|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
ooo i byla mowa o rajstopach z lidla , ja bylam dzisiaj i kupilam 2 sztuki biale i rozowe, i 2 paczki skarpetek, rozowe i niebieskie, szkoda ze te spiworki byly tylko rozowe i niebieskie, bo ja bym bezowy chciala, kupilam tez chusteczki z pampers senstive za 23zl.. pampersow podobnie jak u was, u mnie nei bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko nie pomyślcie że cycki mi wiszą do pasa że mały mnie po nich kopie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak słodko że masz dwóch maluchów to było moje marzenie może się spełni następnym razem ![]()
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wogole to mam juz fotelik do wozka z adapterami ![]() ![]() ![]() ![]() nowy 370zl kosztuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kolezanka urodziłą wczoraj 4040 i 57 cm masakra jakie duze te dzieci... jak my to powypychamy na świat... Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czytałąm ze w tym roku wiosna bedzie bardzi szybko juz marzec bedzie wiosenny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
w piątek wizyta ![]() ![]()
![]() |
#2378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Niedawno sie obudzilam po krotkiej drzemce i dostalam krwotoku z nosa!!! Wczesniej tylko troche krew mi leciala a dzisiaj to jakas masakra. Chcialam wydmuchac nos i poczulam, ze cos bardzo mokro mi sie w jednej dziurce zrobilo, wstalam z lozka przetarlam nos odruchowo reka a reka cala we krwi!! Na szczescie udalo mi sie to opanowac. I chyba juz znam przyczyne, mysle, ze to nie zaden niedobor witamin ani suche powietrze tylko nerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zadomowienie
|
matallewar (doszlam do strony gdzie pisalas o chorobie Lesniewskiego) zycze zdrowia i sily, rowniez tobie jako osobie najblizszej, sama wiem co to za swinstwo, bo u mnie podejrzeali to samo, cale szczesciew skonczylo sie na zespole jelita drazliwego, ale od 16 roku zycia sie z tym borykam, teraz w ciazy nie moge prac lekow, poki co jest ok.. ale boje sie tego horroru po raz kolejny ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
ja tylko sie przywitac bo biegne dalej, przyszlam z pracy i jedziemy do znajomych zobaczyc dzieciaczka, napisze pewnie wieczorkiem a kiedy was doczytam to nie wiem, tyle naskrobalyscie...
![]() sie przypominam cobyscie o mnie nei zapomnialy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie bedzie chciało przestac leciec to pochyl sie lekko doprzodu i ściśnij nos mocno na jakas minute albo 2 i powinno przestac.
![]() |
#2383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2385 |
Zadomowienie
|
Hej, hej jestem już po USG i passa na dziewczynki nie została przerwana
![]() ![]() Mój mąż nadal ma nadzieję, że wyrośnie jej ogonek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ![]() faktycznie passa chłopieca na wątku została przerwaqna ![]() ![]()
![]() |
#2387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo do konca nie poznasz czy kopie raczka czy nózką, (przynajmniej na tym etapie, bo jak juz jest wieksze to ja np czułam ze to pięta ![]() może kopać nad pępkiem nogą jesli jest główkowo ułożone, a jesli miednicowo to rączką smyra śpiąca jestem a mężula jeszcze nie ma jakies ważne spotkanie ma ![]() ciekawe do której mu zejdzie ??? ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Weredka ![]() ![]() ![]() witam w gronie księżniczek !!!!!!!!! ![]() będziemy mieć dwie słodkie panieneczki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MoniaK z tym zwolnieniem sytuacja u mnie nieciekawa bo jak pojde na zwolnienie do konca ciazy to przymusowo wysla mnie na macierzynski nawet 11 tygodni szybciej i w dodatku moga mi za niego nie zaplacic. Owszem daja tu zasilki ale zanim przejdzie sie przez procedure to troche czasu minie a za pieniadze z MA (to sa pieniadze od panstwa, dotaje sie je zamiast macierzynskiego jesli przepracowalo sie w UK jakis tam czas u roznych pracodawcow- bo zeby dostac normalny macierzynski trzeba przepracowac 26 tyg bez przerwy do 15 tyg przed wyznaczona data porodu- i nie kwalifikuje sie do normalnego macierzynskiego). Tyle ze za MA dostane tyle kasy, ze nie ma szans zebym siebie i dziecko utrzymala. Dlatego bede pracowac tak dlugo jak dam rade, z reszta warunki w pracy sie poprawily bo mam mniej obowiazkow i nie ma juz lodowatych przeciagow, cieplej na dworze sie zrobilo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | ||
Zakorzenienie
|
To ja kolejną fanką makaronu jestem
![]() Dzisiaj też robiłam makaron - ze szpinakiem i kurczakiem. A na pierwsze była zupa-krem z groszku. Czyli obiadek na zielono ![]() Aliczka - uśmiałam się z historii rodzinnej ![]() ![]() Cytat:
Główny bohater jest zawsze ten sam. Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ A ja jutro mam wizytę u gina ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
Cześć babulki!
Ja już po dopieszczaniu i pysznym sushi - jejku jak mi tego brakowało ![]() ![]() Powoli Was nadrabiam ale muszę już napisać, bo się wkuuuurzyłam!! Dostałam wiadomość z Dino, no że jednak nie mają tego wózka w wybranych przeze mnie kolorach ![]() ![]() No i znów jestem bez fury więc rozpoczynam poszukiwania ![]() Byłam dziś w Dino ale nie miałam za dużo czasu więc tylko przeszłam obok wózków, zatrzymałam się tylko przy spacerówce XA i rzeczywiście duuży ten wózek... Chyba się tam przejadę jutro jeszcze raz i dokładnie oblookam każdy model. Przede wszystkim chcę bo boję się o dzidzię, że mi utknie w kanale i ktoś mi będzie małą na siłę wyciskał no i mam też wskazania, ogólnie po IV powinna być cesarka na życzenie ale w większości szpitali nawet o tym nie słyszeli ![]() ![]()
#2391 |
Zadomowienie
|
moniqac, daisy, wlasnie moje uplawy nie swiadczyly o tym, ze sie cos dzieje, na samolocie lekarz powiedzial, ze mu to na drozdzaki wyglada, mimo,ze nie bylo grudek.
eweska, barszcz czerwony podobno poprawia hemoglobine, moze kladz sie po poludniu na drzemke, to super sprawa , ja sie wogole jeszcze dziwie, ze dasz tak wszystko rade. matall, u mnie jest knflikt serologiczny, odczyn coombasa dlatego czesto mam robiony vanes, pewnie Ci sie nie nalezy nic od panstwa tak samo jak mi, mnie w ciazy ze stazu wykopali, nawet odwolanie do wojewdy nic niedalo, takie polskie prawo. martynka, krwawienie z nosa w ciazy to norma, lekarz mi na to zalecil 2x1 przez 7 dni rutinoscorbin. weredka, gratki dla ciebie, i mla naprawde duza. listopadowa, bedziemy trzymac kciuki, dobrej mysli badz.
#2392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja apeluje, że od jutra zaczyna sie passa chłopców bo ja ide na wizyte i mają sie potwiedzić piękne okrągłe jajka i siusiak ![]() ![]() Czekam już na koleżankę, bede robić kawe z bitą śmietaną i posypką czekoladową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
Grazin, tez mam wizyte w piatek i nie moge sie doczekac.
![]()
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
moria ale pod koniec lutego to juz przeciez nie długo ?????????????
nie chcesz poczekać, przeciez teraz i tak Wam jeszcze nie potrzebny ten wózek ![]() mężu jedzie ![]() głodna jestem ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-01 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
no i nadrobilam!!!
gratuluje dziewczynek ![]() i powodzenia na usg kobitki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Grazin, Ty cały dzien sprzatasz !! ?? Crazy Eweska... hahaha nie pomyslalam, ze Ci wisi biust jak u rasowej krasuli hahah Mamaoptymistka, nie znałam takiego zabiegu ! Super prosty. To ma byc taki zwykły cukier ??
![]() |
#2399 |
Wtajemniczenie
|
rozmawialiśmy wcześniej o założeniu firmy przez niego ale myślałam że z tym poczeka.
mamy 10 tysięcy oszczędności ale on chce te pieniądze dać również na rozruch firmy, podobno ma odłożoną jakąś kasę o której ja nie wiem. wczoraj wieczorem się z nim pokłóciłam bo powiedział że to że nie mamy pieniędzy ani mieszkania to moja wina bo gdybym inaczej zachowywała się w stosunku do jego matki to dałaby nam 170tysięcy i żylibyśmy sobie jak pączki w maśle jak stwierdził. był u rodziców i znów zaczęło się to samo odzywał się tylko na 5 minut bo musiał z mamą rozmawiać nie miał czasu na smsy nie odpisywał...ryczeć mi się chce jak o tym pomyślę a najgorsze jest to że uważa że to ja jestem winna a w sobie nie widzi nic złego
#2400 |
Zadomowienie
|
Weredka gratuluję księżniczki
![]() Coś w tym jest ,że jakoś ostatnio rodzą się duże dzieciaczki. Moja koleżanka 22.01 urodziła córę 3600 i 59 cm a sama jest jak szczypior chuda i nie za wysoka jakieś 160 cm a jej mąż również
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.