Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 13:47   #1591
elisee15
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
dzisiaj widziałam je w oszołomie (auchan) po 1.99
chyba się skuszę
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:03   #1592
carolans
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaDaLennA Pokaż wiadomość
Torebka z martwego zwierza jest modna? No to zakładam!
Platformy w panterkę są na topie? No to sru!
Wszyscy blogerzy noszą obcisłe, świecące, czarne rurki? To ja też!

A całość wychodzi jakby dziewczyna zwiała z zakładu psychiatrycznego
zgadzam się całkowicie. Mnie "rozwala" to, że wystarczy założyć bloga nagrac filmik na yt i już jest się znawcą i wyrocznią kosmetyczno-modową.

ostatnio trafiłam na relację z jakiejś galerii handlowej, gdzie był pokaz mody i uwaga: sławne i uwielbiane blogerki stylizowały, robiły metamorfozy ludzi w galerii, a same wyglądały jak to określiła Madalenna "jakby zwiały z zakładu psychiatrycznego". Nie rozumiem dlaczego tyle dziewczyn się nimi jara...

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:55   #1593
makeupnotwar
Wtajemniczenie

mnie jeszcze rozwala narzekanie na sfeminizowanych facetów, czyli tych, którzy ubierają się modnie, ciekawie. jeszcze 100 lat temu kobiety nie nosiły spodni, za to u mężczyzn pumpy, geterki czy pantalony były na porządku dziennym.
bo mężczyźni "nie mogą" mieć zadbanych włosów, nosić dużych toreb... jasne, niech chodzą ubrani tak jak 3/4 polskiej, nudnej ulicy
ja osobiście uwielbiam np zakręconych sprzedawców w sieciówkach czy kolorowe tłumy na festiwalach muzycznych, gdzie można zobaczyć coś innego niż niemodny fason spodni/dres/ a do tego brzydka bluza albo za duży sweter, a to wszystko okraszone fryzurą na garnek :P

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:08   #1594
aja23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
zgadzam się całkowicie. Mnie "rozwala" to, że wystarczy założyć bloga nagrac filmik na yt i już jest się znawcą i wyrocznią kosmetyczno-modową.

ostatnio trafiłam na relację z jakiejś galerii handlowej, gdzie był pokaz mody i uwaga: sławne i uwielbiane blogerki stylizowały, robiły metamorfozy ludzi w galerii, a same wyglądały jak to określiła Madalenna "jakby zwiały z zakładu psychiatrycznego". Nie rozumiem dlaczego tyle dziewczyn się nimi jara...
Masz może linka do tej relacji??
Też nie rozumiem mody i szału na blogerki, zwałaszcza te najsławniejsze
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:09   #1595
anonymouse
Raczkowanie

O dokładnie! Uwielbiam facetów którzy się potrafią ciekawie ubrać. Już chyba lepiej jak mu czasem nie wyjdzie, niż jak chodzi przez cały rok w glanach, bojówkach i dwóch bluzach na zmianę.

Lubię eleganckie garnitury ale też połączenie np. marynarki z t-shirtem. Jakieś fajne skórzane buty. Duży szalik. Nawet do rurek się ostatnio przekonałam.

Najlepiej wygląda jednak Matt Smith w czarnych rurkach i swetrze z myszką Mickey
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 17:22   #1596
dagienka
Zadomowienie

Mnie rozwala, bardzo modne ostatnio w Warszawie, chodzenie w zestawie - haremki + emu + najczęściej krótka kurtka. Rozumiem, że wszystko modne, ale dla mnie, te dziewczyny wyglądają jak w piżamie i kapciach to raz, bardzo skraca sylwetkę, to dwa.

Od razu powiem, że nic nie mam do haremek z normalnymi butami - czyt. skórzane, ekoskóra, cokolwiek, czy emu z wąskimi dzinsami.
Stary 2011-02-01, 18:41   #1597
Daeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Mnie rozwala, bardzo modne ostatnio w Warszawie, chodzenie w zestawie - haremki + emu + najczęściej krótka kurtka. Rozumiem, że wszystko modne, ale dla mnie, te dziewczyny wyglądają jak w piżamie i kapciach to raz, bardzo skraca sylwetkę, to dwa.

Od razu powiem, że nic nie mam do haremek z normalnymi butami - czyt. skórzane, ekoskóra, cokolwiek, czy emu z wąskimi dzinsami.
Na szczęście chyba nigdy tego na ulicy nie widziałam. Mogłabym w wieku 24 lat zejść na zawał albo coś
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:32   #1598
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja23 Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem mody i szału na blogerki, zwałaszcza te najsławniejsze
Jeszcze niektóre blogerki się na prawdę potrafią fajnie ubrać i lubię sobie je pooglądać. Ale tych najsłynniejszych nie trawię - jak dla mnie to żywa reklama. Nie sztuką jest wyglądać fajnie, wykupując co sezon pół kolekcji H&M i łącząc to z drogimi prezentami od różnych sklepów. I zastanawiam się, czy można to nazwać stylem.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 23:59   #1599
Daeva
Raczkowanie

Totalny brak stylu to też styl...
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 00:33   #1600
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
mnie jeszcze rozwala narzekanie na sfeminizowanych facetów, czyli tych, którzy ubierają się modnie, ciekawie. jeszcze 100 lat temu kobiety nie nosiły spodni, za to u mężczyzn pumpy, geterki czy pantalony były na porządku dziennym.
bo mężczyźni "nie mogą" mieć zadbanych włosów, nosić dużych toreb... jasne, niech chodzą ubrani tak jak 3/4 polskiej, nudnej ulicy
ja osobiście uwielbiam np zakręconych sprzedawców w sieciówkach czy kolorowe tłumy na festiwalach muzycznych, gdzie można zobaczyć coś innego niż niemodny fason spodni/dres/ a do tego brzydka bluza albo za duży sweter, a to wszystko okraszone fryzurą na garnek :P
Nie mam nic do ciekawie ubranych mężczyzn, ale rozwalają mnie obcisłe spodnie które wykręcają jądra (nic dziwnego ze 15% mężczyzn ma potem kłopoty z poczęciem potomka), fryzury jak lider tokio hotel. Lubię mężczyzn ubranych ciekawie, z pomysłem, ale nie jak się robią na dziewczyny :| A kilku takich można uświadczyć np. na lookbooku :/

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Jeszcze niektóre blogerki się na prawdę potrafią fajnie ubrać i lubię sobie je pooglądać. Ale tych najsłynniejszych nie trawię - jak dla mnie to żywa reklama. Nie sztuką jest wyglądać fajnie, wykupując co sezon pół kolekcji H&M i łącząc to z drogimi prezentami od różnych sklepów. I zastanawiam się, czy można to nazwać stylem.
Mam dokładnie tak samo - rozwala mnie też jak jakaś "szafiarka" wstawia post co 2 dni i nie pojawiła się w tym samym ciuchu dwukrotnie - rozumiem, że ktoś ma dużo kasy lub dostaje to wszystko ale nijak się to ma do street fashion czy ludzi o normalnym zasobie portfela.
Stary 2011-02-02, 00:43   #1601
fashionably
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie mam nic do ciekawie ubranych mężczyzn, ale rozwalają mnie obcisłe spodnie które wykręcają jądra (nic dziwnego ze 15% mężczyzn ma potem kłopoty z poczęciem potomka), fryzury jak lider tokio hotel. Lubię mężczyzn ubranych ciekawie, z pomysłem, ale nie jak się robią na dziewczyny :| A kilku takich można uświadczyć np. na lookbooku :/

Mam dokładnie tak samo - rozwala mnie też jak jakaś "szafiarka" wstawia post co 2 dni i nie pojawiła się w tym samym ciuchu dwukrotnie - rozumiem, że ktoś ma dużo kasy lub dostaje to wszystko ale nijak się to ma do street fashion czy ludzi o normalnym zasobie portfela.
Dla mnie ktoś, kto (tak jak wspomniała inna Wizażanka kilka postów wstecz) wykupi pół kolekcji H&M i Zary a następnie obnosi się z tym, nijak nie dopasowanym, to nie fashionistka, a wręcz ofiara mody.

Jeśli chodzi o modę mężczyzn- przykro mi, ale nie podobają mi się mężczyźni ubrani w rurki, długie kozaki (ostatnio widziałam nawet na obcasie), z ogromnymi torbami.. Podobają mi się za to klasyczne zestawy na co dzień, ciemne jeansy, ładne buty, elegancka koszula.
fashionably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 07:44   #1602
makeupnotwar
Wtajemniczenie

no, ale jakbyś musiała tak codziennie popylać?
mój facet na początku był zachwycony noszeniem sweterków, marynarek, do nowej pracy nakupował sobie ładnych koszul...
i pomimo tego, że mają w pracy casual friday jak gdzieś idziemy ubiera się fikuśnie, a to kamizelkę założy, a to dopasowane spodnie, bo stwierdził, że jego zamiłowanie do koszuli i sweterka zostaje w pracy/na uczelni

edit: a mi się podobają i torby, i dopasowane spodnie, nawet i legginsy i spódnice u facetów (widziałam dużo zdjęć zagranicznych gdzie faceci tak chodzą ) podział na damskie i męskie skończył się kiedy kobiety zaczęły popylać w spodniach. ciekawe ile z was oddałoby swoje ukochane rurki, bo to niedamskie? więc skoro to niedamskie, t0 IMHO (to tylko moje zdanie, ale ja ogólnie słynę z tolerancji ) faceci mogą być 'niemęscy'

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2011-02-02 o 07:49
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 07:57   #1603
zzMoskwa
Rozeznanie

Cekiny - poza sylwestrem i karnawałem.
Śmieszne stylizowane na dziecięce ciuchy na dorosłych kobietach.
Białe buty ( poza dniem ślubu i butami sportowymi)
Skórzane topy.
Strój wieczorowy w ciągu dnia.

Reszta jak najbardziej na tak - moda to zabawa
zzMoskwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:04   #1604
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie mam nic do ciekawie ubranych mężczyzn, ale rozwalają mnie obcisłe spodnie które wykręcają jądra (nic dziwnego ze 15% mężczyzn ma potem kłopoty z poczęciem potomka)

Czyli tzw. spodnie-jajognioty.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:28   #1605
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Czyli tzw. spodnie-jajognioty.
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:27   #1606
Achnes
Zadomowienie

Ale w Warszawie króluje jeszcze jeden zestaw! Taki niezmienny od lata. Rurki, długa tunika, krótka kurka skórzana,wielka torba i takie mega wielgachne adidasy z nike chyba. Kolorowe. I do tego w jednej ręce kawa z markowej kawiarnii a na głowie, wysoko niedbały koczek. I tak co 4-5 dziewczyna. Przeplatane tymi z emu w pumpach To też widziałam.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:51   #1607
fablous
Zakorzenienie

Dwa modowe trendy, które mnie zupełnie "rozwalają"
- marynarki, swetry z łatami na łokciach- niezmiennie kojarzą mi się z kloszardami
- botki z wycięciem peep toe - ani ładne ani tym bardziej praktyczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pic2.jpg (29,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pic1.jpg (20,8 KB, 24 załadowań)

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:56   #1608
Paulkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
- marynarki, swetry z łatami na łokciach- niezmiennie kojarzą mi się z kloszardami
oj to chyba nie jesteś "trendy", oczywiście żartuję
sama też nie kupiłabym niczego z łatami, a botki za niepraktyczność (podobają mi się takie ale zabudowane), ostatnio widziałam na polskim blogu zdjęcie w plenerze w tego typu botkach, oczywiście w zimę...

Paulkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:59   #1609
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulkaaaa Pokaż wiadomość
oj to chyba nie jesteś "trendy", oczywiście żartuję
sama też nie kupiłabym niczego z łatami, a botki za niepraktyczność (podobają mi się takie ale zabudowane), ostatnio widziałam na polskim blogu zdjęcie w plenerze w tego typu botkach, oczywiście w zimę...
może i niepraktyczne ale niektóre potrafią byc taakie śliczne
a szału na łaty na rękawach też nie rozumiem, tak jak i wielu szałów na wizażu ale usprawiedliwia mnie to, że ja starej daty jestem i nie muszę się znac ani nadążac
Stary 2011-02-02, 11:05   #1610
Paulkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
a szału na łaty na rękawach też nie rozumiem, tak jak i wielu szałów na wizażu ale usprawiedliwia mnie to, że ja starej daty jestem i nie muszę się znac ani nadążac
niekiedy też się tak czuję, chociaż sama też niekiedy dzięki wizażowi wpadam w jakiś szał, ale to zdarzyło mi się chyba dwa razy, a większości nie jestem w stanie zrozumieć

Paulkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:13   #1611
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
Wiem, że wielu osobom podobają się te rzeczy ale ja nijak nie mogę się przekonać do nich
Chociaż też parę razy miałam tak, że na początku zupełnie nie podobał mi się jakiś trend a przez szał na wizażu dałam się wkręcić . Tak było chociażby z "kopytkami", kiedy było ich pełno to nie podobały mi się, a teraz, jak zapałałam do nich miłością to nigdzie nie mogę znaleźć...

Stary 2011-02-02, 12:33   #1612
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że wielu osobom podobają się te rzeczy ale ja nijak nie mogę się przekonać do nich
Chociaż też parę razy miałam tak, że na początku zupełnie nie podobał mi się jakiś trend a przez szał na wizażu dałam się wkręcić . Tak było chociażby z "kopytkami", kiedy było ich pełno to nie podobały mi się, a teraz, jak zapałałam do nich miłością to nigdzie nie mogę znaleźć...
Ja też, kiedyś uważałam za paskudztwo, a teraz chcę kupić i nie mogę Na all są różne kolory, a ja szukam camel
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 12:45   #1613
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja też, kiedyś uważałam za paskudztwo, a teraz chcę kupić i nie mogę Na all są różne kolory, a ja szukam camel
też szukam camelowych, ehh..

Stary 2011-02-02, 13:06   #1614
L_V
Zakorzenienie

A pomyśleć, ze jeszcze 5-6 lat temu wszyscy krzywili isę na widok płaszcze z wielbłądziej wełny, kojarzył sę z kiczem wczesnych lat 90 i z jesionka babci. W second-handach wisiały tego tony, i to nie z byle jakiej wełny, ale z tej prawdziwej, wielbłądziej. Lekkie i ciepłe.

A teraz prosze. Wizaż da się pokroić za byle co w kolorze camel.

I to mnie rozwala. Wczorajszy kicz, dzisiejszy szał.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2011-02-02 o 13:09
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 13:38   #1615
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się całkowicie
Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A pomyśleć, ze jeszcze 5-6 lat temu wszyscy krzywili isę na widok płaszcze z wielbłądziej wełny, kojarzył sę z kiczem wczesnych lat 90 i z jesionka babci. W second-handach wisiały tego tony, i to nie z byle jakiej wełny, ale z tej prawdziwej, wielbłądziej. Lekkie i ciepłe. A teraz prosze. Wizaż da się pokroić za byle co w kolorze camel. I to mnie rozwala. Wczorajszy kicz, dzisiejszy szał.
A ja nie mam nic w wielbłądzim kolorze i dobrze mi z tym

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 13:52   #1616
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
mój facet na początku był zachwycony noszeniem sweterków, marynarek, do nowej pracy nakupował sobie ładnych koszul...
i pomimo tego, że mają w pracy casual friday jak gdzieś idziemy ubiera się fikuśnie, a to kamizelkę założy, a to dopasowane spodnie, bo stwierdził, że jego zamiłowanie do koszuli i sweterka zostaje w pracy/na uczelni

edit: a mi się podobają i torby, i dopasowane spodnie, nawet i legginsy i spódnice u facetów (widziałam dużo zdjęć zagranicznych gdzie faceci tak chodzą ) podział na damskie i męskie skończył się kiedy kobiety zaczęły popylać w spodniach. ciekawe ile z was oddałoby swoje ukochane rurki, bo to niedamskie? więc skoro to niedamskie, t0 IMHO (to tylko moje zdanie, ale ja ogólnie słynę z tolerancji ) faceci mogą być 'niemęscy'
omg, podpisuje sie pod tym rękami i nogami
Stary 2011-02-02, 13:54   #1617
fashionably
Raczkowanie

Cytat:

Mi się nie podobają i dlatego wyraziłam swoją opinię
Większość mężczyzn na co dzień chodzi właśnie w koszulach i jeansach do pracy, aczkolwiek ci z mojego najbliższego otoczenia na to nie narzekają, ew. koszula, na to elegancki sweter i tez jestem zachwycona

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
też szukam camelowych, ehh..
Są! Nie wiem, czy mogę podać tu link do aukcji?
fashionably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:31   #1618
Scarlle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
Ale w Warszawie króluje jeszcze jeden zestaw! Taki niezmienny od lata. Rurki, długa tunika, krótka kurka skórzana,wielka torba i takie mega wielgachne adidasy z nike chyba. Kolorowe. I do tego w jednej ręce kawa z markowej kawiarnii a na głowie, wysoko niedbały koczek. I tak co 4-5 dziewczyna. Przeplatane tymi z emu w pumpach To też widziałam.
Plus czasem rozpuszczony włos i dłuuuuga grzywka zaczesana zza prawie ucha na drugą stronę głowy
Stary 2011-02-02, 16:41   #1619
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja akurat szukałam czarnych, ale camelowe znalazłam tu http://www.stylowebutki.pl/products/...1-brązowe.html
Stary 2011-02-02, 17:16   #1620
czarnulka066
Zakorzenienie

Cytat:

Łaty na rękawach - okropne, 5 lat temu mi się nie podobało teraz to się nie zmieniło. Ale szał na takie rzeczy jest ogromny, a ja przyznaję, kompletnie go nie rozumiem. Strasznie dużo osób nagle musi mieć koniecznie marynarkę z łatami. I tak jak Ty mam takie same skojarzenia z kloszardami. Za darmo bym czegoś takiego nie chciała.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A pomyśleć, ze jeszcze 5-6 lat temu wszyscy krzywili isę na widok płaszcze z wielbłądziej wełny, kojarzył sę z kiczem wczesnych lat 90 i z jesionka babci. W second-handach wisiały tego tony, i to nie z byle jakiej wełny, ale z tej prawdziwej, wielbłądziej. Lekkie i ciepłe.

A teraz prosze. Wizaż da się pokroić za byle co w kolorze camel.

I to mnie rozwala. Wczorajszy kicz, dzisiejszy szał.
Tak jak większość rzeczy.

W sumie mi to obojętne, ja od lat kocham pastelowe kolory i będę je kochać dalej.
A jak ktoś sobie gania za modą co sezon no to już jego sprawa.. I raz kocha pastele, raz kwiaty, raz glam rock, raz miętę na paznokciach, a raz łaty.. no cóż. Według mnie powinno się z tego co modne czerpać rzeczy dla siebie korzystne w których się dobrze wygląda i czuje a nie ślepo podążać za modą i często wyglądać naprawdę fatalnie. (chyba większość szafiarek tych topowych jest tego przykładem)

Aa i rozwalają mnie pytania w stylu - czy to jest jeszcze modne i można to nosić czy będę wyglądać głupio. Kurcze no jak się coś podoba to się nosi i tyle.

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

Edytowane przez czarnulka066
Czas edycji: 2011-02-02 o 17:21
czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości