|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24772758] dlaczego? ![]() jeśli dziecko akurat zacznie chodzić w okresie największych upałów letnich to mam go w półbuty wpakować? ![]() Maksiu właśnie na początku sandałki Bartka miał. ![]() Po 1sze dlatego, że się UCZY, także własnych stóp, ich przyczepności, stabilności, dopiero kuma którą powierzchnią się o podłoże opierać itd. Po 2 buty są do chodzenia, a my mówimy o dzieciach, które dopiero wstają i próbują zrobić pierwszy krok... W okresie największych upałów tym bardziej bez sensu buty w domu zakładać. ![]() To tak jakby pierwsze zabawki przez rękawiczki bez palców podawać. Ps. Żeby było jaśniej... mówimy o dziecku ćwiczącym, nie chodzącym. I o dziecku w domu, nie na dworze. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() domu oczywiście, że w skarpetkach lub na bosaka. ![]() ale na podwórku latem to tylko sandałki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Silpe nie raz tak miałam z Michalem, że widziałam zabka - białą kropkę a na drugi dzień już nic nie było
![]() ![]() Michał zaczął chodzić w lutym, puszczałam go wtedy w skarpetkach antypoślizgowych, udało się też rostać w smyku antypoślizgowe rajtki. Albo zwykłe rajtki a na to skarpetki. W kwietniu kupiliśmy pierwsze buciki, dopiero wtedy zaczeliśmy go puszczać na dworze, nie były wysokie bo zgadzam się z Kropką, jak niby dziecko ma nauczyć się ładnie chodzić w ,,butach narciarskich,,. Latem też miał sandałki z lekko zabudowanymi paluszkami, wydaje mi się, że w sandalkach to konieczność, by dzieciątko nie obijało sobie paluszków. No i ja zawsze na podeszwę patrze, by była elastyczna a nie taka co się w ogóle nie zgina, albo zgina w połowie długości. Bardzo fajne pierwsze buciki ma Daichman- Elefanten: http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...000551&brand=8 One waśnie sa takie idealne, lekkie, elastyczne, takie w sam raz ![]() Jeszcze napiszę, że moje dziecko po tylu miesiącach latania z gołymi girkami zrobiło wielkie oczy jak pierwszy raz miał na nogach buty, był wielki płacz i długo z nim walczyłam bo cały czas namiętnie je zdejmowal... U nas dziś (nie chcę zapeszać) lepiej. Kaszel mniejszy, mniej marudny. Pupka dalej czerwona niestety. Po tym nowym antybiotyku niestety tez ma rozwolnienie.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-02-01 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24773190]aaa... to źle zrozumiałam....
![]() domu oczywiście, że w skarpetkach lub na bosaka. ![]() ale na podwórku latem to tylko sandałki.[/QUOTE] No tak myślałam, dlatego dopisałam ps. ![]() Aczkolwiek dzieciom nie chodzącym na dwór ja bym butów nie zakładała dalej. O ławki czy kosze wspinać się nie pozwolę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze swojej nie zakładam butów na dwór.Ala ma teraz 8,5mca, a ja potrzebuję kupić butki na dwór za miesiąc i podejrzewam,że juz bedzie chodziła może nie będzie sama całkiem dreptała ale z moją pomocą
![]() ![]() A rajtek z ABS-ami poszukam ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czemu nie wyprostowana? Dzieci, które już powoli człapią zwykle są proste jak struny. Na pewno mają w Cocodrillo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak chodzi 9,5 mczne dziecko,miałam tylu bratanków ale nie pamiętam jak to z nimi było... ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Czesc babeczki,
wyzdrowialam. Czuje sie cudnie ![]() ![]() Mialam piekielne zapalenie przelyku, bol taki, ze lepiej nie mowic. Raz, w nocy dostalam dziwnego skurczu w gardle, nie moglam przez chwile zlapac oddechu. Ale juz dobrze. Uff. Ona, wspolczuje bardzo choroby maluszka, zwlaszcza rozwolnienia i problemow z pupa. Mam nadzieje, ze niedlugo to sie skonczy ![]() Bratka, pisalas cos o mamie, ze sie wybiera do domu opieki? Dobrze zrozumialam? Chce abys doplacala? Kropka, padlam jak sobie wyobrazilam Daniela stopa - reka a reszta nad powierzchnia ![]() ![]() ![]() Silpe, coz, jutro kolejny dzien i moze znowu bedzie zabek ![]() ![]() W miedzyczasie Malvinka skonczyla dziewiec miesiecy z bilansem 7 zebow i osmym prawie przebitym. Miala dwa a piec wylazlo prawie na raz. Nowe umiejetnosci to otwieranie klapy w sedesie i macanie co tam w srodku jest ![]() Pozatym upierdliwe czepianie sie nogi, nogawki, zadarcie glowy do gory i krzyczenie:eeeee, eeee, eee.. Podobnie jak u Tymka Lei, lubi jak sie ja goni i podszczypuje w pupe, ucieka z piskiem wtedy ale tez robi sie czasami taka przylepa jak Luiza Bydgoszczanki, wisi na rekach, wtula sie i obejmuje szyje raczkami. U nas sprawdzaja sie do smigania skarpetki z podeszwa, chyba Silpe kiedys pokazala zdjecie Gabi w takowych. Ja o wakacjach nie mysle, za to mysle o kolejnej zimie, mam zamiar odlozyc troche i po swietach smignac z tej ponurej wtedy Fin gdzies gdzie cieplo. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A teraz ide na ogorkowa
#639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ceny w Daichmanie to jak u mnie w Clarks.A Clarks porównywalny jest do Bartka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
Margo, wiesz trochę się obawiam przedszkoli i szkół... ja sama jak miałam na 8 do szkoły to pierwsze 3 lekcje byłam nieprzytomna..... to samo mój mąż
![]() Widzę że dziecie nasz tryb przejmuje, no cóż- może zawiozę do przedszkola i pójdę spać dalej ![]() ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2011-02-01 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i okazjonalnie, bo latem to można wyjść i poł dnia spędzić nad wodą czy w lesie, a teraz pół godziny, godzina i do domu... A z tej godziny to i tak większość w wózku albo na rękach, skoro nie chodzi jeszcze. ![]() W takim sensie 5 minut, znaczy że krótko. ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję 9 miesięcy i 7 zębów. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() jak zwykle miałam się częściej odzywać i wyszło jak zawsze ![]() ![]() I w związku z tym mam pytanie. Chce przestać karmić małą moim mlekiem bo zajmuje mi to kuupę czasu. Ściągam 3 x dziennie i jedno ściąganie trwa przeszło 40 min ![]() ![]() Poza tym to mała rośnie zdrowo, nadal mamy 2 ząbki, mówimy ciągle dada da albo ta tata i nawet dzia dzia mimo iż ja jej ciągle powtarzam mama ![]() ![]() ![]() Lea, Marhalczar Kardashi, Curly ![]() Sparkly Twój małżon wymiata pszczółka Maja is the best ![]() Basiak Twój synek ![]() Szaja Twoja córa na filmiku ![]() ![]() A i jeszcze mi się przypomniało do mam karmiących jak wyglądają Wasze piersi? Bo ja mam prawą większą może nie jakoś bardzo ale jednak, też macie nierówne? Czy po przerwaniu karmienia wrócą do dawnego wyglądu? ![]() hmm wszystkiego jeszcze nie doczytałam jeszcze z ponad 10 stron do nadrobienia i więcej nie pamiętam, także pozdrawiam pozostałe mamuśkli i ich pociechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko że my jak sie gdzieś wybieramy lub wybieraliśmy to zawsze drogi nadrabiamy bo przecież tyle fajnych miejsc do zobaczenia po drodze ![]() Tak było tamtym razem - Monachium - Wenecja - jakieś 500 km. robimy to z palcem w du.. ![]() ![]() ![]() Z powrotem zaliczyliśmy jeszcze obiad nad jeziorem Garda ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Dilayla pytanko do Ciebie bo ty znawca jesteś ![]() kiedy najlepiej zacząc oswajac dziecko z konmi ![]() kiedy czas na nauke jazdy ![]() chyba jeszcze mamy czas na to ale chciała bym wiedziec. u nas w okolicy są 2 stajnie z konmi - można sie nauczyc na nich jezdzic , wypożyczyc itp. dorośli i dzieci, czy jest ryzyko dla małych dzieci ![]() tak sie zastanawiam z racji bliskości tych koników czy kiedyś nie zainteresowac nimi Gabi - może jej sie spodoba i odkryje w sobie pasje ![]() Mnie to jakoś omineło z braku czasu ale może teraz razem byśmy sie nauczyły ![]() ![]() Na razie jedyny kon o jakim marze żeby go ujezdzic to Ford Mustang rocznik 2000 ![]() ![]()
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak po prostu buty traktuję inaczej, bo cholernie drogie. Body można dostać 7miopak za 4 dychy fajny. I noszony dużo będzie, bo przynajmniej pół doby jednorazowo. Porty można używane kupić jak nowe. Ja np. żadnych spodni Daniowi poza dresami nowych nie kupiłam... A buty ponad stówę i na chwilę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadłam tylko, żeby napisać hej i pokazać co wymyśliło dziś ciekawego moje dziecię, tzn miejsce do zabawy ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=V8fEZAk7xWA http://www.youtube.com/watch?v=bo1hC_FBxk8 |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież kupujac sandały masz je tylko na 3miechy bo za rok beda za małe.Tak samo bedzie z innymi butami-kozaczki tylko na zimę,półbuciki tylko na wiosnę bo na jesień bedą już za małe.Co sezon to nowy but i tak to 18stki ![]() I tak masz dobrze bo masz chłopaka a oni mniej par butów potrzebują. Ja na teraz mam tylko adidasy, używane z ebaya. Z nowych butów to zakupiłam czarne lakierki do sukienek na wiosne, ale one z miękkich są to w nich nie da sie chodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ostatnio spodnie liczyłam, to chyba z 10 par mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ILE??? Kolejna szalona zębistka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu Agatki za ciepłe słowa o jej czołganiu się ![]() I dzisiaj już dół nieco mniejszy, no. A jak wczoraj Agu nie jadła nic prawie (a ja już blada ze strachu...), tak dzisiaj ładnie bardzo. I teraz nam się pory posiłków ułożyły od dawna tak: 8 - mleko (ilość różna, od 80 do 180ml) 11- słoiczek owocków 13- obiadek 17 -180 mleka 22-210 kaszki wypite Ale teraz też, zamiast 180 mleka o 17, zacznę może podawać kanapeczkę? Malutką, więc dopiję mlekiem, ale jednak. Ot, taki podwieczorek. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |||||
Zadomowienie
|
Witam!
Ja na chwilkę. Siedzę z bólem po leczeniu zęba. Zawsze tak mam jak znieczulenie schodzi. Ale mam też dobre wieści. Od paru dni jak mały kasłał to dawałam go w ciągu dnia częściej do łóżeczka i się nauczył sam siadać i siedzieć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego pokochałam Beskid Żywiecki pomimo że Śląski całe życie miałam bliżej. Tam jest mniej uzdrowiskowych lokali ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tam o ogrodniczkach nie myślę. Ogólnie stronię od takich sztywnych spodni. Wolę dawać mu dresy żeby miał pole manewru dla nóg i nic go sztucznie nie hamowało. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() U nas takie prawo. Jak emerytura nie pokrywa kosztów utrzymania to w pierwszej kolejności rodzina jest zobowiązana dopłacać a jak udowodni że nie ma z czego do gmina. ![]() Zmykam młodego kąpać. Narka ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-02-01 o 19:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej się chyba znudziło łażenie przy meblach. Bo obejdzie trochę i już buuuuuczy ![]() Cytat:
ja po domu nie zakładam butków ![]() Zakładam normalne skarpetki albo z absem ![]() Nie znalazłam tych Bartkowych, ale są prawie takie same jak te z Elephanten http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...roduct=1007209 Tylko tu sa tylko różowe (niestety) A tam i niebieskie i beżowe (które ja bym wzięła) i żólte i różowe i jeszcze jakieś ![]() Ale nad tymi z elephanten tez się zastanawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24781198] No właśnie, Kardashi, jakim cudem twoja długa córa nosi pajace 3-6? ![]() [/QUOTE] Niee wiem ![]() ![]() Ona ma już 73,5 cm ![]() N z Mothercare sa chyba większe te ubranka, bo z innych pajacy na 3-6 wyrosła z tych z mothercare jeszcze nie i nie zanosi się żeby szybko wyrosła ![]() Jutro jadę do koleżanki i jej miesięcznego synka ![]() Ciekawa jestem jak mój mały szubienik będzie się zachowywał ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Shadee kazała mi pokazać wam co dzisiaj dostała w prezencie od mamy
![]() Jak chce to niech ma no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Konto usunięte
|
ta 1 i ostatnia sa cuuuudne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Świetne ciuszki. Oj będzie mała strojnisia ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-02-01 o 19:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a kojarzycie z deichmanna serię butków bobby shoes? http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...60157100000551
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Napisłam to z przymróżeniem oka bo nie wiem kiedy przestaje dziecku rosnąć noga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie, wiecie może gdzie można nabyć legginsy dla dzieci? Nie widziałam na stronie rekids, ani 5 10 15...może w jakiś innych sieciówkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.