|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
ja tez sie zdrzemnelam
Dziewczyny tez Wam tak pepek wywalilo
|
#2402 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
I powiem Wam ze o tej rodzince byl serial dokumentalny "2+8" i nawet sobie niezle radzili z wychowaniem takiej gromadki,mamuska byla niezle z organizowana. Widzialam zapowiedzi ze teraz ma byc ciąg dalszy "1+8" bo rodzice sie rozwiedli,ale jeszcze nie widzialam ani jednego odcinka. |
|
|
|
|
#2403 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy a powiedz mi to że on ma 28 lat nie ma wpływu na pokl??
bo chyba beneficjentem może być tylko osoba do 25 roku życia
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() nadrobiłam mężu pojechał do lidla, ale wątpię, że jeszcze dostanie jakieś pampersy. jedyny lidl w mieście u nas.coś czuję, że i mnie udzieli się passa córeczek i we wtorek okaże się, że noszę dziewczynkę. hihi tym bardziej, że na liście mam majowych wokół mnie niebiesko (nade mną i pode mną chłopaki) i tak jakoś pasuje przy mnie kolor różowy. zresztą same zobaczcie miałam wczoraj wizytę u gina i wszystko jest ok. nie wiem, tylko czemu do kontroli mam przyjść już za 2tygodnie. zawsze co miesiąc była wizyta. oczywiście znowu infekcję mam, ale to już normalne i znowu nystatyna ![]() obawiałam się glukozy ale wyniki ok. przed 84, a po 109. więc mogę nadal wsuwać słodycze ![]() a no i jestem zadowolona, bo zaczynałam ciążę z wagą 52kg i nie dobiłam do 60. moja waga to 59,9 hahaCytat:
TheXanthippe również gratuluję córci
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-01 o 18:23 |
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wiecie co.... mnie chyba opłetało
![]() wczoraj wpadłam na pomysł ze zrobię milion pięćset pierogów w 5 różnych wersjach i zamroże choć nhigdy w zyciu pierogow nie lepiłam, ale stwierdziałam ze bedzie na gorsze czasy jak dzidzia bedzie juz z nami a mi sie nie bedzie chciało obiadów gotowac czytałam kiedys o tym , ze na tym etapie ciąży kobieta chce uwić gniazdko, i dlatego chcemy wszystko remontowac, przekładamy ciuszki 10 razy dziennie sprzatamy i lepimy pierogów jakby miał nastapic koniec świata wiec chyab nie jestem kompletnie szajbnięta?
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
jeny przecież wiem
. tym bardziej, że ponad 3miesiące przede mną jeszcze. myślałam, że już dawno dobiłam
|
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
coraz bardziej go wypychaCytat:
![]() a propo wagi, to mi bardzo pięknie idzie... do przodu 69 juz... aż się boję ile bede wazyc w 9 miesiacu,a le to przez to ze tak bardzo kocham słodycze;(
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Wam dziewczyny za te kolejne chyba ze 2 kg!!
Przez Wasze dzisiejsze zachciewajki makaronowe ja po prostu musiałam go zrobić Od rana tzn od południa sprzątałam bo tak ładnie wiosennie się zrobiło mimo chłodu. I dopiero o 16 przypomniało mi się, że trzeba też coś zjeść. Młodemu zwinęłam parę naleśników a teraz poprawiam Waszym makaronem z sosem, tak w nawiasie to pychaaaaaaaaa jest! Weredka gratuluje dziewczynki
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie to juz stare beda
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No własnie już się kłócicie z powodu pieniędzy a co będzie jak ich na prawdę zupełnie zabraknie. Oby mu ten interes wypalił bo kiepsko to widzę .... a w stosunku do Ciebie to nie ma za wielkich skrupułów, mówiąc Ci takie rzeczy
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz Ci wszystko mówie. Faktycznie grupą priorytetową w POKL są - osoby ponizej 25 r.ż, osoby powyzehj 45 r.ż, osoby bezrobotne, niepełnosprawne, kobiety i osoby zamieszkujące obszary wiejskie, gminy miejsko-wiejskie i miasta do 25 tys mieszkańców. Może się zdarzyc, że jakas instytucja założy sobie, że jej projekt skierowany jest tylko i wyłącznie np: do osób bezrobotnych i poniżej 25 r.ż (albo do jakiejś innej grupy docelowej w ww. priorytetów) Jednakże rzadko się tak zdarza, że są takie ścisłe obostrzenia. Najczęściej jest w ten sposób, że projekt skierowany jest np. do wszystkich mieszkanców czewy albo do wszystkich mieszkanców woj., sląskiego albo do powiatu myszkowskiego itd itd (to oczywiscie przykłady) a osoby, które spełniają jakiekolwiek kryterium z grupy priorytetowej, dostają po prostu dodatkowe punkty na ocenie merytorycznej wniosku. I tyle. Jeśli chodzi o woj. śląskie, moja agencja, w której pracowałam w czewie, zajmowała się m.in wdrażaniem 6.2 Obecnie też pisali wniosek do WUP-u, ale wyniki na sląsku mają się pojawić pod koniec I kwartału br. także wówczas wyjaśni się do kogo Twoj TŻ ma sie zgłosić oraz jakie wymogi należy spełniać u konkretnego operatora.Mam nadzieje, że w miarę przystępnie wytłumaczylam... Na pewno jest tak jak mówię, bo "siedzę" w branzy dotacji od dnia wejscia PL do UE czyli juz prawie 7 latek, a w pracy m.in zajmuję się oceną wniosków i biznes planów do 6.2 - wiec, uwierz mi, że tak jest Przecież muszę znać regulamin Musi próbować, tylko trzeba się jeszcze wstrzymać bo nie wiadomo do kogo aplikować. I jeszcze jedna wazna sprawa - absolutnie nie można założyc dz. gosp. wczesniej aniżeli po wynikach całego procesu rekrutacji (trwa on ok 3msc) Cytat:
|
|
#2415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o moja wage to ciage idzie do gory, na ostatniej wizycie bylo 8 na plusie !!teraz jest pewnie wiecej,ale ze nie mam wagi w domu to trzymam sie tych osmiu
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie kto ma jnakies pomysly?? ja myslalam o warzywkach własnie i pierogi, kluski z dziurką i kopytka z serem no
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Nie mam czasu niestety dzisiaj. Nawet, żeby Was poczytać. Nadrobię wszystko jutro Wpadłam tylko prosić o kciuki za jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że dzidziuń ładnie się nastawi i wszystko nam pokaże![]() ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widziałam znia wywiad i powiedziała ze ich drogi po prostu si erozeszły... i nie bedzie tego johna winic za rozpad małzeństwa ale faktem jest ze on ma teraz mlada babeczke a ona nie mimo ze przypisywali jej juz nie jeden romans
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W I trymestrze mama do mnie przyjechała i narobiła mi wiele dań i pomroziła, fasolkę po bretońsku pierogi, rolady W niedzielę z powodu gigantycznego lenistwa własnie z zamrażarki wyciągnęłam kilka gotowych dań i spokój. Od jakiegoś czasu jak kupię filety z kurczaka lub mięso na rolady to od razu rozbijam i przyprawiam, potem jak rozmrożę to szybko udaje się zrobić obiadek. Pierogi to wspaniały pomysł, na święta zrobiłam 120 i nie miałam więcej siły więc chyba to milon pięćset musisz już zacząć lepić ![]() Na jarzynówkę też warto mieć już w zamrażarce pokrojone warzywka.
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga zjadlabym sobie knedle z truskawkami
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ulepie milion pięścet to zrobie paczki i wam powysyłam:P
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze pisalyscie o pierogach,a ja je uwielbiam tonami moglabym jesc
Chyba bede musiala zadzwonic do mamusi zeby mi conieco zrobila
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam ochote na cos z malinami
pierogi np![]() kurcze kiedy beda super malinki jagody truskawki io chocby pomidiry smakujace jak pomidor a nie jak wata;/ brakuje mi wiosny juz
|
#2424 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja znam swoja krew O rh+ a Tż swojej nie znaCytat:
![]() Cytat:
![]() a dzwonili do mnie z przychodni czy nie chce usg juz w piatek, pomyslalam ze byloby super, ale niestety Tż juz gadal z szefem o poniedzialku, zeby miec wolne i nie da rady na piatek. A to usg bedzie 80km od nas.
|
|
|
#2425 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
jestem już po pracy w ... "domku" i po pysznym makaroniku pseudo-carbonara (to tak, żeby nasze włośzki się nie denerwowały
)odebrałam bluzeczkę .no i oczywiście wizaż nie zacytował mi wszystkiego ........wrrrrrrrrr cucciola - wizyta dzisiaj? .Aliczka wiem, wiem ale ja nie chciałam, naprawdę ![]() dziękuje za rady - musze jeszze skombinować rękawiczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.ja też mam w piątek wizytę - o której masz? .Cytat:
!!!.Cytat:
.Cytat:
zrób mi taką kawuch też .... proszeeeeeeee ![]() Cytat:
.zazdroszcze! Cytat:
masakra.Cytat:
.a ja dziewczyny odkryłam wczoraj kim będzie mój synuś: gwiazdorem .wczoraj w pracy prowadziałm spotkanie prezesa z pracownikami i standardowo złapałam na początku mikrofon "na scenie" przywitałam wszystkich, przedstawiłam Zarząd bla bla bla a mój mały jak ja tylko dorwałam się do mikrofonu dał taki popis, że mi pewnie spod ciuchów widać było jak sie wyrywa jakby chciał powiedzieć: "mama daj, ja też chce coś powiedzieć, no daaaaaaaaaaaaaaaaaaaj" ![]() nie mogłam sobie z tym poradzić, troszkę mnie to dekoncentrowało .
|
|||||||||
|
|
|
#2426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) robimy tak: schabik na plasterki, sos sojowy, na patelnie, do tego cebulka i woda - dusimy, doprawiamy i pychotkę do zamrażalnika .ja kupiłam dziś truskawki a smakować pewnie będa jak papier toaletowy - to już drugi raz w tym roku je kupiłam. |
||
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
pod tym względem mamooptymistko nie jest w stanie mu tego wyperswadować.
wciąż uważa że to ja jestem winna bo zachowałam się nie tak na weselu to i owszem nie dość że miałąm gorączkę to szanowny pan młody przyjechał po paru głebszych a jego rodzice nie odpowiedzieli mi nawet na dzień dobry więc skoro oni potraktowali mnie jak powietrze to ja tak samo traktowałam ich na weselu a później było już tylko gorzej jego matka powiedziała mi że choćbym korone na łeb założyła to z krowy księżniczką się nie stanę do mojej świadkowej że jak można przyjść w takiej sukience skoro ma się obwisłe cyce i cellulit na dupie do mojej mamy że mogła iść do fryzjera do mojej babci która miała złamaną rękę że ma się odwrócić jak je bo żre jak świnia na koniec kiedy były podziękowania dla rodziców powiedziała że ona nie będzie tego słuchała i wyszła po czym mój mąż wybiegł za nią a ja zostałam sama z piosenką podziękowaniami i łzami w oczach... po tym wszystkim przyszła pozbierała alkohol ze stołów nawet ten w którym było wódki na jeden kieliszek i pojechała do domu(o godzinie 24) wesele trwało do 3 może 4 w nocy ale wiadomo w jakiej atmosferze ![]() teraz z nim rozmawiałam przez telefon i powiedział że to wszystko jest moją winą i że ja mam złe podejście do jego mamy bo nie umiem jej zrozumieć. rzucił słuchawką i powiedział że nie będzie ze mną rozmawiał. ja już mam tego wszystkiego dosyć już mi się odechciewa żyć nie daje sobie z tym wszystkiem rady...stałąm się taka słaba jak nie ja na prawdę gdyby nie to dziecko to...
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego chłopa nie bedzie na usg pierwszy raz od poczatku ciazy. wchodził nawet na pierwsze jka był tylko pecherzyk ale zmienili mu zmiany i nie moze wolnego wziasc Cytat:
wizyte mam na 18 30 a TY?to Twój mały zostanie drugim krzysiem ibiszem:P haha
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jej życzysz no wiesz ![]()
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
ja mam w zamrażarce jeszcze jakieś 4 kg malin , mogę się podzielić z Tobą
zjadłabym ptasie mleczko malinowe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

choć nhigdy w zyciu pierogow nie lepiłam, ale stwierdziałam ze bedzie na gorsze czasy jak dzidzia bedzie juz z nami a mi sie nie bedzie chciało obiadów gotowac
. tym bardziej, że ponad 3miesiące przede mną jeszcze. myślałam, że już dawno dobiłam

klask i:

Chyba bede musiala zadzwonic do mamusi zeby mi conieco zrobila
.
ale ja nie chciałam, naprawdę 
masakra.