|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
gosik czy Aleks czuje sie lepiej ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() może być różnie i tu i tu dziewczyny, idę jutro do okulisty bo wzrok mi się pogroszył ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez 3mam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
o Harrods widzę, że tak jak ja nie możesz spać
![]()
#1686 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() wreszcie na swoim laptopie, mogę być już częściej z Wami teraz ![]() spałam fatalnie, nie wygodnie na łóżku. Jestem mega zmęczona i spiąca, ale jak pomyśle że mam się położyć to wole zasnąć na siedząco, ja chce do siebie na mieszkanie ![]() I możecie mnie udusić bo zapomniałam zrobić zdjęcie rozłożonego łóżeczka ![]() ![]() ![]() A teraz zgram swoje zdjęcia brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, ja dziś od rana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() okropieństwo Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/ekskluzywny-pas-po...431644046.html Cytat:
ja kupiłam zwykłe prześcieradełka i 2 ceratki osobno Cytat:
ja też czytam styczniówki ![]() co do d o z. pl to ja tam kupuje regularnie i mają większość leków taniej jak się zamówi na necie i pójdzie sobie odebrać do apteki (największa różnica cenowa u mnie wyniosła ok 10 zł więc sporo) , i dokładnie tak to wygląda jak napisałaś: wybierasz leki przez internet zamawiasz po jakiś dwóch dniach idziesz do wybranej apteki, odbierasz je i tam płacisz (nie czekaj na maila że już są bo nigdy nie przychodzi :P ) Cytat:
super ![]() aja petycja wysłana Cytat:
hmm dzięki, teraz będę panikowała i myślała czy przypadkiem mojej małej reki nie wyrwą przy porodzie ![]() ![]() ja tez mogę napisać że po operacjach ludzie się nie wybudzają i takie tam no ale po co ![]() dajmy już spokój temu co jest lepsze jedna uważa ze SN druga że CC chociaż obie nie są w stanie przewidzieć jak ich ciało zareaguje, avikusia jakie masz wskazania do CC bo mi umknęło ?? Cytat:
trzymamy ![]() ego pochwal się huśtawką ![]()
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
a proszę bardzo
![]() http://allegro.pl/hustawka-slonik-ka...431389804.html jak przyjdzie, to napiszę czy wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
świetna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() ego-ego fajowa huśtawka ![]() Jadę dziś na zakupy z mamą dla Małej ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Czesc,dziewczynki
![]() Chciałam Wam oznajmic,że wczoraj wieczorem zauważyłam z Mamą,że opadł mi brzuch(w zasadzie to ona to spostrzegła) Dzisiaj wydaje mi się jeszcze niżej,więc może te skrzepy były tym spowodowane! Noooo,to robi się gorrrrąco ![]()
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
my mamy tą większą one chyba mają coś koło 100cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę podzielić się z Wami.
wczoraj miałam dzień pełen wrażeń... Najpierw w pn lekarza prowadzącego przeraził rozmiar mojego brzucha... kazał mi wczoraj rano stawić się na oddziale na badania. Zrobili mi usg, a że wyszło nie najlepiej to po konsultacji z lek. prowadzącym skierowali mnie na prenatalne. Na szczęście udało się wczoraj załapać na prenatalne, które potwierdziło że po pierwsze mam za dużo wód płodowych. a po drugie moje dziecko jest bardzo duże. większe o 3 tyg. więc termin wg usg mam na 3 marca , wg OM na 24 marca. Mały [pozostał chłopcem ![]() ale lekarz, który robił mi usg powiedział, ze mieszczę się jeszcze na skraju siatki centylowej, więc teoretycznie wszystko jest w normie... powiedział, że albo urodzę miesiąc wcześniej, albo urodzę w terminie- ale dziecko giganta - 4,5 kg-5 kg. Jestem przerażona.............bo lekarz ani nie napomknął o cesarce.....więc chyba mam urodzić naturalnie. Jedna dobra wiadomość, Mały wygląda na zdrowego chłopca. a te wody- muszę prawdopodobnie co 2 tyg powtarzać badanie usg i badać przyrost wód. Jeśli za 2 tyg się okaże że jest przyrost to czeka mnie zabieg upuszczenia wód [ nie wiem, jak się to nazywa fachowo]. no i szukanie przyczyn tego wielowodzia... a to jest już skomplikowana sprawa, ale bardzo ważna. i jeszcze jedna sprawa, gin stwierdził jednak, ze pękło spojenie łonowe. jeszcze się nie rozeszło, ale pękło i trzeba to obserwować.... Powiem Wam, że jestem przerażona...i już wcale nie taka przekonana, że chcę rodzić naturalnie... ![]()
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-02-02 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ewelqa, ![]() Monti, trzymam kciuki ![]() Ego, super ta huśtawka, tylko droga trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Castia nie chciałam Was straszyć, tylko to wcale nie jest prawdą że SN jest lepsze, bo też się WŁAŚNIE takie dramatyczne przypadki zdarzają przy porodzie. Przykład mam w domu. Gdyby nie szybka interwencja mojej mamy apropo tych ortopedycznych gatek (też pracuje w Służbie Zdrowia, to się zna) to kto wie, jakby mój brat dziś chodził. Ale jako niemowlak do któregoś miesiąca miał nogi unieruchomione.
Pewnie, że to nie jest regułą, że MUSI się coś stać, bo zawsze trzeba myśleć pozytywnie, ale jak dla mnie przykład mojego brata był jednym z powodów dlaczego zaczełam się starać o CC. I zdaję sobie sprawę z tego, że CC jest operacją (nie koniecznie się usypia, bo można tylko znieczulić od pasa w dół, a świadomość zostaje) i że nawet moje zdrowie może na tym ucierpieć (zrosty i te inne atrakcje), ale jak dla mnie to jest jedyna opcja. wanilia83 mam wskazania od psychologa. Na terapie chodzę od września 2010 czyli praktycznie odkąd dowiedziałam się o ciąży. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Subtelle, przekichane ![]() ![]()
#1698 |
Zakorzenienie
|
ewelqa- zaszalałaś na maxa, ale wszytskie ciuszki przepiekne
![]() ![]() ten płaszczyk miodzio ![]() ![]() ego_ego, dla chlopców też są piekne rzeczy ![]() a hustawka bardzo fajna ![]() subtelle, może jak maluszek będzie miał 4,5-5 kg to będziesz miała cesrakie cięcie, u mnie w szpitalu od 4,5 jest cc (tak połozna mi powiedziała) bo to jest już duże dziecko. Ciekawe skąd tyle wód u Ciebie ?? ![]() Najważniejsze, że jest zdrowy no i uważaj na siebie!!!! Ja wpadlam na chwilkę, noc miałam koszmarną, wogóle nie spałam, Chyba podświadomie zaczynam się już bać....... ![]() teraz jadę do koleżanki, co urodziła córcię, więc trzymajcie kciuki, żebym wróciła cala i zdrowa bez żadnych przygód ![]() ![]() odezwę sie popołudniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() duzo ci sie tego nagromadzilo ![]() bedzie dobrze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Czarna, fiu fiu, więc może jednak...w sumie niebawem możesz się już rozpakowywać
![]() Subtelle, o kurcze, nie za ciekawie to wszystko wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
suuuper ![]() Cytat:
![]() na pocieszenie wyczytałam gdzieś że brzuch może opaść nawet na 4 tyg przed porodem, więc trzymajmy się tego że może nie jest tak źle subtelle no to nie zaciekawie ![]() ![]() avikusia będę czepliwa ale chyba taki dzień ( nie bijcie mnie ![]() bossze ale jestem straszna ![]()
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Castia Powiedzmy,że jestem...
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- wanilia no,no...też trzymam się tej 4-tygodniowej wersji ![]()
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
|
avikusia ale takich historii jest pełno, czy to po sn czy po cc.
no ale moze nie opisuj nam ich tutaj teraz ![]() miejmy nadzieje, ze zadnej z nas tu nic takiego nie spotka, jesli mialas mozliwosc załatwienia cc to ją bedziesz miała. ale wiekszosc z nas bedzie rodzic naturalnie wiec nie chcemy myslec o tym ze naszym dzieciom wyrwa raczke,nozke itp. trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, poród przebiegnie szybko,sprawnie i bez komplikacji |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Wtajemniczenie
|
czarna to odpoczywaj by maluszek posiedział sobie jeszcze trochę w brzuszku. No i może opadł Ci wcześnie ale to może ot tak sobie
![]() Cytat:
![]() to mój brzuch w 33tc: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
wanilia83 chyba stan psychiczny nie zalicza się do jako takich wskazań medycznych, ale pani psycholog napisała "co jak i dlaczego" na caluśką kartkę A4 i to wszystko na podstawie tych półrocznych rozmów ze mną, czyli ewidentnie sama widziała skale problemu... gin. u którego byłam z tą cesarką (zastępca ordynatora w szpitalu w którym mam ją mieć) stwierdził po rozmowie ze mną, że nawet nie zamierza mnie przekonywać do SN, bo widzi po mnie jaka jestem roztrzęsiona jak mówię samym o porodzie, a jeśli już nawet chodzę do psychologa, to się nie ma co zastanawiać. Mówił też, że woli robić CC bo to jest kilkadziesiąt minut roboty i już, tyle że musi mieć na papierze podstawy do tego, a wskazania psychologiczne już są wystarczające. Zresztą inne też mogą same dojść jak stwierdził - np. ułożenie pośladkowe, no kto wie? Przykład mojego brata był tylko DODATKOWYM bodźcem do tego, żeby uniknąć SN.
Castia no nie będziemy się już licytować ![]() ![]()
#1706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde czarna nie strasz...a mialas jeszcze jakies skrzepy??/Czy to jednorazowo??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Subtelle trzymaj sie Kochana,rozumiem że jesteś przerażona,ale duzo odpoczywaj i tak jak dziewczyny pisza obserwuj swój organizm,a będzie dobrze
![]() Czarna rzeczywiście gorące się zaczyna robić ![]() ![]() Blackrose ale masz zgrabniutki i malutki Paulinkowy Brzusio ![]() A ja byłam wczoraj na zajęcia w SR i okazało się,że jestem pierwsza w kolejce do rozpakowania ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-02-02 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam te na 102 i jak dla mnie za olbrzymie ![]() Cytat:
malutki ![]() ![]() a my dzisiaj musimy wybrac i zamowic tapete do pokoju, w ktorym bedzie z nami malenstwo, zamowic wozek i zrobic zakupy drogeryjne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde tak czytam o tych wszystkich naszych dolegliwościach i mam przeczucie ze my do marca nie wytrzymamy albo tak panikujemy ![]() mi dzisiaj nocka minęła w miarę spokojnie, córka tylko raz się obudziła bo kaszel ja męczył ja tradycyjnie 7 razy do łazienki wstawałam, bobo w brzuchu był spokojny zobaczymy jak dzisiaj będzie ja dalej szukam wózka który przypadnie mężowi do gustu, heh może się uda w końcu ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
mam do was pytanko czy jak chodzicie na wizytę to czy położna poprosiła was o podpisanie dokumentu ze zaczyna z wami rozmowy przygotowywacze do porodu takie szkolenie co i jak dlaczego po co itp. ![]() ![]() ![]() SUBTELLE no dzidzia sporo będzie Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-02 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do tych,które mają koty w mieszkaniu.Czy powtarzałyście badanie na toksoplazmoże w późniejszym okresie ciązy?Zastanaiwam sie czy zrobić je po raz kolejny,choc nie do końca wiem czy jest sens skoro moja Kota jest niewychodząca i praktycznie nie dostaje surowego mięsa? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.