|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
może dlatego, że stać Ciebie tylko na wyjazdy autokarem w Orlando ![]()
![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
a sindbad? jechał ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Przyczajenie
|
ależ dyskusja rozgorzała... ja osobiście lubię jeżdzić autokarami funclubu na wakacje, nowe, nowoczesne z wygodami (barek, dvd itp.) -nie mam zaufania do tych tanich lotów i boję się latać... Zwłaszcza zimą nie polecam - już nasłuchałam się od swoich znajomych jak to koczowali na lotnisku, bo loty były odwołane czy opóźnione z powodu np. śnieżycy... a autokarem to zawsze się dojedzie w góry na ukochane narty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie też tak uważam ![]() no ale niestety dla lachrymy wycieczka/wczasy autokarem oznacza tylko jedno "że nie stać Cię na lot samolotem" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
Wybaczcie, ze się wtrącę, ale czy ktoś ma tu jakieś doświadczenia związane z biurem Aquamaris?
Co do dyskusji, to sądzę, że lachryma dobrze argumentuje swoje wypowiedzi. Również zajmuję się branżą turystyczną i wiem, że najwięcej skarg klientów tak naprawdę nie dotyczy biura podróży, tylko hotelu, który sami sobie wybieramy. Sądzę, że nie powinno się oczekiwać niczego po hotelu 3***, a już na pewno nie czystości i dobrego jedzenia. Owszem, trafiają się takie perełki, ale zdecydowanie rzadziej. Dlatego nim zdecydujemy się na hotel, warto poczytać opinie... Co do rozkładu lotów, to też nie jest zależne od biura podróży. Tak naprawdę godzina wylotu może się w każdej chwili zmienić, a moim zdaniem lepiej jak lot jest wcześniej, niż jak jest opóźniony. klarnetos - jeśli masz 6 tys. na zbyciu, to polecam wycieczki z Logostour. Profesjonalnie i zwiedzanie na naprawdę wysokim poziomie. Co do wycieczek autokarem, to myślę, że nie są ani złe, ani dobre. Jednak zawsze wybieram wycieczki lotnicze, bo po pierwsze, zaoszczędzam czas, po drugie, mój kręgosłup jest w stanie normalnie funkcjonować po takiej podróży, a po trzecie, sądzę, że latanie jest jednak bezpieczniejsze niż jazda autokarem na tak długiej trasie.
![]() |
#846 |
Przyczajenie
|
owszem loty lotnicze często zaoszczedzają czas turystów- tylko, że wtedy jedziemy w jedno iejsce i tam siedzimy, a jednak kiedy jedzie się autokarem to można wiele miast i zabytków zobaczyć po drodzę - ja osobiscie preferuję taką opcję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam zaufać TUI i wybrać się w podróż poślubną na Kos.
Czy ktoś ma złe doświadczenia z tym biurem..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#850 |
Szanelowa Madżesti
|
ja byłam z nimi w zeszłym roku na Gran Canari i jestem zachwycona za całokształt. Polecam szczerze!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hehe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym, że jadąc autokarem bądź samochodem więcej się zobaczy niż samolotem, ale polecam, widoki są naprawdę niezapomniane. Fakt, że trzeba się "trochę" pomęczyć, bo droga jest długa, ale warto. Polecam biuro podróży Tęcza, które organizuje wczasy właśnie autokarem - ja byłam bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#855 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() A wracając do biur podróży to czy któraś z was ma doświadczenie z last minute z dziećmi? warto próbować czy lepiej wcześniej zaplanować i kupić wczasy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
Można próbować, oczywiście z first minute masz większy wybór ofert rodzinnych. W last minute jest mniejsze pole wyboru, ale znacznie taniej.
![]() |
#857 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Większość, która źle ocenia biuro podróży, to ludzie, którzy nieodpowiednio dobrali hotel, być moze dlatego, że uważali, ze jednak ten tysiac czy 2 tys. to dużo i powinni być prawie, że adorowani. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#858 |
|
no właśnie cena :/ jak przeglądam oferty na stronie, to aż grzech nie skorzystać, ale z drugiej strony ja lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik na długo przed wyjazdem
![]() Deixisss, masz dużo racji moim zdaniem, ale żeby nie wdawać się w kłótnie, nie będę drążyć tego tematu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
|
Podejrzewam że tyle opinii o biurach ile wyjeżdżających osób.
To wszystko też zależy od oczekiwań i takiej wybredności klienta. U mnie wiele osób jest zadowolonych z wycieczek i wakacji organizowanych przez Itakę ale napewno znajdzie się osoba, która powie, że coś było niedograne. Korzystacie często z ofert Last minute? bo jak patrzę na niektóre to... nie dowierzam jak mogą być niskie ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Przyczajenie
|
pewnie, zawsze będzie ktoś zadowolony albo i nie... zawsze lepiej jednak zobaczyć jednak jakie opinie przeważają albo które zażalenia się powtarzają - i zapytac samego siebie czy dla nas byłby to bardzo wielki problem - jeśli tak to lepiej nie ryzykować... ja wole sprawdzone biuro, a na swoje nie mam na co narzekać, a jeździłam już pare razy i moi znajomi zresztą też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
ja od 4 lat korzystam wyłącznie z last minute i jak na razie tylko raz się nacięłam ale nie cenowo tylko problem miałam z biurem podróży ale to zupełnie inny temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
przygodę z wyjazdami rozpoczełam w 2007roku i tylko lasty, nawet 3miesiące przed wylotem rok temu w lutym była w Itace ofera Last, jak będzie w tym roku, nie wiem, ale planuje Turcję Bodrum lub Cesme z Itaką we wrześniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
BAN stały
|
Czasami można super lasta sobie ustrzelić w takiej cenie, że się oczy przeciera ze zdumienia. Ja np poleciłam kiedyś mojej koleżance BP z którym ja latam i ona sobie za jakieś marne grosze znalazła wycieczkę do Egiptu. Wróciła zachwycona, nie dość, że wreszcie zobaczyła piramidy to jeszcze zmieściła się ze wszystkim jakoś w 1300 czy 1400 zł. A pamiątek przywiozła całe mnóstwo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Rozeznanie
|
Egipt jest super ! Ja byłam z Triadą...W Tunezji byłam z TUI, a Maroko z Neckermannem i nie narzekam. Za to Turcji nikomu nie polecam, z żadnym biurem. Mnie się nie podobało.
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
A ja Turcję właśnie polecam. Kwestia odpowiedniego doboru miejsca.
![]()
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
Ale np. do Egiptu ja na własną rękę bym się bała. Włochy to trochę co innego.
![]() |
#867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Rozeznanie
|
Ja się odnoszę do wakacji, na które się lata samolotem. Może dlatego, że nie wyobrażam sobie spędzić więcej niż 5 godzin w samochodzie/autokarze(kręgosłup mi szwankuje). Takie low-costowe wyprawy nie wszystkim odpowiadają...
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja też o takich własnie mówię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.