|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
a ja mam znowu rozwolnienie co drugi dzien |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
na kompie oglądam
![]() Cytat:
ale pewnie by mi sie wtedy film mniej podobał
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję rozwolnienia...Może przyuważ czy nie masz np tak po mleku? Wiele kobiet w ciąży ma nietolerancję na laktozę.
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
coraz więcej dziewczynek jeszcze tych naszych facetów przegonią
![]() co do banku to ma już duże doświadczenie bo był dyrektorem placówki millenium ale postanowił ze w aliorze bedzie zarabiał wiecej najpirw jego przyjaciel zalozyl i ma 20tys na miesiac od pol roku on mysli ze z nim bedzie to samo owszem moze tak byc ale co jesli tak nie bedzie ja nie pracuje bedzie dziecko i co my zrobimy dobija mnie to myslenie o przyszlosci a kiedy mu powiedziałam ze moi rodzice wszystko kupią do kacperka to powiedział ze dobrze spytałam go czy się cieszy a on ze przeciez nie wymaga tego od moich rodziców i on da rade dziewczyny co mam zrobic dalej siedziec u rodzicow czy wrocic do niego i klocic sie dzien w dzien o to samo o to ze jestem taka nie dobra dla jego mamy
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zakończenie zupełnie inne...mocniejsze, wstrząsające, nie wiem czemu w filmie je całkiem zmienili...Niemniej jednak film nie jest zły, myślałam że bardziej go skopią a całkiem nieźle im wyszła ekranizacja. Jeżeli lubisz takie życiowe, mocne historie to polecam, również tej autorki, "Dziewiętnaście minut". ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
:http://www.filmweb.pl/film/Bez+mojej+zgody-2009-463328Ale trochę nie jasny ten opis więc dopiszę: generalnie chodzi o to że dziewczynka odkrywa, że została poczęta po to, aby oddawać tkanki swojej chorej na białaczkę siostrze i kiedy dochodzi do niewydolności nerek u tej siostry, to mała pozywa rodziców o to, aby nie zmuszali jej już do żadnych zabiegów medycznych. To tak w skrócie i pozornie, bo sprawa nie jest taka prosta
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-01 o 21:41 |
||
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma miala problemy z facetem bo jak zaszla w ciaze to ja zaczal olewac, chodzil po imprezach a ona sama w domu siedziala. Ludzie jej mowili, ze do niego dotarlo, ze bedzie ojcem i chce sie pewnie wyszalec dopuki sie dziecko nie urodzilo bo pozniej bedzie musial sie zajac rodzina. Skonczylo sie na tym, ze po porodzie ja zostawil bo stwierdzil, ze za mlody jest na kiszenie sie w domu i zabawe w tatusia, na odchodne powiedzial, ze bez problemu zrzeknie sie praw do dziecka. Znam wiecej sytuacji, gdzie znajomi i rodzina mowili kobiecie, ze jak sie urodzi dziecko to facet sie zmieni bo zmadrzeje. 24kasia86 raczej marne pocieszenie dla kobiety, ze w stosunku do niej sie nie zmieni albo bedzie gorszy ale za to moze bedzie dobrym tatusiem. Co mi to da, ze do dziecka sie usmiechnie jak za chwile dziecko sie rozplacze a on na mnie bedzie wylewal swoje frustracje bo nie bedzie mogl w spokoju TV obejrzec? A dziecko dopuki male, to nie rozumie ale pozniej juz widzi co sie dzieje. Ja bym nie byla szczesliwa gdyby moj ojciec mnie kochal nad zycie ale moja matke traktowal jak szmate, ktora mozna wytrzec podloge bo zupa za slona albo pranie nie wywieszone. |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
vanes u rodziców też nie będzie Ci dobrze, będziesz rozżalona. Może trzeba trochę wywrócić Wasze życie do góry nogami????
Skąd pomysł aby mówić mu że Twoi rodzice dla dziecka wszystko kupią, nawet jeśli tak będzie to niech on się wykaże. Dajesz mu gotowe rozwiązania więc po co ma się starać. Masz w razie czego gdzie iść gdyby było bardzo źle, wiesz że na rodziców możesz liczyć a to bardzo ważne. Spróbuj uporządkować relacje z mężem, myśl nad tym jak to zrobić aby udało się to przed porodem. Może zrób listę potrzebnych rzeczy i przyklej magnesem na lodówce z cenami i podsumą, niech się oswaja a jak uważa że na zakupy jest jeszcze czas to karteczka jest cierpliwa i jeszcze trochę poczeka. Jak zapyta po co to to powiedź że masz czas więc planujesz i chcesz mieć wgląd w to aby coś ewentualnie zweryfikować.
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka niestety masz racje
ale czasem to jest tak jak u mnie że jest tydzień złości a za chwilę miesiąc słodzenia przytulania i miziania nie wiem co robić karteczka nie działa już 3 razy wyrzucił do kosza moje słowa też na nie wiele się zdały wciąż tylko słyszę ze on zarabia na rodzine a przeciez na razie nic za mnie nie placi ani jedzenia ani leków dla dziecka tez nic nie kupuje o prezencie na swieta tez moglam zapomniec
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-01 o 21:44 |
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Ile lat ma Twój TŻ?
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
28 w tym roku jest za stary na zmiany zawsze bedzie maminsynkiem juz tego nie zmienie
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
A i jeszcze jedno, lekarz podczas badania stwierdził grzybice pochwy z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać czy to może jakoś zaszkodzić maleństwu. Jak myślicie, mam nadzieję że nie ? Mam brać pimafucin a tż ma zrobić posiew nasienia. i zero współżycia przez najbliższe dwa tygodnie ![]() |
|
|
|
#2536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj to musi byc wzruszajacy film a ksiazka jeszcze lepsza- dziekuje![]() Cytat:
zmienilam avatarek ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
) lekarz przepisal mi i Tż tabletki i zalecil stosunek z prezerwatywa...a my kochalismy sie bez i teraz bedziemy miec dzidziusia... hehe bo plemniczki mialy otwarta i "czysta"droge do jajeczka![]() uwazam ze nie powinnas sie przejmowac, ustosunkuj sie do zalecania ginekologa a bedzie dobrze.... a z tym seksikiem chyba wytrzymasz
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spłakałam się jak głupia oglądając go. Ostatni raz chyba w 1997 roku tak wyłam jak Leonardo tonął w zimnych wodach Atlantyku po katastrofie Titanica...Ech
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
vanes
Cytat:
![]() Martynka89 jestem za próba kompromisu i uporządkowania relacji. Jestem przeciwna temu aby od razu kogoś zostawiać, warto na pewno pracować nad tym, jednak w sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia trzeba mieć na uwadze siebie i dziecko i wiać.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-02-01 o 21:55 |
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
dla niego takie rzeczy są dziecinne zresztą tak jak ja z tego co ostatnio zauważyłam
idę się położyć dzidziuś jakiś niespokojny całt czas brzuch mam jak z kamienia i dziwnie pobolewa pewnie z tych nerwów i płaczu...spokojnych snów
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-01 o 21:53 |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bez zgagi dniem straconym. Zezarlam worek migdalow i niby jest troche lepiej, ale to co sie dzieje z moim zoladkiem to jest jakis hardkor.
Cytat:
Vanes powiem tak - masz straszna tesciowa i uwierz mi, rozumiem Cie doskonale, bo ja mam jeszcze straszniejsza matke. Szukasz w innych kobietach oparcia,a one zachowuja sie jak wredne su*ki. Jesli bys chciala pogadac, to zapraszam na PW. Grunt, ze masz oparcie w swoich rodzicach - ja mam kontakt tylko z moim tata, bo tesciowie sa dla mnie zbyt obcy. |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam to samo. Miesiac albo dwa jest ok a pozniej ciagnie sie wojna. Po tem niby mu sie odmienia i przychodzi do mnie ze slowami "wiem, ze to moja wina, ale ja sie zmienie i w koncu bedziemy szczesliwi". Stek bzdur, oni sie juz nigdy nie zmienia. Co do finansow oboje pracujemy, tyle, ze ja kupuje jedzenie a on wydaje na swoje zachcianki. Nie pamietam juz kiedy cos sobie kupilam, nie wspomne o tym, ze nie wiem za co kupie wozek, lozeczko i inne rzeczy jak tak dalej pojdzie. Nawet na rodzicow liczyc nie moge bo siedze za granica sama jak palec. Facet ciagle jedzie po moich znajomych a jak ja nazywam rzeczy po imieniu i mowie mu zeby spadal do swoich kolezkow, ktorzy sa banda bezmozgich alkoholikow to lepiej uszy zatkac bo zaraz slysze rzeczy, ktorych zadna kobeta w ciazy by slyszec nie chciala. I wiesz co? Ciesz sie. ze nie pracujesz bo chociaz sobie odpoczniesz a jak bys do pracy poszla to podejrzewam, ze facet zdarl by z Ciebie kase (podejrzewam, ze bez skrupulow skoro zamiast sam kupic rzeczy dla dziecka patrzy bezczynnie jak robia to twoi rodzice) a na koniec i tak bys pewnie uslyszala, ze malo zarabiasz i jestes do niczego bo po pracy powinnas posprzatac, wyprac i ugotowac nawet jesli bys pracowala wiecej godzin niz on. Jak masz okazje to lepiej posiedz sobie troche u rodzicow, moze jak sam posiedzi to cos do niego dotrze, albo juz nic do niego nie dotrze tak samo jak do mojego faceta. mamaoptymistka gdyby nie ciaza to kopnelabym go w d*** nawet w tej chwili bo mam go serdecznie dosc. Niedobrze mi sie robi jak razem spimy a on przez sen sie do mnie przytula. To juz nie ma sensu, czekam az on w koncu sobie kogos znajdzie bo jak ja odejde pierwsza to wiem, ze bede miala przechlapane.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-02-01 o 22:00 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
kasia właśnie zauważyłam, słodziutki
vanes to była planowana ciąża ??? długo ze sobą jesteście ??? |
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu trafiłyście na wady fabryczne w produkcji Wymienić na lepszy model!
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
mój mężulek też ma 28 i ma swoje wady
(a jakże) ale nie mogę mu nic zarzucić bo jest kochanym mężem i ojcem więc nie taki ten rocznik zły
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale troche cichych dni i pewnie zacznie sie ogladac za innymi, moze w koncu da mi spokoj. |
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro sama musisz za wszystko płacić a on traci kasę to co jeśli Twoje pieniądze się skończą jak sobie poradzisz z małym dzieckiem skąd weźmiesz kasę.
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz uwazam ze Kate Rose jest od niego ladniejsza hehe no to sobie go sciagne z neta jak tylko swiezy transfer dostane (mam net bezprzewodowy-straszna kicha
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oczywiście że się kochałam w Leo! Bodajże w tamtych czasach to chyba w każdym facecie który miał taką fryzurę jak on![]() Teraz całkiem niezły z niego aktor, a jego dwa ostatnie filmy " Shutter Island" i "Incepcja"- wyborne. |
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i moj facet za nic w swiecie nie wyrazi zgody zebym do polski pojechala z dzieckiem a ma takie prawo. Tutaj mam prace i prawo do zasilkow, jak juz sie go pozbede to nie bede miala zle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

) lekarz przepisal mi i Tż tabletki i zalecil stosunek z prezerwatywa...a my kochalismy sie bez i teraz bedziemy miec dzidziusia... hehe bo plemniczki mialy otwarta i "czysta"droge do jajeczka
Spłakałam się jak głupia oglądając go. Ostatni raz chyba w 1997 roku tak wyłam jak Leonardo tonął w zimnych wodach Atlantyku po katastrofie Titanica...Ech