![]() |
#211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: konflikt z rodzicami?przykro mi
pozwoliłam TŻowi ocenić wątek i ostatnią wypowiedź autorki odnośnie 'biednych i niebiednych' dzieci. oto jego odpowiedź:
ŻAL. dziękuję, dobranoc. ![]() (ale on pewnie też zazdrości tych tysięcy.. :F) Cytat:
Raczej Twój mąż na Ciebie zarabia, więc Ty też wychodzisz tutaj na leniwą i mniej zaradną.. a swoją wypowiedzią chciałaś zapewne nasunąć, że Ty niby jesteś pracowita i zaradna. Zaradna może i owszem - bo Ty po prostu wyszłaś sobie za mąż za obrotnego człowieka. Tak samo, jak Twój brat wygodnie czerpie z Twoich rodziców - tak jak TY wygodnie czerpiesz z męża. Wniosek nasuwa się sam. Edytowane przez CZekolada19 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Właściwie czym tu się chwalić?
![]() Uwierz mi, nie dla każdego życie kręci się wokół kasy. Ja np cieszę się że moi rodzice żyją i są zdrowi, nawet mnie to nie rusza gdy pomagają mojej siostrze finansowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście, że pieniądze są tatusiów, mamusiów, tylko nie ma się co dziwić, moim skromnym zdaniem, jak się złoci tyłki jednym dzieciom, że drugie dzieci w kryzysowej czy nie tylko kryzysowej sytuacji swoje już nie tak pozłocone mogą pokazać. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-31 o 21:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
BAN stały
|
Cytat:
uwierz ze leze w domu na wielkiej komnacie ,moje dziecko samo sie ubiera,karmi,uczy i wychowuje ,bałagan sam sie sprzata ,ciuchy ladnie prasuja..... i ktoś sie za mnie uczy na studiach bo wszystko robi za mnie robot- ![]() nie skomentu ZAL poprostu jesli uważasz ze nic nie robie siedzac w domu ..brak słow Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
No właśnie, tym samym syn zyskuje, a roszczeniowa córka musi się wypchać nędznymi 25 tysiącami
![]()
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale spoko. jednak dwa różne światy nie dojdą do porozumienia, bo ja swoje, Ty swoje, kwestia odmiennego wychowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego jazgotu nikt nie wytrzyma, kto ma zdrowe nerwy, a pewnie w tle czai sie jeszcze pazerny mężuś i dolewa oliwy do ognia. Ja się dziwię, ze rodzice przed nią nie ukrywają swojego adresu a nie tylko tego, że chcą synowi pomóc. ![]() Oczywista cała rodzina może być dziwna, a może tylko córka się wyrodziła lub pod wpływem męża stała się jaka się stała. Jakoś tak nie znoszę ludzi, którzy lubią wyliczać, ze ten to dostał zastawę na 24 osoby a ja tylko na 12, czy coś w ten deseń. Zaraz mi się lampka zapala. Zwykle okazują się być niemili, pazerni i nawet pól kromki chleba głodemu nie podarują. Ale dla siebie ciągną az miło. A jedynym tematem rozmowy jest forsa i to co kto dostał od: rodziców, dziadków, wujków itd. Wyliczanie kto kogo skrzywdził i dlaczego. Wspominki jak to Józek jak bylismy mali mnie kopnął. I tak przez całe życie w koło macieju. Serio, jeszcze nigdy nie spotkałam osoby, w jej mniemaniu pokrzywdzonej przy podziale rodzinnego majatku i będącej osobą miłą, dobrą i naprawdę pokrzywdzoną. Dlatego moze trudno mi uwierzyc w to, ze autorka jakaś taka inna jest. Może jestem uprzedzona. No jakies wady muszę mieć ![]() Widocznie braciszek nie jazgocze ![]()
![]() |
![]() |
#219 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() raczej odczuwam wrażenie, że autorka za te właśnie cierpienia - 'prace domowe' - oczekuje jakiegoś wynagrodzenia.. odnośnie tego widma i rozkoszy - zazwyczaj dzielę się tymi obowiązkami z osobami, z którymi mieszkam (bądź jak jestem u TŻ - to razem gotujemy i sprzątamy), także bez insynuacji, że nie poczułam tej pracy na sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
BAN stały
|
Cytat:
porozmawiamy jak bedziesz miala dziecko... ciagle chorujace kobieto idealna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() w ogóle fajny ten topik. Wierząc znakomitej większości się wypowiadających, jak tak ktoś gdzieś faworyzuje jedno dziecko, to drugie nie ma się co czepiać. Niech się cieszy i w ogóle. Ale jakże inaczej to brzmi na tle tych wszystkich forumowych współczuniów i utyskiwań. Najlepsze, że gdyby autorka twierdziła, że bolą ją nie kwestie finansowe, a to, że brat jest bardziej kochany, to jeszcze by dostała niejedno cieplutkie słówko wsparcia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie uważam,żeby gospodyni domowa nie miała żadnego wkładu w budowanie tego "szczęścia domowego". Ma taki sam wkład jak partner, który przynosi do domu pieniądze. Praca w domu to również praca na pełen etat, a tym bardziej jest niewdzięczna, że pani domu nie dostaje za nią żadnego wynagrodzenia. Dobrze, jeśli małżonek docenia i traktuje kobietę na równi, ale i tak otoczenie skomentuje, że "ta nic tylko w domu na tyłku siedzi, a tamten tak haruje, żyły sobie wypruwa, a ta nic, palcem nie ruszy!". Autorka i owszem, styl wypowiadania się ma infantylny, przejawia wiele wad, ale na litość, czemu z góry zakładacie, że ona w tym domu tylko leży i pachnie, a wszystko robi się samo? Nawet jeśli to troll i prowokacja, to kurcze... jeszcze nie tak dawno złorzeczono na kobiety, którym zachciało się kariery zawodowej, a teraz powoli coraz gorzej traktuje się kobiety, które jednak wybrały pozostanie w domu i spełnianie się jako gospodyni. Trochę to nie halo...
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2011-01-31 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ogólnie, to w społeczeństwie mania narzekania na różne różności, na wizażu oczywiście prostolinijność, czysta życzliwość, zero zazdrości. Dzień jak co dzien. ;-) To się znakomicie uzupełnia, gdzie te ideały, których może nie aż tak gęsty wysyp w realu? Ano w internecie. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-31 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
też tak pomyślałam. Przecież nie wiadomo czy rodzice chcieli rzeczywiście tak nierówno rozdzielić majątek między dziećmi. Autorka ma gdzie mieszkać ,dobrze jej się powodzi. Brat być może nie jest aż tak zaradny, nie ustawił się jeszcze w życiu. Dlatego rodzice starają się pomóc na bieżąco, według potrzeb. A kiedyś np.w spadku wyrównać tę różnicę .Ale wiadomo, to tylko takie gdybanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Autorko juz lepiej nic nie pisz bo sie tylko pogrążasz. Dziewczyny Ci tu dobrze radzą. Co z tym zrobisz Twoja sprawa
![]() Ja życzę Ci abyś pozbyła sie tego negatywnego uczucia bo to Cie zniszczy nie warto ![]() Odnosnie brata no cóż "pokorne ciele dwie matki ssie" Edytowane przez beasz26 Czas edycji: 2011-02-01 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, że do pracy nie chodzi i nie zarabia, to jej obowiązkiem w takim przypadku jest zadbanie o dom, no chyba że skoro jej kasa z nieba leci, to ma służących od robienia. btw. w jakim to mieście tak kasa leci, bo może i ja bym się tam przeprowadziła ?
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
Czytajac temat wątku mozna sie pomylic, ze jest Ci przykro poniewaz ochlodzily sie Twoje relacje z rodzicami ale Tobie jest przykro bo nie daja Ci wystarczającej ilosci pieniedzy
![]() Odnosnie coreczki sie nie wypowiem bo dostane bana Co z Ciebie niedojrzały dzieciak autorko, Ty nie powinnas miec dzieci bo za mloda psychicznie na to jestes. A postawa Twojego meza mowi sama za siebie... ![]()
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwazam jednak,ze Autorce wcale nie chodzi o kase,a o to ,ze czuje sie gorsza od brata.O to ,ze rodzice kochaja go bardziej niz ja.Nie napisala o uczuciach,ze czuje sie mniej wazna ,mniej kochana od niego i jest jej z tym bardzo zle.To jest podstawa jej rozzalenia,a nie kasa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Autorko, na cholere rodzice maja pomagac bogatemu? jak ktos ma powiedzmy 20tys meisiecznie, to co mu da te 500zl od rodzicow? co to za pomoc? bo nie ogarniam.
i to jeszcze bogatemu malzenstwu. ja to zawsze myslalam, ze jak sie wychodi za maz, to sie usamodzielnia, i rodzice juz kieszonkowego nie daja. coz, musze im powiedziec, ze widac jest inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
No wlasnie.A kto powiedzial,ze rodzice w ogole musza cos dac dzieciom? moga dac na cele charytatywne i dziecim nic do tego.To ich kasa i moga dac komu chca.
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche to przykre, ze ludzie nawet na stare lata nie moga odetchnac, cieszyc sie zyciem tylko zrec sie z dziecmi o pieniadze... tym bardziej, jesli ich nie potrzebuja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam skoro ma być sprawiedliwie po równo, to długi też po połowie a co ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Czlowiek zakladajac rodzine kiedys,musial sie dorabiac od zera,od przyslowiowej łyzki,a teraz mlodzi maja wymagania,chcieliby wszystko miec od razu.dom,super auto.Dlatego ciagna od starych i wymyslaja .A rodzice najlepiej pod most , mieszkanie sprzedac i po rowno dzieciom oddac.Paranoja jakas.We łbach sie coniektorym poprzewracało.
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Jakby w podróż dookoła świata pojechali to pewnie zbuntowałby się braciszek, któremu 180 tysięcy obiecali.
Noż kurde, zejdźcie już z tej Autorki, czy naprawdę tylko ja dostrzegam u niej rozżalenie z tego powodu, że rodzice nie pomogli jej finansowo (tzn pomogli w dużo mniejszym stopniu niż bratu) KIEDYŚ, kiedy nie radziła sobie w życiu i tej pomocy potrzebowała, a mieli ku temu środki finansowe, a nie żądzę pieniądza teraz, zaraz, w tej chwili? ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ponadto, bo tak się wczytałam, rodzice Autorkę okłamali, bo powiedzieli,że bratu pomagac nie będą, po czym potajemnie ustalili, że jednak będą. Kurde, wychodzi na to, że niedaleko pada jabłko od jabłoni, bo zachowanie Autorki pozostawia wiele do życzenia, ale i rodzice w kulki sobie lecą, wiec generalnie są wszyscy siebie warci.
![]() |
![]() |
#239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do pracy domowej, owszem, jeżeli obu stronom tak pasuje, to niech kobieta pracuje w domu, a mężczyzna zarabia pieniądze. Ale moja postawa wynika z tego, że niestety wiem, jak to bywa w przypadku, gdy ojciec dzieci traci pracę i szuka dorywczych prac, a kobieta później chce iść do pracy, ale zostaje wysyłana z kwitkiem, bo siedziała w domu i nie ma żadnego doświadczenia w pracy w zawodzie.. a piszę to z postawy właśnie małego dziecka, którym kiedyś byłam. ale na tym tu dziś kończę swoje pisanie. bo to bez sensu, każdy swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie miara milosci rodzicow nie jest to ile dali mi pieniedzy, tylko ile serca wlozyli w moje wychowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.