|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
niektóre "zmiany" są dla mnie śmieszne, np. dotyczące doświadczeń seksualnych, nie wiem jak to będzie wygądało...ale moim zdaniem to lekka przesada...
z niektórymi przykładami się zgadzam, bo wiele słyszałam historii jak rodzice namawiają dzieci do ślubu, gdy dowiadują się, że zostaną dziadkami ... ale co np, gdy zaplanujemy ślub na 2 lata do przodu i wpadę zaliczymy np na pół roku przed ślubem? zgadzam sie też z tym, że pary się powinny poznać przed ślubem, ale skoro ktoś uważa, że po 2 miesiącach zna się na tyle dobrze... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ja nie wiem jak można kurczaka nie lubić, fakt, gdy je się ciąge jedno i to samo danie to może się znudzić, ale można go wziąść na tyle sposobów ![]() potrzeba tylko szukać cały czas nowych przepisów ![]()
#692 |
Zakorzenienie
|
A co do ślubów to niech za bardzo nie wymyślają.
Bo równie dobrze, ktoś może wpaść na pomysł, aby księży też odpowiednio badać przed przyjęciem sakramentów czy czasem im się nie odwidzi i skoków w bok nie będą robić i nie będą zrzucać sutanny. A i jeszcze pewnie kwestia finansowa im sie ukróci, bo przecież za kościelny się daje co łaska, a jak będzie mniej ślubów to i mniej kasy wpadnie. Dobra nie ciągnę dalej tematu. Zbyt drażliwy.
#693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoś na prawdę będzie czuł potrzebę żeby brać kościelny to żadne nakazy i zakazy mu nie straszne. Co do mieszkanie razem przed ślubem. Nie mieszkałam z Tżtem przed ![]() Ślub braliśmy pod kredyt ![]() ![]()
![]() |
#695 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam też się ostatnio przejadł kurczak. Wcześniej nie lubiłam innych mięs, więc dopiero zaczynam testować. Plusem kurczaka jest na pewno krótki czas przygotowania i tysiące sposobów podania. A w ogóle dziekuje za kciukasy ![]() Jednak koleda u nas dopiero bedzie, doczytałam jak z egzaminu wracałam. Dzis jak na złość pojawiła się zniżka na gruponie na fryzjera, na którą wyczekiwałam. A na koncie do 5 zostało nam 100 zł ![]() Pakiet koloryzacja+ styżenie i modelowanie za 99 zł. Jak myślicie opłaca się(mam włosy liczone jako bardzo długie)? Jak koloryzacja to pewnie na jeden kolor, nie balejaż i tak myśle czy blond jednokolorowy bez pasemek bedzie fajny.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
bo to szerokie pojęcie
![]() marcia ten jogurt smakuje jak jogurt, a można go dodawać do zup, do sałatek, deserów, do sosów; ma fajna gęstą konsystencję
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak napisałam, nie wiem jakie pytania dokladnie zamierza zadać ksiądz, ale wydaje mi się to lekką przesadą ...
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
U nas jest "co łaska" 1200 zl. Na razie nie słyszałam, żeby ktoś dał mniej. Najwyżej biorą śluby w innych kościołach.
-------------------------------------------------------------------------------------------------- Czyli ten jogurt to zdrowsza śmietana, o lepszej konsystencji niż jogurt naturalny. Więc muszę zakupić następnym razem, bo mała dietka TZ by sie przydała.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2011-02-02 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
niedługo wydadzą taryfikator jak w mandatach
![]() mnie śmieszy jak np. ksiądz z ambony po kolendzie wyczytuje kto dał kasę a kto nie... to taki emocjonany szantaż dla babć, żeby o nich nie gadano do dają ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
Ala ja rozumiem i nie mam zamiaru Cię naciągać na dodatkowe wydatki
![]() ![]() Kraven szkoda, że masz dyżur ![]() ja i P. tez uwielbiamy kurczaka, z innych mięs jadamy tylko mielone wieprzowo-wołowe i karkówkę od czasu do czasu, a tak to głównie czikenowe cycusie ![]() ![]() "Nowe" dziewczyny w wątku czekamy na Wasze zdjecia w albumach, jak się integrowac to na całego ![]() Anoola i Punto coś mi się tu mało ostatnio udzielają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jogurt grecki ahhh obowiązkowe śniadanie na Krecie ![]() ![]() Cytat:
![]() "Nie kupuje się samochodu bez jazdy próbnej" ![]() Szkoda że nie miałam takich pytań ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie chyba też się tyle daje. Bo naprawdę pani w kancelarii była w dużym szoku gdy dałam 200 zł ![]() Aż się zapytała "200 zł Taaak???" I zapisała w zeszyciku ![]()
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
U nas 1200 to minimum, od którego można zaczynać. Jak ktoś nie ma to ksiądz mówi, że można po weselu z prezentów oddać. Takie udogodnienie
![]() My tak dużo wydajemy, że szok. Trzeba to jakoś ukrócić. Po wyjezdzie mocne oszczedzanie i wracamy do zapisów wydatków w zeszyciku. W tamten weekend wyplaciłam 250 zl z konta oszczednosciowego i do dzis zostało nam 100 zl. A jeszcze troche na koncie wtedy było ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
W jakiej kolejności była panierka do Nuggetsów ?
Mąka - Jajko - Bułka tarta ?
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- tak
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Myśmy płacili za ślub 500 zł,taka była stawka i już.
Marcia za egzamin ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Dziewczyny pomóżcie. ![]() Mężyk ma urodziny za tydzień i teściowa i goście będą na obiedzie,chciałabym przygotować coś ekstra,doradzcie proszę jakieś danie? ![]() ![]()
#707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście nie chodzi o wydanie 1200zł, bo i wydałabym 5000 gdybym uważał to za potrzebne. Nie podoba mi się natomiast "ciągnięcie" od ludzi kasy na siłę i bezczelne zakazywanie, że inaczej to ślubu nie będzie. Zawsze mi się wydawało, że kościół to powinna być organizacja non-profit. Cytat:
Chyba dzisiaj zaszaleję i zapodam sobie drugą kawę. Głowa mi opada na klawiaturę. ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-02-02 o 11:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mówiłam do Tż, że jak faktycznie wprowadza takie zasady to w przyszłości zostanie nam wziąć tylko ślub cywilny. Rozumiem jeszcze ten zakaz, że panna w ciąży i do slubu, czy jak para zna się krótko, ale reszta to jedna lekka przeginka. Ale nie ma co sie denerwować i lepiej pogadać o piersiątkach kurczaczków ![]() ![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Nuggetsy przygotowane
![]() Stan narzeczeński - parę lat ![]() ![]()
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja też niedługo będę musiała coś wymyslić może takie : KLIK KLIK KLIK KLIK ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- I kurczak : KLIK ![]()
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udka po cygański ![]() ![]() Zmodyfikuję na dietetycznie i na pewno zrobię. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-02-02 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Żyję! ![]() Tak na szybko, bo nie mogę za bardzo pisać: Haniula - włoski śliczne! I Ty śliczna! ![]() A powiedz mi, a propo protokołu. Jak wyglądają nauki przedmałżeńskie, tzn. ile trwają i ile wcześniej trzeba załatwiać? Bo ja zleciłam to TŻowi, żeby załatwił, a on oczywiście się nie pali. A ślub w lipcu ![]() marcia - "co łaska" 1200zł? ![]() golden - pralka dziś ma przyjechać. Zamówiliśmy - bo co mieliśmy zrobić. Ale nawet mnie nie pytajcie, jak się wkurzyłam w euro... Ostatni raz zrobiłam tam zakupy, przysięgam! ![]() Ostatecznie wybraliśmy tę, co pokazywałam Electrolux'a - czyli Twoją ![]() ![]() Aaa, z njusów jeszcze, to makro zdane na 3! ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko, bo TŻ ma makro w plecy ![]() ![]()
#714 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj mój synuś wagaruje - skończyłam zlecenie, kolejne ma być w następnym tygodniu więc dzisiaj nie prowadziłam Huberta do przedszkola - no dobra - wyłazic przed siódmą z łóżka mi się nie chciało tym bardziej, że wyjątkowo Hubert spał (na ogół o szóstej już jest pełen energii) zrobiliśmy zakupy w biedronce (chleb, wędzona pierś z indyka, serek topiony, masło, cola, sok, pomarańcze, ogórek, herbatniczki i orzeszki w polewie mlecznej (swoją drogą bardzo smaczne) papier toaletowy, słomki) i wydałam 26zł my przed ślubem pomieszkiwaliśmy ze sobą, tzn ja w tygodniu byłam w mieszkaniu TŻ a on przeważnie w delegacjach, na weekendy jeździliśmy do moich rodziców, ogólnie uważam ze to najlepszy sposób na poznanie się takie mieszkanie razem co do tych nowych proponowanych warunków to jeszcze ich nie czytałam ale my znamy się od dawna, jeszcze zanim mi cycki wyrosły ![]() jeśli chodzi o przepisy - fakt kurczaka można podać na wiele sposobów, my teraz często zastępujemy go indykiem bo Hubert ma skazę białkową i po kurczaku ma wysypkę i luźne stolce
#715 | |||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szef mnie robotą zawalił i do domu też zniosłam ![]() ![]() Ala, uda po cygańsku wyglądają apetycznie ![]() Ja dziś deser owocowy zrobię. Na obiad karkówka będzie. Mam jeszcze strogonowa od taty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana przecież to nie Twoja wina, że TŻowi noga się podwinęła. Poprawi. Będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Ala świetny ten blog co podałaś. Już wylądowałam w ulubionych.
Ja zawsze się głupio czuje w sklepie mięsnym. Znam się tylko na kurczakach, ostatnio pare razy schab robiłam i w weekend pierwszy raz karkówkę. I tak naprawdę nie wiem jakie mięso jak trzeba przygotowywać. Teraz spróbuje te polędwiczki z przepisu podanego przez Alę, bo właśnie dziś mi one wpadły w oko i zastanawiałam się jak je przygotować trzeba ![]() Abby gratuluje wyniku. Jak to jest studiować z TZ? Uczycie się razem? Razem w grupach projektowych i ćwiczeniowych? Smiesznie, by było studiowac z TZ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po raz drugi
![]() Baardzo dziekuje za kciuki ![]() ![]() Marcia, Aaby gratulacje zdanych egzaminów ![]() Co do mieszkania przed ślubem to nie uważam to za nic złego. Szkoda, że kościół tak bardzo próbuje narzucić swoje zasady, które w realnym życiu mają małe szanse na przetrwanie i kultywowanie. Zaraz ide coś poogarniać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gdybym nie zamieszkała z P. przed ślubem, tylko po (a wtedy ślub wzięlibyśmy wcześniej, a nie dopiero 2 lata temu) to myślę, że dzisiaj byłabym już po rozwodzie. nie wytrzymałabym z nim, tak na siłę, ani on ze mną. to co wyszło przy mieszkaniu razem, jeśli miałabym być zmuszona to tolerować tylko dlatego, że byłabym po ślubie - o nieee.... tolerowałam lub nie, ale niezależnie od niczego, jeśli ustępowałam, to dlatego, że chciałam, a nie dlatego, że musiałam, bo mi zerwać jest łatwiej bez papierka niż z papierkiem. teraz wiem, czego się spodziewać, co robi i dlaczego, i świadomie wzięłam go za męża, z wadami i zaletami. bez mieszkania razem to nie wiem, czy dałabym radę przysięgać - w sumie obcemu człowiekowi, że go nie zostawię i umrę przy nim, nie wiedząc jaki jest naprawdę. to tak jakbym zaciągnęła chłopaka z ulicy, bo ma zielone oczy a mi sie takie podobają, przed ołtarz. dla mnie to to samo. nie zrobiłabym tak. jak to się mówi - kupić kota w worku? ![]() owszem - można tak żyć, można mieć fajne życie i małżeństwo, są pary, które biorą ślub prawie się nie znając i żyją sobie szczęśliwie. ale takich par jest za mało, żeby dawać dobry przykład innym i gwarancję, że i mi się uda, skoro im się udało. przynajmniej dla mnie ![]() a już na pewno przed nikim nie tłumaczyłabym się z tego, że mieszkam z P. bez ślubu, ani tym bardziej czuła się winna tego. wstydzić się własnego partnera? eeeee, dziecinne podejście. każdy żyje jak chce i to rozliczanie kogoś z "przyzwoitego" życia i zaglądanie innym pod kołdrę jest żenujące, a nie mieszkanie razem... wielu ludzi uniknęłoby rozczarowania małżeństwem, jeśli spróbowaliby mieszkania przed ślubem. rozczarowania wynikającego właśnie z tego, że się drugiej osoby nie zna, biorą ślub z własnym marzeniem i własnym wyobrażeniem partnera, a późniejsze życie razem te marzenia i wyobrażenia bezlitośnie depcze i pokazuje prawdziwe "ja" drugiej osoby. można było uniknąć albo ślubu z niewłaściwą osobą, albo rozczarowania, że po ślubie jest inna/y, bo by się wiedziało, kto zacz stoi przy ołtarzu ze mną.
![]() |
#720 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() ![]() Aaby, ![]() Abstrahując od Was to często jest tak, że osoby, które wiedzą o co chodzi nie zdają a czołowe kujony na roku odklepią i przejdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.