Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 21:31   #691
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
1. Maksiu i jego jeżyki.
2. im więcej drobnicy, tym więcej radochy.
3. ulubione miejsce w kuchni.
4. lego duplo- świetna rzecz.
5. podkręcę troszkę muzykę.
6. dzielny pacjent u dentysty.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:37   #692
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24788780]dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
1. Maksiu i jego jeżyki.
6. dzielny pacjent u dentysty.[/QUOTE]

Super masz chłopaków, a Tymek jaki uchachany

Brawo dla Maksia.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:50   #693
evean
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
A

poradźcie mi proszę, bo nie wiem za bardzo jak zmienić. Majeczka kiedyś ładnie zasypiała o 19 i spała do rana, majac trzy drzemki w ciągu dnia, a teraz ten mały huncfot nie chce mi dziewczyny zasypiać nawet o 22. Ostatnie dwa dni miała tylko dwie drzemki i to nie za długie,a i tak o 19 jest w pełni energii. Wolałabym wrócić do starego schematu nie wiecie może jak??
a może ona już nie potrzebuje trzech drzemek moim zdaniem wydłuża sobie okresy czuwania i o dawnym schemacie możesz powoli zapominać

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Witam
I w związku z tym mam pytanie. Chce przestać karmić małą moim mlekiem bo zajmuje mi to kuupę czasu. Ściągam 3 x dziennie i jedno ściąganie trwa przeszło 40 min (i tak lepiej bo jak mała piła tylko mleko to musiałam 5 - 6 x dziennie) ; kiedyś już pisałam że ściągam mleko laktatorem od początku bo mała nie nauczyła się ssać piersi a że uparłam się że będzie piła moje mleko to zaczęłam ściąganie i tak ta przygoda trwa już ponad 8 miesięcy. No więc mam zamiar przestać choć zamierzenie było że do roku będę ją tak karmić ale zobaczymy. Póki co jestem za tym aby przerwać i tu pytanie jakie mleko polecacie? nie mam w tym temacie zielonego pojęcia, rozumiem że w tym wieku to już jakieś mleko następne? Czy można używać wody mineralnej ? proszę napiszcie jak to u Was wygląda.

A i jeszcze mi się przypomniało do mam karmiących jak wyglądają Wasze piersi? Bo ja mam prawą większą może nie jakoś bardzo ale jednak, też macie nierówne? Czy po przerwaniu karmienia wrócą do dawnego wyglądu?
ło boże jak długo ściągasz a ile ml jeśli mogę wiedzieć?
ja tez mam nierówne piersi od karmienia i mam nadzieję że się to wyrówna

[QUOTE=Silpe;24785412]

Ząb który pojawia sie i znika
pamietam że u was juz na jesieni miał byc ząb bo pisałas i byłam pewna że do tej pory juz wylazł.
No u nas też zmyła na całego , przecież nie podniecałam sie pleśniawką coś tam było co na oko i w dotyku wyglądało na ząb

u nas tez pojawiła się taka biała twarda grudka , kropka na dziąśle pediatra powiedział że obserwuje u maluszków takie cósie dość często i sie nie przejmować bo zniknie samo i ....znikło jak powiedziała

[QUOTE=djerba;24783564]Shadee kazała mi pokazać wam co dzisiaj dostała w prezencie od mamy
Jak chce to niech ma no [/QUOTE

cudne ciuszki jak ja wam -mamom dziewczynek- czasem zazdraszczam....

widzę że niezła dyskusja rozgorzała na temat bucików
jam zdania że mają być nowe i przymierzone na nóżkę -bo na przykład moja córa ma takie podbicie i szerokość małej stópki- rozmiar 36-że naprawde ciężko dopasować coś poza trampkami

pozdrowienia dla chorowitków
mnie znów gardło boli i na domiar tego wszystkiego dostałam@
a tak mi było dobrze bez niej już się przyzwyczaiłam po 1,5 roku

Radość i szczęście są wyborem

Edytowane przez evean
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:52
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:54   #694
parrotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
]parrotka, sonia - wychodzić z krzaków i pisać co u Was
No to wychodze .U mnie komp 24 na dobe chodzi i strona z naszym watkiem otwarta a ja z doskoku kiedy mam chwilke to czytam. Nie odzywam sie bo na to juz czasu zazwyczaj nie wystarcza, dopiero w takich godzinach jak teraz mam chwilke dla siebie ale to albo padam na pyszczek albo jakas ksiazke zlapie albo film obejrze. Ale ze wszystkimi zębami raczkowaniami u Was jestem na bieząco i serdecznie gratuluje wszystkich postepow i zębiskow. U nas zęby nadal tylko dwa ale ostatnie zachowanie Basi wskazuje ze stan sie ten chyba niedlugo zmieni. Oby jak najszybciej bo sfixuje. Najgorszy problem z usypianiem. Do tej pory zasypiala w wozku a teraz jest bunt i tylko rączki a mi kregoslup juz wysiada (waga aktualna 8550), poza tym jest tez bunt jedzeniowy jezeli chodzi o obiadki sloikowe, zje pare lyzeczek i koniec. Moze jej to nie smakuje cholerka a ja nie mam sily i czasu jej pitrasic bo musze za nia caly czas chodzic co by sobie nie rozbila tego malego lebka. W linku dzisiejszy film z Basia w roli glownej

http://www.youtube.com/watch?v=vhKeQyKW-4c

Postaram sie pisac czesciej dla wszystkich maluszków.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do was przychodzą też paczki dla dzieciaczków
bo do mnie przy najmniej raz na miesiąc
właśnie dostałam paczke z Hippa
niedawno była z Gerbera i tydzien pózniej z Nestle .
DO mnie przyszla tylko jedna z gerbera i na emaila jakas gazeta teraz.
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
My na przyszłość pajacy nie kupujemy już, a z tych 6-9 wyrośliśmy w stópkach i nogawkach. Dumałam kupić komplet jeszcze jeden większy do spania, ale... zrezygnowałam w końcu.
My juz tez z pajacy zrezygnowalismy a to z tego powodu, ze Baska nie ulezy na plecach ni minuty i musialam sie nauczyc ubierac pieluche jak kleczy na czworaka, wiec z pajacami byl problem. Przeszlismy na body + polspiochy ewentualnie spodenki od pizamki.

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Witam
jak zwykle miałam się częściej odzywać i wyszło jak zawsze , ale ciesze się że jeszcze jestem na liście. Podczytuje Was co jakiś czas ale brak czasu lub weny na odpisanie. Wiem tłumaczę się być może brak mi lepszego zorganizowania.
I w związku z tym mam pytanie. Chce przestać karmić małą moim mlekiem bo zajmuje mi to kuupę czasu. Ściągam 3 x dziennie i jedno ściąganie trwa przeszło 40 min (i tak lepiej bo jak mała piła tylko mleko to musiałam 5 - 6 x dziennie) ; kiedyś już pisałam że ściągam mleko laktatorem od początku bo mała nie nauczyła się ssać piersi a że uparłam się że będzie piła moje mleko to zaczęłam ściąganie i tak ta przygoda trwa już ponad 8 miesięcy. No więc mam zamiar przestać choć zamierzenie było że do roku będę ją tak karmić ale zobaczymy. Póki co jestem za tym aby przerwać i tu pytanie jakie mleko polecacie? nie mam w tym temacie zielonego pojęcia, rozumiem że w tym wieku to już jakieś mleko następne? Czy można używać wody mineralnej ? proszę napiszcie jak to u Was wygląda.

Podziwiam Cie -ja w takim systemie wytrzymalam 3 miesiace i mialam sciagania powyzej kokardy.

A i jeszcze mi się przypomniało do mam karmiących jak wyglądają Wasze piersi? Bo ja mam prawą większą może nie jakoś bardzo ale jednak, też macie nierówne? Czy po przerwaniu karmienia wrócą do dawnego wyglądu?

Ja tez mam jedna wieksza i mimo uplywu 4 miesiecy jeszcze sie nie wyrownaly ale ciagle mam nadzieje....

[/B]
Stary 2011-02-01, 21:56   #695
kafuniax
Raczkowanie

Bianka, te z sową są urocze

Lea Twoi chlopcy są cudowni!! normalnie jestem zakochana. W obu !

Spadam robić obiad na jutro.

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:02   #696
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
tW linku dzisiejszy film z Basia w roli glownej

świetnie sobie Basia radzi, widać, że ostrożna.
Zaglądaj częściej córeczką się chwalić.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Lea Twoi chlopcy są cudowni!! normalnie jestem zakochana. W obu !
to muszę Cię zasmucić, obaj zarezerwowani.

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że poczęstowałam Tymka moim krupniczkiem- na skrzydełkach gotowane, marchewka+pietruszka+sele r+pietruszka+kasza, całość zmiksowałam, wcinał, aż mu się uszy trzęsły.
Chyba już przestanę słoiczki kupować, za drogi biznes... No może deserki niektóre , bo teraz owoców jak na lekarstwo.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 07:57   #697
Silpe
Zadomowienie

dobry gdzie są wszyscy
pogadałyście wczoraj o butach i dziś wszystkie na zakupach

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 08:26   #698
biankaaa
Zadomowienie

Dzień Dobry!

Lea - no super chlopaki! Maksio uroczy blondynek - fajnie by z Blanką pasowali;P A Tymek od razu widać, że super sprawny fizycznie i wiecznie uśmiechnięty U nas też LEGOsy to jednak z najbardziej ulubionych zabawek zarówno Blanki jak i Wita
I też sie pochwale zdjęciami, a co tam
Blanka
Wit
Lego
Razem

Pogoda paskudna, na 12 idziemy do kina na "Turyste"

Edytowane przez biankaaa
Czas edycji: 2011-02-02 o 08:27
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:31   #699
Curly81
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24781198] A używanych nie kupisz. Przynajmniej ja mam takie podejście, buty będą nowe. Z tym, że wiem, że nie wydam też kilku stów na buty dla małej, bo nie mam na to kasy i tyle.
[/QUOTE].
Ja też bym używanych dziecku nie kupiła ale są ludzie,ktorzy kupują niemowlętom używane butki.Jakbym miała drugie dziecko i butki nie były zniszczone,zdeformowane to czemu nie zakładać ich drugiemu...

Djerba ależ cudny egzotyczny owocw tych ciuszkach będzie wyglądała super.

Parrotka ładnie sobie radzi córuniaMoja Ala też nie daje sobie ubrać pampersa,nie może uleżeć na plecach i wije się jak mokra rybaNawet mój TŻ nie może jej utrzymać.Wszystko łapie w ręce,wyrywa mi pampersa z ręki i krem.

Lea chłopaki jak maliny

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:32   #700
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

My juz tez z pajacy zrezygnowalismy a to z tego powodu, ze Baska nie ulezy na plecach ni minuty i musialam sie nauczyc ubierac pieluche jak kleczy na czworaka, wiec z pajacami byl problem. Przeszlismy na body + polspiochy ewentualnie spodenki od pizamki.
Zdolna jesteś. Ja nadal nie umiem w tej pozycji dociągnąć jak trzeba. A młody w czasie ubierania pieluchy pięćdziesiąt razy mi się odwraca...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:35   #701
Curly81
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24787660]fajne, takie jak bianka pokazywała, lub bardzo podobne.
najbardziej te z sówka mi się podobaja: http://www.orlinkowo.com/Daisy_Roots...apcie-598.html[/QUOTE]
Mnie też się podobają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 08:36   #702
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24788780]dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
1. Maksiu i jego jeżyki.
Ale okrąglusi ten Twój synuś. Taki pluszaczek mały. Maksiu też taki był?
Zadziwiające jak te dzieci się potem zmieniają. Ja też byłam pączuś, a teraz za kij od miotły wchodzę.

A zabawki macie super. Na to nie wpadłam.
Do tej pory z kuchni wyszły dla Misia drewniane łychy, ale już sobie w łeb nimi dał parę razy i taki efekt zabawy.

Stary 2011-02-02, 08:38   #703
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
super wiesci!
gratki dla mojej synoweczki

usciskaj Stefcia, aby to co sie przyplatalo do maluszka poszlo sobie szybko precz!
Malviska przesyla pozdrowienia

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399]
proszę, tutaj Maksiu w wieku 9,5m-cy.
http://www.youtube.com/watch?v=WFV2ubOaUOQ
kropka, ostatnio pisalam Ci, że nie pamiętam, kiedy Maksiu samodzielnie bez podtrzymywania się z podłogi wstawał, teraz widzę, że na 9-mcy już umiał. [/QUOTE]

Swietnie chodzil. Niesamowite

witaj wśród żywych.
dla Malvinki za ząbki i miesiecznicę!!
Na wc uważaj, Maksiu dwa razy kostkę z koszyczkiem wrzucił do ubikacji ... i spuścił. TŻ musiał muszlę demontować..
Potem koszyczek zdjęłam... no i na ewentualne zjedzenie takich chemikaliów trzeba bardzo uważać.
Kuzynka, która pracuje na oddziale dziecięcym, mówi, że najwięcej wypadków w domu takich dzieci do lat 2 , to właśnie zjedzenie wszelkiego rodzaju chemii. [/QUOTE]

Wlasnie koszyczki wywalone, wogole nie daje jej az tak buszowac w hymmm kiblu ale czasami sie tam przedostanie i frajda jest.
A zjedzenie chemikaliow to moj horror odkad kiedys w tv widzialam program o maluszku, ktory zjadl srodek do udrazniania rur. W sobote kupimy blokady na szafki chociaz zabezpieczenia naroznikow juz zostaly przez nia sciagniete, byly mocno przymocowane ale dala im rade.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję Wam za kciuki na razie jest spoko, wczoraj był z moją mamą, dosyć krótko i płakał a dziś była niania (przychodzi na dwa dni, kiedy mam najdłużej) i mały bawił sie super, spał dwa razy i wogóle cały usmiechnięty. Zobaczymy jak będzie dalej. Powiem Wam, że jestem w szoku, że tak się potrafię zorganizować, obiad dla nas, dla dziecka, posprzatać, poprać, poprasować, przygotować się do pracy... szok! i jeszcze jutro na fitness idę
pieknie sie organizujesz. Zazdroszcze. Ja mam niby tyle wolnego i tyle planow a nie zrobilam nic. Obijam sie tylko i dziecka pilnuje Moze jak wroce do pracy to nie bede taka rozlazla.

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Na weselichu było super,potrzebowałam takiej odskoczni
A potem mąż mi się rozchorował(miałam dwójkę dzieci w domu) a za nim ja...i Bruno też chwycił
Zaczęło się od nagłego skoku gorączki do 38,8 i kaszlu.Polazłam do lekarza,osłuchowo czysto.Potem 3 nocki pod rząd po jedzeniu wymioty przy kaszlu.W trzecią noc poszły 4 pod rząd.Rano (weekend)pojechaliśmy na dyżur do innej przychodni.Lekarz olewus na maksa.Osłuchowo czysto.
Teraz jeszcze trochę kaszlu ma.
O jej, zdrowia dla Was

Silpe, jak na polu zabkowym dzisiaj ?

Basiak, wylaz z krzaczorow, masz za fajnego synka aby nim sie nie chwalic
___
Juz ustalone, 1 kwietnia wracam do pracy. Wczoraj zarezerwowalam mamie bilet i przylatuje 25 marca na jakies dwa miesiace.

Ide nalesniki robic.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:43   #704
Silpe
Zadomowienie

Lea , Biankaa śliczne foteczki dzieciaczków

a Blanka prawdziwa pieknośc

Gadam sobie wczoraj wieczorem z moim przez skype o dupie marynie on mi tam co ma w planach na lato do zrobienia itp
ja mu - że nie wiem jak on ale ja jade z małą w lecie w Tatry , pózniej do niego i jedziemy do Włoch - może Wenecja
A mąż - no ok tatry jeszcze rozumie ale włochy
co Gabi bedzie pamietac z takiej wyprawy
no cholera mówie - a co mnie obchodzi co ona bedzie pamietac mam to gdzies - ja sie chce z domu wyrawac

aaaaaa to trzeba tak było od razu - stwierdził

Nie wiem jak was ale mnie zaczyna szlag trafiac , za długo siedze w domu Musze sie gdzieś wyrwac - gdziekolwiek

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Araczki bo Cie na reniferze pogonie

Stary 2011-02-02, 08:48   #705
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399]tu też się zgadzam, dopóki dzieciak nie chodzi, to wystarczą tylko skarpetki, miękkie paputki zimą, lub coś w tym stylu.
Ale nas już tej wiosny buty dotyczą.
Jak Maksiu chodził, a jechałam z nim na spacer, to w wózku nie zakładałam mu bucików, tylko jak gdzieś wysiadał podreptać. A to też nie zawsze, np. po ogródku mojej mamy, czy po naszym tarasie i przyległym kawałku trawnika tylko w skarpetkach z gumowa podeszwą biegał.
[/QUOTE] Fajnie z tym ogrodem i trawnikiem macie...

Ale te paputki co pokazujecie na zwykły chodnik w parku to ja myślę też się nadadzą, nie sądzisz? Na etap chodzenia za rączki, mam na myśli...

proszę, tutaj Maksiu w wieku 9,5m-cy.
http://www.youtube.com/watch?v=WFV2ubOaUOQ
kropka, ostatnio pisalam Ci, że nie pamiętam, kiedy Maksiu samodzielnie bez podtrzymywania się z podłogi wstawał, teraz widzę, że na 9-mcy już umiał. [/QUOTE] Ano widzisz. Daniel też próbuje... Jedną rękę odrywa i kombinuje jak tu wstać.

Na wc uważaj, Maksiu dwa razy kostkę z koszyczkiem wrzucił do ubikacji ... i spuścił. TŻ musiał muszlę demontować..
Potem koszyczek zdjęłam... no i na ewentualne zjedzenie takich chemikaliów trzeba bardzo uważać.
Kuzynka, która pracuje na oddziale dziecięcym, mówi, że najwięcej wypadków w domu takich dzieci do lat 2 , to właśnie zjedzenie wszelkiego rodzaju chemii. [/QUOTE]
Ważna info....

U mojej ciotki dziecko napiło się jakiegoś odplamiacza.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24787451]

ale tańsze buciki też są, i wcale nie gorsze.
Ja mam dla Tymka z CCC Gufo, za 40zł.
fotka poniżej.
są mięciutkie, elastyczna podeszwa, leciutkie, generalnie bardzo fajne. [/QUOTE] Fajne.
Nigdy nie byłam na dzieciowym dziale w CCC. Zajrzę przy okazji. Super by było, bo u mnie CCC to w każdym centrum handlowym jest.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Blanka
Wit
Lego
Razem
Fajne te Twoje dzieciaczki. I takie podobne do siebie...

Stary 2011-02-02, 08:56   #706
araczki
Zadomowienie

1. Maksiu i jego jeżyki.

super chlopaki. Obaj usmiechnieci i radosni. Fajnie
A Maksiu jaki dzielny u dentysty
Cytat:
W linku dzisiejszy film z Basia w roli glownej

Fajnie sobie Basia radzi i ladnie sie bawi

Cytat:
Blanka
Wit
Lego
Razem

a jest sie kim chwalic
Sliczna masz coreczke i Wit tez uroczy

Milego ogladania

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

Gadam sobie wczoraj wieczorem z moim przez skype o dupie marynie on mi tam co ma w planach na lato do zrobienia itp
ja mu - że nie wiem jak on ale ja jade z małą w lecie w Tatry , pózniej do niego i jedziemy do Włoch - może Wenecja
no cholera mówie - a co mnie obchodzi co ona bedzie pamietac mam to gdzies - ja sie chce z domu wyrawac

Nie wiem jak was ale mnie zaczyna szlag trafiac , za długo siedze w domu Musze sie gdzieś wyrwac - gdziekolwiek

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

gon, gon, bedziesz miala robote

A moj maz na Swieta kazal Mikolaja zamawiac bo przeciez to pierwsze swieta Malviny i jak ona je zapamieta jak Mikolaja nie bedzie ?!!.

To fajne plany wakacyjne juz macie A lato juz zaraz, za rogiem

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2011-02-02 o 08:50
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 08:56   #707
olivka_7
Zakorzenienie

Silpe oj dobrze Cię rozumiem nieważne gdzie byle to była odskocznie od codziennej rutyny
Ja 6 maja wracam do pracy:/

Bianka fajowe te butki
A dzieciaczki śliczne

Lea super chłopaki szkoda że zajęci

Ja mam w domu mega maruda- czy Wasze dzieci też takie małe złośniki- normalnie jak tylko coś jej nie spasi to nerwy- nie wiem czemu?

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 09:08   #708
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja mam w domu mega maruda- czy Wasze dzieci też takie małe złośniki- normalnie jak tylko coś jej nie spasi to nerwy- nie wiem czemu?
Chyba taki wiek.

Ja wczoraj miałam maruda na przywitanie już, o 15:20. Zabawiałam, karmiłam bananem, odwracałam uwagę i było w miarę, ale co parę minut próbował buczeć...

A potem stanął sobie przy meblu i zaczął narywać klapką z drukarki. Odsunęłam dziada, przestawiłam sprzęt. Po chwili mu się przypomniało i wrócił do szafki... łapę wyciągnął i dawaj pyszczysko drzeć bo nie sięga... Taki krzyk był że szok. Jakby dziecko głodzili co najmniej...

Buntuje się na wszystko... że stać w wannie nie pozwalam przy baterii ze strachu, że sobie oko wydłubie (mam taki bolec do zmiany temp. wody, a nie gałkę), że pod ławą nie pozwalam się podnosić, bo akurat wali się w kant, na takiej jest wysokości... kiedy tylko się da to sprzeciw.

Stary 2011-02-02, 09:08   #709
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Dzień Dobry!

Lea - no super chlopaki! Maksio uroczy blondynek - fajnie by z Blanką pasowali;P A Tymek od razu widać, że super sprawny fizycznie i wiecznie uśmiechnięty U nas też LEGOsy to jednak z najbardziej ulubionych zabawek zarówno Blanki jak i Wita
Blanka
Wit
Lego
Razem

Cudne dzieciaczki. Fotka rodzeństwa

Cytat:

Ja tak miałam przy Łukaszu, a teraz nie chce mi sie wracać do pracy. parę dni temu mówiłam mężowi, że z chęcią bym w domu siedziała po wychowawczym, ew. swój interesik.

parrotka, śliczną masz córę. Widzę, że ostrożna jest jak moja Luiza

Nocka taka sobie. Od 5 co chwila pobudki. W końcu wzięłam ją do nas o pospałysmy do 8.30

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 09:23   #710
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

To fajne plany wakacyjne juz macie A lato juz zaraz, za rogiem
E tam jakie plany - tak mu powiedziałam żeby go na ziemie sprowadzic W domu jest żadko a jak jest to tylko ogród i staw z kojakami mu w głowie i na nic innego nie ma ostatnio czasu, bo marzy mu sie zrobic za domem - ogród japonski
Nic nie planujemy , ot takie luzne gadki - jeśli sie gdzieś wybierzemy to bedzie na pewno spontan , bo u nas dalekie plany prawie nigdy nie wypalały .
Jeśli miałabym juz planowac , a musiała bym dysponowac wiekszą gotówką to juz bym miała zarezerwowane bilety na Ibize
O niczym tak nie marze ja wrócic tam i zabawic sie na maksa
Nawet myśleliśmy poleciec tam w sierpniu , ale wątpie - czas pokaże ..
i tak tam kiedyś wróce ...

Stary 2011-02-02, 09:25   #711
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
dobry gdzie są wszyscy
pogadałyście wczoraj o butach i dziś wszystkie na zakupach
no troszke wczoraj ppisalyscie...na moment nie mozna was samych zostawic...bo poziej ni daaje rady wszystkiego czytac..

Cytat:
Zadziwiające jak te dzieci się potem zmieniają. Ja też byłam pączuś, a teraz za kij od miotły wchodzę.

A zabawki macie super. Na to nie wpadłam.
Do tej pory z kuchni wyszły dla Misia drewniane łychy, ale już sobie w łeb nimi dał parę razy i taki efekt zabawy.
moj tez uwielbia jakies kuchenne gadżety...alewlsnie boje sie zeby sobie krzywdy nie zrobił i trzeba nadzorowac te zabawy
Cytat:

to witaj w klubie,ja codziennie kombinuje co tu porobic,gdzie pojechac,kogo odwiedzic,zeby nie siedziec w domu...nie jestem typem domatorki..ale do pracy to nie che jeszcze wracac..raczej mi chodzi ze siedzenie w domu i ze zima mnie przygnebia,jak co roku

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Silpe oj dobrze Cię rozumiem nieważne gdzie byle to była odskocznie od codziennej rutyny
Ja 6 maja wracam do pracy:/

Bianka fajowe te butki
A dzieciaczki śliczne

Lea super chłopaki szkoda że zajęci

Adrian pod wieczor robi sie marudny..a nerwy faktycznie pokazuje...takie dzwieki z siebie wtedy wydaje ze az uwierzzyc trudno...i pręzy sie przy tym .no kosmiczne aczkolwiek martwi mnie to bo ja i tz jestesmy nerwusy,ale mam nadzieje ze maly jednak nie bedzie....
od dwoch dni mamy 2 drzemki.....ok 10 i nastepna ok 16..obydwie po 30 min....nie wiem czemu nie dluzej oby sie z czasem wydluzyly..
wczoraj wylicytowalam sliczne dzinsy z h&m oraz biala koszulę z mysla juz o wielkanocy...a dzis wlasnie kurier przyniosl,trójkąt edukacyjny ktory polecala Szaja,no zobaczymy czy Adrian bedzie sie bawic
poluje rowniez na garnuszek na klocuszek,oraz na wiosne kupie mu gąsienice gawędziarkę...
my mamy takie butki cale z miękkiej skórki nie ma na nich nazwy firmy ,ale sa super i Adus ma w nich cieple stópki,polecam taki zakup bo warto...mimo ze odrobine za duze ale w miare łatwo wkłada sie stópkę...
i takie 2 kurteczki od kolezaki mamy na 80cm....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0923.jpg (101,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0935.jpg (114,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0937.jpg (111,1 KB, 13 załadowań)

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 09:28   #712
Curly81
Wtajemniczenie

Moje dziecię wczoraj zasnęło o 21.20 i wstało dzisiaj o 6.45!Chyba muszę jej jednak skrócić drzemkę w ciągu dnia.Wczoraj znowu w dzień spała 2 godz.50min.I pewnie gdybym nie weszła i jej przypadkiem nie rozbudziła bo czegoś szukałam w pokoju to by dalej spała.

Stary 2011-02-02, 09:59   #713
kropka75
Zakorzenienie

A propos butków po domu ze skóry...

http://www.paputki.com.pl/

http://dziecisawazne.pl/buciki-do-nauki-chodzenia/

Tańsze niż tamte wyżej, które pokazywałyście, bo 4 dychy z kawałkiem kosztują (na allegro 39,90). A takie same z wykonania i bardzo chwalone na forach.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-02-02 o 10:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 10:06   #714
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Tańsze niż tamte wyżej, które pokazywałyście, bo 4 dychy z kawałkiem kosztują (na allegro 39,90). A takie same z wykonania i bardzo chwalone na forach.
Fajne.Mają ładne wzorki i kolory.

Stary 2011-02-02, 10:34   #715
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

O fajne, nawet bardzo czyli kolejny zakup przede mną..
Witam,
Nie cytuję, bo nie mam głowy do tego Dalej męczy mnie katarzysko, lekarka nic mi nie przepisała, mam ssać Tymianek-podbiał w tabsach i tyle...Ja obstawiam zatoki, ale lekarzem nie jestem...poczekamy, zobaczymy. NAjwazniejsze, że Ad już ma się coraz lepiej. Dzisiaj rano zjadł 100ml owsianki Dla niego to duża porcja. Tak piszecie o jedzeniu dzieciaków i porcjach.. u nas to różnie bywa. Ale zazwyczaj:
ok.
6,7-cyc
10,11- 50-100ml bobo-fruta lub owocki
13-obiadek-pół słoiczka obiadku lub cały, zależy,,
16,17-kaszka manna lub kaszka morelkowa, różnie
19-mała porcja kaszki lub nie, zależy od głodu
20-cyc przed snem
A w nocy jeszcze mleko, ok, 23 większa porcja, a potem to raczej się przytula, czesem nie pamiętam
Mm na razie samego nie podaję...chociaż kiedys podawałam Gerbera i zamierzam go podawac dalej.
Nie wydaje mi się, żeby Ad jadł dużo, tym bardziej, że od niedawna tak je(ok, miesiąca), a swoją słuszną wagę zawdzięcza jedzeniu piersi, a nie kaszek...
Buziaki
Stary 2011-02-02, 10:58   #716
sparkly
Raczkowanie

Witam w ten pochmurny i bury dzień.

Dzieciaczki macie śliczne

Zdrówka dla wszystkich chorybzdek

U nas wczoraj masakryczne marudzenie naszej młodszej czyli Igi. Cały dzień mi dzieciak przeryczał. Chyba zęby cały czas wychodzą ale pewności nie mam. Viburcol nie pomaga, smarowanie dziąseł też nie. Pod koniec dnia to już i ja szału dostawałam, bo ileż można słuchać wrzasków . Na szczęście w nocy ładnie spała.
I jeszcze mnie teściówka wkur.... 1600 km od nas a i tak potrafi wkurzyć. Jak by była gdzieś bliżej to chyba bym mordu dokonała Co dzień się pyta na GG "co robiły nasze wnusie?". No to piszę, że Iga cały dzień marudna. A ona mi na to: "mogłaś ją przytulić". Noż ku...wa. Ja cały dzień z dzieckiem na rękach spędziłam a ona chyba myśli, że ja te dzieci tu maltretuję, głodzę itd. Jak walnę rano na podłogę to cały dzień nie biorę na ręce, tylko przechodząc jeszcze z kopa przyładuję.

Dziś już lepiej na szczęście. I mamy pierwszego guza Iga przy próbie wstawania walnęła głową o nogę od stołu. I siniec jak malowany.

Jeszcze się pochwalę moją pierwszą w życiu szydełkową czapą. Już na modelkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 092.jpg (94,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 098.jpg (92,0 KB, 30 załadowań)
I radość do łez

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:02
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:08   #717
Konto usunięte

Cytat:
Lea - no super chlopaki! Maksio uroczy blondynek - fajnie by z Blanką pasowali;P A Tymek od razu widać, że super sprawny fizycznie i wiecznie uśmiechnięty
Maksiu już z Hanią (od minisi) wyswatany .
Jejku ależ Blanka ma cudny kolor oczu!!! i fryzurka pierwsza klasa,. ona jest do Ciebie bardzo podobna.
Wit pulchniutki, strasznie mi się takie dzieciaczki podobaja.

Cytat:
tak, Maksiu tak samo.
ja też za dziecka byłam taka kluska.

Cytat:
Ale te paputki co pokazujecie na zwykły chodnik w parku to ja myślę też się nadadzą, nie sądzisz? Na etap chodzenia za rączki, mam na myśli...
czemu nie? dzieciak zedrze i nowe dostanie.
Maksiu miał coś podobnego na początek- skórzano-płócienne butki, chodził w nich tak długo aż się podeszwa przedarła.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
to witaj w klubie,ja codziennie kombinuje co tu porobic,gdzie pojechac,kogo odwiedzic,zeby nie siedziec w domu...nie jestem typem domatorki..ale do pracy to nie che jeszcze wracac..raczej mi chodzi ze siedzenie w domu i ze zima mnie przygnebia,jak co roku

my mamy takie butki cale z miękkiej skórki nie ma na nich nazwy firmy ,ale sa super i Adus ma w nich cieple stópki,polecam taki zakup bo warto...mimo ze odrobine za duze ale w miare łatwo wkłada sie stópkę...
i takie 2 kurteczki od kolezaki mamy na 80cm....
to tak jak ja. i w sumie nie ma dnia, żebym ja gdzieś na kawke nie szła lub ktoś mnie nie odwiedził.

fajne te butki, widać, że będą się dobrze zakładać dzieciom z wysokim podbiciem. Ja muszę nad jakimis takimi butkami dla Tymka pomysleć, bo teraz jak go zabieram na podwórko na rękach, czy do auta, to ma tylko rajstopki i skarpetki na górę.

Cytat:

już je kiedyś oglądałam, świetne są.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

znalazłam na Allegro gościa, który ma fajne butki - te skórzane, i takie skarpetki z gumową podeszwą- w takich Maksiu też po podwórku w suche dni biegał.
Z tych skórzanych butków bardzo mi się wzór z dinozaurem podoba.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=3861933&gr_id=25952

a tu link do tych, które kropka pokazywała: http://allegro.pl/buciki-paputki-do-...424740300.html

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:12
Stary 2011-02-02, 11:17   #718
ona1981
Zakorzenienie

sparkly czapeczki i modelki super!
lea jejku jaki fajny pulpasek z Tymka A filmik z uciekającym Maksiem z komórką mnie rozbawił, fajny
Świetne te buciki skórzane, muszę sobie gdzieś zapisać i na wiosnę zakupić

U nas wreszcie dzisiaj bez gorączki i mały pół słoiczka jabłka zjadł, pierwszy posiłek od tygodnia. Przez tydzień na samym mleku jechaliśmy.
Stary 2011-02-02, 11:21   #719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
WOW! Aleś Ty zdolniacha!
dla mnie szydełko, druty, a nawet igła z nitką to czarna magia. - a mama krawcowa.
Stary 2011-02-02, 11:34   #720
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
BrawoBardzo ładna czapeczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości