Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 17:25   #1621
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Jutro muszę iść na pogrzeb i teściowa oznajmiła mi, że nie powinnam wchodzić do kaplicy tylko stać na zewnątrz bo niedobrze jak ciężarna jest w tym samym pomieszczeniu co trumna ze zwłokami. Słyszałyście o takim zabobonie?

Ja chyba kupię taki wózek 2w1 bo fotelik mam maxi cosi, ale nie będę używała go razem z wózkiem.
http://www.malyrys.pl/wozek-wielofun...b45614bb898807
Co o nim sądzicie?
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:26   #1622
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Cieszę się, że podobał Wam się opis, może tak to widzę bo podeszłam do tego lajtowo - co będzie to będzie, odwrotu już nie ma.
Zresztą dwa tyg po porodzie zrobił mi się zastrzał przy paznokciu, mama tam zaczęła kombinować bo mnie bolało - jak ja papę darłam. To mi powiedziała, ze nienormalna jestem - dziecko urodziłam w ciszy a przy takim gó....... gębę drę
no czasem tak opowiadają kobiety że wolą poród niż np wyrywanie zęba albo inne takie
wiesz - do porodu się przygotowujesz te 9 miesięcy, wiesz czego się mniej więcej spodziewać, wiesz że nie ma odwrotu. no i najważniejsze wiesz że ten ból ma konkretny cudowny cel
a z innymi bólami to jest tak że tylko boli i tyle. ja np w dzieciństwie miałam zęby leczone przez dentystkę sadystkę. ani razu nie miałam u niej znieczulenia, potrafiła mi w jedynkach wiercić bez. na początku jęczałam ale potem się wyłączałam (ona 2-3tygodnie jednego zęba robiła ) i jak zaczynało boleć to skupiałam się na tym że tak musi być. i wolałam taki nieprzerwany ostry ból niż takie nagłe, wiecie nie boli a naraz jak zaboli znienacka to masakra. do dziś tak mam.
no i zęby wtedy mogłam spokojnie leczyć a nieraz głupia głowa mnie boli i już tabletkę muszę wziąć bo przeszkadza.
widać każdy ból jest inny i grunt to się do niego przygotować i nastawić

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a mam pytanie :

niektóre z was piszą że twardnieje im brzuszek , jakie to jest uczucie jak twardnieje brzuch ? po czym to poznajecie ?
no właśnie ja sobie leżę i nagle czuję takie napięcie jakby mi się brzuch "ściągał" takie ciągnięcie... idzie zawsze jakoś tak od dołu brzucha do góry i w sekundę już jest twardy jak skała. po 10-15sekundach przechodzi i znów brzuch miękki. a jak dziecko się wypina to widzę bo się robi konkretna górka a jak łaskoczę czy coś to się odsuwa

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
miejmy nadzieje że dopiero za miesiąc a nie wcześniej
ja wiem że zaraz was pewnie zdenerwuje ale chyba to juz ostatni raz spytam się o opinie o wózku http://allegro.pl/wozek-gleboki-gond...427419820.html
pytam was bo ten mój to nic nie chce doradzić ewentualnie zerknie i stwierdzi coś na temat koloru
szczerze to ten mi się nie podoba ale to moje zdanie mnie ta siatka na zkupy pod spodem odstrasza

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które biorą fenoterol, czy można przy tym brać magnez? bo mi się skurcze robią kończyn, i teraz nie wiem czy nie za dużo tych przeciwskurczowych? a wizyte mam dopiero 16 lutego, a do tego czasu bym sobie pobrała.
wiesz co ja biorę i lekarz nic nie mówił żeby magnez odstawić... piję ten rozpuszczalny 2x dziennie

Cytat:
A ja zauważyłam właśnie, ze zrobiła mi ciemna kreska wzdłuż brzucha.

A pokaże Wam ciuszki młodej
1. Kurteczki polarowe
2, śpioszki - strasznie mnie się podobają
śliczne ciuszki śpioszki cudo
ja już dawno mam tę linię linia życia chyba tak?

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
kochane jestem w domu wypuscili mnie mam lezec i odpoczywac lece was nadrobic
witaj kochana

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy Was nie denerwuje gadanie innych na temat porodów itp?? bo ja ostatnio się widziałam ze znajomą i ona do mnie że łoooo zobaczysz jaki to ból, ruszać się nie będziesz mogła i taki ironiczny uśmiech miała... no to ja już panika potem jakaś mi opowiada o tym że komuś gdzieś chore dziecko się urodziło albo umarło przy porodzie i jakie to musi mieć przeżycie taka matka co 9 m-cy pod sercem nosiła a tu final taki przykry... mnie to denerwuje , a nie potrafię tym ludziom zamknąć ust bo zamiast czekać i się cieszyć to ja myślę czy oby na pewno wszystko z Filipem będzie ok wrr co za ludzie
nie wiem - satysfakcję mają czy co? do mnie też nieraz tak gadają ale olewam naprawdę śmieję się im w twarz i mówię tylko że każda inaczej przechodzi to wszystko...

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
prawda bezcenne, własne miejsce bez prykających sąsiadów nad głową..., Moi lubią w wannie głośne oddawanie gazów uprawiają to chyba jako dyscyplinę sportową

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dodatkowo pojechałam zapłacić za prąd. Wchodzę, patrzę że przy okienku nikogo nie ma tylko jakiś facet przy stoliku coś tam robi. Więc daję babeczce rachunek a ten facet siup i mówi do mnie przepraszam ale ja się śpieszę i tylko rachunek odrywałem. A ja do niego, że w dzisiejszych czasach wszyscy się śpieszą. No ale babka wzięła i go skasowała. Wychodzę a on do mnie, że przeprasza i coś tam jeszcze do mnie gada. Zdenerwowali mnie z tym pozwoleniem i on jeszcze dołożył swoje. Tak mnie podkurzył,że w końcu mówie do niego "a weź facet odpie....ol się ode mnie" i sobie poszłam..

zobaczyć jego minę - bezcenne

aha a co do wózka to ja chcę materacyk do wózka jeśli nie będzie miał w zestawie a nie pamiętam czy ten co chcemy miał. i na to prześcieradełko a jak będzie podłoże odpowiednie to kocyk tylko i już

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-01 o 17:27
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:30   #1623
monikal
Raczkowanie

aja opowieść super... ten czerwony kapturek ...
Ewelqa super że w domku...,

wiecej grzechów nie pamiętam ale myślę o was intensywnie...
ja dziś czuję się jak słoniątko... i faktycznie łącze się w bólu kręgosłupa i tak jakby bardziej z prawego biodra... nie mogłam dziś w nocy się za bardzo poruszać, przewracać się na drugi bok masakra! a rano wstać mi pomagał Tz do wc...
ale jeszcze niech siedzi mała oby jak najdłużej

a przyszły mi dziś zakupy sterylizator , podgrzewacz i termometr, po obiadku będziemy testować

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:33   #1624
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem że zaraz was pewnie zdenerwuje ale chyba to juz ostatni raz spytam się o opinie o wózku http://allegro.pl/wozek-gleboki-gond...427419820.html
pytam was bo ten mój to nic nie chce doradzić ewentualnie zerknie i stwierdzi coś na temat koloru
Cytat:

no i moje chorowitki wstały, tak wiec spytałam ich o zdanie na temat tego głębokiego wózka no i córka stwierdziła że jest za mały a mąż ze jest brzydki i że jest stary
bardzo ładne połączanie kolorów
wogóle te wózki są chyba na topie,
bo często je widuję na ulicy

i akurat ten wózek ma chyba jedną z większych gondoli
i nie sądzę żeby był zniszczony bardzo skoro służył tylko jako wózek głęboki

Cytat:
dziewczyny a czy Was nie denerwuje gadanie innych na temat porodów itp?? bo ja ostatnio się widziałam ze znajomą i ona do mnie że łoooo zobaczysz jaki to ból, ruszać się nie będziesz mogła i taki ironiczny uśmiech miała... no to ja już panika potem jakaś mi opowiada o tym że komuś gdzieś chore dziecko się urodziło albo umarło przy porodzie i jakie to musi mieć przeżycie taka matka co 9 m-cy pod sercem nosiła a tu final taki przykry... mnie to denerwuje , a nie potrafię tym ludziom zamknąć ust bo zamiast czekać i się cieszyć to ja myślę czy oby na pewno wszystko z Filipem będzie ok wrr co za ludzie
mnie osobiście nie denerwują opowieści o porodzie,

ale wiadomo że nie od kobiet, które robią to z ironią i jeszcze maja jakieś przytyki w moją stronę

Cytat:
U mnie w szpitalu jest tak, że po sn zabierają dziecko na 4h żeby mama mogła sobie odpocząć. Po cc na dłużej, ale jeżeli się źle kobieta czuje lub po prostu chce troszeczkę odpocząć to położna zabiera dzidzię na oddział noworodkowy i nie ma problemu.
ciekawe jak jest u mnie
jedyne co wiem to, że po porodzie leży się 2h na porodówce z dzieckiem i tatuś może być

Cytat:
Ja prasuję na siedząco, bo z moim kręgosłupem nie wystoję

ja stwierdziłam ostatnio, że muszę zacząć dbać o kręgosłup,
bo zawsze miałam z nim problemy,
teraz wiadomo jest mi ciężko, bo brzuchol,

muszę kupić deskę do prasowania,
bo mnie dobija taka pozycja, jak muszę dłużej pozostawać nachylona, nawet delikatnie
Stary 2011-02-01, 17:35   #1625
avikusia
Zadomowienie

dziewuszki a mnie nadal muli zjadłam zupe grysikową i znów mnie ciągnie na całowanie się z kiblem... cholera, może faktycznie się zatrułam? do szpitala jade dopiero w czwartek, ale jak jutro też tak będzie, to chyba się wcześniej tam pokaże

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

diatoma co do pełnych tygodni to mi wg suwaczka wybijają w piątki, a OM miałam 2.07

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:14   #1626
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro muszę iść na pogrzeb i teściowa oznajmiła mi, że nie powinnam wchodzić do kaplicy tylko stać na zewnątrz bo niedobrze jak ciężarna jest w tym samym pomieszczeniu co trumna ze zwłokami. Słyszałyście o takim zabobonie?
Padłam.....czego to ludzie nie wymyślą
Cytat:

1. Kurteczki polarowe
Śliczne.
Ja właśnie posegregowałam mniej więcej nasze i okazuje się, że młody ma na pierwsze miesiące prawie wszystko w tonacji pomarańcz, łosoś, beż i róż...
Cytat:
Odpoczywaj dużo
A ja dzisiaj po kilku miesiącach zjadłam sobie wątróbki pychota...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:14   #1627
n.ik.a
Zadomowienie

diatoma ja biorę ten fenoterol 4x1/2 a że cierpną mi ręce lekarz sam kazał mi brać chela - mag B6 - podobno lepiej się przyswaja

ale obok fenoterolu i magnezu to ja jeszcze biorę: duphaston, pregnium, feminatal n, piję wapno, tardyferon i brałam jeszcze żurawit rany majątek zostawiam w aptece i to przynajmniej raz w tyg. bedę bankrutem przez te leki

ale mi się chce pepsi, albo coli....a nie wytrzymam

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:15   #1628
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
prawda bezcenne, własne miejsce bez prykających sąsiadów nad głową..., Moi lubią w wannie głośne oddawanie gazów uprawiają to chyba jako dyscyplinę sportową
omg padłam - ale ludzie mają hobby oby mieli wannę akrylową a nie starą metalową....

o coli też mi się chce - a najlepsze, że po light mam mega zgagę a po zwykłej nie - chyba się zmobilizuje i pójdę do sklepu po tą w małych butelkach

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-01 o 18:20
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:32   #1629
n.ik.a
Zadomowienie

Mirabilka własnie wypiłam szklankę pepsi bo okazało się, że mój mąż kupił w niedziele i wstawił do lodówki a ja jej nie zauważyłam

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-01, 18:33   #1630
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
O ile szmergiel maly mi pozwoli i dotrwam do wizyty to dowiem sie 8 kiedy pojde pod noz. ,maly juz zaczal sie obracac, coraz wiecej sie ze mnie leje, biegunka i skurcze. Tak wiec co jestem w kibelku to wypatruje czopka, lub wod plodowych. Brzuch mam juz bardzo nisko i w zasadzie to w kazdej chwili moze sie cos zaczac dziac. Jutro ide po ten nieszczesny swistek i od razu zapytam co z ta wysypka, bo mimo smarowania nie przeszlo, wiec jesli jeszcze sie przyczepila chelioza lece juz w ogole w tym tyg noz.

ale co masz na myśli? moja jest obrócona główką w dół od dwóch miesięcy, a na ostatnim usg wyszło, ż ejest bardzo nisko, ale to jeszcze nic nie znaczy, tak własnie sie dzieje w 8/9 mscu

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A moja kolezanka ani nie pekla przy porodzie ani jej nie nacinali i zaraz po porodzie sn zajmowala sie mala i czula dobrze to chyba zalezy od kazdej kobietki bo kazda ciaza jest inna

tak naprawde baaardzo duzo zalezy od sposobu prowadzenia porodu, od tego czy i ile sie lezy podpietym do ktg zamiast byc aktywnym przy skurczach, od tego czy każą rodzic na leżąćo/półleżąco ( wtedy jest duże ryzyko peknięcia) , czy mozna rodzic w pozycjach pionowych ( stojąco, klęcząco, kucająco, siedząco itd...) . Czy były niepotrzebne procedury medyczne, które powinny byc stosowane tylko w przypadkach naprawdę tego wymagających a nie rutynowo ( masaz szyjki, przebicie pecherza, okcytocyna itd... )

Dobrze poprowadzony poród skutkuje tym, ze nie ma "skutków uboznych" niestety mało jest szpitali, gdzie mozna naprawde dobrze i świadomie urodzić, szczerze mówiąc, gdybym była zdana na szpital pośledniej jakości, to byc może sama szukałabym mozliwości cc, no albo wybrałabym takie rozwiązanie jakie preferuje najbardziej czyli poród w domku.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:34   #1631
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba kupię taki wózek 2w1 bo fotelik mam maxi cosi, ale nie będę używała go razem z wózkiem.
Co o nim sądzicie?
fajny i nie jest aż taki drogi jak na te modele zwłaszcza ze nowy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:41   #1632
diatoma
Zadomowienie

ależ się najadłam mandarynek-ciekawa jestem efektu

Eirine zgadzam sie z Toba, po to mamy te 9 mieisiecy zeby dojrzeć do właściwej decyzji. ja do niedawna nastawiona byłam tylko na cesarke, a teraz przekonalam sie do sn, oczywiscie mam tak jak ty ze jakby sie cesarka musiala trafic to plakac nie bede
Monikal ten brak oddechu spowodowany jest w ciąży uciskiem macicy na przeponę. i to jak najbardziej normalny objaw.
laseczka wiesz jak dzidzi sie wypina to raczej w jednej czesci brzucha, a jak macica sie sciaga to ten brzuch caly od gory do dolu jest twardy, a nie tylko w jednym miejscu.
n.i.k.a. dzięki , ja też mam ten magnez to go pobiore, bo wczesniej bralam, ale zostalo mi po l opakowania. ja tez oprocz fenotrenolu 6x 0,5 tab., biore isoptin, ,uteine 3 razy dziennie, i femibion. starczy. no teraz ten magnezik pobiore. musze sprawdzic zelazo jakie mam przy najblizszym pobraniu krwi bo podejrzalam ze mam coraz mniej erytrocytow.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:47   #1633
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ale jestem rozwścieczona moja mała się wyspała bo spała 3 godziny od 14nastej do 17nastej no i jest teraz rozbrykana a ja chce juz iśc spać bo bobo mnie wymęczył. grrr na dodatek z tym moim się posprzeczałam o to ze ja zawsze wybieram starodawne wózki , no kurde nie dość że fundusz ograniczony to on wymaga cholera wie jakiego mercedesa. ja oszaleje dobrze ze te prochy co mu dałam po południu postawiły go na nogi tak wiec idzie na noc do pracy bo inaczej bym go ustrzeliła:pa la:

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:

Co o nim sądzicie?
ja to słyszałam ze kobiety w ciąży wogóle nie powinny pojawiać sie na pogrzebach, co do wózka bardzo ładny:l ove:
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:54   #1634
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja to słyszałam ze kobiety w ciąży wogóle nie powinny pojawiać sie na pogrzebach, co do wózka bardzo ładny:l ove:
Ja dzisiaj pierwszy raz słyszałam o takim czymś. Teraz nie wiem czy mam iść czy nie.

Popatrzcie jakie cudowne
http://allegro.pl/wesole-czapeczki-r...420345635.html
http://allegro.pl/czapka-krasnal-roz...437017268.html
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:54   #1635
diatoma
Zadomowienie

avikusia ja ostatnia@ mialam 1 lipca, wiec jakby czwartki mi wypadaly? co o tym myslisz? Eirine a ty kiedy ,mialas ostatnia@? bo my jakos podobnie lecimy?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:54   #1636
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
ale obok fenoterolu i magnezu to ja jeszcze biorę: duphaston, pregnium, feminatal n, piję wapno, tardyferon i brałam jeszcze żurawit rany majątek zostawiam w aptece i to przynajmniej raz w tyg. bedę bankrutem przez te leki

o matko ile tego chociaż ja codziennie też jak stara babcia: fenoterol isoptin, espumisan, witaminki i magnez

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale co masz na myśli? moja jest obrócona główką w dół od dwóch miesięcy, a na ostatnim usg wyszło, ż ejest bardzo nisko, ale to jeszcze nic nie znaczy, tak własnie sie dzieje w 8/9 mscu
a przed porodem dziecko się jakby wkręca do kanału jakoś ale to słyszałam że do kanału ogólnie przed porodem ustawia się główką specjalnie nie wiem o co chodzi ale mówiła nam położna że jak już się dojdzie do 10cm-wego rozwarcia to od razu nie każą przeć tylko poczekać aż dziecko się wstawi odpowiednio. oczywiście pewnie jokr o to nie chodziło ale tak mi się przypomniało

Diatoma ja ostatnią @ miałam 30czerwca i ze wszystkich suwaczków wychodzi mi termin 6.04. więc zawsze zaczynam kolejny tydzień w środę mimo że suwaczek inaczej pokazuje bo on opóźniony jest troszku o jeden dzień więc tobie kolejny tydzień w czwartki wypada

izunia zakochałam się w tych czapeczkach musze mamę namówić że ma mi takie zrobić

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-01 o 18:58
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:59   #1637
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Ja dzisiaj pierwszy raz słyszałam o takim czymś. Teraz nie wiem czy mam iść czy nie.

Popatrzcie jakie cudowne
o kurcze jakie słodziakowe te czapeczki
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:15   #1638
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy kupić pokrowiec na przewijak,
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
czy taki ładny pasujący do pościeli
Ja kupię zwykły, tzn. z IKEA. Mają dobrą cenę. Oczywiście są ładniejsze, ale te co mi się podobają, kosztują 40,00 zł za sztukę (czyli 80,00 zł musiałabym wydać, a tyle rzeczy jeszcze potrzebuję...). A trzeba mieć dwa, bo posikać to bardzo łatwo . Także ja kupię w IKEA a i tak na to będę kładła takie jednorazowe BELLA.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:25   #1639
avikusia
Zadomowienie

diatoma no tak, w czwartki widzę, że Eirene też tak sądzi

no to pojutrze zaczynasz 8-my miesiąc

ur. 01.04.2011
Stary 2011-02-01, 19:33   #1640
patrycja_22
Rozeznanie

Cześć kobietki
Dzisiaj czuję się lepiej chyba przeziębienie ustępuje musze Was sobie powoli nadrobić.

izunia233 śliczne te czapeczki
Też słyszałam o tym zabobonie, że w ciąży nie powinno chodzić się na pogrzeby.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:38   #1641
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Popatrzcie jakie cudowne
jakie cudne

a co do pogrzebów, to ja jak umarła babcia tż to też nie wchodziłam do kaplicy gdzie była otwarta trumna, nie wiem czy to jakis zabobon, ale lepiej nie wchodzić, bo różnie ludzie wyglądają

Cytat:
avikusia ja ostatnia@ mialam 1 lipca, wiec jakby czwartki mi wypadaly? co o tym myslisz? Eirine a ty kiedy ,mialas ostatnia@? bo my jakos podobnie lecimy?
ja miałam ostatnią 6 lipca we wtorek i we wtorki mam pełne tygodnie np dzisiaj mam równo 30 tydzień czyli jutro zaczynam 31tc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:56   #1642
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Diatoma mi ost.@ wypadala 3.07 wiec pelne tyg przypadaja na sobote

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

SZczerze to ja myslalam ze dopiero w sobote zaczne 31 tydz ze teraz jestem w 30 i 3 dniu????Bo jak tak licze to wtedy zgadza sie wszystko z terminem na 10.04....cholera ;(
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:56   #1643
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:

Co o nim sądzicie?
wózek smerfastyczny na prawde fajny wózek za rozsądną cenę kurcze a ja byłam na pogrzebie jak byłam w 3-4 m-cu ciąży... i co teraz??? i stałam w Kościele... co prawda na samym końcu ale jednak

Cytat:

Popatrzcie jakie cudowne
genialne te czapeczki a wiecie jak zareagował mój tż na nie?? "śliczne... jak siedzisz w domu- to powinnaś sama kilka zrobić..." wrrr
Stary 2011-02-01, 19:59   #1644
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Dzisiaj upieklam oponki i objadlam sie okropnie ze ruszac sie nie moge heh jeszcze dzidzius mnie kopie i od paru dni plecy mnie bola jak za dlugo chodze czy siedze po prostu masakra juz nawet nie narzekam Tż na ten bol bo pomysli ze jakas przewrazliwiona jestem bo ciagle cos wole mowic ze wszystko ok wtedy sie tak Bidaczysko nie martwi i jest spokojniejszy
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:59   #1645
avikusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Diatoma mi ost.@ wypadala 3.07 wiec pelne tyg przypadaja na sobote

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

SZczerze to ja myslalam ze dopiero w sobote zaczne 31 tydz ze teraz jestem w 30 i 3 dniu????Bo jak tak licze to wtedy zgadza sie wszystko z terminem na 10.04....cholera ;(
no przecież dobrze wychodzi jutro - 4d, w czw. - 5d, w piątek - 6d, no a w sobote nowy tydzień

ur. 01.04.2011
Stary 2011-02-01, 20:01   #1646
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam, i byłam na pogrzebie w grudniu.
Żadna ciotka też się nie zająknęła się na ten temat.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no czasem tak opowiadają kobiety że wolą poród niż np wyrywanie zęba albo inne takie

śliczne ciuszki śpioszki cudo
ja już dawno mam tę linię linia życia chyba tak?
Ja mówię, że wolę rodzić niż żeby mnie ząb bolał.

No właśnie nie pamiętam o co chodzi z tą linią

I w końcu poprasowałam

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:14   #1647
wanilia83
Zadomowienie

poprasowałam pierwszą partię i mam dość, padam na twarz a jutro powtórka z rozrywki :P

Cytat:

mi się podoba najbardziej z tych co pokazywałaś a zresztą uwielbiam połączenie brązu z niebieskim

Cytat:

laseczka , bardzo dobrze to napinanie brzuszka ujęła wanilia, nagle czujesz że ten brzuch mimo twojej woli się napina, wręcz wyodrębnia.

mam pytanie do dziewczyn które biorą fenoterol, czy można przy tym brać magnez? bo mi się skurcze robią kończyn, i teraz nie wiem czy nie za dużo tych przeciwskurczowych? a wizyte mam dopiero 16 lutego, a do tego czasu bym sobie pobrała.

nie wiem czy można ale ja biorę, na razie nie zaobserwowałam skutków ubocznych

Cytat:

1. Kurteczki polarowe

super

Cytat:
poczęstuję a na coś konkretnego masz ochotę ?

mi też się zrobiła ciemna kreska na razie lekko widoczna ale jest
śliczne ubranka

obojętnie byleby obrzydliwie słodkie było i najlepiej z rana

ja też już mam krechę, skóra wokół pępka też jakaś ciemniejsza

Cytat:

jupiii

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

też bym się coli napiła

Cytat:

Popatrzcie jakie cudowne

śliczne pszczółka wymiata

Cytat:
wózek smerfastyczny na prawde fajny wózek za rozsądną cenę kurcze a ja byłam na pogrzebie jak byłam w 3-4 m-cu ciąży... i co teraz??? i stałam w Kościele... co prawda na samym końcu ale jednak

no a co ma być przecież nic się nie stało

faworków bym zjadła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:15   #1648
n.ik.a
Zadomowienie

izunia233 czapeczki za***iste zakochałam się a mój mąż jak to zobaczył to od razu "kupmy, kupmy - wiesz jak mała by fajnie w takiej czapeczce wyglądała"
chyba pokażę jutro teściowej i powiem, żeby taką zrobiła

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-01, 20:15   #1649
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy kupić pokrowiec na przewijak,
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
czy taki ładny pasujący do pościeli
ja nie kupuję, będę kładła taką pieluszkę flanelową na niego i już

bo jak osika co pewnie mi się zdarzy co chwila to szybko wypiore

Cytat:
a mam pytanie :

niektóre z was piszą że twardnieje im brzuszek , jakie to jest uczucie jak twardnieje brzuch ? po czym to poznajecie ?
mi twardnieje i jest taki jak kamień przy dotyku, po jakiejś chwili puszcza i jest normalnie, nie jest to bolesne

Cytat:
suuuuper nie ma to jak w domku, leż dużo tylko!

-----

ja wyprasowałam pierwszą część rzeczy, pościel, pieluszki, te najwieksze sprawy , niby na siedząco prasowałam ale padłam pozniej, kark mnie bolal, pozniej plecy, musialam polezec
jutro jeszcze ciuszki mi zostana
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 20:16   #1650
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
laseczka wiesz jak dzidzi sie wypina to raczej w jednej czesci brzucha, a jak macica sie sciaga to ten brzuch caly od gory do dolu jest twardy, a nie tylko w jednym miejscu.
mnie tylko w jednym miejscu "twardnieje"- więc to chyba nie twardnienie tylko jednak wypinanie dzidzi

ekstra

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości