|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Hej
![]() Aja, z jedzeniem u młodego fatalnie, choroba ciągnie się już 3 tygodnie i od początku jadł coraz mniej a od ubiegłej niedzieli już w ogóle...Jedyne co je to sucha bułka, suchy makaron, właśnie jakiś jogurt czy czekoladka. Odrobinę zupki też czasem przełknie. Schudł strasznie, przed chorobą dobijał już jakoś wagowo do 11 kilo (ma prawie 21 miesięcy), wychodząc 2 tygodnie temu ze szpitala miał 10,5 a potem z dnia na dzień jadł już coraz mniej. Na pewno spadł poniżej 10 kilo a nie wiem czy nie bardziej, boję się go ważyć. Sterczą mu wszystkie kosteczki, chyba nie widziałam takiego chudego maluszka w tym wieku ![]() ![]() Castia, ![]() Czarna, ja kilka dni przed porodem zaczęłam nagle plamić, w sumie nie wiem co to było bo na pewno nie czop. Może skontaktuj się z ginem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Parę dni mnie nie było i mam 32 strony do nadrabiania ![]() Normalnie zwariowałyście ![]() Może zaraz trochę nadrobię, bo dzisiaj też trochę spraw do załatwiania. Wklejam Wam wózek jaki mi się ostatnio spodobał - waży tylko 10kg i naprawdę super się go prowadzi aż byłam w szoku ![]() http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom to idę nadrabiać, będę po trochu pewnie odpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
Czarna może zadzwoń do swojego gina i się zorientuj co jest tego przyczyną. Będziesz spokojniejsza. no i uważaj na siebie
![]() kurcze dziewczyny całą ciąże mam katar a dziś rano wstałam kicham i z nosa mi się leje ![]() ![]() dziś musze zabrać się za "pracę domową", którą zobowiązałam się wykonać - więc robię kawkę i biorę się do roboty
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Gosik! Ale mi Was szkoda, a Aleksa to już w ogóle. Mam nadzieję, że na dzisiejszej wizycie Wam coś pediatra doradzi i że wkrótce się poprawi. Trzymam kciuki!
#1476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja niunia w 32 wazyła 2000. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
czarna jak dalej coś będziesz krwawić to koniecznie dzwoń do lekarza!
A mnie dziś czeka ogarnianie mieszkania. Dziś wracamy już do rodziców ![]() ![]() a teraz ide po herbatke (zielona z miętą ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-01 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
czarna, zadzwoń do gina, zawsze będziesz spokojniejsza
![]() ja dziś słabo spałam, te ból bioder - okropny ![]() ![]() też mam dzis trochę rzeczy do zrobienia, więc zaraz zabieram się do roboty, bo znowu dzień zleci jak szalony...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacjeeeeee! bardzo ładne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
O jejku...dzwon do lekarza i zapytaj moze???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Nika, ja mam katar od 1,5 miesiąca
![]() Tola, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podobny do tego, ktory ja mam wybrany faktycznie 10 kg to leciutki moj wazy 12,5 wiec tez nie zle ![]() witam sie z rana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() Ja cala noc nie spalam...nie wiem co sie dzialo nigdy tak nie mialam wczesniej...od wczoraj moj bebol zaczal mi twardniec i puszczac i tak na zmiane a do tego takie klucia w brzuchu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Witam drogie Mamusie
![]() Jedna kwestia mnie nurtuje, może Wy mi rozjaśnicie w głowie. Otóż jak byłam ostatnio u lekarza to pytam się go jaki termin porodu wychodzi mi według USG (zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki, więc termin wyliczony według ostatniej miesiączki 28 dniowego cyklu to pewnie bardzo średnio ma się do rzeczywistości) i wtedy on popatrzył na mnie jak na debila i powiedział mi, że teraz to już nie da się powiedzieć jaki termin jest według USG, bo przecież każde dziecko jest inne, jedno mniejsze drugie większe, więc to sie nie da tak powiedzieć. Najważniejsze jest aby sprawdzać czy dziecko rośnie i się rozwija, a przecież nie jest tak,że waga każdego dziecka przy urodzeniu to np. 3kg Jeden waży 2kg inny 4kg, więc nie mówi się już w tak zaawansowanej ciąży jaki termin z USG. Pomyślałam no ok mówi logicznie, ale Wy tu cały czas piszecie "według USG taki tydzień" albo "według USG dwa tygodnie do przodu" więc już nic z tego nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
Stysia tym terminem z usg nie ma się co sugerować. Mi wczoraj wyszedł 18.04, a z OM ma na 09.04 a jako że mam mieć cesarke to pytam się czy to będzie tydzień wcześniej od tego z OM czy z USG. Powiedziała, że od tego z OM i tak gdzieś koło 2 - 3 kwietnia będzie po wszystkim. Także patrz na ten z OM
![]()
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo musiałabym co chwilę prosić aję o zmianę... raz mam na 5 marca, ostatnio na 3, a jeszcze kiedyś końcówka lutego mi wyszła, tu chodzi o wielkość malca , po prostu mam dużego synka i według usg wychodzi na starszego aniżeli młodszego, ale ja nadal mam w głowie 7 marca - tak jak z OM i już ![]() ![]() czarna- weź Ty do lekarza zadzwoń, nie strasz nas... ![]() ego ego - chciałam go..zobaczyć chociaz ale w moich okolicach, nie ma gdzie.. ladny wózek !!!
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |||||||
Zadomowienie
|
gratuluje udanych wczorajszych wizyt u ginekologów, super że z dzieciaczkami wszystko ok
![]() ![]() Cytat:
zgadzam się w 100% ![]() a co do pomocy to nie martw się Castia jednym pomagają innym nie, taka to już sprawiedliwość na tym świecie, pewnie jak się dzidzia urodzi to zaczną więc nie martw się na zapas Cytat:
Cytat:
niutka jednym słowem ŁAŁ ![]() ![]() ja właśnie mam zamiar nie zgadzać się na masaż szyjki tylko zastanawiam się czy mi wyjdzie bo z moją asertywnością krucho ![]() Cytat:
my też zaraz po złożeniu łóżeczka ubraliśmy pościel żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać jak już dzidzia będzie na świecie ![]() ![]() Cytat:
łał niezły klocuszek ![]() mam nadzieję że to nie ja pobije ten rekord ![]() chyba nie znajdzie się chętna żeby ten rekord pobić ![]() Cytat:
bosti nie martw się urodzisz ![]() i co przyszedł w końcu ?? może ktoś go winkiem poczęstował i już nie umiał dojść ![]() czarna daj znać czy się skrzep powtórzył czy to jednorazowy incydent, może zadzwoń do ginekologa ego ego super wózek już go bosti wklejała, a ja teraz żałuje że zamówiłam tego kloca tako Cytat:
ja tak mam co którąś noc, mi lekarz zwiększył dawkę fenoterolu jak do niego dzwoniłam tydz temu i w czwartek na wizycie mam zdać relacje czy się poprawiło, a tu dupa bo wczoraj brzuch mi się stawiał równo co 10 min przez jakieś dwie godz ![]()
![]() |
#1489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wanilko tako to bardzo fajny wózek, na pewno nie będziesz żałować gosikk ale mi szkoda Twojego synka, biedactwo. mam nadzieje, że jak wydobrzeje, to szybko nadrobi, to co stracił
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-01 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zadomowienie
|
dziewuszki a zdaża się Wam jeszcze wymiotować? bo mnie dziś wypraskało jak kotem już 2 razy i to tak konkretnie
![]() ![]()
#1491 |
Zakorzenienie
|
wiesz, ja miewam mdłości i dwa razy zdarzyło mi się zwymiotować.
a może Ty się czymś zatrułaś?
#1492 |
Zakorzenienie
|
No i jestem z powrotem. Co prawda nie miałam dzisiaj wizyty u gina,ale powiedziałam o tym położnej. Zaczęła dopytywac,czy czuję ruchy i powiedziała,że krew pod koniec ciąży pojawia się tylko i wyłącznie w śluzie,kiedy odchodzi czop...a mnie nie odszedł. Poza tym,to nie było żadne plamienie,ani krwawienie,tylko po prostu dwa malusieńkie skrzepy krwi...
Wizytę miałam wcześniej ustaloną na 7 lutego,ale kazała mi obserwowac sytuacje i w razie czego dzwonic,bądź jechac prosto na izbę przyjęc. Naprawdę nie wiem,skąd to cholerstwo się wzięło? Nic mnie nie bolało... ![]()
![]() |
#1493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-02-01 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie strasznie jets n iedobrze i ciagnie na wymioty,ale ostatnio wymiotowalam jakis miesiac temu.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zadomowienie
|
Montii no możliwe, ale co tak z rana na dzień dobry? wczoraj nie jadłam żadnych nowości hmmmm... no ale skoro piszesz, że Tobie się też zdarzało to luzik, nie panikuję
![]() trzyrazyi ja czekam na poród jak na zbawienie, coby mi WSZYSTKO przeszło, a zwłaszcza brzuch. hie
Amelia Wiktoria ![]() ![]() ur. 01.04.2011 ![]() Edytowane przez avikusia Czas edycji: 2011-02-01 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
czarna to dobrze, że nic niepokojącego się nie dzieje, uważaj na siebie
#1497 |
Zakorzenienie
|
Prunelle,
![]() Trzyrazyi, jeśli to napinanie macicy i bóle były bardzo częste to może zadzwoń do położnej? A teraz czujesz się ok czy nadal boli? Stysia, na tym etapie ciąży wyliczanie terminu z usg mija się z celem. Wiarygodny termin wychodzi wyłącznie z pierwszego, jak najwczesniejszego usg, nie później niż w 12tc a jeszcze lepiej wcześniej. Bo tylko na tym etapie dzieciaczki rozwijają się podobnie, potem już każde idzie swoim trybem. Nie masz opisu z takiego badania? Bo mogłabyś sobie sprawdzić. Ja w pierwszej ciąży miałam termin wg OM na 19 maja a wg usg chyba z 8tc na 7. I faktycznie 7 zaczęły mi się skurcze, 9 mnie pocięli a synek miał już objawy przenoszenia choć urodził się teoretycznie 10dni przed terminem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() mnie dziś zostało do porodu dokładnie 40 dni ![]() matko kochana jak post normalnie
![]() |
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mnie bebol nie boli....ale nadal sie napina,wzielam jedna nospe i zobaczymy ...kurde ja nigdy tak nie miaalam z tym brzuchem i taki dziwny ten bol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Wtajemniczenie
|
aja śliczny brzusio
![]() monti ja piorę w 40 stopniach, bo zazwyczaj tak jest napisane na ciuszkach, a prasuję na lewej stronie wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.