|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Jutro muszę iść na pogrzeb i teściowa oznajmiła mi, że nie powinnam wchodzić do kaplicy tylko stać na zewnątrz bo niedobrze jak ciężarna jest w tym samym pomieszczeniu co trumna ze zwłokami. Słyszałyście o takim zabobonie?
Ja chyba kupię taki wózek 2w1 bo fotelik mam maxi cosi, ale nie będę używała go razem z wózkiem. http://www.malyrys.pl/wozek-wielofun...b45614bb898807 Co o nim sądzicie? |
|
|
|
#1622 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() wiesz - do porodu się przygotowujesz te 9 miesięcy, wiesz czego się mniej więcej spodziewać, wiesz że nie ma odwrotu. no i najważniejsze wiesz że ten ból ma konkretny cudowny cel ![]() a z innymi bólami to jest tak że tylko boli i tyle. ja np w dzieciństwie miałam zęby leczone przez dentystkę sadystkę. ani razu nie miałam u niej znieczulenia, potrafiła mi w jedynkach wiercić bez. na początku jęczałam ale potem się wyłączałam (ona 2-3tygodnie jednego zęba robiła ) i jak zaczynało boleć to skupiałam się na tym że tak musi być. i wolałam taki nieprzerwany ostry ból niż takie nagłe, wiecie nie boli a naraz jak zaboli znienacka to masakra. do dziś tak mam. no i zęby wtedy mogłam spokojnie leczyć a nieraz głupia głowa mnie boli i już tabletkę muszę wziąć bo przeszkadza. widać każdy ból jest inny i grunt to się do niego przygotować i nastawić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już dawno mam tę linię linia życia chyba tak?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem - satysfakcję mają czy co? do mnie też nieraz tak gadają ale olewam naprawdę śmieję się im w twarz i mówię tylko że każda inaczej przechodzi to wszystko...Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aha a co do wózka to ja chcę materacyk do wózka jeśli nie będzie miał w zestawie a nie pamiętam czy ten co chcemy miał. i na to prześcieradełko a jak będzie podłoże odpowiednie to kocyk tylko i już
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-01 o 17:27 |
|||||||||
|
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
aja opowieść super... ten czerwony kapturek ...
Ewelqa super że w domku..., wiecej grzechów nie pamiętam ale myślę o was intensywnie... ja dziś czuję się jak słoniątko... i faktycznie łącze się w bólu kręgosłupa i tak jakby bardziej z prawego biodra... nie mogłam dziś w nocy się za bardzo poruszać, przewracać się na drugi bok masakra! a rano wstać mi pomagał Tz do wc... ale jeszcze niech siedzi mała oby jak najdłużej a przyszły mi dziś zakupy sterylizator , podgrzewacz i termometr
|
#1624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wogóle te wózki są chyba na topie, bo często je widuję na ulicy i akurat ten wózek ma chyba jedną z większych gondoli i nie sądzę żeby był zniszczony bardzo skoro służył tylko jako wózek głęboki ![]() Cytat:
ale wiadomo że nie od kobiet, które robią to z ironią i jeszcze maja jakieś przytyki w moją stronę Cytat:
![]() jedyne co wiem to, że po porodzie leży się 2h na porodówce z dzieckiem i tatuś może być ja stwierdziłam ostatnio, że muszę zacząć dbać o kręgosłup, bo zawsze miałam z nim problemy, teraz wiadomo jest mi ciężko, bo brzuchol, muszę kupić deskę do prasowania, bo mnie dobija taka pozycja, jak muszę dłużej pozostawać nachylona, nawet delikatnie
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
dziewuszki a mnie nadal muli
zjadłam zupe grysikową i znów mnie ciągnie na całowanie się z kiblem... cholera, może faktycznie się zatrułam? do szpitala jade dopiero w czwartek, ale jak jutro też tak będzie, to chyba się wcześniej tam pokaże ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- diatoma co do pełnych tygodni to mi wg suwaczka wybijają w piątki, a OM miałam 2.07
|
#1626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie posegregowałam mniej więcej nasze i okazuje się, że młody ma na pierwsze miesiące prawie wszystko w tonacji pomarańcz, łosoś, beż i róż... Cytat:
![]() A ja dzisiaj po kilku miesiącach zjadłam sobie wątróbki pychota...
|
|||
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
diatoma ja biorę ten fenoterol 4x1/2 a że cierpną mi ręce lekarz sam kazał mi brać chela - mag B6 - podobno lepiej się przyswaja
![]() ale obok fenoterolu i magnezu to ja jeszcze biorę: duphaston, pregnium, feminatal n, piję wapno, tardyferon i brałam jeszcze żurawit ale mi się chce pepsi, albo coli....a nie wytrzymam
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o coli też mi się chce - a najlepsze, że po light mam mega zgagę a po zwykłej nie - chyba się zmobilizuje i pójdę do sklepu po tą w małych butelkach
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-01 o 18:20 |
|
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Mirabilka własnie wypiłam szklankę pepsi bo okazało się, że mój mąż kupił w niedziele i wstawił do lodówki a ja jej nie zauważyłam
|
|
#1630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co masz na myśli? moja jest obrócona główką w dół od dwóch miesięcy, a na ostatnim usg wyszło, ż ejest bardzo nisko, ale to jeszcze nic nie znaczy, tak własnie sie dzieje w 8/9 mscu Cytat:
tak naprawde baaardzo duzo zalezy od sposobu prowadzenia porodu, od tego czy i ile sie lezy podpietym do ktg zamiast byc aktywnym przy skurczach, od tego czy każą rodzic na leżąćo/półleżąco ( wtedy jest duże ryzyko peknięcia) , czy mozna rodzic w pozycjach pionowych ( stojąco, klęcząco, kucająco, siedząco itd...) . Czy były niepotrzebne procedury medyczne, które powinny byc stosowane tylko w przypadkach naprawdę tego wymagających a nie rutynowo ( masaz szyjki, przebicie pecherza, okcytocyna itd... ) Dobrze poprowadzony poród skutkuje tym, ze nie ma "skutków uboznych" niestety mało jest szpitali, gdzie mozna naprawde dobrze i świadomie urodzić, szczerze mówiąc, gdybym była zdana na szpital pośledniej jakości, to byc może sama szukałabym mozliwości cc, no albo wybrałabym takie rozwiązanie jakie preferuje najbardziej czyli poród w domku.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
ależ się najadłam mandarynek-ciekawa jestem efektu
Eirine zgadzam sie z Toba, po to mamy te 9 mieisiecy zeby dojrzeć do właściwej decyzji. ja do niedawna nastawiona byłam tylko na cesarke, a teraz przekonalam sie do sn, oczywiscie mam tak jak ty ze jakby sie cesarka musiala trafic to plakac nie bede Monikal ten brak oddechu spowodowany jest w ciąży uciskiem macicy na przeponę. i to jak najbardziej normalny objaw. laseczka wiesz jak dzidzi sie wypina to raczej w jednej czesci brzucha, a jak macica sie sciaga to ten brzuch caly od gory do dolu jest twardy, a nie tylko w jednym miejscu. n.i.k.a. dzięki , ja też mam ten magnez to go pobiore, bo wczesniej bralam, ale zostalo mi po l opakowania. ja tez oprocz fenotrenolu 6x 0,5 tab., biore isoptin, ,uteine 3 razy dziennie, i femibion. starczy. no teraz ten magnezik pobiore. musze sprawdzic zelazo jakie mam przy najblizszym pobraniu krwi bo podejrzalam ze mam coraz mniej erytrocytow.
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
ale jestem rozwścieczona
![]() :pa la:---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popatrzcie jakie cudowne http://allegro.pl/wesole-czapeczki-r...420345635.html http://allegro.pl/czapka-krasnal-roz...437017268.html |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
avikusia ja ostatnia@ mialam 1 lipca, wiec jakby czwartki mi wypadaly? co o tym myslisz? Eirine a ty kiedy ,mialas ostatnia@? bo my jakos podobnie lecimy?
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja codziennie też jak stara babcia: fenoterol isoptin, espumisan, witaminki i magnez ![]() Cytat:
ale to słyszałam że do kanału ogólnie przed porodem ustawia się główką specjalnie nie wiem o co chodzi ale mówiła nam położna że jak już się dojdzie do 10cm-wego rozwarcia to od razu nie każą przeć tylko poczekać aż dziecko się wstawi odpowiednio. oczywiście pewnie jokr o to nie chodziło ale tak mi się przypomniało ![]() Diatoma ja ostatnią @ miałam 30czerwca i ze wszystkich suwaczków wychodzi mi termin 6.04. więc zawsze zaczynam kolejny tydzień w środę mimo że suwaczek inaczej pokazuje bo on opóźniony jest troszku o jeden dzień więc tobie kolejny tydzień w czwartki wypada ![]() izunia zakochałam się w tych czapeczkach musze mamę namówić że ma mi takie zrobić ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-01 o 18:58 |
||
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Także ja kupię w IKEA a i tak na to będę kładła takie jednorazowe BELLA.
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
diatoma no tak, w czwartki
widzę, że Eirene też tak sądzi ![]() no to pojutrze zaczynasz 8-my miesiąc
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() Dzisiaj czuję się lepiej chyba przeziębienie ustępuje musze Was sobie powoli nadrobić.izunia233 śliczne te czapeczki Też słyszałam o tym zabobonie, że w ciąży nie powinno chodzić się na pogrzeby. |
|
|
|
#1641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pogrzebów, to ja jak umarła babcia tż to też nie wchodziłam do kaplicy gdzie była otwarta trumna, nie wiem czy to jakis zabobon, ale lepiej nie wchodzić, bo różnie ludzie wyglądają Cytat:
|
||
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
Diatoma mi ost.@ wypadala 3.07 wiec pelne tyg przypadaja na sobote
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- SZczerze to ja myslalam ze dopiero w sobote zaczne 31 tydz ze teraz jestem w 30 i 3 dniu????Bo jak tak licze to wtedy zgadza sie wszystko z terminem na 10.04....cholera ;( |
|
|
|
#1643 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na prawde fajny wózek za rozsądną cenę Cytat:
|
||
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj upieklam oponki i objadlam sie okropnie ze ruszac sie nie moge heh jeszcze dzidzius mnie kopie i od paru dni plecy mnie bola jak za dlugo chodze czy siedze po prostu masakra juz nawet nie narzekam Tż na ten bol bo pomysli ze jakas przewrazliwiona jestem bo ciagle cos
wole mowic ze wszystko ok wtedy sie tak Bidaczysko nie martwi i jest spokojniejszy
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro - 4d, w czw. - 5d, w piątek - 6d, no a w sobote nowy tydzień
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna ciotka też się nie zająknęła się na ten temat. Cytat:
No właśnie nie pamiętam o co chodzi z tą linią I w końcu poprasowałam
|
||
|
|
|
#1647 | |||||||
|
Zadomowienie
|
poprasowałam pierwszą partię i mam dość, padam na twarz a jutro powtórka z rozrywki :P
Cytat:
mi się podoba najbardziej z tych co pokazywałaś a zresztą uwielbiam połączenie brązu z niebieskim Cytat:
nie wiem czy można ale ja biorę, na razie nie zaobserwowałam skutków ubocznych Cytat:
super Cytat:
obojętnie byleby obrzydliwie słodkie było i najlepiej z rana ja też już mam krechę, skóra wokół pępka też jakaś ciemniejsza ![]() Cytat:
jupiii też bym się coli napiła ![]() Cytat:
śliczne Cytat:
no a co ma być przecież nic się nie stało faworków bym zjadła
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
izunia233 czapeczki za***iste
chyba pokażę jutro teściowej i powiem, żeby taką zrobiła
|
|
#1649 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak osika co pewnie mi się zdarzy co chwila to szybko wypiore ![]() Cytat:
Cytat:
nie ma to jak w domku, leż dużo tylko! ![]() ----- ja wyprasowałam pierwszą część rzeczy, pościel, pieluszki, te najwieksze sprawy , niby na siedząco prasowałam ale padłam pozniej, kark mnie bolal, pozniej plecy, musialam polezec jutro jeszcze ciuszki mi zostana
|
|||
|
|
|
#1650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

To mi powiedziała, ze nienormalna jestem - dziecko urodziłam w ciszy a przy takim gó....... gębę drę 
) i jak zaczynało boleć to skupiałam się na tym że tak musi być. i wolałam taki nieprzerwany ostry ból niż takie nagłe, wiecie nie boli a naraz jak zaboli znienacka to masakra. do dziś tak mam. 

lece was nadrobic
potem jakaś mi opowiada o tym że komuś gdzieś chore dziecko się urodziło albo umarło przy porodzie i jakie to musi mieć przeżycie taka matka co 9 m-cy pod sercem nosiła a tu final taki przykry... mnie to denerwuje , a nie potrafię tym ludziom zamknąć ust

zjadłam zupe grysikową i znów mnie ciągnie na całowanie się z kiblem... cholera, może faktycznie się zatrułam? do szpitala jade dopiero w czwartek, ale jak jutro też tak będzie, to chyba się wcześniej tam pokaże 
pychota...