|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
![]() 1. Maksiu i jego jeżyki. 2. im więcej drobnicy, tym więcej radochy. ![]() 3. ulubione miejsce w kuchni. 4. lego duplo- świetna rzecz. ![]() 5. podkręcę troszkę muzykę. ![]() 6. dzielny pacjent u dentysty. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24788780]dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
![]() 1. Maksiu i jego jeżyki. 2. im więcej drobnicy, tym więcej radochy. ![]() 3. ulubione miejsce w kuchni. 4. lego duplo- świetna rzecz. ![]() 5. podkręcę troszkę muzykę. ![]() 6. dzielny pacjent u dentysty.[/QUOTE] Super masz chłopaków, a Tymek jaki uchachany ![]() Brawo dla Maksia.
#693 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez mam nierówne piersi od karmienia i mam nadzieję że się to wyrówna [QUOTE=Silpe;24785412] ![]() ![]() Ząb który pojawia sie i znika ![]() pamietam że u was juz na jesieni miał byc ząb bo pisałas i byłam pewna że do tej pory juz wylazł. No u nas też zmyła na całego , przecież nie podniecałam sie pleśniawką ![]() ![]() u nas tez pojawiła się taka biała twarda grudka , kropka na dziąśle pediatra powiedział że obserwuje u maluszków takie cósie dość często i sie nie przejmować bo zniknie samo i ....znikło jak powiedziała ![]() [QUOTE=djerba;24783564]Shadee kazała mi pokazać wam co dzisiaj dostała w prezencie od mamy ![]() Jak chce to niech ma no ![]() cudne ciuszki ![]() widzę że niezła dyskusja rozgorzała na temat bucików jam zdania że mają być nowe i przymierzone na nóżkę -bo na przykład moja córa ma takie podbicie i szerokość małej stópki- rozmiar 36-że naprawde ciężko dopasować coś poza trampkami pozdrowienia dla chorowitków mnie znów gardło boli i na domiar tego wszystkiego dostałam@ a tak mi było dobrze bez niej już się przyzwyczaiłam po 1,5 roku ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2011-02-01 o 21:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |||
Raczkowanie
|
No to wychodze
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vhKeQyKW-4c Postaram sie pisac czesciej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Bianka, te z sową są urocze
![]() Lea Twoi chlopcy są cudowni!! normalnie jestem zakochana. W obu ! ![]() Spadam robić obiad na jutro.
#696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaglądaj częściej córeczką się chwalić. ![]() to muszę Cię zasmucić, obaj zarezerwowani. ![]() Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że poczęstowałam Tymka moim krupniczkiem- na skrzydełkach gotowane, marchewka+pietruszka+sele r+pietruszka+kasza, całość zmiksowałam, wcinał, aż mu się uszy trzęsły. ![]() Chyba już przestanę słoiczki kupować, za drogi biznes... No może deserki niektóre , bo teraz owoców jak na lekarstwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() ![]() pogadałyście wczoraj o butach i dziś wszystkie na zakupach ![]()
#698 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Lea - no super chlopaki! Maksio uroczy blondynek - fajnie by z Blanką pasowali;P A Tymek od razu widać, że super sprawny fizycznie i wiecznie uśmiechnięty ![]() ![]() I też sie pochwale zdjęciami, a co tam ![]() Blanka Wit Lego Razem Pogoda paskudna, na 12 idziemy do kina na "Turyste" ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2011-02-02 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24781198] A używanych nie kupisz. Przynajmniej ja mam takie podejście, buty będą nowe. Z tym, że wiem, że nie wydam też kilku stów na buty dla małej, bo nie mam na to kasy i tyle.
[/QUOTE]. Ja też bym używanych dziecku nie kupiła ale są ludzie,ktorzy kupują niemowlętom używane butki.Jakbym miała drugie dziecko i butki nie były zniszczone,zdeformowane to czemu nie zakładać ich drugiemu... Djerba ależ cudny egzotyczny owoc ![]() ![]() Parrotka ładnie sobie radzi córunia ![]() ![]() ![]() Lea chłopaki jak maliny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24787660]fajne, takie jak bianka pokazywała, lub bardzo podobne.
![]() najbardziej te z sówka mi się podobaja: http://www.orlinkowo.com/Daisy_Roots...apcie-598.html[/QUOTE] Mnie też się podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24788780]dawno Wam moich chłopaków nie pokazywałam.
![]() 1. Maksiu i jego jeżyki. 2. im więcej drobnicy, tym więcej radochy. ![]() 3. ulubione miejsce w kuchni. 4. lego duplo- świetna rzecz. ![]() 5. podkręcę troszkę muzykę. ![]() 6. dzielny pacjent u dentysty.[/QUOTE] Ale okrąglusi ten Twój synuś. ![]() Zadziwiające jak te dzieci się potem zmieniają. Ja też byłam pączuś, a teraz za kij od miotły wchodzę. ![]() A zabawki macie super. ![]() ![]() Do tej pory z kuchni wyszły dla Misia drewniane łychy, ale już sobie w łeb nimi dał parę razy i taki efekt zabawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zadomowienie
|
![]() usciskaj Stefcia, aby to co sie przyplatalo do maluszka poszlo sobie szybko precz! Malviska przesyla pozdrowienia ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399] proszę, tutaj Maksiu w wieku 9,5m-cy. http://www.youtube.com/watch?v=WFV2ubOaUOQ kropka, ostatnio pisalam Ci, że nie pamiętam, kiedy Maksiu samodzielnie bez podtrzymywania się z podłogi wstawał, teraz widzę, że na 9-mcy już umiał. ![]() Swietnie chodzil. Niesamowite ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399] witaj wśród żywych. ![]() ![]() Na wc uważaj, Maksiu dwa razy kostkę z koszyczkiem wrzucił do ubikacji ... i spuścił. ![]() ![]() Potem koszyczek zdjęłam... no i na ewentualne zjedzenie takich chemikaliów trzeba bardzo uważać. Kuzynka, która pracuje na oddziale dziecięcym, mówi, że najwięcej wypadków w domu takich dzieci do lat 2 , to właśnie zjedzenie wszelkiego rodzaju chemii. ![]() ![]() Wlasnie koszyczki wywalone, wogole nie daje jej az tak buszowac w hymmm kiblu ![]() A zjedzenie chemikaliow to moj horror odkad kiedys w tv widzialam program o maluszku, ktory zjadl srodek do udrazniania rur. W sobote kupimy blokady na szafki chociaz zabezpieczenia naroznikow juz zostaly przez nia sciagniete, byly mocno przymocowane ale dala im rade. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Silpe, jak na polu zabkowym dzisiaj ? ![]() Basiak, wylaz z krzaczorow, masz za fajnego synka aby nim sie nie chwalic ![]() ___ Juz ustalone, 1 kwietnia wracam do pracy. Wczoraj zarezerwowalam mamie bilet i przylatuje 25 marca na jakies dwa miesiace. Ide nalesniki robic.
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Lea , Biankaa śliczne foteczki dzieciaczków
![]() a Blanka prawdziwa pieknośc ![]() Gadam sobie wczoraj wieczorem z moim przez skype o dupie marynie ![]() ![]() ja mu - że nie wiem jak on ale ja jade z małą w lecie w Tatry , pózniej do niego i jedziemy do Włoch - może Wenecja ![]() A mąż - no ok tatry jeszcze rozumie ale włochy ![]() co Gabi bedzie pamietac z takiej wyprawy ![]() no cholera mówie - a co mnie obchodzi co ona bedzie pamietac mam to gdzies - ja sie chce z domu wyrawac ![]() aaaaaa to trzeba tak było od razu - stwierdził ![]() Nie wiem jak was ale mnie zaczyna szlag trafiac , za długo siedze w domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Araczki bo Cie na reniferze pogonie ![]() ![]()
#705 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399]tu też się zgadzam, dopóki dzieciak nie chodzi, to wystarczą tylko skarpetki,
![]() Ale nas już tej wiosny buty dotyczą. ![]() Jak Maksiu chodził, a jechałam z nim na spacer, to w wózku nie zakładałam mu bucików, tylko jak gdzieś wysiadał podreptać. ![]() ![]() [/QUOTE] Fajnie z tym ogrodem i trawnikiem macie... Ale te paputki co pokazujecie na zwykły chodnik w parku to ja myślę też się nadadzą, nie sądzisz? Na etap chodzenia za rączki, mam na myśli... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399] proszę, tutaj Maksiu w wieku 9,5m-cy. http://www.youtube.com/watch?v=WFV2ubOaUOQ kropka, ostatnio pisalam Ci, że nie pamiętam, kiedy Maksiu samodzielnie bez podtrzymywania się z podłogi wstawał, teraz widzę, że na 9-mcy już umiał. ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24786399] Na wc uważaj, Maksiu dwa razy kostkę z koszyczkiem wrzucił do ubikacji ... i spuścił. ![]() ![]() Potem koszyczek zdjęłam... no i na ewentualne zjedzenie takich chemikaliów trzeba bardzo uważać. Kuzynka, która pracuje na oddziale dziecięcym, mówi, że najwięcej wypadków w domu takich dzieci do lat 2 , to właśnie zjedzenie wszelkiego rodzaju chemii. ![]() Ważna info.... ![]() U mojej ciotki dziecko napiło się jakiegoś odplamiacza. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24787451] ale tańsze buciki też są, i wcale nie gorsze. ![]() Ja mam dla Tymka z CCC Gufo, za 40zł. ![]() fotka poniżej. są mięciutkie, elastyczna podeszwa, leciutkie, generalnie bardzo fajne. ![]() Nigdy nie byłam na dzieciowym dziale w CCC. Zajrzę przy okazji. Super by było, bo u mnie CCC to w każdym centrum handlowym jest. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Fajne te Twoje dzieciaczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |||
Zadomowienie
|
![]() 1. Maksiu i jego jeżyki. 2. im więcej drobnicy, tym więcej radochy. ![]() 3. ulubione miejsce w kuchni. 4. lego duplo- świetna rzecz. ![]() 5. podkręcę troszkę muzykę. ![]() 6. dzielny pacjent u dentysty.[/QUOTE] super chlopaki. Obaj usmiechnieci i radosni. Fajnie ![]() A Maksiu jaki dzielny u dentysty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sliczna masz coreczke i Wit tez uroczy ![]() Milego ogladania ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A moj maz na Swieta kazal Mikolaja zamawiac bo przeciez to pierwsze swieta Malviny i jak ona je zapamieta jak Mikolaja nie bedzie ?!!. ![]() To fajne plany wakacyjne juz macie ![]() ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-02-02 o 08:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Silpe oj dobrze Cię rozumiem
![]() ![]() Ja 6 maja wracam do pracy:/ Bianka fajowe te butki ![]() A dzieciaczki śliczne ![]() Lea super chłopaki ![]() ![]() Ja mam w domu mega maruda- czy Wasze dzieci też takie małe złośniki- normalnie jak tylko coś jej nie spasi to nerwy- nie wiem czemu? |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam maruda na przywitanie już, o 15:20. Zabawiałam, karmiłam bananem, odwracałam uwagę i było w miarę, ale co parę minut próbował buczeć... A potem stanął sobie przy meblu i zaczął narywać klapką z drukarki. Odsunęłam dziada, przestawiłam sprzęt. Po chwili mu się przypomniało i wrócił do szafki... łapę wyciągnął i dawaj pyszczysko drzeć bo nie sięga... ![]() ![]() Buntuje się na wszystko... że stać w wannie nie pozwalam przy baterii ze strachu, że sobie oko wydłubie (mam taki bolec do zmiany temp. wody, a nie gałkę), że pod ławą nie pozwalam się podnosić, bo akurat wali się w kant, na takiej jest wysokości... kiedy tylko się da to sprzeciw. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
parrotka, śliczną masz córę. Widzę, że ostrożna jest jak moja Luiza ![]() Nocka taka sobie. Od 5 co chwila pobudki. W końcu wzięłam ją do nas o pospałysmy do 8.30
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
E tam jakie plany - tak mu powiedziałam żeby go na ziemie sprowadzic
![]() ![]() Nic nie planujemy , ot takie luzne gadki - jeśli sie gdzieś wybierzemy to bedzie na pewno spontan , bo u nas dalekie plany prawie nigdy nie wypalały . Jeśli miałabym juz planowac , a musiała bym dysponowac wiekszą gotówką to juz bym miała zarezerwowane bilety na Ibize ![]() O niczym tak nie marze ja wrócic tam i zabawic sie na maksa ![]() Nawet myśleliśmy poleciec tam w sierpniu , ale wątpie - czas pokaże .. i tak tam kiedyś wróce ... ![]()
#711 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
od dwoch dni mamy 2 drzemki.....ok 10 i nastepna ok 16..obydwie po 30 min....nie wiem czemu nie dluzej oby sie z czasem wydluzyly.. wczoraj wylicytowalam sliczne dzinsy z h&m oraz biala koszulę z mysla juz o wielkanocy...a dzis wlasnie kurier przyniosl,trójkąt edukacyjny ktory polecala Szaja,no zobaczymy czy Adrian bedzie sie bawic ![]() poluje rowniez na garnuszek na klocuszek,oraz na wiosne kupie mu gąsienice gawędziarkę... my mamy takie butki cale z miękkiej skórki nie ma na nich nazwy firmy ,ale sa super i Adus ma w nich cieple stópki,polecam taki zakup bo warto...mimo ze odrobine za duze ale w miare łatwo wkłada sie stópkę... i takie 2 kurteczki od kolezaki mamy na 80cm....
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię wczoraj zasnęło o 21.20 i wstało dzisiaj o 6.45!Chyba muszę jej jednak skrócić drzemkę w ciągu dnia.Wczoraj znowu w dzień spała 2 godz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
A propos butków po domu ze skóry...
http://www.paputki.com.pl/ http://dziecisawazne.pl/buciki-do-nauki-chodzenia/ Tańsze niż tamte wyżej, które pokazywałyście, bo 4 dychy z kawałkiem kosztują (na allegro 39,90). A takie same z wykonania i bardzo chwalone na forach. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-02 o 10:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam, Nie cytuję, bo nie mam głowy do tego ![]() ![]() ok. 6,7-cyc 10,11- 50-100ml bobo-fruta lub owocki 13-obiadek-pół słoiczka obiadku lub cały, zależy,, 16,17-kaszka manna lub kaszka morelkowa, różnie 19-mała porcja kaszki lub nie, zależy od głodu ![]() 20-cyc przed snem A w nocy jeszcze mleko, ok, 23 większa porcja, a potem to raczej się przytula, czesem nie pamiętam ![]() Mm na razie samego nie podaję...chociaż kiedys podawałam Gerbera i zamierzam go podawac dalej. Nie wydaje mi się, żeby Ad jadł dużo, tym bardziej, że od niedawna tak je(ok, miesiąca), a swoją słuszną wagę zawdzięcza jedzeniu piersi, a nie kaszek... ![]() Buziaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Witam w ten pochmurny i bury dzień.
Dzieciaczki macie śliczne ![]() Zdrówka dla wszystkich chorybzdek ![]() U nas wczoraj masakryczne marudzenie naszej młodszej ![]() ![]() I jeszcze mnie teściówka wkur.... 1600 km od nas a i tak potrafi wkurzyć. Jak by była gdzieś bliżej to chyba bym mordu dokonała ![]() Dziś już lepiej na szczęście. I mamy pierwszego guza ![]() Jeszcze się pochwalę moją pierwszą w życiu szydełkową czapą. Już na modelkach ![]()
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-02-02 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jejku ależ Blanka ma cudny kolor oczu!!! ![]() ![]() ![]() Wit pulchniutki, ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też za dziecka byłam taka kluska. Cytat:
![]() Maksiu miał coś podobnego na początek- skórzano-płócienne butki, chodził w nich tak długo aż się podeszwa przedarła. ![]() Cytat:
![]() fajne te butki, widać, że będą się dobrze zakładać dzieciom z wysokim podbiciem. ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- znalazłam na Allegro gościa, który ma fajne butki - te skórzane, i takie skarpetki z gumową podeszwą- w takich Maksiu też po podwórku w suche dni biegał. ![]() Z tych skórzanych butków bardzo mi się wzór z dinozaurem podoba. ![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=3861933&gr_id=25952 a tu link do tych, które kropka pokazywała: http://allegro.pl/buciki-paputki-do-...424740300.html Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-02-02 o 11:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
sparkly czapeczki i modelki super!
![]() lea jejku jaki fajny pulpasek z Tymka ![]() ![]() Świetne te buciki skórzane, muszę sobie gdzieś zapisać i na wiosnę zakupić ![]() U nas wreszcie dzisiaj bez gorączki i mały pół słoiczka jabłka zjadł, pierwszy posiłek od tygodnia. Przez tydzień na samym mleku jechaliśmy.
#719 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.