Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 10:12   #691
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII

niektóre "zmiany" są dla mnie śmieszne, np. dotyczące doświadczeń seksualnych, nie wiem jak to będzie wygądało...ale moim zdaniem to lekka przesada...

z niektórymi przykładami się zgadzam, bo wiele słyszałam historii jak rodzice namawiają dzieci do ślubu, gdy dowiadują się, że zostaną dziadkami ...

ale co np, gdy zaplanujemy ślub na 2 lata do przodu i wpadę zaliczymy np na pół roku przed ślubem?

zgadzam sie też z tym, że pary się powinny poznać przed ślubem, ale skoro ktoś uważa, że po 2 miesiącach zna się na tyle dobrze...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

ja nie wiem jak można kurczaka nie lubić, fakt, gdy je się ciąge jedno i to samo danie to może się znudzić, ale można go wziąść na tyle sposobów Mój tŻ np polubił naggetsy lili ... i mimo, że zrobiłam porcję na 2 dni to zjedliśmy 1 dnia

potrzeba tylko szukać cały czas nowych przepisów

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:12   #692
alazkrainy
Zakorzenienie

A co do ślubów to niech za bardzo nie wymyślają.
Bo równie dobrze, ktoś może wpaść na pomysł, aby księży też odpowiednio badać przed przyjęciem sakramentów czy czasem im się nie odwidzi i skoków w bok nie będą robić i nie będą zrzucać sutanny.

A i jeszcze pewnie kwestia finansowa im sie ukróci, bo przecież za kościelny się daje co łaska, a jak będzie mniej ślubów to i mniej kasy wpadnie.

Dobra nie ciągnę dalej tematu. Zbyt drażliwy.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:17   #693
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
możesz mieć problemy z wyjęciem...robiłam gaaretkę, ale dałam mniej wody i niektóre wyszły same, a niektóre musiałam zmusić, gdy stukanie pukanie nie pomogło wsadziłam do blachy z cieplą wodą i wyszły
ooo czyli jakoś się da więc spróbuje dziś bądź jutro
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:17   #694
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
niektóre "zmiany" są dla mnie śmieszne, np. dotyczące doświadczeń seksualnych, nie wiem jak to będzie wygądało...ale moim zdaniem to lekka przesada...

z niektórymi przykładami się zgadzam, bo wiele słyszałam historii jak rodzice namawiają dzieci do ślubu, gdy dowiadują się, że zostaną dziadkami ...

ale co np, gdy zaplanujemy ślub na 2 lata do przodu i wpadę zaliczymy np na pół roku przed ślubem?

zgadzam sie też z tym, że pary się powinny poznać przed ślubem, ale skoro ktoś uważa, że po 2 miesiącach zna się na tyle dobrze...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

ja nie wiem jak można kurczaka nie lubić, fakt, gdy je się ciąge jedno i to samo danie to może się znudzić, ale można go wziąść na tyle sposobów Mój tŻ np polubił naggetsy lili ... i mimo, że zrobiłam porcję na 2 dni to zjedliśmy 1 dnia

potrzeba tylko szukać cały czas nowych przepisów
Tzn. ?

Jeśli ktoś na prawdę będzie czuł potrzebę żeby brać kościelny to żadne nakazy i zakazy mu nie straszne.

Co do mieszkanie razem przed ślubem. Nie mieszkałam z Tżtem przed
Ślub braliśmy pod kredyt Więc możliwość zamieszkania wspólnego przyszła dopiero PO

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:19   #695
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ależ jestem niewyspana, co godzinę się budziłam Śniadanie zjedzone, popijam gruszkową herbatke, a o 7,40 podjedzie po mnie kolega. Dobrze, że nie muszę tłuc się autobusem, bo zamarzłabym!

Cały post skasowałam

Dziś u nas żurek od przedwczoraj Kolejne obiady muszę zrobić wymyślniejsze i bardziej twórcze, bo obiecałam tżtowi, ze po sesji zaszaleje w kuchni

Dziś idę do lekarza z zaparciami, bo wczoraj było apogeum, myślałam, że się poskładam!

Miłego dnia
Tez obiecałam TZ kulinarne odrodzenie po sesji:P

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Myslę że spokojnie zamiast śmietany kremówki można uzyć jogurtu, a zamiast masła oliwy z oliwek.
Teraz wypatrzyłam w lidlu jogurt grecki za 1,59 i zakupiłam na próbę i jest bardzo dobry. Polecam.
Do czego można użyć tego jogurtu? Normalnie zamiast naturalnego? Czym on się różni? Zawsze mnie strasznie ciekawiło.

Nam też się ostatnio przejadł kurczak. Wcześniej nie lubiłam innych mięs, więc dopiero zaczynam testować. Plusem kurczaka jest na pewno krótki czas przygotowania i tysiące sposobów podania.

A w ogóle dziekuje za kciukasy Przydały się i matma do przodu. Został jeden egzamin plus projekt z identyfikacji.

Jednak koleda u nas dopiero bedzie, doczytałam jak z egzaminu wracałam.

Dzis jak na złość pojawiła się zniżka na gruponie na fryzjera, na którą wyczekiwałam. A na koncie do 5 zostało nam 100 zł A promocja tylko 13 godz.
Pakiet koloryzacja+ styżenie i modelowanie za 99 zł. Jak myślicie opłaca się(mam włosy liczone jako bardzo długie)? Jak koloryzacja to pewnie na jeden kolor, nie balejaż i tak myśle czy blond jednokolorowy bez pasemek bedzie fajny.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 10:19   #696
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ślubów to niech za bardzo nie wymyślają.
Bo równie dobrze, ktoś może wpaść na pomysł, aby księży też odpowiednio badać przed przyjęciem sakramentów czy czasem im się nie odwidzi i skoków w bok nie będą robić i nie będą zrzucać sutanny.

A i jeszcze pewnie kwestia finansowa im sie ukróci, bo przecież za kościelny się daje co łaska, a jak będzie mniej ślubów to i mniej kasy wpadnie.

Dobra nie ciągnę dalej tematu. Zbyt drażliwy.
Z mojego "co łaska" się nie ucieszyli ani też zbytnio nie wzbogacili

Stary 2011-02-02, 10:23   #697
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
bo to szerokie pojęcie

marcia ten jogurt smakuje jak jogurt, a można go dodawać do zup, do sałatek, deserów, do sosów; ma fajna gęstą konsystencję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 10:23   #698
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Tzn. ?

Jeśli ktoś na prawdę będzie czuł potrzebę żeby brać kościelny to żadne nakazy i zakazy mu nie straszne.

Co do mieszkanie razem przed ślubem. Nie mieszkałam z Tżtem przed
Ślub braliśmy pod kredyt Więc możliwość zamieszkania wspólnego przyszła dopiero PO
chodzi mi o ten fragment : "W związku z tym należy się spodziewać bardzo intymnych pytań od księdza, np. na temat doświadczeń seksualnych, uzależnień, a nawet o przebytych chorobach wenerycznych."

tak jak napisałam, nie wiem jakie pytania dokladnie zamierza zadać ksiądz, ale wydaje mi się to lekką przesadą ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-02-02, 10:25   #699
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
U nas jest "co łaska" 1200 zl. Na razie nie słyszałam, żeby ktoś dał mniej. Najwyżej biorą śluby w innych kościołach.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Czyli ten jogurt to zdrowsza śmietana, o lepszej konsystencji niż jogurt naturalny. Więc muszę zakupić następnym razem, bo mała dietka TZ by sie przydała.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2011-02-02 o 10:27
Stary 2011-02-02, 10:27   #700
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
niedługo wydadzą taryfikator jak w mandatach

mnie śmieszy jak np. ksiądz z ambony po kolendzie wyczytuje kto dał kasę a kto nie... to taki emocjonany szantaż dla babć, żeby o nich nie gadano do dają

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U nas jest "co łaska" 1200 zl. Na razie nie słyszałam, żeby ktoś dał mniej. Najwyżej biorą śluby w innych kościołach.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Czyli ten jogurt to zdrowsza śmietana, o lepszej konsystencji niż jogurt naturalny. Więc muszę zakupić następnym razem, bo mała dietka TZ by sie przydała.
żartujesz ...ja myślałam, że 400 zł to max...

iskierka zgasła...
Stary 2011-02-02, 10:29   #701
201604250957
Konto usunięte

Ala ja rozumiem i nie mam zamiaru Cię naciągać na dodatkowe wydatki ale spotkać się musimy jak nie teraz to na wiosnę na pewno!

Kraven szkoda, że masz dyżur

ja i P. tez uwielbiamy kurczaka, z innych mięs jadamy tylko mielone wieprzowo-wołowe i karkówkę od czasu do czasu, a tak to głównie czikenowe cycusie Ala i Ijaa mają racje, ze mozna je przygotowac na tyle sposobow że się nie nudzą, wystarczy chcieć

"Nowe" dziewczyny w wątku czekamy na Wasze zdjecia w albumach, jak się integrowac to na całego

Anoola i Punto coś mi się tu mało ostatnio udzielają przywołuję do porządku!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 10:31   #702
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
bo to szerokie pojęcie

marcia ten jogurt smakuje jak jogurt, a można go dodawać do zup, do sałatek, deserów, do sosów; ma fajna gęstą konsystencję

Jogurt grecki ahhh obowiązkowe śniadanie na Krecie Z różniastymi płatkami, dżemami i innymi cudami

Cytat:
chodzi mi o ten fragment : "W związku z tym należy się spodziewać bardzo intymnych pytań od księdza, np. na temat doświadczeń seksualnych, uzależnień, a nawet o przebytych chorobach wenerycznych."

tak jak napisałam, nie wiem jakie pytania dokladnie zamierza zadać ksiądz, ale wydaje mi się to lekką przesadą ...

"Nie kupuje się samochodu bez jazdy próbnej"

Szkoda że nie miałam takich pytań
Cytat:

U mnie chyba też się tyle daje. Bo naprawdę pani w kancelarii była w dużym szoku gdy dałam 200 zł
Aż się zapytała "200 zł Taaak???" I zapisała w zeszyciku

Stary 2011-02-02, 10:39   #703
marcia45
Zadomowienie

U nas 1200 to minimum, od którego można zaczynać. Jak ktoś nie ma to ksiądz mówi, że można po weselu z prezentów oddać. Takie udogodnienie

My tak dużo wydajemy, że szok. Trzeba to jakoś ukrócić. Po wyjezdzie mocne oszczedzanie i wracamy do zapisów wydatków w zeszyciku. W tamten weekend wyplaciłam 250 zl z konta oszczednosciowego i do dzis zostało nam 100 zl. A jeszcze troche na koncie wtedy było Wczoraj zgeszyliśmy tą pizzą za 30 zl, ale naprawde nie miała czasu gotować

7.7.2012 godz 17

Stary 2011-02-02, 10:42   #704
Nadia5
Zakorzenienie

W jakiej kolejności była panierka do Nuggetsów ?

Mąka - Jajko - Bułka tarta ?

Stary 2011-02-02, 10:42   #705
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
U nas 1200 to minimum, od którego można zaczynać. Jak ktoś nie ma to ksiądz mówi, że można po weselu z prezentów oddać. Takie udogodnienie

My tak dużo wydajemy, że szok. Trzeba to jakoś ukrócić. Po wyjezdzie mocne oszczedzanie i wracamy do zapisów wydatków w zeszyciku. W tamten weekend wyplaciłam 250 zl z konta oszczednosciowego i do dzis zostało nam 100 zl. A jeszcze troche na koncie wtedy było Wczoraj zgeszyliśmy tą pizzą za 30 zl, ale naprawde nie miała czasu gotować
nie no ...to pewnie za rok jeszcze więcej będą chcieli a ja w budżecie ślubnym uwzględniłam tylko 400 zł na ten cel;p

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
W jakiej kolejności była panierka do Nuggetsów ?

Mąka - Jajko - Bułka tarta ?
tak

iskierka zgasła...
Stary 2011-02-02, 10:53   #706
marta1986222
Zakorzenienie

Myśmy płacili za ślub 500 zł,taka była stawka i już.

Marcia za egzamin

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dziewczyny pomóżcie.

Mężyk ma urodziny za tydzień i teściowa i goście będą na obiedzie,chciałabym przygotować coś ekstra,doradzcie proszę jakieś danie?:pros i:

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:01   #707
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Ijaa dla Ciebie i innych zainteresowanych nowymi zasadami koscioła co do zawarcia zwiazku małżenskiego

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kon...-c_169318.html
"...Przygotowania do ślubu muszą być prowadzone od dzieciństwa, staż narzeczeński ma wynieść co najmniej kilka lat, a czas nauk przedmałżeńskich pół roku

Cytat:
Odnośnie doświadczeń seksualnych, to niedługo dojdzie do tego, że będzie trzeba przedstawić zaświadczenie od lekarza potwierdzające dziewictwo.

Cytat:
I to właśnie jeden z powodów dla których nie zamierzam brać ślubu kościelnego.

Oczywiście nie chodzi o wydanie 1200zł, bo i wydałabym 5000 gdybym uważał to za potrzebne. Nie podoba mi się natomiast "ciągnięcie" od ludzi kasy na siłę i bezczelne zakazywanie, że inaczej to ślubu nie będzie.
Zawsze mi się wydawało, że kościół to powinna być organizacja non-profit.

Cytat:
Jak ktoś nie ma to ksiądz mówi, że można po weselu z prezentów oddać. Takie udogodnienie
Bezczelność nie zna granic.

Chyba dzisiaj zaszaleję i zapodam sobie drugą kawę. Głowa mi opada na klawiaturę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:04
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:15   #708
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Ala ja rozumiem i nie mam zamiaru Cię naciągać na dodatkowe wydatki ale spotkać się musimy jak nie teraz to na wiosnę na pewno!

Kraven szkoda, że masz dyżur

ja i P. tez uwielbiamy kurczaka, z innych mięs jadamy tylko mielone wieprzowo-wołowe i karkówkę od czasu do czasu, a tak to głównie czikenowe cycusie Ala i Ijaa mają racje, ze mozna je przygotowac na tyle sposobow że się nie nudzą, wystarczy chcieć

"Nowe" dziewczyny w wątku czekamy na Wasze zdjecia w albumach, jak się integrowac to na całego

Mam nadzieję, że wiosną jakos utrafimy z terminem , bo ja to już ostatnie pół roku do Poznania będę jeździć.

Już mówiłam do Tż, że jak faktycznie wprowadza takie zasady to w przyszłości zostanie nam wziąć tylko ślub cywilny.

Rozumiem jeszcze ten zakaz, że panna w ciąży i do slubu, czy jak para zna się krótko, ale reszta to jedna lekka przeginka.

Ale nie ma co sie denerwować i lepiej pogadać o piersiątkach kurczaczków

Stary 2011-02-02, 11:16   #709
Nadia5
Zakorzenienie

Nuggetsy przygotowane Konsumować będzie Tż.

Stan narzeczeński - parę lat Dobre... ja byłam narzeczoną aż miesiąc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 11:22   #710
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pomóżcie.

Mężyk ma urodziny za tydzień i teściowa i goście będą na obiedzie,chciałabym przygotować coś ekstra,doradzcie proszę jakieś danie?:pros i:
Nie mam pomysłu
A ja też niedługo będę musiała coś wymyslić
może takie :
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

I kurczak :
KLIK

Stary 2011-02-02, 11:28   #711
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pomysłu
może takie :
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Udka po cygański Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym.

Zmodyfikuję na dietetycznie i na pewno zrobię. Polędwiczki może nawet dzisiaj, bo miałam w planach, a ten sosik tak apetycznie wygląda. Tylko u mnie będzie jogurtowo-musztardowy.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-02-02 o 11:29
Stary 2011-02-02, 11:31   #712
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pomysłu
może takie :
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

I kurczak :
KLIK

Dziękuję

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:38   #713
aaby
Zakorzenienie

Hej laski!
Żyję!

Tak na szybko, bo nie mogę za bardzo pisać:
Haniula - włoski śliczne! I Ty śliczna!
A powiedz mi, a propo protokołu. Jak wyglądają nauki przedmałżeńskie, tzn. ile trwają i ile wcześniej trzeba załatwiać? Bo ja zleciłam to TŻowi, żeby załatwił, a on oczywiście się nie pali. A ślub w lipcu
marcia - "co łaska" 1200zł? A myślałam, że 500zł u nas to już przesada...
golden - pralka dziś ma przyjechać. Zamówiliśmy - bo co mieliśmy zrobić. Ale nawet mnie nie pytajcie, jak się wkurzyłam w euro... Ostatni raz zrobiłam tam zakupy, przysięgam!
Ostatecznie wybraliśmy tę, co pokazywałam Electrolux'a - czyli Twoją W razie czego będę pisać i Cię męczyć

Aaa, z njusów jeszcze, to makro zdane na 3! Bardzo Wam dziękuję za kciuki Ostrzegam jednak, że będę prosić o nie jeszcze 4 razy - o ile jakieś poprawki nie wpadną
Szkoda tylko, bo TŻ ma makro w plecy A rozumie to lepiej ode mnie... Przykre to trochę, nie myślałam, że takie coś może być minusem studiowania razem...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:38   #714
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
dzisiaj mój synuś wagaruje - skończyłam zlecenie, kolejne ma być w następnym tygodniu więc dzisiaj nie prowadziłam Huberta do przedszkola - no dobra - wyłazic przed siódmą z łóżka mi się nie chciało tym bardziej, że wyjątkowo Hubert spał (na ogół o szóstej już jest pełen energii)

zrobiliśmy zakupy w biedronce (chleb, wędzona pierś z indyka, serek topiony, masło, cola, sok, pomarańcze, ogórek, herbatniczki i orzeszki w polewie mlecznej (swoją drogą bardzo smaczne) papier toaletowy, słomki) i wydałam 26zł

my przed ślubem pomieszkiwaliśmy ze sobą, tzn ja w tygodniu byłam w mieszkaniu TŻ a on przeważnie w delegacjach, na weekendy jeździliśmy do moich rodziców, ogólnie uważam ze to najlepszy sposób na poznanie się takie mieszkanie razem
co do tych nowych proponowanych warunków to jeszcze ich nie czytałam ale my znamy się od dawna, jeszcze zanim mi cycki wyrosły15 lat się znamy, po ślubie jesteśmy 3,5 roku no a narzeczeństwem byliśmy 2 lata

jeśli chodzi o przepisy - fakt kurczaka można podać na wiele sposobów, my teraz często zastępujemy go indykiem bo Hubert ma skazę białkową i po kurczaku ma wysypkę i luźne stolce

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:46   #715
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
myślę, że będzie mniej ślubów kościelnych ... przecież rozwody nie są tylko po kościelnych;p a im chodzi o to, że wiee osób chce 2 raz wziąść ślub kościelny dlatego wiele osób kombinuje z rozwodami kościelnymi stwierdzając, że np partner był chory psychicznie, albo coś innego ukrywał, że np, nie chce dzieci czy coś...
Rozwieść to się można tylko po cywilu a unieważnienie kościelnego wcale nie jest proste. Więc nie wiem czemu ma to służyć..

Cytat:
toś na prawdę będzie czuł potrzebę żeby brać kościelny to żadne nakazy i zakazy mu nie straszne.
...właśnie Może to chodzi o to żeby zniechęcić tych co mają parcie na kieckę i imprezę a wyłowić tych "prawdziwych"

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Czuję się przywołana
Szef mnie robotą zawalił i do domu też zniosłam Ale dzisiaj się wcześniej wymiksowałam i od 10.30 mam oficjalnie wolne do poniedziałku włącznie

Ala, uda po cygańsku wyglądają apetycznie

Ja dziś deser owocowy zrobię. Na obiad karkówka będzie.
Mam jeszcze strogonowa od taty Jeden słoik już zjedliśmy. Szkoda, że na mnie takie pyszne gotowanie od niego nie przeszło

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:47   #716
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Aaa, z njusów jeszcze, to makro zdane na 3! Bardzo Wam dziękuję za kciuki Ostrzegam jednak, że będę prosić o nie jeszcze 4 razy - o ile jakieś poprawki nie wpadną
Szkoda tylko, bo TŻ ma makro w plecy A rozumie to lepiej ode mnie... Przykre to trochę, nie myślałam, że takie coś może być minusem studiowania razem...

Kochana przecież to nie Twoja wina, że TŻowi noga się podwinęła. Poprawi. Będzie dobrze

Stary 2011-02-02, 11:56   #717
marcia45
Zadomowienie

Ala świetny ten blog co podałaś. Już wylądowałam w ulubionych.

Ja zawsze się głupio czuje w sklepie mięsnym. Znam się tylko na kurczakach, ostatnio pare razy schab robiłam i w weekend pierwszy raz karkówkę. I tak naprawdę nie wiem jakie mięso jak trzeba przygotowywać. Teraz spróbuje te polędwiczki z przepisu podanego przez Alę, bo właśnie dziś mi one wpadły w oko i zastanawiałam się jak je przygotować trzeba

Abby gratuluje wyniku. Jak to jest studiować z TZ? Uczycie się razem? Razem w grupach projektowych i ćwiczeniowych? Smiesznie, by było studiowac z TZ

7.7.2012 godz 17

Stary 2011-02-02, 11:57   #718
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry po raz drugi

Baardzo dziekuje za kciuki Sesja za mną i jestem przeszczęśliwa
Marcia, Aaby gratulacje zdanych egzaminów

Co do mieszkania przed ślubem to nie uważam to za nic złego. Szkoda, że kościół tak bardzo próbuje narzucić swoje zasady, które w realnym życiu mają małe szanse na przetrwanie i kultywowanie.

Zaraz ide coś poogarniać Tyle mam energii, że mnie rozpiera
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 11:58   #719
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
mam w ogóle do Was pytanie: co sądzicie na temat mieszkania pary przed ślubem?? bardzo to złe według Was? Bo ostatnio poczułam jakbym robiła coś niewybaczalnego, gdy pewna dziewczyna powiedziała mi, że MUSZĄ WZIĄŚĆ ŚLUB, ŻEBY ZAMIESZKAĆ ZE SOBĄ --- czy to nie nie mało odpowiedzialne -brać ślub po kilku miesiącach znajomości, tylko po to, by mieszkać razem...

gdybym nie zamieszkała z P. przed ślubem, tylko po (a wtedy ślub wzięlibyśmy wcześniej, a nie dopiero 2 lata temu) to myślę, że dzisiaj byłabym już po rozwodzie. nie wytrzymałabym z nim, tak na siłę, ani on ze mną. to co wyszło przy mieszkaniu razem, jeśli miałabym być zmuszona to tolerować tylko dlatego, że byłabym po ślubie - o nieee.... tolerowałam lub nie, ale niezależnie od niczego, jeśli ustępowałam, to dlatego, że chciałam, a nie dlatego, że musiałam, bo mi zerwać jest łatwiej bez papierka niż z papierkiem.
teraz wiem, czego się spodziewać, co robi i dlaczego, i świadomie wzięłam go za męża, z wadami i zaletami.
bez mieszkania razem to nie wiem, czy dałabym radę przysięgać - w sumie obcemu człowiekowi, że go nie zostawię i umrę przy nim, nie wiedząc jaki jest naprawdę. to tak jakbym zaciągnęła chłopaka z ulicy, bo ma zielone oczy a mi sie takie podobają, przed ołtarz. dla mnie to to samo. nie zrobiłabym tak. jak to się mówi - kupić kota w worku?
owszem - można tak żyć, można mieć fajne życie i małżeństwo, są pary, które biorą ślub prawie się nie znając i żyją sobie szczęśliwie. ale takich par jest za mało, żeby dawać dobry przykład innym i gwarancję, że i mi się uda, skoro im się udało. przynajmniej dla mnie

a już na pewno przed nikim nie tłumaczyłabym się z tego, że mieszkam z P. bez ślubu, ani tym bardziej czuła się winna tego. wstydzić się własnego partnera? eeeee, dziecinne podejście. każdy żyje jak chce i to rozliczanie kogoś z "przyzwoitego" życia i zaglądanie innym pod kołdrę jest żenujące, a nie mieszkanie razem...
wielu ludzi uniknęłoby rozczarowania małżeństwem, jeśli spróbowaliby mieszkania przed ślubem. rozczarowania wynikającego właśnie z tego, że się drugiej osoby nie zna, biorą ślub z własnym marzeniem i własnym wyobrażeniem partnera, a późniejsze życie razem te marzenia i wyobrażenia bezlitośnie depcze i pokazuje prawdziwe "ja" drugiej osoby. można było uniknąć albo ślubu z niewłaściwą osobą, albo rozczarowania, że po ślubie jest inna/y, bo by się wiedziało, kto zacz stoi przy ołtarzu ze mną.
Stary 2011-02-02, 12:04   #720
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
tolerowałam lub nie, ale niezależnie od niczego, jeśli ustępowałam, to dlatego, że chciałam, a nie dlatego, że musiałam, bo mi zerwać jest łatwiej bez papierka niż z papierkiem.
Nie wiem skąd się bierze przeświadczenie, że bez ślubu to łatwiej zerwać i się wycofać Chyba ludzie, którzy nie byli w związku tak twierdzą..

Aaby,
Abstrahując od Was to często jest tak, że osoby, które wiedzą o co chodzi nie zdają a czołowe kujony na roku odklepią i przejdzie

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości