|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Jeśli chodzi o upławy, to zawsze warto pokazać się ginowi. Ja od początku ciąży mam bardzo dużo śluzu, ale zero pieczenia czy swędzenia czy dyskomfortu. Wiem, że wszystko jest ok, bo przed założeniem szwu miałam robiony wymaz z szyjki i wyszedł jałowy, choć lekarze chyba zakładali, że jakaś infekcja być musi, bo ten śluz i jego ilość podczas badań lekko ich zastanawiał.
A po założeniu szwu jest jeszcze gorzej ![]()
![]() |
#2312 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia carbonara = miodzio ! Dziekuje za pomysł na jutro ! do ginka ide za 2 tygodnie (pierwszy raz do nowego) wiec wtedy niech mnie obejrzy
![]() |
#2314 | |
Zadomowienie
|
makaron tagiatelle (takie długie wstążki) z sosem carbonara (taki śmietanowo-serowy z kawałkami boczku) ....
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() a masz przepis na carbonarę? bo ja kupuje w rest jak pisałam - ale jak masz sprawdzony przepis chętnie sama zrobie w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
jade po raz kolejny obejrzec lozko do sypialni
jak zamowimy to sie pochwale patrzcie jak sie pali nasza sortownia odpadow ![]() http://www.ostrow24.tv/film/pozar-sortowni-odpadow-mzo a dzisiaj tamtedy jechalam wlasnie jak zaczela plonac odwozilam mame z lumpka i sie zastanawialysmy co sie stalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
a carbonary nie robi sie ze smietana tylko z jajkiem i nie tagliatelle tylko spaghetti albo rigatoni
![]()
#2318 |
Zadomowienie
|
princi - wiem, wiem, ale ja z jajkiem (żółtkiem) surowym nie zjem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Wtajemniczenie
|
moje malenstwo mniej wiecej tak buszuje w brzuszku
![]() http://www.youtube.com/watch?v=YLW5q...eature=related
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Monia robie carbonare z makaronu spaghetti i najczesciej z tego przepisu
http://www.wielkiezarcie.com/recipe16534.html i czasem modyfikuje tez sery - plesniowy takze zdarzyło mi sie wsadzic, choć pewnie to profanacja ![]() ![]() a w ogole to czasem tez robie carbonare z torebki Knorra ![]() ![]() ![]() Kasia, ja tez chce takie szaleństwa ![]() Agus... to grubo się paliło ;/
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-01 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszecznie żem ciekawa co tam u niej rośnie w brzszku ![]() Kasia w CH mamy sklep tej firmy i tam kupiłam za 20zl uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i sosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-01 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
mam wyniki gluzkozy:
na czczo: 86 po dwóch godzinach: 103 czyli mieszczę się w normie... ufff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Moderatoreska
|
Hello
![]() Podczytuję Was ale nie mam dziś weny na pisanie, za dużo roboty mam, a już odpadam nic mi się nie chce :P Jeszcze muszę tapetę z jednej ściany zdrapać na szczeście po zmoczeniu łatwo schodzi więc się nie umęczę ![]() Zupkę zjedliśmy teraz czekam aż się ziemniaczki ugotują i będziemy jeść drugie danie ![]() Byłam dzis na morfologii, ciekawe jak tam moja hemoglobina ![]() W czwartek synal ma urodzinki, będzie w koncu nastolatkiem jak to mój synal mówi ![]() Mężul ma podjechać do auchana kupić mu cukierki do szkoły i na trening, imprezy żadnej mu nie robimy ze względu na remont , ale w rodzinnym gronie zjemy torcik, synal zdmuchnie świeczki. Prezent już dla niego idzie, bardzo chciał na gwiazdkę Fifę 11 na PSP ale wtedy kosztowała 150zł a teraz 100zł z przesyłką ![]() wiedziałam że spadnie z ceny po dwóch miesiącach ![]() Kurcze w nocy ładnie śpię, budzę sie tylko raz na siku i jestem tak niewyspana że szok, nie wiem chyba powinnam po 15godzin na dobę sypiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna powiedzieć, ze juz masz dorosłego faceta w domku ![]() Mój małż jest na poziomie Twojego synka (nie ubliżając synkowi) bo dzień bez Fify jest dniem stracony.. tylko ze na xboxie ![]() ![]() ![]() Nie ma nic gorszego jak siku w nocy !!!!! To jest horror ! Chyba zaczne spac w pampersach Monia, tak daję 30%... kalorie.......... ale zdarzało sie z 18% itez była jak najbardziej zjadliwa ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-01 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę (obym nie zapeszyła - odpukać przez lewe ramie) spania - ja nie sypiam - nerwobóle nie dają spać ![]() i buziak (oczywiście w czółko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- daisy - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj ale wy kochane jestescie ze tak ze mna czaekac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe moj Tż też marzy o fifie 11 ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() mój nie ma wcale PS2 ani PS3 - ostro z tym walcze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Co tam slychac??My dzisiaj mamy wizyte u gine ![]() ![]() moniqacchcecie zrobic wloska carbonare??no to z boczkiem,jajkami i spaghetti,a zreszta to juz princi wam podala przepis??!!ja smietany nie daje tylko ser parmigiano regiano
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-02-01 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dziękuje w imieniu synka ![]() Mój jakoś w Fifę woli grać na PSP niż na kompie, ma też fifę 10 na psp i teraz chce Fife 11 na psp, no kompie gra w inne gry teraz ma manię też na Euro Truck Symulator ![]() Jak nie piłka to samochody ![]() Cytat:
![]() Kochana ostatnio robiłam morfologię 3 tygodnie temu i miałam 11,7 a hematokryt 35,5 więc nie było źle ale to po braniu żelaza najniższe wyniki miałam 6 tygodni temu i były takie Hb 10,5 Ht 33,7 ponizej normy miałam jeszcze inne parametry oprócz tych np. krwinki czerwone. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety włoskiej nie zrobie bo tam jest to jajko - które ja generalnie nie trawie, więc musze się zadowalać podróbą polską - tylko mnie nie zlinczujcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- eweska - czyli jednak tak jak myślałam, po prostu mam ciut niżej, ale chyba nie będe musiała brać żelaza, bo to jeszcze w normie "odchyły" tak mi się z reszta wydaje ![]() dziewczyny jeszcze jedno pytanko - coś mi się strasznie łąpki zniszczyły - mam między palcami aż takie białe skorpupy-suche i czerwone plamy, szczypiące - albo przemroziłam, albo przemoczyłam ręce - co z nimi robić? jakiś krem? czy jakiś zabieg? aliczka? masakrycznie szczypią i bolą - nawet obrączki nie mogę mieć na palcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
mój mężu pożyczył od mojego brata PS3 i sie jara teraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda mi mężula całymi dniami w pracy, jeszcze przyjdzie do domku i remontuje to mu chociaż w tym pomogę, kładzie się późno spać, wcześnie wstaje, przecież on się zajedzie tą robotą, a kręgosłup jego tez nie jest w idealnym stanie, ma dyskopatię więc i bóle go też często męczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe no dokladnie moj Tż to nawet z corka bedzie gral ![]() ![]() Cytat:
![]() i juz przestancie pisac o jedzeniu ![]() Tż zaraz z pracy wroci i jedziemy na zakupy, chyba kupie sobie mandarynki lub pomarancza... i cos dobrego na chlebek i na obiad na jutro....no i moze dzidzi cos kupimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
Czesc babeczki!!!!
ja poki co wpadlam sie przywitac po weekendzie ![]() ![]() jem pomarancze i buszuje po allegro, bo szukam leginsy takei dosc grube, macie cos do polecenia?? moria, widze ze mialas akcje nie do pozazdroszenia, dobrze ze juz wszystko ok ![]() dzieki kochane za komentarze mojego brzusia, jak juz pisalam nigdy nei przypuszczalam ze bede sie chwalila tym jaki mam wielki brzuch ![]() mamaoptymistka.., ja monitoru tez nei kupuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
makaron moga byc swiderki ,do sosu potrzeba 2 cukinie te zielone (nie wiem czy sa teraz w Pl),2 marchewki,1 cebula,olej z oliwy ,sol i pieprz ,mozna dodac smietane . przygotowanie sosu:na patelni na goracy olej wrzucam cebulke pokrojona na drobniutko i ja podsmazam delikatnie ,nastepnie na grubszej tarce (oczka grubsze) takiej jak do ogorkow kiszonych,tarkuje cukinie i marchewki po czym dodaje do cebulki,mozna dodac troszke wody i tak podtusic kilka minuyt do miekkosci,dodac 2 lyzki smietanki,przyprawic,wsta wic makaron,po ugotowaniu makaronu wrzucic na patelnie i wymieszac z sosikiem warzywnym i Smacznego!!!! ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Ja tez lece sie przygotowywac,tez mamy zrobic zakupy no i pozniej wizyta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.