Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 16:26   #841
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
i nie wysilaj się z odpisywaniem na moje posty bo nie będę tego czytać, ignoruję Ciebie i Twoje wymyślone historyjki. Może kiedyś zdobędziesz tą wymarzoną pracę w szeroko pojętej turystyce, albo otworzysz filię biura ITAKA i uda ci sie choć raz wyjechać za granicę
strasznie pała przez Ciebie zazdrość.
może dlatego, że stać Ciebie tylko na wyjazdy autokarem w Orlando
Stary 2010-12-28, 19:02   #842
kasiabasia007
Przyczajenie

a sindbad? jechał ktoś?

kasiabasia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 23:07   #843
evabiedrona87
Przyczajenie

ależ dyskusja rozgorzała... ja osobiście lubię jeżdzić autokarami funclubu na wakacje, nowe, nowoczesne z wygodami (barek, dvd itp.) -nie mam zaufania do tych tanich lotów i boję się latać... Zwłaszcza zimą nie polecam - już nasłuchałam się od swoich znajomych jak to koczowali na lotnisku, bo loty były odwołane czy opóźnione z powodu np. śnieżycy... a autokarem to zawsze się dojedzie w góry na ukochane narty
evabiedrona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 23:37   #844
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evabiedrona87 Pokaż wiadomość
ależ dyskusja rozgorzała... ja osobiście lubię jeżdzić autokarami funclubu na wakacje, nowe, nowoczesne z wygodami (barek, dvd itp.) -nie mam zaufania do tych tanich lotów i boję się latać... Zwłaszcza zimą nie polecam - już nasłuchałam się od swoich znajomych jak to koczowali na lotnisku, bo loty były odwołane czy opóźnione z powodu np. śnieżycy... a autokarem to zawsze się dojedzie w góry na ukochane narty

dokładnie też tak uważam
no ale niestety dla lachrymy wycieczka/wczasy autokarem oznacza tylko jedno "że nie stać Cię na lot samolotem" :roll eyes:
Stary 2011-01-10, 09:52   #845
darla13
Rozeznanie

Wybaczcie, ze się wtrącę, ale czy ktoś ma tu jakieś doświadczenia związane z biurem Aquamaris?

Co do dyskusji, to sądzę, że lachryma dobrze argumentuje swoje wypowiedzi. Również zajmuję się branżą turystyczną i wiem, że najwięcej skarg klientów tak naprawdę nie dotyczy biura podróży, tylko hotelu, który sami sobie wybieramy. Sądzę, że nie powinno się oczekiwać niczego po hotelu 3***, a już na pewno nie czystości i dobrego jedzenia. Owszem, trafiają się takie perełki, ale zdecydowanie rzadziej. Dlatego nim zdecydujemy się na hotel, warto poczytać opinie...
Co do rozkładu lotów, to też nie jest zależne od biura podróży. Tak naprawdę godzina wylotu może się w każdej chwili zmienić, a moim zdaniem lepiej jak lot jest wcześniej, niż jak jest opóźniony.
klarnetos - jeśli masz 6 tys. na zbyciu, to polecam wycieczki z Logostour. Profesjonalnie i zwiedzanie na naprawdę wysokim poziomie.
Co do wycieczek autokarem, to myślę, że nie są ani złe, ani dobre. Jednak zawsze wybieram wycieczki lotnicze, bo po pierwsze, zaoszczędzam czas, po drugie, mój kręgosłup jest w stanie normalnie funkcjonować po takiej podróży, a po trzecie, sądzę, że latanie jest jednak bezpieczniejsze niż jazda autokarem na tak długiej trasie.
Stary 2011-01-10, 10:49   #846
evabiedrona87
Przyczajenie

owszem loty lotnicze często zaoszczedzają czas turystów- tylko, że wtedy jedziemy w jedno iejsce i tam siedzimy, a jednak kiedy jedzie się autokarem to można wiele miast i zabytków zobaczyć po drodzę - ja osobiscie preferuję taką opcję poza tym na takie tasy jada wykwalifikowani i doświadczeni kierowcy - bardzo często z swietnym humorem, i atmosfera kiedy jedzie się z ludźmi, zwiedzamy razem wymieniamy poglądami jest iście swojska to też jest ważne, żeby dobrze się bawić, na luzie na urlopie
Stary 2011-01-10, 10:53   #847
wika82
Zakorzenienie

Ja postanowiłam zaufać TUI i wybrać się w podróż poślubną na Kos.
Czy ktoś ma złe doświadczenia z tym biurem..?
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 11:06   #848
darla13
Rozeznanie

Cytat:
owszem loty lotnicze często zaoszczedzają czas turystów- tylko, że wtedy jedziemy w jedno iejsce i tam siedzimy, a jednak kiedy jedzie się autokarem to można wiele miast i zabytków zobaczyć po drodzę - ja osobiscie preferuję taką opcję poza tym na takie tasy jada wykwalifikowani i doświadczeni kierowcy - bardzo często z swietnym humorem, i atmosfera kiedy jedzie się z ludźmi, zwiedzamy razem wymieniamy poglądami jest iście swojska to też jest ważne, żeby dobrze się bawić, na luzie na urlopie
Prawda, że autokarem więcej się widzi, ale na miejscu jest też możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych. Co kto lubi, ale ja jestem typem samotnika i np. cenię sobie prywatność, nie potrafiłabym spać w pełnym autokarze
Stary 2011-01-11, 13:36   #849
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie też tak uważam
no ale niestety dla lachrymy wycieczka/wczasy autokarem oznacza tylko jedno "że nie stać Cię na lot samolotem" :roll eyes:
kolejna wypowiedź, która potwierdza Twoje problemy czytania ze zrozumieniem
Stary 2011-01-11, 14:49   #850
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam zaufać TUI i wybrać się w podróż poślubną na Kos.
Czy ktoś ma złe doświadczenia z tym biurem..?
ja byłam z nimi w zeszłym roku na Gran Canari i jestem zachwycona za całokształt. Polecam szczerze!!!

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 19:49   #851
evabiedrona87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez darla13 Pokaż wiadomość
Prawda, że autokarem więcej się widzi, ale na miejscu jest też możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych. Co kto lubi, ale ja jestem typem samotnika i np. cenię sobie prywatność, nie potrafiłabym spać w pełnym autokarze

hehe ja akurat nie mam problemów ze spaniem w autokarze tym bardziej, że są wygodne siedzenia, dużo miejsca, klima - ale jak nie można spać to też nie ma problemu - jest dvd, i co może Cię bardziej zainteresuje nawet barki hihi podobno tymi autokarami z funclubu nawet piłkarze LECHA Poznań urzędują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 14:31   #852
Hanaka
Raczkowanie

Zgadzam się z tym, że jadąc autokarem bądź samochodem więcej się zobaczy niż samolotem, ale polecam, widoki są naprawdę niezapomniane. Fakt, że trzeba się "trochę" pomęczyć, bo droga jest długa, ale warto. Polecam biuro podróży Tęcza, które organizuje wczasy właśnie autokarem - ja byłam bardzo zadowolona
Hanaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 12:55   #853
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Pod warunkiem, że masz czas i nie masz choroby lokomocyjnej. Ja nienawidzę autokarów, zazwyczaj dziwnie w nich pachnie i na samą myśl o takim sposobie podróżowaniu jest mi słabo. Samolot to oszczędność czasu, oznacza mniejsze zmęczenie itp itd. A przed koczowaniem na lotnisku mozesz się zabezpieczyć kupując odpowiednie ubezpieczenie.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 13:35   #854
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że masz czas i nie masz choroby lokomocyjnej. Ja nienawidzę autokarów, zazwyczaj dziwnie w nich pachnie i na samą myśl o takim sposobie podróżowaniu jest mi słabo. Samolot to oszczędność czasu, oznacza mniejsze zmęczenie itp itd. A przed koczowaniem na lotnisku mozesz się zabezpieczyć kupując odpowiednie ubezpieczenie.
Zgadzam się.
Stary 2011-01-14, 16:36   #855
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
ja też się zgadzam z autokarami mam problem ogromny, dojazdy do szkoły to była dla mnie istna katorga, więc dopóki mam wybór wolę samolot... Nie wyobrażam sobie podróży autobusem dłuższej niż te 20-30 minut, które jeździłam...
A wracając do biur podróży to czy któraś z was ma doświadczenie z last minute z dziećmi? warto próbować czy lepiej wcześniej zaplanować i kupić wczasy?
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 17:31   #856
darla13
Rozeznanie

Można próbować, oczywiście z first minute masz większy wybór ofert rodzinnych. W last minute jest mniejsze pole wyboru, ale znacznie taniej.
Stary 2011-01-14, 18:34   #857
Deixisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klarnetos Pokaż wiadomość
Z całego serca NIE POLECAM biura podróży ITAKA. Byliśmy z tego biura w Izraelu i Jordanii - oszustwo jedno wielkie!!!
Jeeej, jeeeej, ja za każdym razem wyjeżdżam z Itaką i takich numerów nigdy nie miałam. rezydenci zawsze pomocni, zwarci, gotowi...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Ma prawo a Ty z góry pisałaś że " najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba..." pamiętaj że są ludzie dla których ten "tysiak" to duża kwota i odkładają to latami żeby się wyrwać na wczasy.... po co takie dogadywanie???? Skoro ktoś wrócił niezadowolony z Itaką, to uszanuj to.... i oby Tobie się to nie przytrafiło
Takie osoby najczęściej sa zadowolone z wyjazdu, nie kłócą sie np. o to, ze posiłek w snack barze został podany 2 min. po czasie - z tym się spotkałam. Wg mnie najgorsi są, że się tak wyrażę, nowobogaccy, którzy uważają, że jak zapłacą 2-3tysiące to obsługa powinna koło nich skakać, szkoda, ze jeszcze nie nosić na rękach. I te awantury tak naprawdę o nic. jak wspomniałam byłam świadkiem, kiedy jakas baba wykłócała się z kelnerem o to, ze posiłek został podany minimalnie (kilka min.) po czasie. Oczywiście niekulturalne odzywki do kelnera (oczywiście po polsku ) i późniejsze krzyki. kelner przeprosił a ta nadal roztrząsa. Straszne.
Większość, która źle ocenia biuro podróży, to ludzie, którzy nieodpowiednio dobrali hotel, być moze dlatego, że uważali, ze jednak ten tysiac czy 2 tys. to dużo i powinni być prawie, że adorowani.

Cytat:
Napisane przez klarnetos Pokaż wiadomość
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej zacząć korzystać z ofert mniejszych biur, które dopiero pozyskują klientów, a zatem zależy im, aby klienci wracali zadowoleni.
Albo w ogóle nie wrócili bo takie biuro zbankrutuje w międzyczasie.

Deixisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 13:26   #858
Mycha84

no właśnie cena :/ jak przeglądam oferty na stronie, to aż grzech nie skorzystać, ale z drugiej strony ja lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik na długo przed wyjazdem

Deixisss, masz dużo racji moim zdaniem, ale żeby nie wdawać się w kłótnie, nie będę drążyć tego tematu Powiedz lepiej dokąd wyjeżdżałaś, gdzie Ci się podobało najbardziej itd
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 12:25   #859
GOcha79

Podejrzewam że tyle opinii o biurach ile wyjeżdżających osób.
To wszystko też zależy od oczekiwań i takiej wybredności klienta.
U mnie wiele osób jest zadowolonych z wycieczek i wakacji organizowanych przez Itakę ale napewno znajdzie się osoba, która powie, że coś było niedograne.

Korzystacie często z ofert Last minute? bo jak patrzę na niektóre to... nie dowierzam jak mogą być niskie ceny.
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 20:18   #860
evabiedrona87
Przyczajenie

pewnie, zawsze będzie ktoś zadowolony albo i nie... zawsze lepiej jednak zobaczyć jednak jakie opinie przeważają albo które zażalenia się powtarzają - i zapytac samego siebie czy dla nas byłby to bardzo wielki problem - jeśli tak to lepiej nie ryzykować... ja wole sprawdzone biuro, a na swoje nie mam na co narzekać, a jeździłam już pare razy i moi znajomi zresztą też
Stary 2011-01-24, 21:14   #861
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez GOcha79 Pokaż wiadomość
Korzystacie często z ofert Last minute? bo jak patrzę na niektóre to... nie dowierzam jak mogą być niskie ceny.

ja od 4 lat korzystam wyłącznie z last minute i jak na razie tylko raz się nacięłam ale nie cenowo tylko problem miałam z biurem podróży ale to zupełnie inny temat

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 07:31   #862
adela50
Wtajemniczenie

przygodę z wyjazdami rozpoczełam w 2007roku i tylko lasty, nawet 3miesiące przed wylotem rok temu w lutym była w Itace ofera Last, jak będzie w tym roku, nie wiem, ale planuje Turcję Bodrum lub Cesme z Itaką we wrześniu
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 12:08   #863
Gisia_00
BAN stały

Czasami można super lasta sobie ustrzelić w takiej cenie, że się oczy przeciera ze zdumienia. Ja np poleciłam kiedyś mojej koleżance BP z którym ja latam i ona sobie za jakieś marne grosze znalazła wycieczkę do Egiptu. Wróciła zachwycona, nie dość, że wreszcie zobaczyła piramidy to jeszcze zmieściła się ze wszystkim jakoś w 1300 czy 1400 zł. A pamiątek przywiozła całe mnóstwo!
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 15:21   #864
darla13
Rozeznanie

Egipt jest super ! Ja byłam z Triadą...W Tunezji byłam z TUI, a Maroko z Neckermannem i nie narzekam. Za to Turcji nikomu nie polecam, z żadnym biurem. Mnie się nie podobało.
Stary 2011-01-26, 15:34   #865
Deixisss
Raczkowanie

A ja Turcję właśnie polecam. Kwestia odpowiedniego doboru miejsca.

Stary 2011-01-28, 17:28   #866
Deixisss
Raczkowanie

Ale np. do Egiptu ja na własną rękę bym się bała. Włochy to trochę co innego.

Stary 2011-01-28, 17:42   #867
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kowalicho Pokaż wiadomość
Biura Podróży biorą strasznie dużo pieniędzy!!! Same sobie zorganizujcie podróż ! Byłem niedawno z żoną i dzieciakami w Rzymie, coś niesamowitego ! Największe wrażenie zrobiło na nas Koloseum no i oczywiście Watykan. Znaleźliśmy świetny duży apartament w samym centrum, namiary na dziewczynę która to organizuje: olaressa@hotmail.com, tel. włoski: (jest Polką) +393486621941. Naprawdę polecam! Niezapomniane przeżycia, musimy tam wrócić!
Nie jest prawdą, że na własną rękę jest taniej. Biuro przeważnie dostaje spore zniżki w ramach współpracy z hotelami, tak samo dużo zaoszczędza się na przelocie czarterowym.
Stary 2011-02-01, 10:34   #868
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest prawdą, że na własną rękę jest taniej. Biuro przeważnie dostaje spore zniżki w ramach współpracy z hotelami, tak samo dużo zaoszczędza się na przelocie czarterowym.
Nie jest prawda i to co Ty piszesz Sporo podróżuję i zazwyczaj jednak bez pośrednika bywa taniej, choć oczywiście nie jest to regułą - wszystko zalezy od miejsca podróży
Stary 2011-02-01, 12:28   #869
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Nie jest prawda i to co Ty piszesz Sporo podróżuję i zazwyczaj jednak bez pośrednika bywa taniej, choć oczywiście nie jest to regułą - wszystko zalezy od miejsca podróży
Ja się odnoszę do wakacji, na które się lata samolotem. Może dlatego, że nie wyobrażam sobie spędzić więcej niż 5 godzin w samochodzie/autokarze(kręgosłup mi szwankuje). Takie low-costowe wyprawy nie wszystkim odpowiadają...
Stary 2011-02-01, 14:19   #870
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się odnoszę do wakacji, na które się lata samolotem. Może dlatego, że nie wyobrażam sobie spędzić więcej niż 5 godzin w samochodzie/autokarze(kręgosłup mi szwankuje). Takie low-costowe wyprawy nie wszystkim odpowiadają...

Ale ja też o takich własnie mówię Żadna siła nie zmusiłaby mnie do podróżowania autobusem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości