|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio trafiłam na relację z jakiejś galerii handlowej, gdzie był pokaz mody i uwaga: sławne i uwielbiane blogerki stylizowały, robiły metamorfozy ludzi w galerii, a same wyglądały jak to określiła Madalenna "jakby zwiały z zakładu psychiatrycznego". Nie rozumiem dlaczego tyle dziewczyn się nimi jara...
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie jeszcze rozwala narzekanie na sfeminizowanych facetów, czyli tych, którzy ubierają się modnie, ciekawie. jeszcze 100 lat temu kobiety nie nosiły spodni, za to u mężczyzn pumpy, geterki czy pantalony były na porządku dziennym.
bo mężczyźni "nie mogą" mieć zadbanych włosów, nosić dużych toreb... jasne, niech chodzą ubrani tak jak 3/4 polskiej, nudnej ulicy ![]() ja osobiście uwielbiam np zakręconych sprzedawców w sieciówkach czy kolorowe tłumy na festiwalach muzycznych, gdzie można zobaczyć coś innego niż niemodny fason spodni/dres/ a do tego brzydka bluza albo za duży sweter, a to wszystko okraszone fryzurą na garnek :P
|
#1594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie rozumiem mody i szału na blogerki, zwałaszcza te najsławniejsze
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
O dokładnie! Uwielbiam facetów którzy się potrafią ciekawie ubrać. Już chyba lepiej jak mu czasem nie wyjdzie, niż jak chodzi przez cały rok w glanach, bojówkach i dwóch bluzach na zmianę.
Lubię eleganckie garnitury ale też połączenie np. marynarki z t-shirtem. Jakieś fajne skórzane buty. Duży szalik. Nawet do rurek się ostatnio przekonałam. Najlepiej wygląda jednak Matt Smith w czarnych rurkach i swetrze z myszką Mickey ![]()
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rozwala, bardzo modne ostatnio w Warszawie, chodzenie w zestawie - haremki + emu + najczęściej krótka kurtka. Rozumiem, że wszystko modne, ale dla mnie, te dziewczyny wyglądają jak w piżamie i kapciach to raz, bardzo skraca sylwetkę, to dwa.
Od razu powiem, że nic nie mam do haremek z normalnymi butami - czyt. skórzane, ekoskóra, cokolwiek, czy emu z wąskimi dzinsami.
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze niektóre blogerki się na prawdę potrafią fajnie ubrać i lubię sobie je pooglądać. Ale tych najsłynniejszych nie trawię - jak dla mnie to żywa reklama. Nie sztuką jest wyglądać fajnie, wykupując co sezon pół kolekcji H&M i łącząc to z drogimi prezentami od różnych sklepów. I zastanawiam się, czy można to nazwać stylem.
|
|
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
Totalny brak stylu to też styl...
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o modę mężczyzn- przykro mi, ale nie podobają mi się mężczyźni ubrani w rurki, długie kozaki (ostatnio widziałam nawet na obcasie), z ogromnymi torbami.. Podobają mi się za to klasyczne zestawy na co dzień, ciemne jeansy, ładne buty, elegancka koszula. |
|
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
no, ale jakbyś musiała tak codziennie popylać?
mój facet na początku był zachwycony noszeniem sweterków, marynarek, do nowej pracy nakupował sobie ładnych koszul... i pomimo tego, że mają w pracy casual friday jak gdzieś idziemy ubiera się fikuśnie, a to kamizelkę założy, a to dopasowane spodnie, bo stwierdził, że jego zamiłowanie do koszuli i sweterka zostaje w pracy/na uczelni ![]() edit: a mi się podobają i torby, i dopasowane spodnie, nawet i legginsy i spódnice u facetów (widziałam dużo zdjęć zagranicznych gdzie faceci tak chodzą ) podział na damskie i męskie skończył się kiedy kobiety zaczęły popylać w spodniach. ciekawe ile z was oddałoby swoje ukochane rurki, bo to niedamskie? więc skoro to niedamskie, t0 IMHO (to tylko moje zdanie, ale ja ogólnie słynę z tolerancji ) faceci mogą być 'niemęscy'
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2011-02-02 o 07:49 |
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
Cekiny - poza sylwestrem i karnawałem.
Śmieszne stylizowane na dziecięce ciuchy na dorosłych kobietach. Białe buty ( poza dniem ślubu i butami sportowymi) Skórzane topy. Strój wieczorowy w ciągu dnia. Reszta jak najbardziej na tak - moda to zabawa
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli tzw. spodnie-jajognioty. ![]()
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Ale w Warszawie króluje jeszcze jeden zestaw! Taki niezmienny od lata. Rurki, długa tunika, krótka kurka skórzana,wielka torba i takie mega wielgachne adidasy z nike chyba. Kolorowe. I do tego w jednej ręce kawa z markowej kawiarnii a na głowie, wysoko niedbały koczek. I tak co 4-5 dziewczyna. Przeplatane tymi z emu w pumpach
To też widziałam.
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa modowe trendy, które mnie zupełnie "rozwalają"
- marynarki, swetry z łatami na łokciach- niezmiennie kojarzą mi się z kloszardami ![]() - botki z wycięciem peep toe - ani ładne ani tym bardziej praktyczne |
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sama też nie kupiłabym niczego z łatami, a botki za niepraktyczność (podobają mi się takie ale zabudowane), ostatnio widziałam na polskim blogu zdjęcie w plenerze w tego typu botkach, oczywiście w zimę...
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niektóre potrafią byc taakie śliczne a szału na łaty na rękawach też nie rozumiem, tak jak i wielu szałów na wizażu ale usprawiedliwia mnie to, że ja starej daty jestem i nie muszę się znac ani nadążac
|
|
|
#1610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż też parę razy miałam tak, że na początku zupełnie nie podobał mi się jakiś trend a przez szał na wizażu dałam się wkręcić . Tak było chociażby z "kopytkami", kiedy było ich pełno to nie podobały mi się, a teraz, jak zapałałam do nich miłością to nigdzie nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
A pomyśleć, ze jeszcze 5-6 lat temu wszyscy krzywili isę na widok płaszcze z wielbłądziej wełny, kojarzył sę z kiczem wczesnych lat 90 i z jesionka babci. W second-handach wisiały tego tony, i to nie z byle jakiej wełny, ale z tej prawdziwej, wielbłądziej. Lekkie i ciepłe.
A teraz prosze. Wizaż da się pokroić za byle co w kolorze camel. I to mnie rozwala. Wczorajszy kicz, dzisiejszy szał. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2011-02-02 o 13:09 |
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Większość mężczyzn na co dzień chodzi właśnie w koszulach i jeansach do pracy, aczkolwiek ci z mojego najbliższego otoczenia na to nie narzekają, ew. koszula, na to elegancki sweter i tez jestem zachwycona ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Są! Nie wiem, czy mogę podać tu link do aukcji?
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łaty na rękawach - okropne, 5 lat temu mi się nie podobało teraz to się nie zmieniło. Ale szał na takie rzeczy jest ogromny, a ja przyznaję, kompletnie go nie rozumiem. Strasznie dużo osób nagle musi mieć koniecznie marynarkę z łatami. I tak jak Ty mam takie same skojarzenia z kloszardami. Za darmo bym czegoś takiego nie chciała. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
W sumie mi to obojętne, ja od lat kocham pastelowe kolory i będę je kochać dalej. A jak ktoś sobie gania za modą co sezon no to już jego sprawa.. I raz kocha pastele, raz kwiaty, raz glam rock, raz miętę na paznokciach, a raz łaty.. no cóż. Według mnie powinno się z tego co modne czerpać rzeczy dla siebie korzystne w których się dobrze wygląda i czuje a nie ślepo podążać za modą i często wyglądać naprawdę fatalnie. (chyba większość szafiarek tych topowych jest tego przykładem) Aa i rozwalają mnie pytania w stylu - czy to jest jeszcze modne i można to nosić czy będę wyglądać głupio. Kurcze no jak się coś podoba to się nosi i tyle.
We are the world, we are the children...We are the ones who make a brighter day...so let's start giving.. !!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy ![]() Edytowane przez czarnulka066 Czas edycji: 2011-02-02 o 17:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

. Tak było chociażby z "kopytkami", kiedy było ich pełno to nie podobały mi się, a teraz, jak zapałałam do nich miłością to nigdzie nie mogę znaleźć...