![]() |
#2041 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
U mnie zero nowych pryszczy, tylko te które mialam juz dosyc dlugo zaczynaja wychodzic robia sie ogromne ropne kule.
Pomocy nie wiem co z nimik robic! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co ja pamiętam, to mi też internista przepisywał tabletki ale wcześniej musiałam zanieść taki papierek od gin.... więc wątpię. Cytat:
Ja mam enzymatyczny z ziajii pro, nie mam porównania z enzymatycznymi, ale uważam że jest całkiem fajny. ![]()
![]() |
![]() |
#2043 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mija 3 tydzień brania tery, znaczącej poprawy nie ma. Nadal mam czerwoną twarz jak Indianka i broda szaleje jak zawsze. Ja chyba do konca życia bede mieć pryszcze. MASAKRA. Jak u was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś ide do dermy.. na raziej estem na dawce 150
![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
bohho 3 tygodnie to za mało... ja biorę już ponad 3 miesiące i dopiero od niedawna zaczęło być lepiej. Dermatolog może Ci przepisać Tetralysal nawet na 6 miesięcy jeśli masz ciężki przypadek więc nie załamuj się
![]()
![]() |
#2046 |
Raczkowanie
|
ja odstawiłam już tertralysal i epiduo bo od lutego zaczynam aknenormin i wiecie, że mam lepszą cerę teraz niż podczas brania tego antybiotyku?
![]() heh;p
![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 |
Rozeznanie
|
Ja skończyłam kurację Tetralysalem. Moja cera jest w lepszym stanie, od dawna nie wyskoczyło mi nic dużego. Jednak nie chce zapeszać, bo jeszcze nie minął nawet miesiąc od odstawienia.
Mogę wam jedynie poradzić żebyście się nie zrażali stosują tetrę, w moim przypadku podczas brania bywało różnie, miałam często wysyp trądziku. Ten antybiotyk stosuje się kilka miesięcy i warto poczekać do końca. Nadal stosuje Aknemycin, mam jeszcze pół opakowania Epiduo. Czy można te 2 maści stosować zamiennie? W Poniedziałek idę do dermatologa, ale może ktoś wie.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich i dopisuję się do osób zażywających Tetralysal. Po przeczytaniu tego forum mam mieszane uczucia czy ta kuracja mi pomoże, a pani dermatolog stwierdziła, że 3-4 msc tetralysal a jak to nie pomoże to jedynie zostaje aknenormin ( czy jakoś tak , mam nadzieję, że wiecie o co chodzi -ostatnia deska ratunku dla trądzikowców). Przez miesiąc mam brać co 12 h tabletke 300 i potem zgłosić się do niej na wizytę. Nic nie wspomniała o ochronie na żołądek, ale tak wiem wiem,że trzeba zażywać coś ochronnego. Tylko, że ja mam trądzik od okołu 7 lat i raz było lepiej raz gorzej i teraz generalnie krost, zaskórników mam dosłownie kilka po około 2-3 na policzku i kilka malutkich na żuchwie i nie wiem czy ta moja dawka nie jest zbyt wysoka ? Generalnie moim problemem są czerwone plamy i blizny po trądziku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Raczkowanie
|
Witajcie po przerwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie znów wysyp.. kurde nie rozumiem już tego. raz dobrze a raz wysyp teraz 4 nowe pryszczole ![]()
![]() |
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
3 tygodnie po:-( daje miejscowo brevoxyl i niestety musiałam powrócić do revlonu tylko on zakrywa te zmiany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
Też mimo wszystko używam Revlonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
U mnie po 5 tygodniach jest o niebo lepiej. Zostały czerwone blizny, które teraz najbardziej mnie wkurzają, czekam na wysyp -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u dermatologa i także dostałam tetralysal, ale po tym co tu przeczytałam zastanawiam się czy go brać. Dziewczyny jak sądzicie (z Waszą wiedzą pokuracyjną) czy warto brać ten lek? Mimo tych wszystkich skutków ubocznych i niekiedy nawrotów trądziku? Kurcze sama już nie wiem. Boje się, że jak skończę go brać będzie jeszcze gorzej niż teraz
![]() ![]() ![]() Aha i jeszcze chciałam się dowiedzieć czy to prawda, że po zażyciu tetra wypadają włosy? Przeczytałam o tym na jakimś forum Edytowane przez moniaa5478 Czas edycji: 2011-02-01 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witajcie, mam chwilowe załamanie ;/ używam atredermu i na początku miałam standardowy wysyp i zakładałam, że biorąc tetralysal już nie będę tego przechodzić i się pomyliłam , generalnie przed braniem tetralysalu buzia wyglądała w miarę tzn krost było trochę, ale głównym moim problemem są czerwone plamki i przebarwienia i teraz od nowa mam wysyp okropnych wielkich czerwonych krost. moniaa 5478 ( zresztą moja imienniczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możesz mi jeszcze napisać jak długo brałaś Tetralysal ? Ja powinnam brać przez 24 dni. 8 dni po dwie kapsułki i 16 dni po jednej. Ciągle jednak nie jestem zdecydowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odzew ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Była dermatolog mi mówiła, że ilość tabletek zależy od masy, jest jakiś przelicznik o ile się nie mylę to do 50 kg jest 1 tabletka,a powyżej 2 tabletki, ale to chyba nie reguła bo kolega który waży zdecydowanie więcej niż 50 kg ( myślę ,że około 70) też brał Izotek i 1 tabletkę dziennie przez pół roku i się wyleczył. Byłaś pod kontrolą ginekologa ? robiłaś co miesiąc badania ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal
Cytat:
Ja mam trądzik od 7 lat. Różnie bywało, ale przez ostatnie 2 lata masakra. Jakieś 7 miesięcy temu koleżanka z pracy poleciła mi dermatologa. Udałam się do niego . Wydałam dużo kasy - wizyta 80zł , leki ponad 100zł ,ale myślę, że warto było ![]() Na początek dostałam antybiotyk (TETRALYSAL),żeby to wszystko usunąć porządnie. Do tego na noc na zmiane davercin i taką papkę robioną,potem dostałam zamiast davercinu tetracyclin maść. Do tego wszystkiego tabletki antykoncepcyjne Diana 35 na trzy miesiące. Była znaczna poprawa. Super było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli mogłam komuś pomóc to się cieszę i piszcie co sądzicie na temat moich sposobów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2064 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tetralysal
Cytat:
Jakbym czytała o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
6 tygdni stosowania tery pus epiduo. Efekty? nieziemskie. Zero pryszcza nowego ;p tylko czerwone plamki zostały, ale mozna je bez problemu przykryć podkładem. Nic nie wystaje nic nie straszy. Bez zadnych ogromny bombard ropnych. CUDOWNIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
a ile tabletek bralas? 1 na dzien? i ile jestes dni / miesiecy po kuracji? ja wlasnie mysle, czy by nie wrocic do antybiotyku.. bralas cos na oslone antygrzybiczna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Ja kończę powoli kurację tetrą, jeszcze jakieś 2 tyg.. dostałam już do smarowania epiduo teraz. z moją buzią teraz jest na prawdę dobrze, oby tak dalej... trzymajcie kciuki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Przyczajenie
|
Ja po 3 miesiącach stosowania Tetralysalu twarz mam idealną ale największy problem miałam z plecami i dekoltem. Tutaj też jest wielki sukces po odstawieniu wyszło mi pare krostek plus zaczynam walkę z bliznami na plecach bo tak naprawdę to one są teraz moim zmartwieniem. Mogę jedynie podkreślić, że zauważyłam małą ilość osób, które podczas kuracji zewnętrznie używają Dalacin T. Ja używam go nawet teraz po odstawieniu i jestem bardzo zadowolona gdyż naprawdę nie mam wysypu. A jeśli chodzi o blizny to zapisałam się na laser frakcyjny 4 moich znajomych miało ogromne blizny potrądzikowe, które zostały zlikwidowane po zastosowaniu laseru frakcyjnego. Trzem z tych osób wystarczyły 3 zabiegi mam nadzieję, że i mi pomoże. Trzymam za Was kciuki!
![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
![]()
witam. chetnie sie zamienie za tetralysal. mam go 2 opakowania ale niestety na mnie nie dziala. mam tez takze epiduo i rozex. pilnie zamienie sie np za balsam cetaphil lub effaclar duo lub inne kremy na tradzik np zek i kremy garniera. to moj kontakt dorisek16@interia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.