|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||
Moderatoreska
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Mamy co dziś oblewać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mogę sobie tego wyobrazić na razie do mnie nie dociera że za niedługo będą maleństwa w domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Informacja bardzo cenna (przesyła ukłony w podziękowaniu)
#2643 |
Wtajemniczenie
|
kurczę a w częstochowie nie ma mothercare
#2644 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj też byłam u lekarza i do szpitala idę, bo za często chodzę do wc :P
a tak poważnie to dlatego, że boli mnie brzuch z prawej strony i co 5 minut siku chodzę i pani gin pow, że to może być infekcja dróg moczowych, a ja mam tylko nadzieję, że to dlatego, że dzidziuś tak się ułożył i po prostu tak mi uciska na pęcherz, ale ważne że z dzidzisiem wszystko wporządku ![]() mam nadzieję, że to nie jest nic groźnego ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze takiego maila nie dostałam, a niby spotkanie ma być 15 lutego, mam nadzieję, że Katowic nie odwołają oby tak było, szkoda bo pewnie kolejnego spotkania już nie doczekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
eweska planujesz dwa łóżeczka czy na początek jedno?
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- sandrunia pewnie, ze dzidziuś najważniejszy ![]() ![]()
#2647 |
Raczkowanie
|
aaa ..
i dodam jeszcze, że szłam do lekarza z myślą, że przy ważeniu powiedzą mi, że znowu 2 kg więcej, a tu szok .. 4,8kg więcej .. masakraaaa . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() A w mothercare są i tańsze, czyli za 9zł za 5 szt (wcześniej wklejałam zdjęcia tych, co kupiłam) i droższe za chyba 12zł i 19zł za 5 szt ![]() Cytat:
![]() A podejrzewam, że w kwietniu też sporo z nas już może mieć swoje maleństwa na rączkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaa zamowilismy wózek!!!!!!!! myslalam, ze jedziemy do miasta za tapetami, tz kazal sie ubrac pojechalismy a od wjezdza na parking od wozkow i powiedzial, ze zabral mnie, zanim sie rozmysle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w piatek albo w poniedzialek bedzie a do poniedzialku remont mamy zamiar skonczyc ale super lozko bedzie 15 i powoli mozna zamawiac lozeczko i caly osprzet |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Amarciu nie wiem dlaczego ale odniosłam wrażenie że jakoś nie po nosie jest Ci to, że wkleiłam tutaj ten list, chociaż nie wiem dlaczego. Wkleiłam go również w klubie jednak za radą Moniki zdecydowałam wkleić go i tu, ponieważ nie wszystkie mają dostęp do klubu. Jeżeli masz takie przypadki w rodzinie to wklej list, jeżeli ktoś będzie chciał wpłacić ten 1% to będzie mógł wybrać komu. Ja nikogo nie zmuszam tylko proszę. Jeżeli jednak nie masz nic przeciwko temu że ten list się tutaj znalazł to uznaj że tego posta nie ma.
Da zainteresowanych wklejam jeszcze stronę fundacji, której podopiecznym jest Szymonek. Od razu kieruję na stronę Szymonka. http://www.dzieciom.pl/9664
![]() |
#2652 |
Wtajemniczenie
|
sandrunia a w jakim czasie tyle przybrałaś?? bo jak ja przybrałam 3 kg w ciagu 2 tygodni to mi diete dali ze za szybko
a szpitalem się nie przejmuj szybko ci pomogą a dzidziuś najważniejszy btw napisałam mężowi że potrzebuje spokoju a on na to po 3 godzinach no to bądź spokojna przecież ja ci się nie karzę denerwować wrrrr ![]()
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Ja już po wizycie. Dziudziuś zdrowo rośnie i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu ![]() Mieliśmy zaplanowane zakupy ciuszkowe, ale skoro płeć się nie potwierdziła, to zaczekamy jeszcze miesiąc. Może następnym razem pokaże nam coś więcej. Cytat:
Cytat:
Wspaniale, że był ze mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz też myślałam, że powiedzą mi, że 2, a tutaj 4.8 kg .. a teraz ogólnie ważę 58,8 kg, czyli +11 już .. ale najlepsze jest to, że wgl po mnie tego nie wiadać, brzuszek mały, piersi tylko tyci, tyci i nic .. a gdzie te 11 kg jest to ja nie mam zielonego pojęcia .. a do szpitala idę zaraz po obiedzie, będę bardziej spokojniejsza jak bd wiedziała, że wszystko jest wporządku niż się martwić i wgl Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-02-02 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się że wszystko w porządku z dzidzią sandrunia +11 ale i tak chudzinka z ciebie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
daisy - nie w Capie
![]() ![]() eve - Ty wredniacho jedna ![]() ![]() principessina uwielbiam lasagne!!!!! o matko - dopiero 11.00 a ja myślę już o obiedzie ![]() the Xanthippe - gratuluję córeńki i piękne imię wybraliście spice - jeśli ktoś na ten link się łapie to .... ![]() zabuus gratuluje ![]() spice - mnie nie bolą nadgarstki, ale czytałam, że to ten zespół cieśni czy jakoś tam - i ze to się jednak często przytrafia ![]() ![]() daisy - ależ żądasz komplementów na swój temat - nie przesadzaj z włosami i buźką bo Cie ![]() ![]() po tym wszystkim co przeczytałam o Waszych tżtach powteirdzam się w przekonaniu i zgadzam się w 100% z tym co mamaoptymistka napisała - lepiej czasami po prostu sama być z dzieckiem - tylko ja odejsc wiem, że jest trudno, ale dziewczyny - zastanówcie się czy chcecie aby Wasze dziecko dorastałao i widziało jak bardzo tat krzywdzi mamę, jak mama przez niego płacze - taki ma mieć wzór rodziny? nie no masakra! dzien dobry amarciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiu - piękny nowy avatarek ![]() anula_81 - doskonale CIę rozumiem z tymi ruchami - ja jak przez ostatnie kilka dni panikowałam, tak od wtorku jestem ciut spokojniejsza, bo jedna małego czuję częściej, ale pamiętajmy - że nie zawsze musi się ruszać - na razie trzymam się wersji że do 28tc nie powinnyśmy wcale liczyć, a po 28tc - chyba 10 dziennie powinno być, ale 10 w jednej serii (dla mnie wtedy gorzej bo nie widzę takich ruchów w jednej serii) ale ide w piątek to może już mi coś powie o liczeniu ruchów. ja też siedze w pracy - chociaż dzisiaj zrobiłam więcej niż wczoraj - wczoraj siedziałam z Wami ![]() dorkabl - brakło dla Ciebie miejsca? Czy o jaką wiadomość chodzi? ja się zapisałam do Katowic i wczoraj jeszcze nic na skrzynce nie miałam! vanes - ja (oczywiście za TZta który jest chrzestnym ![]() ![]() Agnieszka>m - ja mam hemoglobine 11,5 więc jeśli nasz lekarz Tobie da - to i mnie też - tylko że na moich wynikach pisze norma od 12. a hct mam 33 eweska - no to przekichane - synal oszaleje z radości ![]() ![]() została mi jedna strona do nadrobienia ale lecę na lunch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
moniqac właśnie dziewczyny są bardziej sentymentalne od chłopców dlatego się obawiam że później Kacper w ogóle tego nie doceni
#2658 | |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Ja teraz tylko na chwilę, bo zaraz lecę do kolejki do gina. Wczoraj skończyło mi się L4, więc muszę dzisiaj załatwić. Proszę profilaktycznie o ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Heloł dziewczęta
![]() Mam dwie sprawy ![]() 1.Czy któraś z Was miała coś wspólnego z tzw KREDYTEM "Rodzina Na Swoim" albo czy któraś z Was pracuje w banku albo brała ostatnio kredyt i może mi polecić dobry bank?? 2. TRZYMAJCIE KCIUKI ZA WIZYTE O 17.30!!!!!!! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, tak .. ![]() to ja się zbieram do tego szpitala .. ehhh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
Chciałabym do Was dołączyć, ambitnie przeczytałam wczoraj 30 stron z tego wątku, ale nie nadążam, a boję się, że nie zdążę zanim go zamkniecie.
Mam termin porodu na 21 maja, wiem już że będzie córeczka, imię wybrane - Lena. Mam już córę 9 - letnią, męża i psa, a te maleństwo jest bardzo oczekiwane i już bardzo kochane. Pozdrawiam wszystkie Majówki i Czerwcówki i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Moderatoreska
|
Ale dzisiaj dużo wizyt
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ja dziś robię placki ziemniaczane na obiad ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W 20 tyg. powiedział, że dziewczynka - mamy zdjęcia (ja i tak na tym zdjęciu nic nie widzę) W 22 tyg. potwierdził dziewczynkę (znowu zdjęcie) W 24 tyg. inny lekarz potwierdził ze 100% pewnością dziewczynkę (też jest zdjęcie) W 25 tyg. w szpitalu lekarz też powiedzial, że córcia W 26 tyg. kolejny raz nasz lekarz powiedział, że 100% dziewczynka. Tak więc 3 lekarzy - no chyba innej opcji nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Amarcia gratuluję drugiej córci ![]() Wizyta w trakcie albo już po, trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
o eweska dzięki za pomysł właśnie moja mama przyszła z zapytaniem co robimy na obiad a więc u mnie też będą placki ziemniaczane po węgiersku może hmmm zobaczymy co mam w lodówce
![]() za wszystkie wizyty również trzymam ![]()
#2665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nadrabiam od 80 strony, ale co chwile do mnie piszą maile z pracy i wydzwaniają, także ciężko mi idzie. A tak długo miałam spokój ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Aliczka
![]() Kiara76 Witamy serdecznie ![]() A ja dziś na obiad robię ziemniaczki, wczoraj załapaliśmy się u mojej mamy na żurek, to już nie gotowałam ![]() A w sobotę sama zrobię żurek - po raz pierwszy ![]()
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za resztę wizyt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Wtajemniczenie
|
matallewar a co do ziemniaczków??
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcialam sie zapisac na piatek do gina i co ??????? urlop ma ![]() ![]() wcisnela mnie edwo co na poniedzialek, bo ma pelny juz super extra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o kredyt to my mamy w programie rodzina na swoim w banku pko bp. właściwie to nie będę Ci polecac, bo jeśli chodzi o wysokośc raty, mogliśmy miec np. niższą w innym banku (millennium), ale z kolei tam nie mieliśmy zdolności kredytowej. no ale rata i tak nie jest wysoka. poza tym zależało nam na tym, żeby było jak najmniej kosztów przy samym udzielaniu kredytu (opłat jest i po kilka tysięcy) a w pko bp mój wujek siedzi i powiedział, że są targi budowlane na które mamy jechac, wpisac się na listę w stoisku pko bp i później nie będziemy płacic prowizji od udzielania kredytu. chyba zaoszczędzilśmy wtedy ok 2, czy 4tys złotych. nie pamiętam dokładnie. ale musisz rozeznac się w różnych bankach. zróbcie symulację rat i sprawdźcie waszą zdolnosc kredytową. no i te koszty udzielania kredytu na początek też chyba są ważne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.