tż to uszanował
Stary 2011-01-31, 18:01   #2299
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
A ja miałam dziś koszmar przedślubny Śniło mi się, że jest dzień przed ślubem, a ja nie mam jeszcze sukienki Mało tego! Nie mamy też zaproszeń padł na mnie blady strach, bo skoro nikomu nie daliśmy zaproszeń, to nikt nie przyjdzie na nasz ślub i wesele... myślę sobie, że trzeba kupić i porozwozić te zaproszenia w końcu... tylko kiedy skoro ja jeszcze muszę kupić sukienkę?? pomyślałam sobie, że roześlę zaproszenia pocztą, ale przecież listy za długo będą szły i dotrą do gości już po wszystkim... po długich namysłach wpadłam na genialny pomysł, że podzwonię po gościach ale to później, bo najpierw muszę kupić sukienkę więc pojechałam na bazar i szukam tej jedynej, tylko że zamiast mierzyć suknie ślubne to ja mierzę jakieś letnie sukienki w kwiaty i na tym koniec bo budzik zadzwonił ciekawe co by było dalej?Was też już dręczą koszmary związane ze ślubem? Kurcze, takich snów to ja się spodziewałam jakiś miesiąc przed, ale nie osiem
Heh Niezły sen - nie zazdroszczę!

Mi jakiś czas temu śniło się, że... zapomnieliśmy o ślubie - nagle uświadomiłam sobie, że przecież dzisiaj biorę ślub, a jestem totalnie w proszku: włosy nieumyte, nieułożone itd.... Strasznie się stresowałam i śpieszyłam...
Z kolei mojemu narzeczonemu śniło się, że na ślub pędzimy spóźnieni taksówką, a jeszcze po drodze musimy gdzieś po coś zajechać Co ciekawe miał ten sen jakoś krótko po zaręczynach, kiedy jeszcze nawet nie wiedzieliśmy kiedy nasz ślub będzie A już stres dopadł chłopaka

Może te sny oddają trochę nasze obawy... Żyjemy w biegu, często wychodzimy z domu na ostatnią chwilę, prawie spóźnieni... Powiem Wam, że mam takie marzenie, żeby Ten Dzień przebiegł na luzie: spokojnie i bez nerwów! Nie chciałabym żeby nagle coś wypadło, co spowoduje, że w pośpiechu będzie trzeba jeszcze szybko coś załatwiać przed samym ślubem - ale zobaczymy jak to będzie... Wiem, że wiele zależy od nas samych i mam takie postanowienie, żeby nie przejmować się, jeśli coś nie pójdzie po naszej myśli i podchodzić do wszystkiego z humorem... Ale mój charakter nie będzie temu sprzyjał, bo łatwo się denerwuję Hymmmm ciekawe, ciekawe jak to będzie...

No i jeszcze kiedy przez kilka godzin podejmowaliśmy decyzje jak będą wyglądały nasze zaproszenia, które będę sama robiła, to później przez całą noc śniły mi się te wszystkie rodzaje zaproszeń, nad którymi się zastanawiałam, przeglądanie papierów do zaproszeń itd. - męczarnia! Obudziłam się wykończona

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ashyshqa śliczne kolczyki!

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:55
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 18:06   #2300
scotasia
Wtajemniczenie

Mnie też męczą koszmary. Po pierwsze, że sala jest pusta - nikt z gości nie przyszedł. Po drugie- suknia. Ciągle jestem na etapie poszukiwań i miałam już kilka snów typu, że ubieram się w dzień ślubu w suknię i nagle okazuje się, że nie wiadomo czemu nie mierzylam jej wczesniej i jest na mnie za wielka Hehe a ostatnio śniło mi się, że jestem na swoim weselu w ślicznej sukni a wszyscy na mnie dziwnie patrzą... okazuje się, że po wyjsciu od fryzjera nie spojrzalam w lustro... a na głowie mam dziwaczna fryzurę, takiego czuba mocno utrwalonego lakierem masakra....
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:29   #2301
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
: hahaha: Dla Ciebie to napewno nie było śmieszne ale jak się czyta tą relację

miałam kiedyś taki sen, że już stałam w sukni ślubnej i chciałam pomalować paznokcie - na czerwono - i zalałam sukienke. Koszmar.
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:58   #2302
anka24222
Raczkowanie

Haha No dziewczyny ładnie szalejecie po nocach ciekawe czy i mnie to czeka Rzekomo nic mi sie nie sni ani milo ani koszmarnie ale zapewne jeszcze troche i nadejdą a to wszystko przez to ze tak myslimy o tym intensywnie
Słuchajcie dzisiaj byłam pierwszy raz na sklepach i przymierzałam suknie
Nastawiona byłam pesymistycznie a tu ku zdziwieniu mam juz 2 upatrzone ale szczegolnie jedna booska Ale spokojnie jeszcze mam kilka sklepów do przejrzenia Wszystkie ekspedientki z narutowicza glebokiej byly bardzo mile pewnie tak po niedzieli oczywiscie żarcik
Powiedzcie do jakich kwot kupujecie swoje suknie Pierwsza spodobała mi sie za 1900 a ta druga juz drozsza 2.900 plus reszta welon halka sama niewiem ile to wynosi

http://s4.suwaczek.com/20110730310520.png

anka24222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:03   #2303
Tenaya24
Rozeznanie

Heh, jak to dobrze, że to tylko sny i miejmy nadzieję, że tylko snami pozostaną ja ogólnie wszystko załatwiam na ostatnią chwilę, ale obiecałam sobie, że przy organizacji wesela zmienię swoje nawyki, żeby było bezstresowo i spokojnie przed ślubem i w dniu ślubu Wam też tego życzę

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

anka a jakie modele sobie upatrzyłaś?

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-01-31 o 21:05
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 21:55   #2304
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hehe, niezłe sny dziewczyny macie! Mnie jeszcze takie nie prześladują, choć dziś mi się śnił były chłopak i trochę mnie ten sen przeraził, bo śniło mi się, że mimo, że byłam z moim TŻem to to coś się zaczeło dziać między mną a moim byłym.... Nie wiem skąd się takie sny biorą, no ale nie ważne.

Gratuluję dziewczynom ślubującym w Katedrze wyboru miejsca, bo i kościół piękny, i Proboszcz fantastyczny. Tylko ten organista... Może grac to on umie, ale jak zacznie śpiewać to jak dla mnie tragedia. Ale to pewnie ma drugorzędne znaczenie.

Ja biorę ślub w parafii św. Rodziny do której jestem bardzo przywiązana z powodów podobnych jak Mag89 do Katedry, a że to duża parafia to też się obawiałam braku odpowiednich godzin, ale na rok przed śliubem mogłam sobie przebierać w godzinach i mam 17 tak jak chciałam.

Mam do Was dziewczyny prośbę o opinię. Otóż, już dawno znalazłam wymarzone buty na ślub, ale będę je zamawiać przez internet wiec nie wiadomo, czy będzie mi w nich wygodnie i czy wytrzymam całonocne tańce. Z tego powodu postanowilam zamówić też taneczne i potem zmienić jeśli będzie potrzeba. Problem teraz polega na tym, że najwyższe taneczne mają obcas 9cm, a te drugie mają 10,2cm. Niby dużej różnicy nie ma, ale zastanawiam się pod które powinnam dopasowywać suknię... Co o tym myślicie?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 00:33   #2305
moniczkar_
Raczkowanie

hmm...mówiąc szczerze to nie wiem co Ci doradzić...mnie Pani wlasnie uprzedzała żebym sie zastanowila nad butami bo dziewczyny pozniej zmieniaja na nizszy obcas i sukienka jest za dluga .... ja osobiscie bym dopasowywala do wyzszych butow bo jak dopasujesz do nizszych to moze to glupio wygladac ....wiem co mowie bo znajoma miala wlasnie zbyt krotka sukienke i chociaz suknie miala sliczna to jak chodizla to bylo jej widac buty ... wygladalo to okropnie, a poza tym moze akurat wytrzymasz w wysokich to zalezy tez od tego czy czseto chodzisz w szpilkach
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 06:50   #2306
psuj_a
Raczkowanie

Ja fazę snów mam już całe szczęście za sobą ale była masakra Np.rozpadł mi się bukiet jak wchodziłam do kościoła, poszłam w czarnej sukni do ślubu, mój TŻ zginął w w wypadku w drodze do kościoła i widziałam Go jak leży w trumnie (potem jakieś 2 tyg.miałam mega doła mimo że to był "tylko" sen), brałam ślub z moim byłym i podczas przysięgi zaczełam krzyczeć że ja kocham mojego TŻ i ślubu nie będzie...oj dużo tego było Dobrze, że narazie mam spokój . A mojemu TŻ śnią się wesołe sny ślubne i zawsze wszystko idzie super Raz tylko śniło mu się, że uciekłam z kościoła i jak się obudził zadzwonił do mnie z wyrzutami jak mogłam mu to zrobić...

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 11:22   #2307
moniczkar_
Raczkowanie

Ja ostatnio zaszłąm do jednego sklepu w Olimpie z garniturami.Zaczełam z Pania rozmawiac i kurcze to wcale nie jest takie proste ubrac Tż-cika Ale moge Wam dziewczyny polecic jeden sklep w Olimpie.Podoba mi sie w nim to że TŻ naklada caly garnitur,koszulle( zawsze nam nie pozwalano),krawat pasek ....poprostu wszystko i wtedy mozna zobaczyc sie w calej okazalosci
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 16:23   #2308
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio zaszłąm do jednego sklepu w Olimpie z garniturami.Zaczełam z Pania rozmawiac i kurcze to wcale nie jest takie proste ubrac Tż-cika Ale moge Wam dziewczyny polecic jeden sklep w Olimpie.Podoba mi sie w nim to że TŻ naklada caly garnitur,koszulle( zawsze nam nie pozwalano),krawat pasek ....poprostu wszystko i wtedy mozna zobaczyc sie w calej okazalosci
moniczkar_ ja poproszę o info
Co do snów to miałam koszmar, że w dniu ślubu nie miałam wciąż sukni - 2 dni później poszłam na mierzenie i niemal od razu znalazłam TĘ jedyną, wymarzoną suknię dla siebie i w dodatku była super okazją cenową podświadomość się spisała
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 16:25   #2309
Tanitka
Rozeznanie

Dziewczyny naczytalam sie wczoraj o waszych snach i mi sie dzisiaj przysnił slub tyle, że dziwnym trafem moj TŻ nie trafił na sale po ślubie, heheh wszyscy goscie na niego czekali, razem z panną mlodą czyt. mną
Moniczkar a co to za sklep i jakie sa ceny? jak coś to możesz na priv
Stary 2011-02-01, 16:37   #2310
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wiem o którym sklepie piszesz mój teżet właśnie tam kupił garnitur na ślub babka sprzedawczyni konkretna i tak jak piszesz wszystko można było założyć. no i cenowo jakoś bez zbytniego szaleństwa było ( jeśli dobrze pamiętam) ja też polecam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości