|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
aniak chciałam jeszcze o bolerku napisać
wg mnie będzie dobrze wyglądało sama też zdecyduję się na bolerko, myślałam o szalu, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że lepiej będę się w bolerku czuła
|
|
|
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, że Wam też podoba się sukienka
Cytat:
A to są te pudełeczka które mi się podobają: |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe, te krzesełka
ale pewnie trzeba trochę się orobić, żeby je przygotować ![]() my chyba zdecydujemy się na klasyczne winietki
|
|
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Jakie dzieło?
Zaproszenia projektowaliśmy na komputerze i drukowaliśmy, a tak to tylko składamy, sklejamy i wypisujemy nazwiska Więc to jakieś wielkie dzieło nie jest. :P Ale mina osób zapraszanych - bezcenna! ![]() Super te pudełeczka Ciekawe, jak się je robi ![]() Cytat:
My też chyba klasyczne winietki.
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Na Waszą Prośbę (dla niecierpliwych)
Zrobiłam 2 zaproszenia, żeby cyknąć fotki i Wam pokazać. Na prośbę TŻ zrobiłam cenzurę na ważne dane ![]() Wierszyk jest w wersji dla osób niezaproszonych na obiad. ![]() Zapomniałam zrobić zdjęcia zaproszenia w kopercie, a mi bateria padła w aparacie :P Koperta jest taka "z okienkiem" w którym widać napis "Wezwanie w sprawie Zaślubin" widoczne na pierwszym zdjęciu.
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-30 o 23:21 |
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
no interesujące, ale nie dla mnie ten typ...
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
No ja też chyba wolę bardziej klasyczny tekst, ten jakoś mi nie podchodzi
|
|
|
|
#2769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, pozwólcie, że i ja do Was dołączę!
![]() Nasz ślub 20.08.; jest już sala, DJ, fotograf, fryzjer, makijażystka i suknia. Ostatnio była poruszana kwestia zaproszeń- ja wprawdzie planuję zacząć je rozdawać po Wielkanocy, ale mam pytanie do Was odnośnie ich wręczania. Otóż mam kilkoro przyjaciół, z którymi zawsze spotykamy się w tym samym gronie. Jak uważacie - czy przy okazji spotkania u mnie mogę im wręczyć zaproszenia (część z nich nie przyjdzie z mężem/żoną)? I czy wszystkim znajomym wręczacie zaproszenie osobiście (nie pytam o tych, którzy mieszkają daleko )?
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-01-31 o 10:40 |
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
w naszym gronie wszyscy znajomi rozdawali zaproszenia na jakiejs wspolnej naszej imprezie,wiec i my tak zrobimy. to zalezy pewnie wszystko od tego co za znajomi, jakie maja podejscie do tych osobistych "oficjalnych zaproszen" przy kawie i ciescie
)
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to pochwalę się, że w tą niedzielę zaczynamy nauki przedmałżeńskie Mam nadzieję, że ksiądz będzie w miarę konkretny Cieszę się, bo akurat do Wielkanocy się wyrobimy i będzie z głowy
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
My też tak planujemy rozdać zaproszenia znajomym, przy jakimś spotkaniu w większym gronie.
|
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
My chcieliśmy od zawsze oryginalne i nieszablonowe zaproszenia
Żeby nie było zwykłe "Ta i ten mają zaszczyt zaprosić tego i tego" :P Na razie wszystkim się podoba ![]() kffiatusheq Witaj Ślubujemy w tym samym dniu.
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-31 o 12:19 |
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Co prawda bylam juz na tym watku, ale dlugo sie nie udzielalam, wiec zapytam grzecznie czy moge dolaczyc? ![]() Cytat:
To ja sie wpasuje miedzy was, bo mam slub o 16.00 (tez 27.08) ![]() Cytat:
Cytat:
Co do bucikow, to ja zamawialam przez internet. Ale bede je miala dopiero za 3 tyg, wiec wtedy moge powiedziec czy sa dobre. Tez myslalam o srebrnych, ale nie znalazlam nic odpowiedniego
|
|
|
#2776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślę, że to dobry pomysł z tym spotkaniem ![]() Cytat:
i jaki kolor butków ostatecznie zamówiłas? ![]() u mnie wszelkie ślubne przygotowania jakoś w miejscu stoją ![]() ale dziś wybieram się na analizę kolorystyczną tzn moja przyjaciółka chodzi na kurs wizażu i uczą się tam oceniać typ urody itp i mam jej posłużyć jako "modelowy egzemplarz" i "obiekt badań" ![]() mam nadzieję, że nie powie mi, że kolor śmietankowy do mnie nie pasuje haha bo sukni już nie wymienie:P
|
|||
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla wszystkich gości macie takie zaproszenia? pytam bo mi się takie osobiście bardzo podobają - niestandardowe i trafiają do młodych, ale jestem ciekawa jak osoby starsze na takie zaproszenia reagują? czy nie woleliby bardziej tradycyjnych. |
|
|
|
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
orkiestra nie jest w moim / naszym stylu - dj zagra nam to co będziemy chcieli i w dodatku ie będziemy się martwić że wokalista straci głos
165121_174584339247253_141867869185567_351692_6837874_n.jpg moja będzie w kolorze ivory
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smietankowy, to taki bardziej bialy? Cytat:
|
|
|
#2781 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
I była bardzo zadowolona, bardzo jej się podobało Wszyscy w naszych rodzinach zdają sobie sprawę, że my jesteśmy trochę "postrzeleni" i spodziewają się czegoś niecodziennego Mamy tylko dwie takie baaardzo wiekowe ciotki, którym zastanawiamy się, czy nie dać jakiegoś standardowego, ale te ciotki mieszkają z kuzynostwem, które też zapraszamy i kuzynostwo dostanie te zaproszenia, więc chyba ciotki też :P Bo jeszcze by się obraziły, że dostaną inne ![]() Cytat:
Z jakiej to kolekcji?
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA jestem Katoliczką, a TŻ Ewangelikiem.Ślub mamy w jego parafii,w obecności dwóch Księży (jeśli katolickiemu nie odwali i będzie tak łaskaw przybyć Cytat:
Gwiazdeczka ojojojoj.To zamejluję jutro do naszych zagranicznych gości i ich wstępnie powiadomię,a zaproszenia wyślę później ![]() Sanderek jeśli masz fajną,luźną Rodzinkę to zaproszenia są super
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-01-31 o 20:50 |
||
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczególnie góra mi się bardzo podoba. Chyba też jest taka "rozłożysta" - z halką na kole? Moja ma duże koło i tak się ostatnio zastanawiałam jak to będzie np. z tańcami i najgorsze - wchodzeniem do samochodu... |
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chcę jakieś kolorowe na sesję:P ale nie wiem jakie... bukiet będę mieć bordowy to i pewnie butki najlepiej bordowe... chociaż naj chciałabym chabrowe ![]() Cytat:
ale uważam, że skoro to jest ślub ekumeniczny to powinien ksiądz katolicki się zjawić obowiązkowo ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- śliczna sukieneczka
|
||
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
halkę wybiorę po odbiorze sukni i chyba wezmę dwa koła silikonowe żeby rozcięcie bardziej się rozchodziło
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
hej ja juz jestem po naukach weekendowych w Wa-wie polecam. Na tych naukach pierwszego dna o swoich doswiadczeniach w malzenstwie opowiadały małżenstwa, drugiego dnia juz byli ksieza ale ja i TŻ jestesmy zachwyceni i dwa dni i po sprawie. Ja niestety nie mialabym mozliwosci uczęszczac na wszystkie zajecia w niedziele
|
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też będziemy mieć DJ'a
|
|
|
|
|
#2789 | |||
|
Rozeznanie
|
My też mamy DJ'a. W niedziele jedziemy na spotkanie z nim i przedstawienie własnych koncepcji i repertuaru. Ogólnie dużo osób nam odradzało DJ'a twierdząc, że nie rozbawi towarzystwa tak jak zespół.
Cytat:
Wydaje mi, że że krótko, ale jak widzę u Ciebie jeszcze szybciej Doszły mnie słuchy, że niedługo nauki przedmałżeńskie maja trwać pół roku, ile w tym prawdy nie wiem, ale kilka osób mi o tym wspominało.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2790 | ||
|
Raczkowanie
|
Rodzinkę, to mam momentami aż "za luźną" :P
Cytat:
Z wejściem do samochodu gorzej Jeszcze zależy, jaki samochód Moja przyjaciółka miała suknię na kole, ale nie takim sztywnym, tylko na sprężynce? tak to się chyba nazywa I spokojnie wsiadała do cabrio ![]() Cytat:
Ja wyczytałam w ogłoszeniach parafialnych na tablicy mniej więcej: "Narzeczonych obejmują 3 miesiące bezpośrednich przygotowań, w tym 4 spotkań (2 tzw. Pre-Kane w Duszpasterstwie Rodzin i 2 w poradni życia rodzinnego w swojej Parafii)"... A te Pre-Kane są w 2 pierwsze niedziele danego miesiąca od 15 do 18... Więc ja już nic nie rozumiem :P Tu 3 miesiące, a tu 4 tygodnie...Tak. Zaproszenia robiliśmy sami Znaczy sami projektowaliśmy na komputerze, drukowaliśmy, sklejaliśmy i składaliśmy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

wg mnie będzie dobrze wyglądało
sama też zdecyduję się na bolerko, myślałam o szalu, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że lepiej będę się w bolerku czuła 

haha