|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
hd jajka tez mam od sasiadki
![]()
#2522 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
grzeczna dziewczynka, która siedzi w domku i sie uczy/pracuje, dba o rodzine (ale tak pozytynie !!!)
bo te sandałki jak dla mnie to takie tylko na dyskoteke i to taką wiejską Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chyba wszystkie nocniki takie same; posadź go od razu jak się obudzi, zanieś na nocniku do łazienki, puśc wodę i mów psi psi psi; siku w minutę gwarantowane, no chyba że zrobił chwilkę wcześniej do pampka i jest jeszcze ciepły ![]() Cytat:
no u nas tak samo - ząbki i bąki, w sumie nie wiem od czego bardziej płakał, virbulcol nie pomógł Edytowane przez olakola Czas edycji: 2011-02-01 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
olakola- dzięki, spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
nie wszystkie nocniki sa takiej samej wielkosci
ja kupilam malutki, choc nie zamierzam go jeszcze uzywac. ale wpadl mi w rece taki maly wiec skorzystalam, bo w normalnym bedzie jej pupka wpadala jeszcze dlugo ![]()
#2525 |
Zakorzenienie
|
No właśnie takie smutne są te buty :/
Tylko mi nie chodziło o czarne, ale szukam jakichś srebrno-szarych. Ciężko z tym... |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uczę się, bo muszę. Ode tego uzależniona jest połowa środków, z których żyjemy. Inna sprawa, że kiedyś bardzo to lubiłam. Teraz jestem raczej fuksiarą, choć bez żadnego przygotowania na uczelnię nie idę. Grzeczna? Hm... Czy grzeczna dziewczynka podpuszcza ochroniarzy w wieku 15 lat, żeby poszaleć na nocnej dyskotece (co tydzień, czasem 2 razy w tygodniu?) ![]() A dba o rodzinę? Chyba to akurat mi nie wychodzi. Dziecko często gęsto wyprowadza mnie z równowagi, wymaga dużo uwagi, przez co nie gotuję za często, a w domu bałagan i wszystkiego się odechciewa ![]()
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
hd jakie ceny w tych sklepach eko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
jade zabijac nude u mamy
![]() ![]()
#2529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może synek nie jest jeszcze gotowy na nocnik.Nie ma co zmuszać,bo się zrazi całkowicie..Ja na szczęście warzywa typu:ziemniak,marchewka,p ietruszka,seler,buraki-mam świeże jeszcze od rodziców z wioski, a dynię (świeżą od rodziców pomroziłam,tak samo maliny,wiśnie,porzeczki,t ruskawki)ze świeżych owoców zostały mi jabłka i gruszki.Resztę kupuję też ekologiczne.Dobrze,że jajka,mięsko mam od rodziców zdrowe bo inaczej bym zbankrutowała.. entertete ja sinlac robię "na oko",bo z opakowania też mi za rzadki wychodził..Kalafiora jeszcze nie dawałam,ale zamierzam w nast tyg spróbować.. agravka gratulacje dla Ady ![]() papeteria dziękuję ![]() U mnie dziś wyjątkowo luz w pracy więc się nie przemęczyłam..Mała też wyjątkowo znośna więc może odpocznę troszkę ![]()
![]() |
#2530 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurka, kurka, kilometr sznurka.. Sebek ostatnio gardzi kaszką na noc, przez co budzi się już o 6 rano bo wypija 100ml śpi a wczas rańcem już drze się z głodu! Jak pojadł swoją porcję to spał do 8. I teraz kminię o co mu chodzi.. i wykminiłam tyle, że kaszkę ma za słodką... byłam dziś na zakupach i obczajałam węglowodany w tym cukier na każdym smaku kaszki.. nasza ma 30g cukru na 100g! Więc wybrałam mu takie z najniższą zawartością (ok 21, 24g) i zobaczymy.. jak dalej kaszka będzie bleee to walnę mu kleik do mleka a ten jest niemal bez cukru bo ma tylko 0,01g. Tylko zać czy zeżre takie bezsmakowe cuś jak przyzwyczajony do kaszek smakowych :/ Ah, każde warzywo i owoc mamy już stestowane, mięsiwo również (na nic Sebek nie miał uczulenia i po niczym nie miał brzuszkowych niespodzianek) od dziś wprowadzam gluten pełną parą ![]() Bo do tej pory to sporadycznie dostał jednego biszkopta. Od dziś regularnie będzie. Seba niebardzo lubi słoiczki z kawałkami pokarmu - w sensie jak nie jest gładka pulpa tylko są jakieś firy warzywne czy ryżowe to tak niebardzo wie co z tym robić, na początku chciał zwymiotować ale jakoś mu podpasowało i z trudem zjadał. Dziś kolejne podejście do "nie papki" ![]() Aaaah i bardzo polecam słoiczki z Rossmanna - babydream! Nie są mdłe w smaku, smakują jak normalna ludzka zupa ![]() ![]() ![]() AGAMARCIO - z serii babydream jest jakaś dynia z czymś, jeśli dobrze pamiętam to z ziemniakiem. Samej dyni nie ma.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Ja z babydream miałam tylko gruszkę i jest ok poza tym, że dodają mąki ryżowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
siala ale jakos nie mam zaufania tez do mrozonek bo nie wiem czy nie sa pryskane niczym
#2533 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Na szybko pisze puki Lili się nie denerwuje a zaraz ją kąpie bo nie śpi dziś od 5.30 tzn miała drzemki w dzień ale oczywiścioe krótkie. Pierwszy dzień w pracy minął nawet spokojnie ale wiadomo, ze to dopiero początek więc się napewno rozkręci, przeżylam bez Niuni chociaż było ciężko a tz rano musiał mnie wyganiać siłą co by się nie spoźniła Pracuję od 6.30 do 13.30 ale Likę odbieram po 15 po najpierw muszę w domu napalić i zanim się nagrzeje w domu to minie, a piec nie trzyma długo ciepła więc nie ma sensu palić rano jak bedzie już ciepło to bede ją odbierała zaraz po pracy. Lilka niestety dalej nie śpi w nocy budzi się co godzinę, stęka, jęczy trzeba ją dostawić do cycusia i idzie znowu spać na godzinę i po godzinie znowu to samo, Dzisiaj nawet nie jestem zmęczona mimo, ze w nocy spałąm 2,5 godz. bo najpierw spać nie mogłam do 2 a od drugiej do 4.30 z przewrwami na cyca było, ale to dopiero pierwszy dzień zobaczymy dalej, lecz mimo to dalej mam nadzieję, ze Niunia zacznie przesypiać nocki - opis wrzuciłam też w klubie
#2534 |
Zadomowienie
|
To was pokusiłam tymi butkami
![]() Jeśli któraś kupi, jest zobowiązana wrzucić fotkę "na żywo". Ja na codzień do spodni nosiłam takie tylko brązowe i są mega, ale to mega wygodne http://moda.allegro.pl/rylko-nowy-dr...2.html#gallery Teraz na koniec miesiąca jak zostanie mi trochę pieniędzy, chcę właśnie te czarne. Takie (niebieskie) kupiłam przed ciążą, ubrałam 2 razy i teraz mi są za małe ![]() http://moda.allegro.pl/rylko-linia-r...440843040.html Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-01 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
hej hej!!
jestem już w miarę na bieżąco, nareszcie!! ![]() ![]() ![]() ![]() po kilku dniach poprawy od wczoraj znowu męczymy się z zębolem... znowu gorączka, bolące dziąsełka, nieprzespane noce i wieczne marudzenie... ale już dziąsełko jest białawe - czyli ząbek tuż tuż, mam nadzieję, że jutro albo pojutrze już wyjdzie ![]() widziałam, że walczycie już z nocnikami ![]() ![]() ![]() ja się tylko pochwalę jaki mój dzieć chce być "dorosły" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i całuję ![]() ![]() ![]()
#2537 |
Zakorzenienie
|
jaszczka mam nadzieje ze zabek sie szybciochem przebije a co do jedzenia to maly cwaniak mojemu wystarcza ze daje mu w raczke drugalyzeczke i sobie nia mierda w buzce
![]()
#2538 |
Zadomowienie
|
Anoxa - a jak u Was z ząbkami? przebiły się już te górne jedynki? bo też się nieźle męczyliście....
my ciągle z tą drugą dolną jedynką walczymy ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- idę poćwiczyć ![]()
#2539 |
Rozeznanie
|
hejjj mamusie
nie wiem, czy mnie jeszcze pamietacie ja Was tak!!wybudzona w nocy potrafie wyrecytowac ktorej dziecko jak ma na imie ![]() dwa zeby sa na dole od 2 tyg koniec spania w swoim lozeczku , spanie tylko przy cycku mamusi w lozku jej--dobrze,ze mam 200x220 cm bo inaczej bym sie strasznie umeczyla.... okresu u mnie brak wciaz.... tez mamy krzeselko z ikei i pasi mi strasznie nadiśka uwielbia jesc wszystko co jej daje i rece wkladac pchac dotykac mietolic i sama oczywiscie z lyzeczki jesc tez chce ![]() ja 18 do pracy z mala bedzie moja mama do wakacji potem zobaczymy... ale ten czas leci masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Anuszka, chyba 38. Sprawdze jutro, bo mam schowane w łóżku (szufladzie, do któej mam dojście tylko jak podniosę materac.) i nie chcę walić, żeby Bubki nie obudzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ej, no, tylko się nie obrażaj, tak to jest, że każdy ma jakieś tam wyobrażeni o innym, a jak przez interne tylko, to jest jeszcze bardziej wypaczone (nie mylic z wypatrzone) ![]() to może powinien byc nick dzidziadziara ![]() Cytat:
martysek te ryłki z drewnianym obcasem - według mnie niezbyt, natomias te niebieskie na koturnie - extra jak to rozumiec ??? jaszczka - super z tym jedzniem łyżeczką, jak na to wpadłaś ??? ja mojemy przytrzymuję łapki bo łyżeczkę chce wyrwac, albo miseczkę, nie wpadłam na to, że może już SAM |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
Olakola, "dzidziadziara" - dobre
![]() Te z drewnianym obcasem ładnie na nodze i fajnie do spodni wyglądają, bo do spódniczki jak bambrówa z Grochowa. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-01 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
jaszczka niestety nie tydzien byl spokoju i maruda powrocila mam nadzieje ze na dniach sie przebija
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
olakola ... nie nie nie nic z tych no tam teges
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Xaw jasne ze Was pamietamy
![]()
#2546 |
Zadomowienie
|
Anoxa - to trzymam kciuki żeby się szybko przebiły
![]() Xaw - babo jedna ty miałaś się do mnie odezwać i wpaść na kawę ![]() ![]()
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- jaszczka -super z tą łyżeczką. Rosną nam maluchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym Cie widziala w klasyku, takie sa bezpieczne i na kazda okazje tu masz model jaki ja lubie, moze niekoniecznie z tego materialu(mi sie podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaszczka, ale super z tym karmieniem! Sam sobie tez nabiera? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
Niezawsze - jeszcze nie nabiera, muszę mu za każdym razem wydrzeć łyżeczkę z łapki, nabrać jedzonka i dać do łapki, a on sobie pakuje do dziobka
![]() ![]() może mi się uda nakręcić filmik to wrzuce na fb ![]() kurcze takie fajne te szpile powklejałyście ![]() ![]()
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siala wlasnie mialam pytac czy ktoras miala te sloiczki babydream bo cena i pojemnosc przyzwoite chomiczek super dzidzia i fryzurka odważna ale pasuje ![]() misiulka łacze sie z Tobą w bólu ![]() jaszczka u nas od kilku dni karmienie tak samo wyglada bo wyrywa mi lyżeczkę za kazdym razem ale polowa jest na okolo zamiast w buzi ![]() ![]() dzidzia jaka lacha ! hd fajnie wyglada to karmienie i Szymek rosnie w oczach frania ale E. urósł ![]() ![]() sylviasol wspołczuje ![]() olakola K. ładnie juz stoi ![]() Mamuski zainspirowana wami tzn sadzaniem na nocnik a zaczela chyba olakola i ja w koncu spróbowałam(nocnik lezal od dawna w szafie Adas dostal daaawno temu a gdyby nie wy pewnie dlugo bym go jeszcze nie wyciagla z tej szafy ) i od razu jak wczoraj rano posadzilam poszla kupka ,po poludniu tez cos postekiwal zawsze marudny w tym czasie no to myk na nocnik i wieczorem tez i za kazdym razem byla kupka no i dziecko od razu bardziej radosne .TZ mial ubaw bo A. dokladnie wiedzial po co siedzi na tym nocniku ![]() ![]() Dzis rano poszlo siku i troszke poprykał ale nie trzymam dlugo co by sobie odcisków nie narobił ![]() uffffffffffff poki co jestem na biezaco acha i nie mam pojecia co to sweetdeal, fastdeal, groupon ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-02-02 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.