|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVII- zapuszczalskie wciąż atakują
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Żeby Euro było ważniejsze od normalnego układu roku akademickiego i szkolnego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała mieć dużą szafę, ale nie z półkami tylko z miejscem na powieszenie ubrań na wieszakach :marzy: Cytat:
![]() To zależy już od dobrej woli lecznicy. Np. lekarze w mojej osiedlowej lecznicy za własne pieniądze leczą i karmią bezdomne zwierzęta.
![]() |
#3453 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
To masz tak jak ja
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Chatul hihi ta szafa ma polki i wieszaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które używają szamponów i odżywki nietestowane na zwierzakach mogły by mi coś polecić? Coś co jest łatwo dostępne i znajdę na allegro?
No i czy Vatika testuje? Bo nie ma jej w liście co Chatul ma w podpisie... Ani w w tej grupie, ani w tej. Chyba, że niezauwazylam. Ps. Chcę się przerzucić na te nietestowane kosmetyki. Ogólnie pomału przestaję używać tych testowanych. W większości kosmetyków mam z Avonu i Oriflame. (Tak, dzięki Twojemu- Chatul podpisowi chcę przejść na nietestowane! ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie, to są mało problemowe włosy, z tym że ja farbuję, bo mam masę siwych włosów, i nie chce straszyć
![]() I mam pytanie do Chatul, czy Verona testuje? bo podpasowała mi ich farba, i wolałabym przy niej zostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mowie ze wszyscy tacy sa, bo normalni ludzie nizaleznie od pochodzenia zwyczajnie nie wyrozniaja sie niczym. A w pewnym okresie bardzo duzo ludzi niezbyt przystosowanych do zycia w miescie, do miast sie przeprowadzilo i zaczelo szerzyc swoja "kulture" zamiat sie przystosowac. Niestety zapracowali na takie a nie inne opinie i sa zakala wsi. Nie powiedzialam ze kazdy czlowiek ze wsi to cham. Wiesniak to jest mentalnosc, a nie pochodzenie. Niestety moje doswiadczenia z ludzmi byly takie jak opisalam wiec bardzo mi przykro jesli to kogos zranilo. Jak przeprowadzilismy sie na wies to spotkalo nas bardzo duzo przykrosci ze strony mejscowych, bo nikt nie mogl zniesc "obcych". Bylismu regularnie okradani, mielismy wybijane szyby, niszczone rzeczy. Nawet ktos wlamal sie do piwnicy i potlukl wszystkie przetwory. I oczywiscie nikt nic nie widzial. Winnych brak do dzis i zmowa milczenia trwa. Mimo ze mieszkamy tam juz od lat nigdy nas nie zaakceptuja i zawsze bedziemy obcy i szczeka sie na nas bzdury, wiec dlaczego mam miec inne poglady Na mazowieckiej wsi tez tak mowia.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-02-01 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tutaj w sumie straszliwie uogólniłam... Bo to też zależy od wielu czynników. Ja zawsze miałam do dyspozycji duże przestrzenie i dlatego psychicznie bym nie wytrzymała na małym metrażu. Ale też mieszkanie mieszkaniu nierówne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
ma zielone pojęcie
|
Fajnie
![]() Cytat:
![]() Vatika jest produktem firmy Dabur, a Dabur nie testuje na zwierzętach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Wtajemniczenie
|
To dobrze że Verona w porządku, bo farby Loreala porzuciłam na zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Raczkowanie
|
No to ulżyło mi, że Vatika nie testuje, bo mam dwa oleje. Jeden kupiony kilka dni temu. A jakieś szampony, odżywki mogłybyście polecić? Takie ktore kupię na allegro, Natura albo w Rossmannie? (czy się "nie kupuje z Rossmanna? Bo przecież testuje...? ) Na innym wątku dziewczyny pisały o "The body shop" i chyba te kosmetyki nie są testowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o scislosc sama pol zycia spedzilam na wsi i tez mielismy gospodarstwo. I moze mielibysmy nadal gdyby glodne psy pozostalych mieszkancow nie przyszly sie nakarmic naszymi zwierzetami. Gdyby ktos nie ukradl nam ptakow, ktore dla nas byly zwierzatkami do kochania, a nie do jedzienia. Bo wstrentni zli miastowi sie sprowadzili i trzeba pokazac im gdzie raki zimuja.
![]() |
#3464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to w sumie większości chyba nie znam. No jakoś tak mam, ze jestem wyczulona na generalizowanie, choć pewnie i mi się czasem zdarzy coś uogólnić. A w Twoim poście (ale nie tylko) zauważyłam właśnie taką generalizację, takie doszukiwanie się przyczyn chamstwa właśnie w tym, skąd ktoś pochodzi. Dla mnie jest to na tyle niestosowne co dyskryminacja kobiet czy osób z różnych grup etnicznych. Każdy ma różne doświadczenia i rozumiem ze Twoje doświadczenia kształtują Twój światopogląd, również moje doświadczenia np... nie wiem... z Romami mogą powodować że mogę uważać ich za... złodziei i oszustów. Możliwe że w dużej mierze tak jest o czym często się słyszy, ale .. są też tacy którzy cieżko pracują na to co mają, a i tak inni będą ich spychać do jednego wora... ![]() Jeśli jakiś Warszawiak komuś zaszedł za skórę to po prostu ten konkretny Warszawiak zalazł za skórę a nie wszyscy mieszkańcy tego miasta. A tym bardziej nie ma się co doszukiwać tego skad pochodzi on czy jego przodkowie. Faktem jest to że cham to cham, na to człowiek ma wpływ czy ejst chamem czy nie, a to skąd pochodzimy, jaką mamy płeć, rodowód, kolor skóry, włosów - nie jest zależne od nas ![]() Cytat:
![]() ![]() a ona jeszcze tak głośno to robi i takich słów używa... jeszcze nigdy czegoś takiego nie przeżyłam. Demotywuje mnie ona, jak tak z samego rana zaczyna wrzeszczeć na swoje dziecko ![]() ale z kolei sąsiad obok jest spoko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() to jak się zachowujemy wobec innych, to co my robimy świadczy o tym kim jesteśmy. A nie to co ktoś z naszego otoczenia robi ma sie przełożyć na to, jak my jesteśmy postrzegani ![]() Jedynie zachowania dzieci mogą wskazywać na to jacy są rodzice, bo to w końcu oni w głównej mierze te dzieci wychowują, albo paradoksalnie... to może też pokazywać jak rodzice zaniedbują dzieci nie wychowując ich należycie.... A siostra kazała mi przekazać że ten podkład Lirene Natural Look jest fajny ![]() A ja zdecydowałam sie kupić ten najaśniejszy, bo skoro ten light jest dobry dla mojej siostry która ma ciemniejsza cerę, to tym bardziej będę próbować jaśniejszego ![]()
![]() |
#3465 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I teraz znowu, wszystko zależy od doświadczeń pojedynczego człowieka. Nam kury zjadają psy sąsiadów, którzy niedawno się wprowadzili. Bo ich nie karmią, bo przecież na wsi piesek może sobie coś upolować. Ale w sumie Cię rozumiem, bo tam, gdzie moja mama kiedyś mieszkała, są sami beznadziejni wieśniacy, którzy nie potrafią przeżyć, że ktoś oprócz nich żyje na tym świecie. Ale to mała wiocha, a tych autochtonów jest góra 15 ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz niby mieszkam w mieszkaniu trzydziestometrowym, ale na szczęście nie codziennie ![]() I dla mnie dobre oceny to absolutnie nie żaden wyznacznik czegokolwiek... Bo z tym zbyt różnie bywa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
ma zielone pojęcie
|
Słusznie
![]() Cytat:
Dobrych szamponów i odżywek jest pełno wszędzie. Tutaj masz całą listę dobrych i złych kosmetyków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 Z tego wszystkiego tylko moim zdaniem kosmetyki firmowe drogerii Natury też powinny być na zielonej liście. Mnie ich mail przekonał. Napisali wprost, że nie testują kosmetyków, bo nie muszą, gdyż nie stosują nowych receptur.
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Ide skladac szafe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
no ja wiem, że oceny o niczym nie świadczą, jednak osoby z patologicznych rodzin raczej mają słabe stopnie...
moja przyjaciółka, przyjaciel i większość znajomych mieszka w domach i jakoś nie zauważyłam, żebym była "gorsza" od nich... wg wszystko zależy od wychowania, a nie od tego gdzie się mieszka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
heh ja mam wujka z kompleksem warszawskim i caly czas powtarza, ze Warszawa to miastoo ludzi z wiosek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
ma zielone pojęcie
|
Aaa, tur3cka, The Body Shop nie testuje, ale należy do L'Oreala, który testuje
![]()
#3472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynie salon duży, żeby z całą rodzinką można było posiedzieć, porozmawiać a tak to sporo małych pokoi, żeby każe dziecko miało swój kąt, swoją przestrzeń, zeby urządziło je wg swoich upodobań ![]() mi wielkie komnaty nie potrzebne, choć rozumiem, że inni wolą duże rpzestrzenie, ale ja wiem że jeśli będzie mnie w ogóle stać na własny dom, to raczej będzie to mały domek. Musi być praktyczny ![]() Cytat:
![]() u mnie koty sobie polują, ale koty to inna bajka, one polują najczęściej dla zabawy, bo i tak zawsze coś tam dostają do jedzenia ![]() też mam rózne doświadczenia z ludźmi z mojej wioski, może kiedyś Wam napiszę bo chyba nie pisałam. Aczolwiek z chamstwem to się wszędzie można spotkać ![]()
![]() |
#3473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chcialabym ujac moja wypowiedz tak zeby calkowicie wyjasniala sytuacje, to musialaby dodac objasnienia do co drugiego slowa i wyszedlby esej na 3 strony. Ja zwyczjnie przyjmuje ze jesli ktos nie czuje sie "bohaterem" mojej wypowiedzi/poglady (nie robi tego o czym pisze) to nie powinien byc urazony. Cytat:
Nie nawidze dzwiekow dochodzacych zza sciany. Niestety teraz je slysze, bo angielskie domy prylegaja do siebie scianami. A jeszcze o tym ze uwaza sie ludzi z blokow za gorszych,to ja doswiadczylam czegos odwrotnego. U mnie w miescie ja mieszkalam po jednej stronie ulicy byly domy, po drugiej bloki. W szkole dziciaki z blokow wrecz gnebily dzici z domow. Nie wolno nam bylo chodzic na osiedla bo dziciaki nas przeganialy. Bylo nas mniej wiec nawet nie probowalsmy walczyc. Teraz po latach mam wrazenie ze rodzce z blokow zwyczjnie nie pozwalali sie dziciom z nami z domow bawic. Do dzistego nie rozumiem. Moze zapytam ktoras stara kolezanke.
![]() |
#3474 |
Wtajemniczenie
|
a miała któraś z was do czynienia z szamponem Polytar z dziegciem, Tż go zakupił na swedzącą głowę, i jestem ciekawa, jak wypadnie. Ale powiem wam że zapach to ma mocny, podkradne mu to zdam relacje, bo sama mam wrażliwy skalp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście czegoś takiego nie ma.. na szczęście..
i też nie wiem czemu tak było u Ciebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja od maja praktycznie nie oglądam TV... no raz na miesiac coś zdarza mi się obejrzeć, ostatnio był to odcinek Hożych doktorów ![]()
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.