|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Mogę Wam polecić wcierkę domowej roboty, którą sama wymyśliłam
i po której włosy rosły mi jak szalone.Skład to: nafta kosmetyczna z olejem rycynowym (Anna), lanolina, sok z czarnej rzepy i olej rycynowy. Mieszamy odrobinę wszystkiego i nakładamy na skalp (i włosy), zmywamy szamponem po 0,5h U mnie ta wcierka sprawdziła się świetnie, ciekawa jestem czy u innych też by się sprawdziła...
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odp. Własnie nie wiedzialam ile trzeba ją trzymac na włosach bo czytalam ze roznie ludzie to robią. niektorzy na 10-15 minut. Inni na 1 lub 2 godziny, a niektorzy na całą noc. Postawiłam więc na to posrednie . Ale skoro mowisz ze na mniej to poslucham rady . A czy u ciebie nafta kosmetyczna pomogla w szybszym wzroscie wlosow?
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze chciałam się dopytac o kapsułki , tabletki etc.
Czyttałam o róznych i nie wiem jakie wybrac , a bym kupila jakies ![]() No więc jesli ktos stosuje jakies to niech pisze czy są efekty i czy naprawdę warto . Słyszałam o : - Revalid -Humavit -Vitapil -Skrzypowity rozne -Capivit piękne włosy -Belissa -Merz special ???? Cala masa tego jest wrr az nie wiadomo co kupic Może jeszcze jakies inne znacie takie warte zakupienia ![]() Ojjj ja chce juz dlugie wlosy ! Zapuszczam do talii czyli gdzies tak do 60cm, czyli jeszcze drugie tyle ile mam ![]() ![]() .
|
#934 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
Te wypróbowałam i najlepszy jest wg mnie Vitapil, bo ma najbogatszy skład. Mogę polecić również Onozis, które wspomogły mnie bardzo, również na paznokcie swego czasu. |
|
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, ja tez wiele razy o nim wspominałam. Mam po nim lepsze włosy i trochę się boję bo już mi się kończy (biore 2 miesiące) i nie chciałabym żeby ten efekt się zmarnował ale z drugiej strony nie chce cały czas byc na tabletkach.
|
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz biorę Humavit i wydaje mi się taki sobie, włosy trochę wypadają. Też słyszałam, że Vitapil jest dobry, szkoda tylko, że dosyć drogi! A 60cm pokaźna długość . A sama planuje max 50cm, bo coś mi się wydaje, że przy moim pragmatyźmie dłuższe nie przejdą .
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
Ostrzegam, że jeżeli masz jakieś problemy skórne to belissa bardzo wzmaga trądzik.
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2473094 9]Ostrzegam, że jeżeli masz jakieś problemy skórne to belissa bardzo wzmaga trądzik.
[/QUOTE]Oj Ja nie mogę się z tym zgodzić. Sama mam trądzik i belissę brałam już może jakiś czas temu ale był to okres gdzie miałam ten trądzik całkiem spory (teraz naszczescie jest nieźle i widziałam, że moja skóra była w trochę lepszymstanie. Może mi sie wydawało albo może każdy reaguje inaczej
|
|
|
|
#940 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ufffff!!!! Cała masa. Brałam prawie wszystkie z tych co wymienilas i wiele innych, ale włosy najszybciej mi rosły po VITAPIL piekne wlosy. A najlepsze efekty miałam, jak brałam je razem z SILIKĄ. |
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, ja może następnym razę skuszę się na ten Vitapil, ale póki co mam calutkie opakowanie Humavitu do zużycia, bo z rozpędu kupiłam dwa.
Dziś nabyłam mgiełkę Radicala, głównie ze względu na opakowanie z psikaczem, aby móc później przelać do niego wodę brzozową. Chociaż, może akurat radykał się sprawdzi . Planuję jeszcze robić wcierki z soku ze świeżej rzepy
|
|
#942 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam wczoraj naftę z witaminą a+e i poprostu po pierwszym uzyciu się w niej zakochałaaam !
Włosy są takie mięciutkiee, puszyste i takie gęstszee !! Napewno na dluzej zagosci u mnie ![]() A Seboradin tez kupilam i przyznam ze smierdzi, ale nie jest ten smród az tak nieznosny. Poza tym wtarłam go na noc i dzis juz nic nie czuć . ( uff ) . Poczekamy na efekty ;D Ale naftą jestem mile zaskoczona !
|
#944 |
|
Dolce vita
|
A mnie zastanawia częste przetłuszczanie się głowy. W sumie nie mogę zrezygnować z odżywek, i stosuję je od połowy włosów. Ale po nocy już mam wrażenie, że włosy sa nieświeże, przetłuszczone, i to całe. Czy to możliwe, że mam już wystarczająco odżywione, nawilżone włosy, że one nie wymagają jużnawilżania
![]() Jakoś ciężko w to uwierzyć, bo są farbowane....ale takiego przetłuszczania, oklapnięcia nie mialam wczesniej
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
Stosuję również suplementy. Teraz Vitapil i zaczęłam pić sok aloesowy, ale to swieża sprawa... No i odbyłam kurację Radicalem. Mogę powiedzieć, ze 2 lata temu mialam włosy puszyste, ale bardzo zniszczone. A teraz...przeraża mnie to przetłuszczanie... |
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam jeszcze maskę seboradin i latte kallosa - jak szaleć, to z głową
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Mocny Akcent może poprostu masz niedomyte włosy po nafcie a odżywki są zbyt obciążające?
|
|
|
|
#950 |
|
Dolce vita
|
Przed używaniem nafty tez tak miałam.
Jestem uzależniona od nakładania odżywek
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli nie masz mocno zniszczonych włosów to wystarczy lekka odzywka o prostym składzie. Ja polecam Seboradin lub Mrs Potters
|
|
|
|
#952 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Sprobuje ten Vitapil. Wezme wszystko co powiedzie,zeby tylko byly juz dlugie i lsniace ![]() Mam wlosy dosc grube i ciezkie. czy nie uwazacie,ze dobrze by bylo je troche 'przepierzyc' (moj fryzjer kiedys przycinal mi pasma wlosow przy skorze,zeby bylo ich mniej)?moze wtedy latwiej mi bedzie je pielegnowac/ukladac itp? |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jaki skład ma Wax Aloe Vera, jeśli chodzi o maskę Bingo to wydaje mi się mało prawdopodobne (chociaż nie niemożliwe), żeby to ona obciążała włosy. Spróbuj na razie stosować tylko jedną z nich, albo w ogóle odżywkę zamiast maski (tak chociaż przez 2 mycia). Odżywka z Castinga może obciążać. Od dawna używasz wody brzozowej? Może być jeszcze tak, że masz wysuszoną skórę głowy przez alkohol zawarty w wodzie brzozowej i skalp broni się przed tym produkując więcej łoju. U mnie woda brzozowa i Seboradin właśnie kiepsko się sprawowały pod tym względem. |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tak w ogóle - nieprostowane, zadbane i zdrowe włosy same układają się lepiej, gdy zyskają na długości zwykle też wyglądają lepiej. Dlatego myślę, że lepiej się przemęczyć jakiś czas, odstawić prostownicę i wziąć się za pielęgnację, żeby móc zapuścić włosy. Bo tak to błędne koło.Jak prostujesz od 14 roku życia, to już chyba baardzo długo? Co do ugniatania, to może spróbuj ugniatać na odżywkę bez spłukiwania, bo pianka wysusza.
|
|
#955 |
|
Dolce vita
|
Umyłam właśnie głowę tylko szamponem. I spryskałam skalp wodą brzozową (używam jej dopiero od 4 myć). Nie nakładałam odżywki, ani nic. Zobaczę jak się włosy zachowają, może sobie odpoczną od tego wszystkiego..wysychają sobie teraz powoli. Głowę umyłam dwa razy, robiąc delikatny masaż.
|
|
|
|
#956 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bardzo długo.. hmm na dobrą sprawę to już 9 lat moj fryzjer kiedys powiedzial,ze jak na tyle czasu prostowania(wowczas 6 lat) mam super wlosy. mam obsesje na punkcie prostych wlosow i jestem uzalezniona od prostownicy. nosze ja nawet do pracy ciezko mi bedzie z niej rezygnowac,ale wiem,ze chyba nie mam wyboru. wiem,ze jak bede miec dluzsze wlosy,to moim celem beda pofalowane wlosy (cos jak na Twoim zdjeciu glownym )Poki co nie mam zadnych specyfikow jak wy. nie wiem czym je myc,jakich odzywek stosowac,bo piszecie tu o ogromnej ilosci rzeczy o ktorych slysze po raz pierwszy ![]() narazie zainwestuję w specyfiki medyczne (jakies tabsy),a pozniej ponakładam na glowe dziwne mikstury
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musisz próbować. Na porost polecam picie pokrzywy i skrzypu oraz olejowanie
|
|
|
#959 |
|
Dolce vita
|
Chodzi o to, ze dużo już wiem o pielęgnacji, używam łagodnego szamponu bez SLS, stosowałam różne odżywki, i nie wiem od czego zaczęły mi się strasznie przetłuszczać włosy. Nawet to, że nie nałożyłam odżywki nic nie dało.
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

i po której włosy rosły mi jak szalone.
U mnie ta wcierka sprawdziła się świetnie, ciekawa jestem czy u innych też by się sprawdziła...

Może jeszcze jakies inne znacie takie warte zakupienia 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moj fryzjer kiedys powiedzial,ze jak na tyle czasu prostowania(wowczas 6 lat) mam super wlosy. mam obsesje na punkcie prostych wlosow i jestem uzalezniona od prostownicy. nosze ja nawet do pracy