Odchudzanie czas zacząć - część IV. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 17:57   #2191
dirtyy
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość
Ty i tak ćwiczysz dużo w domku więc w czym problem co
dobra oto moja paskudna figura i niech mi już nikt nie mówi ze ma podobna wagę i na pewno wyglądamy tak samo ....

mimo, że ważę 60 kg to te okropne uda i nie kłócić sie już ze mną, bo kto by chciał takie mieć

Edytowane przez dirtyy
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:10
dirtyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:10   #2192
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Jakbym widziała swoje uda
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:22   #2193
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
Jadłospis na jutro
Śniadanie
Owsianka na mleku 3,2% (4 łyżki płatków, pół szklanki mleka) z mandarynką i do tego zielona herbatka
II śniadanie
Grahamka- pół z chudą szynką z kurczaka oraz pomidorem,ogórkiem,cebulk ą i szczypiorkiem, pół z pomidorem,ogórkiem,cebulą i szczypiorkiem tu może wpadnie kawka z mlekiem jeszcze
Obiad
Talerz zupy krem z brokuła i połowa gotowanej piersi z kuraka
Podwieczorek
Serek homo nat(135g) z garścią orzechów
Kolacja
Dwa jajka na twardo z dwoma dużymi ogórkami kiszonymi
proszę o ocenkę
Idealnie moim zdaniem.

dirtyy Ja tam wcale nie widzę takiej wielkiej dysproporcji między udami na resztą ciała o której zawsze piszesz.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Masz zarysowany biust, talię i uda - ja chciałabym mieć taką figurę, ale to niemożliwe bo nie mam biustu.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:24   #2194
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

dirtyy

Jaki piękny brzuch

A jeśli chodzi o uda to nie przejmuj sie bo tez z nimi walcze. !

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:33   #2195
dev123
Rozeznanie

dirty brzusio cud coś specjalnego na niego ćwiczyłaś ?
dev123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:33   #2196
Roisin92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
dobra oto moja paskudna figura i niech mi już nikt nie mówi ze ma podobna wagę i na pewno wyglądamy tak samo ....

mimo, że ważę 60 kg to te okropne uda i nie kłócić sie już ze mną, bo kto by chciał takie mieć
ładną masz figurę z udami fakt, nie jest tak dobrze, jak zapewne chciałabyś, ale tak samo jak z moimi i doskonale Cię rozumiem, wiem jak się czujesz.
A można wiedzieć ile masz wzrostu ?

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:52   #2197
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Dirtyy, Kochana
Żadna z nas nie jest idealna,bo jakbyśmy były idealne to na świecie byłoby nudno. Dlatego jedna ma taką figurkę, a druga ma taką. Skup się na pozytywnych aspektach swojej figurki,których jest dużo:
-super brzuszek
-talia
-biust
-chude recę czego Ci bardzo zazdroszczę
A co do tych ud przecież nad nimi pracujesz prawda więc daj sobie jeszcze czas a i one beda takie jak chcesz zobaczysz i ja trzymam za to mocno
A poza tym nie są wcale takie złe
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 19:05   #2198
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

U mnie dzis dzien bez slodyczy :hura:

Chyba musze isc zaraz spac zeby mnie cos nie skusilo w ostatniej minucie haha

Stary 2011-02-01, 19:13   #2199
samaraNW
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Ja właśnie po szkole i padam z sił w dodatku dostałam 1 z odp z polskiego , tylko mnie zapytala jako pierwsza na 2gie polrocze . Teraz musze kuc aby poprawic a nie mam sil na nic . Ide zaraz do sklepu po jogurciki , owoce itp .
to Ty możesz odpowiedzi poprawiać? u mnie nie ma poprawek z niczego

Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
-
Dziewczyny udzielacie sie na jakis innych watkach dietetycznych? Z ciekawosci pytam bo ja sie nie moge jakos przelamac?
ja się na innych dietetycznych nie udzielam.

Cytat:
Jadłospis na jutro
Śniadanie
Owsianka na mleku 3,2% (4 łyżki płatków, pół szklanki mleka) z mandarynką i do tego zielona herbatka
II śniadanie
Grahamka- pół z chudą szynką z kurczaka oraz pomidorem,ogórkiem,cebulk ą i szczypiorkiem, pół z pomidorem,ogórkiem,cebulą i szczypiorkiem tu może wpadnie kawka z mlekiem jeszcze
Obiad
Talerz zupy krem z brokuła i połowa gotowanej piersi z kuraka
Podwieczorek
Serek homo nat(135g) z garścią orzechów
Kolacja
Dwa jajka na twardo z dwoma dużymi ogórkami kiszonymi
proszę o ocenkę
idealny jadłospis

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość

jaki Ty masz piękny brzuch może zacznij biegać i wtedy łatwiej zejdzie z ud.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Co do TŻ to jeszcze taki Ci zawsze powie, że dla niego to jesteś najpiękniejsza i po co ta dieta i w ogóle
Uwielbiam włoski ser, ale żółty to jednak żółty..muszę sprawdzić tę mozzarellę jak wypada porównanie kcal i innych wartości odżywczych, np czy tłuszczu ma tyle samo co żółty..
No, miałyśmy z siostrą ciekawie z 'chemicznymi' rodzicami
mozzarella light jest do dostania w netto i ma coś ok. 10g tłuszczu, o ile dobrze pamiętam.
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:19   #2200
n-nika
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24771477]Dołóż coś do obiadu, bo same brokuły to za mało masz jakieś mięsko, rybę?[/QUOTE]

Dołożyłam ryż biały i pokrojoną papryke i pomidor oraz 3 brukselki

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:

A ile masz wzrostu, ile teraz ważysz i do jakiej wagi dążysz?
Waże 60kg a chce 55
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:32   #2201
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

samaraNW

mogę , w liceum można .

50 x brzuszki
50 x przysiady
400 x leg magic
kilka min zwyklych cwiczen
kilka min hula hop
kilka min twister

na dzis wystarczy , padam i ide pod prysznic

Stary 2011-02-01, 19:44   #2202
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
samaraNW

mogę , w liceum można .

50 x brzuszki
50 x przysiady
400 x leg magic
kilka min hula hop
kilka min twister

poważnie, u mnie się nic nie poprawia, żadnych sprawdzianów, a co dopiero odpowiedzi ja nawet ocen nie mam tylko punkty
Stary 2011-02-01, 19:50   #2203
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

;o jak to możliwe
U mnie wiekszosc rzeczy mozesz chyba ze niezapowiedziana kartkowka czy cos to nie .
Ale od jutra mam same spr po 3 w tyg + kartkowki i odp a nie mam sil sie skupic i usiasc na dupie do ksiazek

Stary 2011-02-01, 19:55   #2204
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w domku mamcia widzę,że zaczyna jeść tak jak ja, ale narazie się nie przyznaje i udaje,że wcale nie rusza moich produktów a tata chodzi i gada,że jestem na chińskiej diecie nie mam pojęcia skąd my się to wzięło
Chińska dieta może że warzyw dużo pewnie, można się dogadać..moja mama choć nie mieszkamy razem też miała wiele uwag co do mojej diety ale zauważyłam, że stopniowo podpatruje, próbuje..a nawet rower wyciągnęła i ćwiczenia z netu wyszukała i schudła kilka kg za to moja córa, zero skłonności do tycia a jest postawiona przed faktem dokonanym w sprawie diety bo lodówkę ja zapełniam od góry do dołu w zdrowe rzeczy. Z tym, że ona jest kochana i mówi, że to wszystko jej smakuje, a ja jestem najlepszą kucharką pod słońcem
Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Cześć Panienki ostatnio nie mam za bardzo czasu Was czytać, ale nadrobię Wczorajszy dzień był totalnie rozwalony, bo dieta poszła... w kąt Dzisiaj postaram się, żeby było lepiej Przed chwilą wróciłam z egzaminu, teraz szykuje się do jutrzejszego Aaaa...i kupiłam sobie ten pas i spodenki neoprenowe Zmierzyłam się rano, zobaczymy czy cokolwiek coś to pomoże
Buziaki, trzymam za Was wszystkie kciuki
myślałam sobie o Tobie wczoraj, co tam się dzieje, że w nocy się nawet nie odzywasz Daj znać jak sprawuje się ten pas
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24771334]Sweet powodzenia dużo jeszcze zostało egzaminów?

U mnie week też do kitu. Mało jedzenia, dużo kawy. Jeszcze na nockę w pracy byłam i cały plan się rozregulował
Jeszcze mnie krawcowa wkurzyła, bo wg jej mierzenia wyszło, że mam prawie 100cm w biodrach[/QUOTE]
Pewnie miała jakąś felerną miarkę Powiedz jak w nowej pracy sobie radzisz
Cytat:
Napisane przez mindless Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie waze sie przez najblizsze 4 tygodnie, czyli 1 marca dopiero. Dzis rano 61.3kg, ja to mam zdolnosci w nadrabianiu kg.
Ale już wracasz do nas luty mamy w końcu..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:02   #2205
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Znalazłam taki o to artykuł o serkaach homogenizowanych , co o tym myślicie. Jednak jeść czy nie jeść ?

Homogenizacja polega na wytwarzaniu jednolitej mieszaniny z nie mieszających się ze sobą w warunkach normalnych składników. Zwykle mamy z tym do czynienia w przemyśle mleczarskim stosuje się homogenizację mleka, śmietany i innych przetworów mlecznych. Polega ona na rozdrabnianiu dużych cząstek tłuszczów zawartych w mleku. Przeciwdziała to zbieraniu się tłuszczu na powierzchni. W Ameryce robi się to już jeszcze "nowocześniej" używając do tego ... krowy. Dodając do ich paszy emulgatory, w rodzaju trójfosforanu sodu, aby wyprodukowane przez krowę mleko było „homogenizowane”, czyli aby śmietanka nie oddzielała się od mleka, tworząc bardziej trwałą zawiesinę tłuszczu w wodzie. Wmawia się ludziom, że ten proces powoduje lepszą przyswajalność tłuszczu mlecznego. To prawda, "zapomina" się tylko wyjaśnić tego wystarczająco dokładnie. Rozdrobnione poprzez homogenizację cząsteczki tłuszczu bez żadnych problemów przenikają do krwi, omijając proces trawienia. Wynikiem tego, na ściankach arterii i naczyń krwionośnych odkłada się nie strawiony tłuszcz.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy skąd się bierze tak nagminne występowanie nadmiaru cholesterolu jak również szereg chorób systemu krwionośnego. W pierwszej kolejności natomiast należy z jadłospisu wyeliminować wszelkie przetwory będące wynikiem procesu homogenizacji. Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo i są to nie tylko serki, lecz także mleko, śmietana i jogurty. Trzymaj się od nich z daleka jeśli ci zdrowie miłe!

Stary 2011-02-01, 20:08   #2206
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam taki o to artykuł o serkaach homogenizowanych , co o tym myślicie. Jednak jeść czy nie jeść ?

Homogenizacja polega na wytwarzaniu jednolitej mieszaniny z nie mieszających się ze sobą w warunkach normalnych składników. Zwykle mamy z tym do czynienia w przemyśle mleczarskim stosuje się homogenizację mleka, śmietany i innych przetworów mlecznych. Polega ona na rozdrabnianiu dużych cząstek tłuszczów zawartych w mleku. Przeciwdziała to zbieraniu się tłuszczu na powierzchni. W Ameryce robi się to już jeszcze "nowocześniej" używając do tego ... krowy. Dodając do ich paszy emulgatory, w rodzaju trójfosforanu sodu, aby wyprodukowane przez krowę mleko było „homogenizowane”, czyli aby śmietanka nie oddzielała się od mleka, tworząc bardziej trwałą zawiesinę tłuszczu w wodzie. Wmawia się ludziom, że ten proces powoduje lepszą przyswajalność tłuszczu mlecznego. To prawda, "zapomina" się tylko wyjaśnić tego wystarczająco dokładnie. Rozdrobnione poprzez homogenizację cząsteczki tłuszczu bez żadnych problemów przenikają do krwi, omijając proces trawienia. Wynikiem tego, na ściankach arterii i naczyń krwionośnych odkłada się nie strawiony tłuszcz.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy skąd się bierze tak nagminne występowanie nadmiaru cholesterolu jak również szereg chorób systemu krwionośnego. W pierwszej kolejności natomiast należy z jadłospisu wyeliminować wszelkie przetwory będące wynikiem procesu homogenizacji. Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo i są to nie tylko serki, lecz także mleko, śmietana i jogurty. Trzymaj się od nich z daleka jeśli ci zdrowie miłe!
w tych czasach już nic nie jest zdrowe, nawet mleko ja tak bardzo tego do siebie nie biorę, bo chyba bym nic nie jadła
Stary 2011-02-01, 20:11   #2207
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

aha , rozumiem .

A więc pozostaje jeść to co uważamy za zdrowe .

Był jakiś komentarz zeby nie jesc sera bialego bo sie odklada w brzuchu .

Stary 2011-02-01, 20:15   #2208
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:

heh pewnie na jakimś mądrym portalu a wiesz np że UHT to wcale nie jest proces tylko środek chemiczny dodawny do mleka i nie można pić mleka bo będziemy mieli raka ja taki artykuł ostatnio czytałam

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Dominisia możliwe bo to zależy od systemu oceniania jakie przyjmie dane liceum np u mnie w mieście jest liceum gdzie są trymestry i też nie ma ocen tylko puknty a np w jednym są i oceny i puknty ale na sprawdziany nie mówi się sprawdziany tylko kontrakty i żeby go zaliczyć trzeba mieć 60%

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
samaraNW

mogę , w liceum można .

50 x brzuszki
50 x przysiady
400 x leg magic
kilka min hula hop
kilka min twister

Stary 2011-02-01, 20:18   #2209
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

aha czyli nie ma sie co stresowac i jesc serki pic mleka itp.

To nie złe to liceum jakiś dobry poziom musi mieć .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 20:23   #2210
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
aha czyli nie ma sie co stresowac i jesc serki pic mleka itp.

To nie złe to liceum jakiś dobry poziom musi mieć .
wiesz co ja odnoszę wrażenie,że Ty kombinujesz jak koń pod górkę,żeby tylko usłyszeć od nas,że coś co my polecamy wcale nie jest takie zdrowe i że można zjeść nutelle albo jakaś czekoladę czy batonika
Stary 2011-02-01, 20:25   #2211
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Wcale że nie Tylko jutro wybieram sie po wiecej produktów i z ciekawosci sprawdzam w necie co by bylo najlepsze i akurat mi takie o to informacje wyskoczyly czy prawdziwe to nie wiem moze i nie .

Stary 2011-02-01, 20:30   #2212
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale że nie Tylko jutro wybieram sie po wiecej produktów i z ciekawosci sprawdzam w necie co by bylo najlepsze i akurat mi takie o to informacje wyskoczyly czy prawdziwe to nie wiem moze i nie .
aaa no to dobrze,że to tylko mylne wrażenie
Stary 2011-02-01, 20:33   #2213
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

mylne mylne , spokojnie .

wiadomo ze jakie batony itp to tylko puste kalorie i nic nam pozytecznego nie dostarczaja ; ).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 20:37   #2214
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
heh pewnie na jakimś mądrym portalu a wiesz np że UHT to wcale nie jest proces tylko środek chemiczny dodawny do mleka i nie można pić mleka bo będziemy mieli raka ja taki artykuł ostatnio czytałam

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Dominisia możliwe bo to zależy od systemu oceniania jakie przyjmie dane liceum np u mnie w mieście jest liceum gdzie są trymestry i też nie ma ocen tylko puknty a np w jednym są i oceny i puknty ale na sprawdziany nie mówi się sprawdziany tylko kontrakty i żeby go zaliczyć trzeba mieć 60%

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

aż mnie zaciekawiło jak funkcjonuje system punkty + oceny?

ja tam po części wierzę, że większość dostępnych produktów jest niezdrowa, ale głodzić się z tego powodu nie będę

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
i co zamierzasz kupić?
Stary 2011-02-01, 20:37   #2215
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
aż mnie zaciekawiło jak funkcjonuje system punkty + oceny?

ja tam po części wierzę, że większość dostępnych produktów jest niezdrowa, ale głodzić się z tego powodu nie będę
pewnie to jakoś przeliczają
Stary 2011-02-01, 20:40   #2216
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Kupie jakieś owoce jabłka , mandarynki itp. bo nic juz nie mam.
Jakieś płatki , mój ulubiony chlebek zytni razowy , jogurty i zobaczymy co mi jeszcze bd potrzebne ; ).

Ja juz bd zmykać bo jutro o 6 pobudka 3 majcie sie .

Stary 2011-02-01, 20:44   #2217
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie to jakoś przeliczają
a, to pewnie na koniec semestru przeliczają punkty na oceny, tak jak u mnie.
Stary 2011-02-01, 20:45   #2218
mindless
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale już wracasz do nas luty mamy w końcu..
Tak.
mindless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:59   #2219
samaraNW
Zakorzenienie

mindless znowu na R? do ilu kg chcesz zejść?
Stary 2011-02-01, 21:04   #2220
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Dobrze, że nie zdaję egzaminu z tego co piszecie, bo bym oblała
Mam już pierwsze wyniki, na razie dwie 5 i jedna 4,5. A przede mną jeszcze 5 zaliczeń i egzaminów.
Już mi się nie chce.
No i dietka dzisiaj też poległa.
Ale właśnie zbieram się do ćwiczeń.
Dirty: szczerze mówiąc po tym co mówiłaś, spodziewałam się czegoś znacznie gorszego niż widzę na fotach jesteś tak zawzięta, silna i tak ambitna, że osiągniesz cel wierzę w Ciebie
Laisla: miło, że czasem mnie wspomnisz ja prowadzę tryb "nauki nocnej", ale teraz mam takie trudniejsze te zaliczenia, to musiałam się trochę bardziej skupić Ale jak obiecałam postaram się Was nie opuścić i nie poddać. Szkoda, że w tym stresie diety nie potrafię się trzymać, ale staram się chociaż poruszać. (Chociaż wczoraj się nie udało bo dzisiaj był stresowy egzamin )
Mindless: super, że wróciłaś
no, to idę strój przetestować

ps. przepraszam dziewczyny, że tak po łebkach piszę, ale niestety dzisiaj chyba nie uda mi się wszystkiego nadrobić O wszystkich Was myślę i trzymam mocno kciuki

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:07
OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości