Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 11:25   #2041
bohho
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

U mnie zero nowych pryszczy, tylko te które mialam juz dosyc dlugo zaczynaja wychodzic robia sie ogromne ropne kule.
Pomocy nie wiem co z nimik robic! i mam takie pytanie jak nawilzacie twarz to omijacie stany zapalne? I czy moge sobie zrobic peeling jak tak to jaki polecacie? pozdrawiam
bohho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 12:27   #2042
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może wy się orientujecie, czy dermatolog może przepisać tabletki antykoncepcyjne?
Brałam kiedyś i jak kończyła mi się recepta to dermatolog mi przepisywał, ale wydawało mi się, że przepisywał dltaego, że wcześniej zalecił mi je ginekolog, a zastanawiam się, czy dermatolog sam może dobrać tabletki?
Zastanawiam się ponownie nad zaczęciem ich stosowania, bo przy braniu wcześniejszych moja cera była idealna nawet pzred okresem, ale teraz zmieniłabym na jakieś inne.

Z tego co ja pamiętam, to mi też internista przepisywał tabletki ale wcześniej musiałam zanieść taki papierek od gin.... więc wątpię.

Cytat:
Napisane przez bohho Pokaż wiadomość
U mnie zero nowych pryszczy, tylko te które mialam juz dosyc dlugo zaczynaja wychodzic robia sie ogromne ropne kule.
Pomocy nie wiem co z nimik robic! i mam takie pytanie jak nawilzacie twarz to omijacie stany zapalne? I czy moge sobie zrobic peeling jak tak to jaki polecacie? pozdrawiam

Ja mam enzymatyczny z ziajii pro, nie mam porównania z enzymatycznymi, ale uważam że jest całkiem fajny.
Stary 2011-01-12, 10:13   #2043
bohho
Raczkowanie

dzisiaj mija 3 tydzień brania tery, znaczącej poprawy nie ma. Nadal mam czerwoną twarz jak Indianka i broda szaleje jak zawsze. Ja chyba do konca życia bede mieć pryszcze. MASAKRA. Jak u was?
Stary 2011-01-12, 10:40   #2044
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj mija 3 tydzień brania tery, znaczącej poprawy nie ma. Nadal mam czerwoną twarz jak Indianka i broda szaleje jak zawsze. Ja chyba do konca życia bede mieć pryszcze. MASAKRA. Jak u was?
3 tyg to moim zdaniem jeszcze trochę mało...

ja dziś ide do dermy.. na raziej estem na dawce 150
Stary 2011-01-12, 15:57   #2045
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

bohho 3 tygodnie to za mało... ja biorę już ponad 3 miesiące i dopiero od niedawna zaczęło być lepiej. Dermatolog może Ci przepisać Tetralysal nawet na 6 miesięcy jeśli masz ciężki przypadek więc nie załamuj się
Stary 2011-01-14, 19:03   #2046
gazela12345
Raczkowanie

ja odstawiłam już tertralysal i epiduo bo od lutego zaczynam aknenormin i wiecie, że mam lepszą cerę teraz niż podczas brania tego antybiotyku? o co chodzi?!
heh;p

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 09:06   #2047
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazela12345 Pokaż wiadomość
ja odstawiłam już tertralysal i epiduo bo od lutego zaczynam aknenormin i wiecie, że mam lepszą cerę teraz niż podczas brania tego antybiotyku? o co chodzi?!
heh;p
ja też przestałam już brać tetrę i smarować się maścią, a w poniedziałek wizyta u dermatolog. Mi też się wydaje że cera jakoś się poprawia i jest lepiej. hmm... może dlatego że sobie odpoczywa.
cytrynkkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 12:47   #2048
kiciaaa87
Rozeznanie

Ja skończyłam kurację Tetralysalem. Moja cera jest w lepszym stanie, od dawna nie wyskoczyło mi nic dużego. Jednak nie chce zapeszać, bo jeszcze nie minął nawet miesiąc od odstawienia.
Mogę wam jedynie poradzić żebyście się nie zrażali stosują tetrę, w moim przypadku podczas brania bywało różnie, miałam często wysyp trądziku. Ten antybiotyk stosuje się kilka miesięcy i warto poczekać do końca.
Nadal stosuje Aknemycin, mam jeszcze pół opakowania Epiduo. Czy można te 2 maści stosować zamiennie? W Poniedziałek idę do dermatologa, ale może ktoś wie.?
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 21:13   #2049
anielska diablica
Rozeznanie

Witam wszystkich i dopisuję się do osób zażywających Tetralysal. Po przeczytaniu tego forum mam mieszane uczucia czy ta kuracja mi pomoże, a pani dermatolog stwierdziła, że 3-4 msc tetralysal a jak to nie pomoże to jedynie zostaje aknenormin ( czy jakoś tak , mam nadzieję, że wiecie o co chodzi -ostatnia deska ratunku dla trądzikowców). Przez miesiąc mam brać co 12 h tabletke 300 i potem zgłosić się do niej na wizytę. Nic nie wspomniała o ochronie na żołądek, ale tak wiem wiem,że trzeba zażywać coś ochronnego. Tylko, że ja mam trądzik od okołu 7 lat i raz było lepiej raz gorzej i teraz generalnie krost, zaskórników mam dosłownie kilka po około 2-3 na policzku i kilka malutkich na żuchwie i nie wiem czy ta moja dawka nie jest zbyt wysoka ? Generalnie moim problemem są czerwone plamy i blizny po trądziku.
anielska diablica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:54   #2050
julisari
Raczkowanie

Witajcie po przerwie u mnie katastrofa po odstawieniu tetry, znów powróciły bolące gule pod skórą i czerwony nos plus czerwona broda:-(
julisari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 10:38   #2051
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julisari Pokaż wiadomość
Witajcie po przerwie u mnie katastrofa po odstawieniu tetry, znów powróciły bolące gule pod skórą i czerwony nos plus czerwona broda:-(
ile po odstawieniu tetry się pogorszyło ?

u mnie znów wysyp.. kurde nie rozumiem już tego. raz dobrze a raz wysyp teraz 4 nowe pryszczole

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 13:35   #2052
julisari
Raczkowanie

3 tygodnie po:-( daje miejscowo brevoxyl i niestety musiałam powrócić do revlonu tylko on zakrywa te zmiany
Stary 2011-01-25, 22:32   #2053
kiciaaa87
Rozeznanie

Też mimo wszystko używam Revlonu Dobry podkład. A i nadal stosuje Epiduo. Ciężko mi coś stwierdzić, parę niespodzianek niestety się pojawiło, zobaczymy jak będzie dalej.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 08:12   #2054
bohho
Raczkowanie

U mnie po 5 tygodniach jest o niebo lepiej. Zostały czerwone blizny, które teraz najbardziej mnie wkurzają, czekam na wysyp -.-
Stary 2011-02-01, 17:40   #2055
moniaa5478
Rozeznanie

GG do moniaa5478

Byłam dzisiaj u dermatologa i także dostałam tetralysal, ale po tym co tu przeczytałam zastanawiam się czy go brać. Dziewczyny jak sądzicie (z Waszą wiedzą pokuracyjną) czy warto brać ten lek? Mimo tych wszystkich skutków ubocznych i niekiedy nawrotów trądziku? Kurcze sama już nie wiem. Boje się, że jak skończę go brać będzie jeszcze gorzej niż teraz a juz miałam taką ładną cerę po kuracji Izotekiem i niestety krosty znowu powróciły

Aha i jeszcze chciałam się dowiedzieć czy to prawda, że po zażyciu tetra wypadają włosy? Przeczytałam o tym na jakimś forum

Edytowane przez moniaa5478
Czas edycji: 2011-02-01 o 17:43
moniaa5478 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 21:22   #2056
anielska diablica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniaa5478 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u dermatologa i także dostałam tetralysal, ale po tym co tu przeczytałam zastanawiam się czy go brać. Dziewczyny jak sądzicie (z Waszą wiedzą pokuracyjną) czy warto brać ten lek? Mimo tych wszystkich skutków ubocznych i niekiedy nawrotów trądziku? Kurcze sama już nie wiem. Boje się, że jak skończę go brać będzie jeszcze gorzej niż teraz a juz miałam taką ładną cerę po kuracji Izotekiem i niestety krosty znowu powróciły

Aha i jeszcze chciałam się dowiedzieć czy to prawda, że po zażyciu tetra wypadają włosy? Przeczytałam o tym na jakimś forum

Witajcie, mam chwilowe załamanie ;/ używam atredermu i na początku miałam standardowy wysyp i zakładałam, że biorąc tetralysal już nie będę tego przechodzić i się pomyliłam , generalnie przed braniem tetralysalu buzia wyglądała w miarę tzn krost było trochę, ale głównym moim problemem są czerwone plamki i przebarwienia i teraz od nowa mam wysyp okropnych wielkich czerwonych krost. moniaa 5478 ( zresztą moja imienniczko przez jaki czas brałaś izotek ? i jak na niego reagowałaś ? bo moja nowa p. dermatolog stwierdziła, że jak mi antybiotyk nie pomoże to zostaje mi tylko izotek.
Stary 2011-02-01, 21:37   #2057
moniaa5478
Rozeznanie

GG do moniaa5478

Cytat:
Napisane przez anielska diablica Pokaż wiadomość
Witajcie, mam chwilowe załamanie ;/ używam atredermu i na początku miałam standardowy wysyp i zakładałam, że biorąc tetralysal już nie będę tego przechodzić i się pomyliłam , generalnie przed braniem tetralysalu buzia wyglądała w miarę tzn krost było trochę, ale głównym moim problemem są czerwone plamki i przebarwienia i teraz od nowa mam wysyp okropnych wielkich czerwonych krost. moniaa 5478 ( zresztą moja imienniczko przez jaki czas brałaś izotek ? i jak na niego reagowałaś ? bo moja nowa p. dermatolog stwierdziła, że jak mi antybiotyk nie pomoże to zostaje mi tylko izotek.
O witaj Izotek brałam przez prawie rok. Ogólnie dobrze znosiłam kurację- nie licząc wiecznie spierzchniętych ust i pokrzywki na rękach. Lek ten strasznie wysusza skórę wiec trzeba pamiętać o ciągłym nawilżaniu (moja dermatolog poleciła mi krem Dexeryl i powiem, że świetnie się sprawdził).

Możesz mi jeszcze napisać jak długo brałaś Tetralysal ? Ja powinnam brać przez 24 dni. 8 dni po dwie kapsułki i 16 dni po jednej. Ciągle jednak nie jestem zdecydowana

Stary 2011-02-02, 07:45   #2058
julisari
Raczkowanie

Cytat:

mi włosy nie wypadały ale żołądek bolał. Szkoda że po odstawieniu znów wyskakują gule, ale powiem szczerze w trakcie terapii buzia wyglądała cudnie
Stary 2011-02-02, 10:42   #2059
anielska diablica
Rozeznanie

Cytat:
O witaj Izotek brałam przez prawie rok. Ogólnie dobrze znosiłam kurację- nie licząc wiecznie spierzchniętych ust i pokrzywki na rękach. Lek ten strasznie wysusza skórę wiec trzeba pamiętać o ciągłym nawilżaniu (moja dermatolog poleciła mi krem Dexeryl i powiem, że świetnie się sprawdził).

Możesz mi jeszcze napisać jak długo brałaś Tetralysal ? Ja powinnam brać przez 24 dni. 8 dni po dwie kapsułki i 16 dni po jednej. Ciągle jednak nie jestem zdecydowana

Dzięki za odzew ja dopiero zaczynam brać tetralysal i dermatolozka stwierdziła, że przez 4 tygodnie mam brać 2 kapsułki dziennie czyli co 12 h 1 tabletke 300,( a generalnie całość leczenia ma trwać 3-4 miesiąc) a potem na wizyte, ale i tak mi braknie tych tabletek i przez 4 dni przed wizytą musze brać już po 1. Przez rok brałaś Izotek i teraz masz nawrót ? Matko a dla mnie to ma być ostatnia deska ratunku ;/ i przecież to strasznie droga kuracja ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 11:35   #2060
moniaa5478
Rozeznanie

GG do moniaa5478

Cytat:
Dzięki za odzew ja dopiero zaczynam brać tetralysal i dermatolozka stwierdziła, że przez 4 tygodnie mam brać 2 kapsułki dziennie czyli co 12 h 1 tabletke 300,( a generalnie całość leczenia ma trwać 3-4 miesiąc) a potem na wizyte, ale i tak mi braknie tych tabletek i przez 4 dni przed wizytą musze brać już po 1. Przez rok brałaś Izotek i teraz masz nawrót ? Matko a dla mnie to ma być ostatnia deska ratunku ;/ i przecież to strasznie droga kuracja ...
No właśnie też się dziwie ;/ Tylko, że ja brałam po 1 tabletce dziennie (niektórzy brali po 2) więc może dlatego tak długo trwała kuracja. Zastanawiam się nad powrotem do Izoteku nawet jeśli miałabym wydać drugie tyle na leczenie

Stary 2011-02-02, 12:53   #2061
anielska diablica
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie też się dziwie ;/ Tylko, że ja brałam po 1 tabletce dziennie (niektórzy brali po 2) więc może dlatego tak długo trwała kuracja. Zastanawiam się nad powrotem do Izoteku nawet jeśli miałabym wydać drugie tyle na leczenie

Była dermatolog mi mówiła, że ilość tabletek zależy od masy, jest jakiś przelicznik o ile się nie mylę to do 50 kg jest 1 tabletka,a powyżej 2 tabletki, ale to chyba nie reguła bo kolega który waży zdecydowanie więcej niż 50 kg ( myślę ,że około 70) też brał Izotek i 1 tabletkę dziennie przez pół roku i się wyleczył. Byłaś pod kontrolą ginekologa ? robiłaś co miesiąc badania ?
Stary 2011-02-02, 12:57   #2062
moniaa5478
Rozeznanie

GG do moniaa5478

Cytat:
Była dermatolog mi mówiła, że ilość tabletek zależy od masy, jest jakiś przelicznik o ile się nie mylę to do 50 kg jest 1 tabletka,a powyżej 2 tabletki, ale to chyba nie reguła bo kolega który waży zdecydowanie więcej niż 50 kg ( myślę ,że około 70) też brał Izotek i 1 tabletkę dziennie przez pół roku i się wyleczył. Byłaś pod kontrolą ginekologa ? robiłaś co miesiąc badania ?
Nie byłam pod kontrolą ginekologa, ale robiłam co trzy miesiące badania krwi.

Stary 2011-02-02, 13:31   #2063
Jullittka2309
Przyczajenie

Dot.: Tetralysal

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień temu, po trwającej trzy miesiące kuracji odstawiłam Tetralysal no i teraz mam straszny wysyp. Czy jeśli w przeciągu paru dni zaczne kuracje od nowa to jest sznasa że skóra troche sie uspokoji a zmiany znikną? Nie mówie że podczas kuracji było idealnie ale na pewno wyglądałam lepiej niż teraz..

Ja mam trądzik od 7 lat. Różnie bywało, ale przez ostatnie 2 lata masakra. Jakieś 7 miesięcy temu koleżanka z pracy poleciła mi dermatologa. Udałam się do niego . Wydałam dużo kasy - wizyta 80zł , leki ponad 100zł ,ale myślę, że warto było
Na początek dostałam antybiotyk (TETRALYSAL),żeby to wszystko usunąć porządnie.
Do tego na noc na zmiane davercin i taką papkę robioną,potem dostałam zamiast davercinu tetracyclin maść. Do tego wszystkiego tabletki antykoncepcyjne Diana 35 na trzy miesiące. Była znaczna poprawa. Super było Antybiotyk brałam przez miesiąc, gdy się skończył czasem coś mi wyskakiwało, ale już nie tak jak przed leczeniem. Cały czas stosuje te specyfiki na noc i Diane 35. Sama dołaczyłam super suplement LEWITAN. Są to drożdże w tabletkach. Ja biore dwa razy dziennie po cztery tabletki i jest super Starcza mi na 25 dni i kosztuje to ok. 15 zł. Zależy w jakiej aptece. Po skończonym opakowaniu robie jakąś tam przerwe, żeby nie przesycić aż tak organizmu. Do tego jedna tabletka dzinnie cynku (najlepiej firmy Calivita), bo jest najnaturalniejszy . Mozna go kupić na sztuki lub cale opakowanie - 100 szt. lecz nie we wszystkich aptekach. Z tej samej firmy (Calivita) i na tej samej zasadzie kupuje czosnek w tabletkach ,nazywa się on Garlic. Biore go 2 kapsułki dziennnie. Te leki świetnie działają również przeciw przeziębieniom Jest jeszcze jedna ważna rzecz - bakterie probiotyczne w tabletkach i spożywanie ich w kefirach,jogurtach itp. Zewnętrznie stosuje maseczke z drożdży - odrobina ciepłego mleka i drożdże w nim rozpuszczone na gęstą masę nakładam na 15 minut na oczyszczoną twarz, maseczkę z zielonej glinki (kupuje gotowa) oraz maseczke z aspiryny -trzy tabletki aspiryny Bayer zwykłej do łykania rozpuszczam w kropli wody,albo dwóch, żeby się tylko zrobiła rozmięknięta i dodaje łyżeczkę gęstego jogurtu naturalnego, nakładam na ok.20 minut na oczyszczoną twarz Punktowo na trądzik i blizny po nim na noc jest też dobra wcześniej wspomniana przeze mnie zielona glinka. Niedługo udam się do nowego dermatologa, który nie stosuje antybiotyków i leczy kremami oraz wskazuje dobre kosmetyki do twarzy np.podkład. Jak bedę po wizycie to napisze Wam co mi polecił No i na koniec oczywiście zdrowo się odżywiajcie - owoce ,warzywa , nabiał , oliwa z oliwek itp. ,produkty pełnoziarniste, mało słodyczy, fastfoodów i tłustych pikantnych potraw. Jako tonik polecam sok z cytryny rozcięczony w wodzie mineralnej i sok ze świeżego ogórka
Jeśli mogłam komuś pomóc to się cieszę i piszcie co sądzicie na temat moich sposobów.
Jullittka2309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 09:30   #2064
anielska diablica
Rozeznanie

Dot.: Tetralysal

Cytat:
Napisane przez Jullittka2309 Pokaż wiadomość
Ja mam trądzik od 7 lat. Różnie bywało, ale przez ostatnie 2 lata masakra. Jakieś 7 miesięcy temu koleżanka z pracy poleciła mi dermatologa. Udałam się do niego . Wydałam dużo kasy - wizyta 80zł , leki ponad 100zł ,ale myślę, że warto było
Na początek dostałam antybiotyk (TETRALYSAL),żeby to wszystko usunąć porządnie.
Do tego na noc na zmiane davercin i taką papkę robioną,potem dostałam zamiast davercinu tetracyclin maść. Do tego wszystkiego tabletki antykoncepcyjne Diana 35 na trzy miesiące. Była znaczna poprawa. Super było Antybiotyk brałam przez miesiąc, gdy się skończył czasem coś mi wyskakiwało, ale już nie tak jak przed leczeniem. Cały czas stosuje te specyfiki na noc i Diane 35. Sama dołaczyłam super suplement LEWITAN. Są to drożdże w tabletkach. Ja biore dwa razy dziennie po cztery tabletki i jest super Starcza mi na 25 dni i kosztuje to ok. 15 zł. Zależy w jakiej aptece. Po skończonym opakowaniu robie jakąś tam przerwe, żeby nie przesycić aż tak organizmu. Do tego jedna tabletka dzinnie cynku (najlepiej firmy Calivita), bo jest najnaturalniejszy . Mozna go kupić na sztuki lub cale opakowanie - 100 szt. lecz nie we wszystkich aptekach. Z tej samej firmy (Calivita) i na tej samej zasadzie kupuje czosnek w tabletkach ,nazywa się on Garlic. Biore go 2 kapsułki dziennnie. Te leki świetnie działają również przeciw przeziębieniom Jest jeszcze jedna ważna rzecz - bakterie probiotyczne w tabletkach i spożywanie ich w kefirach,jogurtach itp. Zewnętrznie stosuje maseczke z drożdży - odrobina ciepłego mleka i drożdże w nim rozpuszczone na gęstą masę nakładam na 15 minut na oczyszczoną twarz, maseczkę z zielonej glinki (kupuje gotowa) oraz maseczke z aspiryny -trzy tabletki aspiryny Bayer zwykłej do łykania rozpuszczam w kropli wody,albo dwóch, żeby się tylko zrobiła rozmięknięta i dodaje łyżeczkę gęstego jogurtu naturalnego, nakładam na ok.20 minut na oczyszczoną twarz Punktowo na trądzik i blizny po nim na noc jest też dobra wcześniej wspomniana przeze mnie zielona glinka. Niedługo udam się do nowego dermatologa, który nie stosuje antybiotyków i leczy kremami oraz wskazuje dobre kosmetyki do twarzy np.podkład. Jak bedę po wizycie to napisze Wam co mi polecił No i na koniec oczywiście zdrowo się odżywiajcie - owoce ,warzywa , nabiał , oliwa z oliwek itp. ,produkty pełnoziarniste, mało słodyczy, fastfoodów i tłustych pikantnych potraw. Jako tonik polecam sok z cytryny rozcięczony w wodzie mineralnej i sok ze świeżego ogórka
Jeśli mogłam komuś pomóc to się cieszę i piszcie co sądzicie na temat moich sposobów.

Jakbym czytała o sobie dokładnie to samo stosowałam plus do tego brałam jeszcze bratek w tabletkach bądź bratek z tabletkami drożdżowymi , i tabletki drożdżowe, tabletki te brałam przez 3 msc i żadnej nawet najmniejszej poprawy nie zauważyłam a brałam i nadal biorę komplekst witaminy B ( 60 tabletek kosztuje ok. 3.50 zł i pokrywa on 100% zapotrzebowania na te witaminy) i cynk . Aktualnie biorę witaminę B bo cynku przy tym antybiotyku nie można brać, 2 razy w tygodniu stosuję maseczkę aspirynową, a co jakiś czas z glinki do tego delikatny tonik i żel do mycia twarzy. Znacznej poprawy nie zanotowałam, ale pogorszenia też nie, liczę, że tetralysal mi pomoże.
Stary 2011-02-10, 08:42   #2065
bohho
Raczkowanie

6 tygdni stosowania tery pus epiduo. Efekty? nieziemskie. Zero pryszcza nowego ;p tylko czerwone plamki zostały, ale mozna je bez problemu przykryć podkładem. Nic nie wystaje nic nie straszy. Bez zadnych ogromny bombard ropnych. CUDOWNIE a jak u was?
Stary 2011-02-10, 11:22   #2066
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
6 tygdni stosowania tery pus epiduo. Efekty? nieziemskie. Zero pryszcza nowego ;p tylko czerwone plamki zostały, ale mozna je bez problemu przykryć podkładem. Nic nie wystaje nic nie straszy. Bez zadnych ogromny bombard ropnych. CUDOWNIE a jak u was?
a ile tabletek bralas? 1 na dzien? i ile jestes dni / miesiecy po kuracji? ja wlasnie mysle, czy by nie wrocic do antybiotyku.. bralas cos na oslone antygrzybiczna?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 13:16   #2067
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja kończę powoli kurację tetrą, jeszcze jakieś 2 tyg.. dostałam już do smarowania epiduo teraz. z moją buzią teraz jest na prawdę dobrze, oby tak dalej... trzymajcie kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 16:16   #2068
domekzpiasku
Przyczajenie

Witajcie Ja mam 3 miesiące za sobą brania Tetrarysalu, teraz dalej kontynuuje... Przez ok 2 miesiące było super, później troszke gorzej ale znośnie. Natomiast teraz po 3 miesiącach nieprzerwanego zażywania wychodzi mi pełno głównie takich "gul" których wcześniej nie miałam :/ Pani dermatolog przepisała mi jeszcze na miesiąc.... a było tak fajnie, taki spokój...;-) Czy ktoś też tak mam że po tylu miesiącach miał takie dziwne pogorszenie?:/ Pozdrawiam ciepło
domekzpiasku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 20:10   #2069
Dommminika88
Przyczajenie

Ja po 3 miesiącach stosowania Tetralysalu twarz mam idealną ale największy problem miałam z plecami i dekoltem. Tutaj też jest wielki sukces po odstawieniu wyszło mi pare krostek plus zaczynam walkę z bliznami na plecach bo tak naprawdę to one są teraz moim zmartwieniem. Mogę jedynie podkreślić, że zauważyłam małą ilość osób, które podczas kuracji zewnętrznie używają Dalacin T. Ja używam go nawet teraz po odstawieniu i jestem bardzo zadowolona gdyż naprawdę nie mam wysypu. A jeśli chodzi o blizny to zapisałam się na laser frakcyjny 4 moich znajomych miało ogromne blizny potrądzikowe, które zostały zlikwidowane po zastosowaniu laseru frakcyjnego. Trzem z tych osób wystarczyły 3 zabiegi mam nadzieję, że i mi pomoże. Trzymam za Was kciuki!
Stary 2011-02-22, 18:28   #2070
Dorisek16
Raczkowanie

Smile Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

witam. chetnie sie zamienie za tetralysal. mam go 2 opakowania ale niestety na mnie nie dziala. mam tez takze epiduo i rozex. pilnie zamienie sie np za balsam cetaphil lub effaclar duo lub inne kremy na tradzik np zek i kremy garniera. to moj kontakt dorisek16@interia.pl
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości